Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-20 19:25:05

LOGOUT.hu

Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#51651) reggi


reggi
aktív tag

Sziasztok! Korábban írtam, hogy valami 20 és 40-45 percenként felebreszti a 416j NASomat, csomó mindent kiiktattam, most kiderult a transmission csinálta, úgy, hogy nem is volt aktív torrent. Leszedtem, most egész éjjel nem ébredt fel. Mit javasoltok milyen torrent klienst hasznaljak helyette? Köszi előre is.

(#51652) kgymac válasza reggi (#51651) üzenetére


kgymac
őstag

Ha virágboltot (pl. magot) használsz, x percenként (DS-nél 30) be fog jelentkezni a trackerre, ez gondolom minden torrentre is áll.

szerk: nem használok hibernálást a hdd-k érdekében.

[ Szerkesztve ]

(#51653) reggi válasza kgymac (#51652) üzenetére


reggi
aktív tag

Értem, csak az nem tiszta, hogy ha stoppolok egy torrentet, akkor minek jelentkezget be. A HDD-nek azt mondod rosszabb a hibernalas? Van, hogy 2 napig nem nézek filmet stb. Akkor jobb a lemezeknek, hogy 2 napig mennek azzal szemben ha lekapcsolnak? Mi a háttere ennek? Köszi előre is!

(#51654) jozsi252 válasza reggi (#51653) üzenetére


jozsi252
veterán

Nekem van olyan winyó ami évek óta megy, több mint 46 000 óra van benne. A szerverekbe meg NAS-ba meg ilyen helyekre tervezett winyóknak nem gond ha 0-24 be megy. Én se nézek a NAS-ról minden nap filmeket, viszont a torrent kliens miatt 0-24h-ba megy.

iPhone 13 Pro Max

(#51655) kgymac válasza reggi (#51653) üzenetére


kgymac
őstag

Nézz utána, hogy is működik egy hdd jelenleg. Mi az az eszköz, amire hasonlít, amíg ki nem alakul a fej és a lemez között a "légpárna". Én jobbára 7200 vagy feletti hdd-ket használok (notiban is 7200-est) és minimálisra csökkentem a hdd felpörgések számát. De van erre topic a PH-n, bővebb infót ott vagy a tudástárban találsz (bár ott is van fals infó, pl. sshd témában).

(#51656) reggi válasza jozsi252 (#51654) üzenetére


reggi
aktív tag

Köszi, ez jogos, igaz én nem NAS-ba való HDD-ket használok, hanem 2,5-ös laptop HDD-ket, mivel ezek vannak, SSD beepitesek miatt maradtak meg laptopokbol,PS-ből, halkak, keveset fogyasztanak. Azt mennek amíg mennek. Ezért én hibernalom őket, hátha így tovább bírják.

(#51657) jozsi252 válasza reggi (#51656) üzenetére


jozsi252
veterán

Tapasztalatim alapján semmivel sem bírja tovább egy hibernált winyó mint egy olyan ami 0-24h-ba működő. Én soha semmit nem hibernálok, se a gépembe, sem a NAS-ba, sem a család más gépébe sem, de meghalni még egy winyó se halt meg, inkább a tárhely bővítés miatt szoktam cserélni.
Lehet ezzel csak én vagyok így, de mivel torrentezek így hagyom hogy nyugodtan fusson a DS non stop, aztán ha valakinek kell valami akkor tudjon tölteni rólam is. NAS keveset eszik, szóval ebből a szempontból is lényegtelen számomra hogy most megy vagy nem.
Másrészről meg van a családba még szgép meg okostelefonok így ha épp valaki nézni akar valamit a NAS-ról akkor nagyobb nyűg neki állandóan kijönni a hibernálásból mert mondjuk sorozatozik valaki, vagy filmet néz, vagy backup van, vagy épp én rakok be a melóhelyről pár torrentet távolról.
Így emiatt is azt preferálom hogy menjen csak nyugodtan egész nap.

iPhone 13 Pro Max

(#51658) xors


xors
senior tag

Sziasztok, mit jelentenek ezek az üzenetek? Kell aggódnom? Már több hete figyelem...
SSH blokkolta DiskStation [122.195.200.148] IP-címét

(#51659) kgymac válasza xors (#51658) üzenetére


kgymac
őstag

Szia,
Nyitva van az ssh portod és valaki próbálkozik, de hibás jelszavakkal (Kína, Jiangsu).
Ha nem használsz rsync-et, én lezárnám a portot (routeren). Upnp engedélyezése esetén ez sem megoldás persze.

