Hirdetés

2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-09-05 14:01:59

LOGOUT.hu

2021. Júliusi frissítés - DSM 7.0 infók: Kb. egy hónapja jelentették be a DSM 7.0 RC-t, ami a kiadás előtti utolsó verzió (hivatalos sajtóközlemény). 2021. Június 29-től már telepíthetjük manuálisan a DSM felületén betallózva az új rendszert, de jelenleg ezt még mindenkinek csak saját felelősségére tegye! A figyelmeztetés oka: bizonyos alkalmazásokat (pl. Synology Moments és Photo Station helyett Synology Photos lesz, Cloud Station helyett Synology Drive Suite lesz) kivezetett a Synology a DSM7.0 megjelenésével és helyettük másokat vezet be. A teljes change log itt található.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#63651) Sanya válasza tobias40 (#63646) üzenetére


Sanya
nagyúr

Azt hiszik, hogy így egyszerűbb feltörni a synology eszközöket.
Egyébként a synology-n a biztonsági frissítések elég sűrűn érkeznek, így az esélye a feltörésnek minimális. Néhány éve azzal példálózott, hogy ne frissítsük a nas-t, mert elromolhat, majd jött a synolock, ami egy több, mint fél éve befoldozott hibát használt ki.

Btw ha követed a biztonsági tanácsadó tanácsait gyk minimalizálod a betörés esélyét.

[ Szerkesztve ]

A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!

(#63652) zsamiatt válasza Sanya (#63651) üzenetére


zsamiatt
őstag

Nem feltétlenül az eszközt támadják hanem az appokat. A synologys app csomagok pedig nem frissülnek túl gyakran.
Egyébként meg ha valaki kintről akar NAS-t használni akkor ott a VPN.

[ Szerkesztve ]

Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- KTM Peak air 29" használt MTB -- Adidas 48.5 kék sneaker új Érdeklődés privátban!

(#63653) Csabroncka válasza Rick4 (#63645) üzenetére


Csabroncka
addikt

Nem tudom kinek az ötlete volt ezen a fórumon, hogy a hálón logó eszközöket névszerver alapján törik fel, nagy badarságot gondol/hisz! (?)

"in medias res"

(#63654) Sanya válasza zsamiatt (#63652) üzenetére


Sanya
nagyúr

ez baromság. Az appokat ugyanúgy frissítik. Nem naponta mint a microsoft store-ban, vagy mint az app store-ban a google és apple-nál, hanem ritkábban, de mindegyik frissítésnél ott a cve adatok, hogy mit frissítettek. Én nem olvastam egyszer sem, hogy csak úgy törögetnék meg a friss synology appokat.

Nem kellene megérzéseket tényként kezelni.

A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!

(#63655) Rick4 válasza Csabroncka (#63653) üzenetére


Rick4
félisten

Azt kellene nyilatkozatból, aki ezekhez az adatokhoz hozzáfért. A synology.me mellett vannak betegeket adatok, amik valahol tárolva vannak, gondolom valami szerverről nyerték ki adatokat, utána próbálkoztak, nyilván elég sikeresen, ha annyi syno nas lett lezárva, hogy cikk is lett belőle. Mégis mi alapján jutottak el ide -oda szerinted?

[link]

UNAS webshop szövegek feltöltéséhez, képi- tartalmi külalak formázáshoz keresek hozzáértő szakembert.

(#63656) Rick4 válasza Csabroncka (#63653) üzenetére


Rick4
félisten

Nyilván ennek is oka volt, mindenki tudásszintjében rejlik a dolog megértése...

December, 2013. To help protect users, the company is blocking access via DDNS and QuickConnect to all insecure NAS devices

[link]

UNAS webshop szövegek feltöltéséhez, képi- tartalmi külalak formázáshoz keresek hozzáértő szakembert.

