Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Harmincegyedik rész
- gban: Mentsünk meg egy 1151-es alaplapot - update lent!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Xiaomi Mi Band 2: A karkötő visszatér
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- V.Milán: Lányok 2026-ban...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
101400 - 101301
102296 - 102201 102200 - 102101 102100 - 102001 102000 - 101901 101900 - 101801 101800 - 101701 101700 - 101601 101600 - 101501 101500 - 101401 101400 - 101301 101300 - 101201 101200 - 101101 101100 - 101001 101000 - 100901 100900 - 100801 100800 - 100701 100700 - 100601 100600 - 100501 100500 - 100401 100400 - 100301 100300 - 100201 100200 - 100101 100100 - 100001 100000 - 98001 98000 - 96001 96000 - 94001 94000 - 92001 92000 - 90001 90000 - 88001 88000 - 86001 86000 - 84001 84000 - 82001 82000 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
SirRasor
addikt
Létezik olyan, ami fekete műanyag (sárhányó) részt tud javítani? Van rajta pár karc/horzsolás egy betonoszlop szerencsétlen találkozásától

Ez már egy régi kép: a fehéret fugajavítóval kihúztam és 1 méterről már szép
A feketén meg sokat tompultak a karcok, de azért még látható.Amúgy első tolatóradart teszteltem még újkorában és nem csipogott ez a nyüves
Azóta sincs rajta más sérülés... -
fradi81
veterán
Fényezés javító tollat Szegeden tud valaki? A magic colors-ban nem volt a keresett színkód.
-
energivampir
csendes tag
Sziasztok. nintendo 64-t keresek. Akinek lenne eladó ne tartsa magában.
-
DarkByte
addikt
Én még épp ébren voltam. Megingott a TV amit monitornak használok előttem. Mivel a fülemben volt a fejhallgató nem hallottam semmit.Kinéztem nem-e valami baleset vagy robbanás történt a környéken. De utána kerestem vissza én is hogy földrengés volt.
Nem az első idén. -
tisn
veterán
-
fradi81
veterán
Keresek kölcsönbe fej méretű 'kézi'labdát pár hétre, bukósisak tágítás a cél

-
ritkaság
aktív tag
-
Ted_Beneky
senior tag
-
tlac
nagyúr
-
SirRasor
addikt
Samsung galaxy A26 fóliát/üveget keresek mai átvétellel. Egészen 22:00-ig el tudok érte szaladni akárhova, de csak ma jó.
Ha nincs, akkor hol érdemes venni városon belül? Felrakni nem kell, nincs itt a telefon. -
SirRasor
addikt
-
tlac
nagyúr
-
ritkaság
aktív tag
Nekem Windows-on, mikor egy progi nem akart indulni, akkor jellemzően az OS-t kellett frissítsem. Nézd meg, van-e valami frissítés, ami sorban áll.
Számítógép naprakész.
Viszont debug:
[1018/150325.136:INFO:..\116d0f\1\chromium\src\cef\libcef\common\crash_reporting.cc:209] Crash reporting enabled for process: browser
[1018/150325.245:INFO:..\116d0f\1\chromium\src\cef\libcef\common\crash_reporting.cc:209] Crash reporting enabled for process: gpu-process
[1018/150325.261:INFO:..\116d0f\1\chromium\src\cef\libcef\common\crash_reporting.cc:209] Crash reporting enabled for process: utility
Na ezzel mit kezdjek?
-
macilaci78
nagyúr
-
ritkaság
aktív tag
Sziasztok!
Valaki chromon keresztül megnézné, hogy miért nem indítja el a gépem a TeamSpeak-et? -
garga pista
őstag
Sziasztok!
Ma estére a Burti előadására van 3 jegyem, ha vkit érdekelne írjon. 4eFt/db, 6.sorba szól egymás mellé. -
fecus
őstag
Ez a véna dolog érdekes. Én túlsúlyos vagyok. Mind vérvétel előtt, mind véradáskor én is iszok egy csomó vizet, de van, hogy így is alig találják meg. Én azt vettem észre, ez a meleg miatt lehet, mert akkor nem látszik a vénám. Vérvételnél és véradóban meg mindig meleg van...
A legjobb az volt, mikor egyszer beszúrta, jé nem folyik, utána kicsit kihúzta, tű hegye balra, bökés, nem folyik, kihúzás kicsit, bökés másik irányba...nem tom hányszor ismételte, de egyszer csak megindult.Erre mondta a kolléga "oda ne tessék varrni! "

