Hirdetés

2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#7701) sutykuru válasza nyunyu (#7698) üzenetére


sutykuru
tag

[link]

Szerintem ezt csinálta....

Infós suliba jártam, de egy normális infó tanárom nem volt ott, egyse értett a programozáshoz, csak a pofája volt nagy, míg le nem törtem. :D

(#7702) PiciKenny


PiciKenny
senior tag

akkor én most komolyan megkérdezném :U mi kell ahhoz ilyen bolti eladó legyek?
most 19 vok, cukrász +3év érettségi és aztán utána mikell majd ?elöre is köszi, nem viccként szánom, hanem komolyan :R

(#7703) Hequila válasza PiciKenny (#7702) üzenetére


Hequila
őstag

Protekció ;)

''Nem kell hajó, nem kell repülőgép, | Van mit ennem, van hol aludnom még!'' Tankcsapda

(#7704) Tom5 válasza Hequila (#7703) üzenetére


Tom5
addikt

kb...:DDD ;] :C

[ Szerkesztve ]

(#7705) nyunyu válasza sutykuru (#7701) üzenetére


nyunyu
félisten

Pedig az erettsegi feladatoknal kerestem az OKM weblapjan, nem tunt fel, hogy ket informatikai targy van, egyik programozo palantaknak, masik titkarnoknek.

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#7706) PiciKenny válasza Hequila (#7703) üzenetére


PiciKenny
senior tag

... kösz sokat segítettél.. suli vagy valami?.... :(((

(#7707) Hequila válasza PiciKenny (#7706) üzenetére


Hequila
őstag

Nem viccből mondtam. A protekció sokkal többet ér, mint bármilyen iskola... :K
Hidd el nekem! ;)

''Nem kell hajó, nem kell repülőgép, | Van mit ennem, van hol aludnom még!'' Tankcsapda

(#7708) PiciKenny válasza Hequila (#7707) üzenetére


PiciKenny
senior tag

Okés :) ezt nemtudtam, csak mivel bolti eladó, igy valami kereskedelmi suli? stb? esetleg info suli? ezekre gondoltam, hátha kell hozzá, mert engem érdekel az ilyen "munka" csak sajna nincs nálunk a környéken ilyen hely :/ csak 50km el arréb -.-"
:R

(#7709) denevér18 válasza nyunyu (#7698) üzenetére


denevér18
csendes tag

nem épp az alapszintet írtam.

egyébként röhögjél ki mert nem tudom 5-ösre a buzi adatbázis kezelést meg a köcsög excel függvényeket.

ilyen szellemi fogyatékos vagyok.

ettől még minden másban jó lehetek nem?

egyébként úgy tűnik nekem ehhez a munkához jó baráti/családi kapcsolatok szükségesek. nem kell ide semmi papír. ez az egyik oka annak, hogy itt tart ez az ország.

most vonatkoztassunk el tőlem mert ugye érettségin világosan kiderül, hogy alkalmatlan vagyok erre a pályára de mi van azokkal akik elvégeznek mindenfél sulit tehát papírjuk van róla, hogy éretnek hozzá és nem tudnak elhelyezedni mert nincs protekciójuk?

[ Szerkesztve ]

(#7710) Nyugdíjas válasza PiciKenny (#7708) üzenetére


Nyugdíjas
nagyúr

Nézd meg az álláshidetéseket. Hány számtech. bolti eladói állást látsz?
a. rengeteget -én hibáztam:D
b. egyet sem, tehát tényleg protekció kell hozzá...

Megfelelő bekarikázandó:D

denevér18: Attól még ez a helyzet. Egyébként erősen elszomorodnál,ha megtudnád, hogy én benzinkutasként 1,5x annyit kerestem, mint számtech. bolti dolgozóként. Hoppsz:B Megtudtad...:DDD

[ Szerkesztve ]

‎"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

(#7711) PiciKenny válasza Nyugdíjas (#7710) üzenetére


PiciKenny
senior tag

lol :D
hát jolvan, csak mivel a fönököm megutáltatta velem a szakmát :((( és az informatika jobban érdekel, igy ezért kérdeztem, de majd okoskodok valamelyik boltban :D ;] :C

