Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- V.Milán: Adózás a használtcikkek értékesítése után (egyszerűen)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Harmincegyedik rész
-
102200 - 102101
102311 - 102301 102300 - 102201 102200 - 102101 102100 - 102001 102000 - 101901 101900 - 101801 101800 - 101701 101700 - 101601 101600 - 101501 101500 - 101401 101400 - 101301 101300 - 101201 101200 - 101101 101100 - 101001 101000 - 100901 100900 - 100801 100800 - 100701 100700 - 100601 100600 - 100501 100500 - 100401 100400 - 100301 100300 - 100201 100200 - 100101 100100 - 100001 100000 - 98001 98000 - 96001 96000 - 94001 94000 - 92001 92000 - 90001 90000 - 88001 88000 - 86001 86000 - 84001 84000 - 82001 82000 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gergello
addikt
Sziasztok !
Eladó ez a 2 állvány, mindkettőt viszed akkor kedvezményt adok:
https://hardverapro.hu/apro/racsos_allvany_akasztoval/friss.html
-
DarkByte
addikt
Csak nem sikerült az első linket átírnom rendesre az időkereten belül. Szóval "nagy szerverek".
-
DarkByte
addikt
Hogy lehet bejutni a Mastodon-ra? Csupa olyan oldalt találtam magyarul, ami vagy meghívós vagy elég fura.
Pl. ez nekem fura: valami Kovács Béla Független Újságíró és Életviteli oktató az admin.Miért nem faggatod ki az AI-t arról mi az a Mastodon is hogyan működik? (Egész pontosan te a fediverse működését akarod megismerni.)
Én is csak röviden próbálgattam, de tömören: a fiókodat létrehozod valamilyen szerveren, a nevednek lesz egy utótagja ami a szerver amin regisztráltál, de utána ezzel a handle-el tudsz más szervereken is tartalmakat követni, kommentelni, stb.
Kicsit olyasmi a Mastodon azonosító mint egy email cím, ezt is többfajta "szolgáltatónál" tudod regisztrálni.
Az egész fediverse lényege hogy nem központosított, hanem a közösség üzemelteti, akár te is indíthatsz egy saját mikroblogot, vagy videómegosztó szervert (PeerTube), vagy akármi.Mindazonáltal én valamelyik nagy szervert választanám, nekem pl. a mstdn.social-on van.
-
garga pista
őstag
Ahogy írtam, fogalmam sincs róla, most hallom/olvastam először. Majd ír aki ismeri, vagy dobd vmelyik közösségi médiás topikba.
-
garga pista
őstag
-
fecus
őstag
Hogy lehet bejutni a Mastodon-ra? Csupa olyan oldalt találtam magyarul, ami vagy meghívós vagy elég fura.
Pl. ez nekem fura: valami Kovács Béla Független Újságíró és Életviteli oktató az admin. -
SirRasor
addikt
Valakinek van elfekvőben 1db DisplayPort - VGA adaptere?
Árral együtt egy pü-t kérek. -
SirRasor
addikt
Jó kérdés mi az újabb. A fenti narancssárgát hamarabb vettem és olyan 9-10 éves lehet.
De nem az a gond, hogy szénacél és emiatt rozsdásodik, hanem gány a gerinc és bejut a víz. Á, egyszerűbb lefényképeznem. Ja nem, kint van a garázsban és esik az eső. Majd holnap. -
biomassza
tag
-
totya694
őstag
Lehet csak az éle a rozsdamentes
-
SirRasor
addikt
A fejlámpa kérlek szépen a legfontosabb kelléke a napnak, mert azzal olvasok mesét a
gyerekeknek. Van háttérvilágítása a kindlenek, de a szórt fényt jobban szeretem.Rambo kés
az egy morakniv companion - a legolcsóbb selejtes, aminek már az első napon elkezdett rozsdásodni a gerince. De legalább olcsó volt 
Van belőle egy narancssárga, na azt nagyon szeretem:
-
Gergello
addikt
-
SirRasor
addikt
-
nap
addikt
-
SirRasor
addikt
-
Gergello
addikt
Bal fal az függöny vagy micsoda?
-
SirRasor
addikt
Praktikerben van olcsón 11-es csapos görgő, de nem a legjobb minőségűnek tűnik, a team iroda-ban, a moszkvai krt-n lehet kapni masszívabb görgőket, 11-est is, drágábban értelemszerűen.
Köszi, de ahogy fentebb is írtam, már megoldtam

MÁS:
HDMI-switch kinek kell? Van bontatlan Crossfire kábel is.
Előbbi 1k, utóbbi ingyen vihető.
MÁS2: köszönöm utólag is az ágykeretes tippeket; megjött a bükk atlas keret + bükk ágyrács és leszámítva 1-2 apróságot, nagyon szép és jó

-
attilav2
őstag
"#102148 SirRaasor: Nem mindegy a 10 vagy 11mm. Tolómérő kell."
Rendesen lemértem mindkettőt és 100%, hogy 10mm.
Megjöttek a 10mm-es kerekek és PICIK! 11mm-es kellett volna.
Na de ez hogy lehet? Úgy, hogy az IKEA és JYSK-esben gyárilag rosszak voltak. Kiszedtem és magát a csapokat mértem le, de fel se tűnt, hogy csak azért nem lötyögtek a helyükön, mert a feszítőgyűrűik túl szélesek voltak. Az újaknál meg paszentos
Na mind1, az IKEA-s csak minimálisan lötyög, a JYSK-esnél meg átszenvedtem a gyűrűket a régikről az újakra.
Kell valakinek ingyen/sör/csokiért bézs IKEA-s kerék? A fekete JYSK-es is vihető, de abban nincs gyűrű (a képen még ott van). Nyilván 5-5 db.

