Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Harmincegyedik rész
- gban: Mentsünk meg egy 1151-es alaplapot - update lent!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Xiaomi Mi Band 2: A karkötő visszatér
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- V.Milán: Lányok 2026-ban...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
102100 - 102001
102296 - 102201 102200 - 102101 102100 - 102001 102000 - 101901 101900 - 101801 101800 - 101701 101700 - 101601 101600 - 101501 101500 - 101401 101400 - 101301 101300 - 101201 101200 - 101101 101100 - 101001 101000 - 100901 100900 - 100801 100800 - 100701 100700 - 100601 100600 - 100501 100500 - 100401 100400 - 100301 100300 - 100201 100200 - 100101 100100 - 100001 100000 - 98001 98000 - 96001 96000 - 94001 94000 - 92001 92000 - 90001 90000 - 88001 88000 - 86001 86000 - 84001 84000 - 82001 82000 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
ShadowX
őstag
-
lorcsi
veterán
Sziasztok!
kellene nekem 5 meter Utp kabel a router es a pc koze
hol adnak ilyet szerelve ertelmes aron a varosban ? -
SirRasor
addikt
Valakinek van elfekvőben ilyesmi USB Bluetooth 5.0-6.0 adaptere?

-
Gergello
addikt
INGYEN ELVIHETŐ zsombóról
Van egy ilyen ülésem, autóból kiszerelt. Szemétbe igazán nagy kár lenne.
-
szabzoltan1
tag
-
SirRasor
addikt
-
macilaci78
nagyúr
-
tisn
veterán
-
SirRasor
addikt
Felázott volna felmosáskor a vágott bútorlap, meg a laminátum is pattogott volna fel.
A linkelt szellőzőrácshoz 4 sarokba fúrsz egy-egy lyukat 10-es fúróval, dekopír és megy be a rács.
Oké, kész vagyok. Jó lesz így?
-
macilaci78
nagyúr
Felázott volna felmosáskor a vágott bútorlap, meg a laminátum is pattogott volna fel.
A linkelt szellőzőrácshoz 4 sarokba fúrsz egy-egy lyukat 10-es fúróval, dekopír és megy be a rács.
-
SirRasor
addikt
Nem csak az volt a gond, hogy nagy felületen felfeküdve nem tudott kiszellőzni a matrac, hanem hogy az ágykeret kialakítása miatt semmi szellőzés nem volt alatta. Akár ilyen szellőzőrácsokkal is előrébb lettél volna.
Tényleg dekopirral vághattam volna rá alulról félkör alakú alagutakat

Ááá, 15 éves, 2 költözésen és 3 szét-összeszerelésen van túl, itt-ott szét van már törve, megy a kukába.
Vagy macskaháznak. -
macilaci78
nagyúr
Ismerős dolog, panelban nem volt gond penésszel, de a háznál sajnos a matrac alja is elkezdett penészedni, mert ágyrács helyett lapok vannak:

EDIT: de durva, most nézem, hogy 2010-es...15 évet kibírt úgy, hogy ez volt a legolcsóbb ágy a Jysk-ben.
Szóval a penész miatt félek csak, hogy a 10 centis fix ágyrács a 4 cm-es közökkel talán nem biztosít elég szellőzést.
De már 90% meggyőztem magam, hogy inkább a fixet vegyem, mint az ikeás hajlítottakat. Pláne ha cserélünk matracot, az valószínűleg táskarugós lesz, ami pláne nem szereti a hajlékony rácsot.Nem csak az volt a gond, hogy nagy felületen felfeküdve nem tudott kiszellőzni a matrac, hanem hogy az ágykeret kialakítása miatt semmi szellőzés nem volt alatta. Akár ilyen szellőzőrácsokkal is előrébb lettél volna.
-
SirRasor
addikt
Nem a lécek szélessége nyomja át, hanem a lécek közötti hézag.
Ami a széles hézag miatt gond lehet, az a penészedés. A nagy felület miatt nem tud kiszellőzni. Ez egy átlag használat esetén nem szokott előfordulni ágyrács esetén, de aki nagyon izzadós, vagy mondjuk még/már bepisilős gyerek, idős ember esetén igen.
Az első franciaágyamat bútorüzemben dolgozó unokabátyámmal csináltattam. 140×200 cm, merő jóindulatból 2 db 70×200-as teli bútorlapot tett be ágyrács helyett, a lapok középtengelyén volt összesen 3 db szellőzőlyuk 65-ös koronafúróval kifúrva. A Dormeo hideghab matrac alja pedig bepenészedett a második nyáron. Szavo megfogta, meg az, hogy reggelente az ágy mellé élére állítottam munkaidőben, de azért na...
Ismerős dolog, panelban nem volt gond penésszel, de a háznál sajnos a matrac alja is elkezdett penészedni, mert ágyrács helyett lapok vannak:

EDIT: de durva, most nézem, hogy 2010-es...15 évet kibírt úgy, hogy ez volt a legolcsóbb ágy a Jysk-ben.
Szóval a penész miatt félek csak, hogy a 10 centis fix ágyrács a 4 cm-es közökkel talán nem biztosít elég szellőzést.
De már 90% meggyőztem magam, hogy inkább a fixet vegyem, mint az ikeás hajlítottakat. Pláne ha cserélünk matracot, az valószínűleg táskarugós lesz, ami pláne nem szereti a hajlékony rácsot. -
macilaci78
nagyúr
Kontrázzuk meg: az 1 centis bükk és a 2 cm fenyő között van némi eltérés, habár a fenyő könnyebben vetemedik.
Na de ez azért 58k, mert 2,5 cm vastag bükk és csak 14 léc, azaz még szélesek is. Igazából a szélesség miatt félek attól, hogy ez már átnyomhatja a matracot.
Vagy hülyeség?Nem a lécek szélessége nyomja át, hanem a lécek közötti hézag.
Ami a széles hézag miatt gond lehet, az a penészedés. A nagy felület miatt nem tud kiszellőzni. Ez egy átlag használat esetén nem szokott előfordulni ágyrács esetén, de aki nagyon izzadós, vagy mondjuk még/már bepisilős gyerek, idős ember esetén igen.
Az első franciaágyamat bútorüzemben dolgozó unokabátyámmal csináltattam. 140×200 cm, merő jóindulatból 2 db 70×200-as teli bútorlapot tett be ágyrács helyett, a lapok középtengelyén volt összesen 3 db szellőzőlyuk 65-ös koronafúróval kifúrva. A Dormeo hideghab matrac alja pedig bepenészedett a második nyáron. Szavo megfogta, meg az, hogy reggelente az ágy mellé élére állítottam munkaidőben, de azért na...
-
SirRasor
addikt
2 centis borovi fenyő deszka, szálkamentes. Ez azért elég, ha nem az én súlyom alá kell. Egy szál kiad 6 db 70 centis szálat, 4 szál elég is egy franciaágy alá.
Én 30 mm vastag hajópadlót vettem erre a célra, bírja. De az én súlyom alá nincs is rugalmas ágyrács, illetve a hajópadló kínálat a linkelt szegedi fatelepen elég szegényes.A bükk se tud többet. A bükk keménységét a fenyő vastagságával lehet kompenzálni töredék áron. De van tömör bükk svédpadlónk raktáron 18×85×900 mm méretben, csiszolt, fózolt, 6 szál egy csomagban, a kellő mennyiség abból is csak 40k.