-
Jinxb1rd
addikt
Megpróbálom a lehetetlen: Van-e itt bárki, aki tervez pénteken Budapestre menni kocsival? Vagy ami mégfontosabb: vissza is jönni 23:00-1:00 között?
Pendulum koncertre mennék, de nem akarok 13.000 Ft-ot fizetni egy visszaútra.
-
vizslakutya
senior tag
Én is így voltam a szúrásokkal, sosem mértem,mérettem,aztán jött a Diabetes és minden megváltozott!
Ma már egész jól elvagyunk egymással,mármint én és tű !
Hajrá!
-
csoszogi
tag
Félek a tűtől. Tudatosan már nem igazán, de tudat alatt... Már jól alszom, ha másnap reggel vérvétel van, a váróban, de már a székben sem ver ki a víz. Kb 1,5 liter vizet is megiszok, mire w székbe ülök, de a vénám nem látszik, holott most szabad szemmel is látom.
Szúrja az egyik karhajlatom, szúrja a másikat, megint az egyiket, akkor elkezdi a kézfejemet... Már volt olyan, hogy 3 nővér és 40 perc hiábavaló próbálkozás után felajánlottam, hogy vágjanak meg, majd lássanak el. Mindegy, csak folyjon már a vérem, mennék dolgozni...Ez a véna dolog érdekes. Én túlsúlyos vagyok. Mind vérvétel előtt, mind véradáskor én is iszok egy csomó vizet, de van, hogy így is alig találják meg. Én azt vettem észre, ez a meleg miatt lehet, mert akkor nem látszik a vénám. Vérvételnél és véradóban meg mindig meleg van...
A legjobb az volt, mikor egyszer beszúrta, jé nem folyik, utána kicsit kihúzta, tű hegye balra, bökés, nem folyik, kihúzás kicsit, bökés másik irányba...nem tom hányszor ismételte, de egyszer csak megindult. -
Ted_Beneky
senior tag
Én is tűszúrás ellenes vagyok, de annyira nem ájulgatok el tőle. Másodikos általános idején két hétig voltam a kórházban vakbél gyanúval, minden nap reggel-délben-este vérvétellel. Azóta kerülöm a tűt ahol tudom.
-
macilaci78
nagyúr
Félek a tűtől. Tudatosan már nem igazán, de tudat alatt... Már jól alszom, ha másnap reggel vérvétel van, a váróban, de már a székben sem ver ki a víz. Kb 1,5 liter vizet is megiszok, mire w székbe ülök, de a vénám nem látszik, holott most szabad szemmel is látom.
Szúrja az egyik karhajlatom, szúrja a másikat, megint az egyiket, akkor elkezdi a kézfejemet... Már volt olyan, hogy 3 nővér és 40 perc hiábavaló próbálkozás után felajánlottam, hogy vágjanak meg, majd lássanak el. Mindegy, csak folyjon már a vérem, mennék dolgozni... -
tisn
veterán
-
csoszogi
tag
Azt nem tudom, hogy jó-e, de ahogy idősödik az ember, egyre emelkedik a nyugalmi pulzusa.
Nekem most 65 körül van, nap közben ha csak szimplán ücsörgök.
Este ez már 55-60 (igen, estére is lassul. Illetve evés után mindig gyorsul)
Ezért már megérte egy normális pontossággal rendelkezdő pulzusmérős órát venni, hogy ilyen összefüggésekre rájöjjek
Igazából ha nem félnék annyira tűszúrástól, akkor egy 0-24-es vércukorszintmérő volna még jó és megnézni, hogy milyen kaják milyen kiugrásokat csinálnak. Just for fun
Munkatársamnak volt talán egy hónapig volt fent neki. Nem fájdalmasabb, mint egy védőoltás, nagyon vékony tű, szinte észre sem veszed. Például meglepő módon, nagyon nem mindegy, mit mivel eszel, mikor stb...Ha le tudod győzni a fóbiád, akkor egy próbát megér. Jó ha van valaki, aki értelmezni is tudja a kapott adatokat, mert anélkül sokat nem ér, csak ó most felment, ó most lement...
Tű: én fél évente járok vérvételre, kb 30 éve. Féltem tőle stb....mondom ekkora pu**i nem lehetek. Azóta rendszeres véradó lettem...nekem ez sikerül (plusz cigit letenni) másnak meg más. Lefogyni meg nem tudok
-
SirRasor
addikt
Tudom, amíg a rendőrségen dolgoztam évente volt vércukorszintmérés és minden évben 5-10 percet töltöttem fekve - általában a földön - tűszúrás után

