Hirdetés

2024. április 16., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-09-05 14:01:59

LOGOUT.hu

2021. Júliusi frissítés - DSM 7.0 infók: Kb. egy hónapja jelentették be a DSM 7.0 RC-t, ami a kiadás előtti utolsó verzió (hivatalos sajtóközlemény). 2021. Június 29-től már telepíthetjük manuálisan a DSM felületén betallózva az új rendszert, de jelenleg ezt még mindenkinek csak saját felelősségére tegye! A figyelmeztetés oka: bizonyos alkalmazásokat (pl. Synology Moments és Photo Station helyett Synology Photos lesz, Cloud Station helyett Synology Drive Suite lesz) kivezetett a Synology a DSM7.0 megjelenésével és helyettük másokat vezet be. A teljes change log itt található.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#48301) Mela Kehes


Mela Kehes
addikt

A mostani asus médialejátszóm nem látja a nas-t. Most vagy az lesz, hogy veszek egy olyat ami látja vagy
pedig egy apple tv-t.

"Ha lehet menni akkor menjünk, ha meg tökölni kell akkor meg tököljünk."

(#48302) szanyi20 válasza Mela Kehes (#48301) üzenetére


szanyi20
tag

Én nagyon szeretem az Apple TV-t. Főleg, hogy tele vagyok apple cuccokkal, így telefonról tudom az összes karakter bepötyögést intézni, azon keresztül tudok spotify-ról zenét hallgatni, néha néha játszani is, amúgy meg Apple TV segítségével a NAS-ról fimet lejátszani a Samsung TV-n. Androidos média lejátszókat sose próbáltam de nekem ez az Apple TV nagyon jól beleillik a rendszerbe, a minőség pedig kifogástalan.

[ Szerkesztve ]

(#48303) Mela Kehes válasza szanyi20 (#48302) üzenetére


Mela Kehes
addikt

Asszem akkor apple tv lesz, amúgy nekem is apple termékeim vannak. Majd holnap privátban még kérdezek. :)

"Ha lehet menni akkor menjünk, ha meg tökölni kell akkor meg tököljünk."

(#48304) szanyi20 válasza Mela Kehes (#48303) üzenetére


szanyi20
tag

Keress bátran. :)

[ Szerkesztve ]

(#48305) Real_Necro


Real_Necro
veterán

DS Video-t ki lehet varázsolni valahogy 2018-as Panasonic tv-re?

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#48306) FLx válasza Real_Necro (#48305) üzenetére


FLx
addikt

Ha nincs a TV-ben app, akkor nativan nem. Illetve ha van olyan lejatszod amiben van app, akkor persze, pl. Android TV, Apple TV stb. Amugy szerintem nem eri meg a vackolast, SMB vagy NFS megosztast megnyitni valami normalis lejatszo alkalmazasbol es kesz.

(#48307) bb.bocs


bb.bocs
őstag

Sziasztok az a kérdésem hogy hogy lehet az hogy valaki megpróbált külföldről belépni adminnal a nasra, miközben minden országot felvetem tiltólistára "tűzfalon".

(#48308) Patice válasza bb.bocs (#48307) üzenetére


Patice
Topikgazda

Még az IP címe is hamis a próbálkozónak.... :))

Hogyha csak megpróbált belépni, akkor jól működik a tűzfalad.

[ Szerkesztve ]

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

(#48309) bb.bocs


bb.bocs
őstag

ahhhaaa hide ips lenne. ééérdekes. A kis rosszcsont... nem jutott be, admin tiltva alapból, 2-3 próbálkozás után pedig tiltja az ipt is meg a fiókot is védelem alá helyezi, szóval bukta hogy bárki is bejusson :P csak meglepődtem.

(#48310) Ideg


Ideg
aktív tag

Sziasztok!

Szeretném beüzemelni a NAS -omon a levelező szervert a közeljövőben és kb 20 mail címem lenne használatban. Olvastam erről a MailPlus alkalmazásról, hogy csak 5 fiókig ingyenes, az fölött már licences. A kérdés az, hogy ez az alkalmazás léynyegében csak egy levelező kliens, igaz? Tehát nekem ahhoz nem kell licencet vennem, hogy mind a 20 useremnek működjön a levelezése pl Outlookban?!

