Hirdetés

2024. március 28., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-09-05 14:01:59

LOGOUT.hu

2021. Júliusi frissítés - DSM 7.0 infók: Kb. egy hónapja jelentették be a DSM 7.0 RC-t, ami a kiadás előtti utolsó verzió (hivatalos sajtóközlemény). 2021. Június 29-től már telepíthetjük manuálisan a DSM felületén betallózva az új rendszert, de jelenleg ezt még mindenkinek csak saját felelősségére tegye! A figyelmeztetés oka: bizonyos alkalmazásokat (pl. Synology Moments és Photo Station helyett Synology Photos lesz, Cloud Station helyett Synology Drive Suite lesz) kivezetett a Synology a DSM7.0 megjelenésével és helyettük másokat vezet be. A teljes change log itt található.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#63901) #53366784


#53366784
törölt tag

Sziasztok!
Mostanában azt csinálja a DS 118 Nasom, hogy egy bizonyos idő után (2-3 hét) random nem tudok hozzáférni a telefonos alkalmazással (Ds file, Ds photo, stb.) sem a Quickconnect-el. Egyszerűen csak homokórázik, a Nas szinte alaphangon ketyeg, csak egy kicsit berreg.
Manuális újraindítás után ismét helyreáll a rend újabb 2-3 hétre.
Találkoztatok már ilyen hibával?

(#63902) hellsing71


hellsing71
tag

Üdv, megint a DS416play-emmel van gond. Tegnap sok próbálkozásra, bekapcsoláskor elkezdett villogni a power led, villogott egy darabig, felpörögtek a hdd-k és a ventilátorok. A hdd-k ledjei nem kapcsoltak be és egy idő után a power led is kialudt. A nas nem jelent meg a hálózaton. A power gomb nyomva tartására kigyulladt minden led, villogtak és a nas leállt. Legalább 5× próbáltam, mindig ez ment.

Ma leadtam volna javításra, de elsőre bekapcsolt és az admin szerint minden hibátlan. Gugliztam egy keveset, de nem találtam olyan hibát, amikor a minden led sötét, de a nas belseje működik (tudom, hogy a ledeket ki lehet kapcsolni, de nálam ez nincs beállítva és a hálózaton sem jelent meg). Van valami ötletetek, hogy mi lehet ez?

(#63903) Magnat válasza AiRLAC (#63899) üzenetére


Magnat
veterán

Kérdés mire lesz használva ..

̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

(#63904) arn


arn
félisten

most mi az aktualis helyzet, tamogat a synology usbs nyomtatokat? mert mintha vki azt irta volna, hogy a dsm7 utan nem lesz tamogatva.

ha nem, akkor wifis nyomtato kellene.

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#63905) Borisz76 válasza arn (#63904) üzenetére


Borisz76
veterán

Ha nyomtató, akkor hálózati és lézer.
Nem wifi , nem tintás.

Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html

(#63906) arn válasza Borisz76 (#63905) üzenetére


arn
félisten

Mi a baj a wifissel?

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#63907) Borisz76 válasza arn (#63906) üzenetére


Borisz76
veterán

Ugyan az mint bármely más wifis eszközzel.

Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html

(#63908) Scoobyte válasza Borisz76 (#63907) üzenetére


Scoobyte
csendes tag

Nálam home környezetben simán megy wifis nyomtató, soha semmilyen gond nem volt vele. Amekkora sávszél kell neki azt még távolról is kényelmesen átviszi a wifi, mondjuk saját wifi hálózatom van nem szolgáltatói f*s.

(#63909) blakey válasza Scoobyte (#63908) üzenetére


blakey
félisten

Nálam home környezetben simán megy wifis nyomtató, soha semmilyen gond nem volt vele. - :K , sőt még távolról is működik (felhőn keresztül), szkennelés, nyomtatás hibátlan évek óta, lézeres fekete-fehér nyomtató/szkenner.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#63910) arn válasza Borisz76 (#63907) üzenetére


arn
félisten

De ez az a terulet, aminel aztan total mindegy a folyamatos kapcsolat, plane egy egyszerubb lezernyomtatonal.