(#51660) xors válasza kgymac (#51659) üzenetére


xors
senior tag

Köszi, én is erre gondoltam, csak nem voltam benne biztos. Át fogom rakni az SSH portját valami másra, remélem az megoldja a gondot.

(#51661) poirot


poirot
senior tag

Itt már írtam pár hete, új NAS-t szeretnék. A régi DS 111, bizony eléggé lassú.

Egy 2 lemezest szeretnék, főleg torrent-re használnám, mint ahogy a 111-et is, a 2 lemezesből is a torrentnek a legjobbat szeretném, másra nem különösebben használom. Erre is ha tudnátok ajánlani egy NAS-t. (Erős proci, sok memória)

Ez lenne az utolsó synology NAS-om. Az időm véges...

A fontos letöltött dolgokat rögtön mentem külső vinyókra, szóval a NAS egy "átjáró ház" lenne, ezért elég lenne a 2 vinyós megoldás.

Viszont azokat kérdezném, akik már vettek egy újabb NAS-t, s a régit nem adták/ajándékozták el, hanem megtartották.

Hogy lehet kihasználni ezt a gyengébb, második NAS-t ???

(Nincs kedven ingyen odaadni valamelyik rokonnak, és még én állítsam be, magamnak is 24 órába került, mire megláttam az internetes felületét)

(#51662) jozsi252 válasza poirot (#51661) üzenetére


jozsi252
veterán

Mekkora nethez szeretnél venni NAS-t és mekkora a kereted? Ha több száz Mbps-es neted van akkor legalább 218+ fog kelleni hogy kibírd használni.

[ Szerkesztve ]

iPhone 13 Pro Max

(#51663) poirot válasza jozsi252 (#51662) üzenetére


poirot
senior tag

Természetesen Digi 1 GB-os NET-em van.

(#51664) jozsi252 válasza poirot (#51663) üzenetére


jozsi252
veterán

Ha ki is szeretnéd használni akkor 718+ az ajánlott. 4 magos Intel proci, 2GB RAM ami bővíthető, ha kevés lenne a 2 slot akkor lehet bővíteni egységgel, illetve már bírni fogja az 1Gbps-es netet is.

iPhone 13 Pro Max

(#51665) poirot válasza jozsi252 (#51664) üzenetére


poirot
senior tag

Köszönöm a választ.

A jelenlegit mellette (DS 111), hogy hasznosíthatnám ?

(#51666) jozsi252 válasza poirot (#51665) üzenetére


jozsi252
veterán

Az az igazság hogy én is csere előtt állok, nekem egy DS216 Play van ami erősebb azért mint a 111, de én se gondolkoztam el rajta hogy megtartsam. Igazából nem tudok olyan dolgot mondani amiért lenne értelme megtartani.
Gondolom torrentre csak az újat használnád, mivel Gbps-es nethez kevés a DS111, most mondanám hogy backup lehetne rajta de írtad hogy a fontos dolgokat külső winyóra mented. Igazából nem teljesen értem hogy a NAS neked miért csak egy átjáróház?
Ha nagyon fontos dolgokat tárolsz akkor érdemes tükrözni a winyót így ha egyik meghal a másikon ott lesz minden adat.
Nálam a NAS pont azon segít hogy egy helyen legyen minden. Nyilván a nagyon fontos dolgokat én is legalább 3 helyen tárolom, de ez kb. az adatok 1%-a ami pl. fontos fileokból áll, meg képekből, videóból. De ugye ezt egyszer lementem aztán utána nagy ritkán jön hozzá valami, így a NAS a fő tároló számomra.

Én az eladás mellett döntenék a helyedben, aztán a pénz ami bejön belőle esetleg told bele a winyók árába. Ha külső winyóra menteném a dolgokat mint te, akkor fölösleges lenne egy 2. NAS.
Legalábbis nekem ez a véleményem.

iPhone 13 Pro Max

(#51667) poirot válasza jozsi252 (#51666) üzenetére


poirot
senior tag

Köszönöm a válaszod.

