Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Harmincegyedik rész
- gban: Mentsünk meg egy 1151-es alaplapot - update lent!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Xiaomi Mi Band 2: A karkötő visszatér
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- V.Milán: Lányok 2026-ban...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
101000 - 100901
102296 - 102001 102000 - 101901 101900 - 101801 101800 - 101701 101700 - 101601 101600 - 101501 101500 - 101401 101400 - 101301 101300 - 101201 101200 - 101101 101100 - 101001 101000 - 100901 100900 - 100801 100800 - 100701 100700 - 100601 100600 - 100501 100500 - 100401 100400 - 100301 100300 - 100201 100200 - 100101 100100 - 100001 100000 - 99901 99900 - 99801 99800 - 99701 99700 - 99601 99600 - 99501 99500 - 99401 99400 - 99301 99300 - 99201 99200 - 99101 99100 - 99001 99000 - 98901 98900 - 98801 98800 - 98701 98700 - 98601 98600 - 98501 98500 - 98401 98400 - 98301 98300 - 98201 98200 - 98101 98100 - 98001 98000 - 96001 96000 - 94001 94000 - 92001 92000 - 90001 90000 - 88001 88000 - 86001 86000 - 84001 84000 - 82001 82000 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
4ron
senior tag
Tüskés henger esetleg lenne valakinek kölcsönbe szombattól vasárnapig?
Aljzatkiegyenlítéshez kell 2 négyzetméterre, tehát csak rövid ideig lenne használva. -
pulutodurumo
őstag
-
ritkaság
aktív tag
Sziasztok!
Bluetooth füleshez kapok valahol hangszórót?
Vagy lenne valakinek rossz fülese? -
mAtech
aktív tag
-
mAtech
aktív tag
Nem fog szétesni az autód, legfeljebb a kritikus részeken lassabban mész.
Akkor a tankkal közlekedés biztonságos lesz

-
macilaci78
nagyúr
Van egy-két jobb szakasz Baja felé, vagy akár a 47-esen is, de általában szar a magyar utak minősége. Mostanra bármelyik, de tényleg bármelyik másik országból jövök haza, mindig lehet érezni az út minőségén, hogy ó igen, hazaértünk. Na jó Ukrajnában még nem jártam, amúgy is ők az aktuális főgonoszok, náluk lehet, hogy szarabbak az utak, mint nálunk (különben is miattuk szarak az útjaink).
Amit sajnálok, hogy a közelben volt egy ismerős kátyú. 8 év alatt annyira jól megszoktam, hogy pont az út vonalvezetésén nem szabad menni. Erre a napokban megcsinálták. 8 év után!!! Újra kell tanulnom az útvonalat. Szemétség.Anno Szegeden nem csak úgy navigáltam Apámat a hátsó ülésről, hogy hol jobbra, hol balra, hanem hogy az adott sáv melyik részén menjen, mert úthiba, csatornafedő, stb. Meg is lepte, mennyire ismerem a várost, pedig saját autóm nem is volt.

Pesten csak annyi intelemmel láttam el, hogy eszébe ne jusson a kátyúkat kerülgetni, mert felken egy robogós futárt a busz oldalára...
-
martonx
veterán
-
martonx
veterán
Visszakérdezek: az autópályák belső sávjainak kivételével hol jó az út?
Azért nem mindegy, mi a mérce. El lehet menni Makórákos felé és lehet örülni a 43-as bármelyik szakaszának.
Van egy-két jobb szakasz Baja felé, vagy akár a 47-esen is, de általában szar a magyar utak minősége. Mostanra bármelyik, de tényleg bármelyik másik országból jövök haza, mindig lehet érezni az út minőségén, hogy ó igen, hazaértünk. Na jó Ukrajnában még nem jártam, amúgy is ők az aktuális főgonoszok, náluk lehet, hogy szarabbak az utak, mint nálunk (különben is miattuk szarak az útjaink).
Amit sajnálok, hogy a közelben volt egy ismerős kátyú. 8 év alatt annyira jól megszoktam, hogy pont az út vonalvezetésén nem szabad menni. Erre a napokban megcsinálták. 8 év után!!! Újra kell tanulnom az útvonalat. Szemétség. -
martonx
veterán
-
tisn
veterán
-
garga pista
őstag
Erre akartam írni, azt elmaradt