Önfékezősek, tehát senkinek se ajánlom
Praktikerben van olcsón 11-es csapos görgő, de nem a legjobb minőségűnek tűnik, a team iroda-ban, a moszkvai krt-n lehet kapni masszívabb görgőket, 11-est is, drágábban értelemszerűen.
-
macilaci78
nagyúr
Öcsém ilyen megoldást használ a Jetta hátsó ablakain, nincs rá panasz. Az autó garázsban áll, így tartósan csapadéknak nincs kitéve. Nekem meglenne a félelmem, hogy a csapadékvizet bevezeti az utastérbe. A szélzaj valamivel nagyobb, de ennyi belefér.
-
csoszogi
tag
én a Lidl-ben vettem valami rolós napellenzőt a hátsó ablakra. Viszont túl nagy lett. Ha megtalálom, este lemérem és elküldöm privátba. Ha jó a méret odaadom, nekem nem kell. Amit mi régebben használtunk, egy törölköző vagy póló. Annál jobb nincs az teljesen kizárja a napfényt, és ugye ingyen van....
-
fradi81
veterán
-
lemmy71
őstag
-
attilav2
őstag
Meglett a Himedia Q30 tápja, egy eldugott dobozban volt az asztal alatt

-
SirRasor
addikt
Eszembe nem jutott rákeresni youtuben
Köszi az infót, akkor elteszem tartaléknak a kerekeket, úgyse jelentkezett érte senki. -
garga pista
őstag
Tudom, azért is tageltem be... Csak folyattattam a gondolatmenetet. Sony az ismert, de persze van más cucc is, ezért is kell kimérni ha nincs ráírva az eszközre. Fordított polaritással gyorsan lehet hulladékká változtatni a cuccokat.
-
fecus
őstag
Általában a közép a + a legtöbb eszköznél, Sony és társai használják előszeretettel a fordítottját. De érdemes egy multiméterrel kimérni, RCA csatlakozók vagy HDMI fém külső része a GND/-, egy pillanat alatt megvan a helyes bekötés.
Egyébként műszaki pincét javaslom még, de ha @attilav2 van másik tápod, ami 5V-os (és min 2A-es, de ha több az se baj), akkor simán elég levágni és rátenni egy megfelelő dugót, meg tudom csinálni neked. Szokott lenni fölös tápom is, de szerintem nemrég elhasználtam az utolsó 5V-osat is

Meg a Medicor vérnyomásmérő.
Amúgy Attilav2 kérdezte nem én. -
garga pista
őstag
Általában a közép a + a legtöbb eszköznél, Sony és társai használják előszeretettel a fordítottját. De érdemes egy multiméterrel kimérni, RCA csatlakozók vagy HDMI fém külső része a GND/-, egy pillanat alatt megvan a helyes bekötés.
Egyébként műszaki pincét javaslom még, de ha @attilav2 van másik tápod, ami 5V-os (és min 2A-es, de ha több az se baj), akkor simán elég levágni és rátenni egy megfelelő dugót, meg tudom csinálni neked. Szokott lenni fölös tápom is, de szerintem nemrég elhasználtam az utolsó 5V-osat is

-
fecus
őstag
Érdekes, hogy nem találtam a Neten biztos leírást, de 99%, hogy 5,5/2,1-es és pozitív a belső pin. Vidd el a cuccot és próbáld bele a csatit mielőtt megveszed áram nélkül! A többi (2A 5V center pin +) már rá lesz írva az adapterre.
-
quailstorm
félisten
RET-be tudsz rendelni tápot. A Goobay univerzális táp jó eséllyel tartalmaz olyan fejet ami jó lesz neked.
Mondjuk ez messze van a 2A-től sajnos. -
attilav2
őstag
Himedia Q30 média lejátszóhoz milyen "power jack" csatlakozós táp kell, milyen külső/belső átmérőjű ? Azt tudom hogy 5V 2A kell neki.
Elvesztettem a tápját és pótlás kellene. A városban van olyan bolt ahol "Jack dugós" tápokból van nagyobb választék ? -
csoszogi
tag
Na de ez hogy lehet? Úgy, hogy az IKEA és JYSK-esben gyárilag rosszak voltak. Kiszedtem és magát a csapokat mértem le, de fel se tűnt, hogy csak azért nem lötyögtek a helyükön, mert a feszítőgyűrűik túl szélesek voltak. Az újaknál meg paszentos
Na mind1, az IKEA-s csak minimálisan lötyög, a JYSK-esnél meg átszenvedtem a gyűrűket a régikről az újakra.
Kell valakinek ingyen/sör/csokiért bézs IKEA-s kerék? A fekete JYSK-es is vihető, de abban nincs gyűrű (a képen még ott van). Nyilván 5-5 db.