(#7712) Thulcandra


Thulcandra
senior tag

Mi kell ahhoz, hogy eladó vagy szervizes legyen az ember egy számtek üzletben... Kicsit meglepődtem ezen a kérdésen, de azért adok valami normális választ, mert eddig senkinek sem sikerült, de kezdjük ott, amit már más is mondott:

- protekció, ismerettség, a legtöbb kis üzletben akkor fognak veled szóbaállni, ha v.melyik jó ismerősük ajánl téged, vagy közvetlen kapcsolatban vagy velük

- papírok sokszor nem számítanak, gyakran elég egy érettségi, de több eséllyel indulsz protekció nélkül ha van v.milyen informatikai, vagy műszerész végzettséged (ergo hiába vágod a témát, cukrász papírral ajánlás nélkül szóba se állnak veled)

- ami mindenképp kell : hozzáértés, jó probléma megoldó képesség, jó kommunikáció készség, naprakésznek lenni az informatika minden terén (szoftver, hardware), jó idegek (amik idővel eltompulnak, majd elhalnak úgy is)

- ha bármilyen informatika vagy műszerész szakon tanultál lényegtelen milyen eredményekkel végeztél, még ha csillagos 5ös voltál is - de a tudásod nem több annál mint amit a suliba belédvertek, akkor el is felejtheted a melót

Ilyenekkel meg ne röhögtessetek, hogy "gépet összerakni, windowst installáni" ... de szép lenne, ha csak ennyi lenne.

Ha szervízes vagy garantáltan fogsz kapni olyan hardwaret beszerelésre, javításra amit életedben nem láttál, azt se fogod tudni ki-kivel van (itt jön a probléma megoldó készség, beszerezni az összes infót, kapcsolási rajzot, stb. hogy megoldd a problémát), számodra eddig teljesen ismeretlen programok beállítását, installálását, konfigurálását kell megtanulnod.

Nagyobb boltokba eladónak elég egyszerű bekerülni, ott legtöbbször szakértelem nem kell, minden idiótát felvesznek (akinek nem inge ne vegye magára), de az ilyenekről a többi munkatársnak és a szakmának is megvan a véleménye, kivéve, ha v.mi csinos csajszi ofkoz ;)

Nagyjából ennyi...

[ Szerkesztve ]

" Ride away from falling ground, ride away from the big black cloud, ride away until the day come that we all live in a 2 wheel nation "

(#7713) PiciKenny válasza Thulcandra (#7712) üzenetére


PiciKenny
senior tag

köszi szépen, ugyérzem ez egész korrekt válasz volt :R
tudom.. sokan kiröhögtek hogy cukrász majd info szak?mondom igen és ??
na mind1.
Megértem amit mondtál, és igazis,de szeretek tanulni, új dolgokat megtudni.

Remélem egyszer összejön, mert nemérdemes olyan szakmát tanulni, ill. dolgozni, ami nem érdekel, ez nálam a cukrász szakma :/ nem megyek bele a részletebe miért nemkedvelem, jó szép meg minden, de jólállneki a távolság..

Még 1x köszi a választ, te legalább konkrét választ adtál :C :R

(#7714) Nyugdíjas válasza PiciKenny (#7713) üzenetére


Nyugdíjas
nagyúr

Tényleg korrekt válasz volt. Én kicsit elvicceltem,de jól beszél a kolléga:K

‎"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

(#7715) PiciKenny válasza Nyugdíjas (#7714) üzenetére


PiciKenny
senior tag

Félreértés ne essen, köszönöm a választ :D csak kicsit ledöbbentet hogy ennyi? :Y
eh mondom..szép :D

(#7716) ML320 válasza PiciKenny (#7713) üzenetére


ML320
aktív tag

Most akarom átképezni magam. Nézegetem a cukrász/szakács vonalat is. 32évesen merre menjek?
Komolyan! Ezek szerint aki bent van, az inkább otthagyná, aki nincs bent, az meg bekívánkozik. :F

Ember tervez, Isten perverz...

