Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Harmincegyedik rész
- gban: Mentsünk meg egy 1151-es alaplapot - update lent!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Xiaomi Mi Band 2: A karkötő visszatér
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- V.Milán: Lányok 2026-ban...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
101600 - 101501
102296 - 102201 102200 - 102101 102100 - 102001 102000 - 101901 101900 - 101801 101800 - 101701 101700 - 101601 101600 - 101501 101500 - 101401 101400 - 101301 101300 - 101201 101200 - 101101 101100 - 101001 101000 - 100901 100900 - 100801 100800 - 100701 100700 - 100601 100600 - 100501 100500 - 100401 100400 - 100301 100300 - 100201 100200 - 100101 100100 - 100001 100000 - 98001 98000 - 96001 96000 - 94001 94000 - 92001 92000 - 90001 90000 - 88001 88000 - 86001 86000 - 84001 84000 - 82001 82000 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
macilaci78
nagyúr
Ezek a traffipaxok nem azért vannak kitelepítve, hogy ténylegesen balesetet előzzenek meg, hanem adóztatni kell az autósokat.
Talán Budapestet tudnám egyedül olyan helynek mondani, ahol tényleg vannak olyan traffipaxok, amik meg tudnak baleseteket előzni (pl. Árpád híd). Az összes többi kb. csak azért van, hogy pénzt szedjenek. De ezt nyilván soha sehol egy hivatalos személy sem fogja elismerni, helyette marad a hazudozás, hogy az itt lakók kérték, meg balesetmegelőzési okokból volt szükség stb...
Ilyen téren kedvencem az algyői úton az a kettő kis 60-as szakasz, ami állítólag a gyalogosok miatt van
én simán elhiszem, hogy naponta kétszer (műszakváltáskor) átmegy ott akár 4-5 gyalogos is a túloldalra, de komolyan, azok a gyalogosok maximálisan tisztában vannak vele, hogy egy 2X2 sávos gyorsforgalmi úton fognak áthaladni a buszhoz jövet-menet. Azok nem labda után szaladó kisgyerekek. Igazán felesleges ezért napi 24 órában szopatni az autósokat, bár nem mondom, a traffipaxnak kiváló vadászterület.Na, annak ott pont semmi értelme. Az eset, ami az apropót adta, hogy a magas padka és dupla szalagkorlát ellenére sikerült a járdán a bringást halálra gázolni, de a kihelyezett trafi helye előtt megállt a fejtetőre tett gép is.
A baleset oka az volt, hogy a pesti oldal felőli felhajtó minősíthetetlen minőségű aszfaltja köszönő viszonyban sem volt azzal az amúgy a megengedettnél jóval nagyobb sebességgel, amivel hősünk a bajt okozta.
Az a trafi csak arra jó, amire a pályán lévők: a gyorshajtók tesztelhetik a féket is.Az Algyői útra meg a fix 60 helyett jobb lenne egy pár digitális tábla és forgalomirányító lámpa, amit a gyalogos kezel. Gyalogos nyomja a gombot, korlátoz 70-re, majd 50-re, majd piros 30-60 másodpercig, aztán zöld. M3 bevezetőn van ilyen, azt mondjuk a keresztirányú forgalom is vezérli
-
macilaci78
nagyúr
Én őszintén megvallom, nem láttam még olyan trafiboxot, amelyik autó elé ugrott volna, hogy bárkit is megvédjen.
De valóban az lenne a legkevesebb, hogy az adott gyorshajtási bírság összegével beszálljanak a temetés árába.
-
szabzoltan1
tag
Boldog Karácsonyt !!!
-
SirRasor
addikt
Ezek a traffipaxok nem azért vannak kitelepítve, hogy ténylegesen balesetet előzzenek meg, hanem adóztatni kell az autósokat.
Talán Budapestet tudnám egyedül olyan helynek mondani, ahol tényleg vannak olyan traffipaxok, amik meg tudnak baleseteket előzni (pl. Árpád híd). Az összes többi kb. csak azért van, hogy pénzt szedjenek. De ezt nyilván soha sehol egy hivatalos személy sem fogja elismerni, helyette marad a hazudozás, hogy az itt lakók kérték, meg balesetmegelőzési okokból volt szükség stb...