(#63657) Csabroncka válasza Rick4 (#63655) üzenetére


Csabroncka
addikt

Mire valók a szolgáltatói dinamikus DHCP IP címek (?) pontosan arra, hogy a portszkennelő robotok ne tudjanak garázdálkodni. Ezzel a támadások 99%-át már ki is tudtad szűrni.

Az, hogy valaki a NAS csupasz fenekét kirakja statikus szolgáltatói IP mellett a hálóra, egyszerű idiótaság.

Azt hiszem itthon csak cégek tudnak igényelni statikus IP-t. Az első ilyen esetben egy erős liszenszelt víruskeresővel és blokkolóval ellátott tűzfal, utána jön a NAS.

Magánszemélyként mint írtam maga a dinamikus IP és egy nagyon magas portszám már elegendő védelmet biztosít. Ehhez mondjuk elengedhetetlen a belső eszközök (pl winfos gépek) megfelelő vírusvédelme is.

#63656 Rick4: Pont emiatt írtam, hogy elengedhetetlen a megfelelő végpontvédelem is, de csak a dedikált biztonsági mentéssel tudsz 100%-ig biztosra menni.

[ Szerkesztve ]

"in medias res"

(#63658) klaca1978


klaca1978
tag

Sziasztok! Egy kis segítség kellene. A download station nem küld értesítő emailt tegnap óta.
Az előtörténet annyi, hogy a google fiókom-ra jött egy értesítés (tegnap) hogy a "kevésbé biztonságos alkalmazások beállításához való hozzáférés" engedélyezve van, ezt kapcsoljam ki biztonsági kockázat miatt. Ezt kikapcsoltam, ezután nem működött a mail küldés. Közben eszembe jutott, hogy régebben ez volt a gond, ezért volt kikapcsolva, ezért most újra kikapcsoltam, de sajnos nem küldi az értesítést így sem. Mi lehet a gond? A google fiókban kellene még valamit állítani?, Köszönöm!

[ Szerkesztve ]

(#63659) Sanya válasza Rick4 (#63655) üzenetére


Sanya
nagyúr

7 éves cikk, legyen jó jelszavad és kapcsold be a fail2ban-t.
A synology.me miért is biztonsági rés, amiért a no-ip, dyndns nem az?

A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!

(#63660) Scoobyte válasza Rick4 (#63655) üzenetére


Scoobyte
csendes tag

Az a "baj" hogy az utóbbi években szinte már írni-olvasni nem tudó embereknek is van NAS-a és azt hiszik plug&play mint a vasaló...

Egy normális otthoni hálózat (értsd nem egy szolgáltatói router van csak) felkonfigurálása és egy NAS beállítása is szakértelmet igényel! Ha valaki annyira nem ért a NAShoz hogy a frissítéseket telepítse, megfelelő erősségű jelszavakat adjon meg és legyen automata ban és csak a szükséges szolgáltatásokat futtassa random portokon az úgy jár! Brute Force-al biztos nem törsz fel egyetlen normálisan beállított NASt sem! Vagy amire igen már rég tönkremegy a NAS...

Nyilván lehetnek a syno rendszerében is sérülékenységek (ahogy bármiben), de szerintem azok közül akik megjárták ezrelékben sem lehet mérni akik emiatt szívták meg!

(#63661) Patice válasza Scoobyte (#63660) üzenetére


Patice
Topikgazda

És mindig legyen offline backup a fontos dolgokról...

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

(#63662) Real_Necro


Real_Necro
veterán

Sziasztok,

nem egyértelmű számomra... ha szeretném, hogy DS Video az asztali media playeren keresztül truhd-t is tudjon a házimozi rendszeremen, akkor a nason kell mókolnom az ffmpeg-el? Segít rajta vagy nincs orvosság?

Előre is köszönöm. :B

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#63663) zsamiatt válasza Sanya (#63654) üzenetére


zsamiatt
őstag

Ez nem megerzes hanem alapveto teny. Ha te ki akarod engedni oket a tuzfaladon a te problemad, de nem kellene ugy csinalni, hogy ez szakmailag igy helyes es biztonsagos.

Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- KTM Peak air 29" használt MTB -- Adidas 48.5 kék sneaker új Érdeklődés privátban!

(#63664) Rick4 válasza Sanya (#63659) üzenetére


Rick4
félisten

Nem tudom, nem én mondtam, hanem a synology: [link]
"Therefore we'd like to urge our users to update their Synology NAS. Furthermore, to prevent spread of the issue we have only enabled QuickConnect and Synology DDNS service to secure versions of DSM. You may find more information about the symptoms and our call to actions here."

Namost mégis mi köze lett volna a quickconnectnek, meg a synology ddns-nek az egészhez, ha nem azon keresztül lettek meg a gépek...

És hogy miért is probléma ez?
Egy ddns szolgáltatáson keresztül leszkennelt eszközök, amikre bizonyos %-ban azonos gyári portokon azonos módszerrel be lehet jutni, sokkal egyszerűbb történet, mint végigszkennelni az internetet, alacsony sikerességi arány mellett, emiatt lassan haladni, és megvárni, amíg pár sikeres lock miatt gyorsan elterjed a híre, és megtalálják a megoldást.
Én okkal nem regelek a syno ddns szolgáltatásába, egyrészt sokkal régebben is volt még a syno nas előtt dyndns, az jól működött, nem volt értelme a cserének, de volt valami bajuk valami hatósággal, tiltogatva lettek egy időben, amiatt le lett cserélve, a másikkal semmi bajom sok sok éve, ráadásul pont ugyanaz történik, nem kell az ip-t megjegyeznem, a gpekbe egyszer kellbepötyögni.
Így viszont nem is tartozok abba a csoportba, amiről fentebb írtam, ugyanazon gépek ugyanazon ddns-en belül, esetleg azonos módszerrel, azonos ip-n nyílnak, az sose lesz jó kombó... De mindenki más azt csinál a saját adataival, amit akar...

Talán a leglogikusabb jelen pillanatban az ipdns.hu oldal, ingyenes, nem lejárós, és azoknak, akik mások gépeiben akarnak kotorászni, annyira nincsen szem előtt.

UNAS webshop szövegek feltöltéséhez, képi- tartalmi külalak formázáshoz keresek hozzáértő szakembert.

(#63665) Scoobyte válasza Real_Necro (#63662) üzenetére


Scoobyte
csendes tag

Minek a Video Station egy asztali lejátszóhoz? Sima NFS/SMB kapcsolaton keresztül lejátszod azt intézi a többit a lejátszó...

(#63666) ssgt1981


ssgt1981
senior tag

A Pyton frissítése során találkozott már valaki az alábbi problémával? Hónapok óta nem engedi frissíteni a rendszer az alkalmazást.

(#63667) zsamiatt válasza ssgt1981 (#63666) üzenetére


zsamiatt
őstag

be van állitva a beállításokban hogy ne csak a synology csomagot lehessen telepíteni? Bár furcsa mert enélkül meg fel se tudtad volna tenni.

Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- KTM Peak air 29" használt MTB -- Adidas 48.5 kék sneaker új Érdeklődés privátban!

(#63668) Rick4 válasza ssgt1981 (#63666) üzenetére


Rick4
félisten

Csomagforrás beállításoknál ott van, hogy minden kiadótól mehet a frissítés? Nem állt vissza valami rendszerfrissítés után csak a synology kiadóra?

UNAS webshop szövegek feltöltéséhez, képi- tartalmi külalak formázáshoz keresek hozzáértő szakembert.

(#63669) ssgt1981 válasza Rick4 (#63668) üzenetére


ssgt1981
senior tag

Köszönöm a válaszokat, ez volt a probléma.

(#63670) headhunter14 válasza czeban (#63605) üzenetére


headhunter14
csendes tag

Ujra indexeltettem es megjavult.Koszi a tippet.

