Hirdetés

2020. február 27., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2017-02-06 22:59:41

LOGOUT.hu

Ez a nem hivatalos Synology fórum olyan napi használattal kapcsolatos kérdéseknek, amiknek egyszerűbbnek találtam létrehozni egy fórumot itt a PH!-n, mintsem a hivatalos fórum válaszaira várni. Azért indítottam ezt a topikot, mert szerintem vannak sokan, akik Synology NAS-t vettek, szeretnék használni, de nincs termékregisztrációjuk és/vagy ott nem kaptak megfelelő, kielégítő választ a kérdéseikre és (még) nem tudják, hogy van beépített használat utasítás a DSM-en belül. :)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#551) Dr.FantastiK válasza Criton (#549) üzenetére


Dr.FantastiK
(őstag)

nallam 9 M le, 3 M feltoltes.

Main full time job : >>> The ultra fast money producer !!!

(#552) Criton válasza Dr.FantastiK (#550) üzenetére


Criton
(veterán)

na igen, de azóta a feltöltéseim is megszűntek mióta fent van a program, mondhatni napi 5-10GB ot töltök fel és nem egy-két torrent van. Előtte a napi szintem olyan 80GB volt mint....a csomagkezelőben még az is van, hogy a program elvileg le van állítva, szóval nem fut...

A 10GB szerencsére még beleférek, mert tényleg a nagyon fontos családi képeket mentettem fel.

[ Szerkesztve ]

(#553) Razermazer válasza prono (#544) üzenetére


Razermazer
(őstag)

No akkor kifejtem

Tehát természetesen tárolhatsz rajta fontos adatot is, csak rendszerezz be állandó időközönként egy backuppot külső vinyóra azokról a fontosnak tartott adatokról. Egyéni preferencia, hogy melyik adatokról milyen időközönként készítesz bacupot.

Ezután polcra fel és ha kell előveszed és rámásolod oda ahová kell. Macera? lehet, de aranyszabály, hogy fontos adatról 2 ha mód van rá 3 másolat készítendő.

Koncertráltan egy helyen rengeteg adatot nem tárolnék(tudom a nas lényege ez, de akkor szünetmentes az alap ami 2-3 órát kibír egy hálózati áramszünet mellett(lehet kevesebb is ez nem szentírás) azután szépen tervezetten leáll a nas ahogy kell, nem hirtelen rendszermegállással adatvesztéssel) Raides bűvészkedés nem ment meg szintén az adatvesztéstől, ő hullik szét egyből adatvesztéskor, áramszünetkor. Vissza lehet hozni nagy nehezen az adatokat, de az iszonyat macera.
A pc-hez meg kimondottan kötelező egy szüntementes még nincsen? denagyongyorsanmenjél venni :D

Ha nekem lenne egy kétlemezes nasom, akkor az egyik az csak backup lenne semmi más, ha négylemezes lenne, akkor kettő mehetne raidbe és a másik kettőre menteném az előzőleg raidbe összefűzött köteteket, egybe nem használnám soha(persze itt a backup raid is elszállhat, de azért dupla fejlövés talán nem jön össze egy alkalom alatt :D ).

Mint már feljebb is írtam a szoftveres raid és az integrált chipsetes, nem valami jó megoldás. Külön raidkártya ami 50k-tól indul az már valami.

Nem ajánlom az ilyen módon való streamelést csak a nasról valót, azért van az erős processzora és sok ramja ő való erre.