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#63911) Borisz76 válasza arn (#63910) üzenetére


Borisz76
veterán

Nem azt mondom, hogy nem jó....
Akkor úgy fogalmazok hogy személy szerint nem preferálom. Amit lehet kábellel kötök a hálózatra.
Tény és való, hogy a nyomtatónak nem kell nagy sávszélesség.... egy WiFi is ki tudja szolgálni.

Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html

(#63912) momoxp


momoxp
tag

Valaki használ wathtowert? hogy látom hogy jól működik e és hogy keresi és telepíti a frissítéseket?

[ Szerkesztve ]

(#63913) Funthomi


Funthomi
aktív tag

Sziasztok!

Adott a következő eset: PS hozzáférés miatt csináltam egy xyz usert (users típusú account). Majd letiltottam a hozzáférést mindenhez, ergó tényleg csak a PS-be tudjon belépni. Ez rendben is megy. Ezután a users groupnál is letiltottam mindent (aminek az xyz account is tagja).
Viszont van egy saját acc. is, ami az administrators és a users groupok tagja. Így ha a users csoportnál tiltok mindent tiltom a saját accom hozzáférését is. Az egyémet nem tudtam kiszedni a users alól, viszont tesztképp létrehoztam még egyet, amit hiába adok hozzá az adminhoz, a users akkor is ott marad és a pipát nem lehet kiszedni onnan. Ez normális? Nem lehetséges, hogy egy felhasználó csak az administrators tagja legyen?
(Persze megoldható a dolog, ha a users groupnál nem tiltok, hanem egyesével a userek létrehozásánál megteszem ezt, csak nem elegáns. :D )

Köszi!

Üdv!

YOLOska

(#63914) mtz81 válasza Funthomi (#63913) üzenetére


mtz81
tag

Csak a gyári admin user az egyedüli olyan felhasználó, aki nem tagja az user csoportnak.

Csinálj egy PS csoportot, ahoz állítsd be a tiltásokat, és utána add hozzá a megfelelő usereket.

A user csoportnak viszont állítsd vissza a jogosultságait.

[ Szerkesztve ]

(#63915) Elemental válasza momoxp (#63912) üzenetére


Elemental
addikt

Én használok. Nekem mellette csak az adguard van dockerben, és onnan látom, hogy ha kijön egy frissebb verzió, akkor leszedi.

(#63916) arn válasza Borisz76 (#63911) üzenetére


arn
félisten

Lakasba lesz, a wifishez csak egy konnektor kell, a tobbit meg max vmi gepes-halos kornyezetbe lehet lerakni.

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#63917) Dzsekó válasza Borisz76 (#63898) üzenetére


Dzsekó
addikt

Akkor ezek szerint csak át kell rakni ugyanabba a sorrendbe. 4 bay-esnél többet nem szeretnék később sem, csak ugyanúgy 4 bay-eset. Esetleg a 4 bay darabonkénti méretét növelném idővel.

AiRLAC: Köszönöm az ajánlást, megnéztem a DS620Slim-et is. Nagyon neccesen férne már el az asztalomon, de még éppen elférne, viszont az ára jóval több. Arra meg pazarlásnak érezném, hogy 6 bay-ből csak 4 bay legyen kihasználva. Néztem, hogy nem túl combos a 419Slim hardvere, de igazából csak tároló funkciót látna el, távolról szeretném elérni az adataimat, mert a mostani helyzetben nehezíti a munkámat is, hogy távolról nem érem el.
Szóval semmi hardverigényes feladat nem lenne.

zsamiatt: USB-s backup eddig is volt és nem tervezem megszüntetni.

(#63918) Borisz76 válasza Dzsekó (#63917) üzenetére


Borisz76
veterán

Miért kell az asztalon tartani ?
Hálózati adattár.......

Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html

(#63919) sziszi-fuszi válasza Dzsekó (#63917) üzenetére


sziszi-fuszi
senior tag

Azt azért ne felejtsd el, hogy az elkészült kaja is meghozhatja az étvágyat! Ma úgy gondolod, hogy csak és kizárólag adatok... Aztán megismered a lehetőségek tárházát, - beleértve esetleg olyanokat is amire még véletlenül sem gondoltál, hogy megvalósítható - és rögtön gyenge lehet a hardver.
S ha már így bele vau kérdés nélkül, akkor hadd kérdezzem meg, hogy milyen értelmét látod az SSD-nek, hacsak nem a zajcsökkentés a cél? Mert a gigás kapcsolat miatt gyorsabb - sajnos - nem lesz. S az ár/érték arány nem kicsit rosszabb. Hozzáteszem, hogy magam ilyen olyan gépekben, szerverekben használok SSD-t, ott, ahol a helyben végzett (a szerveren futó) feladatok ezt igénylik. Pl. sql server, mail server, stb. De ezek ugyanakkor igencsak professzor igényes feladatok.

Mi alá kell írás?

(#63920) A.K. válasza lewisfm (#63872) üzenetére


A.K.
tag

par napig nekem is feldobalta ezt az uzenetet azutan magatol megjavult (akar 5 percre ra)
szerintem gyakran van ilyen (es a tavoli szerveren lehet ilyenkor a gond) csak az emberek nem nezegetik folyton a csomagkezelesi kozpontot

(#63921) A.K. válasza Csabi1984 (#62058) üzenetére


A.K.
tag

ha még aktuális a kérdés a ds118 kihajt egy 500 mbites netet (torrenttel)

(#63922) Funthomi válasza mtz81 (#63914) üzenetére


Funthomi
aktív tag

Thx, megfogadom a tanácsot :)

YOLOska

(#63923) Dzsekó válasza sziszi-fuszi (#63919) üzenetére


Dzsekó
addikt

Igen, lehet, hogy később gyorsabbat szeretnék majd, ezért kérdeztem, hogy hogy lehet áttenni az SSD-ket egyik NAS-ból a másikba. :)
Bár a méret miatt sok variációs lehetőség nincsen, csak a 620Slim.
Pici lakásban lakunk, ezért egy asztalom van erre a PC célra. Földre mégsem akarom tenni, ott a gyerekek is megcibálhatják. Elsődleges cél a méret és a zaj, mivel közel az ágy is. Utána találtam ezt a 2,5"-os helyekkel rendelkező NAS-t. Ami méretben pont jó lenne. Na már most a mai 2,5"-os HDD-k mind SMR-esek, azt nem szeretnék, Raid-be gyalázatosak. Így kizárásos alapon maradt az SSD, ami ugye zaj szempontjából is megfelelne. 4 bay kellene, de az 3,5"-osban nagyon nagy és drága is nekem. Még a DS620Slim-en gondolkodom, de ott is elég nagy az árkülönbség, meg 6 bay nem kell. Gyorsaság egyáltalán nem szempont. 1x kell majd felmásolnom, azt kivárom.

[ Szerkesztve ]

(#63924) Scoobyte válasza momoxp (#63912) üzenetére


Scoobyte
csendes tag

Megy szépen. :C

(#63925) Tachion86 válasza Dzsekó (#63923) üzenetére


Tachion86
tag

Nekünk is kicsi a lakás. Egy pici polcot fúrtam fel a szoba egyik sarkába, a plafon alatt kb 15 centire és oda tettem. Ott aztán nincs útban. Igaz hozzáférni sem egyszerű, de nem is kell.

(#63926) Boss81


Boss81
senior tag

Sziasztok!

Egy kis infót szeretnék kérni a már tapasztalt kollégáktól!
Szeretnék vásárolni egy szünetmentes tápot, viszont ebben a témában nem igazán vagyok otthon.

Lehet hülye kérdés, de az megoldható, amennyiben áramszünet lesz, akkor a Hyper Backup a megadott mappákról készítsen biztonsági mentést? A mentés a külső merevlemezre megy nyilván. Illetve ha visszajön az áram akkor vissza is kapcsoljon a Nas?
Azt tudom, hogy a visszakapcsolás megoldható alap szinten , csak nem tudom, hogy ez egy szünetmentessel hogy működik.

Esetleg ha pár típust megosztanátok azt megköszönném :)
Egy átlagos szünetmentes mennyi ideig tud áramot biztosítani?

(#63927) Impair1980


Impair1980
aktív tag

Sziasztok!

