Hirdetés

2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#12151) szumo válasza danih (#12150) üzenetére


szumo
senior tag

Nem csak ott, hanem a középsulikban is.
Nem tudom, nekem 5 évem volt megtanulni a szakmát.
Na mindegy ez egy másik fórum témája lehetne.
Na gyerünk melózni, mert ha írogatunk, akkor nem lesz kiflire, meg tejfölre való.

Minden apró probléma kis türelemmel, megoldhatatlan gonddá fejleszthető!

(#12152) Balinov válasza szumo (#12151) üzenetére


Balinov
félisten

nem lehet eleg koran kezdeni, de alapveto hw ismeret szerintem kell. Bocsanat,hogy belepofatlankodok outsiderkent, de azt hiszem az en peldam tanulsagos es kovetendo:

kulker szakkozepbe jartam, heti 2x szamtekoraval anno. 386DX-ek voltak, haloba kotve, floppy-rol bootolva win3.11-el. Nekunk anno volt olyan orank, hogy a szamtektanar megmondta, hogy mindenki hozzon kovetkezo orara csavarhuzot, lehetoleg csillagfejut. Mindenki lesett csak, hogy most mivan, de azt kaptuk feladatnak, hogy szet kell szedni a gepet (na jo, alaplapot nem kellett, csak kivenni a fogegysegeket, majd mindent vissza kellett szerelni. A teszt pedig az volt, hogy ha mukodott, akkor nem kaptal semmi jegyet, ha nem, addig kaptal 1est szamtekbol, mig nem mukodott a gepet ujbol. Meg a lanyok tobbsegenek is ment, na jo, volt aki beszedett 1-2 karot, de ezt a tanar felevkor jovairta:).

Gyakorlat nelkul nincs elmelet, ez teny, csak ezt a tanmenetbe is be kellene epiteni, ami nem tunik megvalositottnak.

bocsanat az off-ert

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#12153) mephi666 válasza Balinov (#12152) üzenetére


mephi666
nagyúr

na, ide én is csak egy régebbi kommentem tudom linkelni

...a srác már talán elvégzi következő félévben a fősulit (amit 2001-ben kezdett... szerintem ez lassan rekord lehet), de saccra az elmúlt 15-20évben (mióta van gépe) szinte semmi nem ragadt rá hw/sw témából :( és diplomás mérnök-informatikus lesz... emberileg nincs vele semmi baj, de a szakmai tudása olyan szinten van, hogy egy csattogós falepkét nem bíznék rá... példának okáért: egy gépet nem képes összerakni, majd feltelepíteni egy alap win-t... mindig az egyik figurával csináltatja, akinek talán villanyszerelő a szakmája, de emellett elég magas szintű informatikai tudással rendelkezik, amit perfektül alkalmaz a gyakorlatban :K (nálunk fősulin gyakorlatban kb. utp-kábelt tanultunk összerakni, de ez sem volt újdonság...)

az a baj, hogy sok ilyen ember tétlenkedik a munkaerőpiacon és a cégek nagy része is csak a papírt nézi :(

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#12154) vhunor


vhunor
őstag

Én - bár anno másfél év után váltottam informatikáról újságírás és HR területre - is azt látom nap, mint nap, hogy az iskolapadokból kikerülő frissen végzettek nagy része nagyon kevés gyakorlati ismerettel és tapasztalattal rendelkezik. Emlékszem, amikor '92-ben (10 éves voltam :) ) édesapámmal úgy szedtünk szét két számítógépet, hogy az egyiket az egyik sarokban, a másikat a másik sarokban, hogy ne keverejük össze az alkatrészeket... :) Azóta is sokkal inkább a hardver a szerelmem, mint a szoftver.

Na de amiért elkezdtem megírni ezt a hozzászólást: vettünk fel a céghez néhány IT gyakornokot, főleg first-line support területre, azaz az apró-cseprő user errorokat nekik kéne megoldaniuk. Egyik kolléganőm kapott egy külső monitort a notebook-ja mellé, de nem tudta, hogy kell normálisan (felbontás stb). kirakni a képet. Kijött a gyakornok, és vagy fél órát bűvölte a notit, driver, catalyst control center, stb. Miután elment, visszaértem az irodába és a kolléganő elmesélte a történetet, csak nevetni tudtam, hogy egy fn+f4 kombinációt nem tudott megnyomni a végzős hallgató :) .