[ Szerkesztve ]

Sic Transit Gloria Mundi, "mindjárt lesz itt heresima és ne bassza ki"

(#554) Criton


Criton
(veterán)

Synology.com -on egy kicsit társalogtam egy adminnal, ők is tapasztalták hogy eszméletlen sok cpu-t zabál...

pwhooftman wrote:Thats normal i'm afraid. Symform offers a part of your harddisk to the rest of the Symform users on the internet. Appearently that uses a considerable amount of CPU and RAM.

criton wrote: Is that normal? :( If I want to delete the software, will the complete software removed from my nas? Also did the software used no systems files...? If I know it right my backups in the cloud are private and not public, therefore noone can access it.

pwhooftman wrote:Hi, sharing part of your diskspace depends on the choice you made when installing Symform. The free variant involves you sharing 2x the amount of diskspace you intend to use yourself on cloud computers. I tried it a couple of days but uninstalled due to the constant system load. Uninstalling will remove all Symform software and give you back reserved space (if any).

Szóval akkor ezt nem csak én vettem észre :(

[ Szerkesztve ]

(#555) dani3l válasza Criton (#554) üzenetére


dani3l
(őstag)

Ez azert eleg cinkes.. 10 giga "felhö" tarhelyert cserebe te megosztassz 20-at, amihez random hozzafernek amikor eppen akarnak.. Hat ennel meg a külsö vinyo is jobb..

(#556) prono válasza Razermazer (#553) üzenetére


prono
(csendes tag)

Köszi szépen a részletes kifejtést :R
Pozitív értelemben, de látom te nálam is paranoiásabb vagy abból a szempontból, hogy milyen esetekre kell felkészülni :)
Nem kukacoskodásból csak a saját tisztánlátásom miatt:
"...azután szépen tervezetten leáll a nas ahogy kell, nem hirtelen rendszermegállással adatvesztéssel..."
gondolom itt az éppen memóriában lévő és még lemezre nem írt adatokról beszélünk, amik elveszhetnek?!

"...nem fűzném egybe a köteteket..."
kötetet én sem akarok összefűzni,mármint ha összefűzés alatt azt értjük, hogy egy kötetnek látszik mindkét disk, eddig 2db 1TB-os vinyó tükrözése volt a cél, mivel eddig komoly adatvesztésem majdnem abból lett, hogy egyik napról a másikra feldobta a talpát a vinyóm :(. Végül 1 heti bűvészkedés után sikerült visszaszerezni az adatokat. Kézi mentés sajnos magamat ismerve nem pálya, mert lusta vagyok mint a ház és tuti nem csinálnám, mint a fenti leírás mutatja eddig sem tettem :(.

"...Ha nekem lenne egy kétlemezes nasom, akkor az egyik az csak backup lenne semmi más..."
ez most úgy érted, hogy nem RAID1-ben tartanád őket, hanem 2 külön kötet és te kézzel másolnád át a fontos adatok a másik vinyóra? Amennyiben jól gondolom, akkor annak mi az előnye a RAID1-el szemben? nem minden van tükrözve?

A szoftveres raidel kapcsolatban ennyit találtam tőled ebben a fórumba:
"Ezek a szoftveres raidek, meg az integrált chipes raidek, totál megbízhatatlanok, mindig akkor szállnak el amikor a legjobban kéne az amit tárolnak."
Mit kell ez alatt érteni? Rosszul gondolom, hogy itt egy párhuzamos írás történik mind2 disk-re, ha közben elszáll a táp, akkor újraindításnál lehet szinkronizálni a lemezeket? Minden egyes vinyó tartalma önmagában olvasható, tehát ha egyik vinyó elszáll, a másik pl. akár PC-be helyezve Linux alá mount-olható?

Köszi a válaszokat előre is :R !

(#557) Dr.FantastiK válasza dani3l (#555) üzenetére


Dr.FantastiK
(őstag)

es ez miert baj ? hogy hozzafernek ?

Te is hozzafersz a felhobe tarolt cuccaidhoz, barmikor, barhonnan !

Azt meg belehet allitani mennyi savszell-t hasznalhat..

Main full time job : >>> The ultra fast money producer !!!

(#558) Criton válasza dani3l (#555) üzenetére


Criton
(veterán)

Az ötlet jó, meg a megvalósítás is, de 413J-n ez teljesen nem OK. Kéne innen még egy 413J-s kolléga aki felrakná, mert nagyon kíváncsi vagyok rá, hogy nála ez hogyan szuperál. Ed Parker?