A kész fix ágyrács is csak annyival több, hovan van hozzá pár méter redőnygurtni és tűzőkapocs.
Kontrázzuk meg: az 1 centis bükk és a 2 cm fenyő között van némi eltérés, habár a fenyő könnyebben vetemedik.
Na de ez azért 58k, mert 2,5 cm vastag bükk és csak 14 léc, azaz még szélesek is. Igazából a szélesség miatt félek attól, hogy ez már átnyomhatja a matracot.
Vagy hülyeség? -
macilaci78
nagyúr
2 centis borovi fenyő deszka, szálkamentes. Ez azért elég, ha nem az én súlyom alá kell. Egy szál kiad 6 db 70 centis szálat, 4 szál elég is egy franciaágy alá.
Én 30 mm vastag hajópadlót vettem erre a célra, bírja. De az én súlyom alá nincs is rugalmas ágyrács, illetve a hajópadló kínálat a linkelt szegedi fatelepen elég szegényes.A bükk se tud többet. A bükk keménységét a fenyő vastagságával lehet kompenzálni töredék áron. De van tömör bükk svédpadlónk raktáron 18×85×900 mm méretben, csiszolt, fózolt, 6 szál egy csomagban, a kellő mennyiség abból is csak 40k.

A kész fix ágyrács is csak annyival több, hovan van hozzá pár méter redőnygurtni és tűzőkapocs.
-
SirRasor
addikt
Mert hideghab matrac alá nem ajánlanak merev ácsrácsot. A rugós matracok alá ajánlják a fixet.
Amit linkeltél, abban a cikk arról szól, hogy az ott kapható ágyakhoz az ott kapható rácsokat vegyük
De amúgy pénzkidobás? Konkrétan olcsóbb a hajlékony. Majd 60k a bükk fix ágyrács.
-
macilaci78
nagyúr
Mennyivel másabb valamivel alátámasztani olyan lózungokat, hogy valami f@szságnak tűnik...
-
vizslakutya
senior tag
Igazad van,nekem már volt. Nem bírta a 130 kilót,eltörtek a középső toldott lécek,a végein levő tartó műanyagokból állandóan kicsúsztak a lécek,persze mindez alvás közben.
Kihajítottam,vettem széles lécezésű fix ágyrácsot,Jyskben vettem leárazott profi 25 centi magas matracot és azóta boldogság! Majd rájön. -
tisn
veterán
Neki nem és az érveiddel valószínűleg nem győzted meg.
beszeljen helyettem a link

jo/vastag matrac ala nem kell, penzkidobas
nekem jo minosegu matracom van, es kurvara nem akarom, hogy puhitson rajta az agyracs, hiszen azert vettem kemenyet. -
macilaci78
nagyúr
-
tisn
veterán
1. Anton fejtámlája túl alacsony. Ezt olyan nehéz megérteni?
2. Sehol se látom, hogy milyen ágyrácsot adnak hozzá. Azaz fix fenyőt, ami nem jó. Venni kell rugalmas ágyrácsot pl ikeából. Ezen mégis hogy segít az ajánlásod?
3. Amit linkeltél az 99% nyír, mert szándékosan megrévesztő a leírás. Bükköt keresek.
Úgyhogy nyugodtan engedd el, mivel el se olvastad a kapcsolódó hszeket.de miert veszel rugalmas racsot? nekem faszsagnak tunik.
-
SirRasor
addikt
1. Anton fejtámlája túl alacsony. Ezt olyan nehéz megérteni?
2. Sehol se látom, hogy milyen ágyrácsot adnak hozzá. Azaz fix fenyőt, ami nem jó. Venni kell rugalmas ágyrácsot pl ikeából. Ezen mégis hogy segít az ajánlásod?
3. Amit linkeltél az 99% nyír, mert szándékosan megrévesztő a leírás. Bükköt keresek.
Úgyhogy nyugodtan engedd el, mivel el se olvastad a kapcsolódó hszeket. -
johnny82
őstag
Én kérek elnézést, valamiért rosszat másoltam ki.
Atlasz bükk ágykeretet rendeltem. EL543-as pácolással kértem, ha már egyszer ingyen volt. Ez van a legközelebb a natúr színhez.johnny82 Klaudiát megtaláltam, de ott valami nem stimmel. Egyrészt alacsony a fejtámla széle, ezért ki is esett. Másrészt az éger jóval olcsóbb, mint a bükk. Ugyanazért az árért bükk és éger is? Ajándék ágyráccsal? Az szerintem éger lesz...
Viszont ágyrácsnak mégse a LURÖY-t rakom mellé, hanem a LÖNSET-et a maga 25 év garanciájával és az állítólagos kényelmével.
-
SirRasor
addikt
Én értem, hogy a kép csak illusztráció, meg amúgy is kaputelefonnal készült, de nekem ez fenyőnek tűnik.

A bükkre kenhetsz bármit, nem lesz fenyő mintájú. Ha nem ismered meg a bükköt akár pácolva is, akkor ne fizess felárat érte.
Keress egy rendes festékboltot, vagy asztalost, ahol van Milesi színkatalógus. Különböző fafajokon vannak a pácszínek, a bükkfa az egyik alapoldal. Van benne borovi és lucfenyő is, tölgy, cseresznye és néhány egyéb fafaj is.Én kérek elnézést, valamiért rosszat másoltam ki.
Atlasz bükk ágykeretet rendeltem. EL543-as pácolással kértem, ha már egyszer ingyen volt. Ez van a legközelebb a natúr színhez.johnny82 Klaudiát megtaláltam, de ott valami nem stimmel. Egyrészt alacsony a fejtámla széle, ezért ki is esett. Másrészt az éger jóval olcsóbb, mint a bükk. Ugyanazért az árért bükk és éger is? Ajándék ágyráccsal? Az szerintem éger lesz...
Viszont ágyrácsnak mégse a LURÖY-t rakom mellé, hanem a LÖNSET-et a maga 25 év garanciájával és az állítólagos kényelmével.
-
Gergello
addikt
Steam deckje van valakinek ?
Szeretném kipróbálni egy 10-15 percre, vinnék 2 sört vagy valamit amit kér.
-
csoszogi
tag
-
tisn
veterán
-
csoszogi
tag
Szép színe van: a kezdeti világosabb szín, mélyebb színűvé, sötétebbé, sárgás-barna arany színűvé érett, én úgy értettem. Csodás színe van így az ágynak.
-
johnny82
őstag
-
tisn
veterán
Nekem mindegy honnan rendeled, de itt van pl a Klaudia bükk ágykeret 140×200 méretben 147K-ért (szerintem fenyő) ágyráccsal együtt. A honlap szerint ingyen pácolással.
Mod: amit te nézel másik honlapon, azt itt Zsolt ágykeretnek hívják, borovi fenyőből van és 124K-ba kerül ágyráccsal együtt. Ha jól látom.
az jobb, mint a fenyo agykeret. pacolas nelkul lakkozassal van alapbol?
-
johnny82
őstag
+1 FB marketplacenak. Télit és nyárit feltettem: a télit elvitték pár nap alatt...mert jön a nyár? A nyárit meg nem akarják elvinni

