Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Harmincegyedik rész
- gban: Mentsünk meg egy 1151-es alaplapot - update lent!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Xiaomi Mi Band 2: A karkötő visszatér
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- V.Milán: Lányok 2026-ban...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
101800 - 101701
102296 - 102201 102200 - 102101 102100 - 102001 102000 - 101901 101900 - 101801 101800 - 101701 101700 - 101601 101600 - 101501 101500 - 101401 101400 - 101301 101300 - 101201 101200 - 101101 101100 - 101001 101000 - 100901 100900 - 100801 100800 - 100701 100700 - 100601 100600 - 100501 100500 - 100401 100400 - 100301 100300 - 100201 100200 - 100101 100100 - 100001 100000 - 98001 98000 - 96001 96000 - 94001 94000 - 92001 92000 - 90001 90000 - 88001 88000 - 86001 86000 - 84001 84000 - 82001 82000 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
tixem
addikt
-
garga pista
őstag
Vigyetek LG Flatron 22" monitort ingyen, ajándék hibával

-
pulutodurumo
őstag
Mindig elgondolkodom rajta, hogy kéne egy jobb ház az ezeréves basic Zalman helyett, de aztán rájövök, hogy úgysem látszik az asztal mellett a földön.
Pedig fain ez is. -
tixem
addikt
Ha még aktuális esetleg, szgép ház vihető
Topikból viszi vki akkor 20k + Szeged vonzáskörzetében házhoz is viszem, doboz hiányában egyszerűbb
-
laed
senior tag
Egy 12V névleges feszültségű ólomsavas akku ha 10V alá merült, amúgyis kuka.
A szulfátlanítás sem biztosíték semmire, mert a szulfát az akku aljában felhalmozódik és rövidzárlatot csinál, cellazárlatos lesz az akku és kuka. Nyer vele ugyan egy kis időt, de a sztori vége nem marad el.Nekem eredményesnek tűnt a szulfátoldás.
Persze nem nullára sütött akkun. -
johnny82
őstag
?
Milyen erősítő lett a vége ?
Egyébként mi a denon ára ?Írok privátban.
-
szabzoltan1
tag
-
johnny82
őstag
mi lett a 686 os helyett?
Denon... nem tudom már régen volt denon erősitőm 13-ban az akkori denont váltotta egy onkyo tx nr525 most is az van és egy idelye szeretném lecserélni,de a mai viszonylatban nem tudom mit vegyek.az nr 6100 pont jó lenne mert a mostani mindent is tud.értem ezalattaz eArc-ot a dolby vision-t és a hdr 10-et csak sajnos sajnálom rá a 339e -t kiadni.
Az Onkyo 686-ot váltotta a Denon x1800h még korábban. Kicsit fura volt megszokni az Onkyo után, de nagyon jó kis erősítő szerintem. Ezt most csak azért cserélem le, mert volt egy kihagyhatatlan akció.
-
szabzoltan1
tag
mi lett a 686 os helyett?
Denon... nem tudom már régen volt denon erősitőm 13-ban az akkori denont váltotta egy onkyo tx nr525 most is az van és egy idelye szeretném lecserélni,de a mai viszonylatban nem tudom mit vegyek.az nr 6100 pont jó lenne mert a mostani mindent is tud.értem ezalattaz eArc-ot a dolby vision-t és a hdr 10-et csak sajnos sajnálom rá a 339e -t kiadni.
-
johnny82
őstag
Bár csak 6100as lenne, drágábban. Már meg is vettem volna.
Denon avr-x1800h is eladó lesz hamarosan. Az érdekel?
-
szabzoltan1
tag
-
fecus
őstag
Hátha bütyköl valamelyikőtök: Van valakinek egy felesleges BME280-as hőmérséklet- és páratartalom mérő modulja?
Összeraktam egy áramkört egy barátnak, de nem megy. Mire kiderül, hogy az egyetlen modulom nem BME hanem BMP, szóval nem megfelelő. -
johnny82
őstag
-
Savageboy
senior tag
Ezelőtt egy bolti Qnap volt. Na azt aztán rühelltem de nagyon. Drágán volt gyenge, és k..va nehezen konfigurálható. Ehhez képest a Linux Minttel is küzdeni kell, de semmivel nem macerásabb, mint a QNAP viccesen fos operációs rendszere, miközben olcsó volt a gép és rohadt erős NAS-hoz képest.
Hát időnként lehet debugolgatni az biztos, de szerintem az utóbbi pár évben azért már sokkal felhasználóbarátabb lett ez az egész homelabbing dolog, felteszel egy Docker-t aztán konténerizálva futtathatsz egy csomó mindent egyszerűen, elég aktív a közösség meg rengeteg jól használható szoftver elérhető.
-
quailstorm
félisten
Ezelőtt egy bolti Qnap volt. Na azt aztán rühelltem de nagyon. Drágán volt gyenge, és k..va nehezen konfigurálható. Ehhez képest a Linux Minttel is küzdeni kell, de semmivel nem macerásabb, mint a QNAP viccesen fos operációs rendszere, miközben olcsó volt a gép és rohadt erős NAS-hoz képest.
Én a Zyxel NAS326-ot választottam évekkel ezelőtt. Soha többé olcsó előregyártott NAS az biztos. Az egy dolog hogy mennyire gyenge és lassú. De hogy bytehibák kerülnek a fájlokba az nagyon para. És nem, nem a fórum posztot olvastam először hanem az adatvesztést tapasztaltam.
Elvileg az az oka hogy mivel olcsó és gyenge, ezért megbuherálták az SMB implementációt hogy jobb legyen, csak így meg hibázik. -
martonx
veterán
-
Savageboy
senior tag
Hát pont ez az, nálam is egy otthoni maradék alkatrészekből (ok, azt hiszem éppen a proci + alaplap, és a ház új volt, de mindenből alsó polcos, legolcsóbb) összerakott mini gép.
AMD Ryzen 5 5600G-s proci 45W-ra BIOS-ból levéve. Tökre halk, nagyon gyors, mindenre jó.
Torrent, Jellyfin (média szerver), VPN, file szerver fut rajta, mindezt 1-2%-os terheléssel. Linux Mint-et kapott. A terv az, hogy a későbbiekben a Home Assistant (smarthome) is rákerül, ha majd egyszer lesz időm smarthome vonalon elszórakozni itthon.Akkor csak félreértettelek, azt hittem valami bolti Synology vagy hasonló eszközt használsz - amik egyébként biztos nagyon jók, de ár/értékben szerintem nem valami megérősek...