-
tisn
veterán
Azt nem tudom, hogy jó-e, de ahogy idősödik az ember, egyre emelkedik a nyugalmi pulzusa.
Ezért már megérte egy normális pontossággal rendelkezdő pulzusmérős órát venni, hogy ilyen összefüggésekre rájöjjek
Igazából ha nem félnék annyira tűszúrástól, akkor egy 0-24-es vércukorszintmérő volna még jó és megnézni, hogy milyen kaják milyen kiugrásokat csinálnak. Just for fun
en is felek a tuszurastol no de egy vercukormero az nagyon picit szur.
etkezes utan megmered, 1-2 oraval es nem kell sokat szurkalni. -
macilaci78
nagyúr
Ott az SZTE, nem keresnek kísérleti egeret?
-
macilaci78
nagyúr
-
pilóta
nagyúr
Ajánljatok nekem egy jó ajtóst, aki kicserélne egy bejárati ajtót. Ráadásul szélesebb kellene, legalább 100 cm széles, úgyhogy falat is kellene vésni, meg megnézni, hogy elég-e az áthidaló. Most 80-as ajtó van...
-
SirRasor
addikt
Középsuliban le tudtam lassítani a szívverésem 70/40-re az iskolaorvosnál. Az jó?

-
Ted_Beneky
senior tag
Középsuliban le tudtam lassítani a szívverésem 70/40-re az iskolaorvosnál. Az jó?

-
tisn
veterán
-
SirRasor
addikt
Van egy SPO2 mérőm, amit már pár éve nem tudok eladni. Azért vettem, hogy megnézzem Wim Hof légzés közben mennyire tudom levinni a véroxigénszintemet (52% volt a rekord
).
4500 volt Alin, szóval jóféle.
Valakinek ér valamit? -
SirRasor
addikt
Átdobtam egy havernak, tavaly ilyeneket segítettem neki felfúrni az egyik szobában, hátha kell a másikba is.

:love:

-
macilaci78
nagyúr
Átdobtam egy havernak, tavaly ilyeneket segítettem neki felfúrni az egyik szobában, hátha kell a másikba is.

-
adrian14
tag
Én Balogh Csabát ajánlom (kifejezetten gázszerelő). Mondjuk nem tudom régi Ferrolival tud e még valamit kezdeni, de pl nálunk még 1-2 régi konvektort rajta kívül más nem tudta rendesen megjavítani ill. cserélni (szerzett egy használtat és ki is cserélte), és haverná is a 10-15éves kazánt megjavította. Elég jók a goggle értékelései is...
Nekem nem vált be, de nem írtam negatív értéklesést.
Turbós kazán karbantartásra hívtam és a tágulási tartálynál is csinált valamit, majd nem volt nyomás a rendszerben másnapra. Akkor mondta, hogy nem jön ki hogy csak simán feltöltse és lecseszett, hogy miért nincs meg a kazán használati utasítása. Nem
az volt a bajom, hogy nem működött a cucc, hanem az ügyfélkezelés. Akkor neten megkerestem, feltöltöttem és hívtam mást aki megcsinálta 10perc alatt. -
quailstorm
félisten
Én Balogh Csabát ajánlom (kifejezetten gázszerelő). Mondjuk nem tudom régi Ferrolival tud e még valamit kezdeni, de pl nálunk még 1-2 régi konvektort rajta kívül más nem tudta rendesen megjavítani ill. cserélni (szerzett egy használtat és ki is cserélte), és haverná is a 10-15éves kazánt megjavította. Elég jók a goggle értékelései is...
FÉG konvektor az talán egyszerűbb mert nagyon gyakori és sokáig gyártották. Random régi Ferrolihoz szerintem semmi nem lesz.
Ha megszívatnak az nem lesz vicces de beszámolok majd.
-
-Tsaba-
tag
Lehető legjobbkor feladta a küzdelmet a régi Ferroli kazánom. Tudtok ajánlani olyan gázkészülék-szerelőt aki még hozzá mer nyúlni 20-25 évek kazánokhoz?
-
vizslakutya
senior tag
Hát megbeszéltük délben a ház előtt, nem?

#101358vizslakutya:
Az milyen? Én még csak olyat láttam, hogy direkt elállítja* a kazánt hogy forralja a vizet, hátha lecseréled már azt a régi szart, ugyanis ő megmondta hogy már csak újakkal foglalkozik meg leginkább Baxival. Az elkövető Tóth László volt, a Tóth Viktor apja, még tizenévvel ezelőtt. Az ki lehet zárni, hogy hozzá nem értés miatt volt, ugyanis az 1997-es beszereléstől az említett incidensig kizárólag ő szerelte. A kazán azóta is köszöni szépen jól van (ez nem a Ferroli, ez egy Junkers).
*Ennyire nem értek hozzá, de azt hozta ki belőle, hogy ha alacsony volt az átfolyó víz mennyisége, akkor felforrt a túlnyomásos tartályban a víz. Ha csutkára kinyitottad a melegvizet akkor jó volt.Egyszerűen kijelenti,hogy a készülék öreg,életveszélyes,lejelenti a Dégáznak és ugrik az óra! Tizen- huszonéves szerkezeten nem nehéz fogást találni. Sajnos ez nem urban legend!
-
quailstorm
félisten
Nem tán nállad is voltak a kéményesek?
Hát megbeszéltük délben a ház előtt, nem?

