Hirdetés

2024. március 28., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#8801) csemberlen válasza kenguru99 (#8800) üzenetére


csemberlen
őstag

Veszel mellé egy DVD-irót és már tuti rendben van!

Hja kérem az élet nem egy habostorta

(#8802) liver válasza kenguru99 (#8797) üzenetére


liver
tag

Vehet OEM szoftvert bárki csak nem jár hozzá terméktámogatás
Ha alaplapot cserélsz felhívod a microsoftot,elmondod nekik mi a helyzet és adnak egy új kódot

A dobozos termék azért drágább sokkal mert ahoz jár terméktámogatás,vagyis zaklathatod a microdoft ügyfélszolgálatát mindeféle hülyeséggel:-)
Aszem 1000db windowsból 1db dobozost adnak el.De ez egy két éves arányszám,nem tudodm,hogy ma is megállja e a helyét.

Ha valaki ezt máskép tudja(boltosok) akkor nyugodtan kijavíthat.De nekem annó ezt így oktatták a microsoftos emberkék:-)

[ Szerkesztve ]

"Próbáltad ki-kapcsolni,be-kapcsolni?Akkor világít az oldalán a gomb?Nem!Akkor be kéne kapcsolni":-)

(#8803) ML320 válasza kenguru99 (#8797) üzenetére


ML320
aktív tag

Rendszerépítőknek a csomag felbontása nélkül is átadható.
És ha a barna csomagon lévő 1.pontot átolvasod: rendszerépítőnek számít a szoftvert a gépre feltelepítő személy.
Ergó, ha ő teszi fel a Vistát, akkor ő is rendszerépítő, és így szimplán, hardver elem nélkül megvehető.

És ahogy liver is írta, a rendszerépítő nem kap támogatást az MS-től, vagy forgalmazótól. Bár a tanács 90%-ban úgyis az, hogy telepítse újra a gépet.

Mellesleg: érdemesebb inkább különállóan megvenni a szoftvert, mert nem túl szabályosan ugyan, de továbbvihető a következő gépekre is.

[ Szerkesztve ]

Ember tervez, Isten perverz...

(#8804) diegho


diegho
nagyúr

elvileg úgy van, hogy ha gépet cserélsz, akkor felhívod a microsoft magyarországi számát és elmondod, hogy elromlott az alaplap, kicserélték, de másikra, viszont szeretnéd tovább használni az ő terméküket.

(#8805) ML320 válasza diegho (#8804) üzenetére


ML320
aktív tag

Egy korábbi MS hírlevél állásfoglalása szerint az OEM licenszelés alapja az alaplap. És ha akár garanciális cseréből adódóan is kicserélik az alaplapot, az a szoftver újralicenszelését igényli.
Gyakorlatilag, amit leírsz, igaz, és működik. Még egy jel arra, hogy nem tudja a jobb kéz, mit csinál a bal.
Gyakorlatilag: egy tüzetesebb vizsgálat után lehet belekötni ebbe. A szoftvernyilvántartásban fel kell tüntetni a gép megnevezesét, típusát, vásárlás dátumát, számlaszámát... Ugyanígy a szoftvernél is. És ha egy másik géphez vette meg a végfelhasználó a szoftvert, akkor mit keres az egy új gépen? Ezért írtam, hogy érdemes külön számlán odaadni a szoftvert. Arra a kérdésre, hogy miért vették meg előbb a szoftvert, utánna a hardvert, egyszerű a válasz: a kívánt célgép akkoriban még nem tudta futtatni az igényelt rendszert, így később lett hozzá vásárolva egy erősebb konfiguráció.

Még inkább a gyakorlat: Vedd meg, legyen számlád róla, és a kutyát se érdekli a többi...

Ember tervez, Isten perverz...

(#8806) tomta


tomta
tag

Csatlakozom a fórumhoz, mint számtechboltos.

Nem bántani akarom a vevőket, mert azért vagyok hogy segítsek, és nekem kell hozzáértőnek lennem. De azért valamilyen szinten tájékozódnom kell hogy mégis milyen gépről van szó, amit bővíteni kell.

Az esetek 60%-ban a kérdéseimre ezeket a válaszokat kapom (az értékek nem mérvadóak)
Ha az alaplapot kérdezem : 1.6 Celeron
Ha a procit kérdezem: 1gb
Ha a memót kérdezem: 60 gb

Egy-két szösszenet:csatás winyó, mobilkrek, proszi.