(#559) Dr.FantastiK válasza prono (#556) üzenetére


Dr.FantastiK
(őstag)

"Ezek a szoftveres raidek, meg az integrált chipes raidek, totál megbízhatatlanok, mindig akkor szállnak el amikor a legjobban kéne az amit tárolnak." .....

Minden Raid softweres Raid. pont.

Annyiban kolonbozik az eggyik-masik hogy milyen chip vezereli oket.
Van LSI , ICH , 3Ware , stb.
A Controller az, ami a teljesitmenynel szamit, de a MEGBIZHATOSAGA-ert valojaban a software felel !! :K

nincs itt semmi gond az integraltakkal sem.

[ Szerkesztve ]

Main full time job : >>> The ultra fast money producer !!!

(#560) Dr.FantastiK


Dr.FantastiK
(őstag)

es megvalami ,, Miert hasznal a Synology (is) ICH chipet az amugy is MEREGDRAGA NAS -ai -ba ? ?
Biztosan nem azert mert xar az ICH....

Hanem azert,, mert felesleges lenne a NAS-ba belerakni valami 4magos uberprocit, nincs egyszeruen mire kihasznalni !!

Es nem lessz gyorsabb (majdnem semennyivel ) az adatok atvitele ha veszel es betennel egy 50-100k RAID Controller cardot a 2,3,4, Hdd lemezed melle...ugyanaz.

[ Szerkesztve ]

Main full time job : >>> The ultra fast money producer !!!

(#561) prono válasza Dr.FantastiK (#559) üzenetére


prono
(csendes tag)

ezt megnyugtató hallani, köszi :C

(#562) Razermazer válasza prono (#556) üzenetére


Razermazer
(őstag)

"gondolom itt az éppen memóriában lévő és még lemezre nem írt adatokról beszélünk, amik elveszhetnek?!"
Nemcsak az, sérülhet a lemez is, nem parkol le a fej rendesen és beleszánt a tányérba stb bad szektorok keletkeznek a lemezen.

"ez most úgy érted, hogy nem RAID1-ben tartanád őket, hanem 2 külön kötet és te kézzel másolnád át a fontos adatok a másik vinyóra? Amennyiben jól gondolom, akkor annak mi az előnye a RAID1-el szemben? nem minden van tükrözve?"
Igen két külön kötetként kezelném és nem kézzel másolnám hanem a nasnak adnék egy heti, havi bizonyos könyvtárakról mappákról való mentést, csak nem külső vinyóra hanem a második belsőre.
Nem volt kétlemezes nasom, nem tudom, hogy ezt meglehet csinálni raid nélkül szerintem igen. De majd akinek van ilyenje megmondja.

"Mit kell ez alatt érteni? Rosszul gondolom, hogy itt egy párhuzamos írás történik mind2 disk-re, ha közben elszáll a táp, akkor újraindításnál lehet szinkronizálni a lemezeket? Minden egyes vinyó tartalma önmagában olvasható, tehát ha egyik vinyó elszáll, a másik pl. akár PC-be helyezve Linux alá mount-olható?"

Lényegében igen ez történik a raidben attól függ melyik raidet választja az ember, raid1-raid5-ig lehet választani(raid segítségével az adatok elosztása vagy replikálása több fizikailag független merevlemezen történik) de ha elszáll a rendszer lehet nem áll fel a kötet újból, az adatok egy része eltűnik, vagy nehezen kereshető elő, reméljük szinkronizálható marad.
Hát ezt passzolom, hogy ez linux alá mountolható, de elég nagy az esélye, mert a linux jól kezeli a raidet kernel alól támogatja már a raid 5 és raid 6-ot is. Itt meg is nézheted, hogy melyik felelne meg a számodra[link]

Ne légy lusta az fél egészség, a fényképek nem pótolhatóak, a hozzájuk fűződő emlékekkel egyetemben, így ennyi fáradságot megér a lementésük szerintem. Minden más fontos adatnál, szintén fennáll ez az állításom.