(#7717) Thulcandra válasza ML320 (#7716) üzenetére


Thulcandra
senior tag

Valószinűleg azért, mert kívülállóként az embernek fingja sincs mi folyik abban a szakmában valójában. Én annó tanultam szakácsnak, mert imádok főzni és visszajelzések alapján elég jól, de mindezt lerendezni nagyüzemben... ne tudd meg... mikor beesik az előre bejelentett 100 ember, azoknak kiszórni a bejelentett kaját, mellette a napi menüt, mellette még vagy 10 v több asztalt kiszórni alacarte, vagy neadjisten úgy esik be 100 ember, hogy nincs bejelentve és az is alacarte...
Nehéz olyan étteremet találni ami a két véglet között van, a lazaság de dögunalom, pénz sincs, meg a megőrülök egész nap között. Cukrász szakma is ugyanilyen hektikus. Nem említettem még az állandó meleget, főleg nyáron, a sérüléseket, olyan nincs, hogy valaki ügyes gyerek, aki ebben a szakmában dolgozik garantált, hogy időről időre elvágja, megégeti, leforázza magát. Szakácsként meg rettentes zsírszaga lesz az embernek, marha sokat kell tisztálkodni, fürödni, főleg ha az ember párja nem csípi a zsírszagot, akkor tök mindegy, hogy este 11kor estél haza és másnap 8ra megint mész, akkor is hajat kell mosni stb.

Lényeg az, minden szakmának megvan az árnyoldala, persze ezt addig nem látod, míg nem vagy benne.

" Ride away from falling ground, ride away from the big black cloud, ride away until the day come that we all live in a 2 wheel nation "

(#7718) Nyugdíjas válasza ML320 (#7716) üzenetére


Nyugdíjas
nagyúr

Ez mindennel igy van. Hajjakmeg én visszemegyek benzinkutasnak. Jó jatt, no aggódás:D Csak éjszaka nem hagynak aludni (mondjuk egyáltalán nem is lehetne);] Kicsit összehaverkodik az ember az üzemanyag szállítókkal, rögtön megugrik a fizetés is;]

‎"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

(#7719) PiciKenny válasza ML320 (#7716) üzenetére


PiciKenny
senior tag

Hát izlések és pofonok.Én annak idején, info szakot jelöltem leginkább meg, de anyám, mondta h jelöldmeg a cukrászt is mert hogy szeretsz itthon sütni, mondom oké.
Erre az info helyeken, túljelentkezésvolt, és kevés volt a 4.3as átlag :F.
Maradt a cukrász.Szép szakma, meg izletes is ;), de ! nagyon oda kell figyelni, sok mindenre 1 szerre, leginkább a higiéniára! na azért harapnak.Már énis otthon, ha anyuék nem ugy takaritanak mint hogy kellene :D. Eleninte tetszett, jó volt. mig voltak tanuló felelöseim, 1 házaspár, rendesek voltak, és poénként fogták fel az egészet, és igy tanítottak, és igen! jól ment, de aztán egyéb okok miatt, ök eltávoztak az üzletből, igy maradt a fönökasszony, ki nemvolt mestercukrász,csak fönök meg cukrász, és hát nagyon lese xarta hogy ki hogy tanultovább. 3. évben. csak ha épp nemjutott eszembe valami, egyböl " miért nemtudod?? végzös vagy miért nemtudod? tudnod kéne..." meghasonlók. de 1et nem segített volna.. :F
Meg ami legszörnyübb, hogy ami miatt 1ik nap megdicsér, azért másnap leba**ott :(((, és igy tanuljam meg mi jó s mi nem :F. Ezért utáltam meg a szakmát, lehet h más fönökkel más lenne, de igy... meglesz a szakma.. és ennyi kész..nemérdekel tovább ( érdekes módon majdnemén vagyok a legjobb tanuló az osztályban :DDD :P..és engem még nemis nagyon érdekel...) meg azt pl sose tudtam felfogni, hogy a rákban lehet 1es valaki technologiából???? az nemcsinál semmit munkahelyen? v mi? :Y

Felnött képzések is vannak,estin ha jól tudom ( sry ha mégsem :D).
Ez attol függ, te mit szeretnél, édes szájú, vagy ink jó kajákat szereted, ezt te tudod ;)

ui: mióta cukrászkodok, otthon többet fözök mint sütök :D ;]

mod: elnézést ha ez kicsit sok lett, és még nemis ide vágó :B :U

[ Szerkesztve ]

