Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#23301) Sanyi.mTs válasza föccer (#23298) üzenetére


Sanyi.mTs
addikt

sajnos, ha nincs humoránál a főnök, vagy nincs jó viszony vele, akkor akár célzásnak is veheti a beszólást.

(#23302) szjoci válasza föccer (#23298) üzenetére


szjoci
őstag

Nem hiába beszéltem múlt időben :D . 10 évem így telt el, és nem voltam agyonfizetve. Egyébként jófej főnök volt, csak rohadtul belefáradtam az állandó pörgésbe. De ez itt nagyon off téma, számtechbolthoz semmi köze... El is húztam, maradok read-only :B

[ Szerkesztve ]

(#23303) ViZion válasza SityiSXT (#23295) üzenetére


ViZion
félisten

A legtöbb ócó lapost vásárlónak elmondom, h a fontos cuccit rakja külső vinyóra, írja ki néha DVD-re, az asztali gépre másolja, vagy tolja a felhőbe...
Erre volt már aki szomorú-szmájli arcal jött, h nem jó a gép. Mondom ez HDD hiba. Adatokat lementik? Mondom nem, a gari az a vasra van... Persze ha linux alól olvasható, akkor megpróbálom, de többnyire ezek az olcsó szarok végleg feladják. Volt, aki céges userként kérte a szervizt a mentésre: 40 k-ért ajánlották fel. Mire visszaírt, hogy rendben, addigra ledarálták a HDD-t, legalábbis azt mondta, h ezt írták vissza. Fasza.

Alap dolgokkal tisztában kell lenni, ez is olyan, mint a biciklizés: mindenki vágja, de azért, mert gyerekkora óta belénevelték a szabályokat. Akinél ez nincs meg, az PC fronton is beleszalad ebbe-abba... :)

Céges ismerős gépén vírus volt, halogatta a javítást, hiszen megy a gép, csak pár e-mail van, ami fura... Erre a tré letiltotta a kimenőit a sok spam miatt. HEllo. 2 hétig próbáltam időpontot kérni a takarításra. Nem is értik, h mit veszíthetnek, mert amiket olvasnak (esetleg), hogy bankkártyát lecsupaszítottak, meg ilyesmik, az mind USA, itt ilyen nincs, hiszen senkit nem ismer, akinél lett volna. Ennyi elég is, nem lehet baj. :U

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#23304) SityiSXT


SityiSXT
őstag

(#23298) föccer: Már csak két hétig vagyok itt, utána új meló. Van is most nagy fejvakarás a tyúklétra felső végén, mert hirtelen rájöttek, hogy de hát én mennyi szart vissza tudtam lapátolni a tehénbe.

(#23299) ati012: Éves gyűlésen mindig megy a nagy sajnálkozás, hogy a gizdasági helyzet miatt be van fagyasztva mindenki fizetése. Aztán olyanokat hall az ember, hogy az 50000 embert foglalkoztató cégcsoport fővezíre 19 milliós bónuszt rakott zsebre. Persze euróban.

(#23303) ViZion: Ekkora világcégnél policy van ám, amit megkerülni alkalmasint körülményes lehet. Ami van, az egy nagy kalap bélsár. Céges adatot nem bízunk külsős cégre, a belső "felhő" mérete meg kb. lepkefing. A külső adattár lenne igazából jelenleg az egyedüli "legális" megoldás, de hát ehhez azért okítani is kéne az embereket, az IT trainer pozíció pedig már több, mint egy éve üres. De ki tanítson, ha egyszer maguk se értenek hozzá úgy igazi mélységben?

(#23305) szumo


szumo
senior tag

Lehet össze vissza csapongok, de nézzétek el, mert napok óta egy méhkas a fejem helye.

Mai telefon, hogy kellene egy ügyfélnek segíteni. Mondom mi a baj, hát, hogy szaggatva nyit meg és játszik le a gép videókat. Kérdem mikori a gép? Vagy 4 éves lehet, hangzik a válasz. Ismerve az embereket ez vagy 8 -at jelent, és akkor is éppen egy irodai gép lehetett. Kérdeztem még pár dolgot, olyanok derültek ki, hogy igaz évek óta külső merevlemezre dolgozik, de a c meghajtón folyamatosan küzd azzal, hogy 600MB szabad hely legyen. Mondtam, szívesen megnézem a gépet, amire a válasz, hogy azt nem, mert nagyon fontos adatok vannak rajta, meg olyan adatok, amik más kezébe nem kerülhetnek. Mikor volt fizikálisan kitakarítva a gép? Hát jó régen, de a gép oldala le van véve (Na ki mire emlékszik, miért vették le egy időben az emberek a gép oldalát?). Megkérdeztem szép illedelmesen, hogy engedik, hogy hozzányúljak a géphez, amire csak hümmögés volt a válasz. Mire én illedelmesen elköszöntem. A telefon letétele után meg nem sok kellett, hogy az asztal szélébe verjem a fejem.