Sic Transit Gloria Mundi, "mindjárt lesz itt heresima és ne bassza ki"

(#563) Razermazer válasza Dr.FantastiK (#560) üzenetére


Razermazer
(őstag)

Nekem mondhatod én a búbánatos életbe nem fogok soha raidet használni. Csak drága raidkártyával volt szerencsém köszönöm az integráltakhoz, szervizes havernak meg pláne. Azt is csak a nagygépembe amit már eladtam, mert nem kellett, grafikai munkához, tervezéshez jól jött egy megbízható raid, a több giga adat tárolására, ezért ruháztam bele egy raidkártyába.
Synoforumon, meg csak erről van állandóan a legtöbb post, nem véletlen. Ups nélkül nem megy az élet ennyi.
Mindenki maga dönti el mi neki a jó, én leírtam a véleményem tapasztalatom, nem kell megfogadni.
Maradok a backup lemezeknél csókolom.

Sic Transit Gloria Mundi, "mindjárt lesz itt heresima és ne bassza ki"

(#564) Dr.FantastiK válasza Razermazer (#563) üzenetére


Dr.FantastiK
(őstag)

nyugalom, senki nam akarja Rád -eroltetni.

Main full time job : >>> The ultra fast money producer !!!

(#565) prono válasza Razermazer (#562) üzenetére


prono
(csendes tag)

Köszi szépen a segítséget :R .

Ez az időzített backup kötetek között elgondolkodtató, jó tippnek tűnik és a NAS manual alapján működőképesnek is látszik. Azért is tetszik, mert nem minden adatom kritikus, ezért azt fölösleges duplikálni. Szóval minden éjszaka egy biztonsági mentés simán elég, gondolom valami intelligens módon a megváltozott timestamp-eseket felülírja és az újakat meg átmásolja :).
Nem mellesleg így több helyem is marad másra :)

(#566) Elemental válasza prono (#565) üzenetére


Elemental
(őstag)

Az én megoldásom:
Képek feltöltése - bedugom az usb kábelt a pcbe, felmásolom a képeket/videókat a telóról/fényképezőről pécében lévő 2 vinyóra(1 perc), utána feltöltöm a nasra(15 mp). Másnap bemegyek a melóhelyre, ott ftp-vel felmásolom az ottani laptop vinyójára(30mp), plusz van itthon a széfben 1 külső vinyó, amit kb 2-3 hetente frissítek(2 perc).
Semmi felhő, semmi réd, és mégis minden megvan, a ráfordított idő elenyésző, és nyugodtan alszok.

(#567) prono


prono
(csendes tag)

Esetleg valaki megtudja erősíteni tapasztalatból, hogy a Synology DS212j-vel tudok időzített backupot készíteni egyik kötetről a másikra? Ez lenne a Time Backup :)) ?
Ha valaki használ RAID1-ben NAS-t az leírhatná azzal kapcsolatban is a gyakorlati tapasztalatait.

Köszi :)

(#568) Dr.FantastiK válasza prono (#567) üzenetére


Dr.FantastiK
(őstag)

Synology gepekben inkabb a Synology Hibrid Raid-ot hasznaljuk. Tobb oka is van,, pl. konnyu bovithetoseg !
(Raid 1 helyett ).

Main full time job : >>> The ultra fast money producer !!!

(#569) Criton


Criton
(veterán)

nálam ez csak növekszik és növekszik....

[ Szerkesztve ]

(#570) Dr.FantastiK válasza Criton (#569) üzenetére


Dr.FantastiK
(őstag)

na joo, ez tenyleg erdekes,, de lassult szamottevoen ettol a geped ?

Main full time job : >>> The ultra fast money producer !!!