Kíváncsiságból rákerestem, mert most épp reklám van a TV-ben:
30 seconds fix: Remove IKEA chair wheel/casters locks, no damage, no special tools
Amúgy vannak ilyen kerék szétszerelős videók is, hogy az összeszedett koszt kiszedd a kerekek közül, az is hasonló módon megy.
-
SirRasor
addikt
Azt is mondják, hogy bármennyire takarítod marad alatta por és mindig mozog egy kicsit. Nem tudsz tenni az ellen, hogy másképpen kopik. De tényleg lehet az UV is.
#102146 quailstorm: Köszönöm. Megtanultam a yt-dld-t használni Linux parancssorban.
#102148 SirRaasor: Nem mindegy a 10 vagy 11mm. Tolómérő kell.

-
johnny82
őstag
Köszi!
Ha valakit érdekelne a dashcam beszerelésre egy értékelés, akkor a Médiaműhelyet merem én is ajánlani. Gyönyörű, tiszta, pontos munkát végzett, mindent elmagyarázott (pedig nem is kértem). A vezeték sehol sem látszik, a kamera nem takarja ki a látómezőt sem. Idei évtől egy ilyen művelet 40 ezerbe kerül kb autótól és bonyolultságtól függően. Ribizsárék sokkal magasabb árat mondtak és még további extra tételeket is felsoroltak, ami majd "a szerelés során derül ki".
Nagyon örülök, hogy te is elégedett voltál!
-
macilaci78
nagyúr
-
totya694
őstag
-
4ron
senior tag
Csak első kamera, vagy hátsó is?
70mai A510 + RC11, azaz első-hátsó, illetve UP06 hardwire kit.
-
fecus
őstag
Vidd el Attix-hoz! (Attix82)
Azt tudom kihez ne: a cég nevét nem tudom, de a konzervgyár területén a boltok mögött van műhelye. Kétszer járt ott a kocsi. Mindig törölte a hibakódot. Egy-két hónapig hűtött. Aztán megállt.Ati-hoz elvittem, kiolvasta a hibát, bement, megnézte a Neten. Megrendelte és másnap kicserélte a ventilátor mérő vagy jeladó ellenállását. És készen volt és van.
-
veze
őstag
lehet volt már itt szo rola de kerestem és nem leltem.. auto klimaval kihez érdemes menni van e valakinek tapasztalata , nem tisztitani kell, hanem sok év utam megbetegedett, szoval nem hüt

-
macilaci78
nagyúr
Köszi!
Ha valakit érdekelne a dashcam beszerelésre egy értékelés, akkor a Médiaműhelyet merem én is ajánlani. Gyönyörű, tiszta, pontos munkát végzett, mindent elmagyarázott (pedig nem is kértem). A vezeték sehol sem látszik, a kamera nem takarja ki a látómezőt sem. Idei évtől egy ilyen művelet 40 ezerbe kerül kb autótól és bonyolultságtól függően. Ribizsárék sokkal magasabb árat mondtak és még további extra tételeket is felsoroltak, ami majd "a szerelés során derül ki".
Csak első kamera, vagy hátsó is?
-
4ron
senior tag
Médiaműhely Régi posta út. 2 éve szereltettem be itt a dashcamet és nagyon elégedett voltam. Nagyon rendes a srác és szépen dolgozik. Haveromat is küldtem már oda, ő is elégedett volt.
Köszi!
-
garga pista
őstag
Igen joy-con.
Iszonyú kicsi az a biztosítés , de szerencsére a szétszedés során életre kelt, és kiderült, hogy csak egy szalagkábel hibás, ami az oldalsó sínt csatlakoztatja az alaplaphoz. Sín cserés lesz.
Viszont olyan apró minden, hogy a szalagkábel csatlakoztatáshoz is kellene a segítség, műanyag vagy leszigetelt csipesz, vagy ha rossz esetben jobban szét kell szedni az már nem tűnik számomra megoldhatónak mármint úgy, hogy összerakva működjön is.
Szóval vagy megcsináltatom, vagy rendelek sínt és kereslek, hogy szét-össze szereljük együtt.
Rendben, a sajátomban az oldalsó gombokat cseréltem, a panelt+szalagkábelt egyben. Csak össze tudjuk hozni, van mindenféle szerszámom. Majd keress ha aktuális lesz.
-
hodigy
tag
Szóval ez egy Nintendo Switch joycon panelje? (egyszer szedtem eddig szét, a linkből már értem). Keresek hozzá rajzot, de amúgy a 0 OHM az gyakorlatilag egy átkötés csak, nincs ellenállása (0 Ohm). Szóval ha nem rakunk oda semmit, csak összekötjük akkor is működni fog. Írj rám majd privátban, tri-wing csavarhúzóm is van, meg persze Switch is akár kiprbóálni helyben

