Hirdetés

2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-20 19:25:05

LOGOUT.hu

Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#47751) gyugyo79 válasza Hiperhuje (#47748) üzenetére


gyugyo79
addikt

Szerintem ez nem lesz jó hír neked de Share Sync -el ezt nem fogod tudni beállítani szerintem (lehet rosszul gondolom/tudom és valaki kijavít).
Mert a torrentes géphez tudsz csak szinkronizálni ahhoz, hogy felkerüljenek a linux isok a fő gépre de éppen ezért csak azt tudod beállítani, hogy ha onnan törölsz valamit az törlődni fog a másikról is és ha a főgépről törölsz valamit az nem törlődik a torrentesről (két irányút leszámítva).

Hirtelen nem is jut eszembe elegáns beépített megoldás.
A torrentesről Hyper backup -> rsync másolat (egyverziós) . Kipipálva, hogy tartsa fent a biztonsági mentett fájlokat a cél helyen.
Viszont majd látod de ezek a hátrányok (ha jól emlékszek):
- csak óránkénti frissítés a legkisebben beállítható automatikus frissítési időköz (elsőre csak napi állítható de utólag már állítható óra is)
-létrehoz a cél mappába még egy mappát meg 2 vagy 3 fájlt amik mentésnél nem lénygesek de nem tudom zavarnak e.

[ Szerkesztve ]

(#47752) kalapacsolok válasza gyugyo79 (#47747) üzenetére


kalapacsolok
senior tag

Huh, ez sajnos nekem magas, nem értek ehhez, nem vagyok programozó. Ha leszedek mindent a meghajtóról, és titkosítom a mappát, majd átmásolom a fájlokat, akkor kidobhatja hibaüzenetként azokat, amiknek túl hosszú a neve? Úgy lehet egyszerűbb lenne megtalálnom őket.

(#47753) kalapacsolok


kalapacsolok
senior tag

Most próbaképp egy üres partícióra rámásoltam 1-2 fájlt és titkosítottam. A megosztott mappák -> pl music mappára jobb klikk, titkosításnál a leválasztás- csatlakozás mire jó pontosan?

Ha csatlakoztatva van - akkor elérem pl total commanderből a hálózati meghajtót, viszont mi van, ha ilyen állapotban valaki ellopja a NAS-omat, a vinyót pedig ráköti a gépére? Hozzáfér egyszerűen a music mappa teljes tartalmához, vagy nem fér hozzá, mert így is titkosítva van és jelszót kér? Nem világos ez, vagy csak akkor van titkosítva, ha leválasztás-ra kattintok a titkosításnál?

(#47754) gyugyo79 válasza kalapacsolok (#47753) üzenetére


gyugyo79
addikt

How to encrypt and decrypt shared folders on my Synology NAS

Edit Encrypted Folder

Manage Keys of Encrypted Shared Folders

Ha nem kapcsolod be hogy mountolja fel magától amikor be bootol akkor hogy fér hozzá ? Ha bekapcsolod még akkor is hogy lép be a NAS -ra ? Mégis ki jár hozzád NAS-t lopni ?

Az a baj, hogyha nem értsz ennyire hozzá és ennyire nem olvasol utána nem biztos, hogy a NAS tolvajoktól kell félned sajnos.

(#47755) kalapacsolok válasza gyugyo79 (#47754) üzenetére


kalapacsolok
senior tag

Törtek már be a lakásomba és vittek el mindenféle elektronikus kütyüt, a NAS vinyóján pedig bizalmas, fontos információk vannak, amiket valahogy védeni akarok. Ahogy írták korábban, ha ellopja a NAS-t, a benne lévő vinyót egyszerűen rádugva egy windowsos gépre az összes adatomhoz hozzáfér, mintha egy pendrive-on lennének a fájlok, szóval az nulla védelem. Ezért akarom valahogy levédeni.