(#51668) sutszi


sutszi
veterán

Nemrég írtam, hogy rejtélyes módon elfogyott a hely az egyik volumenál ami ugyan elég csekély méretű, de nem indokolt a hely elfogyása mert nem igazán történik rajta semmi... Közben 500MB(nem elírás) alá ment és ekkor már a DSM weboldala sem volt hajlandó betölteni. Szerencsére puttyal még be tudtam lépni és cmd-ből kezdtem el takarítani. Ezután kellett még egy restart, hogy elinduljon. Persze ez önmagában nem oldotta meg a problémát, csak arra volt elég, hogy valamit tudjak kezdeni a rendszerből. Végül elkezdtem egyenként lekapni az alkalmazásokat és nézegettem hol jön vissza nagyobb mennyiségű terület. Így derült ki, hogy a Docker volt olyan kegyes és az idők során valahová telehányta a a lemezt, mert egyből 8.6GB-ra ugrott fel a szabad hely. Előtte a shared folderről csináltam mentést, így kvázi a Docker újratelepítése után visszamásoltam a mappát, majd egy importtal a container configot és ott folytatta ahol abbahagyta... Közben a szabad hely most 7GB környékén van. Szóval valami cache-be pakolgatott dolgokat. Csak azt nem értem miért nem lehet ezt takarítani valahogy?! Ez megint elég lesz 1-1,5 évig...

Megelőzendő az érdeklődő kérdéseket. Ez egy VM. Nem tudom növelni ennek a konkrét lemeznek a méretét, így ez megrekedt ezen a szinten... Ezért operálok 10GB-os mérettel továbbra is... és miért adtam ekkora méretet neki az elején? Azért mert egy transmission, serviio, docker(1konténer unifi management) kombó fut innen mindössze.

Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

(#51669) allein


allein
addikt

De jól bírja a céges Syno :))

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=allein

(#51670) hpeti2


hpeti2
aktív tag

Sziasztok!

A fotóimat szeretném biztonságba tudni és ezért egy másik nas-ra átszinkronizálni. Szeretem a /photo mappa adta előnyöket, de nem szeretném, hogy a másik nas-on is mindenki az én fotóimat böngéssze, ezért másik mappába szinkronizálnék. Összegezve hogyan tudom megcsinálni ezt:

NAS1: /photo/fiu --> NAS2:/fiu_photo
NAS1: /photo/lany --> NAS2:/lany_photo
NAS1: /otthon_photo <-- NAS2:/photo/otthon

Nézegettem a Cloud Station ShareSync-et, a Drive-ot, a Hyper Backup-ot. De minden megoldás csak a forrással azonos mappába akar szinkronizálni.

Köszönöm a segítséget.

Hirdetéseim --> http://tinyurl.com/mx5cpn3

(#51671) hotkar válasza allein (#51669) üzenetére


hotkar
aktív tag

Jól bírja a céges szünetmentes táp :))

(#51672) gyugyo79 válasza hpeti2 (#51670) üzenetére


gyugyo79
addikt

Ha szinkronizálni akarod akkor pld.: Drive + ShareSync (nem kötelezően 2 irányú)
Beállítod a cél NAS -on a Drive -ba a cél mappákat/mappát utána a forrásról a ShareSync -el kapcsolódsz és beállítod :

A mappa ikonra kattintva, hogy honnan a kulcsal meg, hogy pontosan mit:

[ Szerkesztve ]

(#51673) voros12


voros12
csendes tag

Sziasztok,

Szeretnék NAS-t venni, és ezzel kapcsolatban lenne pár kérdésem.

Otthoni felhasználásra kellene elsősorban média központként (Plex, képek, zene), de láttam hogy van lehetőség php, sql, és egyéb szolgáltatásokat rátelepíteni szóval esetleg otthon fejlesztésre is.

Jelenleg otthon van egy Samsung 4k-s tv és egy sima még nem okos 1080ps.
A sima tv-hez szeretnék venni egy okosító boxot, hogy plexet azon is lehessen használni. Ehhez is ha tudtok adhattok pár tippet mi lenne az ideális.

Mennyire hangos egy NAS, gondolok arra hogy egy szobába aludnék vele és ez zavaró lehet-e?
Ki lehet-e kapcsolni a világító ledeket rajta?
Mennyire melegszik, ha esetleg egy zárt szekrényben van az probléma-e?
Minden modell képes 4k tartalmat streamelni vagy erre külön figyeljek oda?

Én úgy gondolom egy 2 fiókos nas elég lenne.