Igen joy-con.
Iszonyú kicsi az a biztosítés , de szerencsére a szétszedés során életre kelt, és kiderült, hogy csak egy szalagkábel hibás, ami az oldalsó sínt csatlakoztatja az alaplaphoz. Sín cserés lesz.
Viszont olyan apró minden, hogy a szalagkábel csatlakoztatáshoz is kellene a segítség, műanyag vagy leszigetelt csipesz, vagy ha rossz esetben jobban szét kell szedni az már nem tűnik számomra megoldhatónak mármint úgy, hogy összerakva működjön is.
Szóval vagy megcsináltatom, vagy rendelek sínt és kereslek, hogy szét-össze szereljük együtt.
-
garga pista
őstag
Köszönöm fecus és garga pista, ide berakom off-ba, és folytassuk privátban:
Még szét kell szednem és ki kell próbálni, hogy ha rövidre zárom a kiment biztosítékot életre kel-e...
Lesz pótalkatrész ha segítetek, innen melyik jó? (20w-ra nem talált smd-t.)
https://shop.ret.hu/shop_search.php?search=0ohm+smdilyen biztosíték ha igazat írnak fent:
https://www.digikey.com/en/products/detail/RMCF0201ZT0R00/RMCF0201ZT0R00CT-ND/3931534
Szóval ez egy Nintendo Switch joycon panelje? (egyszer szedtem eddig szét, a linkből már értem). Keresek hozzá rajzot, de amúgy a 0 OHM az gyakorlatilag egy átkötés csak, nincs ellenállása (0 Ohm). Szóval ha nem rakunk oda semmit, csak összekötjük akkor is működni fog. Írj rám majd privátban, tri-wing csavarhúzóm is van, meg persze Switch is akár kiprbóálni helyben

-
hodigy
tag
Köszönöm fecus és garga pista, ide berakom off-ba, és folytassuk privátban:
Még szét kell szednem és ki kell próbálni, hogy ha rövidre zárom a kiment biztosítékot életre kel-e...
Lesz pótalkatrész ha segítetek, innen melyik jó? (20w-ra nem talált smd-t.)
https://shop.ret.hu/shop_search.php?search=0ohm+smdilyen biztosíték ha igazat írnak fent:
https://www.digikey.com/en/products/detail/RMCF0201ZT0R00/RMCF0201ZT0R00CT-ND/3931534
-
hodigy
tag
Sziasztok! Olyan embert (vagy gépet) keresek, aki nem ijed meg egy kis kihívástól... és a kanapémon lévő titokzatos foltoktól. 😂
Szeretnék egy alapos kárpittisztítást: ha tudtok profi szakembert, aki kijön házhoz, vagy egy helyet, ahol nem egy vagyon a gépbérlés, ne tartsátok magatokban!
Szeged és környéke játszik. Köszi a segítséget! ✌️+1 vizslakutya linkjére
-
vizslakutya
senior tag
Sziasztok! Olyan embert (vagy gépet) keresek, aki nem ijed meg egy kis kihívástól... és a kanapémon lévő titokzatos foltoktól. 😂
Szeretnék egy alapos kárpittisztítást: ha tudtok profi szakembert, aki kijön házhoz, vagy egy helyet, ahol nem egy vagyon a gépbérlés, ne tartsátok magatokban!
Szeged és környéke játszik. Köszi a segítséget! ✌️ -
Feco8866
újonc
Szeged és környéke játszik. Köszi a segítséget! ✌️ -
fecus
őstag
Én is csak próbálást tudok ígérni, mert nem tudom nagyítani a képedet, így nem látom a helyzetét, méretét. 1206 mérettől már biztosan javítottam. Amúgy a kiforrasztás (normál pákával) a kritikusabb. Főleg ha ólommentes.
Pótalkatrész van? -
garga pista
őstag
Nekem már sikerült pár 8 lábú SMD flasht cserélni kézzel (jó sok folyatószerrel), ha nem találsz senkit meg tudom próbálni, de a kosárból ne töröld ki azért

-
hodigy
tag
Tudtok valakit aki smd alkatrészt tud forrasztani Szegeden?
Vagy hagyjam és rendeljek új teljes boardot kínából 6.5e Ft-ért? Bár már A NYÁK napjára nem ér ide...
Egy biztosíték több magasabb alkatrész között, szóval jól kell tudni...