Én a Lidl/Aldis állomásokat nem javaslom. Jópár éve volt az egyikből azt eladtam, aztán pár éve vettem egyet ismét, hulladék sz.r a betekintési szöge, olyan mintha merülne az elem benne hiába van új belerakva. Egyszer vettem egy esőmérőt, az meg gyári hibás volt. Mire visszavittem persze nem volt másik, pénzt visszakaptam
A mostani Auriol márkájú, a régieket nem tudom mi volt. De amúgy maga a márka nem feltétlen rossz, mert van egy analóg DCF-es faliórám ugyanilyen, szintén a fenti boltokból az meg tökéletesen.
Ellenben szüleimnél van egy több mint 10 éves Emos állomás, annak jó a szöge, évente 1x kell elemet cserélni benne.
Egy ideje nézegetem én is mit kellene a fenti Lidl vacak helyett, Conradban érdemes nézelődni, ott elég jókat árunak, csak minden jóval drágább. Ha ott találsz vmit érdemes Guglizni máshol van-e. Illetve van Otthoni időjárás-állomás topik is ha olvasgatni akarsz
-
macilaci78
nagyúr
-
totya694
őstag
-
martonx
veterán
-
Doggy dog
senior tag
-
Ted_Beneky
senior tag
-
pilóta
nagyúr
-
mAtech
aktív tag
Sziasztok!
A 47-es! Békéscsaba Debrecen között mennyire rossz? -
veze
őstag
-
SirRasor
addikt
ha régi a klíma, és meg tudod nézni a külső egységet is (mivel családi házban laksz, szerintem megoldható), nézd meg mennyire van berakodva a hűtőegység. Nálunk ipari klíma oldala amerről beszívja a levegőt, nem lehetett látni a lamellákat, egy filcréteg borította. Amint letakarítottuk, jobb lett a teljesítménye. Szakember mikor kimosta, a kültérit magasnyomásúval (egy másik klíma), valami retkes fekete lé folyt ki...
Igen, gondoltam rá, csakhogy ~2 méter magasra tudok a létrával felmászni ez meg 3-4 méter magasan van.
Mondjuk egy hosszabb létrát amúgy is venni kéne, hogy kívülről az emelet ablakait elérjem
Na majd alulról leslagolom
-
csoszogi
tag
Köszi mindenkinek a választ (meg privit is), szerintem meglépem a legésszerűbb megoldást:
Nem nyúlok a klímához. Működik, kitakarítottam a beltérit, fúj valamennyi hideget (amennyi kb. elég).
Igaz, hogy közben fixen 1 kW-ot bekajál, de egy inverteres átlagfogyasztása is ~0.5 kW.
Egyszerűen nem éri meg kicserélni, ha a plusz áramszámlát nézem. Majd ha bedöglik, cserélem, addig meg elrakom a klímások elérhetőségét.ha régi a klíma, és meg tudod nézni a külső egységet is (mivel családi házban laksz, szerintem megoldható), nézd meg mennyire van berakodva a hűtőegység. Nálunk ipari klíma oldala amerről beszívja a levegőt, nem lehetett látni a lamellákat, egy filcréteg borította. Amint letakarítottuk, jobb lett a teljesítménye. Szakember mikor kimosta, a kültérit magasnyomásúval (egy másik klíma), valami retkes fekete lé folyt ki...
-
pilóta
nagyúr
Köszi mindenkinek a választ (meg privit is), szerintem meglépem a legésszerűbb megoldást:
Nem nyúlok a klímához. Működik, kitakarítottam a beltérit, fúj valamennyi hideget (amennyi kb. elég).
Igaz, hogy közben fixen 1 kW-ot bekajál, de egy inverteres átlagfogyasztása is ~0.5 kW.
Egyszerűen nem éri meg kicserélni, ha a plusz áramszámlát nézem. Majd ha bedöglik, cserélem, addig meg elrakom a klímások elérhetőségét.Klímát ősszel/tavasszal kell szereltetni...
-
SirRasor
addikt
Azt a klímát, amit ő ad el, 80k-ért telepíti.
Egyszerűen nem éri meg kicserélni, ha a plusz áramszámlát nézem. Majd ha bedöglik, cserélem, addig meg elrakom a klímások elérhetőségét. -
macilaci78
nagyúr
-
mAtech
aktív tag
-
SirRasor
addikt
110k-ért szerelte be nekem fórumtárs, igaz, Zuglóban. De ő adta a tippet magánimportra, összességében kb 100k-t spórolt nekem. Legalábbis ha nem romlik el az első 3 évben.

5 éve 40k-ért szereltek klímát. 4 éve óccón' már 60k-ért rakták be nekünk a panelba. Most meg 100+k? Mi a fene...
-
macilaci78
nagyúr
110k-ért szerelte be nekem fórumtárs, igaz, Zuglóban. De ő adta a tippet magánimportra, összességében kb 100k-t spórolt nekem. Legalábbis ha nem romlik el az első 3 évben.