#101358vizslakutya:
Az milyen? Én még csak olyat láttam, hogy direkt elállítja* a kazánt hogy forralja a vizet, hátha lecseréled már azt a régi szart, ugyanis ő megmondta hogy már csak újakkal foglalkozik meg leginkább Baxival. Az elkövető Tóth László volt, a Tóth Viktor apja, még tizenévvel ezelőtt. Az ki lehet zárni, hogy hozzá nem értés miatt volt, ugyanis az 1997-es beszereléstől az említett incidensig kizárólag ő szerelte. A kazán azóta is köszöni szépen jól van (ez nem a Ferroli, ez egy Junkers).
*Ennyire nem értek hozzá, de azt hozta ki belőle, hogy ha alacsony volt az átfolyó víz mennyisége, akkor felforrt a túlnyomásos tartályban a víz. Ha csutkára kinyitottad a melegvizet akkor jó volt. -
vizslakutya
senior tag
Lehető legjobbkor feladta a küzdelmet a régi Ferroli kazánom. Tudtok ajánlani olyan gázkészülék-szerelőt aki még hozzá mer nyúlni 20-25 évek kazánokhoz?
Nagyon megbízható szerelőt válassz. A menő,céges szerelők könnyen lezáratják a gázórád!
-
szabzoltan1
tag
Nem tán nállad is voltak a kéményesek?
-
quailstorm
félisten
-
SirRasor
addikt
Nem írtam, mert csak toll/pehely jöhet szóba.
Gyapjú már van és abban valóban meg lehet gyulladni (akkor vettük, amikor panelban átmeneti időszakban 17 fok volt és nem fáztunk benne), viszont elég nehéz. Engem konkrétan zavar a súlya.
Na mind1, 2 gyapjú és egy kacsatoll van, de most még1 kellett a második gyermeknek.
Végül a 13,5k-s Jysk-eset vettük és nem bántuk meg: sok töltet van benne és katlan van alatta
IKEA azért esett ki, mert itt nincs, tehát +2500 a szállítás és ott nem tüntették fel a töltet súlyát, ami mindig gyanús.
-
proper
őstag
Ez Jysk volt. Nézem IKEA-t is és van 18k-ért kb. hasonló, de az 150 széles, ez meg 135. A szabvány szélesség MO-n 140 cm

Lehet bekattintok egy IKEA-sat, mert van már egy jysk-es és akkor össze is tudom őket hasonlítani anyagban, minőségben.
140-es huzatba meg elvileg gond nélkül belepréselhető a 150-es.IKEA szeret eltérni a méretektől, de lesz náluk hozzá való huzat is
de nem írtad miért kell hátha van alternatíva, pl melegség miatt akkor gyapjú, abban meg lehet gyulladni
-
SirRasor
addikt
Ez Jysk volt. Nézem IKEA-t is és van 18k-ért kb. hasonló, de az 150 széles, ez meg 135. A szabvány szélesség MO-n 140 cm

Lehet bekattintok egy IKEA-sat, mert van már egy jysk-es és akkor össze is tudom őket hasonlítani anyagban, minőségben.
140-es huzatba meg elvileg gond nélkül belepréselhető a 150-es. -
fecus
őstag
-
macilaci78
nagyúr
-
proper
őstag
-
SirRasor
addikt
-
martonx
veterán
-
SirRasor
addikt
..és amikor úgy gondolom egy pillanatra, hogy szerintem egész jól keresek..