-
fecus
őstag
Amit macilaci78 linkelt, ott is vannak görgők: [link]
szerintem egyszerűbb a szegedi üzletbe elbattyogni, vinni a mintadarabot megnézni jó-e méretben. Hogy miért nem ilyennel árulják: spórolás csakis pénz, lásd: kocsi alkatrészek fém helyett műanyag.... a sor végtelen....
Ted_Beneky: szerintem itt az UV lehet a ludas, esetleg a műanyag lapban lévő lágyítószer.Azt is mondják, hogy bármennyire takarítod marad alatta por és mindig mozog egy kicsit. Nem tudsz tenni az ellen, hogy másképpen kopik. De tényleg lehet az UV is.
#102146 quailstorm: Köszönöm. Megtanultam a yt-dld-t használni Linux parancssorban.
#102148 SirRaasor: Nem mindegy a 10 vagy 11mm. Tolómérő kell.
-
SirRasor
addikt
szerintem egyszerűbb a szegedi üzletbe elbattyogni, vinni a mintadarabot megnézni jó-e méretben. Hogy miért nem ilyennel árulják: spórolás csakis pénz, lásd: kocsi alkatrészek fém helyett műanyag.... a sor végtelen....
Ted_Beneky: szerintem itt az UV lehet a ludas, esetleg a műanyag lapban lévő lágyítószer.Közben lemértem; vagy 10 mm vagy 11 mm a csap átmérője.
Nekem mind2 10 mm-es, úgyhogy találtam is egyet Allegro-n, teljesen jó áron. -
csoszogi
tag
Hatalmas köszönet, meg se fordult a fejemben ott nézelődni.
Basszus van szilikon meg gumis is, igaz nem piskóta áron. Hogy miért nem ilyennel árulják itt
Ted_Beneky: szerintem itt az UV lehet a ludas, esetleg a műanyag lapban lévő lágyítószer. -
quailstorm
félisten
-
SirRasor
addikt
Engem érdekel. Egy fontos kérdés van: Befogja-e a padlót a terhelés alatt? Annyira kipróbáltátok?
A Nejem szerint csak átlátszó a jó, mert az nem fogja be. Szóval, ha befogja nekem annyi lesz.
#102132 SirRaasor: Én az Aliról rendeltem az IKEA-s székhez (Markus) nem fékező görgőket. Vigyázat, pöcökhosszt és átmérőt ellenőrizni!
Hatalmas köszönet, meg se fordult a fejemben ott nézelődni.
Basszus van szilikon meg gumis is, igaz nem piskóta áron. Hogy miért nem ilyennel árulják itt
-
r0by
addikt
-
fecus
őstag
Mivel tudok zenét letölteni a youtube-ról? A Nejem osztályában lesz az Anyák napi ünnepség és kinéztek egy videót. Annak a zenéjét kellene letölteni.
Volt egy Firefox kiegészítőm, de kihalt. -
martonx
veterán
-
Ted_Beneky
senior tag
Engem érdekel. Egy fontos kérdés van: Befogja-e a padlót a terhelés alatt? Annyira kipróbáltátok?
A Nejem szerint csak átlátszó a jó, mert az nem fogja be. Szóval, ha befogja nekem annyi lesz.
#102132 SirRaasor: Én az Aliról rendeltem az IKEA-s székhez (Markus) nem fékező görgőket. Vigyázat, pöcökhosszt és átmérőt ellenőrizni!
Nekem átlátszó van vagy 6 éve és hiába takarítod, alatta a laminált más árnyalatú lesz az évek során.
-
_Petya_
őstag
Van már rá egy jelentkező de ha nem viszi el akkor a tiéd. Egyébként kipróbáltam és nem fogta be a padlót.
-
fecus
őstag
Vegyetek gémer szőnyeget a gémer gurulós szék alá!
-
Gergello
addikt
-
martonx
veterán
Én körbe kérdeztem 5 hónapja a fogorvosokat, emailben kértem egy számomra komplexebb kezelésre árajánlatot. Nekem nem jött ki semmivel sem olcsóbbra Szerbia, és Szegeden-Hmv-Makó környékén keresgélve sem volt jelentős különbség, így szimpátia alapján lehet szinte bárhová menni. Végül én a körzeteshez mentem.
A körzetes orvosnál utána kell kérdezni, akihez én most járok hibátlan, a korábbi (covid időszakban) katasztrófa volt. (Körzetesen most volt 3 tömés ingyen, azon gondolom spóroltam kb. 60e Ft-ot...)
Ha ingyenes fogkő leszedés mellé kéred a polírozást akkor megcsinálják azt is és csak azt a részt fizeted (nekem most nem is kellett a polir).
Koronát is csinál a körzetes elmondja a költségeket, az nem lesz ingyen szerintem.Implant már biztosan zsebből kell menjen, azt érdemes körbejárni, hogy hol van meg a tapasztalat, hozzáértés.
(Szerbiai árajánlat elsőre előnyösnek nézett ki, de kihagytak egy tételt, csak azért látszott olcsónak.
Belső fog megerősítése üvegszálas anyaggal 5.500,00 din.Csonkfelépítés 5.900,00 din.
Amikor rákérdeztem, hogy erre az inlay mennyi, akkor jött még ez, és így elértük a szegedi árakat:
Inlay betét 26.000,00 dinár.)" így szimpátia alapján lehet szinte bárhová menni" - pont ezért javasoltam a Smile Dentet. Ott Kiscsatári Ramóna szerintem kimagaslóan kellemes megjelenésű. Csak meglátom és már jobban is vagyok