A héten még jutott ilyen, mert jöttek, hogy egy esti hosszú munka után le akarta törölni a pendrive-ot, hogy arra tegye fel a munkát, de már fáradt volt és nem figyelte, hogy a c meghajtóra adta ki a parancsot. Hát a törlés kezdődött, és csak az első nyitott programnál állt meg. Áldozatok az összes adobe termék és az autodesk programjai. Majdnem annyi volt ezek helyreállítása, mint egy új kép felinstallálása.

Minden apró probléma kis türelemmel, megoldhatatlan gonddá fejleszthető!

(#23306) ViZion válasza szumo (#23305) üzenetére


ViZion
félisten

OMFG...
Nálam a mai EPIC az volt, h csörgött a teló: XP-t telepítene, de serialt-kér. Mi az és tudok-e adni... Az a szép, h egy új laptopot vitt. :O

Javítottam már úgy gépet, h a műhelyfőnök a könyvelő és a nagyfőnök figyelte minden mozdulatom. Nem tudom mit kezdtem volna a cég könyvelésével, biztosan érdekes olvasmány, ha ekkora volt a para. Remélem elköszönéskor említetted a kedves ügyfélnek, h legközelebb már lehet, h SEMMIT nem lehet lementeni, helyreállítani, stb... Ez megnyugtatja őket, hamár ekkora birka, megérdemli. Ha ennyire nem bízik meg benned, akkor keressen mást, a gyereke biztosan ért hozzá... :K

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#23307) szumo válasza ViZion (#23306) üzenetére


szumo
senior tag

Említettem természetesen! Ért a gyereke hozzá sőt, egy nagyon jó szervizes és informatikus, de a történet többi része egy másik könyv másik fejezete, ami nem a topik témája.

Amúgy az előbb ébredten, csörgött a céges telefon. Tudom, hogy nem szabad felvenni, de a sajátom mellett volt, és felriadva azt se tudtam merre vagyok arccal előre. A c meghajtós ügyfél hívott, hogy outlook express el nem tudja elküldeni a levelét. De a tv is azt mondja nincs net, meg a műholdvevő is. Viszont tud nyomtatni (ez azért fontos, mert előttem valaki basztatta a nyomtatót és az usb kapcsolatot letiltotta, csak a wifi és a lan megy benne). Tehát belső hálózat van. Kérdem a modemen világít mind a négy led? Erre mondja, hogy már többször újraindította. Majd nagy nehezen kihúztam belőle, hogy a jobb oldalon kettő vilog. ADSL és az Ethernet. Mondtam, hogy vegye fel az Invitellel a kapcsolatot, én meg főztem egy jó erős kávét.

Most tényleg a 3. céges hely ahol belefutottam az Invitel jótékony hatásába. 1-1 nap sz.pi sz.pi dino-t simán elkönyvelhetek miattuk. Nagyon szeretem az őskövület D-link 360R modemeiket. Miért nem lehet lecserélni már azokat? De nyaltam már be T-system-et is, hogy az új bekötéshez kapott az ügyfél egy D-link routert, a cisco multi ketyere meg el volt dugva a szekrénybe, a D-link olyan nagytudású volt, hogy nem volt hajlandó swich-ként menni, és mire rákérdeztem, hogy van e egyáltalán modem az épületben, már majd megőszültem/megőrültem (kinek mi tetszik). Persze a cisco-ban volt kábeltévé telefon, wi.fi, lan, csak a bekötő ember sz.rt beállítani 3 perc alatt.
Persze barátnőmnél is szívatott már meg az i betűs cég. 4 órát kínlódtam az elpusztult router pótlásán, az ebéd is megfőtt, vagy 5x hívtuk a bűvös számot, vagy 5x tagadták hogy náluk lenne a hiba, mikor is hatodjára bevallotta az aktuális hang, hogy egész hétvégén hol volt hol nem net, mint a mesében.

Innen üzenem minden kedves szolgáltatónak, hogy a szolgáltatás azért van, hogy az ügyfél használja, ők meg pénzt keressenek. Az elavult eszközöket meg illik cserélni, még náluk is (360R).