Állandó garanciális problémának vélt dolog a szoftveres hibák.

A kedvenc eseteim mikor behoznak egy gépet, leveszem az oldalát és ott helyben belefúj egy nagyot az ügyfél a nyakig poros, macska és kutyaszőrrel teli házba.

[ Szerkesztve ]

(#8807) diegho


diegho
nagyúr

valaki tud nekem hatályos jogszabályt mutatni arról, hogy garanciális esetben hogyan kell eljárnia a kiskernek hivatalosan? Tehát pl 1-2 dolog amit okos főnököm olvasni vélt valahol:
- samsung termékekre neki nem is kellene gart adnia, mert az külön garanciás és azt az ügyfélnek kellene intézni (vinyót, monitort, mindent egybevéve)
- amennyiben valamilyen terméket nem tud 2 héten belül cserélni akkor arról írásban kell tájékoztatni a vevőt (ezt még el is hinném, ha nem ő mondaná, hanem bárki más)

Már az én pofám ég, hogy miket hazudik össze 1-2 vevőnek, akiknek garanciáztatni kellene 1-2 dolgát, csak cseszik elintézni és minden hülyeséget kitalál, hogy éppen miért nem csinálja meg... ügyfél meg vár 4-5 hetet egy szaros vinyó cserére (érik a munkahelyváltás, nagyon)

(#8808) sasa311 válasza diegho (#8807) üzenetére


sasa311
veterán

Az elsőre csípőből:

- Az eladónak minden eladott termékre biztosítani kell a jótállást. A Vevő a ti boltotokkal kötött szerződést, így semmilyen esetben sem kötelezhető arra, hogy ne nálatok érvényesítse a garanciát, hanem 3. félnél. Fel lehet ajánlani, hogyha akarja (az esetleges gyorsabb ügyintézés miatt pl.), hogy itt és itt is intézheti a garanciát, de ha őt ezt nem érdekli akkor a bolt köteles azt intézni.

Ez fix.

Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?

(#8809) tomi_mod válasza diegho (#8807) üzenetére


tomi_mod
aktív tag

Ha csak kicsit szeretnél indormálódni akkor ajánlom az nfh.hu "Jó ha tudjuk" [link] részét, általánosságban leírják a fogyasztói jogokat...értelemszerűen következik az eladó kötelessége.

Ha viszont részleteiben érdekel, akkor [link]

A samsungos rész érdekes, x időre biztosan neki (eladó) kell biztosítania a garanciát/ügyintézést, gondolom ez törvényben elő lesz írva...valószínű 1 év, aztán amit ezen felül a gyártó vállal az már tényleg lehet a vásárló - gyártó ügye közvetlenül.

(#8810) diegho válasza sasa311 (#8808) üzenetére


diegho
nagyúr

én tudom mi a kötelezettségünk, csak ő nem hiszi el, ezért akarom informálni róla hivatalos forrásból.

(#8811) tomta


tomta
tag

Egy-két buktató a rendelkezések , törvények értelmezésében:
amit sokszor be is tartanak a kiskereskedők, ha szivatni akarnak:
151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet
az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról

Egy alkatrész nem minősül fogyasztási ciknek (alaplap, vga stb) csak és kizárólag onnantól kaz ha komplett gépnek összeszerelteted az üzletben vásárolt alkatrészeket.

Fogyasztónak nem minősül az aki számlát kér (áfavisszaigénylés, adóalapcsökkentés, költségelszámolás stb. céljára) azaz nincsnnek is ilyen jogai.

(#8812) bullseye válasza diegho (#8807) üzenetére


bullseye
addikt

2005 évvégi anyagunk:

"Minden körültekintésünk ellenére, ami elromolhat, néha valóban el is romlik. Jótállási időn belül ilyenkor mindig a vásárlás helyére vigyük vissza a meghibásodott terméket, ne a szervizbe. A fenti kormányrendelet ( 151/2003 (IX.22.) - szerk) szerint a 10 kg-nál súlyosabb, illetve rögzített bekötésű készülékek elszállítása, valamint le- és felszerelése a kereskedő feladata.

