Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#3301) Shadows válasza eziskamu (#3300) üzenetére


Shadows
senior tag

meg férges az alma

Csak a cabriozás ad erőt és mindent elsöprő lendületet

(#3302) Chaser válasza Shadows (#3298) üzenetére


Chaser
titán

''A termékhez nincs illusztráció'' :P

Rohadt meleg van kinn, nagy a pangás...azért volt pár érdekes figura ma is :)
Gépbővítésre behoznak egy gépet, mert nem mennek rajta már a gamek. Azt mondja a srác, az egyik játék 7 gb memóriát kér..mondom: heeeee?:D világon nincs annyi :)) Mire apuka: lehet ám hogy elnézte, még csak kezdő a számítástechnikában. Én: nem lehet, biztos.
Aztán jól elröhögtünk hárman, hogy a srác mekkora memóriaigényes progit talált:D

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#3303) Shadows válasza Chaser (#3302) üzenetére


Shadows
senior tag

játék neve prhistoric 2222 alias pre2

Csak a cabriozás ad erőt és mindent elsöprő lendületet

(#3304) amargo válasza eziskamu (#3300) üzenetére


amargo
addikt

A kérdés addig jogos, hogy megkérdi milyet akarok. Elmondtam neki, hogy pontossan mire van szükségem, na most ez szabvány. Vagy talán az Apple PC4200-as szabványt újra hozta? Vannak kényes deszkák, ezért mentem célírányosan. Ezért kérdeztem meg ebben a boltba is, hátha van ilyen memória, amit kerestem.

Nem úgy mentem be, adjáá mááá valami ram izééééét heee.
Az hogy drágább, jelen esetben lényegtelen tényező.

“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”

(#3305) vicTechnick


vicTechnick
csendes tag

Sziasztok!
Én mint vásárló említenék meg egy sztorit, ha nem gond:

Anno pár éve (ha jól emlékszem 2004-ben) beballagtam egy számtechboltba, és megkérdeztem: - Szia, van-e esetleg GeF 4 Ti -tok? Erre a boltos (fiatal, hófehér srác) kissé fölényesen, szinte már lenézően, vigyorogva kijelenti, hogy olyan nekik nincs, meg különben is minek akarok olyat venni, meg már nem is gyártják. Mindeközben bőszen nézegetett valamit a gépén.
Mondom neki: - Jól van na, csak megkérdeztem, meg különben is, magánügy, hogy mit veszek nem?
Erre egy világméretű sóhaj megeresztése után hátraszól a kollegájának (kicsit hátrahajolva, szeme továbbra is a monitoron): Te Csabiii, van nekünk GeF 4-ünk? Válasz: - Mittomén, sztem nincs. :F
Jó, mondom bocsi és köszi, és már indultam kifelé, amikor egyszerre csak széles vigyor kanyarodott az arcomra, és mégis visszamentem a pulthoz. Igazából csak meg akartam viccelni az arcot, a kissé fölényeskedő reakciója miatt. Szóval visszamentem, és hasonlóan vigyorogva mint Ő, megkérdeztem: - Biztos nincs?
A srác felnézett, és már szinte dühösen mondta, h nincs (komolyan, vártam a végére a b*zmeg-et..)
Erre halkan megjegyeztem, hogy akkor legyen szíves forduljon meg, és pillantson a háta mögötti szekrény tetjére. Ugyanis ott figyelt szép, fehér-narancs színekben pompázó dobozban egy GeForce 4 Ti 4200 OTES! (Amikor elfordultam a pulttól, akkor vettem észre véletlenül) :))
Erre a srác elvörösödött, és szinte üvöltve hívta Csabi nevű kollegáját. Ő jött is nagy sebességgel, és kisebb vitába keveredtek, hogy hogy került a kari oda, meg hogy mióta van ott, és ő erről mér nem tudott. Na a vége az lett, hogy Csabival folytattam a tárgyalást, ugyanis az előbbi srác egy ''dolgom van, vedd át'' kijelentéssel, rákvörösen eltűnt.
A slusszpoént az adja, hogy a kari nem is volt nekik listára véve, tehát egyszerűen ott figyelt a szekrény tetején, és tulajdonképpen senki sem tudott róla. Én kiszúrtam, és mint kiderült, über nagy mákom volt ezzel, és még viszonylag olcsón meg is úsztam, ugyanis kiegyeztünk Csabival egy mindkettőnknek megfelelő árban. Ő gyorsan felvitte a rendszerbe a kártyát, ideadta, én fizettem, és mindenki boldog volt. Csabi még gyorsan elnézést kért kollegája elhamarkodott reakciója miatt. Mondtam h semmi gond, biztos rossz napja van, előfordul.