-
Gergello
addikt
Én körbe kérdeztem 5 hónapja a fogorvosokat, emailben kértem egy számomra komplexebb kezelésre árajánlatot. Nekem nem jött ki semmivel sem olcsóbbra Szerbia, és Szegeden-Hmv-Makó környékén keresgélve sem volt jelentős különbség, így szimpátia alapján lehet szinte bárhová menni. Végül én a körzeteshez mentem.
A körzetes orvosnál utána kell kérdezni, akihez én most járok hibátlan, a korábbi (covid időszakban) katasztrófa volt. (Körzetesen most volt 3 tömés ingyen, azon gondolom spóroltam kb. 60e Ft-ot...)
Ha ingyenes fogkő leszedés mellé kéred a polírozást akkor megcsinálják azt is és csak azt a részt fizeted (nekem most nem is kellett a polir).
Koronát is csinál a körzetes elmondja a költségeket, az nem lesz ingyen szerintem.Implant már biztosan zsebből kell menjen, azt érdemes körbejárni, hogy hol van meg a tapasztalat, hozzáértés.
(Szerbiai árajánlat elsőre előnyösnek nézett ki, de kihagytak egy tételt, csak azért látszott olcsónak.
Belső fog megerősítése üvegszálas anyaggal 5.500,00 din.Csonkfelépítés 5.900,00 din.
Amikor rákérdeztem, hogy erre az inlay mennyi, akkor jött még ez, és így elértük a szegedi árakat:
Inlay betét 26.000,00 dinár.)eleve ki megy ki jugóba orvoshoz, összes szerb akit ismerek mind átjár ide
-
hodigy
tag
Fogas kérdés. (HAHAHAHA)
Kellene nekem:
1) Fogkő leszedés
2) Fogcsiszolás + rá korona
3) Foghúzás, implantátum beültetés és rá korona
Körülbelül ilyen sorrendben.
Nyílván szeretnék a lehető legolcsóbban kijönni belőle, mert főleg az implantátumozás nem kis összeg.
két megoldáson gondolkodok:
1) Érdemes-e valami körzetis fogorvoshoz menni (ez esetben tudtok-e valakit ajánlani). Nyílván nem lehet TB-re megcsináltatni, de sok mniden, pl vizsgálat, ct, esetleges tömések stb ingyenesek lennének legalább. Amit nem fedez a tb azt nyílván kifizetem. Nem tudom mit nem fedez sajnos.
2) Inkább az egészet egy magánrendelőnél csináltassam meg. Ez esetben viszont kellene egy megbízható hely.
mit tudtok ajánlani, vagy esetleg bármi egyéb tipp van-e?
Inlay betét 26.000,00 dinár.) -
macilaci78
nagyúr
-
garga pista
őstag
Az az önfékezős cucc egy hulladék, nálam újkorában is sz.r volt és később csak rosszabb lett. Aztán vettem egy másik széket, rendes kerekkel

-
SirRasor
addikt
gémer görgőt nem árulsz?