Nem mellesleg van tipp, hogy toll/pehely paplant hol lehet olcsón venni?
-
vizslakutya
senior tag
+Mindenkinek!
Sajnos nem jött össze a RAM bővítés,semmi életjelet nem adott vele a gép.
Köszönöm a tanácsokat+ segítséget!
Csak összejött,a Zsótér utcai szervizes szerzett belevaló RAM-ot,ráadásul újakat,5 ezer pénz/ db.
Tökéletes lett,a memória kihasználtság 30-40% lett,böngésző+ spotify+solitare.
-
hodigy
tag
Tündét ismerem és ajánlom innen: https://www.ahely.eu/.
De most látom, hogy pszichiátert keresel, azzal nincs tapasztalatom. Klinikán normálisak voltak, de ott nem én voltam, csak másodkézből van az info. -
pendre54
addikt
-
vizslakutya
senior tag
Egy Forintot se költs arra a laptopra, nem éri meg.
Neked egy nagyon korai mégis nagy kapacitású DDR3 RAM-ra van szükséged amit nem egyszerű levadászni. 1066MHz max, low density, dual rank double side.
Nekem sikerült az i5 M 520 mellé a 2x4 GB, ott se indult el kb. semmi mással. Ami egy DELL E5530-ban volt, az nem volt jó neki.Ami kinéztél az egy általános DDR3L RAM évekkel későbbi gépekbe. Más feszültségszinten üzemel (bár ahogy olvasom elvileg dual voltage).
Viszont ami miatt biztos nem fog menni mert high density kevés chipes és 1 rankos.
Az is lehet hogy azt az alacsony órajelet és időzítéseit már nem is támogatja ami neked kell, ahhoz látni kéne az SPD tablet.+Mindenkinek!
Sajnos nem jött össze a RAM bővítés,semmi életjelet nem adott vele a gép.
Köszönöm a tanácsokat+ segítséget!
-
csabám
addikt
Sziasztok!
Van-e esetlegesen Szegeden ajánlott pszichiáter valaki részéről, aki nem a pénzre megy, valamint nem nyugdíj előtti, de rendelkezik tapasztalattal és hölgy?
Nagyon köszönöm. -
martonx
veterán
Üdv! Marad egyenlőre a régi Lenovo G550 laptop,topictárs jóvoltából friss Win 10 került rá,(köszönet érte
). Gondoltam a 4 GB RAM-ot kicsit felturbózom.Jelen állásban ez van benne :
2GB DDR3-1066 (533 MHz), 2GB DDR3-1333 (667 MHz)
Ezt árulja Szegeden topictárs:
8GB (2 x 4GB) SO-DIMM Laptop RAM DDR3 1600 MHz (M471B5173QH0-YK0) , (nem sok pénzért,kipróbálási lehetőséggel).
Szerintetek van értelme? A gyári leírás szerint 2*4 GB ig bővíthető a memória.
A MHz miatt kérdem,ez több lenne,mint ami benne volt,vagy ez nem probléma?
Köszönet.
Mivel nem sok pénzért, kipróbálási lehetőséggel árulja, szerintem egy próbát megér.
-
tlac
nagyúr
Neked egy nagyon korai mégis nagy kapacitású DDR3 RAM-ra van szükséged amit nem egyszerű levadászni. 1066MHz max, low density, dual rank double side.
Nekem sikerült az i5 M 520 mellé a 2x4 GB, ott se indult el kb. semmi mással. Ami egy DELL E5530-ban volt, az nem volt jó neki.Ami kinéztél az egy általános DDR3L RAM évekkel későbbi gépekbe. Más feszültségszinten üzemel (bár ahogy olvasom elvileg dual voltage).
Viszont ami miatt biztos nem fog menni mert high density kevés chipes és 1 rankos.
Az is lehet hogy azt az alacsony órajelet és időzítéseit már nem is támogatja ami neked kell, ahhoz látni kéne az SPD tablet.gondoltam megnézem én is a procit hivatalos intel oldalon, hogy milyen ramot támogat
de egyszerűen nem találom, oké nézzük másnak is volt-e ilyen problémája a reddit-en...
Intel Removed All CPU information pages before 2nd generation Intel® Core™ processors
fck intel -
quailstorm
félisten
Aida64- et használtam,pár száz mega maradt. Azért is szeretnék bővíteni amennyit lehet. Mindegy egy próbát megér,gondolom ha nem jó bele az 1600 MHz,akkor az nagy gondot nem okoz,max nem indul be.
Az is lehet hogy azt az alacsony órajelet és időzítéseit már nem is támogatja ami neked kell, ahhoz látni kéne az SPD tablet. -
vizslakutya
senior tag
-
GrotESC
aktív tag
Aida64- et használtam,pár száz mega maradt. Azért is szeretnék bővíteni amennyit lehet. Mindegy egy próbát megér,gondolom ha nem jó bele az 1600 MHz,akkor az nagy gondot nem okoz,max nem indul be.
Ugye 64 bit-es az operációs rendszer!? Különben csak 4 GB-ot kezel.
-
vizslakutya
senior tag
-
tlac
nagyúr
Üdv! Marad egyenlőre a régi Lenovo G550 laptop,topictárs jóvoltából friss Win 10 került rá,(köszönet érte
8GB (2 x 4GB) SO-DIMM Laptop RAM DDR3 1600 MHz (M471B5173QH0-YK0) , (nem sok pénzért,kipróbálási lehetőséggel).
Köszönet.
milyen proci van a gépben?
-
vizslakutya
senior tag
-
GrotESC
aktív tag
Köszönet.
Windows 10-nek a 8 GB RAM ajánlott.
Indíts egy feladatkezelőt (Ctrl + Shift + Esc) és a performance (teljesítmény) fülön látod a memória használatot. Valószínűleg már szinte indításkor felhasználta a rendszer az egészet. -
vizslakutya
senior tag
Köszönet.
-
SirRasor
addikt
A 18 cm egy sarokpolc lehetett egyik oldalán rögzítve, a 19,5 cm pedig rudas törölközőtartó.
Polcból olyat vegyél, aminek a fal felőli oldala teli, oda fúrsz rá lyukat, ahova szeretnél és D-fejű csavarral felrakod.
A másik helyre is hasonlót javaslok: egy darab lemez kb 3 mm falvastagsággal. Hátulról süllyesztett fejű csavarral felfogatod az akármire, majd szemből másik furattal a falra. Lakatos, vizes vágó, akárki leszabja neked a lemezt. Rozsdamentes anyag (alu, acél), adhatsz neki ovális formát, vagy akár Donald kacsát.+vizslakutya köszönöm a tippeket