Nem akartam kritizálni a számtechboltosokat, ez csak egy eset egy ember volt. Amúgy maximum respect nekik, amiért a sok birka embert türelemmel viselik!! :R

(#3306) eziskamu válasza vicTechnick (#3305) üzenetére


eziskamu
addikt

Te figy, ez nem Debrecenben történt?

(#3307) TheReMiXeR válasza Shadows (#3298) üzenetére


TheReMiXeR
senior tag

Bazzzz, én a képen látható haverokra gondoltam :))
Egyébként lenne hajtás, mivel van egy 18+2gépes+2lábtopos projektem a jövőhétre, de csúsznak az alkatrészek...

(#3308) Calibos válasza vicTechnick (#3305) üzenetére


Calibos
addikt

Haha :D
Én hasonló képen jártam pár hete! Vga hűtőt kerestem, közben a kirakatban csücsült egy! Én azt is elvittem volna némi kedvezménnyel...de elégé látszott rajta hogy netezés közben megzavartam + 2-3 ezer forintért nem viszi túlzásba a munkát!


(#3309) vicTechnick válasza eziskamu (#3306) üzenetére


vicTechnick
csendes tag

Nem, asszem Kecskeméten...

(#3310) Shadows válasza TheReMiXeR (#3307) üzenetére


Shadows
senior tag

nekem 14 gépes telepítő projectem van a hétre 5-kor végzek és még van 6 :C :Y

[Szerkesztve]

Csak a cabriozás ad erőt és mindent elsöprő lendületet

(#3311) Chaser válasza vicTechnick (#3309) üzenetére


Chaser
titán

A kékhalban?

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#3312) eziskamu válasza Calibos (#3308) üzenetére


eziskamu
addikt

Hehe, csak nem a Számtech boltosok memoárjait olvasta? ;]

(#3313) vicTechnick


vicTechnick
csendes tag

Másik érdekes sztori:
Haverommal kb délután kettő tájékán álltunk egy számtechbolt előtt, míg a harmadik haverunk beszaladt valamiért. Gondoltuk megvárjuk kint. Dumálunk, dumálunk, amikor egyszercsak az intenzívet kissé meghaladó fékezéssel megáll egy autó a bolt előtt. Kiugrik belőle egy meglehetősen felkavart idegi állapotban lévő erősen középkorú anyuka, és a kisírt szemű kb 13-14 éves fia. Az anyuka rásikít a gyerekre: azonnal fogd meg azt a sz*rt, én meg viszem ezt az izét! A gyerek felkapta a monitort, anyuka meg a billentyűzetet. Beviharzottak a boltba, és pár pillanat múlva jött vissza a gyerek és bevitte a gépházat, majd újabb pár pillanat múlva a nyomtatót, az egeret, majd a hangfalakat. Haverral csodálkozva összenéztünk, annyi időnk nem volt, hogy kettőt szóljunk, olyan gyorsan játszódott le az egész. Akkor kezdtünk el szakadni a röhögéstől, amikor kijött a haverunk a boltból, és elmesélte h mi is történt.
Bent az anyuka még mindig felkavartan, szinte kiabálva meséli az eladónak, hogy ültek a gép előtt, merthogy mondta a fiának, hogy mutasson meg valamit a neten. Erre a gyerek csinált valamit, amitől az egész kép tiszta kék lett, mindenféle krix-kraxokat írt ki, sípolt meg ilyenek, és hogy nem tudtak vele mit csinálni. Gyorsan áramtalanították, és azonnal hozták be, ugyanis négy óra körül hazaér a férje, és ha látja h nem jó a gép, akkor abból mekkora botrány lesz, és azonnal csináljanak vele valamit!!
Szegény boltos pisszenni sem tudott, csak halkan nyugalomra intette a nőt, és mondta neki, hogy ez valószínűleg csak egy kék halál volt. Mire a nő kiabálva válaszolt, hogy ne mondjon neki ilyeneket, ő nem tudja hogy az mit jelent, csinálja meg a gépet! A boltos nem akart tovább ''vitatkozni'' a nővel és inkább biztosította, hogy meg lesz oldva a probléma, ne aggódjon csak legyen olyan kedves és pakoljon le a pultról, és a gépet kivéve mindent vigyen vissza a kocsiba. Na ekkor jött ki haverom, szóval h aztán mi történt, azt nem tudom.
De a lényeg annyi, hogy egy egyszerű kék halál miatt képesek voltak behurcibálni az egész konfigot, nyomtatóstul mindenestül! Szegény gyereknek nem fogom elfelejteni a rémült arcát, képzelem milyen lecseszést kaphatott otthon! :F :W