(#571) Criton válasza Dr.FantastiK (#570) üzenetére


Criton
(veterán)

Film lejátszás annyira nem vészes, de a DSM eszméletlen lassú lett.
Egyébként itt valami a programmal nem stimmel ... mert mitől növekszik ez az egész...

[ Szerkesztve ]

(#572) prono válasza Dr.FantastiK (#568) üzenetére


prono
(csendes tag)

köszi a választ:R
esetleg másik kérdéssel kapcsolatban tapasztalat?

(#573) tobias40 válasza prono (#567) üzenetére


tobias40
(addikt)

Nekem ilyen NAS-om van de csak a könyvtárakat hozta létre a cél meghajtó mappájában,a fájlokat nem! :W
Azóta sem jöttem rá mi a gond és még senki nem adott rá választ aki esetleg ilyet használna!
Ezért egyenlőre kézzel másolok de jó lenne a tuti megoldás az időzítésre! :C

(#574) prono válasza tobias40 (#573) üzenetére


prono
(csendes tag)

Neten kutakodva találtam ezt a leírást:
http://www.synology.com/support/tutorials_show.php?lang=us&q_id=517
Esetleg ez működhet?! Elsőre úgy tűnhet mintha azt írná le, hogy külső egységre, hogy kell menteni, de a 8-ik lépésnél ezt írja : "This can be an USB, eSATA drive, or another share folder located within the DiskStation."
Esetleg így próbáltad már? Nekem még nincs meg a NAS, szóval nem tudom kipróbálni :))

(#575) tobias40 válasza prono (#574) üzenetére


tobias40
(addikt)

Én külső eszközre menteném,másik vinyó nincs a NAS-omban..

(#576) prono válasza tobias40 (#575) üzenetére


prono
(csendes tag)

A leírás szerint így kell arra is :)
Esetleg kitudod próbálni ?

[ Szerkesztve ]

(#577) Dr.FantastiK válasza prono (#574) üzenetére


Dr.FantastiK
(őstag)

'' Elsőre úgy tűnhet mintha azt írná le, hogy külső egységre, hogy kell menteni, de a 8-ik lépésnél ezt írja : "This can be an USB, eSATA drive, or another share folder located within the DiskStation."
Esetleg így próbáltad már? Nekem még nincs meg a NAS, szóval nem tudom kipróbálni
''

>>> a Time Backup-al ugy tudsz dolgozni hogy csak ha egy masik kotetre mentesz , (tehat kell legyen legalabb 2 Volume a NAS-on belul ) , vagy external drive, mindegy hogy USB vagy eSATA. Tudsz vele halozatra (is) menteni. jol mukodik. pofonegyszeru beallitani ;)

[ Szerkesztve ]

Main full time job : >>> The ultra fast money producer !!!

(#578) tobias40 válasza prono (#576) üzenetére


tobias40
(addikt)

Így csináltam előzőleg is de most csinálok egyet próba néven a családi fotókról is.
Kíváncsi vagyok rá,21:20-ra állítottam az indítást ,mindjárt kiderül.. :Y

Megnéztem uanaz lett mint előzőleg a filmeimnél,de itt még az eredeti könyvtárakat sem hozta létre!

[ Szerkesztve ]

(#579) tobias40 válasza Dr.FantastiK (#577) üzenetére


tobias40
(addikt)

Nekem mégsem sikerült,ilyen lett nálam..

Te használod és hibátlanul működik a mentés?
Fájlok megvannak?

[ Szerkesztve ]

(#580) Dr.FantastiK válasza prono (#572) üzenetére


Dr.FantastiK
(őstag)

A Time Backup -al csak a NAS-rol menthetsz mashova, (idozitve) ,, forditva nem lehet ! !

[ Szerkesztve ]

Main full time job : >>> The ultra fast money producer !!!