Milyen vinyót érdemes venni bele, sima wd blue megfelel?
Mennyire nehezen konfigolható?

És tudnátok ajánlani modelleket, mert nézegettem és 30-150-ig volt minden nem nagyon tudom melyik miben miért jobb.

(#51674) hpeti2 válasza gyugyo79 (#51672) üzenetére


hpeti2
aktív tag

Köszönöm a választ, de sajnos ugyan úgy nem értem, mint a netes leírásokat. Szerver oldalon nem látom a kliens oldali mappákat, így beállítani sem tudom.
A mappa és csavarkulcs gombokat már 1000x néztem, de nagyon hülyén van elnevezve és nagyon nem egyértelmű a számomra.

A mappa gomb neve: "mappaelérési út módosítása" Ez mi a fenét jelent? Itt kiválaszthatok egy a gyökérben lévő megosztott mappát.
A csavarkulcs neve: "speciális" ezen belül a "mappa" fül alatt a már korábban kiválasztott megosztott mappán belüli mappák között tudok választani.

Így lesz egy "megosztott mappám" meg egy "helyi szinkronmappám", amiről nem tudom, hogy mit takarnak.

Ilyen hülye elnevezésekkel még életemben nem találkoztam.

Ui.: Nekem is a drive és a cloud station share sync van "csak" feltelepítve.

[ Szerkesztve ]

Hirdetéseim --> http://tinyurl.com/mx5cpn3

(#51675) gyugyo79 válasza hpeti2 (#51674) üzenetére


gyugyo79
addikt

A mappa gomb neve: "mappaelérési út módosítása" Ez mi a fenét jelent? Itt kiválaszthatok egy a gyökérben lévő megosztott mappát.

Igen itt tudod kiválasztani, hogy melyik helyi mappát tudod a másik NAS -al szinkronizálni. Amikor megadod a csatlakozásnál a felhasználónevet a forrás lekéri a céltól, hogy milyen mappákhoz van hozzáférése a megadott felhasználónak és alapból ugyan olyan nevű mappákat kínál fel a forráson (létrehozza ami nincs).
DE ez megváltoztatható. Tehát a forráson választhatsz másik mappát amit a célon lévővel össze párosítasz.

A csavarkulcs neve: "speciális" ezen belül a "mappa" fül alatt a már korábban kiválasztott megosztott mappán belüli mappák között tudok választani.

Igen itt már a kiválasztott forráson lévő gyökér mappán ki tudod választani, hogy mi legyen szinkronizálva. Meg lehet a fájl kiterjesztésre is szűkíteni meg azt is be lehet állítani, hogy két vagy csak le vagy csak fel irányú legyen a szinkron.

Viszont csak 1 gyökér mappa választható tehát HA Share Sync akkor belenyugszol és a NAS 2 -n csinálsz 1 gyökér mappát amit összekötsz a NAS 1 photo mappájával és ebbe beleszinkronizálod a fiu + lany mappat. A csavarkulcsnál a többit kiveszed ... Meg a jövőben ha a photo mappából még valamit szeretnél mert csak gyökérmappa párosítható és csak 1 * párosítható.
Ha ragaszkodsz a 2 külön gyökér mappához akkor a NAS1 -en is csinálsz 2 gyökér mappát és ezekbe bele mountolod a photo mappából a fiu -ba a fiu-t a lany-ba a lanyt és ezeket szinkronizálod akkor.

Ha az a fontos, hogy 2 helyen meglegyen akkor még ott van a Hyper Backup.
Ennél is van több lehetőség. Az egyik fontos különbség, hogy hogy szeretnéd, ha csak menteni és jó a *.hbk -ba csomagolva akkor vagy felteszed a cél NAS -ra a Hyper Backup Vault -ot és a Synology-> távoli NAS eszközt választod és végig mész a varázslón. Vagy az r-sync -et engedélyezed a cél NAS -on és a Fájlszerver rsync -et választod.
Ha azt szeretnéd, hogy fájlosan legyenek ott a *.jpg stb kép fájlok mappa struktúrával stb akkor az r-sync -et engedélyezed a cél NAS -on és a forrásban a Hyper Backup-ban a rsync-másolat(egyverziós) -at válaszd.