(#3314) vicTechnick válasza Chaser (#3311) üzenetére


vicTechnick
csendes tag

Hú, az az igazság, hogy nem emléxem melyik boltban történt. Régen volt, csak ahogy olvasgattam itt a sztorikat eszembe jutott, és leírtam. Abban se vok biztos h Kecskeméten történt, de az rémlik....bocsi

(#3315) Calibos válasza vicTechnick (#3313) üzenetére


Calibos
addikt

Micsoda szülők :D
Szegény kölyök mire felnő idegroncs lesz belőle :((

(#3316) Calibos


Calibos
addikt

badgirl
Anyám nem ért a számítógépekhez nem is érdekli igazán. De volt rá példa hogy megkértem hogy a Vga kártyámon cserélje le a gyári hűtőt az újra. Ő szeret ilyeneket csinálni, én is megcsinálom, ha rossz passzban vagy fáradt, mert éjszakás voltam, nem nyúlok ilyesmihez :(
A nők 90%-át nem érdekli a számítástechnika :(

(#3317) gipszx válasza vicTechnick (#3313) üzenetére


gipszx
csendes tag

Még mindig jobb, ha beviszi az egészet, mintha a felét otthon hagyja.
A minap volt egy gép nálam, hogy ''folyamatosan megnyitja az ablakokat magától''
Bekapcsolom, semmi rendellenes, mondom: Ez jónak tűnik.
Emberünk elviszi a gépet, majd kb 15 perc után hív: Már megint csinálja.
Mondom: Kimegyek, megnézem.
A billentyűje vezetékét állandó jelleggel odazárta az íróasztala ajtajával, és a kábel megadta magát, mert folyamatosan ütötte az Entert.
A pót billentyűt persze már előre látóan bekészítettem magam mellé az autóba. ;)

(#3318) Calibos válasza gipszx (#3317) üzenetére


Calibos
addikt

Vicc :W
Ilyenért mennyit kérsz el?

(#3319) adik


adik
őstag

Hülye állat forgalmazó! nem elég, hogy vérgagyi a cucca, arról nem ő tehet, hanem a gyártó (nem, ezeket a szarokat nem is gyártják, hanem gányolják)... Szóval még mindig úgy nyomják a magyar nyelvű leírást, hogy a gagyi mp3-hoz tartozék a hálózati töltő is, pedig nem az. Csak usb-kábel van a dobozban, tölteni számítógépről kell. És már sokadik user hozza vissza (jogosan), hogy nincs benne a hálózati töltő, pedig a leírásban benne van, hogy nincs benne, én meg persze elfelejtettem tájékoztatni a kis pénzű, zenére vágyó árvát.

Kettő, csipkebokor vessző!

(#3320) gipszx válasza Calibos (#3318) üzenetére


gipszx
csendes tag

A gép vizsgálatért nem akartam kérni semmit, de erősködött: ''Nem úgy van az, hiszen dolgozott vele!''
Mondom: ''Akkor adjon egy ezrest''
A kiszállást /kb 3km/ viszont nem fizetettem ki vele, csak az új billentyűt.
Így szerintem korrekt volt, és mindenki örült. :))

(#3321) ML320


ML320
aktív tag

Negyed 12-ig olyan szép napom volt! Most elrontották. Meg kell csinálnom a zárást! Három CD lemez, és egy... !!!! Billentyűzet matrica!!! 624,- Ft a mai forgalmunk!!!

Ember tervez, Isten perverz...

(#3322) eastsider válasza ML320 (#3321) üzenetére


eastsider
nagyúr

mi az a bill. matrica? :)

(#3323) ML320 válasza eastsider (#3322) üzenetére


ML320
aktív tag

A hölgyeménynek fekete színű notija van, angol billentyűzettel. Ha fehér lett volna, akkor alkoholos filccel összefirkáltam volna, de fehér alkoholos filcem nincs. A kréta meg gyorsan lekopik róla, más ötletem nem volt. Volt valami izé a polcon, jó porosan állt ott. Gyorsan lerázogattam, és odaadtam.
A hölgy már készítette a István királyunk képmását, és a számlán gondolkodott. Viszon szép volt a mellbősége, így kemény 120Ft-ot kértem érte :D :P :B

Ember tervez, Isten perverz...

(#3324) batmab válasza eastsider (#3322) üzenetére


batmab
senior tag

ha isten is ugy akarja,akkor ilyen....

[link]

de van szép uv-s is..eccerüen gyönyörü.. :R

[Szerkesztve]

2009.08.24 leányom, Kiara. Már 118cm, és >21kg.. :D Fontos! utánvéttel még anyámtól sem vásárolok...

