Hirdetés

2024. április 18., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-09-05 14:01:59

LOGOUT.hu

2021. Júliusi frissítés - DSM 7.0 infók: Kb. egy hónapja jelentették be a DSM 7.0 RC-t, ami a kiadás előtti utolsó verzió (hivatalos sajtóközlemény). 2021. Június 29-től már telepíthetjük manuálisan a DSM felületén betallózva az új rendszert, de jelenleg ezt még mindenkinek csak saját felelősségére tegye! A figyelmeztetés oka: bizonyos alkalmazásokat (pl. Synology Moments és Photo Station helyett Synology Photos lesz, Cloud Station helyett Synology Drive Suite lesz) kivezetett a Synology a DSM7.0 megjelenésével és helyettük másokat vezet be. A teljes change log itt található.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#59017) balpis válasza balpis (#58976) üzenetére


balpis
őstag

Hát elakadt az extended teszt így is....
Beraktam asztali gépbe, 3 éve volt utoljára win indítva rajta, most rájöttem, nincs HDS rajta (pedig valaha volt). Sajnos az ingyenes verzió nem futtat extended tesztet, de aztán rájöttem, hogy a gyártó (WD) oldalán is érdemes keresgélni.
A WD-től letöltöttem a DLGDIAG-ot.
A quick test ezzel is OK-t mondott. Azonban az extended itt már 70% körül elkezdett akadozni, majd félóra után kiszállt FAILED-del. "Text error code: 08 -Too many bad sectors deceted"
Szóval próbálkozom a garanciális ügyintézéssel. Eddig nagyon korrektek - bár nem túl gyorsak - voltak mindig.
(most jöttem rá: ez a legújabb RED-em, most februárban kaptam egy 2017. november vásárolt és két év után bedöglött helyett :(

Nagyon nem bízom már bennük. 3-at vettem kb. fél éves csúszásokkal, ebből az első keveset volt használva, még jó (de tesztelni fogom azt is most már...). A 2. 2,5 év után halt meg, a cserében kapott futott eddig 4 hónapot, egyelőre még jó, de a harmadik 2 év után adta be a kulcsot és a cserében kapott is döglődik 2 hónap után.
Enyhén szólva nagyon rossz statisztika, főleg, hogy nem egy sorozatból valók, ill. semmi strapa nem érte őket, és most az utolsó nem is ott van használatban, mint a korábbiak.

Emlékeim szerint eddig 3.5"-os HDD összesen 2 halt meg a gépeimben: az első egy 320MB-os Caviar volt valamikor a 90-es években - sajnálom is, pár munkám mentés nélkül csak ezen volt meg :( - , a második egy WD 500GB-os pár éve, ami egy MyBookban volt eredetileg és kb. 3-4 hetet ment összesen, de a sokéves állás után már nem lehetett elindítani.
(Ezek mellett 1-2 db problémás 2.5" is akadt, az iscsak sokévente egy...)

Mindig eldöntöm, hogy WD inkább nem, de aztán valamivel csak meggyőzőm magam és kisebb kitérők után visszatérek. Azt hiszem, ezek után nem fogok...

notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.