(#12155) DeltaPower válasza vhunor (#12154) üzenetére


DeltaPower
őstag

GAMFon ez meglepetés volt, azt hiszem Hálózatok nevű tárgyból. Úgy kezdtük a gyakorlatot, hogy itt egy számítógép, ezt most szétszedni elemekre és összerakni. Gyakorlati ZH-n a feladat hasonló: a gép az asztalon hever darabokban, rakd össze. Második feladat: ha össze van rakva a gép, a delikvens kimegy a teremből, a tanár pedig valami hibát idéz elő a gépben (félig kihúzott kábel, bios beállítás stb), majd a visszatérő delikvensnek meg kell állapítani a hiba okát. Befejező feladat: hálózatba kötni és konfigolni.
A legnagyobb szégyen nálunk az volt, mikor a harmadéves infós nem tudott egyedül windowst telepíteni a gépére... az ember általában a saját cuccán tanulja meg ezeket a dolgokat, aki viszont nulla tapasztalattal rendelkezik, nem tudom hogy akar ilyen melót vállalni.

"Moonshine Whiskey (70°, ízesítés nélküli) van. Fincsi" - Teebee - "De az kiírtaná az egész családomat..Akkor is ha csak én innék belőle.." - forintuser

(#12156) bobsys válasza DeltaPower (#12155) üzenetére


bobsys
addikt

hehe, ismeros, szinten hasonlokat csinaltunk mi is OKJ kepzesen a hallgatoknak

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#12157) Badman 4ever válasza szumo (#12149) üzenetére


Badman 4ever
őstag

Sziasztok!

Külsősként saját sztori: Általános iskola 5. osztályban a legelső számtech órán a tanár az első órán összerakott egy 486-os gépet és következő órán az önként jelentkezők jegyre összerakhatták, én voltam az első, egyből sikerült. Az első pár óra abból állt, hogy körbeadogatott az osztályban mindenféle hardvert és közbe magyarázta, hogy mi az és hogyan működik. Szerintem valahogy így kellene csinálni a dolgokat.
(Az is igaz az első részhez kapcsolódva, hogy nekem könnyű dolgom volt, 6 éves koromba, '98-ban egy P1-es géppel kezdtem a pályafutásom, Win 3.11-el és kb. az írással-olvasással együtt tanultam meg a DOS-os parancsokat, mire 5.-be kerültem, gond nélkül felhúztam egy Win 3.11/95/98 szintű op.rendszert, ráadásul nem nagyon tanítgattak, magamtól tanultam meg a jó részét a dolgoknak, úgy, hogy a nevelőapám mellett ülve néztem, hogy ő hogy csinálja.)

Android: elavult, mókolt Linux kernelre rágányolt virtuális gép. Macrohard SpyDOS 11 - Something went wrong. :( Vigyázat, a pingvin harap! Házi szerver Tualatin Pentium III-S 1.4 GHz alapon, Ryzen nagyvas, Bulldozeres AMD laptop és Pine64 PinePhone - Arch Linux mindegyiken. Ender 3 Pro rules!

(#12158) Dorien válasza mongi (#12146) üzenetére


Dorien
veterán

Nekem van 2000-ből OKJ-s "számítástechnikai technikus" oklevelem. A képzés alatt egyszer sem mutattak belülről számítógépet. Az idő olyan 10%-ában tanultunk egy kis elméleti hw/sw ismereteket, egy kis Turbo Pascal programozást, meg egy kis Office-t. A maradék 90%-ban meg egy csomó olyan dolgot, aminek csak elég szőrmentén van köze a számítástechnikához. Kedvencem volt a "lakatpánt készítése a műhelyben". :D

[ Szerkesztve ]

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó iBasso SR3 high-end nyitott fejhallgató 189.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#12159) pohár válasza Dorien (#12158) üzenetére


pohár
félisten

a lakatpánt az kellett :DDD :DDD

GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |

(#12160) mongi válasza pohár (#12159) üzenetére


mongi
senior tag

Az nagyon fontos hogy le tudja zárni a fiókját az illetéktelen behatolástól :DDD

Dorien: véletlenül nem lakatos képzésben vettél részt? :DDD

.......................................................................... Gondolj ide amit akarsz.

(#12161) kraftxld válasza mongi (#12160) üzenetére


kraftxld
nagyúr

számító géplakatos :D

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#12162) Balinov válasza mongi (#12160) üzenetére


Balinov
félisten

kensington lockot keszitettek, biztos :DDD

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#12163) TESCO-Zsömle válasza mongi (#12130) üzenetére


TESCO-Zsömle
félisten

Volt szerencsém eltölteni egy félévet a BMF-en. Ott informatikából az első ZH-n 3 kérdés volt.
Az első egy számolás abachusszal, a második a lézernyomtató működése, a harmadik az RV770 GPU és a köré épülő videókártya felépítése.