-
-Tsaba-
tag
-
SirRasor
addikt
Tudtok ajánlani klímás szakit, aki nem 100k-ért szerel be egy klímát és nem akar túlárazottan rám sózni semmit?
-
garga pista
őstag
Sziasztok!
Nincs valakinek véletlen Displayport -> VGA átalakítója eladó?
Van mindenféle átalakító itthon, persze pont az nincs ami kellene
-
Ted_Beneky
senior tag
-
vizslakutya
senior tag
-
4ron
senior tag
-
Stylewars_kp
őstag
175k, törve. Valaki benézett egy piros lámpát, mikor olajcserére vittem.
Abban az időszakban történt, amikor már roncstelepen nem vették át, a MoHu meg még nem állt fel rendesen.
Többet is ki lehetett volna belőle venni, ha elbontom, de nem volt helyem foglalkozni vele és ki tudja, meddig tart. A maradékot pedig ugyanúgy el kellett volna paterolni.Nagyjából ép állapotút, valami közel gtk hibával, kis vagy lejárt műszakival szokta venni b5 bontós haverom 200-250k-ba. Szóval jó áron adtad el.
-
csoszogi
tag
Igen, egy jó monitorral a www.idokep.hu nagyon jó betekintést ad
-
SirRasor
addikt
-
macilaci78
nagyúr
Mennyibe ment el?
175k, törve. Valaki benézett egy piros lámpát, mikor olajcserére vittem.
Abban az időszakban történt, amikor már roncstelepen nem vették át, a MoHu meg még nem állt fel rendesen.
Többet is ki lehetett volna belőle venni, ha elbontom, de nem volt helyem foglalkozni vele és ki tudja, meddig tart. A maradékot pedig ugyanúgy el kellett volna paterolni. -
Stylewars_kp
őstag
A megválaszolt hozzászólás már nem elérhető.Mennyibe ment el?
-
Ted_Beneky
senior tag
Embert nem tudok, de az előbbi problémát tuti meg tudod csinálni 1-2 perc alatt:
Műanyag ablak beállítása
Csak nem ti költöztetek a Gyöngyvirágba?
És ott hagytad nekik az ablakokat rosszul beállítva, mikor csak 1-2 perc?