johnny82 köszi, megnéztem, de az alváscentrum picit olcsóbb és ott van pont olyan, ami tetszik.
Végül is egy hibrid megoldás mellett döntöttem. IKEA-s LURÖY ágyrács 17k-ért és Róna bükk ágykeret 164k-ért.
Egyrészt sokallom az 58k-t a bükk ágyrácsért, másrészt az kemény: hideghab matrachoz pont puha ágyrácsot ajánlanak, mint amilyen a fenti IKEÁs. Aztán ha nem jön be, akkor még mindig vehetek drága ágyrácsot vagy akár el is állhatok az IKEÁstól pár nap után.Köszönöm mindenkinek a segítséget

Nekem mindegy honnan rendeled, de itt van pl a Klaudia bükk ágykeret 140×200 méretben 147K-ért (szerintem fenyő) ágyráccsal együtt. A honlap szerint ingyen pácolással.
Mod: amit te nézel másik honlapon, azt itt Zsolt ágykeretnek hívják, borovi fenyőből van és 124K-ba kerül ágyráccsal együtt. Ha jól látom.
-
macilaci78
nagyúr
+1 FB marketplacenak. Télit és nyárit feltettem: a télit elvitték pár nap alatt...mert jön a nyár? A nyárit meg nem akarják elvinni

johnny82 köszi, megnéztem, de az alváscentrum picit olcsóbb és ott van pont olyan, ami tetszik.
Végül is egy hibrid megoldás mellett döntöttem. IKEA-s LURÖY ágyrács 17k-ért és Róna bükk ágykeret 164k-ért.
Egyrészt sokallom az 58k-t a bükk ágyrácsért, másrészt az kemény: hideghab matrachoz pont puha ágyrácsot ajánlanak, mint amilyen a fenti IKEÁs. Aztán ha nem jön be, akkor még mindig vehetek drága ágyrácsot vagy akár el is állhatok az IKEÁstól pár nap után.Köszönöm mindenkinek a segítséget

Én értem, hogy a kép csak illusztráció, meg amúgy is kaputelefonnal készült, de nekem ez fenyőnek tűnik.

A bükkre kenhetsz bármit, nem lesz fenyő mintájú. Ha nem ismered meg a bükköt akár pácolva is, akkor ne fizess felárat érte.
Keress egy rendes festékboltot, vagy asztalost, ahol van Milesi színkatalógus. Különböző fafajokon vannak a pácszínek, a bükkfa az egyik alapoldal. Van benne borovi és lucfenyő is, tölgy, cseresznye és néhány egyéb fafaj is. -
tisn
veterán
nekem is ilyen van. a gyari agyracson kivul nem rossz. 180x200-as. azt 30db csavarral rogzitettem szalankent a kerethez. az enyem szerintem mar 30 eves.
-
SirRasor
addikt
Megrendelem a bükköt és kihozzák fenyő mintával
Kérni fogok hozzá ingyen pácolást, mert elvileg az valamennyire UV-álló, így hátha nem veszít gyorsan a színéből. -
csoszogi
tag

A mellékelt képen nem bükk ágykeret van, hanem fenyő, gondolom csak illusztráció. Nekünk pont ilyen ágykeretünk van, fenyőből, csak 160*200-as. Háttámla és elejének mintázata is stimmel
. 22-23 éve van meg, már szép színe van... -
SirRasor
addikt