(#47756) gyugyo79 válasza kalapacsolok (#47755) üzenetére


gyugyo79
addikt

HA nem csatolja fel (nem kódolja ki) amikor elindul a NAS akkor hogy fér hozzá?
Áram alatt van a NAS miközben viszi a gonosz tolvaj a vagy nincs ?
Ha nincs akkor be kell, hogy kapcsolja ?
Komolyan, hogy hiheted, hogy a kódolt tartalomhoz hozzáférhet bárki a NAS -ból kiszedve a HDD -t? Komolyan ilyen hülyék találták ezt ki akik erre nem gondoltak ? Mégis mi értelme lenne az egésznek ha így működne ?
Még ha a kulcstárolót használva be van állítva, hogy csatolja fel induláskor a kiválasztott könyvtárakat mert úgy kényelmesebb valakinek mint manuálisan ugye logikusan végiggondolva is csak a NAS -ba fog ez automatikusan megtörténni mégis bármi másba berakva a HDD -t mi tudná egyáltalán már csak azt, hogy valamit ki kell kódolni ?

Az a baj, hogy úgy akarod védeni, hogy nem olvastál utána pedig elég jól leír mindent a Synology és egy google kereséssel meg is lehet találni.
Ha utána olvastál volna nem lenne kérdés "Nem világos ez, vagy csak akkor van titkosítva, ha leválasztás-ra kattintok a titkosításnál" mint ahogy "music mappára jobb klikk, titkosításnál a leválasztás- csatlakozás mire jó pontosan" se csináltad volna a music mappával (Mondjuk itt a Synology is ludas, hogy meg tudtad csinálni) ...

(#47757) tobias40


tobias40
veterán

Az új vinyónál a tárolás kezelőnél ezt írja ki:
Lemezkiosztási állapot A rendszer partíció hibás
Eszköz állapot normál

Rossz a vinyó vagy mi lehet a gond?
Látszólag semmi gond,filmet néztünk róla,másoltam rá stb,foglalkozni kell ezzel?

(#47758) kalapacsolok válasza gyugyo79 (#47756) üzenetére


kalapacsolok
senior tag

Utána olvastam, és itt a fórumban is utána kérdeztem, többen írták, hogy ha elviszik a NAS-t, benne a vinyóval, simán hozzáférnek az adatokhoz jelszó nélkül is. Vagy alapból, külön titkosítás beállítása nélkül is totálisan védettek ilyen módon az adatok?

(#47759) Mezga Aladár válasza Mezga Aladár (#47744) üzenetére


Mezga Aladár
veterán

Ehhez kapcsolódóan, nem hinném hogy minden usb házzal működne. Ajánlott mentéskor alaplapi sata portra dugni a hdd-t.

Accuphase E-306 integrált erősítő eladó.

(#47760) Pasek válasza WaterWave (#47676) üzenetére


Pasek
csendes tag

Köszi az infót! Én is feltettem és minden rendben van vele :DD

(#47761) #29810560 válasza kalapacsolok (#47758) üzenetére


#29810560
törölt tag

Szerintem egy átlag felhasználónak a normál jogosultság védelem elég. Csak figyelni kell a jogosultság beállításokra.

A mappa/fájl titkosításról ez a legfontosabb amit tudni kell:

"There is no way to rescue the encrypted data if the encryption key is lost.
We strongly suggest that you save the key.
"

Nem véletlenül van pirossal szedve a leírásban.

A "praxisomban" már többen siratták az amúgy szépen a tárolón ott lévő és meglévő adataikat a direkt fájlvédelem/titkosítás miatt, de hát aki titkosít és elfelejti, hogy milyen jelszóval tette ezt az így járt.

Tehát bátran lehet titkosítani, de ha nincs meg a visszafejtő jelszó azt az adatot az Isten se állítja vissza olvasható formába.

