Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Harmincegyedik rész
- gban: Mentsünk meg egy 1151-es alaplapot - update lent!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Xiaomi Mi Band 2: A karkötő visszatér
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- V.Milán: Lányok 2026-ban...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
101100 - 101001
102296 - 102201 102200 - 102101 102100 - 102001 102000 - 101901 101900 - 101801 101800 - 101701 101700 - 101601 101600 - 101501 101500 - 101401 101400 - 101301 101300 - 101201 101200 - 101101 101100 - 101001 101000 - 100901 100900 - 100801 100800 - 100701 100700 - 100601 100600 - 100501 100500 - 100401 100400 - 100301 100300 - 100201 100200 - 100101 100100 - 100001 100000 - 98001 98000 - 96001 96000 - 94001 94000 - 92001 92000 - 90001 90000 - 88001 88000 - 86001 86000 - 84001 84000 - 82001 82000 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
SirRasor
addikt
Szegeden mindenhol behalt a Telekom vagy csak Felsővárosban?
Tápén is behalt.
Nekem ma déltől a RaiPay se működik.
-
ShadowX
őstag
Felsővároson tuti...ilyen sokáig még nem volt outage az elmúlt években.
-
vizslakutya
senior tag
-
-Tsaba-
tag
Valakinek vélemény erről a szájsebész helyről Szegeden?
https://www.tamashezso.com
Közel van hozzám és ezt írja a honlap: fájdalommentes kezelések, kiváló ár-érték arány, legújabb technológiák és minőségi anyagok, holisztikus szemlélet, hosszú távú garancia.
Lehet ilyen implantátumra is szükségem lesz.Érdekes hogy hozzám is viszonylag közel van, de mégsem hallottam róla (ahogy nézem azért elég jók a goggle értékelései, bár nem túl régiek). Bár most hogy így belegondolom amúgy nagyon sok fogászat van itt a környéken. Ill találtam egy régebbi bejegyzést (2022) hogy anno a Pécsek fogászaton kezdte a melót (gondolom kb 1 éve mehetett magánba), az már több tíz éve létező hely...
-
garga pista
őstag
Sziasztok!
Van esetleg olyan itt, aki átszerződött a One-ra és van tv előfizuja, CI+ modullal?
Ha vevő lenne rá, egy teszt erejéig elvinnék egy boxot kipróbálni, vagy elhívnám magamhoz. (Röviden: Van egy eszközöm ami a kábeltv-ből kb. IPTV-t csinál, ehhez csatlakozik ez linuxos box etherneten. Arra lennék kíváncsi, hogy ha a vevő IP-n kapja a jelet, akkor tudja-e használni a CI modult dekódoláshoz.) Szóval ha érdekel vkit szívesen meg is mutatom h műxik. Nem ingyen kérem, egy csoki/sör stb, vagy amit kérsz érte
Én ameddig lehet, nem szerződök át, csak erre nagyon kíváncsi vagyok menne-e
-
Stylewars_kp
őstag
-
grafnet
veterán
Amikor nekem kellett, az Auchanban 100 Ft-ért vettem darabját, külön vonalkód volt rá.
20 db kényelmesen befért a Passat kombiba.
Kocsi nélkül kicsit messze van, de agyalunk. Köszi!
-
tomi224
újonc
Valakinek vélemény erről a szájsebész helyről Szegeden?
https://www.tamashezso.com
Közel van hozzám és ezt írja a honlap: fájdalommentes kezelések, kiváló ár-érték arány, legújabb technológiák és minőségi anyagok, holisztikus szemlélet, hosszú távú garancia.
Lehet ilyen implantátumra is szükségem lesz. -
macilaci78
nagyúr
-
szabzoltan1
tag
Van valakinek ilyenje pár napra kölcsönbe?
Wolfcraft Laminált Vágó LC 600
Vagy valami hasonló. Dekopir megdöglött (régen), gérvágó nem jó laminált padló vágásához (hosszában), úgyhogy valamit vennem kellene, de kb. egy használatra eléggé overkill.
Elég praktikusnak tűnik, hogy ne egy új dekopirral szórakozzak.Dekopir és cirkula is van itthon(kézi körfűrész )
-
SirRasor
addikt
-
Gergello
addikt
Vagy valami hasonló. Dekopir megdöglött (régen), gérvágó nem jó laminált padló vágásához (hosszában), úgyhogy valamit vennem kellene, de kb. egy használatra eléggé overkill.
Elég praktikusnak tűnik, hogy ne egy új dekopirral szórakozzak.Nekem egy ideje ez jön az árukeresőre:
ERR_HTTP2_INADEQUATE_TRANSPORT_SECURITY
tudja valaki miért ?