-
martonx
veterán
Hát pont ez az, nálam is egy otthoni maradék alkatrészekből (ok, azt hiszem éppen a proci + alaplap, és a ház új volt, de mindenből alsó polcos, legolcsóbb) összerakott mini gép.
AMD Ryzen 5 5600G-s proci 45W-ra BIOS-ból levéve. Tökre halk, nagyon gyors, mindenre jó.
Torrent, Jellyfin (média szerver), VPN, file szerver fut rajta, mindezt 1-2%-os terheléssel. Linux Mint-et kapott. A terv az, hogy a későbbiekben a Home Assistant (smarthome) is rákerül, ha majd egyszer lesz időm smarthome vonalon elszórakozni itthon. -
Savageboy
senior tag
Egyetértek. NAS-on fut a torrent (17TB-nyi vinyó + 1TB SSD az élő torrenteknek van benne, ami elég sok mindenre elég) plusz JellyFin. Így meg lehet spórolni a Netflix + Hulu + AmazonPrime + HBO nem tudom most éppen mi a neve + ki tudja még milyen streaming szolgáltatók vannak pl. Disney.
Igaz a NAS-ba egyszer be kell ruházni.Szvsz erre felesleges tisztességes NAS-t venni, nálam vagy 10 éve fut ilyesmi egy HA-ról használtan levadászott SFF irodai géppel (közben persze minimálisan bővítgettem, főleg tárhely terén).
-
tisn
veterán
Egyetértek. NAS-on fut a torrent (17TB-nyi vinyó + 1TB SSD az élő torrenteknek van benne, ami elég sok mindenre elég) plusz JellyFin. Így meg lehet spórolni a Netflix + Hulu + AmazonPrime + HBO nem tudom most éppen mi a neve + ki tudja még milyen streaming szolgáltatók vannak pl. Disney.
Igaz a NAS-ba egyszer be kell ruházni.nekem asztali pcm van rakotve hdmi kabellel a tv-re, raktam fel plexet, de igazabol far-bol is el birom inditani a filmeket/sorikat