-
macilaci78
nagyúr
Annyi hozzátartozik, hogy amikor meguntam, hogy nincs acélfelni a nekem kellő méretben, akkor szétnéztem, mennyiért kapom meg boltból újonnan. Kiderült, hogy azért néhány más autógyártó is használja ezt a méretet. Kia Ceed JD-re kerestem, de például Dacia is ugyanezt a méretet használja.
Érdemes lehet eszerint több csoportban is hirdetni. -
tisn
veterán
-
4ron
senior tag
Így ahogy Macilaci mondja. Csak gumit általában fel szoktam rakni a Marketplacere, illetve ezen felül az adott autótípus FB csoportjába. A felni pedig ha szintén konkrét típushoz tartozik, akkor ugyanoda. Eddig mindent sikerült eladnom ilyen módon.
-
macilaci78
nagyúr
Marketplace, autótípus szerinti FB-csoport. Én utóbbiban vettem egy garnitúra hibrid acélfelnit és ott fogom majd meghirdetni az alufelnit is, ha 1-2 szezon múlva elöregszik a téli gumi.
-
Polemius
senior tag
Mivel a jövőben kevesebbet tervezünk télen autózni, arra gondoltunk, téli-nyári cserélgetés helyett áttérnénk 4 évszakosra.
A kérdés, hol lehet eladni Szegeden vagy közelében használt felniket + gumikat? -
johnny82
őstag
Matracot most nem akarok cserélni, mert egy normális ágykeret+ágyráccsal kipróbáljuk a mostanit.
Most itt tartok, de 99% a tömör bükk fog nyerni. -
tisn
veterán
-
Elemental
addikt
-
tisn
veterán
en a lezerkozpont elotti parkoloban gyakoroltam a gyerekekkel. az altalaban eleg ures.
illetve meg a mol kutak kornyeki utak, ha nem parkolo kell. -
Elemental
addikt
Szevasztok!
Elvinném a lányomat kicsit gyakorolni vezetni. Ajanljatok már légyszi valami jó helyet erre. Valami forgalomtól félreeső hely kellene.
-
SirRasor
addikt
Én miután végigjártam a kipróbálható matracokat kínáló boltokat és nem tudtam dönteni, de az az érzésem volt, hogy baromi drága mind, akkor próba nélkül megvettem ezt.
2019-ben 75e (+ 3e szállítás) Ft volt. 6 évet és 2 költözést bírt, mostanra már vannak gondjai, cserélni fogjuk.
Ortopéd matrac, Bedora Aloe Vera, zseb, 160 x 200 x 24 cm, poliuretán hab és memóriahab, burkolattal ellátott rugóval, közepes keménységű
Ami legtovább, már 8 éve jó nálunk az a jysk kókusz réteges matraca, még azt nézném meg és próbálnám a helyedben
(jysk-ben 2-3 havonta 1x biztos leakciózzák, azt érdemes megvárni )Matracot most nem akarok cserélni, mert egy normális ágykeret+ágyráccsal kipróbáljuk a mostanit.
Most itt tartok, de 99% a tömör bükk fog nyerni. -
tisn
veterán
Én miután végigjártam a kipróbálható matracokat kínáló boltokat és nem tudtam dönteni, de az az érzésem volt, hogy baromi drága mind, akkor próba nélkül megvettem ezt.
2019-ben 75e (+ 3e szállítás) Ft volt. 6 évet és 2 költözést bírt, mostanra már vannak gondjai, cserélni fogjuk.
Ortopéd matrac, Bedora Aloe Vera, zseb, 160 x 200 x 24 cm, poliuretán hab és memóriahab, burkolattal ellátott rugóval, közepes keménységű
Ami legtovább, már 8 éve jó nálunk az a jysk kókusz réteges matraca, még azt nézném meg és próbálnám a helyedben
(jysk-ben 2-3 havonta 1x biztos leakciózzák, azt érdemes megvárni ) -
hodigy
tag
(jysk-ben 2-3 havonta 1x biztos leakciózzák, azt érdemes megvárni ) -
macilaci78
nagyúr
Alattam kb a térbem vonalában eltörött a 20×20 mm-es stafni, ami a gyári ágyrácsot tartotta. Ugyanitt egy szál is a deszkából, mindkettő egy görcs mentén.
kicseréltem a 20×20 mm-es stafnit 30×30 mm-esre, ami az eredetei vonalára ül rá, illetve a középre is tetteme gy 60×30 mm-es lécet, így az egészet megemeltem 30 mm-rel. 10 centinként csavaroztam és tipliztem felváltva.
A gyári 20 mm-es deszkák helyett pedig tettem 30 mm vastag Borovi elsőosztályú hajópadlót minden sarkán lecsavarozva. Ez már meg se nyikkan.
A 4-4-4 cm hideghab-kókusz-hideghab matracot cseréltük 6-4-6 cm-re, de nem alszom jól rajta, pedig korábban én igényeltem a kemény matracot. Kb 5-6 évente fekszem ki a matracot, érik a csere. szerintem. Az én súlyommal inkább havonta érdemes forgatni.
Táskarugósat próbáltam, a széle semmit nem tart, simán leesek róla, de legalább vastag a szerkezet. Hogy kényelmes-e? Passz, addig nem feküdtem rajta.
Az ágykeret biztosan jó, de nem tudom, merre lépjek tovább? Milyen ágyrács és milyen matrac felé, ami az én 150+ kilómnak és feleségem 70 kilójának is jó. De két külön matrac nem játszik, mert összebújva alszunk és valaki az osztáson feküdne, tutik kényelmetlenül.
Mikor megismerkedtünk, nálam egy 140×200-as franciaágy volt, azt kicsinek találtuk, feleségemnél csak egy 85×190-es heverő volt... 160×200-as ágyat vettünk az előző lakásba, ez kényelmesen elfért a 4×4 méteres hálóban. Lehetett volna szélesebb is, de akkor már némiképp szűknek éreztük volna a szobát. A mostani háló 4×5 méteres, kicsit irigy vagyok azokra, akik 2×2 méteres ágyon alszanak, pláne, hogy feleségem hobbiból fekszik keresztbe akár egy hokedlin is...

Alszom mindkét oldalamon, hanyatt és hason is. A puhább matracok kényelmesek, de hason fekve nem szeretem, ha az arcom is belesüpped, "fojtogat"...
Párnából a Wellpur 24×42 centiset használjuk, feleségem is rászokott. Nyaralásra, de én akár egy hétvégére is képes vagyok vinni magammal párnát még motorral is.
-
tisn
veterán
Thx, ezek tényleg hasznos infók

Szerintem 1-2 sima tárolórekeszbe nem fog belekötni, ha meg igen, akkor elpakoljuk akárhova.martonx igen, ott tartok most, hogy kb. bármeddig elmennék árban a józan ész határán belül. Ehhez képest nemrég azt mondta, hogy ne bonyolítsam túl és vegyük meg a legolcsóbb ágykeretet, mert az is jó lesz

Persze ki szúrta ki a kisbetűs részt, hogy ez azért olyan olcsó, mert KEZELETLEN, tehát minimum le kéne lakkozni, ha nem csak 1-2 évre tervezünk. Meg akkor már az 1-el masszívabbat venném. De nem; lakkozza a fene, inkább kész tölgyet vadászok.
Miért nem akar ágyneműtartósat? Szerintem fél, hogy penészedne. A mostani nem szellőzik és tiszta penész lett a matrac alja pár hónap alatt (főnyeremény ez a ház
).
De mondom gyakran kinyitnánk, mert tárolóként lehetne használni.
Válasz: nincs is annyi cuccunk és amúgy is mindig lehetne újraigazítani az ágyhuzatot.
Ezen a ponton már nem vitázom; belefáradtam.tisn 3 éve 5 percig feküdtem a Rottex boltban a 100% latex matracukon és azt mondtam EZ AZ! Hát ténylegesen aludni benne meg mégse volt valami jó. Feleségem konkrétan utálta. Ja és 2 év alatt kifeküdtük.
Kőkemény matracunk is volt. Na az már nekem se volt kényelmes.Az a durva, hogy a mai napig nem tudom, hogy nekem puha, közepesen kemény vagy kemény matrac volna jó, pedig már csomóban aludtam. Egyszerűen nem leltem meg az igazit 40+ év alatt. Mondjuk zsákrugósat sose próbáltam még

nekem hideghab kemeny van, azert 10 ev alatt mar kisse kifekudtem, igy ha nincs itt az asszony keresztbe meg mindenhogy varialom a fekvest rajta. legkozelebb kiprobalom en is a kemeny zsakrugosat, hatha az acel jobban birja, mint a hab. de mar gondolkodtam a foldon alvason egy vekony matracon, hatha az eleg kemeny lesz.
-
tisn
veterán
Claudia ágykeret Anikó lábvéggel, ami teli, így nem látszik a 3/4-es ágyneműtartó. Az ágyneműtartó kemény görgőit cseréltem puhára, így csendesek és nem barmolják a parkettát sem. Elég szellős alul. [kép]
Mekkora ágyat keresel?
nekem is ilyen agyam van, agynemutartoval, a porosodason kivul mas baja nincsen.
nem rohad bele semmien becsavaroztam a racsot igy nem nyiszog, es stabilabb is a szerkezet, de lehet erdemes lett volna egy normalisat venni bele a gyari helyett.
-
martonx
veterán