(#7720) net84


net84
őstag

nem meglepő, ha valaki cukrász és az informatikával akar foglalkozni
első munkahelyemen az egyik kollégám eredetileg szakácsként végzett, később lett csak belőle "informatikus" - mára már egy internetszolgáltató cégnél rendszergazda...
másik kollégám érettségivel büszkélkedhetett és azzal, hogy 3 éve végzett már az egyetemmel, de a szakdolgozat és államvizsga még 2,5 évet váratott magára - ő viszont a megélhetésért lejjjjebb adta és jelenleg eladóként dolgozik egy multinál.
én meg? infó suliba jártam, közben sm-ként kezdtem el dolgozni, majd megtanultam falat rakni, szigetelni, járólapozni, csempézni, majd festeni - végül nem lettem számítástechnikai technikus, helyette megszereztem két másik szakmai oklevelet
a legjobban akkor kerestem, amikor az építő iparban dolgoztam - mostanság pedig kifejezetten kikapcsol, ha festenem, falaznom, lapoznom vagy fugáznom kell...

én mindenkinek azt tudom tanácsolni, hogy erősen gondolja meg, hogy ezen a területen akar-e dolgozni - senki nincs agyonfizetve, nincs olyan, hogy "sose leszek ideges", egy idő után úgy fog tűnni, hogy nem lehet szabadolni a munkából - hétvégén, este, ünnep és szünnap, szabi, nászút és minden más alkalommal is zaklatni fognak hülyébbnél hülyébb kérdésekkel...
egy idő után megutálod a számítógépet, nem akarsz majd esténként leülni elé, a leveleket is lusta leszel otthon megnézni

Read only...

(#7721) nyunyu válasza net84 (#7720) üzenetére


nyunyu
félisten

első munkahelyemen az egyik kollégám eredetileg szakácsként végzett, később lett csak belőle "informatikus" - mára már egy internetszolgáltató cégnél rendszergazda...

Van egy nagydarab tag, aki exmelohelyem egyik legregebbi ugyfelenel volt konyhalany/szakacsseged (maig nem tudom a hivatalos titulusat), aztan elodeim neki magyaraztak el anno a rendszer hasznalatat, mivel a tobbieknek lila gozuk sem volt rola, hol kell bekapcsolni a gepet.
Ha valami nyugjuk volt a hardverrel/szoftverrel kapcsolatban, akkor mindig ot kertek meg, hogy hivjon minket, neki magyaraztuk, mi a teendo.
(Jo dolog am telefonon at latatlanban taviranyitani, hogy akkor ezt a drotot ide dugd, vagy most a masodik ikonra kattints ra, mivel naluk nem volt net.)

Annyira belejott az illeto, hogy o lett az ottani rendszer gazdaja, o kezelt mindent a geppel a fonoke helyett is.
(Fonoke kisse maradi, egyszer kifejtette, hogy az a raktarkeszlet kimutatas az igazi, amit o ir a kockas fuzetebe ceruzaval, mert a gep az elromolhat. :) )

Aztan szabaduszo lett, es vegul hozzank csapodott, most teruleti kepviselokent arulja a vasainkat/szoftvereinket, meg a kornyezo ugyfeleket istapolja, besegit nekik, ha elakadnak a szoftverrel.

Tenyleg, lassan mar nem is emlekszem hany hordo fekete Staropramennel log a fel szombat delutan telefonon keresztul telepitek PDAra ettermi rendelesfelvevo szoftvert mokakert.

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#7722) ML320 válasza PiciKenny (#7719) üzenetére


ML320
aktív tag

Huh, pedig egyszer már ki lett tárgyalva a téma. Mármint ki miként végzett, és ezek után számtech boltos lett. :DDD
Több mint 7 éve csinálom hivatalosan, főállásban, amúgy 14 éve űzöm az ipart. Itt a legtöbben tudják, milyen 11-kor hazakeveredni. Mármint este 11-kor. És a hajad ugyanúgy mosásra vár, mert az ügyfél melletted pöfékelt el két doboz cigit, vagy mert át kellett fúrni egy födémet, hogy a pincében tudja nézegetni a prostikat.
Folyamatos b*szogatás, egyre kevesebb pénz, egyre több "hozzáértő"... Nem leányálom mostanság az informatika. :(

Ember tervez, Isten perverz...