-
macilaci78
nagyúr
Idei projekt egy torrentszerver beüzemelése.
Megy ki a kamrába a modem és a szünetmentes mellé, valami mesh router egy hozzá való AP-val a nappaliba, egy switch.
Ha fél óra alatt lejön egy film fHD felbontással, nekem már jó. -
martonx
veterán
Igaz a NAS-ba egyszer be kell ruházni. -
ritkaság
aktív tag
Elsőnek a sütik és előzmények teljes törlése a böngészőből. Nem a mobilnettel van gond, hanem a pc-s böngészővel szerintem.
Mindent töröltem és 3 böngészővel is próbáltam. Viszont másik wifivel müxik.
-
tisn
veterán
Én lehet, hamarabb fogok előfizetni streaming szolgáltatásra, vagy torrent fiókra és dobok egy HDD-t a régi gépbe végre.
torrent mellett nem kell streaming.
asszonynak netflixe van, megkivanok egy filmet, az soha nincs fenn
-
garga pista
őstag
Elsőnek a sütik és előzmények teljes törlése a böngészőből. Nem a mobilnettel van gond, hanem a pc-s böngészővel szerintem.
-
garga pista
őstag
Sziasztok! Ha már hasonló a téma
Régi Digis ügyfél vagyok (D FIX NET 1000 FTTH 2022), már átvette ugye az One de még nem írtunk új szerződést. Viszont az utóbbi időben észrevettem hogy eléggé belassult a le/fel töltés. Lehetséges hogy "direkt" lassítják, vagy csak nekem van egyre több eszközöm amire már kevés az alap digis (ezer éves fiberhost) modem/router (mondjuk most tervetem cserélni valami komolyabbra). Legtöbb eszközt wifin használom, nyilván csodát nem várok (30-50 körül szokott lenni max a le/fel töltés), mértem kábelen is és ott is 300/300 körül van a max. Szerintetek ez normális vagy kevés?Nem lassítják, a Digis/One-os eszközt modem módba kell kérni és egy rendes saját routert mellérakni, minden gond megoldódik. Ilyen sebességek vannak nálam stabilan.
-
-Tsaba-
tag
Sziasztok! Ha már hasonló a téma
Régi Digis ügyfél vagyok (D FIX NET 1000 FTTH 2022), már átvette ugye az One de még nem írtunk új szerződést. Viszont az utóbbi időben észrevettem hogy eléggé belassult a le/fel töltés. Lehetséges hogy "direkt" lassítják, vagy csak nekem van egyre több eszközöm amire már kevés az alap digis (ezer éves fiberhost) modem/router (mondjuk most tervetem cserélni valami komolyabbra). Legtöbb eszközt wifin használom, nyilván csodát nem várok (30-50 körül szokott lenni max a le/fel töltés), mértem kábelen is és ott is 300/300 körül van a max. Szerintetek ez normális vagy kevés? -
ritkaság
aktív tag
Sziasztok!
Egy érdekes anomáliára keresek választ. A telefonommal fel tudok csatlakozni a Facebookra, a saját mobilnetemen keresztül. Viszont, ha ezt ha a mobilnetet megosztom a laptopommal, akkor nem enged belépni. Simán visszalép az üres bejelentkező oldalra és nem ír ki semmit!
-
ritkaság
aktív tag
Akkor a Moszkvai krt alkatrészbolt? Ott javítanak is vagy régebben javítottak.
Kösz. megnézem.
-
vizslakutya
senior tag
-
ritkaság
aktív tag
Ott van tőled 200 méterre,Maros u 33.
Kösz, az sajna nem játszik!
-
totya694
őstag
Én lehet, hamarabb fogok előfizetni streaming szolgáltatásra, vagy torrent fiókra és dobok egy HDD-t a régi gépbe végre.
A nejem szereti a TV-t én már nem annyira.A Streaming meg engem nem érdekel de Őt sem.
-
macilaci78
nagyúr
-
totya694
őstag
Az ellenérzésem két tőről fakad.
Egyfelől nincs helye más perifériának a TV körül, nincs kábel, stb.
Másfelől egyetlen távirányítónál többet nem óhajtok használni. És itt hiába jön a maszlag, hogy dehát a STB távirányítójával be lehet kapcsolni a TV-t is, azért az inputok között nem lehet váltani, én meg azért 3 db HDMI között váltogatok most is, meg néha csatlakoztatom a telefonhoz használt BT fülest is.Az, hogy kéthetente lemerül az elem, nem zörget. Van néhány tucat ceruza akku AA és AAA méretben, cserélgetném. Lassan végére érek a karácsonyi szezonban használtak töltésének.
Én sem akartam "kütyüt" a TV mellé csak a dorozsmai szélmalom megszűnt és nekem nem felelt meg az utód így csak a Telekom maradt.
-
vizslakutya
senior tag
-
macilaci78
nagyúr
Lassan egy éve,hogy beköttettem a Telekom optikai szolgáltatását.Voltak az elején "kezdeti nehézségek" de az csak az optikai kábel bekötése miatt volt.
Akkor adtak a 2 TV-hez 2db kis Androidos "okosságot" LAN megy bele és HDMI megy a TV-be.Elejében bekapcsoláskor mire elengedtem a gombot már volt kép,hang ahogy kell.
Most bekapcsolom megy a homokórázás T logó majd megint homokóra és egyszer csak bejön a kép ami áll és pár mp-re a hang...
Vannak egyéb anomáliák is de azokat nem sorolom fel...Ja meg a 2 hetente elemet kell cserélni és mind a két távirányítóban...Az ellenérzésem két tőről fakad.
Egyfelől nincs helye más perifériának a TV körül, nincs kábel, stb.
Másfelől egyetlen távirányítónál többet nem óhajtok használni. És itt hiába jön a maszlag, hogy dehát a STB távirányítójával be lehet kapcsolni a TV-t is, azért az inputok között nem lehet váltani, én meg azért 3 db HDMI között váltogatok most is, meg néha csatlakoztatom a telefonhoz használt BT fülest is.Az, hogy kéthetente lemerül az elem, nem zörget. Van néhány tucat ceruza akku AA és AAA méretben, cserélgetném. Lassan végére érek a karácsonyi szezonban használtak töltésének.
-
garga pista
őstag
Én UPC-nél kezdtem, a kártya, modem még mindig ugyanaz.

Nekem feltétel a Ci kártya, nem akarok STB-ot.Ja, csak Szegeden kábeles UPC sosem volt, ahogy tudom