A javításra vonatkozó törvényi előírások szintén fogyasztóbarátabbak lettek az elmúlt években. Régebben mindenképpen bele kellett nyugodnunk a termék javításába, jelenleg viszont már az első meghibásodáskor is kérhetjük annak cseréjét, vagyis az új szabályok szerint a kicserélésnek mint fogyasztói igénynek már nem feltétele a javíthatatlanság. Ennek egy akadálya lehet, ha a Ptk. 306. §-a alapján a kereskedőnek aránytalan többletköltséget jelentene a csere (például minimális idő- és anyagszükségletű javítás esetén), ilyenkor megtagadhatja a kicserélést. Ha a csere amiatt kivitelezhetetlen, mert a kereskedőnek nincs hasonló terméke, úgy értékegyeztetéssel - amelynek alapja szigorúan az eredeti vételár, jótállási idő alatt nem lehet amortizációval számolni - felajánlhat más hasonló terméket. Ezt az ajánlatot akár indoklás nélkül is elutasíthatjuk, ilyen esetben jogilag elállunk a szerződéstől, a vételárat pedig visszakapjuk. Természetesen a jog nem ismeri a „levásárlás” intézményét, hiszen a szerződés felbontásával egyidejűleg visszaállítjuk az azt megelőző állapotot, és a kereskedő nem kötelezhet minket újabb vásárlásra.

Ha a javítást választjuk, arra tizenöt nap áll a szerviz rendelkezésére. Sajnos ezt a törvény úgy fogalmazza meg, hogy a kereskedőnek „törekednie kell” e határidő betartására - amit a kereskedők persze úgy fordítanak le, hogy gyakorlatilag megszűnt a javítási határidő. Megnyugtatásul: erről szó sincs. A törvényben ugyanis az is szerepel, hogy a javítást a vevőnek okozott indokolatlan kényelmetlenség nélkül kell elvégezni. A gyakorlatban ez - kiegészítve a „törekvéssel” - azt jelenti, hogy ha a szerviz ki is csúszik a határidőből, de erről értesíti a vevőt, és megfelelő indokkal alátámasztja a késedelmet, az még elfogadható teljesítés.

A szervizek ma már nem kötelesek cserekészüléket adni a javítás idejére, az ezt szabályozó passzusok teljes egészében kikerültek a fogyasztói törvényekből (így a javítási határidő sem növekszik automatikusan 30 napra cserekészülék biztosítása esetén, mint régebben). Viszont az említett „indokolatlan kellemetlenség” kiküszöbölésére a szerviz saját hatáskörében mégis felajánlhat cserekészüléket."

'Micsoda nyűg" by Rest (FA Brotherhood) │ Szarkazmus valószínűsége: 70%

(#8813) liver válasza tomta (#8811) üzenetére


liver
tag

"Egy alkatrész nem minősül fogyasztási ciknek (alaplap, vga stb) csak és kizárólag onnantól kaz ha komplett gépnek összeszerelteted az üzletben vásárolt alkatrészeket."

Ezt nem tudom honnan vetted,de ez így nagyon nagy hülyeség!

"Fogyasztónak nem minősül az aki számlát kér (áfavisszaigénylés, adóalapcsökkentés, költségelszámolás stb. céljára) azaz nincsnnek is ilyen jogai."

A garancia a cégeket is megilleti és mindenkit aki áfá-s számlát kér,csak a fogyasztóvédelem nem jár el az érdekükben.De attól még beperelhet és meg is fogja nyerni a pert ha nem intézed el neki úgy a garanciát mint egy "fogyasztónak"

"Próbáltad ki-kapcsolni,be-kapcsolni?Akkor világít az oldalán a gomb?Nem!Akkor be kéne kapcsolni":-)

(#8814) sasa311 válasza tomta (#8811) üzenetére


sasa311
veterán

Ezt nemtudom honnan vetted (de most komolyan :F ).

ITT a 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet szövege, mégcsak szó sincs hasonlóról se benne.

ha ezt te be akarod tartatni akkor a gatyádat leperli rólad az első cég.

Bár azért érdekelne, hogyha én veszek nálatok egy vinyót (ami kétségtelenül egy alkatrész) és azt soha a büdös életbe nem fogom gépbe szerelni, mert mondjuk egy külső rackel hurcolom rajta az adataimat akkor az minek minősül, ha nem fogyasztási cikknek? :U

Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?