-
macilaci78
nagyúr
Elég praktikusnak tűnik, hogy ne egy új dekopirral szórakozzak.Merülőfűrész, asztali körfűrész is megfelel a feladatra, azt is lehet kölcsönkérni, ahogy dekopírfűrészt is.
-
SirRasor
addikt
Elég praktikusnak tűnik, hogy ne egy új dekopirral szórakozzak. -
macilaci78
nagyúr
-
SirRasor
addikt
Főleg városi munkábajárásra használom a motort, de 30 fokban derogál a motoros kabátot felvenni.
inkább püt írok
-
mAtech
aktív tag
Főleg városi munkábajárásra használom a motort, de 30 fokban derogál a motoros kabátot felvenni.
A 30 az már meleg, valóban.
-
macilaci78
nagyúr
-
mAtech
aktív tag
Nekem van. De ha 25 környékére hül a levegő, akkor ez változni fog.
Jelentsen ez bármit is

-
martonx
veterán
-
SirRasor
addikt
-
ritkaság
aktív tag
Sziasztok!
Valaki tudna adni egy KETO tesztert 1-2 hétre? Ha igen, írj rám legyél szíves.
-
macilaci78
nagyúr
-
mAtech
aktív tag
Hali!
Van valakinek nyári motoros kabátja amit nem használ? -
macilaci78
nagyúr
Korábbi telefonnal (Xiaomi Redmi Note 9 Pro) volt, hogy az adatfolyamot bontotta híváskor, ugyanaz a SIM látta el a két feladatot.
Csak néztem ki a fejemből, mikor a telefonnal osztott netre csatlakozó laptopon az online meeting megszakadt, mikor becsörgött a telefon... -
ritkaság
aktív tag
Bár régi kérdés, de ha dual SIM-es a telefon és az adat SIM-ed nem ugyanaz ami a híváshoz használt, akkor a hívás ideje alatt nincs netkapcsolat. Ez normális.
Illetve egy SIM-nél ha pl. 4G/5G-ről valamiért levált 2G-re a hívás ideje alatt a telefon, akkor sincs adatforgalom. Ez már lehet beállítás függvénye.Kösz! Igen dual simes. A hívott sim és az adat sim ugyan az.
-
DarkByte
addikt
Bár régi kérdés, de ha dual SIM-es a telefon és az adat SIM-ed nem ugyanaz ami a híváshoz használt, akkor a hívás ideje alatt nincs netkapcsolat. Ez normális.
Illetve egy SIM-nél ha pl. 4G/5G-ről valamiért levált 2G-re a hívás ideje alatt a telefon, akkor sincs adatforgalom. Ez már lehet beállítás függvénye. -
macilaci78
nagyúr
Igen, csak a kazán van rajta. Router, nas van még tervben, ha lesz nas.

Ja, aktív hűtése van, van hangja. Nálam a kamrában van, csukott ajtó megoldja, de hőt is termel.
-
Jimmy8
senior tag
Köszönöm
. Én is gondolkodtam már egy ilyenen (kazánhoz + egy hűtőhöz ha elbírja), csak nagy a választék. Te csak a kazánhoz használod? Folyamatosan arra van csatlakoztatva? -
Ted_Beneky
senior tag
Aha, 4, 6 mm-es furatokhoz vettem ilyet, megtelt a közepe és nem lehetett kivakarni onnan, a szivacs se fért be.
6ostól fölfelé fúrtam mindig, a közepét szöggel tudod kilökni. Vagy óvatos satu + szög, ha nagyon makacs.
+@Pulutodurumo: A keményebb greslapjaink a fürdőszobában 1cm vastagok, a gyémántos hengeres vált be a legjobban.
-
pulutodurumo
őstag
A mostanában divat kemény greslaphoz gyémántfejű fúrószárat javasolnak, olyan mint egy kis henger, lyukas a közepe és gyémántreszelék van a végén. Kb. 4-5 ezer egy készlet vagy Temun 3,5. A hűtésnek a szokásos vizespohárba mártod 20-30másodpercenként megfelelő, egy idő után úgyis ráérzel mikor kívánja.
Én ezt (kínai)Dremellel csinálom, ahhoz fillérekért vannak gyémántos bitek. Jó, nem lyukfúró csak sima gömb, henger, kúp.
-
macilaci78
nagyúr
-
macilaci78
nagyúr
A mostanában divat kemény greslaphoz gyémántfejű fúrószárat javasolnak, olyan mint egy kis henger, lyukas a közepe és gyémántreszelék van a végén. Kb. 4-5 ezer egy készlet vagy Temun 3,5. A hűtésnek a szokásos vizespohárba mártod 20-30másodpercenként megfelelő, egy idő után úgyis ráérzel mikor kívánja.