(#3325) ML320 válasza batmab (#3324) üzenetére


ML320
aktív tag

Amit eladtam, nem volt 1kg-os!!! Átvert a nagyker!!! :F
:D

Ember tervez, Isten perverz...

(#3326) TheReMiXeR


TheReMiXeR
senior tag

Bazze, nekem is kemény 22ezer forgalom volt eddig...
5szervizes gép, villámlovaglás utáni nem idulással...
Még jó, hogy az 5ből 3db pékettes gép amihez nekünk semmilyen csere sz@runk nincs, szal muszáj volt elküldenem őket.

Bezony ilyenkor jön jól egy szünetmentes vagy valami villámvédelem...
Természetesn mindenkinek sürgős és csak nézzem meg meg ilyenek.
SZOMBATON NINCS SZERVIZ!!! NEM ÉRTHETŐ AMIT MONDTAM???
de csak nézzem meg!!!
NINCS SZERVIZ, a megnézés már annak számít!!!
A fene azt az értelmetlen fejét.

Az egyik péketteses nőci még rítt is, mert hát ez a gép atyaúristen mennyit ért!!!

MINDENKINEK KELLEMES HÉTVÉGÉT!!!

(#3327) TheReMiXeR


TheReMiXeR
senior tag

Na, csak sikerült feltornáznom negyven fölé :))

...de volt közben egy érdekesség is :

Tenyerestalpas anyuka a tenyerestalpas kisfijával beront, szószerint.
-ehhöz van tőtő?
-mi lenne az az ehhöz?
-hát ez a vacak empénegyes (lazer márka osánból)
-sajnos mi külön nem forgalmazunk ''ehhöz tőtőt''
-ménem? teganp vettük az osánba és nem vót hozzá tőtő
-azért van ez tetszik tudni, mert ezt csak usb-ről lehet tölteni
-az meg mi? azt hogy lehet bedugni a konnektorba?
-azt sehogy, azt számítógépre lehet csatlakoztatni
-jaaa, az nekünk nincs
-amit mi forgalmazunk, ahoz van töltő is
-cseréjje má be nekem egy olyanra!
-sajnos ezt nem tudom becserélni, mert nem itt vette meg amúgy sem forgalmazzuk ezt a készüléket
-na akkor majd elmegyünk egy másik bótba ahol becserélik!!!
-talán tessék visszavinni az osánba, hátha becserélik egy olyanra aminek van töltője is
-maguknál mennyi egy tőtős?
-ami most van készleten az 1gigás de más márka és van töltője is 13ezer
-az drága, ez sokkal olcsóbb és még cédé is van hozzá...
-ehez is van cd, de töltő is
-szóval akkor nem cseréli be nekem???
-mint már említettem nem tudom becserélni
-na jó akkor majd visszamegyek az osánba, mert ottan tutti becserélik és nem fognak vacakolni a vevővel
-elnézést, de magácska itt nem vevő, mivel nem itt vette a terméket, nem is akar itt venni, hanem ez volt a legközelebbi bolt ahová bejött reklamálni...

bummm... beb@szta az ajtót és elviharzott a tuskószállító zöld szuznyák szedánjával a tuskóarcú apuval egyetemben...

a másik :
-ez kellene, de borda nélkül... (mutatja a kezében a gyári dobozos intel hűtőt)
-sajnso se ilyen hűtőm nincs külön eladó és pláne a ventijét nem tudnám csak úgy eladni ha lenne is
-most micsinájjak ezzel? vegyek egy komplett hűtőt amikor csak a venti ment tönkre?
-kénytelen lesz, ha akarja használni a gépet...
-mennyi a legolcsóbb hűtő?
-2100.- Spire rezes cucc
-számla nélkül mennyi? mert nekem az se kell
-ugyanannyi és kap mellé blokkot
-szóval itt nem lehet alkudozni
-nem igazán
-na mindegy, akkor kérem a hűtőt de a blokkot is
-ez csak természetes
-mert a blokk az kell a garanciához
-általában igen, de mivel erre a ventire meg úgy általában az olcsóbb kategóriára amúgy sincs garancia felesleges ezen gondolkodnia...
-hogyhogy nincs rá garancia?
-azért nincs rá, mert az előző is 2 hónaposan tönkre ment a portól, ami azt jelenti, hogy valszeg ez is tönkre fog menni, azaz nem fogom az ön hűtését ingyen cserélgetni...
másnak egy ilyen hűtű több évig szokott menni, inkább azt tanácsolom, hogy rakja fel és ha kell hetente fújja ki a port a ventiről...
-na jó, akkor majd ezt megoldom én...
viszlát

(#3328) Thulcandra válasza TheReMiXeR (#3327) üzenetére


Thulcandra
senior tag

[kép]

" Ride away from falling ground, ride away from the big black cloud, ride away until the day come that we all live in a 2 wheel nation "

(#3329) eastsider válasza TheReMiXeR (#3327) üzenetére


eastsider
nagyúr

lol, ménem mondtad neki, h vegyen mellé egy porszívot is :))

(#3330) adik válasza eastsider (#3329) üzenetére


adik
őstag

mert nem szívni akart, hanem tölteni :)

Kettő, csipkebokor vessző!