Az eszköz rendes neve CI modul; kártyának a vékony plasztikkártyát (smart card) szokás hívni amit vagy a CI modulba raksz be (már amelyik nem cardless) vagy a set-top boxba. Az sem segít az egységes névhasználaton, hogy a magyar szolgáltatók kitalálnak neki 10 féle saját nevet, csak véletlen se a szakmában használtat mondják rá.De a kérdésben meg a Telekom volt említve, mint ahogy írtam is ott teljesen felejtős ez az irány, konkréten 2014 óta.
-
totya694
őstag
Én PCMCIA kártyát dugtam a TV-be, nem tudom, Ténél van-e.
Lassan egy éve,hogy beköttettem a Telekom optikai szolgáltatását.Voltak az elején "kezdeti nehézségek" de az csak az optikai kábel bekötése miatt volt.
Akkor adtak a 2 TV-hez 2db kis Androidos "okosságot" LAN megy bele és HDMI megy a TV-be.Elejében bekapcsoláskor mire elengedtem a gombot már volt kép,hang ahogy kell.
Most bekapcsolom megy a homokórázás T logó majd megint homokóra és egyszer csak bejön a kép ami áll és pár mp-re a hang...
Vannak egyéb anomáliák is de azokat nem sorolom fel...Ja meg a 2 hetente elemet kell cserélni és mind a két távirányítóban... -
macilaci78
nagyúr
CI modul a neve (a csatlakozó ugyanaz), de Telekomnál csak IPTV van, a DVB-C csomag megszűnt sok éve. Ahol koaxon jön a net (mint Szegeden is), ott adnak mèg kb. 30 adót kódolás nélkül DVB-C-n de elég ramaty SD minőségben.
One(régi Digi) optikáján van DVB-C jel, most még a csatornák nagy resze kódolás nélküli, de már van több amihez modul kell (One-os előfizetés).
Én UPC-nél kezdtem, a kártya, modem még mindig ugyanaz.

Nekem feltétel a Ci kártya, nem akarok STB-ot. -
garga pista
őstag
CI modul a neve (a csatlakozó ugyanaz), de Telekomnál csak IPTV van, a DVB-C csomag megszűnt sok éve. Ahol koaxon jön a net (mint Szegeden is), ott adnak mèg kb. 30 adót kódolás nélkül DVB-C-n de elég ramaty SD minőségben.
One(régi Digi) optikáján van DVB-C jel, most még a csatornák nagy resze kódolás nélküli, de már van több amihez modul kell (One-os előfizetés).
-
macilaci78
nagyúr
-
ritkaság
aktív tag
Sziasztok!
Tudtok korrekt, nem lehúzós háztartási gépszerelőt. Egy vasalót kellene megnézni, hogy mi lehet a baja.
-
totya694
őstag
100nm lakáshoz (tégla) ki milyen megoldást javasolna wifi-re? Ha valakinek van real-life tapasztalata azt is nagyra tudnám értékelni. Laptopok, PS, telefonok, tv lenne rákötve. Otthonról munka (Teams szint), streaming menjen róla. Fontos a stabilitás és a jó lefedettség mind a 100nm-en.
Kádár kockába a Telekom által adott modem/router nekem bőven elég (optikai 1000-es net)+TV utóbbival már nem vagyok teljesen elégedett.Az androidos "okosság" belassult néha még fagy is.Mind kettő távirányítója zabálja az elemet...
-
martonx
veterán
100nm lakáshoz (tégla) ki milyen megoldást javasolna wifi-re? Ha valakinek van real-life tapasztalata azt is nagyra tudnám értékelni. Laptopok, PS, telefonok, tv lenne rákötve. Otthonról munka (Teams szint), streaming menjen róla. Fontos a stabilitás és a jó lefedettség mind a 100nm-en.
Nálunk egy Tp-Link Archer AX50 van. Ha egy hasonló kaliberű komolyabb routert be tudsz tenni minél inkább a lakás közepére, akkor gond nélkül ellát egy csomó eszközt. Viszont nálunk a szobák be is vannak kábelezve, a desktop gépek, NAS, TV, Xbox kábelen kapják a netet (ehhez egy komolyabb switch van a router mellé téve, illetve egy második switch a TV, Xbox mellé téve).
Így a Wifi megmarad az 5 telefonnak, 5 laptopnak, mosógépnek, szárítógépnek, mosogatógépnek, és a hűtőnek. Ezzel a setuppal egészen stabil itthon a hálózat. -
veze
őstag
A ház (110m2) egyik sarkában van a router., atlósan szemben a ház másik sarkában egy Tplink re700x ( UTP kábellel összekötve a routerrel) ez utóbbi a belső sarok, az udvar felől, az re700nak brutál jó terereje van, az egész házat és falon kívül az udvart is lefedi. A sebesség 250 -400 mbit között van távolságról(falak számától) fuggoen. Szinte csak ahhoz kapcsolódik minden, lévén, hogy az eszközök az erősebb melyhez csatlakoznak és csak akkor vált ha nagyon eltávolodik tőle. A mellekepulet legtávolabbi helyiségében több fal miatt már gyenge, oda tettem egy Tplink re200, a közveztlen környezetre ad az is elég lefedettseget.(Meg az utcára is