A gyárilag beépített Médiaszerver nem készít a videókhoz indexképet (miniatűrképet). Ezt valahogy be lehet állítani, hogy legyen? A fényképekkel nincs ilyen gond, ott lehet látni!
Három tévén néztem egyiken sem lehet látni!
Plexet és egyéb külső alkalmazásokat mellőzném!
Köszönöm!

[ Szerkesztve ]

(#63928) Delfi


Delfi
tag

Sziasztok!
Felmerült egy kérés, hogy adjak hozzá egy levelezési SSl tanúsítványt a NAS-hoz, de ilyet még nem csináltam és az egész tanúsítvány téma eddig kimaradt az érdeklődési körömből.
Nos, van egy szolgáltató akinél van vásárolva Alpha Wildcard SSL tanúsítvány a *.vállalat.hu és a *.vállalatimail.hu néven. Ha erre katintok, akkor kiad egy oldalt, ahol CSR, CACRT, CRT(X509), CRT(PKCS7) fülek vannak, benne pedig ott van a certificate request adatai.
Hogyan lesz ebből olyan formátum, amit be tudok adni a NAS-nak?
A NAS-on ugye be kellene tallóznom 3 fájlt a tanúsítvány hozzáadása során, a Magán kulcs, a Tanúsítás és a Közbenső tanúsítvány mezőkbe és ugye itt elakadok, hiszen nem tudom milyen formátumot kellene készítenem, vagy egyáltalán ezt nekem kell, vagy a szolgáltatónak?

(#63929) Delfi válasza Boss81 (#63926) üzenetére


Delfi
tag

Ezt én nem javaslom neked. Azok a szünetmentesek amelyeket egy NAS-ra teszel, kb. 30 percet bírnak, de itt rögvest jön a legfontosabb alapszabály, amit nagyon nehezen fogadnak el a felhasználók: A szünetmentes nem arra való, hogy dolgozz rajta, amíg nincs áram. A szünetmentesnek az a dolga, hogy az adataidat védje azáltal, hogy lehetőséget ad arra, hogy a szerveredet _szabályosan_ tudjad leállítani.
Ha te ehelyett elkezdesz Hyper backupot futtatni, akkor jó eséllyel szükséged is lesz arra a mentésre, amikor beszakad a köteted a szabálytalan leállás miatt.
Természetesen ha veszel egy ipari méretű szünetmentest, akkor dolgozhatsz róla, csak ez nem jellemző.

(#63930) Boss81 válasza Delfi (#63929) üzenetére


Boss81
senior tag

Értelek, és köszi a választ!
Mivel a Hyper Backup-al szinte csak dokumentumok vannak mentve (azok a nap végén szoktak lefutni, kb 5-10 perc alatt maximum), mondjuk az a 30 perces szünetmentes elég lenne.
De a Hyper Backup hanyagolható, nem életbevágó, csak áramkimaradás esetén ne legyen baja a nas-nak.
Nekem is az a célom, hogy normálisan álljon le, ne pedig úgy mintha kitéptem volna a falból a csatlakozót. Szóval erre keresek normális, árban is elfogadható szünetmentest :)

[ Szerkesztve ]

(#63931) arn válasza Boss81 (#63930) üzenetére


arn
félisten

a backupot folyamatosan kell csinalni, ne akkor kezdje el, amikor aramszunet van. csinalj rola orankent.

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#63932) Delfi válasza Boss81 (#63930) üzenetére


Delfi
tag

Nálunk több ügyfélnél is ez van, a NAS kezeli is: Eaton 5E 850i USB DIN vonali-interaktív 1:1 UPS
Most néztem, 2146 másodpercre becsüli a használati időt.
Egy DS216playt néztem most, ehhez a 2 diskhez mérd az időt, illetve érdemes megnézni a NAS-ban, hogy tudja-e kezelni, mert régebbi eszközökön nem jelent meg a lehetőség, csak valami saját Synology ups-t támogatott.

Áramszünet esetén úgynevezett Biztonsági üzemmódba vált, dismountolja a köteteket, lezárja a kapcsolatokat és olyan állapotba kerül, amikor akár kézzel is kikapcsolhatod az eszközt. Ha visszajön az áram, akkor a NAS visszakapcsol.