Ilyen téren kedvencem az algyői úton az a kettő kis 60-as szakasz, ami állítólag a gyalogosok miatt van
én simán elhiszem, hogy naponta kétszer (műszakváltáskor) átmegy ott akár 4-5 gyalogos is a túloldalra, de komolyan, azok a gyalogosok maximálisan tisztában vannak vele, hogy egy 2X2 sávos gyorsforgalmi úton fognak áthaladni a buszhoz jövet-menet. Azok nem labda után szaladó kisgyerekek. Igazán felesleges ezért napi 24 órában szopatni az autósokat, bár nem mondom, a traffipaxnak kiváló vadászterület.+csoszogi értem én, DE: ha csak pénzszedés volna a feladat, akkor olyan 50-es szakaszokra raknák ki, ahol az autósok jelentős része nem 50-el megy pl:. a nagyobb körutak
Gondolom ez a jardnak se újdonság.
Igazából a kis utcákban még ha nem is balesetmegelőzés, de a ZAJ+POR csökkentése miatt csak van értelme.Amúgy Boldog Karácsonyt minden kedves fórumlakónak

szabzoltan1 teljesen átérzem. Mindig mindent betartok autóval, kivéve egyetlen helyen, amit martonx is említett 60-as táblák az Algyői úton, ahol ha betartom, ledudálnak, levillognak, nekemjönnek stb, ezért haladni szoktam a forgalommal. Hát nem megb*sztak 50k-ra előzőleg Szolnokra menet? Na mind1, tanulságos volt nekem is: anyázzanak csak mögöttem, akkor is be fogom tartani.
-
szabzoltan1
tag
50000ft os büntetést nem nehéz összeszedni. Plusz erre jö még a 4pont ami asszem 3 év alatt évül el,de lehet hogy csak 2. 33 évig nem volt gyorshajtásom,de most sajnos lett,pedig csak a nap sütött a szemembe.a rend hű őre nem tud mérlegelni csak kiadja a csekket.az ominózus eset ugy történt hogy trafi áll egy kb 50 méteres korlátozott szakaszra.😡
Itthon 50000ft mert jól élünk bezzeg a hanyatló nyugaton alap birság 10 juró. -
csoszogi
tag
Erre azt tudom mondani: A Vinkler László útra, ami igazából mostanában épült be rendesen, kiraktak pár éve egy trafipaxot, és kiraktak egy 30-as táblát.Feleségem arra jár munkába már 4 éve (akkor még út sem volt arra rendesen). Meg is lepődött ezen. Nos miután jobban beépült, és elég pénzt beszedtek, vagy nem tudom miért, de leszedték a 30-as táblát, és szinte alig van benne kamera. Pedig most sokkal többen laknak arra, fiatalok több gyerek, jobban indokolná a 30-as korlátozást, ha eredetileg azért tették ki, mert féltették a lakosságot, ez alapján kötve hiszek......A Derkovitson meg az ominózus helyen jó sokáig semmi nem volt, Töltés utca-i kereszteződés után van a kamera. Ott volt is harmincas tábla, gondolom a kereszteződés miatt. Hogy mégis miért lett ott kamera passz. Mostanában kellett vezetnem délutánonként/este, amit látok: rengetegen vannak az utakon, a gyalogosok, biciklisek full feketében semmi fényvisszaverő, alig lehet őket látni, főleg szemerkélő esőben stb... De mennek bátran. Egyedül a Voltos futárokon láttam fényvisszaverőt, látszott is rendesen. Na azt kellene inkább szabályozni.
-
martonx
veterán
én simán elhiszem, hogy naponta kétszer (műszakváltáskor) átmegy ott akár 4-5 gyalogos is a túloldalra, de komolyan, azok a gyalogosok maximálisan tisztában vannak vele, hogy egy 2X2 sávos gyorsforgalmi úton fognak áthaladni a buszhoz jövet-menet. Azok nem labda után szaladó kisgyerekek. Igazán felesleges ezért napi 24 órában szopatni az autósokat, bár nem mondom, a traffipaxnak kiváló vadászterület. -
pulutodurumo
őstag
-
SirRasor
addikt
A legenda szerint Szegeden készült.
Mondjuk ha gyorshajtás miatt elütik valakinek a gyerekét, akkor is Boldog Karácsonyt kíván a kivitelező?... -
garga pista
őstag
-
proper
őstag
-
veze
őstag
Denon erősitőt hova érdemes vinni javitásra?
-
pulutodurumo
őstag
A legenda szerint Szegeden készült. -
macilaci78
nagyúr
-
totya694
őstag
Boldog karácsonyt mindenkinek!