Lehet nagyon kifakadtam, de ez szerintem vasárnapra kijárt nekem :F

[ Szerkesztve ]

Minden apró probléma kis türelemmel, megoldhatatlan gonddá fejleszthető!

(#23308) Hequila válasza szumo (#23307) üzenetére


Hequila
őstag

Újrakondizás után a 360R is csodákra képes ;)

''Nem kell hajó, nem kell repülőgép, | Van mit ennem, van hol aludnom még!'' Tankcsapda

(#23309) szumo válasza Hequila (#23308) üzenetére


szumo
senior tag

Szerinted melyik cég adja ide 1-2 napra a modemet?

Minden apró probléma kis türelemmel, megoldhatatlan gonddá fejleszthető!

(#23310) Jazzos válasza szumo (#23309) üzenetére


Jazzos
tag

Vinni kell cseredarabot. Eldugod a rosszat a hátad mögé, előkapod a jót. Csiribiri-varázslat, 8000.- :D

(#23311) szumo válasza Jazzos (#23310) üzenetére


szumo
senior tag

Jó ötlet!
Lehet alkalmazni fogom :)

Minden apró probléma kis türelemmel, megoldhatatlan gonddá fejleszthető!

(#23312) gozso válasza szumo (#23311) üzenetére


gozso
senior tag

2db van a kocsiban most is.

pár hete (hónapja vettem itt a ph-n 3db-ot, 3500huf-ért.) 1db-ot eladtam 3k-ért, a többi teszt, illetve cseredarab :)

fél vese eladó..., szivárványhártya ugyanitt

(#23313) cbmfan válasza gozso (#23312) üzenetére


cbmfan
senior tag

hmm... kösz az ötletet! ez is felkerült a hétvégi bevásárlólistára :DDD

Close the world, ʇxƎu ǝɥʇ uǝdo

(#23314) cbmfan


cbmfan
senior tag

kell valakinek Terminator töltője?

Close the world, ʇxƎu ǝɥʇ uǝdo

(#23315) E.Kaufmann válasza Jazzos (#23310) üzenetére


E.Kaufmann
addikt

Én már előre tudtam, szopó a régi 360R, ezért lecseréltem 321B-re ahol csak lehetett, kivéve ott, ahol az újabb broadcom alapú 360R volt.

[ Szerkesztve ]

Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!

(#23316) Kal-El


Kal-El
senior tag

Nem tudja valaki, hogy mi történt a PCGear bolttal?
Megszűnt?

(#23317) TESCO-Zsömle válasza Kal-El (#23316) üzenetére


TESCO-Zsömle
félisten

Sanszos.

Sub-Dungeoneer lvl -57

(#23318) iday


iday
aktív tag

Mai csoda gép.
Láttam hogy valamit csináltak vele, no de azért szétszedtem.
[link]
[link]
[link]
[link]

Magyarázat: dobjuk be a sütőbe oszt jó lesz!

Mégse. :D

3dfx & AMD & ATI forever! http://iday.hu

(#23319) ViZion válasza iday (#23318) üzenetére


ViZion
félisten

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#23320) Mardel92


Mardel92
tag

Sziasztok!

Ma találtam ezt a topikot, kicsit megnyugvással olvasom, hogy nem csak hozzánk járnak be hülyék :)
Ezen felbuzdulva gondoltam megosztom az egyik kedvencemet.
Bejött egy fiatalember, hogy valami nem az igazi a gépével, mostanában fagyogat, lassú, leszögezte, hogy ő bizony nagyon ért hozzá, de hát ez kifogott rajta.
Mikor behozta a gépet, azt hittem szívrohamot kapok. Egy ATX lap volt "bemoddingolva" egy Micro-ATX házba, olyan módon, hogy a hátulja ki volt vágva lemezvágó ollóval (ilyen "hóbapisilős" egyenesre), mivel a táp helye ugye ki lett szabdalva, az átkerült az ODD- slotokba (vagyis beerőszakolta, ránézésre gumikalapáccsal). Az alaplapot 3 cm-es metrikus anyákkal rakta fel, úgy, hogy a tálca és a deszka közé kb fél cm-es gumidarabokat tett (ez becsülendő :) ).
Persze a nagy szakértésben nem vette észre, hogy a lapon 4 kondi el van durranva, de valahogy nem is vártam mást a profi modding után.
Sajnos kép nem készült, ezt a mai napig bánom, de mentségemre legyen, akkora volt a sokk, hogy ez valamiért elfelejtődött :D