(#7723) PiciKenny válasza ML320 (#7722) üzenetére


PiciKenny
senior tag

:( hát igen, mindig vannak intriszting igények, amiket nekünk kinéke elégiteni mind1 szakács, cukrász oder informatika, de egy két helyes hölgyet...semmi gondnélkül :DDD :C

[ Szerkesztve ]

(#7724) as_Rock válasza PiciKenny (#7719) üzenetére


as_Rock
őstag

A leírtak alapján a főnökasszonyt nem dugták (eleget :DDD )

Egyébként szvsz, ha a szakács/cukrász szakma ennek ellenére még érdekel, lehet érdemes lenne megpróbálnod valami normális ember mellé bekerülni, aki szereti a szakmáját és lehet tőle tanulni :U

"Tényleg, ki kellene találni valami beavatási szertartást. Mittomén, be kell szólni egy modinak, ...ilyesmi.'' - by csigi

(#7725) PiciKenny válasza as_Rock (#7724) üzenetére


PiciKenny
senior tag

jajajaja már másik is mondták :DDD mert szegényke, hogyismondják nah ha jókedvevan rendes, ha rosszkedvevan bunkó :((( na miaz nemugrikbe :U :DDD

ui. hát igen, igazadvan, lehetséges, de nemvalószínű hogy ezen a pályán maradtok, informatika jobban érdekel ;)

(#7726) Mr X válasza PiciKenny (#7725) üzenetére


Mr X
veterán

"jajajaja már másik is mondták :DDD mert szegényke, hogyismondják nah ha jókedvevan rendes, ha rosszkedvevan bunkó :((( na miaz nemugrikbe :U :DDD"

Azt hiszem, ezt hívják b*szatlan p*csának. :D

(#7727) PiciKenny válasza Mr X (#7726) üzenetére


PiciKenny
senior tag

:D hát én nemerre céloztam :D
Hanem ilyen kedv ember vagymi, egyszerüen nemugrik be erre a "szó" :DD

[ Szerkesztve ]

(#7728) TheReMiXeR


TheReMiXeR
senior tag

...nekem az a tippem, hogy felejtős a "számtech eladói" munkakör...
Pénzt, időt nem érdemes ráfordítani... Eleve haldoklik az "ipar".

Pár éven belül gyökeres változások lesznek és szvsz már most túl sokan dolgoznak ebben a szférában...

Inkább legyél cukrász, jobban lehet vele keresni.

[ Szerkesztve ]

(#7729) ML320


ML320
aktív tag

Francba a viharokkal. Ma már négy helyre kell mennem, tápokkal felszerelkezve. És ha nincs szerencséjük az ügyfeleknek...
A sokadik telefonáló meg fel volt háborodva, hogy neki munkához kell a gép, panzió, szobafoglalás, mijegymás, és miért nem lehet azonnal kimennem, megnéznem, és ő nem játékra használja a gépet, stb... Miért nem értik meg, hogy 2 kezem és egy fejem van, osztódással meg nem tudok szaporodni?!?! :F

Ember tervez, Isten perverz...

(#7730) munky válasza PiciKenny (#7727) üzenetére


munky
őstag

hangulatember? :U

(#7731) PiciKenny válasza munky (#7730) üzenetére


PiciKenny
senior tag

iiigen az :D köszi :C
reggel volt mikor mégezt irtam :U

(#7732) ML320 válasza PiciKenny (#7723) üzenetére


ML320
aktív tag

Amúgy ma az utcáról is jött be egy srác, hogy műszerész végzettsége van, nem-e lenne valami meló a számára? Otthon meg már hárman is megkerestek az ismerettségi körből, hogy a gyereknek intézzek nálunk nyári munkát.

Ember tervez, Isten perverz...

(#7733) PiciKenny válasza ML320 (#7732) üzenetére


PiciKenny
senior tag

ja tényleg, ilyen nyári melóra lehet ilyen boltokban jelentkezni? nemnagy dologra, csak hogy mégis jöjjön valami zseton, meg tanuljak is valamit :U

(#7734) adalbert1 válasza PiciKenny (#7733) üzenetére


adalbert1
veterán

Hát én biztos nem kívánkoznék számtech boltba, márcsak abból kiindulva sem, hogy a cégnél az alkalmazottak mennyire le tudnak néha amortizálni a baromságaikkal...
Elképzelve a náluk még kevésbé felkészült ügyfeleket és olvasgatva az itteni storykat meg főleg nem.