Volt a félévben 1 óra abachus, 1 óra szgép történelem, 2 óra Windows történelem, egy óra az alap hw-ekról (nyomtató, floppy, cd, satöbbi), 2 óra INTEL vs. AMD, majd 3 óra ATI vs. nVidia.

Amiket írsz (MD,RD,CHKDSK,CD.., MSBACKUP) azokat én általános iskola 6. osztályában tanultam. 7-ben comenius logo volt, 8-ban meg Tyrian :P .

Sub-Dungeoneer lvl -57

(#12164) TESCO-Zsömle válasza Dorien (#12158) üzenetére


TESCO-Zsömle
félisten

Technikusin egy órát dumált a munkavédelmi tanárunk "Állványok és létrák" témakörben. Úgy kezdte, hogy "Állványt csak ács és állványozó készíthet." Az elkövetkező fél órának kb semmi értelme nem volt, de meghallgattuk. Aztán áttért a létrákra...
Másik tanárom, aki maga is részt vett a modul-rendszer kidolgozásában keserédesen informált, hogy a fent említett témakör egy külön modul lesz, és 32 órában oktatják majd.

Jókat poénkodtunk ezen:
1. óra: Állványok: Állványt csak is...
2. óra: Az egy fokú létra
3. óra: A két fokú létra
4. óra: A három fokú létra
...

És aki nem tudná, hogy mi az értelme az oktatás leépítésének annak megsúgom: Hogy a szakmát jópénzér árulhassák tanfolyamokon.

[ Szerkesztve ]

Sub-Dungeoneer lvl -57

(#12165) mongi válasza TESCO-Zsömle (#12163) üzenetére


mongi
senior tag

ott volt hogy tisztelet a kivételnek. amúgy én a mostani helyzetet írtam le, nem azt hogy mi volt 7-10-15 éve... :P :R

.......................................................................... Gondolj ide amit akarsz.

(#12166) TESCO-Zsömle válasza mongi (#12165) üzenetére


TESCO-Zsömle
félisten

Értem én, csak arra mutattam rá, hogy nekünk általánosban tanítottak olyat, amit te fősulin várnál el. Egyébként akik mostanában végeznek, azok velem egy időben kezdtek általánost, szóval ők is nyugodtan tudhatnák. Az meg nem a diákon múlik, hogy mit tanítanak neki. :(

Sub-Dungeoneer lvl -57

(#12167) alibaba78 válasza stol (#12138) üzenetére


alibaba78
őstag

Ez csunya volt!!! Talan el kene gondolkoznod ezen, nem? Mr. Tokeletes

(#12168) danih válasza alibaba78 (#12167) üzenetére


danih
addikt

Mi lenne ebben csúnya? Ha rendőr vagy skót jönne be büdösen gondolom az már nem keltené fel az érdeklődésed...

(#12169) stol válasza alibaba78 (#12167) üzenetére


stol
addikt

Akinek van lóvéja 150-180ezres gépre, ne mondja nekem azt, hogy nem tud tisztálkodni. :W
Nem mellesleg, olyan faluban lakom sajnos, ahol mi vagyunk a kisebbség
Kis falunk hírhedt. Itt volt 2 lincselés is. Teccik emlékezni? Egy sima polgár és egy tanár gyilkosság.
Nekem ne mondja, hogy gondolkozzak olyan, aki nem lakik "ezek" tőszomszédságában.
Ne intsen gondolkozásra olyan, akinek nem lopták le idén az összes gyümölcsét, holott ő dolgozott érte. Felcibálták az összes évi krumpli vetést, paradicsom is odavan, meg minden.

20ezer alatt szembeköpi a rendőrt, mert semmit se tehet vele, max engem hurcolnak meg és éjjel rámjön a "rokonság", mert feljelentettem.

"Terhes az anyám, kell neki a vitamin..."
-Azt a büdös semmirekellő mindenedet.. terhes mi, kell a vitamin? Tessék, itt a kuvasz vitaminnak.

Nem láttál még embert gyorsan kerítést mászni :DDD

Nem mondom, hogy mindegyik retek, de 95%-uk az, az tuti.
Van egy család, akik mezőgazdaságból élnek, 2 gyerek, iskolába járnak, dolgoznak.
Nah ők szarabbul élnek, mint a retkek semmittevéssel.