Aha, 4, 6 mm-es furatokhoz vettem ilyet, megtelt a közepe és nem lehetett kivakarni onnan, a szivacs se fért be.
-
Ted_Beneky
senior tag
Én olyan csempét fúrtam életemben először, ami már mozgott a falon, kb a fuga tartotta fenn.
Ugyanezek az instrukciók voltak: valami hegyes dologgal (, esetemben egy reisser csavarral) meg kell kocogtatni a felületet. (Nagy kalapáccsal is lehet kicsit ütni.)
Kőzetfúró, sima fúrás üzemmódban, nem ütve! Igény szerint kisebb mérettel kezdeni és utána nagyobbal fúrni akár több lépcsőben. A legkisebb kőzetfúrót vettem elő, ami volt a készletben, 4-es, vagy 5-ös. Sose koptatom le a felületet azon a területen, amit fúrni kell, csak épp annyira, hogy a fúró hegyét ott tartja. Általában egy gombostűfejnél kisebb területen csak. Lassú, előtolással és megy.
Utána a falazat szerinti fúróval és üzemmóddal.A mostani greslaphoz kellett csak komolyabb szárakat vennem, de azok is elkoptak. Vagy nem értek hozzá és nem volt megfelelően hűtve, vagy ez a greslap ennyire kemény. Egy szár elkopott, mire végeztem: 2 falikar, WC-papírtartó, zuhanyszett, pedig a fal ytong.
-
Jimmy8
senior tag
Csak szegedi cég jöhet szóba? HMVH, Makó például? Hívogatás helyett kocsiba ülni lehet, célravezetőbb lennek.
Szegedet nagyon elkapta a vihar, sokan küzdenek ugyanazzal a problémával, amivel te.Én egy szünetmentes invertert vettem itthonra tavaly, amire tetszőleges AGM akku akasztható. Most egy 12V 18Ah akku és a kombi gázkazán van rajta, max terhelésen kb 6 órát bír.
Lehet tudni, hogy pontosan milyen szünetmentes invertert vettél?
-
szabzoltan1
tag
-
lorcsi
veterán
Ilyen. Meg van hozzá hajtókar leszedő isKoszi szepen
de ahol szerelni kell talaltunk ilyen szerszsmost
-
szabzoltan1
tag
Kérdés.
Van az autómban egy fejegység, hol tudom lefóliáztatni a kijelzőt hogy ne tükröződjön? -
szabzoltan1
tag
Ilyen. Meg van hozzá hajtókar leszedő is -
szabzoltan1
tag
-
lorcsi
veterán
Hagyományos vagy monoblokkos?
Ha monoblokkos hány fogas?
Valószínűleg kell még hozzá pedál lehúzó is.elvileg lesz ott szerszám is
meg viszek monoblokkot...hátha sikerülne megszerelni helyben -
vizslakutya
senior tag
-
lorcsi
veterán
Kozepso agy- hajtokar szereleshez vsn e valakinek kolcson szerszsma a topikbol ?
-
fecus
őstag
Zseniális ötlet, találtam pár tartalék csempét, majd azzal kipróbálom. Sőt, mivel azoknak nincs rendes alátámasztása (max föld), ha azoknál megy, menni fog a falon is.
csoszogi köszönöm a felajánlást, kaptam ma kölcsön fúrót. Illetve van egy régi Black&Decker fúrókalapács, amihez van több falfúró szár, közte 3mm-es is!
Valahol láttam még egy trükköt. Ragtapasszal leragasztotta, azon bejelölte (gondolom kissé kiszakította. Annyi elég volt, hogy vezesse a lassú fúrót. Aztán ahogy előbb írták...
-
csoszogi
tag
én most dobtam ki, igen benne volt a törmelék tartogattam egy ideig. Úgy rémlik láttam a dobozon azt a standard gyár logót, ami mellett a gyártási idő van, azért írtam....eszerint tévedtem...
-
4ron
senior tag
A klímások a kültéri dobozába szedik össze a többi göngyöleget, törmeléket, szemetet, ami a telepítés során keletkezik.
Pontosan. Illetve a dobozon nem volt rajta a gyártási dátum, csak a sorozatszám.
Felhívtam a Daikint is, ők sem tudták sorozatszám alapján megmondani a gyártás idejét. -
macilaci78
nagyúr
-
csoszogi
tag
Nincs valakinek egy drónja, amit lenne kedve megreptetnie a Hajós utca környékén?
Felszerelték a klímákat, de nem sikerült feljegyezniük a gyártási dátumot, ami kell a regisztrációhoz. A kültéri egység kint van a 3 emeletes ház tetején, létrám nincs, így elsőre inkább a drón + kamera jutott eszembe
dobozokat kidobtad? Azt érdemes pedig megtartani egy ideig. Azon van dátum.