Ha menteni szeretnéd (nem szinkronizálni) a képeket akkor én a Hyper Backup -> Vault változatot ajánlom amit akár le is lehet jelszóval védeni (kliens oldal) mehetne egybe a fiu/lány meg ami kell és utána az a mentes.hbk bármikor vissza állítható a forrásra + tallózható a célon a FileStationben (jelszó megadása/ kulcs hozzáadása után) vagy a Windowsra letöltve is a Hyper Backup Explorer -el is és kimásolható belőle ha valami kell

[ Szerkesztve ]

(#51676) lewisfm


lewisfm
aktív tag

Sziasztok!

Van valakinek megoldása arra, hogy hogyan lehet pl. egy Synology DS118-on (CPU: arm v8, 64 bit) .Net Core alkalmazást futtatni?

Docker nem játszik, mert ez a NAS olyat nem tud.

A Visual Studio-ban készítettem egy sima Console alkalamzást (.Net Core 2.2) és publish-oltam egy folder-ba, linux-arm, Self-contained beállítással.
Aztán felmásoltam a NAS-ra WinSCP-vel, s a NAS-on a könytvárba PuTTY-on keresztül belépve az előbbi mappába kiadtam a
chmod u+x ConsoleAppARMTest
parancsot, majd a
./ConsoleAppARMTest
parancsot.

Ezt a hibaüzenetet kaptam:
-sh: ./ConsoleAppARMTest: cannot execute binary file: Exec format error

Megjegyzés: ConsoleAppARMTest a futtatható állomány neve.

Van valakinek ötlete, hogy hogyan futtathatok egy ilyen app-ot?

Az Emby-nek valahogyan sikerült...

(#51677) hpeti2 válasza gyugyo79 (#51675) üzenetére


hpeti2
aktív tag

Köszönöm mindkettőtöknek. Végül sikerült. A kulcs az volt, hogy kliens oldalon kellett kezdenem a dolgot.
Létrehozni egy cél megosztott mappát. Azt a drive admin konzollal csoport mappává tettem.
Utána szerver oldalon, mikor a cloud stationnel beléptem a kliensre (ekkor egyszer kerülnek felolvasásra a lehetséges cél mappák), már felhozta a korábban létrehozott cél mappát, az ELSŐ oszlopban lett ez jelölve.
A mappa ikonnal kiválasztottam a forrás megosztott mappát (második oszlop), a csavarkulccsal finomítottam az almappákkal és a feltöltési iránnyal és már kész is voltam.

Hirdetéseim --> http://tinyurl.com/mx5cpn3

(#51678) gyugyo79 válasza lewisfm (#51676) üzenetére


gyugyo79
addikt

Tudsz linkelni az Emby -nél valamit erről.
Én ezt találtam 2019 jan 31:
.NET Core Native Package Availability
apollolake
avoton
braswell
bromolow
cedarview
x64

De nem használok Embyt ezért nem annyira ismerem + nem is igazán kerestem.
Annak sem olvastam utána, hogy hozták össze. Első tippem a mono lenne vakon.
Ez elvileg beta már van Synology-s appok közt a 118 -ra is. (De nem tudom valósan van e.) De Mr. Janó használta valamilyen nem inteles NAS -on 100% WebGrab+Plus futtatásra ha jól emlékszek.

[ Szerkesztve ]

(#51679) odrif


odrif
MODERÁTOR

Üdv!
Vettem egy Eaton UPS-t.
Itt mennyi lenne az ideális beállítás mielőtt biztonsági üzemmódba lép a NAS?
[kép]

20 éve a Prohardveren

(#51680) hellsing71 válasza Tamarel (#51649) üzenetére


hellsing71
tag

Wow, igen, hiszen ott az üres 4. hely! Köszönöm! :C

(#51681) Zolee11


Zolee11
senior tag

Sziasztok!

Adott egy DS218+ 2 db 3TB-os lemezzel, SHR-ben 1 kötetként. Betelt, így szeretném bővíteni a kötetet, de ebből az adatmennyiségből, jó ha 1 TB kritikus, fontos, halál fölösleges, lenne 2 db 6TB-os lemez bele tükörben, illetve a felhasználók száma sem indokolja.
Az egyik lemezt kivenném belőle, az öregebbet (1. lemez - 1. Meghajtó deaktiválása) , és helyette betolnék egy 6TB-osat. Úgy szeretném megoldani, hogy 2 kötet legyen. Az elsőn lehet a rendszer, és amit nem másolok át, a másodikon meg minden más. Ez életképes elképzelés? Illetve ilyen esetben kivehetem a kötetből az 1. meghajtót (1. slot) is, vagy csak a 2. (2. slot) meghajtó helyett rakhatok be új kötet gyanánt új meghajtót?

no brain, no problem

(#51682) lewisfm válasza gyugyo79 (#51678) üzenetére


lewisfm
aktív tag

Köszi! Ezekszerint Net Core ügyben el voltam tájolva...