(#3331) eastsider válasza adik (#3330) üzenetére


eastsider
nagyúr

a 2. (CPU hűtős) kid-re gomndoltam :)

(#3332) adik válasza eastsider (#3331) üzenetére


adik
őstag

:B :)) :))

Kettő, csipkebokor vessző!

(#3333) gipszx


gipszx
csendes tag

Van most nálam egy C*non MP510 nyomi ''sárgát nem nyomtat'' hibával.
Nem igazán segített a fejen az ultrahangos mosó sem, tán még rosszabb is lett mint volt.
Cukrászok használták, ételfestékkel nyomtattak vele fotókat ostyára. :Y Kb 20 képet bírt kinyomtatni a fej, és utánna kampec. Attól tartok ezt kicsit problémás lesz gariztatni a szervízben. :F
Pedig állítólag ez spéci ételfesték kifejezetten nyomtatóhoz [link]

(#3334) Chaser válasza TheReMiXeR (#3327) üzenetére


Chaser
titán

Mi árulunk hálózatról üzemeltethető USB töltőt, kemény bruttó 1320ft-ért..hogy szoktak örülni az olyan userek, akik töltő nélküli mp3 playert vettek:D

Lehet kérdeztem már, mennyi a minimális értékhatár, aminél kötelező 1 év jótállást kell adni? :F Nálunk valahogy szóba került a bótba, és 10k-t mondott az árubeszerző.. hogy ennyi pár hónap óta, akkor vitték fel. Én 1k-t tudtam, és hogy nem vitték fel.

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#3335) ML320 válasza gipszx (#3333) üzenetére


ML320
aktív tag

A tortát meg berakják a nyomtatóba, vagy a CD címkézőjét használják? Nekem 4300-asom van, abba jó lehet?
:DDD

Ember tervez, Isten perverz...

(#3336) Whaskes válasza TheReMiXeR (#3327) üzenetére


Whaskes
senior tag

mértnem kezdtél el szakbarbálkodni? egy síma villásdugónak a kábelét megblankolva a másikfelére meg egy usb-s csatit felrakva? ott a töltőd! 2K majd nézett volna nagyokat amikor bedugja :DDD

|87 104 97 83 107 101 83| "Itt nincs rasszizmus, de igény lenne rá!" [muszály, egyenlőre, helység, szallag] Az ön bankkártyáját az ATM elnyelte, tájékoztassuk a Microsoftot a felmerülő problémáról?

(#3337) Vangelis válasza gipszx (#3333) üzenetére


Vangelis
nagyúr

:)
Hol történt?

@@@@ https://armegoszto.hu/deals/new

(#3338) TheReMiXeR válasza Chaser (#3334) üzenetére


TheReMiXeR
senior tag

Én arra adok garit amire én is kapok.
Annyi garit adok, amennyit én is kapok.
Letojom azokat akik jönnek nekem azzal, hogy mi van ráírva.

Pl. Pendrive... ráírja a gyártó hogy 5 év, viszon én 3-al kapom. Akko annyival is adom el. Akinek nem teszik az vegye meg ott, ahol 5évet adnak rá.
Eddig még nem volt ebből probléma, hálistennek megértik a népek. 1x2x kérdezett rá csak valaki, hogy is van ez...

Én nem árulok ilyen töltőt, mindent nem tudunk tartani. Nem az mp4-es vackokból élünk meg, szerintem vegye meg azt amiben ez benne van. Nos, nálam lévőkben van töltő, úgyhogy a tuskóarcú anyuka bekaphassa a kistuskó egyik gyökerét.

[Szerkesztve]

(#3339) Ariadne válasza Chaser (#3334) üzenetére


Ariadne
őstag

Lehet kérdeztem már, mennyi a minimális értékhatár, aminél kötelező 1 év jótállást kell adni?