-
4ron
senior tag
Nincs valakinek egy drónja, amit lenne kedve megreptetnie a Hajós utca környékén?
Felszerelték a klímákat, de nem sikerült feljegyezniük a gyártási dátumot, ami kell a regisztrációhoz. A kültéri egység kint van a 3 emeletes ház tetején, létrám nincs, így elsőre inkább a drón + kamera jutott eszembe
-
macilaci78
nagyúr
Ha nincs a csempe alatt elég ragasztó, akkor az is tud repedni.
Én kopott fémfúrószárat szoktam befogni a fúróba és azzal szoktam megkezdeni a csempe felső rétegét. Nem kell mély furat tényleg csak a felső réteg. Előtte persze ezt is meg kell pontozni. 200-as szeggel épphogy megkoppintom, így nem táncol el a fúró.
Én olyan csempét fúrtam életemben először, ami már mozgott a falon, kb a fuga tartotta fenn.
Ugyanezek az instrukciók voltak: valami hegyes dologgal (, esetemben egy reisser csavarral) meg kell kocogtatni a felületet. (Nagy kalapáccsal is lehet kicsit ütni.)
Kőzetfúró, sima fúrás üzemmódban, nem ütve! Igény szerint kisebb mérettel kezdeni és utána nagyobbal fúrni akár több lépcsőben. A legkisebb kőzetfúrót vettem elő, ami volt a készletben, 4-es, vagy 5-ös. Sose koptatom le a felületet azon a területen, amit fúrni kell, csak épp annyira, hogy a fúró hegyét ott tartja. Általában egy gombostűfejnél kisebb területen csak. Lassú, előtolással és megy.
Utána a falazat szerinti fúróval és üzemmóddal.A mostani greslaphoz kellett csak komolyabb szárakat vennem, de azok is elkoptak. Vagy nem értek hozzá és nem volt megfelelően hűtve, vagy ez a greslap ennyire kemény. Egy szár elkopott, mire végeztem: 2 falikar, WC-papírtartó, zuhanyszett, pedig a fal ytong.
-
_Petya_
őstag
Zseniális ötlet, találtam pár tartalék csempét, majd azzal kipróbálom. Sőt, mivel azoknak nincs rendes alátámasztása (max föld), ha azoknál megy, menni fog a falon is.
csoszogi köszönöm a felajánlást, kaptam ma kölcsön fúrót. Illetve van egy régi Black&Decker fúrókalapács, amihez van több falfúró szár, közte 3mm-es is!
Tartalék csempe a földön 100% hogy el fog törni, ez nem jó teszt, rossz következtetést fogsz levonni.
Ahogy többen is írták, nagyobb szöggel vagy hegyes facsavarral és kalapáccsal nagyon óvatosan megpattintod a csempét, utána falhoz való fúrószárral (nem kell kopott legyen, az új is jó), lassú fordulaton, ütve fúrás nélkül átfúród a csempét. Ha nagyon melegedne a fúró akkor érdemes egy pohár vízbe belemártani hogy ne melegedjen túl, akkor ki tud belőle égni a hegye. Ha átértél a csempén, és a ragasztón (fogod látni a por színéből ami kijön, előbb vörös aztán szürke), akkor lehet szükség szerint ütve fúrásra átkapcsolni (pl ha beton van mögötte)
Utána, amikor a tiplit berakod, nagyon figyleni kel, hogy a tipli csak a falat feszítse, a csempét ne, mert attól is el tud repedni. Az újabb jó minőségű tiplik (Fischer SX, DuoPower) alapból iyenek, ne ezen spórolj, annyival nem drágább. De ha biztosra akarsz menni, vagy hagyományos tiplid van, akkor mindig fúrd mélyebbre, és a tiplit a csempe mögé üsd be, akkot biztos a falban fog tartani.
Nagyon sok mindent raktam már így fel, sosem repedt el.
-
Stylewars_kp
őstag
Ha nincs a csempe alatt elég ragasztó, akkor az is tud repedni.
Én kopott fémfúrószárat szoktam befogni a fúróba és azzal szoktam megkezdeni a csempe felső rétegét. Nem kell mély furat tényleg csak a felső réteg. Előtte persze ezt is meg kell pontozni. 200-as szeggel épphogy megkoppintom, így nem táncol el a fúró.
-
SirRasor
addikt
Óvatosan csak a csempe mázát kell átütnöd, hogy a vídiás fúró hegye beleakadjon a mélyedésbe, különben csak "firkálgatod" a csempét a fúrószárral. Ha van 1-2 darab felesleges csempéd, előtte gyakorolhatsz rajta.