(#8815) eziskamu


eziskamu
addikt

Egy kis OFF:
Hogy nem csak a boltosokat fárasszák, hanem még a jónépet is hülyítik egyes "informatikai szakértők". Most volt szó az MR1 Kossuthon az IP címek kifogyásáról. Az első amin csuklottam, az IP4 ( ' v ' kihagyva), hogy azért négyes mert négy bájtos, De amin már mérges lettem, hogy azt mondta, hogy az IPv6-ban hatvanötezerötszázakárhányszor (nem emléxem és lusta vagyok kiszámolni :) )több cím van, tehát 48 bites/6 bájtos az IPv6, ami ugye akkkora baromság mint egy ház, pláne egy informatikai szakértőtől.

(#8816) blackvinyl


blackvinyl
tag

Tegnap felhív egy ismerősöm: képzeld, olyan vezetéknélküli egeret kaptam ami pendrive-val működik, de nem megy! :Y
Mondom azt a 'pendriveot' a gépbe dugd és már működik is az egér.
Működött :)

Olvasd el (végig) mielőtt privátot írnál. Köszi! http://bit.ly/1e0TBbE

(#8817) eziskamu válasza blackvinyl (#8816) üzenetére


eziskamu
addikt

És hány gigás volt a pen? ;]

(#8818) localhost válasza blackvinyl (#8816) üzenetére


localhost
Közösségépítő

"Mondom azt a 'pendriveot' a gépbe dugd " >>>> öööööö, miért, hová dugta egyébként ?

[ Szerkesztve ]

¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1

(#8819) Mercutio_


Mercutio_
félisten

OFF
Fiúk tudtok olyan pesti boltot 4-es 6-os vagy kékmetró vonalán, ahol van kisebb (X2 4400+) AM2-es proci idegen-közeli árban? Ha kártyával is lehet fizetni az külön bódottág lenne :D
A harmadik helyen közlik, hogy 5000+ a legkisebb procijuk :O
Persze használt, de garis proci még jóbb lenne :B
ON

[ Szerkesztve ]

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRÁK:Orient Bambino II Bigsize, Seiko SNXF05, FANTASY könyvek, MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#8820) localhost válasza Mercutio_ (#8819) üzenetére


localhost
Közösségépítő

/me nem tud.

"AM2-es proci idegen-közeli árban"

Miyen az az idegen közeli ár? Mire leírtam a kérdést, rájöttem ( tudja a Halál! ) :D

¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1

(#8821) Mercutio_ válasza localhost (#8820) üzenetére


Mercutio_
félisten

Olyan mint a halál-közeli élmény :D

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRÁK:Orient Bambino II Bigsize, Seiko SNXF05, FANTASY könyvek, MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#8822) blackvinyl válasza localhost (#8818) üzenetére


blackvinyl
tag

sehova, az egérben volt benne és azt hitte hogy az úgy már működik is
like thisa praktikum résznél ;)

Olvasd el (végig) mielőtt privátot írnál. Köszi! http://bit.ly/1e0TBbE

(#8823) Zofren válasza blackvinyl (#8822) üzenetére


Zofren
aktív tag

mi ezt csak ugy hivjuk: seggbedugos egér :D
laptop mellé viszik is rendesen.

''Próbálj ne sikeres, hanem értékes emberré válni.'' - Albert Einstein

(#8824) Mercutio_ válasza Zofren (#8823) üzenetére


Mercutio_
félisten

Melegbárban csak óvatosan az ilyen dumával :DDD

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRÁK:Orient Bambino II Bigsize, Seiko SNXF05, FANTASY könyvek, MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#8825) sutykuru válasza tomta (#8811) üzenetére


sutykuru
tag

Hülye vevőkön röhögünk, hülye .... miért nem?

(#8826) diegho válasza Mercutio_ (#8824) üzenetére


diegho
nagyúr

naja nyunyu előtt nem kéne, hátha magára veszi :DDD :))

(#8827) Mercutio_


Mercutio_
félisten

CHS oldalára lépve McAfee közli, hogy "Vírus Alert JS/Tenia.d" :Y

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRÁK:Orient Bambino II Bigsize, Seiko SNXF05, FANTASY könyvek, MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#8828) diegho válasza Mercutio_ (#8827) üzenetére


diegho
nagyúr

pár éve microsoft.com-on az egyik gifben a fő oldalon volt trojai... ilyeneken már meg sem lepődök azóta.