-
tisn
veterán
-
tisn
veterán
Nekem ők csináltak hasonló javítást szeptemberben, azóta nincs gond vele:
https://maps.app.goo.gl/GDTibQ9G2wGNwyHj7
tvszervizszeged.hu
Szeged, Kecskeméti u. 31, 6723
0662492085thx. oket nem szeretem egy tvjavitasi ugybol kifolyolag

hivtam egy sracot, o azt mondja, hogy inverter/vezerles hiba, ha pukkanast hallottam, szerinte nem javithato gazdasagosan.szoval akkor veszek egy ujat, ugyhogy vellanyszerelot keresek, aki meg kijon a napokban beszerelni, mert az enyemnek nem talalom a telefonszamat
(pedig elegedett voltam vele)faszom.
-
hodigy
tag
Nekem ők csináltak hasonló javítást szeptemberben, azóta nincs gond vele:
https://maps.app.goo.gl/GDTibQ9G2wGNwyHj7
tvszervizszeged.hu
Szeged, Kecskeméti u. 31, 6723
0662492085 -
tisn
veterán
siemens indukcios tuzhelyem tegnap pukkant egyet, azota f0 hibakod. tudtok megbizhato szerelot ajanlani?
thx
-
adrian14
tag
Sziasztok!
Eladó az AEG LTX6G261E felültöltős mosógépünk. Eladás oka: szárítógépet vettünk és a helytakarékosság miatt le kellett cserélni a mosógépet is (szárítógép ment a mosóra). Ára alkuképes. -
lorcsi
veterán
Jo alkapotu iso fixes 15-36 kg kozott hasznalhato autos gyerekulest keresek
-
_Petya_
őstag
Pont ilyet biztos nem, de rá van írva hogy hogyan tudod három kondenzátorból összerakni. Ahogy Savageboy írta fentebb, ret-ben biztos kapsz hozzá mindent.
-
Savageboy
senior tag
-
Vicoo
senior tag
-
4ron
senior tag
-
garga pista
őstag
Sziasztok!
Esetleg vkinek tippje, Wrigley's doublemint rágót merre lehetne kapni?
Anyukám ezt szerette, most előkerült a téma de eddig nem láttam semerre, esetleg ez is Müllerben lesz? Ott nem jártam még megnézni. -
proper
őstag
-
4ron
senior tag
Segítsetek! Szegeden hol tudok venni Ritter Sport mini válogatást? Online rendelés nem opció, legkésőbb keddre kellene. Ilyesmire gondolok:
-
attilav2
őstag
Nekem volt hasonló probléma, a legtöbb weboldal nem töltött be, gondolkodtam hogy felhívom az üfszt, de eléggé leterheltek általában, sokat kell várni míg felveszik, így egy pppoe lecsatlakozás / felcsatlakozás mellett döntöttem, megoldotta a problémát(Digi, openwrt-s router). Ilyen még nem fordult elő, talán valamit machinálhattak az ip címtartományokkal és elmászhatott a routolás, az újracsatlakozás nyilván megoldotta mert akkor új ip-t kapok.
-
attilav2
őstag
Megvolt a kofola élmény
A lidlben volt a múlthéten az original. Jagermeister szerű íze van, nem emlékeztet a kólára. A cockta a nyerő mint egészségesebb kóla helyettesítő, az tényleg elég hasonló a kólához. A kofola annak jó aki kedveli a likőrös ízt, tulajdonképp megfelel egy alkoholmentes likőrnek, aki szereti a jagert annak tetszeni fog. -
martonx
veterán
-
Nunder
őstag
-
proper
őstag
Sikerült a 3D nyomtatás
Nunder nagyon bevált, rugalmas és korrekt volt
ha bárkinek kell hasonló dolog akkor keresse nyugodtan -
hodigy
tag
Mivel lenne jobb a pci-e-s megoldás? Ha extrém jó a wifi sebességed, akkor érhet valamit, hogy ne az USB sávszélesség korlátozzon le.
Arra figyelj oda, hogy az USB-s wifi stickek becsapósak. USB 3-asok azok, amik már komoly wifi sebességet tudnak elérni, DE ott is az olcsóbbak USB 3-nak reklámozzák magukat, de valójában nem azok.
Legutóbb hosszú utánolvasások után ilyet vettem, ami valóban USB 3-as, és ahogy mértem tényleg impozáns sebességet tudott itthon a lakáson belül (1 szoba volt a router és az USB stick között).Ez meg az itthoni wifi mérésem:
Ez hasznos info, köszönöm! Most az emag jól beakciózta 6e Ft alá.
-
macilaci78
nagyúr
Jobban jársz, ha egy arduinoval meg egy kijelzővel építesz egyet magadnak.