-
johnny82
őstag
Óvatosan csak a csempe mázát kell átütnöd, hogy a vídiás fúró hegye beleakadjon a mélyedésbe, különben csak "firkálgatod" a csempét a fúrószárral. Ha van 1-2 darab felesleges csempéd, előtte gyakorolhatsz rajta.
Félreértettem. Azt hittem, hogy a teljes felületét üti át.
-
Ted_Beneky
senior tag
És nem fog elrepedni a csempe?
17-ben költöztünk panelből magánházba, addig elég volt egy pár szerszám. Most meg már teli a garázs szerszámokkal, mert hol ezt, hol azt kellett csinálni... De jobb így, mert ha kell valami azonnal, akkor itt van helyben.
-
johnny82
őstag
Csempe fúrás.
Kijelölöd a pontot,nagyobb szöggel pl 60-100 as meg kisebb kalapáccsal óvatosan átütöd a csempe felületét,csak óvatosan,kopogtatva! Kb akkora felületen,mint amekkora a fúrás lesz. Aztán vidiás falfúró szárral megfúrod,téglafalba nem kell az ütve funkció!És nem fog elrepedni a csempe?
17-ben költöztünk panelből magánházba, addig elég volt egy pár szerszám. Most meg már teli a garázs szerszámokkal, mert hol ezt, hol azt kellett csinálni... De jobb így, mert ha kell valami azonnal, akkor itt van helyben.
-
lorcsi
veterán
Hetvegen megy valaki a balatonra a topikbol?
( penteken) -
Ted_Beneky
senior tag
+Gergello nem úgy arrébb tenni, hanem a szivattyút akarom berakni a 2 méterrel arrébb lévő fémházba, tehát csak a csövezést kell kitalálni és a pont odaillő darabokat megvenni, összerakni. A csőátmérőt se tudom, nemhogy pontosan milyen elemeket kell venni, de aki csinált már ilyet, ránéz és tudja, nem nekem kell szerencsétlenkedni. De úgy néz ki csak rám marad

"Csempébe fúrás téglafallal sima liba." - fúróm sincs, nemhogy spec. fúróhegyem csempéhez, amit kb. 1x használnék. De úgy néz ki csak veszek egy fúrót és megcsinálom magamnak :-/
Nekünk is rugós volt panelban. Obiban néztem milyenek vannak és egyik se győzött meg, de online kínálatot még nem néztem át.
WC-csere az elég sz*r meló, na annak az egynek biztos nem fogok neki. Kell hozzá hőlégfúvó és spec. anyag, amit a hőlégfúvó ráolvaszt. Na azt se éri megvenni 2 használat miatt, utána csak évekig kerülni kell, majd kidobni, mert állásban tönkremegy.
Szóval jó lett volna, ha ezt egy szaki mind megcsinálja óccón', de hát ez van.
Ja a másik probléma, hogy nincs mikor megcsinálni, mert eddig babáztam, enni és fürdeni kéne, de amúgy is hulla fáradt vagyok. Majd holnap...ja, holnap is ez lesz
Már magánházban laksz fel kell szerszámozódnod, hacsak nem vagy gazdag. A "Csak ezt az egy dolgot kell felfúrnod Drágám" - kívánság régi női beugratás, ne dőlj be neki, nem csak egyszer fogsz fúrót használni!
-
vizslakutya
senior tag
+Gergello nem úgy arrébb tenni, hanem a szivattyút akarom berakni a 2 méterrel arrébb lévő fémházba, tehát csak a csövezést kell kitalálni és a pont odaillő darabokat megvenni, összerakni. A csőátmérőt se tudom, nemhogy pontosan milyen elemeket kell venni, de aki csinált már ilyet, ránéz és tudja, nem nekem kell szerencsétlenkedni. De úgy néz ki csak rám marad

"Csempébe fúrás téglafallal sima liba." - fúróm sincs, nemhogy spec. fúróhegyem csempéhez, amit kb. 1x használnék. De úgy néz ki csak veszek egy fúrót és megcsinálom magamnak :-/
Nekünk is rugós volt panelban. Obiban néztem milyenek vannak és egyik se győzött meg, de online kínálatot még nem néztem át.
WC-csere az elég sz*r meló, na annak az egynek biztos nem fogok neki. Kell hozzá hőlégfúvó és spec. anyag, amit a hőlégfúvó ráolvaszt. Na azt se éri megvenni 2 használat miatt, utána csak évekig kerülni kell, majd kidobni, mert állásban tönkremegy.
Ja a másik probléma, hogy nincs mikor megcsinálni, mert eddig babáztam, enni és fürdeni kéne, de amúgy is hulla fáradt vagyok. Majd holnap...ja, holnap is ez lesz
Csempe fúrás.