(#23321) pulcsi


pulcsi
tag

Na mit szívtam digivel, gyereknek telefonos segítség gépe nem ismeri fel a bedugott kábelt, de a barátnője gépén megy azt beállították a digisek, hoztam neki routert hazavitte felhív, bekötés router írja nincs kábel, fasza akkor kábelt kicserélni a kis 'doboz és a routet között és már jó is lett. Mondjuk kidobta a kábelt, de szerintem cross lehetett, hogy ne tudjon routerezni, vagy simán 1 gépes kábel :)

''A cmabrigde-i etegyemen kéüszlt eikgy tnuamálny áítllsáa sznreit a szvkaaon bleül nincs jlneestőgée annak, mkénit rdeeőzndenk el a btűek'' " Ezért a megrendelése teljesítése legkésőbb a hétfői (január 06) napon 15:00 - 18:00 óra között"

(#23322) szumo válasza pulcsi (#23321) üzenetére


szumo
senior tag

Biztos DigiTV?
Tudtommal a diginél nincs modemes internet.

Minden apró probléma kis türelemmel, megoldhatatlan gonddá fejleszthető!

(#23323) -=RelakS=- válasza szumo (#23322) üzenetére


-=RelakS=-
veterán

Akkor nem csoda, hogy szívott vele ;]

Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__

(#23324) pulcsi válasza szumo (#23322) üzenetére


pulcsi
tag

Nem modem egy kis kocka ami ketté ágaztat mint lehet kapni olyat ami egy utpből kettőt csinál fogalmam sincs mi lehet talán jelerősítő. Amúgy nehéz összetéveszteni a digit mással ha csak ők szolgáltatnak a házban.

[ Szerkesztve ]

''A cmabrigde-i etegyemen kéüszlt eikgy tnuamálny áítllsáa sznreit a szvkaaon bleül nincs jlneestőgée annak, mkénit rdeeőzndenk el a btűek'' " Ezért a megrendelése teljesítése legkésőbb a hétfői (január 06) napon 15:00 - 18:00 óra között"

(#23325) Alg válasza pulcsi (#23324) üzenetére


Alg
veterán

ADSL szűrő? :F

"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO

(#23326) szumo válasza pulcsi (#23324) üzenetére


szumo
senior tag

Ha kábel tv Akkor F csatlakozós elosztó, ha meg telefon vezeték, akkor ahogy az előttem szóló mondta ADSL szűrő és elosztó, viszont mindkét esetben jár egy modem a mazzagok végére, és onnan jön az UTP.

Minden apró probléma kis türelemmel, megoldhatatlan gonddá fejleszthető!

(#23327) pulcsi válasza szumo (#23326) üzenetére


pulcsi
tag

Na de elképzelhető h cross kabelt raktak neki, igaz szívtam 30 percet
vele telon de sikerült

''A cmabrigde-i etegyemen kéüszlt eikgy tnuamálny áítllsáa sznreit a szvkaaon bleül nincs jlneestőgée annak, mkénit rdeeőzndenk el a btűek'' " Ezért a megrendelése teljesítése legkésőbb a hétfői (január 06) napon 15:00 - 18:00 óra között"

(#23328) maláj


maláj
őstag

eheti körkérdésünk a nagyérdeműhöz ...

miért áll le a gép és melegszik túl a vga kártya ???

(#23329) Armahun válasza maláj (#23328) üzenetére


Armahun
addikt

Mert piros nyákos :DDD

Ha szerinted egy tárgy lehet Ő, akkor te is az vagy. Jó étvágyat evés előtt illik kívánni. A már evő embert ezzel étkezévében megszakítani igen nagy illetlenség.

(#23330) DeFranco válasza maláj (#23328) üzenetére


DeFranco
nagyúr

rossz a szellőzés. le kell venni a ház oldalát

(#23331) maláj válasza DeFranco (#23330) üzenetére


maláj
őstag

le volt véve :DDD
300x-os nikotinmérgezést kaptam a "benti" szagtól :U

(#23332) Vicoo


Vicoo
senior tag

szóval kiállított darab !
akkor kedvezmény van rá ?
van.
6000? az kevés!
tudom hogy van vagy 30% haszon rajta !

WAT?