-
macilaci78
nagyúr
Nálam 85 m2-en a lakás egyik sarkában van a szolgáltató eszköze 2,4 és 5 GHz wifivel, onnan 14 db UTP aljzat van behúzva. A túlvégen a nappaliban van egy ASUS router.
Két darab mesh router lenne az igazi.
UPC alap csomag, 250-300 mbit letöltés, soha nem éreztem kevésnek.
-
johnny82
őstag
Valami hasonlót, ha tényleg stabilitásra vágysz. Ez nekem a tégla családi házat, nyári konyhát, udvart stabilan lefedi sok eszközzel, vendéghálózattal. Már biztos újabbak vannak.
Milyen routert vegyek topicban biztosan segítenek.
-
ShadowX
őstag
-
macilaci78
nagyúr
-
martonx
veterán
Ott így alakult.
Akinek nem tetszik, elmehet. Legalábbis volt valami hasonló kinyilatkoztatása valamelyik okosnak. Egyetértek vele abból a szempontból, hogy ha valami nem tetszik és nem tudsz rajta változtatni, akkor el lehet tolni a biciklit. AI szerint van 195 különböző független ország ezen a bolygón, van miből válogatni. Éppen ezért szerintem itt, ebben a topikban kár azon sírni, hogy mit szabad és mit muszáj.
egyetértek. Én csak arra akartam utalni, hogy jogállam és jogállam között óriási különbségek tudnak lenni. -
macilaci78
nagyúr
Ott így alakult.
Akinek nem tetszik, elmehet. Legalábbis volt valami hasonló kinyilatkoztatása valamelyik okosnak. Egyetértek vele abból a szempontból, hogy ha valami nem tetszik és nem tudsz rajta változtatni, akkor el lehet tolni a biciklit. AI szerint van 195 különböző független ország ezen a bolygón, van miből válogatni. Éppen ezért szerintem itt, ebben a topikban kár azon sírni, hogy mit szabad és mit muszáj. -
martonx
veterán
Jogállamban a hatóság más jogosítványokkal rendelkezik, mint az állampolgár. Ezen kár hisztizni.
Jogállamot ne keverjük össze a demokráciával. Oroszország is jogállam, mégis egyetlen egy dologhoz van ott jogod: kussban azt csinálni, amit Putyin kitalált.
-
SharpSA
veterán
Kell valakinek egy olcsó, de jó Windows 10-es komplett PC?

-
tisn
veterán
szerintem is, es a ram arak lesznek a legkisebb bajunk. remelhetoleg falhoz er az llm-ek fejlesztese, es kb. itt megallnak.
-
totya694
őstag
Én a RAM árak magas szintjére gondoltam.Az AI tudom,hogy velünk marad mindenki ebben látja a jövőt a technológiát meg mindent is.Én szerintem ebből még hatalmas baj lesz...
-
macilaci78
nagyúr
De sikerült: a jogállam jogrendszere nem tetszik, amiben élni vagy kénytelen. Nekem sem tetszik, de míg az erkélyről a közterületet, közös használatú területet nem szabad kamerával megfigyelned, addig egy parkolóőr funkcióval rendelkező autós kamera teljesen legális. Bárcsak eszébe jutott volna valakinek...
-
johnny82
őstag
persze. en bunmegelozesi celbol figyelnem, a hatosagok meg allampolgar megfigyelesi celbol.
okos ember tanult az ugynevezett demokraciak modszereibol, pl. amikor zaroltak a kanadai tuntetok bankszamlait.
szerk: vicces, ammikor terrormegelozesi celbol valojaban allampolgari szabadsagjogokat korlatoznak. a penzmosasi es megfigyelesi torvenyek peldaul.
Ott a pont.
-
SirRasor
addikt
Nyilvánvalóan bűnmegelőzés (szerinted nem?), de ahogy tisn fogalmazott, árnyalt a helyzet, ha a hatalom gátlástalan.
-
tisn
veterán
persze. en bunmegelozesi celbol figyelnem, a hatosagok meg allampolgar megfigyelesi celbol.
okos ember tanult az ugynevezett demokraciak modszereibol, pl. amikor zaroltak a kanadai tuntetok bankszamlait.
szerk: vicces, ammikor terrormegelozesi celbol valojaban allampolgari szabadsagjogokat korlatoznak. a penzmosasi es megfigyelesi torvenyek peldaul.
-
johnny82
őstag
Nálam itt gurul el a gyógyszer: fradi81 alapján egy magánember kamerával venné a közterületet, amit nem lehet. A rendőrségnek meg lehet? UGYANABBÓL A CÉLBÓL! WTF...
Amúgy meg kb. senki se tartja be, szóval nyugodtan tedd ki a kamerát. Ebben az utcában i s láttam egy kamerát az egyik ház oldalán, ami az utca felé nézett...
Nem szeretnék beleszólni a baráti beszélgetésetekbe, de amúgy egy közterület megfigyelésében szerinted mi a célja egy magánszemélynek és mi a célja a rendőrségnek? Szerinted ugyanaz a cél? Tényleg így gondolod?
-
SirRasor
addikt
Jogállamban a hatóság más jogosítványokkal rendelkezik, mint az állampolgár. Ezen kár hisztizni.