(#8829) liver


liver
tag

60 éves úr hozza számítógépét,hogy valószínűleg vírusos.De felhívta a figyelmemet,hogy zörög a számítógépbe valami,nezzém majd meg mert egy kicsit aggasztja a dolog.
Bácsi elmegy én nekilátok a gépnek.Na mit találok benne?
Egy 30cm-es konyhakést :DDD

"Próbáltad ki-kapcsolni,be-kapcsolni?Akkor világít az oldalán a gomb?Nem!Akkor be kéne kapcsolni":-)

(#8830) KPistike válasza liver (#8829) üzenetére


KPistike
aktív tag

Biztos csodálkozott is szegény, miért nem tudja a karajt vágni az a RAM, amit a konyhaszekrény fiókjából vett elő :)

K. P.

(#8831) localhost válasza liver (#8829) üzenetére


localhost
Közösségépítő

Én négy darab hajcsatot szedtem ki egyszer egy floppymeghajtó ajtócskája mögül, azután minden rendben volt! - csak annyit kérdeztem az ügyféltől, kéri-e vissza a hajcsatokat, vagy megtarthatom magamnak munkadíj fejében. Nem kérte.
Ugyanitt négy darab hajcsat eladó!

[ Szerkesztve ]

¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1

(#8832) adik válasza sasa311 (#8814) üzenetére


adik
őstag

nem fogom gépbe szerelni, mert mondjuk egy külső rackel hurcolom rajta az adataimat

kötekedés on:
de még úgy is kell hozzá egy rack, tehát még mindig nem önálló

kötekedés off:
egy gép meg pláne kell hozzá. Az eszköz használatát pedig az operációs rendszer használatijából tudod kimazsolázni - optimális esetben. Mivel minden oprendszer (vagy akár külső hdd fogadására alkalmas - pl - dvd felvevő) másként működik, másként kezeli a vinyót.

Lehet, hogy mondtam már: csak és kizárólag gépkönyvet, leírást adnék mindenhez, használatit csak a szoftverhez. De ezt már írta más is: sokkal több bonyodalom van abból, ha vki gépkönyvből megtanulva akarja összerakni a gépet. Autóhoz pl eszemben sincs hozzá nyúlni, mert tudom, hogy az meg autószerelő dolga, és ő ezt meg is köszöni nekem.

Kettő, csipkebokor vessző!

(#8833) sasa311 válasza adik (#8832) üzenetére


sasa311
veterán

Elolvastad, hogy mire válaszoltam?

Felidézem:

Egy alkatrész nem minősül fogyasztási ciknek (alaplap, vga stb) csak és kizárólag onnantól kaz ha komplett gépnek összeszerelteted az üzletben vásárolt alkatrészeket.

Fogyasztónak nem minősül az aki számlát kér (áfavisszaigénylés, adóalapcsökkentés, költségelszámolás stb. céljára) azaz nincsnnek is ilyen jogai.

Vagyis eszerint ha én cég számára veszek tomta-nál egy vinyót a lent leírt célra, akkor nemhogy az nem minősül - szerinte - fogyasztási cikknek, de még csak jogaim sincsenek, mert számlát kérek róla.. Abszurdum.

Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?

(#8834) liver válasza adik (#8832) üzenetére


liver
tag

Bizony,bizony...Olvass vissza,mielőtt kiragadsz egy hozzászólásból,egy mondatot :))

"Próbáltad ki-kapcsolni,be-kapcsolni?Akkor világít az oldalán a gomb?Nem!Akkor be kéne kapcsolni":-)

(#8835) adik


adik
őstag

gyanús is volt, hogy délután ez hogy nem tűnt fel, most meg már késő van, nem esett le, ami akkor igen. bocsi :B

Kettő, csipkebokor vessző!