Igen, láttam ilyen projektet keresés közben.
A többség, ami küllemben megfelel, sima LCD kijelző. -
pulutodurumo
őstag
Ilyen Xiaomi órám van, a tököm tudja, melyik kínai oldalról írtam. Orosz szoftver van rajta, csak egy régi apk-ból telepíthető app-al óhajt kommunikálni.
Viszont kiválóan teszi a dolgát. 
Nemigazán monitorozok semmit, óraátállításkor csatlakozik a telefonhoz, meg kb 1,5 évente cserélem a 2 db CR2032 gombelemet. A hűtőajtón van.E-ink faliórát viszont keresek egy ideje. Jó lenne mutatós kivitelt imitáló, 20-30 cm lappal, másodperc mutató nélkül.
Jobban jársz, ha egy arduinoval meg egy kijelzővel építesz egyet magadnak.

-
macilaci78
nagyúr
WiFi-s Tuja kompatibilis időjárásállomás + 4 szenzor - újszerű - 14,5k
Természetesen fórumlakóknak némi kedvezménnyel
Csere értékegyeztetéssel érdekel 1-2 db e-ink-es xiaomi órára:

Ilyen Xiaomi órám van, a tököm tudja, melyik kínai oldalról írtam. Orosz szoftver van rajta, csak egy régi apk-ból telepíthető app-al óhajt kommunikálni.
Viszont kiválóan teszi a dolgát. 
Nemigazán monitorozok semmit, óraátállításkor csatlakozik a telefonhoz, meg kb 1,5 évente cserélem a 2 db CR2032 gombelemet. A hűtőajtón van.E-ink faliórát viszont keresek egy ideje. Jó lenne mutatós kivitelt imitáló, 20-30 cm lappal, másodperc mutató nélkül.
-
SirRasor
addikt
WiFi-s Tuja kompatibilis időjárásállomás + 4 szenzor - újszerű - 14,5k
Természetesen fórumlakóknak némi kedvezménnyel
Csere értékegyeztetéssel érdekel 1-2 db e-ink-es xiaomi órára:

-
vizslakutya
senior tag
Mindenki!
Köszönöm a menzás tanácsokat. Úgy néz ki a tápéi Diófa lett a befutó. Oda könnyen ki tudok jutni mivel felsővároson lakom,árban is megfelelő és kiadják ételhordordóba is az ebédet. Hátrány,hogy előre kell a hetet fizetni,1 leves+3 főétel közül lehet választani 1800 jó magyar forintért. -
martonx
veterán
Üdv! Jövő héttől 2-3 hétig menüs ebédre lenne szükségem. Ki mit tudna ajánlani? Ár- érték- íz- mennyiség arányában. Ha tömegközlekedéssel,biciklivel megközelíthető helyen van és van ételhordós elvitel is,az + pont.
Köszönöm.+1 a Falusi tekercsre. Viszont ha közelebb van hozzád, akkor a Staféta (a nagyállomás közelében) is egészen korrekt menüzős hely.
-
boba6
senior tag
EPSON WP-4015DN (USB+LAN) üzleti tintasugaras nyomtató (2014)
Működik, de csíkoz színesben (fekete jó), egy komoly fejtisztításra lenne szükség.
1 bontatlan fekete utángyártott patront is adok mellé, de a benne lévők se rég voltak cserélve.
Árában nem kelt el, ingyen elvihetőnek nem tenném fel, hogy aztán eladják, de ha tudtok olyan családot akinek jól jönne szívesen odaadom ingyen. -
garga pista
őstag
Üdv! Jövő héttől 2-3 hétig menüs ebédre lenne szükségem. Ki mit tudna ajánlani? Ár- érték- íz- mennyiség arányában. Ha tömegközlekedéssel,biciklivel megközelíthető helyen van és van ételhordós elvitel is,az + pont.
Köszönöm.Én a Falusi tekercset javaslom, itt van elvileg ételhordós csere is (én csak ad-hoc rendelek). Ízre jók a kaják, én zóna adagot rendelek azzal is jól lehet lakni sztem, igaz nem vagyok egy nagy evő

-
vizslakutya
senior tag
Köszönöm. -
DarkByte
addikt
Egyeztessünk, bármikor eljöhetsz hozzám, megnézheted, hogy egy 35 colos ultra wide hajlított monitor milyen. Én programozásra használom, fingom sincs, hogy színhelyességben, meg ki tudja még milyen paraméterekben milyen a monitorom, de szívesen megmutatom. Ideülsz, nyomkodod, állítgatod, én akkor se sértődök meg, ha azt mondod, hogy neked ez szar.