(#63671) agyhalal


agyhalal
aktív tag

Azokhoz lenne kérdésem, akik Chrome-ban használják a Synology Download Station bővítményt torrentezéshez.
Mag-ról hogy tudok úgy letölteni, hogy a letöltés linkre jobb gombbal kattintva, majd a "Synology Download Station/Letöltés itt..."-re ne dobjon Érvénytelenségi hibát?

Nézz tükörbe, hogy neked mi van a homlokodra írva!

(#63672) blakey válasza Rick4 (#63664) üzenetére


blakey
titán

Azt írták, hogy frissíts a legfrissebb DSM-re valamint a QuickConnect és a Synology DDNS szolgáltatást engedélyezték a biztonságos kezelésre.

* Eladó: iPhone 12 Mini (kék, 128GB) "https://tinyurl.com/58r6t64y", Apple Watch S7 (zöld, M/L) "https://tinyurl.com/mr2yup5b" * - *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#63673) Rick4 válasza blakey (#63672) üzenetére


Rick4
félisten

Nem ezt írták.
Hanem azt, hogy mivel szeretnék megelőzni a további terjedést, a QuickConnect és a Synology DDNS szogáltatást már csak a biztonságos rendszerre frissített eszközöknél engedélyezik.

Vagyis a régi rendszeres eszközök nem az internetről leválasztva fognak működni a frissítésig, hanem a dyndns-ről leválasztva. Nekem eléggé nyilvánvaló, hogy a dns-es keresztül jutottak el a régi, sebezhető eszközökhöz, és innentől mindenki azt hisz amit akar, és persze úgy csatlakozik a syno ddns-hez, ahogy akar.

UNAS webshop szövegek feltöltéséhez, képi- tartalmi külalak formázáshoz keresek hozzáértő szakembert.

(#63674) blakey válasza Rick4 (#63673) üzenetére


blakey
titán

Hanem azt, hogy mivel szeretnék megelőzni a további terjedést, a QuickConnect és a Synology DDNS szogáltatást már csak a biztonságos rendszerre frissített eszközöknél engedélyezik. - én az általad bemásolt idézetet olvastam el, erre reagáltam, tulajdonképpen ugyanazt írtam.

Therefore we'd like to urge our users to update their Synology NAS. - Ezért arra szeretnénk kérni (sürgetni) a felhasználókat, hogy frissítsék a Synology NAS-t.
Furthermore, to prevent spread of the issue we have only enabled QuickConnect and Synology DDNS service to secure versions of DSM. - Ezenkívül a probléma megakadályozásának érdekében csak a QuickConnect és a Synology DDNS szolgáltatást engedélyeztük a DSM verzióinak biztonságos kezelésére.
You may find more information about the symptoms and our call to actions here. - További információkat a tünetekről itt talál.

[ Szerkesztve ]

* Eladó: iPhone 12 Mini (kék, 128GB) "https://tinyurl.com/58r6t64y", Apple Watch S7 (zöld, M/L) "https://tinyurl.com/mr2yup5b" * - *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#63675) Rick4 válasza blakey (#63674) üzenetére


Rick4
félisten

Íme az eredeti szöveg:

Furthermore, to prevent spread of the issue we have only enabled QuickConnect and Synology DDNS service to secure versions of DSM. - Ezenkívül a probléma megakadályozásának érdekében csak a QuickConnect és a Synology DDNS szolgáltatást engedélyeztük a DSM verzióinak biztonságos kezelésére.

Nem vagyok nyelvész, sőt, még csak jól se beszélek angolul, de azért 16 éve ebből élek, hogy szót értek a bolygó másik oldalán, angolul beszélőkkel, akik között van lengyel, ukrán, német, akik kevésbé jók angolból, szóval nem árt tudni, mi és hogy van egymás után...

de az általad írt:

Ezenkívül a probléma megakadályozásának érdekében csak a QuickConnect és a Synology DDNS szolgáltatást engedélyeztük a DSM verzióinak biztonságos kezelésére.