(#8836) Mercutio_ válasza adik (#8835) üzenetére


Mercutio_
félisten

Mer' elvette ja zeszedeta Pentakc! :DDD

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRÁK:Orient Bambino II Bigsize, Seiko SNXF05, FANTASY könyvek, MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#8837) johniee


johniee
senior tag

Üdv! 2db 20cm-es kék neont keresek! Valaki nem tart olyat? :)

"Nekem a paszta szenvedély" by Tesco-Zsömle =)

(#8838) localhost válasza johniee (#8837) üzenetére


localhost
Közösségépítő

Isten ments! = nem :)

¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1

(#8839) liver válasza johniee (#8837) üzenetére


liver
tag

Ezekkel a neonokkal ki lehet enegem kergetni a világból :Y

Az ilyen kérésektől szoktam hülyét kapni:
-Olyan processzor hűtőt keresek ami kéken vagy zölden világít(hogy milyen foglalatú vagy sebbeségű procira kell az teljesen lényegtelen)
-Fekete színű videókártyát szeretnék
-13,5cm-es neon csövet szeretnék kérni,ami világoszölden világít

[ Szerkesztve ]

"Próbáltad ki-kapcsolni,be-kapcsolni?Akkor világít az oldalán a gomb?Nem!Akkor be kéne kapcsolni":-)

(#8840) diegho válasza liver (#8839) üzenetére


diegho
nagyúr

én ezeket csak parasztfény-nek hívom. hozzám is szoktak jönni ilyenekért, de én mindenkinek megmondom, hogy "elnézést, de parasztfényt nem tartunk" :)) világítós ventink az néha szokott lenni, most is van 1db 12-es coolermaster :DDD

(#8841) diegho


diegho
nagyúr

agyilag leépített egy nő... ilyen buta emberrel is ritkán találkozok... elmagyarázom neki, szájbarágósan és nem érti meg, hogy az új alaplapba nem lehet beletenni a régi videokártyát, majd elmagyarázom megint. 2 perc múlva mondja "és ha a régi videokártyát tennétek az új gépbe?" megint elmondtam neki, hogy nem lehet, mert nem megy bele, szerintetek még legalább 5ször megkérdezte, hogy mi lenne ha a régit betennénk az új gépbe? Azt sem fogta fel, hogy nálunk nem lehet úgy venni dolgokat, hogy jó majd 1 évig törlesztem azt a 15000ft-ot, azt sem értette meg, hogy ha részletre akar vásárolni, akkor szemben van a bank és ott lehet ilyesmit intézni...

az ilyenek után felmerül bennem egy kérdés: ennyi ésszel, hogy a fenébe lehet ~40 évig élni? Komolyan életműdíjat érdemelne érte.

(#8842) bullseye válasza diegho (#8840) üzenetére


bullseye
addikt

azé' ez máh mégis csak inszinuáció, kedves ghófom! vannak nagyon is szép mod-ok, amik világítanak is, és illik is hozzájuk.

'Micsoda nyűg" by Rest (FA Brotherhood) │ Szarkazmus valószínűsége: 70%

(#8843) diegho válasza bullseye (#8842) üzenetére


diegho
nagyúr

igen, csak azt nem olyanok jönnek be kérni akinél tudom, hogy nincs 1000ft-nál több és még nagy nehézségek árán se tudna 2000-et összeszedni. Volt már olyan, hogy 3 srác jött világítós ventit venni egy plexis colors ház mellé és az egyik előttem fűzte a másikat legalább 15 percen keresztül, hogy adjon neki pénzt a ventire, mert az kell neki. (200ft-ért szenvedtek azt hiszem). Aki normális mod-ot kér azzal lehet normálisan beszélni is, hogy mégis mi kell neki, na de az ilyenekkel, akik lehozatják a cuccot, de pénzük nincs és nem is lesz rá... sajnos meg kellett tanulnom kiszűrni, hogy kit szabad komolyan venni és kit nem.

(#8844) TheReMiXeR válasza diegho (#8843) üzenetére


TheReMiXeR
senior tag

ez a szűréses dolog nem fog menni... de sok sikert hozzá :DDD

(#8845) ML320 válasza TheReMiXeR (#8844) üzenetére


ML320
aktív tag

A szűrés első feltétele: Számítógéphez kell? Mert ha motorhoz, kocsihoz akarják a neont felhasználni, már le is lehet állni a beszélgetéssel.
Bár láttam már számítógépre (házon kívül) elhelyezve a zöldségeket... Telenyomják UV reagánsokkal a cuccot, de UV cső nincs benne. Minek az? Meg teljesen letakart gépbe nyomatni a moddingot, értelmes dolog. Berakat a gyerek négy csövet, 3m spirált, az összes ventit kicserélteti, majd rárakom a gépre a teli oldalfalat. Köszönjük, Emese... :W

Ember tervez, Isten perverz...