A 151/2003. Korm. rendelet értelmében már jópár éve bruttó 10.000 Ft értékhatár felett, a rendelet mellékletében felsorolt termékekre (incl. számítógép és szgép alkatrész) kötelező 1 év jótállást vállalni. ;) Javaslom magyarorszag.hu-ról vagy fogyvédelem honlapjáról elolvasni a fentit plusz 49/2003. GKM rendeletet a jótállás és szavatosság intézéséről (nem ez a pontos neve), no meg a Ptk. vonatkozó szakaszait, olyan 304-308. között vannak, ha jól emlékszem, szintén ''jótállás' és ''szavatosság'' címszavak alatti részek. Ezek mind kötelezőek ma...

"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)

(#3340) Chaser válasza TheReMiXeR (#3338) üzenetére


Chaser
titán

A kérdés az volt, hogy mennyi az az értékhatár, amire kötelezően kell 1 év jótállást/szavatosságot/garit adni, ki hogy nevezi..a törvényben előírt értékhatárra voltam kíváncsi, ami nagykerre és kiskerre 1aránt vonatkozik.

#3339 Ariadne: a 10k-s értékhatár már tiszta, viszont priviben kaptam egy üzit, hogy azalatt kötelező a fél év gari. Ez igaz? Tehát pl nekem egy 1020 ft-os hálókarira fél év garit kellene adnom? Majd utánaolvasok a témának, de ha ilyen témákban jártas vagy, akkor oszd meg velem, akár priviben is :R

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#3341) wwenigma válasza Chaser (#3340) üzenetére


wwenigma
Jómunkásember

Hacsak a gyarto nem adja többel... ;]

Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma

(#3342) ML320 válasza Chaser (#3340) üzenetére


ML320
aktív tag

Emlékeim szerint 1.000,- Ft, ami alatt nincs kötelező gar. Az 1020 Ft-os hálókarira is 1 év gart kell vállalni. Ez már inkább csak a boltot minősíti, hogy jogilag csüri-csavarja a dolgokat, vagy a vevőért van.
A 10.000,- Ft-os kategória a szavatosság/jótállás jogkörben fontos, és igazság szerint a 151/2003 mellékletében sorolja fel, mikre vonatkozik a 10k.

Ember tervez, Isten perverz...

(#3343) amargo válasza vicTechnick (#3313) üzenetére


amargo
addikt

Úgy 3hete, apukámnak összeraktam egy gépet. Egész sporttáskányi cuccot vittem Neki, előtte persze tudtam, mi van nála, moncsi, winyó, egér, háttértár.. kb ennyi is.
Összeraktam a gépet, mondom OK billentyűzet lássuk a macit. Erre nem at-s volt (foggalmam sincs hogy havják AT-nek? még at-s deszkáknak volt ilyen ajzatuk..)
Hétvége volt, kis falú, mondom ez így szívás, ebből kocsikázás lesz, de nem mert kiderült van a közelbe egy bolt talán nyitva lesz. Pár sarokkal arrébb volt is :)
Gyorsan nyitottam, hogy egy ps/2-es bill kellene. - Áááááá olyan nincs nekik. Kicsit furcsáltam, de jó kisbolt.. - milyen van? - mutatotok a dobozokra - elég egy egyszerűbb is látok is ott fennt. - leveszi, persze ps/2 es.
Még párat ajánlott majd elvittünk egy olyat, ami már apukámnak is tettszet és jó árban is volt.
Mindenesetre jó fej volt az eladó rendes is, nekem átlagban csak jó tapasztalataim vannak. Itt is inkább csak az volt a bibi, hogy a háztővében a fészerben nyitotta a boltot, de jó!

“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”

(#3344) blueMerle válasza amargo (#3343) üzenetére


blueMerle
veterán

Ne haragudj, nem vágod? Számtech boltosok memoárjai? Nagyon kedves meg aranyos a történeted de semmi keresnivalója ebben a topikban. Szeretem olvasni itt a jóféle sztorikat, de az efféle, korántsem ide való dolgok nagyon felba....felbosszantanak :((( :W

(#3345) pulcsi válasza TheReMiXeR (#3326) üzenetére


pulcsi
tag

A szervízes szombat vasárnap nekem is a kedvencem mivel NINCS, és szerintem csak elvétve vannak szervízek hétvégén.
Pali bejön itt egy notebook csináljam meg h a 3g-s kártyával mennyen a net, mondom hagyja itt ha lesz idóm megcsinálom, de nem igérem hogy kész lesz hétvégén válasz
- de mért
- mert egyedül vagyok, és ki is van írva hogy hétvégén nincs szervíz
- de most mért 2 perces munka ( ha így vágod akkor van csináld magad mozgalom is) ;]
- itthagyod megnézem amint lesz időm
- ha hu dehogy hagyom itt keresek inkább egy másik helyet ahol megcsinálják azonnal
- sok sikert (szombat du. 2kör) ;]

''A cmabrigde-i etegyemen kéüszlt eikgy tnuamálny áítllsáa sznreit a szvkaaon bleül nincs jlneestőgée annak, mkénit rdeeőzndenk el a btűek'' " Ezért a megrendelése teljesítése legkésőbb a hétfői (január 06) napon 15:00 - 18:00 óra között"

(#3346) Ygg válasza pulcsi (#3345) üzenetére


Ygg
senior tag

Ya, mert minden csak két perc, meg kurva eccerű.
Meg hogy mernek ezért a semmi kattintgatásokért ennyit elkérni ezek a kóklerek.
Hát a ****@@!!??!!