(#51683) Patice válasza Zolee11 (#51681) üzenetére


Patice
Topikgazda

Vedd ki az öreg lemezt, gépen formázd újra, erre készíts teljes adatmentést.
Ezután szüntesd meg a kötetet.
Új lemez be az 1. Helyre, adatokat visszaállítod a mentésből.
Második lemezt közben megformázod a NAS-ban külön kötetnek még az elején.

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

(#51684) Zolee11 válasza Patice (#51683) üzenetére


Zolee11
senior tag

Ezek szerint nem úszom meg az "új rendszert", ezt akartam elkerülni, de nem találtam megoldást rá, ezért kérdeztem inkább meg.

Köszönöm! :R

no brain, no problem

(#51685) gyugyo79 válasza lewisfm (#51682) üzenetére


gyugyo79
addikt

Nem biztos! Tényleg nem olvastam sokat utána csak nagyon kicsit.
Csak a keresési találatok 99% -ra kidobja a Dockeres megoldásokat.
De találtam ilyet is :
https://github.com/dotnet/core/issues/2427

Az a baj, hogy Synology - Synology sem teljesen egyforma ha mélyebben bele akarunk menni és nem csak a proci architektúra miatt kernel verzió stb is.
Ráadásul a Synology verziók közt is durva változások vannak akár azonos típusún belül is.

(#51686) amulet


amulet
senior tag

Sziasztok
Milyen megoldással tudom elérni távolról a NAS-om meghalytóit? Az elérést úgy értem, hogy ne weboldalon keresztül, hanem mint egy hálózati mappa, vagy meghajtó. Az operációs rendszer OSX, nem találtam rá semmit 🙁
ios-hez van a ds file, és hasonlók

(#51687) lewisfm válasza gyugyo79 (#51685) üzenetére


lewisfm
aktív tag

Szia,

én azt gondoltam, hogy ha linux-arm a target és self-contained a deploy típusa, akkor nem kell a .Net Core runtime-ot telepíteni, hiszen azt az alkalmazással együtt egy mappába van elkészítve, s azt "csak" a cél számítógépre, jelen esetben a NAS-ra kell másolni.

Ha még egyéb library függőségekkel is kell bíbelődni, akkor nekem az sajnos kínai - még.

(#51688) Tutu7030 válasza amulet (#51686) üzenetére


Tutu7030
veterán

Szia! Itt nézz körül! [link]

LG Optimus G E975 v20 -> LG G4 H815 V29a-EUR-XX -> Huawei Mate 9(MHA-L29) -> Huawei P30 Pro -> Honor Magic5 Pro

(#51689) Papesz01


Papesz01
tag

Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni, szeretnék létrehozni hálózati meghajtót ami ip címmel tök jól működik, ha azon a hálózaton vagyok ahol a Nas is van... olvastam, hogyha csinálok egy DDNS-t akkor megoldható, hogy bárhonnan el tudjam érni az adott meghajtókat, a DDNS-t meg csináltam egy synology.me szolgáltatóval normálnak is írja... de a címen mégse jön be semmi... mit ronthatok el? vagy esetleg a routerben kell valamit engedélyezni?? nem nagyon értek ezekhez, előre is köszönöm a segítséget! :R

Jobb csendben maradni, és hülyének látszani, mint megszólalni és eloszlatni a kételyeket.

(#51690) peri


peri
újonc

Sziasztok!
Ha törlök egy fájlt (akár File Station-nel), nem szabadul fel tárhely kapacitás.
Tudnátok segíteni, hogy mi lehet a hibás beállításom?

Köszönöm!

(#51691) Rengete


Rengete
aktív tag

Sziasztok!

Olyan problémám lenne, hogy a Plex szerver nem talál semmit a könyvtárban. Jópár nasra felraktam már és hibátlanul működi, de ez most nem akar! Frissen telepített rendszer és plex is. Könyvtárak beállítva, keres is, mert ha változás van a mappában akkor egy pillanatra látni a keresés ikont, de azt mondja üres a mappa.