Előre is köszi!

(#48311) FLx válasza Ideg (#48310) üzenetére


FLx
addikt

A MailPlus egy teljesen atlagos levelezoszerver, 5 user van ingyen, tehat neked kellene meg 15 licenc. Aztan kell egy domain nev, ott regisztralni kell az MX rekordot a NAS fix IP cimevel. Utana jonnek a beallitasok, amihez van egy szep 120 oldalas dokumentum. En semmilyen korulmenyek kozott nem bohockodnek ezzel, levelezoszervert otthon futtatni nem vicces, venni kell Gmail vagy Office 365 licenceket inkabb.

(#48312) Ideg válasza FLx (#48311) üzenetére


Ideg
aktív tag

Az általad felsorolt dolgok nagy része megvan már. Van domain, van fix ip, van távoli nas amire biztonsági mentés menne. Egyelőre csak körüljárom a dolgot, ezért is érdekelt mi is ez a MailPlus. Mivel az alkalmazások között találtam egy Synologys Mail Server appot ami azt hittem elég a szerver beüzemeléséhez és a MailPlus meg csak egy kliens lényegében amit használhatnak a userek, ha akarnak, de ha akarnak maradhatnak az Outlooknál is pl.

Persze nézegetem a Microsoft megoldásait is, hogy mit mennyiért adnának. :)

(#48313) WaterWave válasza FLx (#48311) üzenetére


WaterWave
veterán

Nah igen, a beállítások az tényleg pepecselős... Viszont egy jobb védelemmel beleférhet otthon egy levelezőrendszer kiépítése... Nem tudom, ember válogatja...

• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •

(#48314) FLx válasza Ideg (#48312) üzenetére


FLx
addikt

A MailPlus a kliens, de csak a sajat szerverevel mukodik ha jol remlik. Amugy a szolgaltatashoz eleg a mailplus szerver is, nem muszaj a mailplus klienst hasznalni. De ha tenyleg jot akarsz, elkerulod ezeket amilyen messze csak lehet. :)

(#48315) Real_Necro válasza bb.bocs (#48309) üzenetére


Real_Necro
veterán

Hogyan lehet minden országot tiltani? Egyelőre még csak a torrent részét meg filmezést állítottam be, de lassan VPN-t is meg szeretném oldani, aztán felrakni a családi fotókat.

DS Video egyébként vicces, fiam meséjére olyan borítót talált... hogy tegnap óta azon röhögök...

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#48316) gyugyo79 válasza Ideg (#48312) üzenetére


gyugyo79
addikt

Nem kell feltétlen plusz van 'sima' levelező szerver / kliens bár szerintem a + nak is csak a front-end -je jobb meg a statisztika + webes felületen a beállíthatóság de ugyanúgy posttfix-dovecot a lényeg. A különbség az ezekhez esetlegesen hozzá adott Amavis,Spamassassin,Clamav, stb konfigurálhatósága stb. -ben van vagy, hogy a + on McAfee (Bár ez pld nem biztos, hogy jó mindenkinek) is vagy csak az van a Clamav nincs stb. Outlookon keresztüli használathoz untig elég a "sima" bár én lebeszélek mindenkit, hogy konkrétan egy sima végponton ilyet üzemeltessen mert még vállalati előfizetés-el is tudnak nagy varázslatokat szolgáltatók, mind rendelkezésre állásban mind egyéb dolgokba. Meg aki üzemeltetné se mindegy mennyire ért hozzá meg van kedve egyáltalán az egyéb munkák mellet ezzel foglalkozni ...
Sokszor pld. egy 365 előfizetés amivel megvan a jogtiszta szoftver is jobb választás.

