Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-09-05 14:01:59

LOGOUT.hu

2021. Júliusi frissítés - DSM 7.0 infók: Kb. egy hónapja jelentették be a DSM 7.0 RC-t, ami a kiadás előtti utolsó verzió (hivatalos sajtóközlemény). 2021. Június 29-től már telepíthetjük manuálisan a DSM felületén betallózva az új rendszert, de jelenleg ezt még mindenkinek csak saját felelősségére tegye! A figyelmeztetés oka: bizonyos alkalmazásokat (pl. Synology Moments és Photo Station helyett Synology Photos lesz, Cloud Station helyett Synology Drive Suite lesz) kivezetett a Synology a DSM7.0 megjelenésével és helyettük másokat vezet be. A teljes change log itt található.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#61039) Intelligencs

Új NAS-t szeretnék venni a régi 213+ helyett. A négy újból szeretnék választani: 220+, 420+, 720+, 920+. Alapvetően szerintem nekem - a mostani igényeim alapján - elég lenne a 220+, hiszen még a 213+ is elég. (Csak azért akarom lecserélni, mert már több mint 7 éves, és inkább megtenném backup device-nak.) Viszont olvasgatom itt, hogy többen használjátok a dockert, ami kicsit megpiszkálta a fantáziámat. Ezt a dockert úgy kell elképzelni, mint mondjuk a VMware-t, csak Synology-n futtatva? Tehát például fel tudom erre rakni az EVE NG-t? Jelenleg úgy használom ezt a programot, hogy az ingyenes VMware playert futtatom a PC-men, és az alá van felinstallálva. (6 magos i5, 16GB RAM) Viszont ha fel tudnám rakni a Syno-ra, akkor elérném bármikor bárhonnan. (Én az EVE NG-t hálózatok szimulációjára használom.)

És itt jön a kérdésem, vajon profitálnék belőle, ha valamelyik erősebb modellt venném? Ez a docker kihasználná például a 720-as vagy 920-as több magját? VMware-ben meg lehet adni, hogy hány magot és mennyi memóriát allokálok hozzá. Kérdés, hogy ez igaz-e a dockerra is? Mert ahogy nézem a 220-asban vagy 420-asban lévő proci ugyan csak 2 magos, viszont cserébe kicsit magasabb frekvenciára skálázódik ha a single core teljesítményt nézzük (2,9 GHz vs 2,7 GHz).

Tudom, utána is guglizhatnék, de itt esetleg vannak gyakorlati tapasztalatok, talán még valaki az EVE NG-t is felrakta Dockerra, ha ez lehetséges. Igazából azt sem tudom eldönteni, van-e értelme egyáltalán ezzel foglalkozni, működik-e normális, használható teljesítménnyel a téma ezeken az atom processzorokon. Mert ha nem, akkor veszek egy 220+-t, ahogy eredetileg terveztem, és spórolok pénzt. (Amióta van 2 gyerekem, nem szeretek feleslegesen pénzt kiadni bármire is. :DDD)

[ Szerkesztve ]

The Amiga, Born a Champion

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.