Szerintem 1-2 sima tárolórekeszbe nem fog belekötni, ha meg igen, akkor elpakoljuk akárhova.martonx igen, ott tartok most, hogy kb. bármeddig elmennék árban a józan ész határán belül. Ehhez képest nemrég azt mondta, hogy ne bonyolítsam túl és vegyük meg a legolcsóbb ágykeretet, mert az is jó lesz

Persze ki szúrta ki a kisbetűs részt, hogy ez azért olyan olcsó, mert KEZELETLEN, tehát minimum le kéne lakkozni, ha nem csak 1-2 évre tervezünk. Meg akkor már az 1-el masszívabbat venném. De nem; lakkozza a fene, inkább kész tölgyet vadászok.
Miért nem akar ágyneműtartósat? Szerintem fél, hogy penészedne. A mostani nem szellőzik és tiszta penész lett a matrac alja pár hónap alatt (főnyeremény ez a ház
).
Válasz: nincs is annyi cuccunk és amúgy is mindig lehetne újraigazítani az ágyhuzatot.
Ezen a ponton már nem vitázom; belefáradtam.tisn 3 éve 5 percig feküdtem a Rottex boltban a 100% latex matracukon és azt mondtam EZ AZ! Hát ténylegesen aludni benne meg mégse volt valami jó. Feleségem konkrétan utálta. Ja és 2 év alatt kifeküdtük.
Kőkemény matracunk is volt. Na az már nekem se volt kényelmes.Az a durva, hogy a mai napig nem tudom, hogy nekem puha, közepesen kemény vagy kemény matrac volna jó, pedig már csomóban aludtam. Egyszerűen nem leltem meg az igazit 40+ év alatt. Mondjuk zsákrugósat sose próbáltam még

Penészedik, újra kell igazítani az ágy takarót? Nálunk se nem penészedik (pedig tetőtéri lakás, 6 fős család, pára az van dögivel), se nem kell a kinyitás után igazgatni semmit. Ne figyelj oda a női hisztire, legyél te az okosabb, később meg hálás lesz neked.
Nálunk 200x220-as az ágy, pedig nem vagyunk hatalmas emberek. Lehet rajta hosszában, keresztben feküdni, gyerekeknek bukfencezni, 1-2 gyerek mellénk is fér ha úgy van. Minél nagyobb annál jobb.
-
macilaci78
nagyúr
Nekünk kicsi a 140-es. Szüleimnél azon alszunk és feleségem koranaptikszikus tulajdonsága ledominálja.
De valóban, nem csak arra kell készülni, hogy mindig szorosan összebújva alszotok, mert arra elég egy egyszemélyes is, hanem amikor az egyik lázas betegen fekszik... -
SirRasor
addikt
Claudia ágykeret Anikó lábvéggel, ami teli, így nem látszik a 3/4-es ágyneműtartó. Az ágyneműtartó kemény görgőit cseréltem puhára, így csendesek és nem barmolják a parkettát sem. Elég szellős alul. [kép]
Mekkora ágyat keresel?
140x200-at, mert olyan hatalmasak vagyunk

Az első lakásban még jókat aludtunk. Akkor nem volt ágyunk, egy közepesen kemény hideghab matrac 2+2 memory réteggel volt, amit leraktunk a földre/parkettára.
Persze nem ettől, hanem mert 2x évesek voltunk
-
macilaci78
nagyúr

).

Mekkora ágyat keresel?
-
SirRasor
addikt
Anno körbejártunk pár üzletet, többek közt IKEA-t is ágykerettel kapcsolatban. Nem találtam olyat, ami kibírna alattam pár évnél többet. Ilyen jellegű franciaágyból az IKEA és hasonló multik elvéreznek szerintem. 18, jobb esetben 20 mm vastag anyagból van, a jobbak viszont 25 mm, avgy vastagabból. Anyagvastagságra a 18 mm-es is elég ott, ahol nincs megfúrva, de a 10 mm vastag tiplit már nem mindegy, mibe fúrják...
Olyat ne vegyél, aminek a fejvége hátra hajlik. Normál esetben a szegélyléc eltart a faltól, de ha hátrahajlik, akkor először a fent ér a falhoz és ott koszolódik, esetleg le is vered.
Ágyneműtartó helyett bepróbálkozhatsz ágy alá rakható szövet tárolórekesszel. Van ilyenből több méret is. Szüleimnél is ilyen van. Hátha ezzel megbékél az Asszony.
Bútoros FB-csoportokat érdemes nézni. Néha nagyon jó tömörfa ágykereketek lehet kifogni pártízezer Ft-ért. Nem feltétlenül makulátlan, de pici hiba lehet rajta. Itt-ott pici benyomódás, de nincs elszíneződve, ép a lakkozás, stb. Ágyrácsot, matracot meg nézel rá, amilyet szeretnék.

).

-
tisn
veterán
Fekszel rajta forgolódsz, kerítesz magadnak párnát is. Mi az asszonnyal simán tudtunk választani a már nem is tudom vagy tízféle keménységű matrac közül, a keményebbek közül, de nem a legkeményebbet. Azóta is bármerre kirándulunk az ágy mindig kényes téma, minden szálláson, és bármilyen jó is bármerre lenni, mindig annyira jó hazajönni és a pont nekünk legmegfelelőbb ágyban aludni.
Na ezzel en is igy vagyok, minden matrac szenvedés ami nem a sajatom. Eleve mindenhol tul puha.
-
csoszogi
tag
Az a matrackuckó, oda én is elmentem Rottex matrac vásárlása előtt. Írtam is róla véleményt:

Mindenki másnak köszönöm a tippeket
Közben mondta feleségem, hogy nem lehet még ágyneműtartója se (se gurulós, se felnyílós
), úgyhogy vagy a legolcsóbb leghitványabb IKEA fenyő ágykeret, vagy keresek hasonlót tölgyből.
Ágyrácsnak passz, még azt se értem, hogy miért van zónás ágyrács, amikor ezt matracnál szokás kialakítani. A két olcsóbb: bambusz és nyír: nyilván a nyír a jobb. A két drágább meg zónás, ami szerintem fölösleges.Viszont első körben ennyi. Ágy+ágyrács és megnézzük, hogy a mostani Rottexes hideghab+6cm memorys matrac mit csinál rajta. Ha nem jó, akkor matraccsere majd úgy, hogy viszek pizsamát meg plüssmacit és végigfekszem a kínálatot minden nagyobb boltban
Ne bonyolítsd akkor: 4-6 db kezeletlen raklap, rá geotextil, majd valami szövet és mehet rá a matrac. Munkatársam megcsinálta.
Nagyon jó dolog az ágyneműtartó. Téli nyári paplan, gyerekruha, pléd, régi játék stb...ahogy martonx írta. Panelban nálunk minden négyzetméter számít.
A hitvány ágy meg széthullik, nyikorog, minden baja van. Nekünk két nagy fiunk van, mikor kisebbek voltak kergetőztek, vetődtek, ugráltak mindenre, kommandóztunk, ami a csövön kifér... kapjuk el apát stb...Ágyra is, el is tört, este kilenckor "szervizeltem". Mikor nagyobbak lettek, birkóztak...utána ismét szereltem...de már akkor az ő két ágyukat is mert "lehuppantak", vagy ott akcióztak. -
macilaci78
nagyúr
30-40 perc matraconként egészen nyugodtan. Egy rutinos eladó nem is fog ezen problémázni, esetleg melléd ül szakmázni kicsit.
-
martonx
veterán
Fekszel rajta forgolódsz, kerítesz magadnak párnát is. Mi az asszonnyal simán tudtunk választani a már nem is tudom vagy tízféle keménységű matrac közül, a keményebbek közül, de nem a legkeményebbet. Azóta is bármerre kirándulunk az ágy mindig kényes téma, minden szálláson, és bármilyen jó is bármerre lenni, mindig annyira jó hazajönni és a pont nekünk legmegfelelőbb ágyban aludni.
-
tisn
veterán
"Ha nem jó, akkor matraccsere majd úgy, hogy viszek pizsamát meg plüssmacit és végigfekszem a kínálatot minden nagyobb boltban"
Az a vicc, hogy ezt tényleg így kell. És ne az árát nézd, hanem hogy melyik volt a legjobb. 1-200 ezer Ft ide vagy oda, de mégis 10-20 évig azon fogsz aludni, minden egyes nap, nem ezen kell spórolni."Közben mondta feleségem, hogy nem lehet még ágyneműtartója se" - miért nem lehet? Nekünk a 220X200-as ágyunk felnyílós, bődületes mennyiségű cuccot elnyel az ágyneműtartó (azt hiszem kinőtt gyerek ruhák vannak benne, amiket néha tovább ajándékozunk, meg nagyon ritkán használt ágyneműk).
mar ha egyaltalan 5 perc fekvessel meg tudod allapitani, hogy jo e neked az a matrac.
szerintem nem.minel kemenyebb, annal jobb elvet vallom, szerintem matracban az a jo. (derekfajos vagyok, pedig kulon edzek ra
) -
martonx
veterán
Az a matrackuckó, oda én is elmentem Rottex matrac vásárlása előtt. Írtam is róla véleményt:

Közben mondta feleségem, hogy nem lehet még ágyneműtartója se (se gurulós, se felnyílós
), úgyhogy vagy a legolcsóbb leghitványabb IKEA fenyő ágykeret, vagy keresek hasonlót tölgyből.
Ágyrácsnak passz, még azt se értem, hogy miért van zónás ágyrács, amikor ezt matracnál szokás kialakítani. A két olcsóbb: bambusz és nyír: nyilván a nyír a jobb. A két drágább meg zónás, ami szerintem fölösleges.Viszont első körben ennyi. Ágy+ágyrács és megnézzük, hogy a mostani Rottexes hideghab+6cm memorys matrac mit csinál rajta. Ha nem jó, akkor matraccsere majd úgy, hogy viszek pizsamát meg plüssmacit és végigfekszem a kínálatot minden nagyobb boltban
"Ha nem jó, akkor matraccsere majd úgy, hogy viszek pizsamát meg plüssmacit és végigfekszem a kínálatot minden nagyobb boltban"
Az a vicc, hogy ezt tényleg így kell. És ne az árát nézd, hanem hogy melyik volt a legjobb. 1-200 ezer Ft ide vagy oda, de mégis 10-20 évig azon fogsz aludni, minden egyes nap, nem ezen kell spórolni."Közben mondta feleségem, hogy nem lehet még ágyneműtartója se" - miért nem lehet? Nekünk a 220X200-as ágyunk felnyílós, bődületes mennyiségű cuccot elnyel az ágyneműtartó (azt hiszem kinőtt gyerek ruhák vannak benne, amiket néha tovább ajándékozunk, meg nagyon ritkán használt ágyneműk).
-
macilaci78
nagyúr

Anno körbejártunk pár üzletet, többek közt IKEA-t is ágykerettel kapcsolatban. Nem találtam olyat, ami kibírna alattam pár évnél többet. Ilyen jellegű franciaágyból az IKEA és hasonló multik elvéreznek szerintem. 18, jobb esetben 20 mm vastag anyagból van, a jobbak viszont 25 mm, avgy vastagabból. Anyagvastagságra a 18 mm-es is elég ott, ahol nincs megfúrva, de a 10 mm vastag tiplit már nem mindegy, mibe fúrják...
Olyat ne vegyél, aminek a fejvége hátra hajlik. Normál esetben a szegélyléc eltart a faltól, de ha hátrahajlik, akkor először a fent ér a falhoz és ott koszolódik, esetleg le is vered.
Ágyneműtartó helyett bepróbálkozhatsz ágy alá rakható szövet tárolórekesszel. Van ilyenből több méret is. Szüleimnél is ilyen van. Hátha ezzel megbékél az Asszony.
Bútoros FB-csoportokat érdemes nézni. Néha nagyon jó tömörfa ágykereketek lehet kifogni pártízezer Ft-ért. Nem feltétlenül makulátlan, de pici hiba lehet rajta. Itt-ott pici benyomódás, de nincs elszíneződve, ép a lakkozás, stb. Ágyrácsot, matracot meg nézel rá, amilyet szeretnék.
-
mAtech
aktív tag
-
SirRasor
addikt