-
vizslakutya
senior tag
-
macilaci78
nagyúr
A 18 cm egy sarokpolc lehetett egyik oldalán rögzítve, a 19,5 cm pedig rudas törölközőtartó.
Polcból olyat vegyél, aminek a fal felőli oldala teli, oda fúrsz rá lyukat, ahova szeretnél és D-fejű csavarral felrakod.
A másik helyre is hasonlót javaslok: egy darab lemez kb 3 mm falvastagsággal. Hátulról süllyesztett fejű csavarral felfogatod az akármire, majd szemből másik furattal a falra. Lakatos, vizes vágó, akárki leszabja neked a lemezt. Rozsdamentes anyag (alu, acél), adhatsz neki ovális formát, vagy akár Donald kacsát. -
SirRasor
addikt
Ezek a furatok léteznek a fürdőszobában. Van tippetek, hogy mi lehetett ezeknek a helyén a furatok távolsága alapján?
Valamit tennék oda, amihez nem kell fúrni...
-
SirRasor
addikt
Egyébként legközelebb dualboot-ba adod a fejed, én azt javaslom hogy külön drive-okra, és mindkettőn EFI módban telepítve (külön OS és EFI partíciók mindkét drive-on). Utána a BIOS választó menüjével el tudod dönteni melyik induljon, viszont függetlenek egymástól, ha valamelyik nem kell, simán csak törlöd az adott OS saját és EFI partícióját és kész. Nulláról újrahúzni őket is sokkal könnyebb.
(elvileg egy drive-on is lehet több EFI partíció, gyakorlatilag a Windows nem szereti, így a több drive "tisztább, szárazabb érzés")Én meg a legegyszerűbb megoldást javaslom, amihez még csak érteni sem kell hozzá:
Win mellé Ubuntu, aminek a telepítője ezt mind automatikusan megoldja (GRUB-bal)
Egy szabad partíció kell csak neki értelmezhető méretben.Arra már nem emlékszem, hogy amikor letöröltem az Ubuntut, hogy csináltam vissza, de biztos nem telepítettem újra a wint.
-
quailstorm
félisten
Egyébként legközelebb dualboot-ba adod a fejed, én azt javaslom hogy külön drive-okra, és mindkettőn EFI módban telepítve (külön OS és EFI partíciók mindkét drive-on). Utána a BIOS választó menüjével el tudod dönteni melyik induljon, viszont függetlenek egymástól, ha valamelyik nem kell, simán csak törlöd az adott OS saját és EFI partícióját és kész. Nulláról újrahúzni őket is sokkal könnyebb.
(elvileg egy drive-on is lehet több EFI partíció, gyakorlatilag a Windows nem szereti, így a több drive "tisztább, szárazabb érzés")Meg lehet csinálni úgy is hogy GRUB és a BOOTMGR között körbejársz és csak egy fizikai meghajtód van, de nem kezdőbarát, meg ha bármelyik rendszert újratelepíted akkor kezdheted újra a bootloader beállítást. Ezt a megoldást még a régi BIOS érában is használtam.
Meg az is fontos a külön meghajtóknál, hogy telepítés ideje alatt véletlenül se legyen csatlakoztatva a másik, mert a telepítés alatt álló rendszer kitalálja hogy ő okos, hogy a másik meghajtónak alacsonyabb a címe vagy az azonosítója és borít mindent. -
DarkByte
addikt
Sikerült megszabadulni tőle,újratettem win 10-et.
Gépcsere elnapolva,kapott még egy évet ingyen a win 10!Egyébként legközelebb dualboot-ba adod a fejed, én azt javaslom hogy külön drive-okra, és mindkettőn EFI módban telepítve (külön OS és EFI partíciók mindkét drive-on). Utána a BIOS választó menüjével el tudod dönteni melyik induljon, viszont függetlenek egymástól, ha valamelyik nem kell, simán csak törlöd az adott OS saját és EFI partícióját és kész. Nulláról újrahúzni őket is sokkal könnyebb.
(elvileg egy drive-on is lehet több EFI partíció, gyakorlatilag a Windows nem szereti, így a több drive "tisztább, szárazabb érzés") -
garga pista
őstag
Elnéztem,kymera társnak szól.😃
Régi cég,valamikor náluk volt kapható szinte minden cucc a parabola antennákhoz,SAT vevőkhöz. Telepítéssel is foglalkoztak. Gondolom manapság már ez nem annyira megy.