Valakinek valami ötlet?

(#51692) Patice válasza Zolee11 (#51684) üzenetére


Patice
Topikgazda

Az SHR miatt sajnos nem úszod meg.

DE

A Syno rendszere szerencsére elég jól ki van találva, tényleg lehet a (asszem így hívják) HyperBackup-al teljes mentést csinálnod a jelenlegi adataidról + a beállítások egy jó részéről, amivel könnyen vissza tudod állítani a rendszert és az adataidat is.

Tudom, nem lesz gyors, de cserébe ha odafigyelve csinálod minden gyorsan újra a helyére kerül.

Fent, a fórum mellett vannak linkelve leírások, keresd ki a mentésest. ;)

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

(#51693) Tamarel válasza Rengete (#51691) üzenetére


Tamarel
senior tag

A plex feltesz egy felhasználót magának és tippre ennek nincs hozzáférése a könyvtárhoz.

(#51694) rjg válasza amulet (#51686) üzenetére


rjg
őstag

Engedélyezd a NAS-on az AFP elérést. Utána Finderben cmd+k és beírod a szerver címéhez a quickconnect-es IP címedet. Az IP cím elé afp:// szöveget írd be, hogy tudja milyen protokollt használjon. Ez működik ftp-vel és WEBDAV-val is, de az AFP az Apple saját protokollja, amíg támogatják, szerintem érdemes ezt használni.

[ Szerkesztve ]

MacBook Pro 16" M1 - Galaxy S24 Ultra

(#51695) allein


allein
addikt

Nincs szünetmentes táp :N

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=allein

(#51696) Zolee11 válasza Patice (#51692) üzenetére


Zolee11
senior tag

Pont erre gondoltam, hogy ha legalább egy rendszermentést (system state), vagy valami hasonlót tudnék csinálni, akkor az már nagy segítség lenne, nem kéne minden újra konfigurálni.
Beleásom magam a témába, aztán meglátjuk mire leszünk képesek. :)

Köszi! :)

no brain, no problem

(#51697) Zolee11


Zolee11
senior tag

Már csak egy dolog nem teljesen tiszta, hogy, hogyan telepítsek új kötetet az új lemezre, mert alapból SHR kötetet hoz létre, a kötetet/tárolókészletet tudom törölni utólag, és újat felvenni, csak mi a célszerűbb? Legyen SHR a 6TB-os lemezen vagy hozzak létre Basic tárolókészletet, majd kötetet, majd a formázott 3TB-os lemezt csatoljam be mint új Basic kötet? :F

no brain, no problem

(#51698) Zolee11 válasza Zolee11 (#51697) üzenetére


Zolee11
senior tag

Azt hiszem megvan, hogy ha több kötetet is szeretnék egyszerre használni, akkor az SHR felejtős. Marad a Basic mindkét lemez esetében. Összefűzni nem szeretném, így a JBOD kilőve.

no brain, no problem

(#51699) Borisz76 válasza Zolee11 (#51697) üzenetére


Borisz76
veterán

6 TB-s lemezen SHR kötetet hozol létre , akkor nem is engedi utólag a 3TB-s lemezt hozzácsatolni.
Tehát csak Basic / Alap kötetként tudod mellé rakni.

Ebből következik, hogy jelenleg mindegy, hogy a 6Tb-s lemez SHR vagy Basic / Alap kötet.

Akkor lehet érdekes a sztori , ha a jelenlegi 6 Tb-s lemez mellé később egy másik 6 Tb-s lemezt is tennél.
Ha most Basic / Alap kötet lesz , akkor a később bekerülő 6 Tb-s lemezt nem tudod hozzáfűzni.
Viszont mehet ugyanúgy Basic / Alap kötetnek....lesz 2 db 6 Tb-s lemezed / köteted.

De ha most SHR lesz , akkor később nem okoz gondot a 2. 6Tb-s lemez hozzáfűzése.
Bár ugye ekkor tükrözi az adatokat , tehát nem nő meg a tárhelyed....

Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html

(#51700) Pacee87


Pacee87
aktív tag

Sziasztok!

Megmakacsolta magát a download station. Elindítom a torrent letöltéseket, amik el is indulnak, de pár perc, vagy másodperc után hibára fut az összes, származástól függetlenül. A NAS-t újraindítottam, de nem segített. Valami ötletetek esetleg?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.