Kijelölöd a pontot,nagyobb szöggel pl 60-100 as meg kisebb kalapáccsal óvatosan átütöd a csempe felületét,csak óvatosan,kopogtatva! Kb akkora felületen,mint amekkora a fúrás lesz. Aztán vidiás falfúró szárral megfúrod,téglafalba nem kell az ütve funkció! -
csoszogi
tag

Nos nekem van ütvefúróm (fúrókalapács panelbetont eszi mint gyerek a cseresznyét) azt ne vegyél, oda tudom adni, van hozzá egy csomó féle fúrószáram. Habár csempe fúrás rizikós mert repedhet a csempe...
De majd adnak tanácsot a többiek hogy kell.WC csésze itt a panelban hátul kifolyós, adtak hozzá mindent csak össze kellett dugni. Max a földhöz rögzítés történt csavarral meg szilikon pasztával. Valami ilyesmi volt 2:00-tól a kifolyó összerakása: [link] Nem tudom mihez kell hőlégfúvó, de nyilván ahány ház annyiféle megoldás. Nekem a magasan lévő tartályból jövő PVC csövet kellett kicserélnem, mert a könyöknél eresztett. Ott kellett a csövet melegíteni, de a konyhai gáz megoldotta..

Obiban is azt ajánlják, hogy rögzítsd a mennyezethez, szerintem úgy elfogadható az a zuhanyfüggöny rendszer. Habár ha van kisgyerek, az belekapaszkodhat, leszakítja és még ki is eshet a kádból...nekem néha a nagy fiaim leszakítják, csak a káromkodásból derült ki, hogy nagyobb baj nem lett..

A szivattyúval meg igazad van, ott még áramos munka is van, ha áthelyezed, az nem vicc szerintem. És ha a fém házat hoznád a szivattyú fölé? Vagy valami más felépítményt? Kutyaól?
És igen a gyerek faktor az mindent felülír....Sajnos szakembert nem tudok ajánlani.
-
SirRasor
addikt
Én nem tom átraknám-e a kerti csapot. Gergello-nak igaza van, 1.80-2.00 méteren van a nyomó vezeték, ástam ilyen árkot...nem volt fasza. Fagycsapostól mindenestől odébb rakni, még ki is kell szélesíteni... Csempébe fúrás téglafallal sima liba. Zuhanyfüggöny: rémlik, hogy kanyargós a kádatok (sarok ahogy írod), nekünk panelban olyan van, ami rugós, nem kellett fúrni gondolom az itt nem játszik. Amit láttam ilyet, az C alakú volt, a C két vége a függőleges falra a közepe meg a plafonra volt rögzítve. Wc csere nézd meg a youtubon, szerintem meg tudod csinálni.

-
csoszogi
tag
Olcsó vízvezetékszerelőt tudtok Tápé környékén?
Édesanyámnak van egy régi ismerőse, de balesetezett motorral, úgyhogy X ideig nem tud jönni.
-Csempébe kellene fúrni (fürdőszobai tükrös szekrény felrakása)
-2 törött WC-t cserélni
-zuhanyzófüggönyhöz valami tartó felfúrása (talán csempébe) sarokkádhoz
-opcionálisan kerti kút átcsövezése 2 méterrel arrébbraMás: elektromos kapu javításához is keresek szakit. Elvileg működött: ahogy megvettük a házat, nem működik.
Én nem tom átraknám-e a kerti csapot. Gergello-nak igaza van, 1.80-2.00 méteren van a nyomó vezeték, ástam ilyen árkot...nem volt fasza. Fagycsapostól mindenestől odébb rakni, még ki is kell szélesíteni... Csempébe fúrás téglafallal sima liba. Zuhanyfüggöny: rémlik, hogy kanyargós a kádatok (sarok ahogy írod), nekünk panelban olyan van, ami rugós, nem kellett fúrni gondolom az itt nem játszik. Amit láttam ilyet, az C alakú volt, a C két vége a függőleges falra a közepe meg a plafonra volt rögzítve. Wc csere nézd meg a youtubon, szerintem meg tudod csinálni.
-
Gergello
addikt
Édesanyámnak van egy régi ismerőse, de balesetezett motorral, úgyhogy X ideig nem tud jönni.
-2 törött WC-t cserélni
-opcionálisan kerti kút átcsövezése 2 méterrel arrébbraMás: elektromos kapu javításához is keresek szakit. Elvileg működött: ahogy megvettük a házat, nem működik.
Fele nem vízszerelő munka.
Ásót már most vedd meg, mert ezek elég drágán ásnak.
