Hirdetés

2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-20 19:25:05

LOGOUT.hu

Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#56027) gyugyo79 válasza Madwe (#56018) üzenetére


gyugyo79
addikt

Értelme a NAS -ra szerintem csak nagyon óvatosan kijelenthetően van.
De mint sok minden ez is relatíve.
HA olyan előfizetésed van amivel megéri neked befektetni hardverbe esetleg szoftverbe és utána ki is használod akkor persze, hogy van.

Kezdésnek érdemes olyan tartalommal belevágni ami nem kódolt.
Synology egyre hátrál ki a tuner support alól ezért nem árt ha a témát tényleg nagyon körüljárva van hardver vásárolva. Ráadásul arra sincs garancia, hogy amihez a gyártó vagy egy szoftver nem ad támogatást az mindenféle Linux ismeret (driver, kernel modul betöltés stb) nélkül használható lesz Synologyn.

Ezért jók a már említett HdHomeRun és hasonló termékek mert azok csak a transport streamet továbbítják kb a NAS -on futó szoftvernek ami azt vagy rögzíti vagy továbbítja a kliens megjelenítő szoftvernek.

A TvMosaic által árult TVButler az azért "jó" vagyis inkább az az előnye, hogy azt a TvMosaic támogatja olyan szinten, hogy alapból betölti a driverét azokon a rendszereken amiket támogatnak. Többek közt pld.: Android TV oprendszer alá is ami a DVB-C tudásával nagy szó nem a DVB-T mert abból van kis millió támogatott.
De azt a tunert támogatja a PLEX is olyan szinten, hogy a Synos telepítőjébe ott van, hozzá a driver.

Viszont itt ki is merül az ilyen szinten támogatott eszközök általam ismert listája.
Vannak DVB-T és DVB-S2 tunerok amit a Syno támogat 6.2 után is és Video Station indításával betölti a drivert hozzájuk és ezután esetleg más eszköz is kezelni tud de ez egyre fogy kernel függő stb..
Ráadásul hiába olvastad valamiről, hogy 6.2 előtt működött nem tudhatod, hogy 6.2 után is jó e és, hogy pld 7.0 után is jó lesz e így vagy szerezhetsz kernel modult hozzá vagy nem használod ...

Ha megnézzük az árakat és elgondolkozunk, hogy majdnem vehet vagy vehet is itthon egy enigma2 -es BOX -ot az ember ezeknek az árán (egy nem noname pld Vu Zero4k nincs 50 e Ft egy Tv-Butler+TvMosaic+futár az 30+ és még nincs előfizetős adás kezelés) ami aztán kezeli az EPG -t lehet vele felvenni a NAS -ra (hálózaton) rögtön van benne előfizetéses adások kezelésére kártya olvasó és CI is ha kell és egy kiforrot atom stabil technika akkor nagyon nehéz azt mondani, hogy igen érdemes ebbe mindenkinek belevágni a NAS -on egy tv tuneral értem én, hogy a 230€ -t HDHomerun 4 tuner és nem egy de sokaknak lehet nem is kell 4 meg + 1 eszköz viszont fogyasztása ezeknek egy HDHomerun-hoz képest mérhetetlen a különbség kb ....

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.