-
skopy
tag
Sziasztok megbízható autó fényszóró polirozót tudtok Szegeden ?
-
Gergello
addikt
-
mAtech
aktív tag
Alföld Bútor boltba is érdemes bemenni. Ott is van sok fenyő bútor és matrac is.
-
macilaci78
nagyúr
ÁGYTÉMÁBAN ki mit ajánl?
Rettentő rossz az ágyunk. Az ágykeret - integrált ágyráccsal - kuka. A matrac kérdéses.
Ki milyen ágykeret+ágyrács+matrac kombóra esküszik?
Táskarugós vagy hideghab?
Ha hideghab, memóriás vagy alzheimeres (memória nélküli?)
Szeretnék most már jókat aludni...
Majd bedobom ChatGPT+Grok+Gemiminek is, de kíváncsi vagyok hús-vér emberek tapasztalataira.Etsberger fenyő ágyunk van, bírja. Sima franciaágy, alatta kihúzható gurulós ágyneműtartó, de van ebből felnyíló is.
A gyári fenyő léces ágyrácsot lecseréltem és megemeltem 3 centivel , de ez már egyéni preferencia. A matrac hasonlóképpen.
A Moszkvai krt 4. szám alatt vettem kb 14 éve.Ikea valami 60-90 napos elégedettségi garanciát vállal matracra. Lehet, lenne értelme egy pesti kirándulásnak...
-
pulutodurumo
őstag
ÁGYTÉMÁBAN ki mit ajánl?
Rettentő rossz az ágyunk. Az ágykeret - integrált ágyráccsal - kuka. A matrac kérdéses.
Majd bedobom ChatGPT+Grok+Gemiminek is, de kíváncsi vagyok hús-vér emberek tapasztalataira.Az ágykeretünk egy olcsó f0s, egy szétszedés-összerakás után már kellett rajta javítanom. Szóval a következő valami rendes tömör fa lesz.
A rácsok asszem Mömax, közepes árfekvésű, azokkal semmi baj.
Matrac rugós, egyik oldala kókuszos, az a keményebb, mi azt használjuk. Nekem bejött, kicsit süppedős csak. Az meg Jysk ha jól emlékszem. -
csoszogi
tag
-
martonx
veterán
ÁGYTÉMÁBAN ki mit ajánl?
Majd bedobom ChatGPT+Grok+Gemiminek is, de kíváncsi vagyok hús-vér emberek tapasztalataira.Mi anno elmentünk valami ágy boltba (Petőfi és nagykörút sarkán). Ott belefeküdtünk asszonnyal egy csomó ágyba, csomó féle matracra, aztán ami a legjobban tetszett azt vettük meg.
-
csoszogi
tag
ÁGYTÉMÁBAN ki mit ajánl?
Majd bedobom ChatGPT+Grok+Gemiminek is, de kíváncsi vagyok hús-vér emberek tapasztalataira.Fiamnak +100kg ilyet vettünk 90*200-as méretben. 2025 szeptemberében. Azóta is megvan semmi baja, elég masszív az ágy:
[link]
Ágyneműtartós része is van. Ezt bátran ajánlom.
Matrac: többféle volt nekünk az utóbbi 23-24 évben, többfajta, többféle márka drágább olcsóbb, 5-7 évet bírtak, én +100kg vagyok, hiába forgattuk őket rendszeresen, túlsúly az túlsúly.... Ebben tanácsot nem tudok adni.
Közben látom garga pista is matrackuckós cuccot ajánl...elkezdtem írni, közben kimentem, tettem vettem, és látom ő írt közben -
garga pista
őstag
ÁGYTÉMÁBAN ki mit ajánl?
Majd bedobom ChatGPT+Grok+Gemiminek is, de kíváncsi vagyok hús-vér emberek tapasztalataira.Én ágykeretben a fenyőre szavazok, gázrugóval (ha ágyneműtartóst akarsz). Családban több fenyő keret van, szüleim ágykerete ~25 éves lesz, hibátlan. Engem a sima rugó nyikorgása zavar, azért vettem gázrugósat. Matrackuckóban vettem, Szegeden is van üzletük ott meg lehet nézni. Tényleg nagyon masszív, s*xbiztos ágynak hirdetik
Matrac meg kinek mi, nekem kemény hideghab van. Van olyan ismerős akinek megmutattam, inkább a padlón feküdne mint ezen
Míg otthon laktam, ott kókusz rost meg mittoménmi vagy 5 réteg volt, az is kemény. Elvileg azt is javasolják a szakértők h jobb a kemény matrac a gerincnek. Időnként forgatom (fél-negyed évente), de elég vékony is vagyok, a kemény kókuszrost többrétegűt se feküdtem ki, ezt se fogom. -
totya694
őstag
ÁGYTÉMÁBAN ki mit ajánl?
Majd bedobom ChatGPT+Grok+Gemiminek is, de kíváncsi vagyok hús-vér emberek tapasztalataira.CARDO
-
r3dsnake
nagyúr
ÁGYTÉMÁBAN ki mit ajánl?
Majd bedobom ChatGPT+Grok+Gemiminek is, de kíváncsi vagyok hús-vér emberek tapasztalataira.7 évig dolgoztam matracboltan, erre nincs egyértelmű válasz. Midenkinek más. Én az extrém puha táskarugósat szeretem, más meg a betonkemény hideghabot.
-
SirRasor
addikt
ÁGYTÉMÁBAN ki mit ajánl?
Majd bedobom ChatGPT+Grok+Gemiminek is, de kíváncsi vagyok hús-vér emberek tapasztalataira. -
SirRasor
addikt
Szoktunk pár hetente menni sajtos miatt. Legközelebb megnézem, de nem rémlik, hogy ilyen papucsok lettek volna valaha is.
Gyapjú zokni lelőhelyet tudok mondani, illetve nagyon meleg mamuszt kerestem és pár hónapja volt is a Lidliben FILC mamusz 2k/db áron, amit 2 hétre rá 1200-ra akcióztak.
Beltérre jó. -
Jinxb1rd
addikt
Valakinek laptopasztal 6.000 Ft-ért? Tévedésből lett véve, vissza már nem veszik.
https://www.moebelix.hu/p/laptop-asztal-black-004898005901
-
mAtech
aktív tag
Hi!
Bödön vásárra jár valaki? Gyapjú otthoni mamuszt árulnak ott? -
lorcsi
veterán
Viberen van egy kontakt akit szeretnek felvenni
megvan a kontakt hozzaadasa resz
beirom
kepe is megjelenik es a neve is
deca mentes gomb nem aktiv
miert ?
hogy lehet aktivva tenni ? -
Nunder
őstag
-
garga pista
őstag
-
Alex123
senior tag
Sziasztok!
Keresek egy ilyet:
ADSL ADSL2+ DSL modem telefon fax elosztó szűrő RJ11
valami hasonló, mint a képen... van esetleg valakinek?
-
lemmy71
őstag
Igen. De figyelj oda ha az alin veszed hogy másolható legyen, mert ahogy már írtam, nem mindegyik másolható a már meglévő távirányítóval
-
Nunder
őstag
Arra ügyelj hogy olyat válassz, amit klónozni tudsz a meglévő távirányítóval, magyarán párosítani. Különben az egyik vagy a másik fog vezérelni, egyszerre a kettő nem, hiába tanítod fel őket egymás után
Ha össze vannak párosítva, akkor csak egy távirányítót kell feltanítanod, a többi már alapból működ majd
Ahogy látom a Nice FLOR2 széria ugrókódos, ha megvan a távirányító, akkor ezzel a módszerrel tudom tanítani: https://www.youtube.com/watch?v=WroaZSv-qJI
-
DarkByte
addikt
Attól függ, milyen rendszered van.
Nálunk fix kódos, a kétgombos Nice távirányító árának feléért veszem a háromgombos Gulliver TLC3X5T, 433.92 MHz típust és magam állítom be rajta a 12 bites fix kódot és semmit sem kell csinálnom a társasház rendszerével.
Öcsémnek is Nice távirányítója van, de náluk ugrókódós a távirányító, a tanítási lehetőség is le van védve kóddal, nemigen lehet a szaki nélkül távirányítót feltanítani. Náluk egyszerűen megerőszakolták a rendszert és valaki a meglévő rendszer mellé telepített egy GSM modult, telefonnal nyitja a kaput.Én már egy ideje tervezem hogy az egyik távirányítómat átépítem egy ESPHome node-nak (ennél mondjuk igényesebben és visszaalakíthatónak gondoltam) és onnantól kezdve tudom nyitni távolról a társasházi kaput a telefonnal. Csak még nem kerekedett felül az igény a lustaságon.