(#23333) LÁZ válasza Vicoo (#23332) üzenetére


LÁZ
addikt

de ha tudja, mé' nem hiszel neki :DDD

insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween special figurák-Toysrus Bricktober 2022)

(#23334) shteer válasza maláj (#23328) üzenetére


shteer
titán

Szep! Forgott egyaltalan?

..szerintem jónak tűnik

(#23335) ViZion válasza maláj (#23328) üzenetére


ViZion
félisten

mikroszűrős venti, ennyi. Rajta a porcicák megkötik a levegőből a koleszterint :DD

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#23336) maláj válasza shteer (#23334) üzenetére


maláj
őstag

fiatal korában még futott mint a chipset hűtő - mára már feladták a harcot ;]

(#23337) qdak válasza maláj (#23336) üzenetére


qdak
addikt

siman mentheto, ha nem egett ki.
muxerolaj, felevig jo...

(Don Hedo) ஃ°˙*˙°ஃ доступ запрещен ஃ°˙*˙°ஃ; Eladó HP ML350 G6: https://hardverapro.hu/apro/hp_ml350_g6/friss.html

(#23338) cbmfan


cbmfan
senior tag

valahol van egy jól működő döglött HIS kártyáról leszedett ha kell.

Close the world, ʇxƎu ǝɥʇ uǝdo

(#23339) gozso


gozso
senior tag

mindennapi sony vaio downgradelését add meg nekünk...

és ne vígy minket a driverek kísértésébe...:(

[ Szerkesztve ]

fél vese eladó..., szivárványhártya ugyanitt

(#23340) shteer válasza gozso (#23339) üzenetére


shteer
titán

Oszt mie? Nem megy a 8-ason a feszbuk?

..szerintem jónak tűnik

(#23341) ViZion válasza shteer (#23340) üzenetére


ViZion
félisten

a nyóc használhatatlan f@s... sokan utálják mert nem igénylik az arcukba toluló felesleges csempéket. Jah, ki lehet kapcsolni, asztal meg minden... Win7-nél volt kis öröm, h lassan-lassan lesz pár eyecandy, amiben az OS X és a linuxok fényévekre lehagyták... erre bamm, aero sincs. Lehet jönni tesztekkel, de irl érzésre egyi lepkefingnyit sem gyorsabb a W7-nél, szebbnek végképp nem szebb, viszont rengeteg proginak van vele baja. :R

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#23342) szumo válasza gozso (#23339) üzenetére


szumo
senior tag

Amen!

Minden apró probléma kis türelemmel, megoldhatatlan gonddá fejleszthető!

(#23343) Balinov válasza maláj (#23328) üzenetére


Balinov
félisten

jezus, szinten asus hd4870-emen detto ilyen hutes van, az a rezszinu muanyag keret csak ront a helyzeten, kb 2 het utan ment is le anno rola...padloszonyeges lakasban 3-4 honap alatt az ilyen filc szeru pororoszlanreteget eredmenyez nalam.

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#23345) Gézengúz válasza moorland (#23344) üzenetére


Gézengúz
addikt

Hihetetlen igénytelenség, sajnos ez nem csak a számítógépház állapotát mutatja, hanem a helységben lévő koszról is pontos képet ad.... :(((

(#23346) #93794560 válasza moorland (#23344) üzenetére


#93794560
törölt tag

Azt a mindenit! Ilyet még nem láttam! Beszarás! :D :W

(#23347) gozso válasza shteer (#23340) üzenetére


gozso
senior tag

kéredzem én? :DDD
e köll, ezt kapják...

fél vese eladó..., szivárványhártya ugyanitt

(#23348) szumo válasza moorland (#23344) üzenetére


szumo
senior tag

Amit az öntödéből az öntőgép mellől hoztak szervizre, az nem nézett ki így. :P

Minden apró probléma kis türelemmel, megoldhatatlan gonddá fejleszthető!

(#23349) #21346560 válasza szumo (#23348) üzenetére


#21346560
törölt tag

persze, mert az "öntvény" nehezen folyik bele a gépházba...

(#23350) ViZion


ViZion
félisten

Mai epic:
Memóriát vennének ismerőstől, tesztelné a vevő. Mondom memtest, fut fél órát, akkor már nem para.
Azt mondja a vevő: neki nincs annyi ideje, valamigyorsabb kellene :U
OMFG, akkor indítsa el a gépet, ha megy, akkor OK a ram... most komolyan, ha nincs rá idő, akkor nem kell tesztelni, nem? Megjegyzem az eladót ismerem, ha nem jó, akkor visszaveszi, de mivel használatban van, ezt azért kizárnám...

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.