[ Szerkesztve ]

(#48317) bb.bocs


bb.bocs
őstag

megvan a megoldás a vpn kérdésre. 2 lan csati. egyiken tűzfalas ( amin nem tudtam átjutni 1193-as porton vagy mi az, átírni meg nem tudom olyanra ami nyitott.) Második lankártya tűzfal nélküli neten van, viszont. azt hogy tudom megoldani, hogy mindkettő lan menjen, és az openvpn a lan2-ön keresztül csatlakozzon, ne pedig a másikon akarjon. hogyha letiltom a tűzfalas lant, akkor nem tudok hozzáférni a dolgokhoz... viszont ha mindkettő engedélyezve van nem tudok vpnezni :D

(#48318) claire78 válasza szanyi20 (#48302) üzenetére


claire78
senior tag

Szintén zenész. :)
Apple 4K + Infuse Pro, tökéletesen megfelel minden igényemnek. Egyedül az Atmos támogatás hiányzik, jó lenne megkapni a passtrough támogatást az Apple részéről.
Momentán mondjuk most pont nincs kiépítve az Atmos rendszerem, de hiányzik. :)

(#48319) claire78 válasza Real_Necro (#48305) üzenetére


claire78
senior tag

Ha jól emlészem (mikor még Panám volt) a DS appban, jobb felső sarokbn volt egy ikon, amivel a filmet ki lehetett tenni a tv-re, illetve ráküldeni gondolom DNLA-n keresztül. Onnan tól pedig lehetett vezérelni telefonról/tabletről.

(#48320) Real_Necro válasza claire78 (#48319) üzenetére


Real_Necro
veterán

A lényeg az lett volna, hogy ugyan úgy meg tudjam jeleníteni (pl meséket), mint az androidos appban. De akkor marad a dlna. :B

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#48321) Tesztelo.hu


Tesztelo.hu
senior tag

Nem tudom, használja-e valaki a Surveillance Stationt, azaz a kamerás modult.
Szerintetek miért készít felvételt a kamera ma is nap közben, amikor úgy állítottam be, hogy ne legyen mozgásérzékelés ebben az időszakban? Itt a beállítás:

[kép]

A narancssárga "Custom"-nál azt állítottam be, hogy None. Az óra beállítása helyes a NAS-on.

Ha Delete-vel töröltem a Custom időszakot, akkor is működik a mozgásérzékelés, és küldi a figyelmeztetést.

[ Szerkesztve ]

(#48322) csabby válasza e90lci (#48286) üzenetére


csabby
csendes tag

Frissítettem a Remote Guit. Felemeltem a globális partner korlátot 500-ra. A helyzet maradt. A Transmissionnal 10-13MB/s letöltési sebességet tudok csak elérni. A Download Station-al meg megy a letöltés 55-60MB/s-al.

(#48323) szanyi20 válasza claire78 (#48318) üzenetére


szanyi20
tag

Pedig most olvasom az apple TV 4K-ban van atmos támogatás...

(#48324) e90lci válasza csabby (#48322) üzenetére


e90lci
senior tag

Akkor szerintem a settings.json ben kell megnézni mit lehetne állítani,hogy gyorsabban töltsön le.
Belépés: puttyval így lehet /usr/local/var/transmission/settings.json

(#48325) roxan


roxan
senior tag

Üdv!

Mobil eszközökről szeretném lementeni (mondjuk naponta) a friss fotókat. Megadott mappákból, a NAS-on egy bizonyos mappába, ahonnan ott tovább rendezném őket. Távolról nem kell feltölteni, elég, ha otthon vagyok, és wifi-n tud menni.

Ha a cél mappából ezeket a képeket tovább rendeztem, következő szinkronizáláskor (ha üres lett a mappa) újra fel fogja tölteni, vagy van annyira okos, hogy a már szinkronizált fájlokkal nem törődik?

418 play van és droidos eszközök. Tudom ezt a DS File vagy DS Foto, esetleg FolderSync alkalmazásal egyszerűen? vagy van vmi trükk?

NAS-on mit állítsak be hozzá?

Bocsi, de eddig más fajta NAS volt, és ott sem sikerült igazából beállítani...
Köszi

(#48326) Borisz76 válasza roxan (#48325) üzenetére


Borisz76
veterán

Photo Station bemutató...vége felé a mobilos feltöltéssel.

Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html

(#48327) e90lci válasza csabby (#48322) üzenetére


e90lci
senior tag

Bocsi régen így volt a szerkesztés
Most:rootként belépsz putty-val ssh-n.sudo -i vel
listázás:cat /volume1/@appstore/transmission/var/settings.json
Szerkesztés:vi /volume1/@appstore/transmission/var/settings.json

(#48328) claire78 válasza szanyi20 (#48323) üzenetére


claire78
senior tag

Igen, van. A streamelt anyagok esetén és az sem TrueHD magon. 😏

(#48329) Zolee11


Zolee11
senior tag

Sziasztok!

Az indexeléssel gyűlt meg a bajom, szerencsére sok mindent nem ismer fel a szolgáltatás, azaz nem kapja el a változásokat.
Itt üzenném a kedves fejlesztőknek, hogy fel kéne kötni a gatyát, mert ez nagyon gyenge szolgáltatás így ebben a formában.
Szóval beállítottam minden napra, hogy fusson le az indexelés, egy darabig működött is szépen, de egyszer elszállt valamitől, azaz eltűnt minden indexelt tartalom... manuálisan újraindexelve, ismét megvolt minden, viszont azóta hol működik, vagy csak részlegesen működik ezt nem tudom pontosan, mert nem nézek át tételesen annyi adatot, de sokszor nem működik, azaz nem jelennek meg az új adatok. Ha manuálisan indexelek, működik, ha az időzített feladatot futtatom, meg se nyikkan...
Be is állítottam üzenet küldést, hogy lássam, lefut, vagy most mi van...

Feladat: Indexeles video
Kezdési idő: Mon, 28 Jan 2019 11:00:02 GMT
Leállítás ideje: Mon, 28 Jan 2019 11:00:02 GMT

Jelenlegi állapot: 0 (Normál)
Standard hiba/kimenet:

Lefut azonnal, azaz semmit nem csinál.
Valaki megküzdött már ezzel?

Az okos tévé mellé ismét előkerült az ASUS oPlay, mert ez hibátlanul működik, nem kell indexelni, olvassa a mappákat. DNLA ide, hiperszuper szolgáltatások oda, ez azért vérciki akárhogy is nézzük. Kidobtunk egy atom stabil rendszert, ami megjegyzem, indexelés és egyéb marhaságok nélkül tökéletesen működik, és lát mindent, azaz használható. Erről ezt nem tudnám elmondani.

no brain, no problem

(#48330) Mauzes válasza AiRLAC (#48281) üzenetére


Mauzes
őstag

Bocs, csak most tudtam megnézni. Ha erre gondolsz, akkor 802.11n, de szerintem ez egy N-es router, nem tud ac-n csatlakozni.

(#48331) Mela Kehes


Mela Kehes
addikt

Bocs, nem ide akartam.

[ Szerkesztve ]

"Ha lehet menni akkor menjünk, ha meg tökölni kell akkor meg tököljünk."

(#48332) VGYke válasza gyugyo79 (#48014) üzenetére


VGYke
addikt

Közben rájöttem, hogy nem kell "kézzel" sz*rakodni a vírusirtó fehér listával, nem kell senkinek semmi engedély! A karanténban lévő fájlokat 1:1-ben hozzá lehet adni a fehér listához. A szépséghiba az, hogy csak az összeset. Legalább is nekem nem sikerült rájönni, hogyan lehet egyenként hozzáadni...

kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni

(#48333) Dawe24


Dawe24
tag

Sziasztok!
Olyan ügyben kéne nekem segítség, hogy van egy Syno 116-om, egy laptop, ami wifire csatlakozik, de ugyanazon a hálózaton 5G-vel. Total Commanderrel be lépek rá FTP-n keresztül, viszont bármit csak úgy tudok megnyitni, ha le töltöm a notira.
Hogyan lehetne pl úgy alakítani az egészet, hogy windows intézős menüvel lehessen böngészni? Csak kábellel?

(#48334) AiRLAC válasza Mauzes (#48330) üzenetére


AiRLAC
addikt

Nekem akkor csinált ilyent amikor AC-ről N-re váltott. Egy iperf3-at tudsz futtatni?