(#581) Dr.FantastiK válasza tobias40 (#579) üzenetére


Dr.FantastiK
(őstag)

igen , mukodik , nallam ext4 -re van formazva a 'destination'..

Main full time job : >>> The ultra fast money producer !!!

(#582) tobias40


tobias40
(addikt)

HMM úgy néz ki a képeknél mégiscsak megcsinálja,de a videóknál vmiért nem.
Annyit változtattam hogy a mentés könyvtárának meghagytam a NAS által felajánlott DiskStation_1 könyvtárat,kipróbálom majd a filmeknél is mert ott a saját "filmek"mappájába akartam vele mentetni.
Nem biztos hogy ez a baj de majd kiderül,örülök hogy a képeknél sikerült! :R

(#583) prono válasza tobias40 (#578) üzenetére


prono
(csendes tag)

A Time Backup-ban engem az zavart meg, hogy nekem úgy tűnik mintha az inkább verziókezelésre lenne alkalmas. Esetleg félreértettem a leírást? Nekem csak arra lenne szükségem, hogy a backup időpontjában aktuális állapot legyen lementve egészen a következő backup időpontig. Erre is használható?

(#584) tobias40


tobias40
(addikt)

Kipróbáltam a filmeknél is és így hogy DiskStation_2 könyvtárat adtam meg neki (ami még nem volt létre hozva)így csinálja szépen a dolgát! :C
Az volt a gond hogy már egy létrehozott meglévő dir-be akartam menteni vagy talán a könyvtár formátuma?

Más!
A rendszer mentést is itt lehet megcsinálni vagy azt máshol kell?
Annyit szeretnék hogy a beállításaim mentődjenek és egy újra telepítésnél csak vissza kellene"töltenem" a saját beállításaimat,(pl. a jelszavak ,szinkronizálások stb..)

[ Szerkesztve ]

(#585) prono válasza tobias40 (#584) üzenetére


prono
(csendes tag)

király :)
ez most melyikkel sikerült? Time Bakcup vagy amit linkeltem?

(#586) tobias40 válasza prono (#585) üzenetére


tobias40
(addikt)

Biztonsági mentés és visszaállítás!

Megtaláltam a megoldást a kérdésemre. :C
Megcsinálta az a mentést a "filmek" mappába is csak mivel már kézzel be volt másolva ezért nem vettem észre.. :W
Meg az zavart meg hogy létre hoz mindíg egy saját "@app" könyvtárat is amibe letükrözi az összes mentésre szánt könyvtárat mégegyszer,csak abban már csak egy "_Syno_BkpMetadata.db" fájlt hoz létre!
Na én erre gondoltam hogy nem másolja be az eredeti fájlokat! :B

A lényeg hogy tökéletesen működik és pontos időben végzi el a mentést!
Most már látom én is hogy kell a szünetmentes táp akár ilyen eseteknél is!!

Milyet ajánlottatok ,tipus márka és link is jöhetne a lényeg az hogy megbízható legyen és legalább 3 dolgot lehessen beletenni!(modem,router,nas)

[ Szerkesztve ]

(#587) dani3l válasza tobias40 (#586) üzenetére


dani3l
(őstag)

APC-ket nezegesd, eleg sok fele van, biztos talalsz az igenyeidnek megfelelöt.

(#588) tobias40 válasza dani3l (#587) üzenetére


tobias40
(addikt)

És neked melyik van? ;]
Vmint az én igényeimhez ? wattosat nézzek?

(#589) dani3l válasza tobias40 (#588) üzenetére


dani3l
(őstag)

Nekem nincs szünetmentesem, csak egy ilyen.. :)
Eleg sokaig nezegettem en is öket miutan megvettem a nas-t, de aztan arra jutottam, hogy fölösleges lenne vennem, egyreszt fontos adatokat ugysem a nason taroljuk (vagy nem csak ott), masreszt az elmult par evben talan ha 2-3 alkalommal volt aramszünet.. Lehet mire legközelebb lenne mar lehalt az akksi a szünetmentesben.. ;] Mert ugye nehany evente azt is illik cserelni. Plusz nagyobb lett volna mint a nas kb..