(#3347) Shadows


Shadows
senior tag

én is birom, mikor a mester meg a paraszt meg a szalagkábel meg van cserélve teljesen (értsd: master =ide 0 on the motherboard) socket A procira hűtő fordítva..... dvd író primary paraszt. winyó secundary slév..... meg mikor behozzák a gépet nem megy, de a gyerek leszedte a procicollert és azóta nem megy. Apám a szokásos adag 10x-ese a procin (értsd mikor nem csak a magra jut hanem a procira egészen)!!!! és elkérek 2k-t. mié ilyen sok?? @�@�°= ezé.

ma punnyadás a köbönn meg quadro byte setup 1000-el.

mod :TAGOLDAM, ahogy tudtam ;]

[Szerkesztve]

Csak a cabriozás ad erőt és mindent elsöprő lendületet

(#3348) Superman válasza blueMerle (#3344) üzenetére


Superman
nagyúr

Mi a bajod, elgurult a gyógyszered? Ne ordíts már le valakit, csak azért, mert be mert ide írni és nem számtechboltos. Máskor is írtak már ide vevők, elmondták a tapasztalataikat, vita is volt, valamikor elég kemény hangú, de amit csinálsz, az gyerekes.

Ha felbosszantott, akkor igyál egy hideg sört, vagy hűtsd le magad valamivel....

(#3349) gforce9


gforce9
csendes tag

előző hét péntek du 5 körül (6-ig vagyok nyitva)

Jön be 1 ismerős arc akinek szoktam szivességből is segíteni, mert ő meg segít viszont ha festő vagy kőművesmunkám van a ház körül. Hozza az egyik barátját, meg 1 p2-est. Hogy nézzem már meg mi a baj, mert hol elindul hol nem a gép... (huhú, ez nem hiányzott pénteken :S ) De hát ismerős, muszáj megnézni mi a gond.
Felrakják a gépet az asztalra, ekkor ért az első sokk (sajnálom, hogy nem csináltam fotókat) megpróbálom leírni a gépet.
ATX-es ház... hiányzó power gombbal. Az egyik 5.25''-ös takarólemez kifúrva, és egy bazinyag billenőkapcsoló odaragasztva. Ez nem lesz egyszerű, mondom magamban... a ház oldalát félve mertem levenni :).
Belül furcsa látvány fogadott. Az ATX-es házban egy AT-s táp volt és egy AT szabványú alaplap.. a hátsó kivezetéseknek a hely kifűrészelve kézzel. Az alaplapon egyébként már rajta volt az ATX-es tápcsati is. Gondolkodtam, hogy akkor miért nem ATX es táp van benne, ha már a ház is ATX meg az alaplap is tudja... ekkor még nem tudtam rájönni. Később rájöttem.... de nem menjünk ennyire előre :)
Nah kezdjük a tesztet.
Először pár kérdés a hibáról, hogy milyen körülmények között fordul elő, nem igazán akaródzott szétszedni a gépet, mert gondolom az mindenkinek ismerős, hogy az összes csatlakozó, slot, foglalat a lapon már olyan idős, hogy ha egyszer szétszedi az ember, tuti kontakhibás lesz amikor visszaszereli. Fél liter kontaktspray se elég az ilyen korú szarokra.

