Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-09-05 14:01:59

LOGOUT.hu

2021. Júliusi frissítés - DSM 7.0 infók: Kb. egy hónapja jelentették be a DSM 7.0 RC-t, ami a kiadás előtti utolsó verzió (hivatalos sajtóközlemény). 2021. Június 29-től már telepíthetjük manuálisan a DSM felületén betallózva az új rendszert, de jelenleg ezt még mindenkinek csak saját felelősségére tegye! A figyelmeztetés oka: bizonyos alkalmazásokat (pl. Synology Moments és Photo Station helyett Synology Photos lesz, Cloud Station helyett Synology Drive Suite lesz) kivezetett a Synology a DSM7.0 megjelenésével és helyettük másokat vezet be. A teljes change log itt található.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#51023) gyugyo79 válasza szili0000 (#51020) üzenetére


gyugyo79
addikt

Sokszor rosszul látja melyik fájl és éppen hogy van használva ráadásul olyat is tud, hogy ő maga lockol egy fájlt pld adatbázis amit amíg másolna használna valami más és ezzel is komoly problémákat okoz.

Ha megadsz benne pld Windows -os komplett Felhasználók (Users) mappát ahol a felhasználók AppData stb mappáiba egy halom szoftver dolgozik ez elég gyakori problémád lesz ráadásul nem biztos, hogy egyáltalán lesz mentésed amiről kéne mert ilyenek ráadásul nem is csak lassítják de van, hogy teljesen megakasztják majd.

Szerintem amire jó :
Kiválasztott munka könyvtárakat szinkronban tartani több eszközön.
De lehetőleg ebbe se legyenek nagyobb méretű állományok.
Mindig le kell tesztelni, hogy jól kezeli e az adott fájlt amit esetleg változtatni szoktunk és fontosak a verziók nehogy pofára esés legyen.
Példa.: " Példa erre egyik helyen minden nap 3 alkalommal készít a gép egy MozBackup mentést a Thunderbirdről és ezt kellet volna a CSB -nek átmenteni a Synologyra fájl előzményekkel (könyvelő iroda 3. kódoló vírus után hely nem számít :) ...). Igen ám de a CSB a 8 GB -os fájl elkészítése közben is csinált róla mentést 2-3-4-5 GB -nál és ezeket mind fájl előzménynek így hiába volt a fájl előzmény mert csinált 4 használhatatlan verziót ...."
Tehát a fenti példánál igaz a végén ott volt a végső verzió is de a többinek elkészülni sem lett volna szabad és sajnos ez az összes szoftverükre igaz tehát nem csak a CSB tudja ezt hanem a Drive is !
A Synology ráadásul fogta a MozBackup-ot tehát az sem 1 perc alatt végzett hanem 10...

Minden másról meg csinál egy rendes szoftverral mentést ami tud futó rendszerről bizonyítottan jól mentés készíteni amit pld nézz meg mit tud mert ingyenes az pld a veeam backup pld.

Ezzel csinálhatsz olyan könyvtárba is mentést amire be van rakva a fájl verzió. Maga a verzió követés nem csak a Drive/CSS klienseire él hanem pld smb -n át is.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.