(#7735) tlac válasza TheReMiXeR (#7728) üzenetére


tlac
nagyúr

Pár éven belül gyökeres változások lesznek

mire gondolsz?

[ Szerkesztve ]

(#7736) PiciKenny válasza adalbert1 (#7734) üzenetére


PiciKenny
senior tag

hátaztán? legalább röhögök 1 nagyot a sok lámán :D :C

ui : nem sértésként szántam :))

(#7737) TheReMiXeR válasza tlac (#7735) üzenetére


TheReMiXeR
senior tag

1., a boltok megdöglenek
2., illetve teljesen átalakul a pc... kisebb, mindenessé alakul, tudod mint a filmekben...

Na ez nem jövőre lesz, de már most érezhető a fjúcsör szele... Lesz majd egy tenyérnyi, zsebben hordható pc-m amit majd bárhová kivetíthetek, mert nem kell hozzá monitor se...
...és lehetne még ragozni tovább...

(#7738) eziskamu válasza TheReMiXeR (#7737) üzenetére


eziskamu
addikt

Esetleg 10 év múlva nem is lesz számtekbolt csak mobíl és szórakoztatóelektronikai üzletek? Vagy talán néhány beszállító vállalati ügyfelekhez?

(#7739) nygma válasza TheReMiXeR (#7737) üzenetére


nygma
addikt

Szvsz Te elmehetnél jósnak... ;)

(#7740) Vangelis válasza ML320 (#7732) üzenetére


Vangelis
nagyúr

Mindig a legszarabb munkát akarja mindenki:(

@@@@ https://armegoszto.hu/deals/new

(#7741) Nyugdíjas válasza PiciKenny (#7736) üzenetére


Nyugdíjas
nagyúr

Első héten biztosan...
Csak az a baj, hogy nem csak röhögni kell rajtuk, hanem addig magyarázni, mig meg nem érti, akkor is, ha már falra mászat...

‎"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

(#7742) PiciKenny válasza Nyugdíjas (#7741) üzenetére


PiciKenny
senior tag

Kitartó egyéniség vagyok, szal ez legyen a legkevesebb :P

majd meglátjuk mi lesz nyáron :U

(#7743) Nyugdíjas válasza PiciKenny (#7742) üzenetére


Nyugdíjas
nagyúr

Igen, én is ezt gondoltam magamról;]

‎"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

(#7744) Hydra SR válasza TheReMiXeR (#7737) üzenetére


Hydra SR
addikt

Szerintem meg mindig is lesz olyan eszköz, amihez sok biszbaszt lehet venni sok pénzért, szénné lehet tuningolni teljesítményileg és optikailag is, és nem számít, hogy ehhez folyékony nitrogént kell keringetni benne, zúg mint egy repülőgép turbina, elfoglalja a szoba felét és bekapcsoláskor a lakótelepen minden lakásban pislan egyet a villany. Mert üzletileg a legkifizetődőbb az eszement tuningos függőket kiszolgálni. Nem a mezei usert aki szöveget szerkeszt, internetezget, msnezik meg zenét hallgat a gépen és tudja, hogy ehhez nem kell erőmű. Őket csak akkor szolgálják ki, ha végképp meggyőződtek róla a gyártók, hogy különben inkább olvasnának vagy sétálnának a parkban.

A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.

(#7745) PiciKenny válasza Nyugdíjas (#7743) üzenetére


PiciKenny
senior tag

:D lol :C

(#7746) as_Rock válasza Nyugdíjas (#7743) üzenetére


as_Rock
őstag

Pedig nem tűntél idegbetegnek, amikor lecsoszogtál a ház elé :DDD

"Tényleg, ki kellene találni valami beavatási szertartást. Mittomén, be kell szólni egy modinak, ...ilyesmi.'' - by csigi

(#7747) diegho


diegho
nagyúr

hú mennyit írtatok :Y

az infó érettségi elég vicces volt tényleg (mindkét verzió)

a "mi kell a számtekboltos melózásho" kérdés nem kevésbé.