É: Menet közben szokott leállni a gép?
Ü: Nem, csak van úgy, hogy nem indul.
É: Reggel amikor bekapcsolják, szokott jelentkezni ez a gond, vagy csak amikor már meleg a gép?
Ü: Teljesen véletlenszerűen jelentkezik.
Nah gondoltam magamban ez jó, mert valószínű nem memória és nem processzor, a szerelésre kényes cuccokhoz nem kell nyúlni. Hacsak nem az alaplappal van gond. Összedugom a gépet ventik pörögnek, kép nincs, HDD kerreg, a hangból ítélve a windows bootol.
VGA ki, rendszer indít.. semmi csipogás.
Nah vagy szar a speaker, vagy szar az AGP a lapon.. nézzük a speakert. 1000 éves lap semmi jelölés, hogy mit hova.. internetről manual megkeres-letölt, kiderül a speaker rosszul van rádugva.
Indítás újra vga nélkül, semmi csipogás.
Nah mondom lap.. de azért rádugok egy másik speakert hátha... Indítás újra.. 3 rövid 1 hosszú... HURRÁ, él a lap illetve az agp.
Eddig eltelt kb fél óra... fél óra és zárnék.. :W
péntek este van, már szinte érzem a számban a hideg söröcskét :DDD
Nah agp-t vga-t meglocsolom kontakspray-el, vga be a gépbe indítás, kép bevillan a monitoron.. windows bootképernyő nagy örömtánc, gondolatban már nyitom a sört, amikor kép el, a bootolás a hdd hangja alapján még folytatódik. Megfogom a vga bordáját, de el is kapom a kezem, mert szinte éget... Na mondom kafa. Benézek a kártya aljára, venti áll (1000 éves tnt2-es).
Kártya ki. Nézem a lomok között van venti, csak épp a csavarok helye nem passzol. Kártyáról venti le, próbálkozzunk az olajzással. Megolajozom, kézzel megjáratom kicsit, gpu újrapasztáz, vissza a gépbe. Gép indít, traktorhang a vga-felől, de a venti pörög. A szemem előtt gyöngyöző söröskorsók lebegnek. :DDD
Gép bootol kicsivel tovább bírja mint álló ventivel, de leáll.
Ü: De hát ezt hamar ki lehetett volna deríteni, ott a polcon egy másik VGA ki kellett volna azzal próbálni.
É: (Ekkor kapott el az ideg egy kicsit :((( )Igen jól látja az ott egy másik vga a polcon, de nézze meg a 2 kártya csatlakozója közötti különbséget.
Ü: Tényleg ezen máshol van a bevágás..... De nekem kéne a gép sürgősen.
É: Kipróbáltam volna másik VGA-val de ilyen kártyám nincs (ugye a 3V-1.5V móka). Na van a sufniban egy ezeréves gépem, talán van benne egy PCI-os kártya.
PCI-os VGA előkeres(kb fél óráig kutattam a kamrában a lomok között), gépbe be.
Gép indul, windows hiba nélkül fut.
Ü: megvenném ezt a kártyát, ezen ugye elfut a NFS6? :W :W :W
É: hát nemigazán... ez egy 4mb-os kártya, nincs benne semmilyen 3d támogatás.
Erre megszólal az ismerősöm, hogy van neki elfekvőben otthon egy tnt2-es. Megbeszélik, hogy na majd az megy a gépbe.
Újra megszólal az ismerősöm: - A tápot viszont cseréljük már ki ATX-esre. (nagyon türelmes vagyok, de sztem ekkor már mindenkinek eldurrant volna az agya)
É: Mégis minek?
Ü: Hát én úgy tudom, hogy a táp egy fontos alkatrész, és kellene egy jó táp bele.
É: Hát én kicserélhetem, de ennek a gépnek tökmind1.
Ü: cseréljük ki azért.
AT-s táp ki, ATX-es be, összedugok mindent a resetgombból csinálok powergombot, mert ugye az ki van törve a házból. Indítanám.. semmi.. se kép se hang. Nézem a manualt, tuti jól dugtam rá. azért lehúzom a PW csatit, aztán csavarhúzóval végikaristolom a lábakat, hátha csak kontaktos :DDD (ekkor már kurvára nem érdekelt a gép).
Semmi... se kép se hang. Na ekkor jöttem rá miért is volt az a kurva nagy billenőkapcsoló a házon és miért volt AT-s táp a gépben. Az atx-es tápcsati, vagy az ehhez kötehető alkatrészek a lapon valamelyike elszált, és csak AT tápcsatiról működik a cucc.
Régi táp vissza ekkor már kb este 7 körül járhatott az idő.
É: Ennyi többet én nem tehetek ezért a gépért.
Ü: Mivel tartozom?
Ránézek az ismerősre, szemében látom, hogy azt kell mondani, hogy semmivel. (majd jön kifesteni a garázst :D)
É: Semmivel, de itt van a sarkon 1 bolt, 2 üveg jéghideg borsodira igényt tartok! :DDD
Elmentek megvették, hát nekem még életemben nem esett olyan jól a sör :D

hú de jó hosszú lett.. nah mindegy elbírja a PH! :D

Minden problémára legalább 2 megoldás létezik. Ezek közül az egyiket én mindig tudom! :)

(#3350) Shadows válasza gforce9 (#3349) üzenetére


Shadows
senior tag

alkoholista!!! ;] ;] :DDD :))

[Szerkesztve]

Csak a cabriozás ad erőt és mindent elsöprő lendületet

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.