LOL

[ Szerkesztve ]

(#12170) sasa311 válasza stol (#12169) üzenetére


sasa311
veterán

Respect....

Én már tuti 220-at vezettem volna a kerítésbe jó sok amperrel, hogy a bennszülött ne szaladjon el aztán költöztem volna az ország másik végébe bármi áron :(

Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?

(#12171) pohár válasza sasa311 (#12170) üzenetére


pohár
félisten

egyszerűbb felnevelni 3 dobermant vagy rotit, azok legalább legálisak :(

GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |

(#12172) danih válasza sasa311 (#12170) üzenetére


danih
addikt

Ezt már egy bácsika eljátszotta, a vége az lett hogy meghurcolták és lecsukták (vagy felfüggesztett).
Neked nincs jogod. Nekik van.
És most lehet menni sirni a modikhoz.

[ Szerkesztve ]

(#12173) alibaba78 válasza danih (#12168) üzenetére


alibaba78
őstag

danih: "Mi lenne ebben csúnya? Ha rendőr vagy skót jönne be büdösen gondolom az már nem keltené fel az érdeklődésed..."

Ettol a hozzaszolasodtol kimeltel volna meg!!! Pont azt hianyoltam, hogy nem irja oda, hogy a budos paraszt Magyar bejon a boltba, ha eppen az! Csak a ciganyt nevezzuk a szarmazasan, igaz? Es nem ertem, hogy illik ossze a rendor, meg a skot. :F

stol: Tovabbra sem ertem, miert neked all meg feljebb. Neked hogy esne, ha jelentkeznel egy allashirdetesre telefonon, ahol is az ember azt mondja neked, te vagy az elso jelentkezo, es mivel megvan a megfelelo szakkepzettseged, gyere be azonnal, es tied az allas. Massal mar nem is beszelek le akkor interjut. 1 oraval kesobb odaersz, es ahogy meglat, kozli veled, hogy sajnos az allas mar betelt.
Megertem az allaspontod, de nem vagyunk egyformak, ezert elvarom toled, hogy ne altalanosits! Nem vagy semmivel kulonb, mint en, es ez forditva is igaz. "95%"? Bah.... Fogalmad sincs, mirol beszelsz!
Akkor szolj legyszives, ha neked, vagy a kornyezetedben elo emberek barmelyikenek volt lehetosege a nagy dontesben: Hova szuless!!!
Nekem nem adatott meg a dontes joga, es nem is banom, hogy olyan vagyok, amilyen. Sajnalatos teny, hogy 2010-ben is faji eloiteletekrol vitatkozunk egy informatikai forum egyik faradt goz topikjaban. Remelem, nem tevedtem a topikot illetoen.

Valoszinuleg ez mar nem fog valtozni. Sajnalatos...... :(((

mod.: Megdobbennel, ha megmutatnam a munkahelyemet. Olyan emberek elnek ott, akik annyi penzt koltenek egy honapban az autojukra, amennyit te joesetben 1 ev alatt keresel meg (feltetelezes). Had ne mondjam, a kutyam ola kulonb a lakasuktol. :(

[ Szerkesztve ]

(#12174) danih válasza alibaba78 (#12173) üzenetére


danih
addikt

"Es nem ertem, hogy illik ossze a rendor, meg a skot."
Erről ennyit, nem is fogod érteni. Apám épitkezik, brigádja van, nem egyszer vett fel cigányt/hajléktalant/egyéb rászorulót becsületes melóra. Mindig megszivta. MINDIG (amikor norvégokat alkalmazott).
Él itt egy népcsoport amely nem hajlandó szocializálódni, elfogadott (mondhatni európai) normák szerint élni. Az utca fontosabb, mint az iskola (mert mind be tudná iratni, cseszd meg INGYEN VAN, de nem - és ez a továbbtanulásuk fő gátja, nem a rasszista felvételi rendszer).
Gőzöd sincs a dolgok mikéntjéről, csak nyomod a fotelliberális dumát.

És azért vitatkozunk erről, mert egy vidéki számtech boltos életében az ilyen életképek igenis valóságosak (ellentétben az általad elképzeltekkel), nem azért irta, mert rasszista.

[ Szerkesztve ]

(#12175) sasa311 válasza alibaba78 (#12173) üzenetére


sasa311
veterán

tökmindegy :(

[ Szerkesztve ]

Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?