Látom nem sikerült megérteni a mondandómat
-
macilaci78
nagyúr
Jaj tényleg, nem a példa hülye, mert én is besétálhatok a sarki fűszeresbe lőfegyvert venni

Azért is fantasztikus a példád, mert azzal ki lehet oltani egy ember életét. Az én példámnak csak pozitív hatása lehet a közbiztonságra.
martonx Ha már régebbi platform: DDR4 használt ára még teljesen jó; 10k-ért mennek a 8GB-os modulok. Ha most kéne gépet vennem, tuti AM4 alapon tenném, mert sokkal jobban tartja az árát, ráadásul egy Ryzen 7 5800X megvan 80k alatt, ami azért minden, csak nem lassú.
-
SirRasor
addikt
A rendőr emberre is lőhet, én meg nem? Akár ugyanabból a célból? WTF?
Jaj tényleg, nem a példa hülye, mert én is besétálhatok a sarki fűszeresbe lőfegyvert venni

Azért is fantasztikus a példád, mert azzal ki lehet oltani egy ember életét. Az én példámnak csak pozitív hatása lehet a közbiztonságra.
martonx Ha már régebbi platform: DDR4 használt ára még teljesen jó; 10k-ért mennek a 8GB-os modulok. Ha most kéne gépet vennem, tuti AM4 alapon tenném, mert sokkal jobban tartja az árát, ráadásul egy Ryzen 7 5800X megvan 80k alatt, ami azért minden, csak nem lassú.
-
pulutodurumo
őstag
Japp. A bányászat egyre több energiaráfordítással egyre kisebb hasznot hozott. Az AI erőforrásigénye viszont úgy gyarapszik, hogy a haszna is legalább azonos ütemben növekszik mellette. Itt majd más gátat kell szabni.
Ez a baj, hogy a bevételek rohadtul nincsenek még köszönőviszonyban sem a beletolt pénzzel.
És az sem elhanyagolható, hogy az USA gazdasági teljesítményéből szemmel látható rész kezd lenni ez a rengeteg pénzmozgás. Úgyhogy egyelőre örülnek neki, és ezután is mindent meg fognak tenni, hogy guruljon a szekér.
Aztán meglátjuk lesz-e újabb dotkom lufi. -
azbest
félisten
Japp. A bányászat egyre több energiaráfordítással egyre kisebb hasznot hozott. Az AI erőforrásigénye viszont úgy gyarapszik, hogy a haszna is legalább azonos ütemben növekszik mellette. Itt majd más gátat kell szabni.
azért úgy hírlik, hogy valójában az egész masszívan veszteséges, csupán nagy cégek egymásnak és a saját leányvállalataiknak / befektetéseiknek tolják a megrendeléseket. Ezért is lufi, mert a felfújt számok mögött a saját megrendeléseik állnak közvetve. [link] [link]
Ha "szerencsénk" lesz akkor a 2008as ingatlanlufinál is nagyobbat fog szólni. Hacsak nem találnak ki addira valami más lufit, amibe átmentik a kidurranás előtt a pénzt. -
macilaci78
nagyúr
Nálam itt gurul el a gyógyszer: fradi81 alapján egy magánember kamerával venné a közterületet, amit nem lehet. A rendőrségnek meg lehet? UGYANABBÓL A CÉLBÓL! WTF...
Amúgy meg kb. senki se tartja be, szóval nyugodtan tedd ki a kamerát. Ebben az utcában i s láttam egy kamerát az egyik ház oldalán, ami az utca felé nézett...
A rendőr emberre is lőhet, én meg nem? Akár ugyanabból a célból? WTF?
-
macilaci78
nagyúr
Csak az adott parkolóhelyet, amit te bérelsz, szerintem veheted, de a szomszédos parkolóhelyet már véletlenül sem.
Jobban jársz egy autós kamerával, amiben van parkolóőr funkció. Viofo egyes típusa például. -
macilaci78
nagyúr
-
martonx
veterán
Mármint az AI velünk marad persze, ahogy a bitcoin se tűnt el, de ettől még a bányászláznak vége szakadt, az árak normalizálódtak. Azaz erre számítok, hogy még idén megmarad az őrület, aztán előbb-utóbb csak elkezdenek majd visszatalálni önmagukhoz az árak.
-
SirRasor
addikt
társasház, tízes: mi csak a bejáratot/lift előtér figyelő biztonsági kamerát terveztünk felszereltetni.
Hosszan írhatnék, miért nem lehet. Szóval nem lehet, ahogy lehetne úgy meg nagyon drága lenne kivitelezni. Szerintem a tied se mehet csak úgy ez alapján, de aki jobban tudja majd megírja.Nálam itt gurul el a gyógyszer: fradi81 alapján egy magánember kamerával venné a közterületet, amit nem lehet. A rendőrségnek meg lehet? UGYANABBÓL A CÉLBÓL! WTF...
-
fecus
őstag
Adatvédelmi okok miatt teljesen illegális.
Legálisan meg nem fogod megcsinálni. (vizsgázol, készítesz adatvédelmi leírást, hogy miképpen kezeled a létrejött adatokat, valahová regisztrálsz) Ezt magánember nem tudja végigcsinálni. -
DarkByte
addikt
Szeretettel meghívok mindenkit egy is Valentin-napi kockulásra: Mobilhálózatok témájú GSM Nap a Szegedi Agórában 2026. február 14-én.
Érdekesnek hangzik, de attól tartok én ehhez kevés vagyok laikusként tudásban.