Egyszerűen egy rossz értelmezés, amit írtam összefoglalásként az előzőekben:

Hanem azt, hogy mivel szeretnék megelőzni a további terjedést, a QuickConnect és a Synology DDNS szogáltatást már csak a biztonságos rendszerre frissített eszközöknél engedélyezik.

Abban a megfelelő helyre vannak rakva a megfelelő szavak, azaz a csak szó helyének fontosságra hívnám fel a figyelmedet,

Szerinted:
csak a QuickConnect és a Synology DDNS szolgáltatást engedélyeztük a DSM verzióinak biztonságos kezelésére.

Ami ugye hülyeség, mert van még egy csomó szolgáltatás, aminek a synolockerhez nincs köze, a mindennapi működéshez akár még egy netről leválasztott hálózatban is elég sok, amik akkor ezek szerint egyértelműen tiltva vanak. FTP, SSH, Telnet, Webszerver, CIFS, NFS, NTP, stb stb stb stb.

A csak szó odahelyezése ezesetben kizárólagosságot jelent a szolgáltatások körére.

Szerintem:
a QuickConnect és a Synology DDNS szolgáltatást csak a DSM biztonságos verzióit használó eszközöknek engedélyeztük.

A csak szó odahelyezése ezesetben kizárólagosságot jelent a biztonságos verziójú DSM-et futtató eszközök körére.

De lapozzunk, unalmas a téma, én ezzel már akkor is találkoztam, és ebből kifolyólag már akkor alaposan utánajártam, itt és most nem érkezett olyan hozzászólás, ami miatt meg kellene változtatnom a véleményemet, szóval hagyjuk is.

UNAS webshop szövegek feltöltéséhez, képi- tartalmi külalak formázáshoz keresek hozzáértő szakembert.

(#63676) Real_Necro válasza Scoobyte (#63665) üzenetére


Real_Necro
veterán

Hogy ne fapados filekezelőben nyissam meg a filmeket, lássak mellette egy leírást, borítót és a media lejátszót elhagyva menjen egy többcsatornás hang (házimozi) is esetleg???

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#63677) blakey válasza Rick4 (#63675) üzenetére


blakey
titán

:) Te kezdted és nagyon nem győztél meg. az, hogy mennyit és mit értesz az angol szövegből arról én már nem tehetek. Esetleg elmehetnél nyelvtanfolyamra, letehetnéd a vizsgát, bármit, de kár volt ide bemásolni, mert a linket meg tudom nyitni és el is tudom olvasni.Szóval részemről is lapozzunk, marad a synology.me és a quickconnect. :D

* Eladó: iPhone 12 Mini (kék, 128GB) "https://tinyurl.com/58r6t64y", Apple Watch S7 (zöld, M/L) "https://tinyurl.com/mr2yup5b" * - *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#63678) Scoobyte válasza Real_Necro (#63676) üzenetére


Scoobyte
csendes tag

Kodi vagy Plex. :)

Ha meg elhagyod akkor OK a video station de media playerre (amire kérdezted) minek? Lehet lemaradtam valamiről de még hallani se hallottam ilyenről. Persze ha te ezt favorizálod használd nyugodtan! Nehogy én mondjam már meg mi jó neked...

(#63679) mtz81 válasza Real_Necro (#63676) üzenetére


mtz81
tag

[link]
Az elején, csak az van leírva, hogy hogyan kell rávenni, hogy az eac3-at és a dts-t is lejátsza, de valahol lejebb az is le van írva hogy kell rávenni a térhangzásra.
Minden VS frissítés után meg kell csinálni.