Egyebkent nem kell nagy teljesitmenyü, szerintem valami ilyesmi böven eleg. Egyreszt a nas+router+modem fogyasztasa böven 50w alatt van, masreszt ha atvalt akksira, a nas ugyis lekapcsol (legalabbis erdemes ugy beallitani), de ha nem, akkor is kihuzza böven fel oraig-oraig.

[ Szerkesztve ]

(#590) dani3l válasza dani3l (#589) üzenetére


dani3l
(őstag)

Illetve inkabb ez, ezen van usb csati, igy tud kommunikalni a nassal. Elöbb linkelt is eleg lenne, csak azon nincs usb, igy aramszünet eseten a nas nem fogja tudni automatikusan leallitani magat, tehat ha nem vagy ott, vagy hosszabb az aramszünet, mint ameddig az akksi birja, akkor ugyan ott vagy, mintha nem is lett volna szünetmentes.. :D

(#591) tobias40 válasza dani3l (#590) üzenetére


tobias40
(addikt)

Meggondolandó amiket írtál...
Mennyibe kerül egy ilyen mert árat az oldalon nem látok..

(#592) dani3l válasza tobias40 (#591) üzenetére


dani3l
(őstag)

Az konkretan 20k körül..

(#593) Criton válasza tobias40 (#586) üzenetére


Criton
(veterán)

én ezt használom APC BackUPS ES 700VA.

(#594) Ed Parker válasza Statikus (#506) üzenetére


Ed Parker
(nagyúr)

Akinek q7-re telik ott mani is van:)

(#595) Ed Parker válasza Criton (#525) üzenetére


Ed Parker
(nagyúr)

Mondjuk ez lényeges hogy neked RED van, :D
Nekem csak 4 green van benne, de negyed ennyi gondom sincs, fent van a frissítés, minden jól működik es nem lassú a rendszer.

(#596) Ed Parker válasza Criton (#558) üzenetére


Ed Parker
(nagyúr)

Én nem rakok semmit felhőbe, bd 25-ön es egy fiókos merevlemezen tárolom azokat az adatokat.
Ja és egy a nagyonál is van, tudod ha tűz lenne vagy a betörő össze szedné a lakásban az összes merevlemezt :)

(#597) Criton válasza Ed Parker (#595) üzenetére


Criton
(veterán)

Lassúnak nekem sem lassú (nem is írtam, hogy gondolom lenne, a friss 4.2 óta semmi bajom nem volt), csak miután a Symform programot felraktam. Ezt kéne megnézni, hogy nálad is megfogja-e a rendszert, mert ha igen, akkor gyalulom le a francba.

(#596) Ed Parker : nem azt kértem, hogy rakj a felhőbe valamit, csak felrakni a programot, aztán megnézni mennyi erőforrást visz el, és utána meg törlőd. De! Megértem ha nem rakod fel.

[ Szerkesztve ]

(#598) Ed Parker válasza Criton (#597) üzenetére


Ed Parker
(nagyúr)

Engem pont ezért nem érdekelnek ezek a felhős megoldások, mert állandóan szinkronizál, ami erőforrást vesz el, továbbá jobban érzem magam ha a személyes adataimat magam birtoklom.
A Mac-es time machine is csak hetente van bekapcsolva a nason, akkor egyszer másol azt annyi.

A bd + hdd archiválás nekem elég.

(#599) Statikus válasza Ed Parker (#594) üzenetére


Statikus
(senior tag)

Ezzel én is tisztában vagyok, csak nem biztos, hogy a cégnek is van...

(#600) Ed Parker válasza Statikus (#599) üzenetére


Ed Parker
(nagyúr)

Próbáld ki ezt a módszert :D

Az ilyen dolgokból legtöbben érteni szoktak.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.