Itt a leírás: iperf3 telepítés Syno-ra

Hogyan tesztelj hálózat sebességet iperf3-al

[ Szerkesztve ]

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

(#48335) amulet válasza AiRLAC (#48334) üzenetére


amulet
senior tag

mivel tudom clonozni a nas-ban lévő hdd-t?

(#48336) felho001


felho001
tag

Sziasztok tegnap egy ismerősömnek a ds214+ nasára feltelepítettem a Plex szervert Simán hiba nélkül felment de egyszerűen nem tudom elindítani ha rá nyomok hogy futtatas nem indul el. Mi lehet az oka? Újraindították reinstall minden megvolt de nem megy.

Felhő

(#48337) AiRLAC válasza amulet (#48335) üzenetére


AiRLAC
addikt

Ez hogy függ össze a hozzászólásommal? :F

Hova és miért akarnád klónozni?

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

(#48338) claire78 válasza amulet (#48335) üzenetére


claire78
senior tag

NAS-sal? 😋😃

(#48339) Kisnyikhaj


Kisnyikhaj
csendes tag

Sziasztok!

Lenne még egy kérdésem, a torrentezéssel kapcsolatban. Pl. ha nCoreról töltök le akkor gépen tudtam redszerezni a letöltött tartalmakat, hogy sorozatok, filmek, játékok, zenék, letöltés előtt utorrentnél volt egy ilyen lehetőség, hogy mappába rendezte, ds 218+ nál is van ilyen lehetőség, vagy egyben ömlesztve lesz minden?!
Előre is köszi a választ.

(#48340) roxan válasza Borisz76 (#48326) üzenetére


roxan
senior tag

:R Köszönöm, átrágom magam rajta

(#48341) topyjo


topyjo
aktív tag

Sziasztok!

Seervio-t szeretnék telepíteni, de egy hibaüzenetet kapok.
Légyszi valaki segítsen, mit kellene tennem?

" 10 milliárd légy nem tévedhet!"

(#48342) AiRLAC válasza topyjo (#48341) üzenetére


AiRLAC
addikt

Ööö oda van írva? Készíts egy "public" nevű megosztást.

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

(#48343) kefearman


kefearman
tag

Sziasztok, segítséget szerenék kérni, van nekem 112j nas-om, és itthon egy UPC 500-as netem. UPC connect box-át modemként működik és egy TP-LINK Archer C7-es router csinálja itthon a netet. A problémám, hogy hiába van "nagy" netem itthon a NAS csak 4-5 MB/s hajlandó letölteni. Lécci segítsetek. Köszi Üdv Laci

(#48344) Alex91 válasza kefearman (#48343) üzenetére


Alex91
félisten

Egyszeru, masik nas kell :)!

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#48345) kefearman válasza Alex91 (#48344) üzenetére


kefearman
tag

nem jó válasz :D

(#48346) Borisz76 válasza kefearman (#48345) üzenetére


Borisz76
veterán

Sajnos az.....

Ennyit tud a DS112j procija.

Esetleg egy DS 118 -ra ha lecseréled.

Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html

(#48347) kefearman válasza Borisz76 (#48346) üzenetére


kefearman
tag

van egy zyxel 320-asom de hangos azért vettem ezt de az durván gyorsabb de ez meg halk nagyon halk!!!

(#48348) kefearman válasza Borisz76 (#48346) üzenetére


kefearman
tag

119j esetleg? Vagy az is gyenge? Tv és torrentre kell csak.

(#48349) Borisz76 válasza kefearman (#48348) üzenetére


Borisz76
veterán

A "j" sorozat belépőszint.

Torrentezéshez erősebb Intel CPU-s modellek a javasoltak.

Download Station bejegyzésben találsz sebesség adatokat.

Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html

(#48350) Real_Necro válasza Borisz76 (#48349) üzenetére


Real_Necro
veterán

Ma 67MB/s jött össze. Zyxelt le is kapcsoltam 2 nappal ezelőtt. :)

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.