[ Szerkesztve ]

(#63933) tjsz


tjsz
senior tag

Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni. Adva van egy közös önkorm. hivatal, 3 telephellyel, ebből
1. helyen egy NAS4Free működik, kb. 300GB doksi/file van rajta
2. helyen egy NAS4Free működött (de alaplap hibás lett), amit egy Synology DS220j-re cseréltek (2x WD10EFRX-68FYTN0 hdd-vel, kb. 180GB doksi/file van rajta)
3. helyen egy Asus router-re kötött mobil hdd-re mentenek (kb. 100GB doksi/file van rajta)

Mindegyik helyszínen a felhasználók dokumentumok/fileok megosztására/mentésére használják a NAS-okat, továbbá a helyi router oda log-ol, valamint a multifunkciós nyomtatók scannelése is egy közös scan mappába történik (vagy e-mail-ben küldik, ha a NAS-ra való scannelés nem menne)

Kérdéseim:
1. mi a véleményetek a 2. helyen lévő vinyókról? Ezek mennyit fognak bírni?
2. szeretnénk az 1. helyen lévő NAS4Free pc-t lecserélni egy Synology NAS-ra. Szerintetek elegendő egy DS220j ? Milyen vinyókat vegyek hozzá?
3. a 3. helyen lévő mobil hdd-t is szeretnénk kicserélni egy Synology NAS-ra. Ide is elegendő lenne egy DS220j ?
4. szeretném megoldani valahogy, hogy az egyes NAS-ok net-en keresztül készítsenek mentést a másik NAS-(ok)ra. Ha jól láttam, akkor a HyperBackup erre tökéletes lenne. Kérdés: tud-e versioning-et? Illetve tud-e olyat, hogy csak a megváltozott file-okat pumpálja át a másik NAS-ra? Lehet-e olyat csinálni, hogy pl. az 1-es NAS mentést csináljon a 2-es ÉS a 3-as NAS-ra is? Illetve ugyanezt visszairányba?

Előre is köszönöm a válaszokat!

[ Szerkesztve ]

(#63934) arn


arn
félisten

En legalabb egy inteles nast vennek raid1be kotott ssdvel mindegyik helyre feltupirozott rammal. Ez alapjan 2x1tb is eleg lenne.

Backup nasnak eleg akarmi.

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#63935) Csabroncka válasza tjsz (#63933) üzenetére


Csabroncka
addikt

Ilyen körülmények között NAS-t csak liszenszelt víruskeresővel ellátott tűzfallal lehet netre tenni!

A winyók alapvetően jól tűrik a 0-24-s üzemet tükrözéssel (SHR) ezek problémák elkerülhetők.

"in medias res"

(#63936) tjsz válasza Csabroncka (#63935) üzenetére


tjsz
senior tag

Ezek szerint a HyperBackup féle kommunikáció 2 Synology NAS között nem titkosított?

És ha eleve le lenne korlátozva, hogy milyen IP címről jöhet a HyperBackup?

(#63937) Csabroncka válasza tjsz (#63936) üzenetére


Csabroncka
addikt

Titkosított, de az ördög sosem alszik, a biztonsági mentést jobb egy telephelyen belül (csak mondjuk másik épületben) megoldani.

"in medias res"

(#63938) Thusor válasza tjsz (#63936) üzenetére


Thusor
őstag

Én úgy tudom, hogy titkosított. A synology is ezt írja a honlapján: [link]

AOC Q3277PQU monitor / HP Workstation z600 / Synology DS1618+ / Synology DS218+ / DELL PowerEdge T20 / Xbox Series X / Apple MacBook Air (M1)

(#63939) tjsz


tjsz
senior tag

Lehet olyat csinálni, hogy egy zsír új DS220j-be csak 1 vinyót rakunk, majd erre adatokat mozgatunk, később pedig berakjuk a 2. vinyót is? Ilyenkor - gondolom - menüben kell beállítani, hogy 2. vinyót RAID1-be vagy SHR-be rakja?