Azért továbbosztottam ismerősnek akit érdekelhet. -
csoszogi
tag
társasház, tízes: mi csak a bejáratot/lift előtér figyelő biztonsági kamerát terveztünk felszereltetni.
Hosszan írhatnék, miért nem lehet. Szóval nem lehet, ahogy lehetne úgy meg nagyon drága lenne kivitelezni. Szerintem a tied se mehet csak úgy ez alapján, de aki jobban tudja majd megírja. -
fradi81
veterán
Egy albérlet erkélyre kirakni egy kamerát ami a társasház alatti parkolóhelyet veszi ami a lakáshoz tartozik mennyire legális dolog? Ha történne valami fel lehetne használni bizonyítékként a felvételt?
-
quailstorm
félisten
Szeretettel meghívok mindenkit egy is Valentin-napi kockulásra: Mobilhálózatok témájú GSM Nap a Szegedi Agórában 2026. február 14-én.
-
totya694
őstag
-
martonx
veterán
Nemtom, nekem az első szériás 5800x még mindig bírja, most pakoltam mellé egy 9070xt-t, simán kihajtja, bottleneck közelében sincs. Mind a gpu, mind a cpu 60 fok alatt játékban. Egy jó am4 mai napig helytáll, főleg egy x3d ryzennel.
Ilyen ddr5 árak mellett öntökönszúrás am5-öt építeni imho. Elgondolkodtam rajta, de egyszerűen nem veszi be a gyomrom, hogy 300 ezret adjak ram-ért. Meg 100 ezret egy nyomorult alaplapért, ami nem valami elspórolt papírnehezék. Kettő együtt majdnem egy 5080 ára, sírnivaló, de inkább röhögök rajta kínomban.hű bakker, most nézem a RAM árakat. Óóóóóó, mondjuk nem mintha a DDR4 annyira olcsó lenne. Nyomorult AI hype egyszer csak lecseng, mint anno a bányászláz.
-
tixem
addikt
Nemtom, nekem az első szériás 5800x még mindig bírja, most pakoltam mellé egy 9070xt-t, simán kihajtja, bottleneck közelében sincs. Mind a gpu, mind a cpu 60 fok alatt játékban. Egy jó am4 mai napig helytáll, főleg egy x3d ryzennel.
Ilyen ddr5 árak mellett öntökönszúrás am5-öt építeni imho. Elgondolkodtam rajta, de egyszerűen nem veszi be a gyomrom, hogy 300 ezret adjak ram-ért. Meg 100 ezret egy nyomorult alaplapért, ami nem valami elspórolt papírnehezék. Kettő együtt majdnem egy 5080 ára, sírnivaló, de inkább röhögök rajta kínomban. -
macilaci78
nagyúr
Ez mondjuk, attól függ, mennyire kell a grafikus teljesítmény.
Én most váltottam 1050-ről 3060-ra.
Sniper Elite Resistance most 4K-ban megy 100% GPU és VRAM mellett, 20-30% körüli procival. A 1050-nel meg se próbáltam a 4K-t, fHD is inkább minimál beállításokon.
Hőfokok 70°C alatt, minden léggel hűtve. -
martonx
veterán
Akinek fontos, hogy a legújabb játékok max grafikán menjenek, vagy nagyon dolgozik, annak mindenképpen érdemes a friss platformot választani.
Nekem még első generációs Ryzen van, 32GB DDR4, meg egy közepes (RX 7700 XT) AMD VGA.
Nem érzem a késztetést, hogy frissítsek. Casual gémer vagyok, nem érdekel a 4K raytracing. A böngésző, meg a Word pedig egy kenyérpirítón is elfut.Azért az Am5 jóval jövőállóbb. Nekem ryzen 9600x van VGA nélkül. Inkább spórolok a VGA-n mint az alap platformon.
-
martonx
veterán
DDR5 árak miatt egy ideig lehet újra divat lesz az AM4.
Hja, egy vadiúj rtx 3060-nal párosítva :(
-
tixem
addikt
Szia
Nekem lesz nemsokára egy SilentiumPC Astrum AT6V EVO TG ARGB ház eladó [link] Nem tudom mennyire sürgős, ha érdekel, dobj privátot