Kábeltv-hez is lehet venni elosztót, koax kábelt, ugyanígy az ingyenes Mindigtv-hez, FM rádióhoz stb. Én ismerősöket irányítottam ide ilyen jellegű cuccokat venni, nem volt panasz.
-
vizslakutya
senior tag
Elnéztem,kymera társnak szól.😃
Régi cég,valamikor náluk volt kapható szinte minden cucc a parabola antennákhoz,SAT vevőkhöz. Telepítéssel is foglalkoztak. Gondolom manapság már ez nem annyira megy.
-
vizslakutya
senior tag
Menj át a Linux topicba és rendesen képekkel mutasd meg. Gondolom nem abba a lokál fiókba akarsz belépni.
Jelszó felfeldése van? Vagy képernyő billentyűzet? Tuti azt írod be amit kell?#101315SirRasor: Core2-vel utoljára a 22H2 ment. Minimum első generációs i széria kell de azzal valóban megy.
Sikerült megszabadulni tőle,újratettem win 10-et.
Gépcsere elnapolva,kapott még egy évet ingyen a win 10! -
tlac
nagyúr
én egy win 11 iot ltsc-t próbálgattam egy i7 4790-en 16gb mellett, vaj simán megy
-
kymera
őstag
-
SirRasor
addikt
Menj át a Linux topicba és rendesen képekkel mutasd meg. Gondolom nem abba a lokál fiókba akarsz belépni.
Jelszó felfeldése van? Vagy képernyő billentyűzet? Tuti azt írod be amit kell?#101315SirRasor: Core2-vel utoljára a 22H2 ment. Minimum első generációs i széria kell de azzal valóban megy.
Nem mintha számítana, de saját szememmel láttam C2D-n menni, mivel én magam telepítettem kíváncsiságból
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Azért is írtam, hogy nem ajánlott, mert olyan lomha volt, hogy az asztal betöltésére vagy 2 percet vártam.
De elindult. Egyszer. Utána raktam is vissza a selejtes gépek közé. -
quailstorm
félisten
Megcsináltam,átraktam írhatóra,sikerült új jelszót beállítani.
Mégsem enged be. A jelszó alapján nem sikerült azonosítani üzenettel kidob.Menj át a Linux topicba és rendesen képekkel mutasd meg. Gondolom nem abba a lokál fiókba akarsz belépni.
-
stopperos
senior tag
Beleuntam,veszek egy olyat,ami viszi a 11-et.
Dell Latitude 5410 i5-8365u ,mi a vélemény? Aprón árulja topiktárs 60 ezerért.(szegedi).
Alap dolgokra kell,nincs játék,munka,stb.
(Azt hiszem Totya mester volt a Dell suttogó?)
Köszönöm.Én Dell Latitude 5490-en használom. Érzek egy kis lassulást Win10-hez képest. De teljesen rendben van.
16GB RAM kelleni fog. -
SirRasor
addikt
Dell Latitude 5410 i5-8365u ,mi a vélemény? Aprón árulja topiktárs 60 ezerért.(szegedi).
Köszönöm.Várjálmár, hogyhogy "viszi"?
Minden viszi már a 11-et.
Az új telepítővel már egy Core2-es gépre, 4 GB rammal s 160 GB HDD-vel is telepíthető (csak nem ajánlott
), korlátozás nélkül.Csak így kell elindítani a telepítőt Win10-ből, mountolás után (pl: D:\ meghajtóról):
d:\sources\setupprep.exe /product server /auto upgrade /showoobe none /DynamicUpdate disable /Telemetry disable /EULA accept -
Gergello
addikt
Köszönöm.10gen alatt már ne vegyél. Azzal se sokkal több, cserébe wifi 6-ot tudhat pl. Pont ua. az 5410.
-
vizslakutya
senior tag
Mégsem enged be. A jelszó alapján nem sikerült azonosítani üzenettel kidob.Beleuntam,veszek egy olyat,ami viszi a 11-et.
Köszönöm. -
vizslakutya
senior tag
Van GRUB-od? Probálj egy password resetet.
Mégsem enged be. A jelszó alapján nem sikerült azonosítani üzenettel kidob. -
quailstorm
félisten
Természetesen a windows mellé lett telepítve,innen szép a győzelem.😱
Az Ubuntun nincs még semmi,azért nem kár,a win már érzékenyebb,azt nem szeretném újratenni,végsö soron nagyon ott sincs semmi,külön tárhelyen van. Dokumentum,képek,filmek,zene ,stb külön vinyón.
