Hirdetés

2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#5022) Matthew


Matthew
senior tag

Sziasztok!
Először is elnézést kérnék, hogy ide írok mivel nem vagyok számtech boltos. Szoktam olvasgatni a topikot és az otthoni géptelepítős-szereléses tapasztalatok miatt eszembe jutott a sajátom: :)
Hétvégén ismerős ismerőse felhív, be kéne állítani egy gépet, internetet, stb. Na mondom oksa pár óra és elmegyek. Odaérve kiderült, hogy vettek egy P1-es gépet kompletten de nem indul. Gép indul de csak scandisk (win98) fut de megáll és kérdez vmit. Na mondom gyerünk tovább, hagyjuk a francba de nem reagál a gép semmire. Kábeleket megvizsgálva kiderült, hogy össze van cserélve a billentyűzet és az egér, a billentyűzet, a billentyű kábelében meg össze volt tekeredve két láb. :Y Na szétpiszkáltam csavarhúzóval, bedug, minden ok. Megkérdik, hogy ezzel a géppel lehet-e jáccani a gyereknek vett vadi új játékkal (min konfig: P3 800MHZ), mondom nem de passziánszra tökéletes. :) Ok, akkor van egy új gép most vették tacskóba akkor azt nézzem már meg mer az sem indul.
Oprendszer sehol, linux sem (már ez az új módi?). Hazavittem a gépet, majd hétvégén megcsinálom. Hála az égnek legalább egy Giga lap van bene, természetesen full integrált, 1 giga ram, 80GB Excelstor (remélem jól írtam:) ) vinyó és a proci: valami pentium 420 1,6GHz... :Y Nem gondoltam, hogy még lehet ilyet kapni!
110-ért vették kompletten (17-es tft FuSi moncsi, meg valami lexmark nyomtató) erre mondtam én, hogy ha nekem kellett volna összerakni egy low-end gépet akkor az 150k. Ezután nem győztem megvigasztalni a hölgyet, hogy jóvanna azé annyira mégsem szar ez. ;]

Na bocs mindenkitől még 1x de ez kikívánkozott belőlem, a legjobban a procin döbbentem meg igazából.

Üdv és kitartás! :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.