-
SirRasor
addikt
Embert nem tudok, de az előbbi problémát tuti meg tudod csinálni 1-2 perc alatt:
Műanyag ablak beállítása
Csak nem ti költöztetek a Gyöngyvirágba?
-
Vicoo
senior tag
-
4ron
senior tag
Tud valaki ajánlani olyan szakembert, aki foglalkozik már beépített műanyag nyílászáró beállítással?
Nem rég költöztünk be az új helyre és volna egy ablak ami rosszul zár, míg a másiknak a fogantyúja recseg.
-
szabzoltan1
tag
-
szabzoltan1
tag
-
mAtech
aktív tag
Sziasztok!
Tablet (valami Huawei) kijelző cserét hol érdemes megcsináltatni? -
Ted_Beneky
senior tag
Köszi!
-
veze
őstag
Nálunk a radiátoros fűtéskörön van egy Giacomini R146C szűrő, a kazános javasolta így, minden évben szezon előtt kitisztítom, nekem bevált
-
Ted_Beneky
senior tag
-
veze
őstag
A megválaszolt hozzászólás már nem elérhető.Nálunk van vízszűrő , plusz a kazán előtt is van még külön a melegviznek is meg mágneses szűrő is, lehet azért nincs vele probléma..
-
SirRasor
addikt
Itt minden zárral kapcsolatos problémámra volt megoldás.
Köszi,4-ből végül csak 3 kellett, de 2-t vettem, mert a harmadik nem egészen olyan volt, mint amilyet szerettem volna.
Erre elmentem ma az Elzett bolba: Kértem 40x25-öset. Olyan nincs, csak 40x30. Oké, jöhet. Szerelném be, túl rövid. Lemérem centivel: 25x30-ös. Nézem a dobozt: 40x30. Nyitott dobozt kaptam, nyilván nem az volt benne
Kíváncsi vagyok mit mondanak erre holnap. Biztos én cseréltem ki direkt
-
SirRasor
addikt
-
garga pista
őstag
-
ritkaság
aktív tag
-
macilaci78
nagyúr
Nem akarom az üzletet rontani, de igen rossz értékelést adnak erre a termékre az OBI-ban. És viszonylag friss értékelések. Én ha vettem én ott valamit, akár csak virágföldet, eddig bejöttek az értékelések. Oké néhány probléma vicces, de azért érdemes elolvasni. Ha viszont valami 5-10 éves értékelés, néha kijavítják a hibás terméket, de van hogy nem, szintén látszik az értékelések időbeli változásán.
Kényes jószágok ezek, kemény víz, mechanikai szennyezők... Szüleimnél is van, ott a hőmérsékletállító rész bírja, a vízmennyiség oldal adta meg magát. A kijövő oldal kapott egy golyóscsapot.
Ezeket nem szeretem, nem tud natív forró vizet adni, hiába szeretném azzal felmosni a csempét.
-
veze
őstag
Nem akarom az üzletet rontani, de igen rossz értékelést adnak erre a termékre az OBI-ban. És viszonylag friss értékelések. Én ha vettem én ott valamit, akár csak virágföldet, eddig bejöttek az értékelések. Oké néhány probléma vicces, de azért érdemes elolvasni. Ha viszont valami 5-10 éves értékelés, néha kijavítják a hibás terméket, de van hogy nem, szintén látszik az értékelések időbeli változásán.
2+ éve használjuk és nálunk nincs vele probléma, jo.
hogy meddig azt nem tudom, de ezek után biztos nem veszek "hagyományos " kád csaptelepet, csak ehhez hasonlót, mert annyira bevált és megszerettük -
csoszogi
tag
nekünk már évek óta van egy ilyen [link]
kádat is tud tölteni és zuhanyhoz is ok.
az olcso árkategorábol valo de nincs vele gond OBI bol vettem anno én is
(egy kludi ugyanebből 139e)
bolond biztos, mindegy milyen hömérséklet jön a kazánbol boylerből, a kimenet mindig 38 fokos ( igény esetén egy gombot megnyova rajta melegebbre is állítható, de alapbol itt bekattan és nem tudja egy gyerek leforrazni magát, zuhanyhoz a 38 fok elég ( nekem legalabbis)
kombi kazannál általában melegvíz igény esetén egy váltószelet átváltja a fütés előremenő irányát egy hőcserélő felé ( és azon keresztül keringteti) miközben a használati melegviz eközben átfolyik a hőcserélőn és felmelegszik. Ha el van vizkövesedve a hőcserélő akkor a höátadas eléggé rossz hatasfokkal fog működni. Előfordulhat hogy a fütési előremenő akár 75 80 fokos is lehet már ( amit beküld a höcserélőbe ,) mégis lassan melegszik a kifolyó melegviz. Ilyenkor szokták "savazni" a hőcserélőt. tulzásba azonban nem lehet vinni mert a hőcserélőt is kimarhatja, kilukasztja és akkor kuka.. a cseréje meg ha megldjató 40-60-80 ezer is lehet tipusa válogatja ( ha kapható egyaltalan)Nem akarom az üzletet rontani, de igen rossz értékelést adnak erre a termékre az OBI-ban. És viszonylag friss értékelések. Én ha vettem én ott valamit, akár csak virágföldet, eddig bejöttek az értékelések. Oké néhány probléma vicces, de azért érdemes elolvasni. Ha viszont valami 5-10 éves értékelés, néha kijavítják a hibás terméket, de van hogy nem, szintén látszik az értékelések időbeli változásán.
-
veze
őstag
nekünk már évek óta van egy ilyen [link]
kádat is tud tölteni és zuhanyhoz is ok.
az olcso árkategorábol valo de nincs vele gond OBI bol vettem anno én is
(egy kludi ugyanebből 139e)
bolond biztos, mindegy milyen hömérséklet jön a kazánbol boylerből, a kimenet mindig 38 fokos ( igény esetén egy gombot megnyova rajta melegebbre is állítható, de alapbol itt bekattan és nem tudja egy gyerek leforrazni magát, zuhanyhoz a 38 fok elég ( nekem legalabbis)
kombi kazannál általában melegvíz igény esetén egy váltószelet átváltja a fütés előremenő irányát egy hőcserélő felé ( és azon keresztül keringteti) miközben a használati melegviz eközben átfolyik a hőcserélőn és felmelegszik. Ha el van vizkövesedve a hőcserélő akkor a höátadas eléggé rossz hatasfokkal fog működni. Előfordulhat hogy a fütési előremenő akár 75 80 fokos is lehet már ( amit beküld a höcserélőbe ,) mégis lassan melegszik a kifolyó melegviz. Ilyenkor szokták "savazni" a hőcserélőt. tulzásba azonban nem lehet vinni mert a hőcserélőt is kimarhatja, kilukasztja és akkor kuka.. a cseréje meg ha megldjató 40-60-80 ezer is lehet tipusa válogatja ( ha kapható egyaltalan) -
macilaci78
nagyúr
Itt minden zárral kapcsolatos problémámra volt megoldás.
-
SirRasor
addikt
Zárbetéteket Szegeden hol érdemes venni? Vagy online honnan rendelni?
30x30-as, 35x35-ös, 40x25-ös és egy spec 25x semmis kéne garázskapuhoz.
Az első kettő féle van Obiban, de a garázskapusra nincs ötletem.
Az ilyen:
-
macilaci78
nagyúr
A bojler akkor volt kicsi, amikor feleségem előre megfontolt szándékkal magára folyatta a teljes tartalmát. De ezt megtette volna 400 literes hőtárolóval is, csak tovább tart.
Minden más esetben kiszolgált kettőnket.A mosógép fölött volt a kiállás és a bojler. A bojlert felrakattam, amennyire csak lehetett és hosszabb flexibilis csövekkel volt bekötve azon logika mentén, hogy ha később kinőjjük, akkor ugyanazon termékcsalád nagyobb kapacitású bojlere plug&play lesz. Ugyanarra az akasztóra mehet, csak a két bekötőcsövet és az azt a 3 sorkapcsot kell átkötni. Volt még alatta kb 60 cm hely.
-
tlac
nagyúr
Fais 80 literes bojlerünk volt az előző lakásban épített zuhanyzóval. Feleségem sportot űzött abból, hogy kifürödje, kb 1 óra alatt sikerült is neki, de akkor már a villanykapcsolón is kicsapódott a pára.
Az tény, hogy ha mindketten fürdötünk, hajat mostunk, akkor célirányosan kellett csinálni, hogy a mosogatásra is jusson melegvíz. Amikor vendégek is aludtak nálunk, akkor 4 főre elég volt tusolni, de a hajmosást már meg kellett beszélni.Vezérelt áramot elengedtük. Egyrészt a kiépítési költség nemigen térült volna meg az üzemeltetés alatt, másrészt nekem heppem, hogy 0-24 álljon rendelkezésre. Mi van, ha az időszak után fürdöm ki, várhatok fél napot, mire elkezd melegíteni?