leírom akkor már én is. kereskedelmi szakközépbe jártam 4 évet, utána jött az ötlet, hogy matek töri szakos tanár, vagy progmat. de mivel jó volt a közösség az osztályban ezért maradtam technikusra. megcsináltam azt is (ker fősülival egyenértékű papírt adott mivel 5 évig azt tanultuk) aztán már a szakdolim is elég informatikai beütésű lett, így mentem mérnök infó fősulira. ahol persze be kellett volna járni órákra meg vizsgákra akkor nem 6 év lett volna a 3 és félből :D no de mindegy. utolsó évben jártam mostani főnökömmel mikrohullámú netet kötni. majd kiválasztottam egy nagyon jó témát szakdolira: Egy biztonságtechnikában használatos video alapú szoftver fejlesztése. magyarul biztonsági kamerák. a lényeg az volt, hogy egy webcamból csinálni szoftveresen egy biztonságtechnikai feladatokat ellátó eszközt (mozgás érzékelés úgy, hogy egy macskára ne reagáljon, de emberre aki belép egy bizonyos területre már igen, a kamera csak képeket vegyen de ezeket csak mozgás érzékelés esetén mentse el, ha mozgást érzékelt és az egy bizonyos aktivitási értéket átlépett, akkor riasztási email-t küldjön egy bizonyos előre megadott címre stb) szóval ilyen alapabb ip kamera tulajdonságokkal felruházni. jó téma volt, tetszett a dolog, öröm volt nézni az államvizsgán az értetlen arcokat a vizsgáztató tanárok felől :D mikor befejeztem a sulit rá 1 hónapra kezdtem el melózni a boltban, ez tavaly márciusban volt.

(#7748) PiciKenny válasza diegho (#7747) üzenetére


PiciKenny
senior tag

az szép :D :C

(#7749) liver


liver
tag

Öreg néni felhív telefonon:
-Jónapot!Elromlott a nyomtatóm,kikéne jönni házhoz és megkéne javítani.
Mennyiért csinálják meg?
-Jónapot!5ezer forint a kiszállísi díj és ebben már benne van 1órai szervízdíj.
-Úristen!Az nagyon drága.Én öreg nyugdíjas vagyok,bottal járok és a nyugdíjam is nagyon kevés.
-Jó rendben,akkor tesék behozni a nyomtatót a boltba és akkor kitalálunk egy sokkal barátibb árat,ha nincsen nagy baja 2ezer forintért életet lehelünk belé.
-Az még mindig nagyon sok,nincsen nekem annyi pénzem...tudja kedves nagyon kicsi a nyugdíjam.
-Sajnálom,hölgyem ennél olcsóbban én se tudom elválalni,mert a boltot fent kell tartanom valamiből.
-Még átgondolom és lehet,hogy a kisunokám elviszi magukhoz.

Nos a kisunoka valóban elhozta.A legújabb X5-ös BMW terepjáróval és hát a srác megejelenése se volt annyira szerény.Aranyóra,arannyaklánc stb...
A nyomtatónak annyi baja volt,hogy utángyártott patit vettek bele és azzal nem igazán akart müxeni.Eladtam neki egy gyári patront és voila,tökéletesen müxöt.Aztán kiderült,hogy a srácnál nincsen készpénz és nálunk kártyával nem lehet fizetni.Mondom nyomtató itt marad amíg nincsen rendezve az anyagi része.3-4 nap múlva jön és fizet.Persze áfá-s számla kell neki a 3000ft-os patiról.

Én a munkám során azt vettem észre,hogy a tehetősebb vásárlók a legszarrágóbbak és neki is nagy a szájuk(függetlenül attól,hogy kurvára nincsen igazuk).A szegényebb emberek,családok sokkal korrektebben viselkednek.Példáúl van egy vak vásárlóm,aki mindig ad jatott,minimum 1000ft-ot.Hiába erősködök,hogy nem kell,csak ott hagyja.De persze ravasz vagyok én is és legközelebb egy ezressel olcsóbban kapja amit megvesz:-)

"Próbáltad ki-kapcsolni,be-kapcsolni?Akkor világít az oldalán a gomb?Nem!Akkor be kéne kapcsolni":-)

(#7750) adalbert1 válasza PiciKenny (#7736) üzenetére


adalbert1
veterán

Hát, amikor kb. huszadjára nem akar valaki megérteni valamit, akkor nem röhögni támad kedve az embernek, hanem inkább sírni vagy ordítani... ;]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.