(#63680) Real_Necro válasza Scoobyte (#63678) üzenetére


Real_Necro
veterán

Gondoltam egyszerűbb, mint mindent beállítgatni átnevezni Kodinál... DS Video mappája nekem egyenlő a letöltős mappával, így egyből hozzá rakja az infókat, nem kell vele tennem semmit. Sima file exploreres módon Kodi egyébként megy, csak mélyebben nem akartam volna belemenni. Plex biztosan átvisz minden tartalmat?

mtz81:

Ez jó velős, meg részben "kínai". SSH-ra van magyar leírás, mit kell tenni?

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#63681) mtz81 válasza Real_Necro (#63680) üzenetére


mtz81
tag

Bekapcsolod a nas-on a terminálszolgáltatást.
Utána putty al csatlakozol
[link]

(#63682) Immy


Immy
őstag

Sziasztok,
Azokat kérdezem, akik kipróbálták már a DSM7 preview változatát: milyen a Synology Photos a korábbi DS Photo-hoz képest?

Apró: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/immy/index.html

(#63683) Sanya válasza Rick4 (#63664) üzenetére


Sanya
nagyúr

2014-ben augusztusában volt a synolocker támadás. 2013 novemberben jött rá frissítés, ami megoldotta a hibát.

A frissített nasok egyike sem kapta el a férget, csak azok akik nem frissítettek, vagy rád hallgattak és miattad nem frissítettek :(

Emellett ez nem hivatalos synology biztonsági tanács, hanem jóska szülte otthon akár szarás közben

Utoljára: 2014-ben még az xpenologyk is tudtak quickconnectet haszlálni és synology.me-s ddns-t, de frissíteni nem. A legtöbb fertőzés az xpenology-t érte.

Szóval ha nem frissítesz, az a kockázat, nem a ddns.

A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!

(#63684) Tachion86 válasza Rick4 (#63638) üzenetére


Tachion86
tag

Na én most vettem egy másik NAS-t hogy ha a DS718+ elromlik akkor is még meglegyenek az adataim a másik NAS-on, a város egy másik pontján. VPN-en szinkronizálnak egymással.
És nekem sem tetszett hogy nem látom az eredeti fájlokat csak valami visszaállítható tömörített izéket... Végül a Hyper Backup-al sikerült normálisan megoldani, csak nem a "távoli NAS"-t kell választani a szinkronizálási feladat létrehozásakor, hanem az "rsync (egy verziós)"-t. Így ugyan úgy vannak a mappák és a fájlok a másik NAS-on is. Ja és a másik oldalon nem is kellett feltenni hozzá a Hyper Backup Vault-ot.

(#63685) Essejó válasza Sanya (#63683) üzenetére


Essejó
veterán

Már miért is ne tudnánk frissíteni? Kértelek már, hogy amihez nem értesz, ne magyarázd.

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#63686) Edorn


Edorn
aktív tag

Meghajtó titkosítás megoldható ezekben a NAS-okban (konkrétan DS220j)?

Az online demo-ban nem nagyon találok ilyesmit. Csak olyat, hogy mappa megosztás titkosítva. Az ilyen mappák a HDD-n is titkosítva lesznek? Azaz ha kiveszem fizikailag a HDD-t és megpróbálom megnyitni a titkosított megosztott mappát, akkor védett lesz?

A lényeg, hogy van-e olyan megoldás, hogy HDD fizakai eltávolítás után a HDD-ről ne tudjak adatokat kinyerni (legjobb, ha meghajtónként/mappánként lehetne külön titkosítani).

AMD Ryzen 5 5600 3.50GHz AM4, SAPPHIRE RX580 4GB, EX2220 (1920x1080), crucial MX500 SSD, CRUCIAL 16GB Ballistix DDR4 3200MHz, MSI B450 GAMING PLUS | Tárhely, domain: https://nokturn.hu

(#63687) Rick4 válasza Sanya (#63683) üzenetére


Rick4
félisten

Miért, én hol és mikor, kinek javasoltam, hogy ne frissítsen?

Szóval ennyit értettél meg az egészből. :D Sebaj.