Köszi a felajánlást! Észben tartom, lehet élek vele amint aktuális lesz.
-
martonx
veterán
Épp mostanság gondolkodtam rajta hogy kipróbálnék ilyesmit.
Most egy 48"-os OLED TV a monitorom, de ennek hátránya hogy mivel sík így a széleket már "oldalról" nézem. Ugyan hozzászoktam már, de azért kíváncsi lennék milyen a hajlított.
Mondjuk az ideális már valami 6K-s lenne ebben a méretben, ilyen közelről nézve a 4K kevéske igazából ha szép rajzolatú kis méretű szövegről van szó.Egyeztessünk, bármikor eljöhetsz hozzám, megnézheted, hogy egy 35 colos ultra wide hajlított monitor milyen. Én programozásra használom, fingom sincs, hogy színhelyességben, meg ki tudja még milyen paraméterekben milyen a monitorom, de szívesen megmutatom. Ideülsz, nyomkodod, állítgatod, én akkor se sértődök meg, ha azt mondod, hogy neked ez szar.

-
DarkByte
addikt
Sajnos mindnek van valami gyengesége. [link]
És amúgy nem csak OLED. Pl. egyes monitorokban (pl. LG 43UN700) gyárilag fordítva van benne az LCD panel, és így BGR subpixel elrendezésű, és pl. ez sem működik jól Cleartype-al.Egyébként több éve találtam rá kerülő megoldás, létezik egy tool (sajnos most nem találom) ami valahogy úgy működik hogy létrehoz egy virtuális 4x-es felbontású monitort amit be kell állítani elsődlegesnek és azon az OS skálázást fel kell venni 400%-osára, és aztán ennek a tartalmát mintavételezi és átereszti egy speciális shader-en amivel visszaskálázza GPU-val a monitor natív felbontására és ez a shader a WOLED elrendezésre van optimalizálva antialiasing tekintetében.
De végül nem fogtam bele, szerintem behoz egy csomó más problémát, pl. latency és társai.
Valójában ötletem sincs miért nincs ez a probléma még megoldva OS szinten, pedig már OLED kijelzős laptopok több éve léteznek.Az Apple megoldja a Retina-val izomból, és így a greyscale megfelelő. De egyelőre ez normál PC nem működik, talán majd ha értelmes áron lesznek 8K monitorok ebben a méretben.
-
tlac
nagyúr
woled?
mert az még talán a jobbik eset, qd-oled-en elvileg még rosszabb lenne a font anitaliasing -
DarkByte
addikt
WRGB miatt nem tudsz Cleartype-ot használni, mert nem illeszkedik a subpixel elrendezésre. A greyscale-nek pedig nagyobb fizikai felbontás kellene azonos eredményhez. Sajnos a mai napig nincs OS szinten jól támogatva a WRGB elrendezés.
-
tlac
nagyúr
Nem nagyon van értelme sokkal messzebbre ülnöm tőle, mert akkor pont értelmét veszti hogy ekkora méretű és ki tudok pakolni rá egy csomó dolgot. Ha távolabb ülsz, a betűméretet feljebb kell venni hogy olvasható legyen. Így is 125%-on pár dolog, hogy a betűk rajzolata oké legyen a WRGB subpixel elrendezés miatt.
Úgy használom mint egy 4x24"-os monitor rács, keretek nélkül.
azt gondoltam volna, hogy ekkor méretnél simán oké skálázás nélkül is
az én esetemben kell a 150% -
ritkaság
aktív tag
És mi lett a megoldás?
Felhívtam az ügyfélszolgálatot, kikapcsoltatták velem a routert. 3 percig kellett várnom és visszakapcsolás után jó lett. Azért nagyon érdekes, mert csak a Facebook nem jött be, minden más igen.
-
DarkByte
addikt
Nem nagyon van értelme sokkal messzebbre ülnöm tőle, mert akkor pont értelmét veszti hogy ekkora méretű és ki tudok pakolni rá egy csomó dolgot. Ha távolabb ülsz, a betűméretet feljebb kell venni hogy olvasható legyen. Így is 125%-on pár dolog, hogy a betűk rajzolata oké legyen a WRGB subpixel elrendezés miatt.
Úgy használom mint egy 4x24"-os monitor rács, keretek nélkül.