A mostani lakásban kombi gázkazán van. Mikor már másodjára ment el az áram fürdés közben és kapcsolt ki a gázkazán, berágtam. Vettem egy szünetmentes invert neki. Beüzemelést követő 2. héten megint elment az áram, ráadásul órákra. Lehalt a szolgáltató trafóháza. Elemlámpákat elővettük, szépen kényelmesen elmosogattunk, megfürödtünk, közben ment a fűtés...

vezérelt sem csak éjszaka megy, hanem egész nap fűtöget, amikor épp úgy alakul
másrészt, akkor a bojler volt kicsi vagy nem zuhanyozni kellett volna -
tisn
veterán
ez sima akril kad. ebben nem kene nagyon kihulnie a viznek. inkabb megszokod es egyre forrobb kell a hoerzethez

-
SirRasor
addikt
fem kad? csereld ki muanyagra. nekem atfolyos kazanom van, nincs gond a vizhomerseklettel. meg a gyerekek miatt mexoktam, hogy nem lehet tul forro, es azota se valtoztattam.
nekem volt tarolos is, azzal is volt gond, messze volt a furdo, keringetoszivattyu kellett ami ment/idonkent forgatta, de azzal vagy 10 fokkal huvosebb lett a viz... joval dragabb is, meg energiat is kajal.
nekem a vellanybojler a halalom, nem lehet vele furdeni.
Dehogy fém, porcelán vagy valami hasonló. Biztosan nem műanyag, de fura az alakja, tehát nem lehet szimplán cserélni. meg jó sokat kell hozzá csempézni :-/
Home & People csalók még mindig hirdetik a házat, úgyhogy van is képem

-
johnny82
őstag
Nekem nem volt elég egyértelmű!
Ha a kazán mindenhol tudja a beállított hőmérsékletű vizet adni, akkor az igényeiddel van gond. Mert rá kéne jönni arra, hogy ez a beállítás nem jó mindenhova, mert nem elégíti ki az igényeidet. Ha valóban fém kád, akkor csere segíthet, ahogy írták, de nem olcsó. Vagy olcsóbb és egyszerűbb, ha emeled a használati melegvíz hőmérsékletét arra a szintre, hogy a fürdőben is a számotokra megfelelő legyen kádtöltéskor. És ekkor keverni kell hideggel a konyhában. Szerintem ez az olcsóbb megoldás. Én ezt csinálnám.
-
tisn
veterán
Akkor szimplán túl pazarlóan fürdik a gyerek
De egy megfelelő méretű tárolós bojler, átlagos használatot ki tud szolgálni. Persze ha vki fél órán át folyatja a vizet, naná h elfogy
igen, pontyosan.
-
garga pista
őstag
-
tisn
veterán
Akkor valszeg túl alacsonyra fűt és nem kell hozzá hidegvizet keverni azért fogy ki... meg persze ha sok éve volt takarítva, akkor sokáig tart mire felfűt mert elé vastagon tud a vízkő képződni benne.
de kell, kb. kozepallasban van a csap. vizko volt takaritva vagy 3 eve.
-
macilaci78
nagyúr
Fais 80 literes bojlerünk volt az előző lakásban épített zuhanyzóval. Feleségem sportot űzött abból, hogy kifürödje, kb 1 óra alatt sikerült is neki, de akkor már a villanykapcsolón is kicsapódott a pára.
Az tény, hogy ha mindketten fürdötünk, hajat mostunk, akkor célirányosan kellett csinálni, hogy a mosogatásra is jusson melegvíz. Amikor vendégek is aludtak nálunk, akkor 4 főre elég volt tusolni, de a hajmosást már meg kellett beszélni.Vezérelt áramot elengedtük. Egyrészt a kiépítési költség nemigen térült volna meg az üzemeltetés alatt, másrészt nekem heppem, hogy 0-24 álljon rendelkezésre. Mi van, ha az időszak után fürdöm ki, várhatok fél napot, mire elkezd melegíteni?