-
SirRasor
addikt
-2 törött WC-t cserélni
-
fecus
őstag
Csak szegedi cég jöhet szóba? HMVH, Makó például? Hívogatás helyett kocsiba ülni lehet, célravezetőbb lennek.
Szegedet nagyon elkapta a vihar, sokan küzdenek ugyanazzal a problémával, amivel te.Én egy szünetmentes invertert vettem itthonra tavaly, amire tetszőleges AGM akku akasztható. Most egy 12V 18Ah akku és a kombi gázkazán van rajta, max terhelésen kb 6 órát bír.
Ez a jövőre jó ötlet. Nem célravezetőbb. minden weboldalon azt írják, hogy előtte hívják fel mielőtt elindulnak. Amúgy dolgozom, csak úgy nem tudok elindulni a kocsiért, stb.
-
macilaci78
nagyúr
-
Vicoo
senior tag
Az OBI is kölcsönöz gépet, lehet ott is van ilyesmi
-
fecus
őstag
Hívogatom őket, de fel sem vesznek. Csak gondoltam az offgrid hordozható akkumulátor csendesebb lenne. (Már megtanultam hogyan hívják
)
Azt se találom a hűtő doksijában, hogy mennyi a teljesítmény-felvétele. Csak azt írják, hogy 264kWh az éves fogyasztás.
-
ritkaság
aktív tag
-
fecus
őstag
Tudtok olyan helyet ahol olyan nagy powerbankot, olyan táskát lehet kölcsönözni? Tegnap 3 óta nincs áramunk. Az MVM reggelig még arra se járt. A hűtőket kellene megmenteni!
SZVSZ 1 kW már megmentene minket. -
macilaci78
nagyúr
Ültem már úgy Fejlett Programozás órán, hogy dőltek az udvarra a cserepek és nem volt áram sem.
Most melyik épület járt pórul? Megtaláltam, Újszegeden nem jártam tanulni sehova, nem ismerem ez melyik tanszéké.Nem biztos, hogy oktatási intézmény, vagy akár kollégium lenne. Lehetnek itt irodák, vagy más kiszolgáló létesítmények. A 17-ben, mint SZTE telephelyen, tavaly pályázatot írtak ki oxigénközponthoz automata lefejtőállomás telepítése jelzőrendszer kiépítésével témában.
-
quailstorm
félisten
Az Szte a komplett tetőt keresi.
Amibe bele tudott kapaszkodni a szél azt elvitte.
Ültem már úgy Fejlett Programozás órán, hogy dőltek az udvarra a cserepek és nem volt áram sem.
Most melyik épület járt pórul? Megtaláltam, Újszegeden nem jártam tanulni sehova, nem ismerem ez melyik tanszéké. -
szabzoltan1
tag
Mi 5db pavilon oldala vásznat keresünk, a tetejét simán leszaggatta, az oldalfalakat elvitte ...
Az Szte a komplett tetőt keresi.
Amibe bele tudott kapaszkodni a szél azt elvitte.
-
Ted_Beneky
senior tag
Na, szép kis vihar... Nincs valakinek eladó 3m-es árnyékolója? Lekötözött az erkélyről az udvarra.
Mi 5db pavilon oldala vásznat keresünk, a tetejét simán leszaggatta, az oldalfalakat elvitte ...
-
tlac
nagyúr
Na, szép kis vihar... Nincs valakinek eladó 3m-es árnyékolója? Lekötözött az erkélyről az udvarra.
nézd meg az udvart, hátha van ott egy ingyen elvihető

-
pulutodurumo
őstag
-
ritkaság
aktív tag
Sziasztok!
Ha telefonálok kikapcsol a hotspot.
Ez normális dolog? ki lehet valahol ezt kapcsolni? Xiaomi Redmi 12c az alany. -
garga pista
őstag
Én is Erstés vagyok egy jó ideje, MasterCard és mellette virtuális bankkártya, ami Visa. Néhány hete, pár hónapja kaptam levelet, hogy a MasterCard le lesz cserélve Visa-ra, nem várják meg a jövő télen esedékes rendes cserét.
Nekem most az új Mastercard '29-ig jó, arra biztos nem akarnak költeni, én nem kaptam levelet
-
macilaci78
nagyúr
Én 2010 óta Erstés vagyok. Kb. egy hónapja kaptam új betéti kártyát, de még Mastercard Start-ot kaptam, előtte is Mastercardom volt. Van hitelkártyám is, az Visa volt mindig. Mondjuk sztem nincs nagy jelentősége manapság a kártya gyártónak, mindenhol elfogadják mind a kettőt. Talán ebay-en vagy vmi más külföldi oldalon jártam úgy 1x, hogy csak az egyiket fogadta el. De jó ideje ahol lehet PayPal-al fizetek inkább, vagy ott a Revolut.