-
tlac
nagyúr
hm, az közelinek tűnik ahhoz a mérethez
fejedet nem kell mozgatni ahhoz, hogy belásd az egészet?nekem kb. 70 centire van egy 32"-os 4k-s monitor
-
DarkByte
addikt
-
tlac
nagyúr
Épp mostanság gondolkodtam rajta hogy kipróbálnék ilyesmit.
Most egy 48"-os OLED TV a monitorom, de ennek hátránya hogy mivel sík így a széleket már "oldalról" nézem. Ugyan hozzászoktam már, de azért kíváncsi lennék milyen a hajlított.
Mondjuk az ideális már valami 6K-s lenne ebben a méretben, ilyen közelről nézve a 4K kevéske igazából ha szép rajzolatú kis méretű szövegről van szó.milyen távolságból nézed?
-
DarkByte
addikt
Nagyon sok éve munkára (programozás) hajlított monitort használok. Nulla hátránya van, a hajlítottságát kb. egy óra alatt megszokod, utána már az lesz a fura, ha egy monitor nem hajlított (mondom ezt úgy, hogy 3 hajlított monitor van itthon).
10 éve 31,5 colos 2560 × 1440-es 16:10-es hajlított monitorral kezdtem.
Aztán egy rövid átmeneti időben kipróbáltam egy 34 colos ultra wide monitort 3440 X 1440-es felbontással. Beleszerettem, tök jól elfér egymás mellett két ablak, rohadt kényelmes, jó átláthatóságot biztosít a munkában, nem kell második monitor mellé, ami laptoppal örök küzdelem tudott lenni stb...
Így lett a jelenlegi megoldás 35 colos ultra wide 3440 X 1440 100Hz beépített USB hubos, egész jó hangszórós monitor. Imádom, és az USB hub miatt vezeték is alig megy az asztalon (egyedül az egerem vezeték nélküli, headset, billentyűzet, webkamera vezetékes). Totál letisztult az egész, és ha a headsettel elfáradok, akkor a monitor hangszórói is egészen jól szólnak. A monitor fogad usb type-c-n videó jelet is, így laptoppal tényleg csak egy szál USB vezetékkel kell összekötni.Épp mostanság gondolkodtam rajta hogy kipróbálnék ilyesmit.
Mondjuk az ideális már valami 6K-s lenne ebben a méretben, ilyen közelről nézve a 4K kevéske igazából ha szép rajzolatú kis méretű szövegről van szó. -
fradi81
veterán
Na köszi így már lett egy kis rálátásom
-
Jinxb1rd
addikt
Grafikus Designer vagyok. Ha nekem nem volt évekig problémám a hajlított monitorral, másnak se kellene hogy legyen.
Hogy van-e előnye? Kisebb monitor esetén nincs igazán. Nagyobbnál jobban "benne vagy" a dolgokban, "homogénebb".
-
martonx
veterán
Nagyon sok éve munkára (programozás) hajlított monitort használok. Nulla hátránya van, a hajlítottságát kb. egy óra alatt megszokod, utána már az lesz a fura, ha egy monitor nem hajlított (mondom ezt úgy, hogy 3 hajlított monitor van itthon).
10 éve 31,5 colos 2560 × 1440-es 16:10-es hajlított monitorral kezdtem.
Aztán egy rövid átmeneti időben kipróbáltam egy 34 colos ultra wide monitort 3440 X 1440-es felbontással. Beleszerettem, tök jól elfér egymás mellett két ablak, rohadt kényelmes, jó átláthatóságot biztosít a munkában, nem kell második monitor mellé, ami laptoppal örök küzdelem tudott lenni stb...
Így lett a jelenlegi megoldás 35 colos ultra wide 3440 X 1440 100Hz beépített USB hubos, egész jó hangszórós monitor. Imádom, és az USB hub miatt vezeték is alig megy az asztalon (egyedül az egerem vezeték nélküli, headset, billentyűzet, webkamera vezetékes). Totál letisztult az egész, és ha a headsettel elfáradok, akkor a monitor hangszórói is egészen jól szólnak. A monitor fogad usb type-c-n videó jelet is, így laptoppal tényleg csak egy szál USB vezetékkel kell összekötni. -
quailstorm
félisten
Hozzá kell szoknod a torzításhoz. Játékra meg filmezni jó, Excelezni nem azt venném.
De ha neked az általános használat a munka után netezés és nem a hajlított monitoron végeznéd a napi 8 óra irodai munkát akkor vegyed nyugodtan.
-
pilóta
nagyúr
-
fradi81
veterán
Hajlított monitort érdemes venni sík helyett általános használatra? Van valami hátránya?