(#12176) nyunyu válasza Balinov (#12162) üzenetére


nyunyu
félisten

kensington lockot keszitettek, biztos :DDD

Az az a meregdraga hightech cucc, amit kartonpapirral 5 mp alatt ki lehet nyitni? :DDD

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#12177) alibaba78 válasza danih (#12174) üzenetére


alibaba78
őstag

""Es nem ertem, hogy illik ossze a rendor, meg a skot."
Erről ennyit, nem is fogod érteni."

A rendor nem egy szarmazas. Talan csak ezert nem ertem.

"Apám épitkezik, brigádja van, nem egyszer vett fel cigányt/hajléktalant/egyéb rászorulót becsületes melóra."

Te egyebkent vagod, hogy mit irsz le? Hajlektalannak, meg raszorulonak lenni egy allapot, ciganynak meg szuletni kell.

"Mindig megszivta. MINDIG (amikor norvégokat alkalmazott)."

Nem ertem.

"Gőzöd sincs a dolgok mikéntjéről, csak nyomod a fotelliberális dumát."

Ha eddig meg nem esett volna le, es is cigany vagyok.

"És azért vitatkozunk erről, mert egy vidéki számtech boltos életében az ilyen életképek igenis valóságosak (ellentétben az általad elképzeltekkel), nem azért irta, mert rasszista."

Altalam elkepzeltek? Engem tobbszor koptek le az utcan, csak ugy heccbol, mint vallbaveregettek volna. Szerinted nem tudom mirol beszelek? Ebben elek 32 eve, es a sajat boromon tapasztalom, minden elonyet, es hatranyat. Azt hiszem, nagyon is tudom, mirol beszelek
Egyebkent nem vedem oket. Minden szemet embernek meg kell kapnia a melto bunteteset a tetteiert, de nehogy mar rajtam, es a hozzam hasonlokon torjon a palca, mert az ilyen emberek, mint te altalanositanak. :((

(#12178) danih válasza sasa311 (#12175) üzenetére


danih
addikt

Kár, hogy kiszerkesztetted, mert sajnos pont nem mindegy, mert igenis valamit tenni kell (bár megértelek) :(

alibaba78: minden téged ért atrocitásért én kérek bocsánatot. Megszenveded keményen, és én megértem. Egyébként nem általánositok. Csak még nem találkoztam olyan romával, akit becsülni tudtam volna. Empirikus tény! (Szerinted ha egy kutyát mindig megrúgdosnak ha a tálkájához megy, akkor nem alakul ki benne egy pavlovi reflex, mely szerint: tálkához nem megyünk? Megtanulta! Tapasztalat.) Én mindenkihez pozitivan állok hozzá, tényleg. (Külföldön tanultam, vannak ázsiai, arab, afrikai barátaim érdekes módon, akiket roppantul becsülök)

[ Szerkesztve ]

(#12179) nyunyu válasza alibaba78 (#12177) üzenetére


nyunyu
félisten

Akkor te vagy a szerencsetlen 5%, aki a 95% tettei/viselkedese miatti altalanositast megszivja.

Mint nemreg elhunyt kormanyszovivo.
Temetesere kivonult az osszes fotelliberalis meg megelhetesi sztarcigany gyoziketol gyurcsanyig, kollegam meg majdnem hanyt a temetesen, akkora kepmutatas, meg hangzatos szovegek voltak, aminek a negyede sem volt igaz.

O gimiben egyutt jart az illetovel, 4 evig egyutt bandaztak, mire valami kozos ismerosuk elarulta neki, hogy a haverja cigany.
Annyira szegyellte a szarmazasat, hogy sosem hangoztatta...

[ Szerkesztve ]

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#12180) alibaba78 válasza sasa311 (#12175) üzenetére


alibaba78
őstag

Lehet, neked mindegy, nekem nem!

danih: Koszonom!

stol: Nagyon sajnalom, ami veled, es korulotted tortent, es tortenik! Remelem, megoldodnak a problemaid!

nyunyu: Nekem rengeteg olyan ismerosom van, aki "normalis". Hiszem, hogy az arany nem 5% normalis - 95% elmebajos.

Egy idoben en is szegyelltem a letagadhatatlant, de rolam az eso sem mossa le. Mara felvallalom......, vagy elfogadom, es bekeben elek onmagammal, vagy szegyenkezve onostorozom magam. Nem akartam vitatkozni senkivel! Szeretnem, ha tisztelnenk egymast! Legalabb itt a forumon, ha mar az utcan nem is.