-
johnny82
őstag
-
lemmy71
őstag
Köszi srácok, holnapra kiderítem aztán majd szólok, hogy milyen pontosan. De ahogy néztem ilyen (de már itt is van difi ha jól látom)
- https://www.kapuaruhaz.hu/taviranyito/nice/nice-era-flor2s-taviranyito-987
- https://kaputechnikaszakuzlet.hu/nice-era-inti-ketgombos-kapunyito-taviranyitoArra ügyelj hogy olyat válassz, amit klónozni tudsz a meglévő távirányítóval, magyarán párosítani. Különben az egyik vagy a másik fog vezérelni, egyszerre a kettő nem, hiába tanítod fel őket egymás után
Ha össze vannak párosítva, akkor csak egy távirányítót kell feltanítanod, a többi már alapból működ majd
-
Nunder
őstag
Köszi srácok, holnapra kiderítem aztán majd szólok, hogy milyen pontosan. De ahogy néztem ilyen (de már itt is van difi ha jól látom)
- https://www.kapuaruhaz.hu/taviranyito/nice/nice-era-flor2s-taviranyito-987
- https://kaputechnikaszakuzlet.hu/nice-era-inti-ketgombos-kapunyito-taviranyito -
lemmy71
őstag
-
macilaci78
nagyúr
Attól függ, milyen rendszered van.
Nálunk fix kódos, a kétgombos Nice távirányító árának feléért veszem a háromgombos Gulliver TLC3X5T, 433.92 MHz típust és magam állítom be rajta a 12 bites fix kódot és semmit sem kell csinálnom a társasház rendszerével.
Öcsémnek is Nice távirányítója van, de náluk ugrókódós a távirányító, a tanítási lehetőség is le van védve kóddal, nemigen lehet a szaki nélkül távirányítót feltanítani. Náluk egyszerűen megerőszakolták a rendszert és valaki a meglévő rendszer mellé telepített egy GSM modult, telefonnal nyitja a kaput. -
Nunder
őstag
-
lemmy71
őstag
Ha magad rendeled és feltanitod, akkor meguszod 5 - 7 ezerből. Egy "szakitól" (anyag, kiszállás, munka) 25 - 30 körül kapod.
-
Nunder
őstag
Környékben van valakinek megbízható garázs/kertkapu szakija? Elkutyultuk a meglévő Nice kapunyitó kulcsot, és kellene új, de nem tudom hol kezdjem. Rendelek olyat mint amilyen most van, azt magamtól feltanítom?
-
-Tsaba-
tag
Médiaműhely Régi posta út. 2 éve szereltettem be itt a dashcamet és nagyon elégedett voltam. Nagyon rendes a srác és szépen dolgozik. Haveromat is küldtem már oda, ő is elégedett volt.
Megkérdezhetem hogy mennyibe került? Kíváncsi lennék mennyit kérnek manapság egy ilyenért...
-
johnny82
őstag
Megy valaki Ikeába holnap- holnapután? Van 2db 1250 Ft-os kedvezmény kártyám, amit nem használtunk fel. 1 sörért átadnám mindkettőt.
-
SirRasor
addikt
Üdv!
Bejárati ajtó beállításában (javításában) járatos szakembert keresek, Szeged Csongrádi úti panelbe. Az áldozat valami kínai "biztonsági" ajtó, HiSec vagy valami hasonló. A tünetek (nehezen csukódik, lóg a zsanér, tömítés (géder) csere, szerintem kokányúl is van beszerelve). Szóval erre kellene valami mágus, aki emberi áron rendbe tenné négy öt évre. Vagy esetleg egy ajánlat egy új ajtóra, szintén emberi áron
Olcsó húsnak...amikor a Nívó biztonsági ajtó volt 200k, akkor a hisec hulladék 120k-ért ment.
Ide a rozsdás bökőt, hogy drága lesz a javíttatás és/vagy meg se éri megcsináltatni.
Semmiképpen se engedd magad rábeszélni mégis hisec/jolasec szemétre.Nívósok se lettek persze olcsóbbak
Új hozzászólás Aktív témák
-
102100 - 102001
102296 - 102201 102200 - 102101 102100 - 102001 102000 - 101901 101900 - 101801 101800 - 101701 101700 - 101601 101600 - 101501 101500 - 101401 101400 - 101301 101300 - 101201 101200 - 101101 101100 - 101001 101000 - 100901 100900 - 100801 100800 - 100701 100700 - 100601 100600 - 100501 100500 - 100401 100400 - 100301 100300 - 100201 100200 - 100101 100100 - 100001 100000 - 98001 98000 - 96001 96000 - 94001 94000 - 92001 92000 - 90001 90000 - 88001 88000 - 86001 86000 - 84001 84000 - 82001 82000 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- A spanyolviaszt nem, csak a görgőt találná fel újra az Airra Labs egere
- PlayStation 5
- Senki sem beszél róla, de újra elérhető két 30-as sorozatú GeForce
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- E-roller topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S26 Ultra 5G / 12/512GB / Kártyafüggetlen / Gyári Garancia 36 Hónap
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4520
- GAMER alap! i9-14900KF / Z790 / 32GB 6000MHz / 2TB Gen4 / 1000w Gold! BeszámítOK
- ÚJ FEKETE Surface Pro 10 Intel Core Ultra 5 135U 16GB 1000GB 1 év gar
- ÚJ! Microsoft Surface Laptop 5 13,5" Fekete i7-1265U 16GB 512GB magyarbill 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest

).