-
tlac
nagyúr
-
DarkByte
addikt
És mi lett a megoldás?
Valaki a távoli jövőben

-
johnny82
őstag
-
SirRasor
addikt
És mi lett a megoldás?
Újraindította a gépet
-
macilaci78
nagyúr
-
ritkaság
aktív tag
-
ritkaság
aktív tag
Inkognito módban?
Igen is, meg nem is. Az alap böngésző inkognitó, a többi nem.
De most jön a csavar!!!
A munkahelyemen a laptopomon bejön, itthon pedig nem! 2 laptoppal is próbáltam. Viszont a telefonon wifivel bejön!
Mi a fene lehet ez?
-
SirRasor
addikt
AWS leállásról jut eszembe

-
macilaci78
nagyúr
Inkognito módban?
-
attilav2
őstag
Ha már belső pci-e, akkor lehet jobb lenne egy Wifi/Bluetooth kombó kártya, ezzel két legyet ütnél egy csapásra, és érdemes akkor már olyat választani amelynek épkézláb külső antennája van(vagy csatlakoztatható hozzá szabványos BT/Wifi külső antenna).
-
martonx
veterán
Mivel lenne jobb a pci-e-s megoldás? Ha extrém jó a wifi sebességed, akkor érhet valamit, hogy ne az USB sávszélesség korlátozzon le.
Arra figyelj oda, hogy az USB-s wifi stickek becsapósak. USB 3-asok azok, amik már komoly wifi sebességet tudnak elérni, DE ott is az olcsóbbak USB 3-nak reklámozzák magukat, de valójában nem azok.
Legutóbb hosszú utánolvasások után ilyet vettem, ami valóban USB 3-as, és ahogy mértem tényleg impozáns sebességet tudott itthon a lakáson belül (1 szoba volt a router és az USB stick között).Ez meg az itthoni wifi mérésem:
-
-Tsaba-
tag
Az van a gépben jelenleg, csak gondoltam jobb lenne kártyával megoldani. De tényleg lehet a rendelek onnan, az elég gyorsan itt van...
-
martonx
veterán
Sziasztok! Keresnék olcsó Pci-os wifi kártyát (ilyesmire gondoltam) nincs valakinek esetleg elfekvőben pár ezresért? Ma este 7 után el is tudnék értem menni, mert ajándékba lesz a gépbe amibe kell így viszonylag sürgős...
USB-s nem jó? Azok szerintem olcsóbbak, és pöcc-röff a beüzemelésük. Legutóbb alzáról rendeltem, és másnap reggelre itt is volt (már ha olyat rendelsz, ami készleten van).
-
-Tsaba-
tag
-
tlac
nagyúr
-
-Tsaba-
tag
Sziasztok! Keresnék olcsó Pci-os wifi kártyát (ilyesmire gondoltam) nincs valakinek esetleg elfekvőben pár ezresért? Ma este 7 után el is tudnék értem menni, mert ajándékba lesz a gépbe amibe kell így viszonylag sürgős...
-
ritkaság
aktív tag
Ez egy gagyi kínai 4/5G WiFi hotspot. A műholdas szó az a gagyi fordítás (vagy szándékos csalás) eredménye, köze nincs a műholdhoz. SIM kártyát kell tenni bele és azt a netet osztja WiFi-n, amit fizetsz a mobil csomagodban.
Itt írnak róla bővebben: https://www.reddit.com/r/VanLife/comments/1g7p1b6/is_ultra_link_free_wifi_for_real/Szia!
Köszi, sajnos az angolom s.@r. De legalább tudom mi a helyzet.
-
proper
őstag
-
Jinxb1rd
addikt
Fehér fürdőszobai mérleg eladó:
https://hardverapro.hu/apro/elado_too_bsc-200-w_furdoszobai_merleg/friss.html
-
macilaci78
nagyúr
-
tlac
nagyúr
-
-Tsaba-
tag
-
nap
addikt
A TIK melletti fénymásolószalonban nekem évekkel ezelőtt nyomtattak 3D-ben. Igaz, pézt is kértek érte. (esetleg az American Corner az Agórában, de azt nem tudom, hogy vállalnak-e külsős nyomtatást)
-
proper
őstag
Valakinek lenne esetleg 3D nyomtatója?
terv megvan letöltve csak kézzel foghatóvá kellene tenni
autórádió helyére egy box lenne csak -
garga pista
őstag
Ha nem vmi extra macerás cucc én is tudok segíteni. De kapcsolót nem tudom mit érdemes venni, van 3-4 bontott egér panelem, arról szoktam kiforrasztani ha kell vkinek kapcsolót cserélni, de ezek full kommersz cuccok

-
fradi81
veterán
-
DarkByte
addikt
Eladó lett a korábbi telefonom.