Pár kép amit még régebben csináltam addig is [link]
Doboz azóta már nincs meg, helyhiány miatt iktattam. Most költöztetem a buildet másik házba, még várok pár dologra, utána vihető. -
quailstorm
félisten
-
pulutodurumo
őstag
Akinek fontos, hogy a legújabb játékok max grafikán menjenek, vagy nagyon dolgozik, annak mindenképpen érdemes a friss platformot választani.
Nekem még első generációs Ryzen van, 32GB DDR4, meg egy közepes (RX 7700 XT) AMD VGA.
Nem érzem a késztetést, hogy frissítsek. Casual gémer vagyok, nem érdekel a 4K raytracing. A böngésző, meg a Word pedig egy kenyérpirítón is elfut. -
martonx
veterán
Hű, de szeretünk a fiammal gépet építeni! Szólj, ha segítség kell. Az alkatrészek összeválogatásában is szívesen segítünk! Mondjuk én így 2026-ban újonnan már biztos nem AM4-re, hanem AM5-re alapoznék.
-
fecus
őstag
Bocsi,most nézem az nagyker. Sokat járok arra,az udvaruk tele van,mindenféle házkörüli dologgal.
De pl Aradon a Dedemanban féláron megkapod. Egy kirándulás,tankolás,bevásárlás és már jól kijössz.
https://www.dedeman.ro/ro/tomberon-gunoi-europubela-eco-cu-capac-polietilena-negru-120-litri/p/7076760 [link]Ez milyen már.
-
ritkaság
aktív tag
-
vizslakutya
senior tag
Bocsi,most nézem az nagyker. Sokat járok arra,az udvaruk tele van,mindenféle házkörüli dologgal.
De pl Aradon a Dedemanban féláron megkapod. Egy kirándulás,tankolás,bevásárlás és már jól kijössz.
https://www.dedeman.ro/ro/tomberon-gunoi-europubela-eco-cu-capac-polietilena-negru-120-litri/p/7076760 [link] -
macilaci78
nagyúr
-
fecus
őstag
Csak azt cserélik,amit tőlük bérel,saját tulajdont nem.
Nem tudjuk,hogy ez melyik.
Fecus.
A szőregi úton a Diófa utca sarkán van egy cég,ott szokott lenni kuka. De lehet venni a mohunál is.Utálom, ha a Neten nem írják ki az árakat. Menj oda személyesen.
Hol van a Mohu-nak boltja? A KHT is listáz árat, de mielőtt kimész érdeklődj, írja. -
hodigy
tag
Hosszú idő után újra gépet építek magamnak, Ryzen AM4-DDR4 alapon, procihűtőt és szgép házat keresek ha van valakinek helyben.
-
vizslakutya
senior tag
Én írnék a hulladékgazdálkodásnak egy mailt majd szállítás után, hogy legutóbbi elszállítás után vetted észre, hogy megsérült a kuka és szeretnéd kicseréltetni. Nekem a nagy kuka volt eltörve pár éve és kicserélték gond nélkül. Igaz, használtat kaptunk, de sérülve nem volt.
Csak azt cserélik,amit tőlük bérel,saját tulajdont nem.
Nem tudjuk,hogy ez melyik.
Fecus.
A szőregi úton a Diófa utca sarkán van egy cég,ott szokott lenni kuka. De lehet venni a mohunál is. -
johnny82
őstag
Én írnék a hulladékgazdálkodásnak egy mailt majd szállítás után, hogy legutóbbi elszállítás után vetted észre, hogy megsérült a kuka és szeretnéd kicseréltetni. Nekem a nagy kuka volt eltörve pár éve és kicserélték gond nélkül. Igaz, használtat kaptunk, de sérülve nem volt.
-
fecus
őstag
Letört a kiskertünkben használt kuka füle. Gondolom megette a nap és most, hogy kötelező lett használni nem bírta a terhelést.
Van ezeknek használt piaca?
Kerestem a Marketplace-en meg a jófogáson, de Szeged környékén nem találtam. -
garga pista
őstag
Szia! Bocsi nem válaszoltam. Közben lett vásárolva egy SIM kártyás router,úgy néz ki megy rajta minden. Igéret van a telekomtól a lakópark bekötésére,azok majd felpattintják rá ( remélem).
Semmi gond, ha esetleg kell segítség szólj nyugodtan.
-
macilaci78
nagyúr
-
ritkaság
aktív tag
Hely mihez kell? Kivenni az akkut és felvinni a lakásba?
Ebből a kocsiból nem szabad kivenni az akkut!
-
vizslakutya
senior tag
Szia, mennyire sürgős? 1-2 héten belül akár el tudok jönni megcsinálni. Fali aljzathoz is van szerszámom. Ha érdekel és jó neked ilyen határidővel, dobj egy privátot.
Szia! Bocsi nem válaszoltam. Közben lett vásárolva egy SIM kártyás router,úgy néz ki megy rajta minden. Igéret van a telekomtól a lakópark bekötésére,azok majd felpattintják rá ( remélem).
-
macilaci78
nagyúr
-
ritkaság
aktív tag
Szia,megoldódott?
Szia!
Még csak félig.
Helyem már lenne, csak a regeneráló töltő nem biztos.
Új hozzászólás Aktív témák
-
101800 - 101701
102296 - 102201 102200 - 102101 102100 - 102001 102000 - 101901 101900 - 101801 101800 - 101701 101700 - 101601 101600 - 101501 101500 - 101401 101400 - 101301 101300 - 101201 101200 - 101101 101100 - 101001 101000 - 100901 100900 - 100801 100800 - 100701 100700 - 100601 100600 - 100501 100500 - 100401 100400 - 100301 100300 - 100201 100200 - 100101 100100 - 100001 100000 - 98001 98000 - 96001 96000 - 94001 94000 - 92001 92000 - 90001 90000 - 88001 88000 - 86001 86000 - 84001 84000 - 82001 82000 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- A spanyolviaszt nem, csak a görgőt találná fel újra az Airra Labs egere
- PlayStation 5
- Senki sem beszél róla, de újra elérhető két 30-as sorozatú GeForce
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- E-roller topik
- További aktív témák...
- szinteÚJ Lenovo ThinkPad L14 Gen5 i7 155U 32GB 1TB FHD+
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Keresek Xbox Series S / Series X / Playstation 5 konzolokat
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Samsung 870 QVO 8TB Sata 2.5 SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest

Akinek nem tetszik, elmehet. Legalábbis volt valami hasonló kinyilatkoztatása valamelyik okosnak. Egyetértek vele abból a szempontból, hogy ha valami nem tetszik és nem tudsz rajta változtatni, akkor el lehet tolni a biciklit. AI szerint van 195 különböző független ország ezen a bolygón, van miből válogatni. Éppen ezért szerintem itt, ebben a topikban kár azon sírni, hogy mit szabad és mit muszáj.

lOl