Én is Erstés vagyok egy jó ideje, MasterCard és mellette virtuális bankkártya, ami Visa. Néhány hete, pár hónapja kaptam levelet, hogy a MasterCard le lesz cserélve Visa-ra, nem várják meg a jövő télen esedékes rendes cserét.
-
martonx
veterán
Nem csak az OTP majdnem minden magyar bank meglépi. MasterCard valami díját felemelte, amit a bankok nem hajlandóak lenyelni.
-
garga pista
őstag
Kérdezz rá az Erstevel kapcsoz, ott is folyamatban van.
Én 2010 óta Erstés vagyok. Kb. egy hónapja kaptam új betéti kártyát, de még Mastercard Start-ot kaptam, előtte is Mastercardom volt. Van hitelkártyám is, az Visa volt mindig. Mondjuk sztem nincs nagy jelentősége manapság a kártya gyártónak, mindenhol elfogadják mind a kettőt. Talán ebay-en vagy vmi más külföldi oldalon jártam úgy 1x, hogy csak az egyiket fogadta el. De jó ideje ahol lehet PayPal-al fizetek inkább, vagy ott a Revolut.
-
macilaci78
nagyúr
-
totya694
őstag
Valaki esetleg tudja miért cserélte le az OTP a master kártyákat visa kártyákra?
A google most nem volt a barátom és az AI is buliba volt az éjjel mert félrebeszélt
-
quailstorm
félisten
OTP-s új Visa kártyán már nincs is mágnescsík. Azt könnyű skimmerrel másolni is, nem biztonságos.
-
tisn
veterán
A mágneskódot. Ment már tönkre így kártyám. Mármint hátizsákban a pénztárca melletti zsebben egy erősebb mágnest vittem egy napig...

Jo de azt mar nem hasznalod csak a chipet...
-
SirRasor
addikt
-
macilaci78
nagyúr
-
tisn
veterán
Mágneses telefontartó van a kocsiban, biztosan szeretné ...
mit erdekli a magnes a chipet?
-
macilaci78
nagyúr
-
tisn
veterán
Valaki tud okosságot nyitott BL-es telefonhoz, hogy menjen az NFC fizetés akármilyen módon?
Gugli kinyírta a Pixel 4a-mat, úgyhogy tettem rá LineageOS-t és nyitott BL miatt nem megy se a Gpay, se RaiPay. Garminnal tudnék fizetni, de azt meg a Rafi nem támogatja.
Ötletek?
Ja systemless magisk+bárimlyen trükkel meghal a szimpla banki progi is, tehát azt az utat már végigjártam: play integrity elhasal, mivel boot.img módosítva lett. Nyilván
rakd be a bankkartyad a telefon moge a tokba

-
SirRasor
addikt
Valaki tud okosságot nyitott BL-es telefonhoz, hogy menjen az NFC fizetés akármilyen módon?
Gugli kinyírta a Pixel 4a-mat, úgyhogy tettem rá LineageOS-t és nyitott BL miatt nem megy se a Gpay, se RaiPay. Garminnal tudnék fizetni, de azt meg a Rafi nem támogatja.
Ötletek?
Ja systemless magisk+bárimlyen trükkel meghal a szimpla banki progi is, tehát azt az utat már végigjártam: play integrity elhasal, mivel boot.img módosítva lett. Nyilván
Új hozzászólás Aktív témák
-
101100 - 101001
102296 - 102201 102200 - 102101 102100 - 102001 102000 - 101901 101900 - 101801 101800 - 101701 101700 - 101601 101600 - 101501 101500 - 101401 101400 - 101301 101300 - 101201 101200 - 101101 101100 - 101001 101000 - 100901 100900 - 100801 100800 - 100701 100700 - 100601 100600 - 100501 100500 - 100401 100400 - 100301 100300 - 100201 100200 - 100101 100100 - 100001 100000 - 98001 98000 - 96001 96000 - 94001 94000 - 92001 92000 - 90001 90000 - 88001 88000 - 86001 86000 - 84001 84000 - 82001 82000 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- PlayStation 5
- Senki sem beszél róla, de újra elérhető két 30-as sorozatú GeForce
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- E-roller topik
- TCL LCD és LED TV-k
- AliExpress tapasztalatok
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- További aktív témák...
- 281 - Lenovo Legion Pro 5 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070Ti
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5395
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Blue -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5628
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B760M i7 12700KF 32GB DDR5 512GB SSD RX 7700 XT 12GB Raidmax i800 TG fehér CM 1000W
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest

Ez normális dolog? ki lehet valahol ezt kapcsolni? Xiaomi Redmi 12c az alany.
Ilyen. Meg van hozzá hajtókar leszedő is