[ Szerkesztve ]

(#12181) danih válasza alibaba78 (#12180) üzenetére


danih
addikt

Nem láttad sasa311 hozzászólását, ő kanyaritott egy hosszabb posztot, de aztán letörölte, és irta oda, hogy "tökmindegy". Nem a téma nem érdekli, hanem tudja, hogy úgyis kimoderálják az egészet, és ezért irta.

(#12182) alibaba78 válasza danih (#12181) üzenetére


alibaba78
őstag

Akkor bocsanat sasa311! Ha ki is moderaljak, legalabb mi paran elolvastuk egymas velemenyet. Nekem fontos, mit gondolnak a korulottem levok.

(#12183) danih válasza alibaba78 (#12182) üzenetére


danih
addikt

Én is örülök hogy olvashattam soraidat, mert igy távolról és felszinesen is bár, de megismertem olyasvalakit, akit eddig sajnos nem volt alkalmam megismerni!
Megsérteni senkit nem állt szándékomban.

[ Szerkesztve ]

(#12184) sasa311 válasza alibaba78 (#12182) üzenetére


sasa311
veterán

Az nagyon nagyon sajnálatos, ha te abba a - sajnos- elenyésző pár százalékba esel, aki képes lenne normális emberként viselkedni és élni és te szívsz a maradék többség szokásai és bűnei miatt.

Mesélhetnék rémtörténeteket, amik csak velem történtek meg, pedig nem a viii. kerületi gettóban élek, mégis már a családom elszenvedett egy több betörést, egy lakásrablást (lakásmaffia), ennek kapcsán voltak "Svéd" szomszédaim 3 évig.

Szóval hazudnék, ha azt mondanám, hogy bele tudom élni a helyzetedbe magamat. Kicsit talán olyan, mint mikor magyarként a szlovákokhoz megyek rokontlátogatni... Csak annál durvább. Viszont neked is nagyon jól tudnod kell, hogy miről beszélünk mi itt. Nem egyedi, nem kirívó esetekről és a "főszereplők" majdnem mindig svédek....

Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?

(#12185) alibaba78 válasza danih (#12183) üzenetére


alibaba78
őstag

En sem akartam senkit megbantani, a neha arrogans stilusommal es orulok, hogy egy jot beszelgettunk. :R

sasa311: Szomoru olvasni, ami veletek tortent! Nagyon sajnalom! Erezheto az irasodban a harag, es gyulolet, ami nem csoda.

Engem edesapam gyerekkorom ota ugy nevelt, hogy keszuljek ra, nekem mindig duplan kell bizonyitani. Sosem ertettem, miert. Hittem, ugyanolyan normalis vagyok, mint a tobbi gyerek. Serdulokorom ota ertem, mire gondolt. Nem banom, ha duplan kell bizonyitanom, de kell, hogy kapjak egy lehetoseget!

En csak azt szerettem volna elerni, hogy ne borszin, faj, vallas, vagy nemi hovatartozas alapjan kategorizaljatok be egy embert, hanem eloszor adjatok egy eselyt! Legalabb egyet, hogy megmutathassa az illeto, milyen ember is o.

Koszonom, hogy leirhattam a velemenyem, es hogy elolvastatok! :R

(#12186) bullseye válasza alibaba78 (#12185) üzenetére


bullseye
addikt

értem is amit írsz, meg félig-meddig át is élem néha (és mindenkinek ajánlom az "Akinek a szeme kék" c. doksit, aki "többségi" származású, így nem érti, milyen pl. fórumokon arról olvasni, hogy vadidegenek akár a közvetlen környezetedben a halálodat kívánják)
DE
a politikusok, a média, a mindenki, de nagyrészt bizony a cigányság is elérte, hogy Te már csak Drizzt Do'Urden lehetsz ebben a sztoriban. Ennyi. Én is az egyéni megítélésben hiszek, de már nekem is meg-megbicsaklik a gondolatom ilyen kérdésekben. :(

'Micsoda nyűg" by Rest (FA Brotherhood) │ Szarkazmus valószínűsége: 70%

(#12187) stol válasza danih (#12172) üzenetére


stol
addikt

Nem...

Nekik joguk van, NEKED kötelességed :P

@(#12173)

A gond ott kezdődik, hogy semmittevéssel az ÉN FIZETÉSEMBŐL ADÓKÉNT többet kapnak, mént én havonta nettó.
Egyszerűen az ittenieknek nincs igényük jobb körülményekre és látják, többet kapnak, mintha dolgoznának.