A mostani lakásban kombi gázkazán van. Mikor már másodjára ment el az áram fürdés közben és kapcsolt ki a gázkazán, berágtam. Vettem egy szünetmentes invert neki. Beüzemelést követő 2. héten megint elment az áram, ráadásul órákra. Lehalt a szolgáltató trafóháza. Elemlámpákat elővettük, szépen kényelmesen elmosogattunk, megfürödtünk, közben ment a fűtés...

-
garga pista
őstag
Akkor valszeg túl alacsonyra fűt és nem kell hozzá hidegvizet keverni azért fogy ki... meg persze ha sok éve volt takarítva, akkor sokáig tart mire felfűt mert elé vastagon tud a vízkő képződni benne.
-
tisn
veterán
De mi kevés?
Mamámnál 200 l-es villanybojler van, na az mindenre is elég. 4 ember le tudott kádban fürdeni simán. Nála éjszakai/kedvezményes tarifán megy a melegítés.
Szüleimnél most nem tudom fejből, 100 vagy 120-as van, 3-an simán letudunk zuhanyozni belőle, de kádban fürödve is elég. Persze nem langyos vizet csinál a bojler, hanem rendes forró vizet, keverni kell a hideget hozzá így elég. Ez gázos, folyamatosan melegít ahogy hűl.
Nem meggyőzni akarlak; csak pl. én ha fizetnének se tennék fel semmilyen átfolyóst, csakis tárolóst.
Szerk.: egyébként villanybojlerek között is van nagy különbség, szigetelés tekintetében. Van ami több órán, akár fél-1 napon keresztül is megtartja rendesen; van ami meg jóval gyorsabban kihűl, mennyi és milyen szigetelést raktak rá.asszonynal 80 literes van, vellany, nem tudom milyen hofokra rakva.
a fia ki szokta hasznalni, mi varhatunk fel orat, hogy legyen valami
nekem jo az atfolyos, az biztos nem fogy ki