Hol lehet székhez univerzális görgőket venni Szegeden?
Vettük egy IKEA-s és egy JYSK-es széket és mindkettőn ÖNFÉKEZŐS görgők vannak.
JYSK-esekkel beszéltem, normális görgőt nem árulnak és ezt az újat innovációnak nevezték
-
_Petya_
őstag
-
fradi81
veterán
Fogas kérdés. (HAHAHAHA)
Kellene nekem:
1) Fogkő leszedés
Nyílván szeretnék a lehető legolcsóbban kijönni belőle, mert főleg az implantátumozás nem kis összeg.
1) Érdemes-e valami körzetis fogorvoshoz menni (ez esetben tudtok-e valakit ajánlani). Nyílván nem lehet TB-re megcsináltatni, de sok mniden, pl vizsgálat, ct, esetleges tömések stb ingyenesek lennének legalább. Amit nem fedez a tb azt nyílván kifizetem. Nem tudom mit nem fedez sajnos.
2) Inkább az egészet egy magánrendelőnél csináltassam meg. Ez esetben viszont kellene egy megbízható hely.
Ezek a magán rendelők azért jók mert minden ott van helyben, többféle orvos, röntgen, dentaline-hez járunk és elég profi, gyors, nem olcsó az tény, de már ingyeneshez be sem mernék ülni a kőkorszaki rendelőjébe.
-
4ron
senior tag
Fogas kérdés. (HAHAHAHA)
Kellene nekem:
1) Fogkő leszedés
Szabadka, Nordent, Dr. Gulyás Tímea doktornő vagy valaki, aki angolul beszél.
-
ritkaság
aktív tag
Nem pont erre, de alapesetben a legtöbb linux disztrónak van egyfajta "próbaverziója", azaz telepítés nélkül futtatható.
Javaslok egy ubuntut + Rufus kombót:
Ubuntu
RufusAz ubuntu isóját letöltöd, és a rufus (portable cucc, még telepíteni sem kell) segítségével kiírod egy minimum 8 gb-os pendrive-ra (csak előtte mentsd le a pendrive tartalmát, mert az törlődik). Rufus beállításnak javaslom az uefi/gpt sémát, mert gondolom, most is úgy használod a windowst (w11?), és ha megvan az írás, akkor újraindítod a laptopot a pendrive-ról, az indítóban a try ubuntu sort kijelölve. Ha betöltődik, használgasd, böngéssz, stb., hogy kijön-e a probléma.
Nagyon kösz!
-
solena
tag
Nem pont erre, de alapesetben a legtöbb linux disztrónak van egyfajta "próbaverziója", azaz telepítés nélkül futtatható.
Javaslok egy ubuntut + Rufus kombót:
Ubuntu
RufusAz ubuntu isóját letöltöd, és a rufus (portable cucc, még telepíteni sem kell) segítségével kiírod egy minimum 8 gb-os pendrive-ra (csak előtte mentsd le a pendrive tartalmát, mert az törlődik). Rufus beállításnak javaslom az uefi/gpt sémát, mert gondolom, most is úgy használod a windowst (w11?), és ha megvan az írás, akkor újraindítod a laptopot a pendrive-ról, az indítóban a try ubuntu sort kijelölve. Ha betöltődik, használgasd, böngéssz, stb., hogy kijön-e a probléma.
-
ritkaság
aktív tag
Másik oprendszer alatt? Bootolj egy linux live-t. Ha ott előjön, akkor tuti a hardveres hiszti, ha nem, akkor szoftveres. Utóbbi esetben néznék egy víruskergetést és egy billentyűzet driver frissítést/downgrade-t, esetleg megnézni, hogy az első jelentkezés idején nem-e a windows húzott le valamit.
Ha hardveres, akkor szalagkábel-pucolás és ima. Ha az sem jön be, akkor még típustól függően (egy időben találkoztam olyan Acer laposokkal, ahol) random elkezdett megdögleni az a chip, ami az alaplapon perifériás vezérlést vitte, egy-egy láb halt meg, ami adott billenytű(-csoportok)ért volt felelős. Persze, nem zárható ki, hogy kezd megdögleni a membrán-szenzor kapcsolat az adott billentyűk alatt (főleg, ha azokat használod a legtöbbet), és egy újraindításkori inicializálás még időszakosan helyreránthatja. Ebben az esetben a legköltséghatékonyabb megoldás egy USB-s billentyűzet.
Erre gondolsz?
[link] -
solena
tag
Másik oprendszer alatt? Bootolj egy linux live-t. Ha ott előjön, akkor tuti a hardveres hiszti, ha nem, akkor szoftveres. Utóbbi esetben néznék egy víruskergetést és egy billentyűzet driver frissítést/downgrade-t, esetleg megnézni, hogy az első jelentkezés idején nem-e a windows húzott le valamit.
Ha hardveres, akkor szalagkábel-pucolás és ima. Ha az sem jön be, akkor még típustól függően (egy időben találkoztam olyan Acer laposokkal, ahol) random elkezdett megdögleni az a chip, ami az alaplapon perifériás vezérlést vitte, egy-egy láb halt meg, ami adott billenytű(-csoportok)ért volt felelős. Persze, nem zárható ki, hogy kezd megdögleni a membrán-szenzor kapcsolat az adott billentyűk alatt (főleg, ha azokat használod a legtöbbet), és egy újraindításkori inicializálás még időszakosan helyreránthatja. Ebben az esetben a legköltséghatékonyabb megoldás egy USB-s billentyűzet.
-
ritkaság
aktív tag
USB billentyűzetet rádugva azon is marad a hiba? Ha nem a beépített is helyreáll?
Hali!
USB billel nem csinálja és nem is áll helyre. -
ritkaság
aktív tag
Kérdés: amikor elmegy, akkor a 2-es billentyű is offol? Mert akkor az lehet szalagkábel hiba, lehet korrodálódott egy láb. Ebben az esetben érdemes szétkapni, alkohollal megtakarítani a kábel alaplapi csatlakozóját.
De mivel az y is képben van, az meg másik láb, ezen billentyűk alatt mi van az alaplapon? Mert ha játék közben csinálja, az utalhat melegedésre és anyagfáradásra is (nem tudom, mennyi idős gép)
Szia!
Semelyik másik bill. nem offol. Csak ez a 4. Mindet végig nyomogattam.
Melegedés nem lehet, mert most 1 perc után csinálta. -
solena
tag
Sziasztok!
Találós kérdés: a laptopomon játszom. Egyszer csak elmegy a w, s, y, x betű. Hiába indítom újra a gépet. Csak akkor javul meg, ha az eszközkezelőben törlöm a bill.-t és újra indítom a gépet. Mi lehet a hiba oka. Vagy hogyan lehet a bill.-t újra indítani a gép újra indítása nélkül.

Kérdés: amikor elmegy, akkor a 2-es billentyű is offol? Mert akkor az lehet szalagkábel hiba, lehet korrodálódott egy láb. Ebben az esetben érdemes szétkapni, alkohollal megtakarítani a kábel alaplapi csatlakozóját.
De mivel az y is képben van, az meg másik láb, ezen billentyűk alatt mi van az alaplapon? Mert ha játék közben csinálja, az utalhat melegedésre és anyagfáradásra is (nem tudom, mennyi idős gép)
-
martonx
veterán
Fogas kérdés. (HAHAHAHA)
Kellene nekem:
1) Fogkő leszedés
Smile denthez járunk. Megbízható, korrekt magánrendelő, átlagos magán rendelős árakkal (mármint drága, de máshol sem olcsóbb).
-
martonx
veterán
Üdv!
Esetleg Mártélyon mostanában volt valaki?
Nagyon le van pukkanva,van ott valami étterem,csárda normális kajával?
Megéri átautózni?
Köszi.Idén még nem voltam. Tavaly volt egy teljesen jó halász csárda, meg pár büfé. Nincs nagyon lepukkanva.
-
ritkaság
aktív tag
USB billentyűzetet rádugva azon is marad a hiba? Ha nem a beépített is helyreáll?
Kösz Ezt kipróbálom.
-
Jinxb1rd
addikt
Fogas kérdés. (HAHAHAHA)
Kellene nekem:
1) Fogkő leszedés
+1 Szerbia?
Haverjaim viccesen ajánlották, hogy az olcsóbb, de így ahogy ránéztem tényleg jelentősen az lehet. -
Jinxb1rd
addikt
Fogas kérdés. (HAHAHAHA)
Kellene nekem:
1) Fogkő leszedés
-
macilaci78
nagyúr
Sziasztok!
Találós kérdés: a laptopomon játszom. Egyszer csak elmegy a w, s, y, x betű. Hiába indítom újra a gépet. Csak akkor javul meg, ha az eszközkezelőben törlöm a bill.-t és újra indítom a gépet. Mi lehet a hiba oka. Vagy hogyan lehet a bill.-t újra indítani a gép újra indítása nélkül.