De ha már újrázni kell,gondolom a szériaszám az érvényes marad? 🤔 Itt lett beszerezve az aprón.Van GRUB-od? Probálj egy password resetet.
-
vizslakutya
senior tag
Újra tudod telepíteni úgy hogy csak a Linux részt formázod.
Remélem nem az Ubuntus Windows mellé telepítést használtad hanem rendesen külön partíción van. Előbbihez nem értek.
Amúgy meg külső vinyó, lemezkép, utána úgy barmolod szét ahogy akarod mert van mit visszamásolni.Természetesen a windows mellé lett telepítve,innen szép a győzelem.😱
Az Ubuntun nincs még semmi,azért nem kár,a win már érzékenyebb,azt nem szeretném újratenni,végsö soron nagyon ott sincs semmi,külön tárhelyen van. Dokumentum,képek,filmek,zene ,stb külön vinyón.
De ha már újrázni kell,gondolom a szériaszám az érvényes marad? 🤔 Itt lett beszerezve az aprón. -
quailstorm
félisten
Üdv! Feltettem a Zorin OS programot a Win 10 mellé.
Régi gép,nem engedi a Win 11-et. De valami gebasz van,a megadott jelszóval nem enged be! Van itt linux guru köztünk?
Törölném,de félek,hogy megsérül a windows is.
Köszönöm.Újra tudod telepíteni úgy hogy csak a Linux részt formázod.
Remélem nem az Ubuntus Windows mellé telepítést használtad hanem rendesen külön partíción van. Előbbihez nem értek.
Amúgy meg külső vinyó, lemezkép, utána úgy barmolod szét ahogy akarod mert van mit visszamásolni. -
vizslakutya
senior tag
Köszi. Internetes oldal ajánlotta direkt 10 est használóknak,ez hasonlít legjobban hozzá. USB - ről futtattam,elég bíztató volt.
De telepíteni jelszó nélkül nem lehet,létrehoztam,azt meg nem ismeri fel! Pedig tuti jó a jelszó. Billentyűzetre gyanakodtam,angolon maradt,de ami van a jelszóban,az a Z kivételével ugyanaz,arra meg az Y a jó,figyelek rá. -
tlac
nagyúr
Régi gép,nem engedi a Win 11-et. De valami gebasz van,a megadott jelszóval nem enged be! Van itt linux guru köztünk?
Köszönöm.a megfelelő topikokban kérdezd inkább
win-re is van trükk, hogy működjönhol találtad azt a linuxot? sose hallottam róla
-
vizslakutya
senior tag
Köszönöm. -
SirRasor
addikt
1db Crucial 16GB DDR5 5600MHz RAM-ot keresek egy másik ugyanilyen mellé.
Ha valaki szeretne ilyenről upgradelni jobbra, akkor itt a nagyszerű lehetőség. -
fradi81
veterán
-
SirRasor
addikt
-
fradi81
veterán
Petőfitelep digi megy most? Anyámnál minden elment.
Új hozzászólás Aktív témák
-
101400 - 101301
102296 - 102201 102200 - 102101 102100 - 102001 102000 - 101901 101900 - 101801 101800 - 101701 101700 - 101601 101600 - 101501 101500 - 101401 101400 - 101301 101300 - 101201 101200 - 101101 101100 - 101001 101000 - 100901 100900 - 100801 100800 - 100701 100700 - 100601 100600 - 100501 100500 - 100401 100400 - 100301 100300 - 100201 100200 - 100101 100100 - 100001 100000 - 98001 98000 - 96001 96000 - 94001 94000 - 92001 92000 - 90001 90000 - 88001 88000 - 86001 86000 - 84001 84000 - 82001 82000 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- E-roller topik
- TCL LCD és LED TV-k
- AliExpress tapasztalatok
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hosszú premier előzetest kapott az Arknights: Endfield
- Bittorrent topik
- Bluetooth hangszórók
- További aktív témák...
- 27% - NiPoGi MINI PC AMD Ryzen 5800U / 16GB DDR4 / 512GB NVMe
- Apple Watch Ultra 49mm Titanium (Karcmentes állapot, Akku: 97%)
- Samsung Galaxy Watch7 40mm LTE, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MacBook Pro 16" M3 Pro 36 GB RAM, 512GB SSD, Space Black - 27% ÁFA (0485AB)
- Apple AirPods Max 2 USB-C Bontatlan Összes Szín / 27% áfás ár
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest

A feketén meg sokat tompultak a karcok, de azért még látható.
Azóta sincs rajta más sérülés...