-
garga pista
őstag
De mi kevés?
Mamámnál 200 l-es villanybojler van, na az mindenre is elég. 4 ember le tudott kádban fürdeni simán. Nála éjszakai/kedvezményes tarifán megy a melegítés.
Szüleimnél most nem tudom fejből, 100 vagy 120-as van, 3-an simán letudunk zuhanyozni belőle, de kádban fürödve is elég. Persze nem langyos vizet csinál a bojler, hanem rendes forró vizet, keverni kell a hideget hozzá így elég. Ez gázos, folyamatosan melegít ahogy hűl.
Nem meggyőzni akarlak; csak pl. én ha fizetnének se tennék fel semmilyen átfolyóst, csakis tárolóst.
Szerk.: egyébként villanybojlerek között is van nagy különbség, szigetelés tekintetében. Van ami több órán, akár fél-1 napon keresztül is megtartja rendesen; van ami meg jóval gyorsabban kihűl, mennyi és milyen szigetelést raktak rá. -
tisn
veterán
Pedig szerintem pont a (tárolós) villanybojler amit jól be lehet állítani, h megfelelő legyen a hőfok, meg persze kell egy normális csaptelep mellé. Teljesen jól be lehet állítani a kádhoz v zuhanyzáshoz is a vizet. Szüleimnek tárolós gázos (kémyénes) bojlerja van, az ugyanez. Meg persze el kell találni a méretét, ne túl nagy hogy ne legyen fölösen melegítve és ne túl kicsi, hogy ne fogyjon ki belőle egyszere mind.
furdokadhoz keves, en heti 3-4x lubickolok 1-2 orat a kadban olvasgatva.
3 ember zuhanyzashoz egy 80l mar keves, nagyobb nem is tudom van e. -
garga pista
őstag
fem kad? csereld ki muanyagra. nekem atfolyos kazanom van, nincs gond a vizhomerseklettel. meg a gyerekek miatt mexoktam, hogy nem lehet tul forro, es azota se valtoztattam.
nekem volt tarolos is, azzal is volt gond, messze volt a furdo, keringetoszivattyu kellett ami ment/idonkent forgatta, de azzal vagy 10 fokkal huvosebb lett a viz... joval dragabb is, meg energiat is kajal.
Pedig szerintem pont a (tárolós) villanybojler amit jól be lehet állítani, h megfelelő legyen a hőfok, meg persze kell egy normális csaptelep mellé. Teljesen jól be lehet állítani a kádhoz v zuhanyzáshoz is a vizet. Szüleimnek tárolós gázos (kémyénes) bojlerja van, az ugyanez. Meg persze el kell találni a méretét, ne túl nagy hogy ne legyen fölösen melegítve és ne túl kicsi, hogy ne fogyjon ki belőle egyszere mind.
-
tisn
veterán
-
SirRasor
addikt
Azt nem értem, hogy lehet, hogy nem ugyanolyan meleg a víz, ha mosogatsz, vagy ha kádat töltesz? Nálunk 50°C-ra van állítva a használati melegvíz. Értem, hogy több az átfolyt víz menyisége, de ezt a kazánnak tudnia kéne szabályozni, nem? Mondjuk mi keveset mosogatunk, a felmosás miatt kell a melegebb víz.
Elég egyértelmű: mosogatáshoz, tusoláshoz max 40 fokos víz kell.
Ha azt egy hideg kádba engeded, az pillanatok alatt lehűti.
A kád sajnos túl nagy, így nagy a felülete
-
garga pista
őstag
Azt nem értem, hogy lehet, hogy nem ugyanolyan meleg a víz, ha mosogatsz, vagy ha kádat töltesz? Nálunk 50°C-ra van állítva a használati melegvíz. Értem, hogy több az átfolyt víz menyisége, de ezt a kazánnak tudnia kéne szabályozni, nem? Mondjuk mi keveset mosogatunk, a felmosás miatt kell a melegebb víz.
Új kazánok tudnak ilyet, modulációval. De egy régi átfolyósban sztem nincs ilyen, vagy megy az égő vagy nem, esetleg van több égőfej és azokat kapcsolja ki/be.
-
johnny82
őstag
Igen, szerintem is jól gondolod és ez a logika mentén indultam el első nap.
A végeredmény: mosogatáshoz és tusoláshoz a melegvíz elég meleg, de ha kádba engedem a vizet a gyerekeknek, akkor a végeredmény langyos lesz.
Ha feljebb veszem a hőfokot, jó a fürdés, de minden máshoz hozzá kell keverni hideget.macilaci78 felmerült bennem a villanybojler méghozzá úgy, hogy éjszakai áramra rákötni. Persze lehet sose térülne meg (nincs még bekötve). Panelban 4500-5500 volt a villanyszámla. Itt van egy kazán, ami gondolom nem eszik sok áramot és lesz majd szivattyú a kerti kúthoz. Ilyen fogyasztás mellé tök fölösleg az éjszakai
Megnézzük milyen ezzel a fűtés és ha lesz probléma, akkor veszünk egy új kazánt és probléma megoldva.veze ennél nincs semmi ilyesmi. Van egy főelzáró, ami kijön a falból. Arra van rátéve a hidegvíz csöve, ami megy a kazánba és közte semmi sincs.
garga01 thx, közben kis guglizás is elárulta, hogy átfolyósnál ennél többre ne számítsak.
-
SirRasor
addikt
Én viszonylag közel lakok hozzád itt a Zápor tó környékén, de erre fele nem kell fűtés. Jó meleg van

Logika alapján az lehet, ha hidegebbre állítod a meleg vizet, nem keversz bele hideget, mondjuk tusolásnál, mosogatásnál, akkor folyamatos a vízáramlás és így a vízmelegítés is, nem? vagy rosszul gondolom
És így nem is veszélyes ha gyerkőc kinyitja. Nálunk a 10-esben kb 40-42°C-os a meleg víz úgy rémlik, simán bírja a kezem, gondolom nálatok is annyi lehetett...Igen, szerintem is jól gondolod és ez a logika mentén indultam el első nap.
A végeredmény: mosogatáshoz és tusoláshoz a melegvíz elég meleg, de ha kádba engedem a vizet a gyerekeknek, akkor a végeredmény langyos lesz.
Ha feljebb veszem a hőfokot, jó a fürdés, de minden máshoz hozzá kell keverni hideget.macilaci78 felmerült bennem a villanybojler méghozzá úgy, hogy éjszakai áramra rákötni. Persze lehet sose térülne meg (nincs még bekötve). Panelban 4500-5500 volt a villanyszámla. Itt van egy kazán, ami gondolom nem eszik sok áramot és lesz majd szivattyú a kerti kúthoz. Ilyen fogyasztás mellé tök fölösleg az éjszakai
Megnézzük milyen ezzel a fűtés és ha lesz probléma, akkor veszünk egy új kazánt és probléma megoldva.veze ennél nincs semmi ilyesmi. Van egy főelzáró, ami kijön a falból. Arra van rátéve a hidegvíz csöve, ami megy a kazánba és közte semmi sincs.
garga01 thx, közben kis guglizás is elárulta, hogy átfolyósnál ennél többre ne számítsak.
-
veze
őstag
szokott lenni a kazanok HV bemeneti csatlakozása előtt / körül vizszűrő. Érdemes lenne ezt megnézni és kitisztitani. Ez elvileg ott van valahol ahol "a kazánba bemenő víz mennyiségét" is "szabályozod" Az elött a csap / elzáró szerelvény után. Hajlamosak erről az emberek megfeledkezni, és okozhat ilyen jelenséget
Egy mai digitalis kazan már nem igényel 2 bar nyomast ahhoz normálisan működjön. nincs őrláng , elektronikusan gyujt stb. Nálunk a tavaly lecserélt, 24 éves beretta kombi kazannak is elég volt 0,5 bar ahhoz ne legyen gondja. -
macilaci78
nagyúr
Kell egy nyomás, hogy elinduljon. Átfolyós gazkazán nem ad melegvizet csepegtetve.
Mi villanybojlerre váltottunk az előző lakásban. A mostaniban egy Immergas Vitrix Exa 28 ERP kombi kazán van, alacsonyabb nyomással is ad melegvizet, de mosogatáskor még ez is lehetne alacsonyabb. -
garga pista
őstag
Víz- gáz- és fűtésszerelés topikban kérdezd meg sztem.
Én laktam több albérletben is átfolyós kazánnal, full modernnel is, de hogy utálom arra nincsenek szavak
Most saját lakásban távfűtés van, de ha lesz házam az biztos h vmilyen tárolós meleg víz lesz... -
csoszogi
tag
-
lorcsi
veterán
Én viszonylag közel lakok hozzád itt a Zápor tó környékén, de erre fele nem kell fűtés. Jó meleg van