UNAS webshop szövegek feltöltéséhez, képi- tartalmi külalak formázáshoz keresek hozzáértő szakembert.

(#63688) AiRLAC válasza Edorn (#63686) üzenetére


AiRLAC
addikt

Megosztásokat tudsz titkosítani:
https://www.synology.com/hu-hu/knowledgebase/DSM/tutorial/File_Sharing/How_to_encrypt_and_decrypt_shared_folders_on_my_Synology_NAS

[ Szerkesztve ]

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

(#63689) Lasersailing válasza Lasersailing (#63635) üzenetére


Lasersailing
senior tag

Sziasztok,

Ebben tud valaki esetleg segíteni?

Köszi

(#63690) Edorn válasza AiRLAC (#63688) üzenetére


Edorn
aktív tag

Igen, és közben rájöttem, hogy itt gyakorlatilag minden mappa megosztott mappa.
Akkor elvileg alapból mindent titkosít. És akkor feltételezem HDD fizikai eltávolítása esetén nem tudok a HDD-ről csak úgy adatot kinyerni.

AMD Ryzen 5 5600 3.50GHz AM4, SAPPHIRE RX580 4GB, EX2220 (1920x1080), crucial MX500 SSD, CRUCIAL 16GB Ballistix DDR4 3200MHz, MSI B450 GAMING PLUS | Tárhely, domain: https://nokturn.hu

(#63691) Sanya válasza Rick4 (#63687) üzenetére


Sanya
nagyúr


[link]

De van egy Xpenology-s topik, ott is hirdetheted, hogy mennyire nem biztonságos a synology.me valamint a quickconnect.to
Bár sehol nem találni erről semmit.

[ Szerkesztve ]

A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!

(#63692) Essejó válasza agyhalal (#63671) üzenetére


Essejó
veterán

Több ilyen bővítmény van közel azonos néven és van amelyikben korlátozva van az aktív torrentek száma.
Próbáld ki ezt a verziót: Synology Download Manager0.8.0

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#63693) Real_Necro válasza mtz81 (#63679) üzenetére


Real_Necro
veterán

Kb 3-4 órája tökölök a leírás szerint de semmi... van, akinek ez sikerült?

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#63694) AiRLAC válasza Edorn (#63690) üzenetére


AiRLAC
addikt

Valóban nem. Valamint akkor se, ha elfelejted a jelszót, szóval csak óvatosan :DDD

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

(#63695) Sanya válasza Real_Necro (#63693) üzenetére


Sanya
nagyúr

nekem még 6.2 alatt.

A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!

(#63696) Real_Necro válasza Sanya (#63695) üzenetére


Real_Necro
veterán

Eljutottam odáig, hogy androidon ez így nem is fog, csak webes felületen (vagy valamit félreértelmeztem).
Most találtam codec packot mx playerhez, ami talán orvosolja a hibát, de még házimozira nem volt időm rákötni.

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#63697) Oposzumtoszó


Oposzumtoszó
senior tag

Sziasztok!

A következő témában kérnék segítséget.
Meg lehet valahogy oldani, hogy windows fájlkezelőben két nas között működjön a fájlátvitel?
Egy hálózaton van a két eszköz. Egy Synology 120j és egy WD My cloud home. A WD-t fájlkezelőből elérem, de a DS-t nem.

Előre is köszönöm!

(#63698) Real_Necro válasza Real_Necro (#63696) üzenetére


Real_Necro
veterán

Meglestem, ezzel sem megy... :(

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#63699) Borisz76 válasza Oposzumtoszó (#63697) üzenetére


Borisz76
veterán

Total Commander

Vedd fel a megosztott mappákat a Windowsban mint hálózati meghajtó.

[ Szerkesztve ]

Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html

(#63700) Oposzumtoszó válasza Borisz76 (#63699) üzenetére


Oposzumtoszó
senior tag

Sajnos azt nem tudom hogy kell. :U Tudnál segíteni?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.