-
ritkaság
aktív tag
Sziasztok!

-
vizslakutya
senior tag
Üdv!
Esetleg Mártélyon mostanában volt valaki?
Nagyon le van pukkanva,van ott valami étterem,csárda normális kajával?
Megéri átautózni?
Köszi. -
nap
addikt
Sziasztok
Filamentet 3d nyomtatóba szegeden hol kapni? Úgy volt, hogy hétfőn jön a nyomtató, de ma érkezik, és nem rendeltem még sehonnan.
-
SirRasor
addikt
-
tisn
veterán
-
SirRasor
addikt
Aki ért a légpuskákhoz és esetleg van/volt is neki, kérem dobjon egy pü-t
-
PowerBuldog
veterán
Sziasztok
Filamentet 3d nyomtatóba szegeden hol kapni? Úgy volt, hogy hétfőn jön a nyomtató, de ma érkezik, és nem rendeltem még sehonnan.
-
Gergello
addikt
https://hardverapro.hu/apro/dell_precision_7710_hibas_instabil/friss.html
Hibás/instabil Dell Precision 7710 gépemtől szabadulnèk.
-
lorcsi
veterán
-
garga pista
őstag
Ha nem sürgős, dugóm szerszámom van tudok neked csinálni, csak kábelem nincs, azt veszel m-re villanyos vagy pc boltban. Én utoljára az ElektroProfinál vettem (Vásárhelyi Pál utca 5), de lehet rá is préselik ha kéred.
-
macilaci78
nagyúr
Persze, hogy lehet, na de "értelmes áron"?
-
csoszogi
tag
Nem egyszer krimpeltem már fázisceruzával, mindig megvolt rajta a szolgáltatónál előfizetett sebesség.
Nem egyszer, erős paprikát és erős tormát is ettem már a sonka mellé, és a feleségem szerint olyan vörös lett a fejem, mintha egy fázisceruzával krimpelt 5 méteres UTP kábel csavarodott volna jó szorosan a nyakam köré...

Szóval lehet kapni elég sok helyen...
-
macilaci78
nagyúr
-
tlac
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
-
102200 - 102101
102311 - 102301 102300 - 102201 102200 - 102101 102100 - 102001 102000 - 101901 101900 - 101801 101800 - 101701 101700 - 101601 101600 - 101501 101500 - 101401 101400 - 101301 101300 - 101201 101200 - 101101 101100 - 101001 101000 - 100901 100900 - 100801 100800 - 100701 100700 - 100601 100600 - 100501 100500 - 100401 100400 - 100301 100300 - 100201 100200 - 100101 100100 - 100001 100000 - 98001 98000 - 96001 96000 - 94001 94000 - 92001 92000 - 90001 90000 - 88001 88000 - 86001 86000 - 84001 84000 - 82001 82000 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Robotporszívók
- sziku69: Szólánc.
- Hosszú premier előzetest kapott az Arknights: Endfield
- Yettel topik
- Xbox Series X|S
- Mini-ITX
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- 25 napos üzemidőt és szuperfényes kijelzőt ígér a Vivo okosórája
- Nem mardt titka a Galaxy A27-nek
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5300 I i7-8665U I 16GB I 256SSD I 13,3" HD I W11 I 6 hó gari
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 I i7-10610U I 16GB I 256SSD I 13,3" HD I W11 I 6 hó gari
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T570 I i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I W11 I 6 hó gari
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 Yoga I i5-8265U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I 6 hó gari
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 I i5-8350U I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I W11 I 6 hó gari
- iPhone 16 Pro 512GB 96% (1év Garancia) ! Felújított kijelző !
- AKCIÓ! GIGABYTE B760M i5 13600K 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 Super 12GB Lian Li Vector V100R 650W
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Akcióóós szinteÚJ Dell Pro 14 Ultra 7 255U 32GB DDR5 512GB AI PC FHD+ 1 év garancia
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 2 i7-11850H 32 GB RAM 1000GB SSD NVIDIA T1200 Garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest

az egy morakniv companion - a legolcsóbb selejtes, aminek már az első napon elkezdett rozsdásodni a gerince. De legalább olcsó volt