Logika alapján az lehet, ha hidegebbre állítod a meleg vizet, nem keversz bele hideget, mondjuk tusolásnál, mosogatásnál, akkor folyamatos a vízáramlás és így a vízmelegítés is, nem? vagy rosszul gondolom
És így nem is veszélyes ha gyerkőc kinyitja. Nálunk a 10-esben kb 40-42°C-os a meleg víz úgy rémlik, simán bírja a kezem, gondolom nálatok is annyi lehetett...Volt naluk egy koltozes nemreg:
[link] -
csoszogi
tag

És így nem is veszélyes ha gyerkőc kinyitja. Nálunk a 10-esben kb 40-42°C-os a meleg víz úgy rémlik, simán bírja a kezem, gondolom nálatok is annyi lehetett...
Új hozzászólás Aktív témák
-
101000 - 100901
102296 - 102001 102000 - 101901 101900 - 101801 101800 - 101701 101700 - 101601 101600 - 101501 101500 - 101401 101400 - 101301 101300 - 101201 101200 - 101101 101100 - 101001 101000 - 100901 100900 - 100801 100800 - 100701 100700 - 100601 100600 - 100501 100500 - 100401 100400 - 100301 100300 - 100201 100200 - 100101 100100 - 100001 100000 - 99901 99900 - 99801 99800 - 99701 99700 - 99601 99600 - 99501 99500 - 99401 99400 - 99301 99300 - 99201 99200 - 99101 99100 - 99001 99000 - 98901 98900 - 98801 98800 - 98701 98700 - 98601 98600 - 98501 98500 - 98401 98400 - 98301 98300 - 98201 98200 - 98101 98100 - 98001 98000 - 96001 96000 - 94001 94000 - 92001 92000 - 90001 90000 - 88001 88000 - 86001 86000 - 84001 84000 - 82001 82000 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Bittorrent topik
- Bluetooth hangszórók
- A spanyolviaszt nem, csak a görgőt találná fel újra az Airra Labs egere
- OLED monitor topic
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Béta iOS-t használók topikja
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4520
- Macbook Air M2 15" 8GB 256GB 100%
- -60% Bontatlan ÚJ Lenovo Thinkpad T14 gen5 Ultra 7 155U 16GB Ram 512GB SSD Magyar bill 1 év Gari
- G.SKILL Trident Z5 RGB 48GB (2x24GB) DDR5 8000MHz F5-8000J4048F24GX2-TZ5RS Memória!
- Samsung Galaxy S23 FE 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest

Ha a kazán mindenhol tudja a beállított hőmérsékletű vizet adni, akkor az igényeiddel van gond. Mert rá kéne jönni arra, hogy ez a beállítás nem jó mindenhova, mert nem elégíti ki az igényeidet. Ha valóban fém kád, akkor csere segíthet, ahogy írták, de nem olcsó. Vagy olcsóbb és egyszerűbb, ha emeled a használati melegvíz hőmérsékletét arra a szintre, hogy a fürdőben is a számotokra megfelelő legyen kádtöltéskor. És ekkor keverni kell hideggel a konyhában. Szerintem ez az olcsóbb megoldás. Én ezt csinálnám.