(#63940) tjsz válasza Csabroncka (#63937) üzenetére


tjsz
senior tag

Igen, csak ha az adott telephelyet valami éri (pl. villám, csőtörés), akkor nem volt értelme a mentésnek... Ezért kell az "offsite" mentés.

(#63941) tjsz válasza Thusor (#63938) üzenetére


tjsz
senior tag

Köszönöm! Ha jól látom, akkor ott van 1 HypeBackup Vault. Ez bármelyik Synology-ra felmegy? Vagy csak adott típusokra? Ennek az app-nak vannak bármilyen követelményei? Pl. min. 1TB hdd?

[ Szerkesztve ]

(#63942) zsamiatt válasza Csabroncka (#63937) üzenetére


zsamiatt
őstag

Ez azért nem egészen így van. Ráadásul megfelelő VPN tunnellel elég jó lesz a kommunikációs titkositás is. Van ahol biztosítás is elő írja a másik telephelyre mentést.

Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- KTM Peak air 29" használt MTB -- Adidas 48.5 kék sneaker új Érdeklődés privátban!

(#63943) Thusor válasza tjsz (#63941) üzenetére


Thusor
őstag

Itt van, hogy mely modellek támogatottak: [link]

AOC Q3277PQU monitor / HP Workstation z600 / Synology DS1618+ / Synology DS218+ / DELL PowerEdge T20 / Xbox Series X / Apple MacBook Air (M1)

(#63944) Impair1980 válasza Impair1980 (#63927) üzenetére


Impair1980
aktív tag

Sziasztok!
Valakinek ötlet?
A TV-n ilyenek a videóknak az indexképei!
Egy régi QNAP-os gyári Mediaszerver tudta az indexképeket. Egy DS720 miért nem?

(#63945) mtz81 válasza Impair1980 (#63944) üzenetére


mtz81
tag

"MediaServer - DMA kompatibilitás -> Eszközlista" menüpontban tudod módosítani a MAC-hez rendelt eszközprofilt.

Eszközfüggő. Van amelyik eszköznél támogatott, van amelyiknél nem támogatott az indexkép.

(#63946) Borisz76 válasza Impair1980 (#63944) üzenetére


Borisz76
veterán

Régen használtam a DLNA-s hozzáférést a gépen mert nekem a PC egy házimozi erősítőn keresztül kapcsolódik a TV-hez....

De emlékeim szerint a Video Station-ban létrehozott adatbázist tudja átvenni és kiküldeni DLNA-n.

Tehát a VS-ben kell első körben engedélyezni a metaadatok letöltését.
VS / Beállítások / Speciális pont alatt.

Ezután pedig a Médiaszerver-ben :
Médiaszerver / Böngészési beállításoknál kell engedélyezni a Video Station adatbázis integrálását a Médiaszerverbe.

Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html

(#63947) Boss81 válasza arn (#63931) üzenetére


Boss81
senior tag

Valószínű sűrűbbre állítom, az a biztos, igazad van ;)

(#63948) Boss81 válasza Delfi (#63932) üzenetére


Boss81
senior tag

Nekem egy DS918+ van, 3 merevlemezzel, egy külső HDD rácsatlakoztatva, valamint egy nyomtató. Ezen kívül csak a modemet szeretném rádugni.

Most ezeket néztem, de még nem sikerült eldöntenem. Ti melyiket vennétek meg, ha megvennétek?

1. [link]
2. [link]
3. [link]
4. [link]

[ Szerkesztve ]

(#63949) mtz81 válasza Boss81 (#63948) üzenetére


mtz81
tag

A "VA"-t meg kell szorozni 0,7-tel és akkor megkapod a kapacitív terhelhetőséget watt-ban. Én APC-t vennék, a 900VA-is bőven elég, szerintem az akku ugyan az mind a kettőben, üzemidőben nem lesz különbség.

(#63950) Boss81 válasza mtz81 (#63949) üzenetére


Boss81
senior tag

Én is arra hajlok :) Árban is elfogadható.
Alszok rá egyet és szerintem reggel megrendelem. Hétfő-kedd mire megérkezik, csak abban bízom, hogy addig nem lesz megint áramszünet. Mostanában sajnos elég gyakori, ezért is döntöttem többek között úgy hogy beszerzek egyet.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.