[Samsung Galaxy S21 FE 5G 8GB/256GB grafit + extra Spigen Glas.tR üvegfólia] -
pulutodurumo
őstag
-
johnny82
őstag
-
ShadowX
őstag
Tudtok olyanról, aki vállalna egy kapcsolócserét egérben? Szeretném silentre cserélni az amúgy baromi hangos gyarit.
-
tisn
veterán
Semmi gond az Allegroval,onnan veszem a Lavazza kávét,mindig korrektul megérkezett ,szegeden több átvételi pont van. Általában 3-4 nap alatt itt van,kis csomagnál legtöbb eladónál 690 forint a szállítási ár.
nekem mar vagy 10 rendelesem volt, 1 volt gond, azt is a szallito baszta el, 1 honap nyuglodes utan visszafizettek.
-
vizslakutya
senior tag
Az egy piactér (mint az emag) ki tudja milyen himi humi forgalmazókkal, ilyen helyekről inkább nem rendelek. A kifli.hu-ról lehetne rendelni, de az csak kecskemétig szállít, ott nincs ismerősöm aki átvenné. Egy idegent meg nem akarok ezért "készenlétbe állítani", meg nem is várhatom el senkitől hogy átvegye a cockta rendeléseimet. Egyelőre marad az hogy a kólaivást hétvégére korlátoztam.
Semmi gond az Allegroval,onnan veszem a Lavazza kávét,mindig korrektul megérkezett ,szegeden több átvételi pont van. Általában 3-4 nap alatt itt van,kis csomagnál legtöbb eladónál 690 forint a szállítási ár.
-
tlac
nagyúr
Az egy piactér (mint az emag) ki tudja milyen himi humi forgalmazókkal, ilyen helyekről inkább nem rendelek. A kifli.hu-ról lehetne rendelni, de az csak kecskemétig szállít, ott nincs ismerősöm aki átvenné. Egy idegent meg nem akarok ezért "készenlétbe állítani", meg nem is várhatom el senkitől hogy átvegye a cockta rendeléseimet. Egyelőre marad az hogy a kólaivást hétvégére korlátoztam.
nem vásároltam innen soha, de emaghoz képest jobbnak tűnik
itt vannak értékelések is az eladóktól: pl. [link] (8 éve ott van, 98,9%-os)meg azért itt most nem egy drága termékről van szó
-
attilav2
őstag
-
tlac
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
-
101600 - 101501
102296 - 102201 102200 - 102101 102100 - 102001 102000 - 101901 101900 - 101801 101800 - 101701 101700 - 101601 101600 - 101501 101500 - 101401 101400 - 101301 101300 - 101201 101200 - 101101 101100 - 101001 101000 - 100901 100900 - 100801 100800 - 100701 100700 - 100601 100600 - 100501 100500 - 100401 100400 - 100301 100300 - 100201 100200 - 100101 100100 - 100001 100000 - 98001 98000 - 96001 96000 - 94001 94000 - 92001 92000 - 90001 90000 - 88001 88000 - 86001 86000 - 84001 84000 - 82001 82000 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Bittorrent topik
- Bluetooth hangszórók
- A spanyolviaszt nem, csak a görgőt találná fel újra az Airra Labs egere
- OLED monitor topic
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Béta iOS-t használók topikja
- További aktív témák...
- AKCIÓ! 64GB G.Skill Trident Z5 RGB 6000Mhz DDR5 XMP memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime X570 R7 5700 64GB DDR4 1TB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman S2 TG FSP 650W
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 9700 / RTX 3070 / 16GB DDR4 / 1TB SSD!
- BESZÁMÍTÁS! 64GB Kingston Fury Beast DDR4 3200Mhz memória garanciával hibátlan működéssel
- Samsung 850 PRO 2.5 512GB SATA3 SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest

A lidlben volt a múlthéten az original. Jagermeister szerű íze van, nem emlékeztet a kólára. A cockta a nyerő mint egészségesebb kóla helyettesítő, az tényleg elég hasonló a kólához. A kofola annak jó aki kedveli a likőrös ízt, tulajdonképp megfelel egy alkoholmentes likőrnek, aki szereti a jagert annak tetszeni fog.