Hirdetés

2019. augusztus 22., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2017-02-06 22:59:41

LOGOUT.hu

Ez a nem hivatalos Synology fórum olyan napi használattal kapcsolatos kérdéseknek, amiknek egyszerűbbnek találtam létrehozni egy fórumot itt a PH!-n, mintsem a hivatalos fórum válaszaira várni. Azért indítottam ezt a topikot, mert szerintem vannak sokan, akik Synology NAS-t vettek, szeretnék használni, de nincs termékregisztrációjuk és/vagy ott nem kaptak megfelelő, kielégítő választ a kérdéseikre és (még) nem tudják, hogy van beépített használat utasítás a DSM-en belül. :)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#6) Patice válasza Criton (#5) üzenetére


Patice
(Topikgazda)

Milyen kötetbe formáztad a vinyókat? Raid1, Raid0, SRH esetleg?

RED-ről nekem csak jó tapasztalataim vannak. 2X2 TB-ot tettem DS213-asba és nem hallom a hangjukat egyáltalán. Még ha másolok is rá és a torrent is megy párhuzamosan.

A sebesség nálam is lehetne gyorsabb, de utánaolvasva nem ítéltem vészesnek a dolgot. Raid1-el lenne a leggyorsabb két lemezes NAS esetén, de nekem a tárhely nagysága fontosabb volt, így Raid0-ba fűztem össze a vinyókat (így kb. egyszerre használódnak) csak így fele olyan sebességet érek el, mint amennyi gyárilag írtak.

Bár lehet hülye voltam és szimplán csak két külön kötetre kellett volna formáznom a két külön vinyót és akkor lehet gyorsabb is lehetne a másolási sebességem. Jelenleg átlag 20-25 MB/sec-kel megy, nagyobb fájlok esetében felmegy 30-32-ig. Kb. mintha egy USB2-es külső lemez lenne a gépemre kötve mindig.

De legalább ezt a sebességet hozza filmnézés közben is, miközben folyamatosan megy a torrent. Szóval egy szavam sincs. :)

Szerintem.

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.