(#8846) liver


liver
tag

A legszebb modding amit láttam,az egy faház volt.Teljesen természetesnek hatott a lakásban a sok fabútor között:-)Persze ez sokkal nagyobb munka,mint beletenni pár neont a gépbe aztán csövi.
De az tényleg súlyos,hogy telerakják neonnal a házat aztán rárakják a nem átlátszó oldallemezt :DDD

"Próbáltad ki-kapcsolni,be-kapcsolni?Akkor világít az oldalán a gomb?Nem!Akkor be kéne kapcsolni":-)

(#8847) fekeandras


fekeandras
őstag

Én ugyan nem vagyok boltos (csak voltam félig-meddig) de ez ide kívánkozik.Ma délelőtt járkáltam Kalocsán és összefutottam egy volt osztálytársammal.Épp gariztatni vitt egy alkatrészt megkért, hogy tartsak vele.Közben majd beszélgetünk.Volt még szabad fél órám gondoltam elütöm az időt vele, úgy sem láttam már évek óta.Mikor közeledtünk az üzlethez elégedetten nyugtáztam magamban, hogy ismerős helyre megyünk mert már többször is vásároltam azon a helyen.Mindíg minden korrektül zajlott.Segítőkész hozzáértő emberek dolgoznak ott.Belépünk a boltba ugyanaz a srác állt a pult mögött.Én mentem előre barátságosan köszöntünk egymásnak mikor meglátta a hátam mögött belépő haveromat odafordult a kollégájához és súgott neki valamit.Mindegy.Odamentünk.Haverom elővett egy WD vinyót és kirakta a pultra azzal a kijelentéssel, hogy ezt 2hónapja vette itt és már el is romlott.Erre az eladó srác higgadtan közölte, hogy nem tud semmit tenni és már a múltkor is elmondta a testvérének (mert múlt héten a szegény öccsét küldte be a boltba), hogy a fizikai sérülés nem garanciális hiba.Erre haverom elkezdett zúgolódni, hogy miért nem cserélik ki mert már máskor is vett innen hibás alkatrészt (Egy s462 proci volt amit a két bal kezével tehetségesen lesarkazott...) és azt sem akarták neki lecserélni.Ment az egyoldalú vita (nekem közben a pofám majd le égett miatta) én ekkor inkább kimentem a bolt elé dohányozni.Nem tudom mit beszéltek bent de még vagy tíz percig bentvolt.Mikor kijött fel volt dúlva, hogy milyen bunkó ez a boltos és, hogy többet be nem teszi ide a lábát stb...Elkértem tőle a vinyót megnézném mi a gond vele.Erre a kezembe nyomta és hozzátette a gép nem indul el és fel sem ismeri a vinyót.Mikor megnéztem láttam, hogy 4-5 tű el van görbülve és egy ráadásul még hiányzik is.Erre ő mondta, hogy "persze tudom csak megpróbáltam hátha kicserélik"
Azthittem lefejelem a gyereket!Hát ott megköszöntem neki, hogy ilyen kínos helyzetbe hozott és még én szégyelltem magam helyette bent a boltban.Elköszöntem tőle.Rágyújtottam egy cigire és mentem a dolgomra, közben azon tűnődtem hogyan lehet valaki ennyire pofátlan...

(#8848) sNORh válasza fekeandras (#8847) üzenetére


sNORh
addikt

Hát ez kész...

Az önbizalom egyszerűen az a nyugodt, magabiztos állapot,ami pofára esés előtt eltölti az embert. "bár a két legismertebb tesztprogram, a Prime95, meg a world of warcraft hiba nélkül lefut" xD by Soni84

(#8849) fekeandras válasza sNORh (#8848) üzenetére


fekeandras
őstag

És sejtem, hogy ugyanezt játszotta el anno a procival is. :(((

[ Szerkesztve ]

(#8850) localhost válasza fekeandras (#8847) üzenetére


localhost
Közösségépítő

András! :C
"Én ugyan nem vagyok boltos" - de legalább a mi oldalunkon állsz, ez jó!

A történethez no comment, mondhatni mindennapos eset.

¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.