[ Szerkesztve ]

(#12188) Balinov válasza nyunyu (#12176) üzenetére


Balinov
félisten

azaaz, biztos emlekeztek erre a videora

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#12189) stol válasza stol (#12187) üzenetére


stol
addikt

Lejárt a szerk idő, nem floodolok :DDD

Szóval.
Eszük ágában sincs dolgozni menni, 8-12 órát minimálbérért, vagy évekig tanulni, ha gyerekcsinálással és napi 24h otthon semmittevéssel kap havi 150-180ezret kézhez.
A probléma ez.

Aki ki akar törni, annak minden lehetősége megvan. Nekem is van/volt cigány munkatársam és évfolyamtársam is. Egyik se volt ápolatlan!

Volt, aki az én szakmámban dolgozott, volt aki egyetemre ment tovább tanulni jogi karra.
Tudod, mi a gáz? Lehülyézi a többi cigány, hogy "tesó! hülye vagy? dógozol éhbírér, mi meg jól élünk purgyébó!". A gond itt lakozik, nem a rasszizmusban.

A rasszizmus már csak a beilleszkedés elutasításának folyománya.

Igen, elutasítja! Amikor lóg iskolából, amikor nem tanul tovább, mert inkább halászni/verekedni megy a "faterral", amikor nem fogadja el a közmunkát, amikor elveri a segélyt 30perc alatt a kocsmában, ami több, mint a havi nettó fizetésem.

Tehát én látom/hiszem, hogy aki ki akar törni és normális életet élni, a lehetősége megvan.
De kérdem szépen tőled, mit lehet tenni azokkal, akiknek az állam és a környezete minden anyagi és mentális segítséget megad és ennek ellenére sem AKAR sőt NEM SZÁNDÉKSZIK kitörni a pudvából?

Építenek neki olyan lakást ingyen, amire nekem 20év hitelt kéne felvennem, aztán lelakják 3hónap alatt. Kerítést eltüzelik, kert gazos, gyerek az udvaron szarik, mert a budikagylót összetörték.

Ez nem fikció kedves Barátom, hanem valóság a szokszédban!

Én igen, kb. 5% aki valóban akar magával kezdeni valamit az életben és nem csak a faxát járatja 9 havonta az asszonyban.
És te vagy a "kissebbség" "kissébbsége", aki a 95% miatt szarik keserűt az életben.
Nektek kéne igazi példát mutatni nekik, akár fizikai kényszerrel is.

Régen nem volt ez így! Emlékszem rá, amikor még cigány jött szüretelni/aszúzni és nem volt velük probléma. De most, 5ezres napszámért majdnem szembeköp és baxik jönni.
Inkább elmegy kocsmázni.

Áll a traktor az útcán, egyszer pukk, ablakot bebaxa kővel. Odamegyek lebaszok neki egyet, kérdem miért? Válasz: "csak úgy, mert nem az enyém...."
Ha nem képesek tisztelni más munkáját/tulajdonát, akkor miért tiszteljük mi őket?

Mit tennél ezekkel?

@(#12180) alibaba78
Nem elmebajos a 95%, hanem amíg ilyen az ellátó-rendszer, nem akarnak kitörni, mivel jobban élnek az állam nyakán, mintha dolgoznának. Tulajdonképpen nagyon is tisztán gondolkodnak és igazi jogászok zsigerből :DDD
Jobban ismerik a jogaikat mint én, vagy Te. Jobban belegondolva hülye vagyok dolgozni 12órát 120nettóért, ha megkaphatnám ugyanezt otthon a seggemet meresztve....

Talán újra be kéne vezetni a KMK-t?

(#12190) TheReMiXeR válasza alibaba78 (#12185) üzenetére


TheReMiXeR
senior tag

Az egész buliban az a gáz, hogy sajnos lehet általánosítani. Miért? Mert az arány nagyon rossz. Tényleg meg van ez a 95% - 5%. Származásod miatt nehezebb elfogadni a tényeket.

Roppantul igazságtalan a rendszer, de ez így van kitalálva és egy darabig még így is lesz.
Ahogyan nekem, így "svédeknek" is igazodni kell(ene) a rendszerhez. A "mi fajtánk" látván a "svéd rendszer" működését joggal van felháborodva és ez érvényes tisztességes "svédekre" is. Aranyközép nem létezik.

Jómagam tisztelem és becsülöm azt az 5%-ot. Ismerek is közülük jó párat. Van egy gyermekkori pajtásom is. Sok "tisztességes" vállalkozót is ismerek, akik tényleg a jó ötletnek köszönhetően gyarapodtak és nem a fémiparból.

Feleségem lovárit tanul az ország talán legjobb tanárnőjétől és már tudja (angol tanárként) hogy romológiával is akar foglalkozni a következő 5 évben, mert azon felül, hogy eleve nem ítélkezik senkin a származása miatt, szeretne még közelebb kerülni a cigányság kultúrájához. Érzése szerint a felzárkóztatás alapja, ha nem csak dumálunk de meg is ismerkedünk a kisebbséggel és mivel maga a kisebbség sem ismeri a saját történetüket iskolai szinten oktatható lenne az egész. Bízom benne, hogy nem fog csalódni a munkájában, eddig jók a tapasztalatok és a fogadtatás is mindkét "fél" részéről.
...és miért? Mert a cigányság létezik, volt, van és lesz.

Amúgy meg visszakanyarodva a topik témájához, itt megfordul az a 95/5%-os arány. Kevesebb "svéd" témánk van, inkább a "parasztokkal" van gond. Az okos kitanult ECÉDÉELES parasztokkal...

(#12191) Zofren


Zofren
aktív tag

Topic cimnek megfelelő hozzászólás kovetkezik:

Adott egy Lexmark X.... multifunkciós nyomtató, Lexmark 1 patronnal. Hallot-e arról valaki, hogy ez a patron helyettesíthető-e Canon PG41-gyel? Ha ez valóban müködik, akkor én kérek elnézést.

''Próbálj ne sikeres, hanem értékes emberré válni.'' - Albert Einstein

(#12192) stol válasza Zofren (#12191) üzenetére


stol
addikt

PG41-el nem, mert csak PG40 létezik, de szerintem nem :DDD

(#12193) Zofren válasza stol (#12192) üzenetére


Zofren
aktív tag

Patronok világában járatlan vagyok. Annyit azért sejtek, hogy amire az van irva, hogy HP akkor az HP nyomtatókhoz jó, amire Canon az Canonhoz. :))

''Próbálj ne sikeres, hanem értékes emberré válni.'' - Albert Einstein

(#12194) TheReMiXeR válasza Zofren (#12193) üzenetére


TheReMiXeR
senior tag

samsung meg jó a xerox-ba illetve odavissza, (lasertoner), sőt maga a nyomi is ua minimális eltéréssel...
asszem csak a csippelés más, legalábbis tőtős haver szerint (1610es toner)

[ Szerkesztve ]

(#12195) Sir Psycho válasza TheReMiXeR (#12194) üzenetére


Sir Psycho
aktív tag

volt egypár széria ami teljesen megegyezett, csak a burkolat és márkajelzés volt különböző. a tonerek nagyrésze oda-vissza ahogy írtad.

(#12196) Brutális eb


Brutális eb
addikt

Én évek óta kizárólag csak fekete házat veszek. ;] :) Jár a kitüntetés?!

[ Szerkesztve ]

Panni net lemondva már távol tőlem. Voda vicc! Nordtelekom korlátozza a p2p forgalmat,!Ice dsl trükközik a sávszélességgel.T-kábelnet?Próba hónap után jön a szekventálás vigyázz velük.Digi most még rendben.

(#12197) szumo válasza Brutális eb (#12196) üzenetére


szumo
senior tag

Én meg olyat, amilyet a megrendelő kíván :P

Minden apró probléma kis türelemmel, megoldhatatlan gonddá fejleszthető!

(#12198) Lenry válasza Gézengúz (#12139) üzenetére


Lenry
félisten

ha fölismerte volna a Win7, akkor nem szórakoztattam volna magam a hangkártyával. WU-ról driver le, oszt' Istenáldja, de sajnos nem tudott hozzászagolni a Win7 a hanghoz. sehol nem látszódott az analóg output.
pedig nem egy ritka lapról van szó: P5LD2

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#12199) Lenry válasza Zofren (#12191) üzenetére


Lenry
félisten

no ez érdekelne engem is, mert ugyanilyen X-es Lexmarkkal vagyok megáldva, ugyanígy #1-es patronnal, ami majdnem többe kerül, mint ez a nyomi...

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#12200) szumo válasza Lenry (#12199) üzenetére


szumo
senior tag

Nyugi nekem egy KonicaMinolta pp1300w -m van, ahhoz meg egyáltalán nincs w7 driver. Még szerencse, hogy ez az otthoni nyomtatóm.
Na mármost vagy kidobom, vagy eladom, de azért egy oprendszert tartani, hogy tudjak nyomtatni a mai világban luxus.

Minden apró probléma kis türelemmel, megoldhatatlan gonddá fejleszthető!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.