(#47762) gyugyo79 válasza kalapacsolok (#47758) üzenetére


gyugyo79
addikt

Ha utána olvastál akkor tudod vagy tudnod kéne, hogy ha letitkosítod akkor nem férnek hozzá.
Ha utána olvastál volna akkor nem teszteltél volna a music könyvtárral.
"The following system default shared folders cannot be encrypted: web, photo, music, video, surveillance, download, NetBackup."
Leírtam én is, hogy 2 dolog kell 1. titkosítás 2 admin jelszó reset tiltás + értelem szerűen normális jelszavak használata. Itt nem az a baj, hogy titkosítasz hanem ha rosszul csinálod több bajt fogsz magadnak okozni mint amennyi hasznot hoz neked.
De kb ha valaki csinál egy teszt könyvtárat 1-2 teszt fájlal (nem a rendszer alapértelmezett mappáit használja) meg tudja nézni mi történik ha le van választva (nem elérhető) ha csatlakoztatva van (elérhető) mi történik ha újra indítja a nast úgy, hogy csatlakoztatva volt előtte a mappa és úgy hogy nem. Utána beállítja a kulcskezelőben és úgy is megnézni az opciókkal . Ehhez nem kell informatikusnak lenni. Utána ilyen már fel se merül szerintem senkiben aki tud logikusan gondolkozni
"Ha csatlakoztatva van - akkor elérem pl total commanderből a hálózati meghajtót, viszont mi van, ha ilyen állapotban valaki ellopja a NAS-omat, a vinyót pedig ráköti a gépére?"
Mert ilyenkor az van max, hogy leül a géped elé és kimásolja magának az adatokat... Mert azt már te is láttad mert kipróbáltad, hogy a NAS -on indulás után ha nem állítottad be külön, hogy elérhető legyen nem elérhetőek a titkosított mappák. Tehát sajnos nekem abból, hogy ez a kérdés felmerül az jön le, hogy vagy nem olvastad el vagy nem értetted meg és ha ki próbáltad és láttad, hogy működik de ennek ellenére felmerül a kérdés valami nem kerek.

[ Szerkesztve ]

(#47763) CactuS


CactuS
Arcképgyáros

Sziasztok,

Adott egy Syno 918+, és benne jelenleg 3, később 4 db , 2x4Tb, 2x3Tb méretű HDD. Melyik kötet ajánlott,ha szeretném az egész kötetet egyben kezelni és nincs szükségem raidre (külső mentéseket használok + más eszközre). Egyáltalán érdemes egy tárolókészlet alá venni az összes lemezt vagy inkább mindegyik lemez legyen külön? Ha érdemes egyben, akkor melyik legyen, Basic, JBOD?

Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin

(#47764) bigdady


bigdady
nagyúr

Hali
Photo stationben osztottam meg pár mappát nyilvánosan linkkel, ezeket hogyan tudom visszavonni? Köszi

(#47765) Borisz76 válasza CactuS (#47763) üzenetére


Borisz76
veterán

Ennyi lemezből 1 db kötetet létrehozni JBOD-ben is lehet DE NEM AJÁNLOTT.
Egy lemez meghal és MINDEN adat ugrott.

SHR-t javaslok. Ezzel 1 lemez meghibásodása ellen védve lesz a kötet.
Könnyű a lemezcsere / bővítés.
Ajánlott a kisebb lemezekkel kezdeni.
3-3-4-4 Tb sorrendben.
Ha most csak 3 db lemezes van akkor 3-3-4 , tedd be mindet és mehet az SHR kötet létrehozás.
Majd később hozzáadod a 4. lemezt.

Ha minden lemez külön kötet ( Basic, Alap ), akkor több lesz a tárhely de megint ott van az adatvesztés esélye.

[ Szerkesztve ]

Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html

(#47766) gyugyo79 válasza CactuS (#47763) üzenetére


gyugyo79
addikt

1 szavazat -> Basic
Indok:
- JBOD -nál ha az egyik HDD elszáll akkor szívhatsz vele. (Az adatok amik jókon vannak meg azok nem vesznek de az elérésükhöz mókolhatsz az egésszel, hogy használni tudd)

Szerk: Van még a PetaSpace és a Letöltésnél a DS3018xs -et választva letölthető telepíthető a 918+ ra.
Viszont én nem használtam sose ezért 0 tapasztalat. Egy ismerős használja aki elégedett vele. Viszont pld.: itt a fórumon Madwe használja (vagy használta) és ő írta, hogy neki már nem egyszer széthullott és akkor ugye amíg rá nem ért megcsinálni és vissza nem állította a nem hozzáértő azt a mappát nem érte el ami ebből volt.
Ha érdekel olvass utána meg kérdezd meg őt, hogy ajánlja e azért.
Én hamarabb választanám a JBOD helyett. De nem tudom jól döntenék e vele ;)

[ Szerkesztve ]

(#47767) WaterWave válasza Pasek (#47760) üzenetére


WaterWave
veterán

sőt már van hotfix2-es is :)

• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •

(#47768) kgymac válasza kalapacsolok (#47758) üzenetére


kgymac
őstag

Titkosításról szó sem volt. Mint Mr.Jano is írta, kétélű fegyver. Ha elveszted a titkosítási kulcsot, akkor nincs visszafejtés. Persze, van hogy a support segít (pl. fbi-nak) a visszaállításban, de nem hinném hogy mezei usernek ugyanezt megtenné. Én pl. a bitlockerben sem bízom, pedig az a titkosítási kulcsot penre menti. Ha elveszik vagy tönkremegy, szintén nincs esély a visszaállításra.
A fizikai védelmet pedig továbbra is ajánlom, nem mindegy, hogy egy betörő fél napot vagy 3-6 percet tölthet nálad a lakásban/irodában. Egy kensington lock sem árt és az sem, hogy a nas se legyen nagyon szem előtt, ha már annyira fontos.

(#47769) CactuS válasza gyugyo79 (#47766) üzenetére


CactuS
Arcképgyáros

Hát, így elsőre a Basic lesz a nyerő azt hiszem. Annyit nem ér az 1 kötet, hogy egész boruljon, főleg, hogy a két 3TBs már futott pár évet (bár bajuk nincsen). Köszi a részletes leírást.

Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin

(#47770) gyugyo79 válasza CactuS (#47769) üzenetére


gyugyo79
addikt

Ez még esetleg másnak is hasznos lehet
A PetaSpace (GlusterFS amit használ amúgyha jól rémlik) az külön pakolja le a fájlokat a beállított kötetek valamelyikére és ssh alól ha beüt a sz@r is kimásolható/átmásolható/áthelyezhető egy látható mappába az adat. Legalábbis haver ezt mondta, hogy ezt letesztelte mielőtt használni kezdte volna :)
Tehát ha kihullik egy Kötet + a Peta se indul akkor is a többi beállított köteten ott az adat amit azokra rakott és egy áthelyezés-el ez behúzható egy látható könyvtárba.
Ezzel nem rábeszélni akarlak én pld. simán átmountolom egyik kötetről ami kell a másikon lévő könyvtárba ha kell de ha nagyon egybe kéne valami így akkor tuti inkább erre indulnék el. Meg ezzel ugye megmarad a külön tárolom esetleg másolom másik kötetre is ami olyan lehetőség is ...
Viszont van jó pár alkalmazás amibe nem használható ez a könyvtár!

[ Szerkesztve ]

(#47771) kleinguru


kleinguru
addikt

Aki használ Moments alkalmazást, annak a videói alatt van hang?

iOS, hevc videók. Telefonon tökéletes, nason van kép, de nincs hang...

A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!

(#47772) Hiperhuje válasza gyugyo79 (#47751) üzenetére


Hiperhuje
aktív tag

Igen, ettől tartottam.
Köszi, hogy átgondoltad te is. :R

Samsung Note 10+, DS918+, Acer spin 5, TAB S7 +

(#47773) -Maujuri- válasza VGYke (#47701) üzenetére

a

[ Szerkesztve ]

(#47774) #29810560 válasza -Maujuri- (#47773) üzenetére


#29810560
törölt tag

Aki 'a'-t mond, mondjon 'b'-t is! :D

(#47775) CactuS válasza gyugyo79 (#47770) üzenetére


CactuS
Arcképgyáros

Nem akarom túlbonyolítani, egy kötet fontos, amin a fotók vannak, az megy külső HDDre is és mellete Webdavon keresztül másik nasra is hetente átmentve. A többi sima film, zene, mese stb. pótolható. :)

Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin

(#47776) plus44


plus44
veterán

Sziasztok!

Nas vasarlas elott allok es egy 718+-szal szemezek. Plex server lenne az elsodleges hasznalati cel. Vegigolvastam minden ehhez kotheto itteni kommentet, es esdig jo valasztasnak tunik. Van esetleg mas opciom? Ha nincs, az alap 2gb-os ramot mennyire erdemes felhuzni? A 8 eleg lehet? Illetve a beallitasi lehetoseg mennyire nehezkesek?

“This is where the road crashed into the ocean...”

(#47777) Hiperhuje


Hiperhuje
aktív tag

Sziasztok!

Meg szeretném kérdezni, hogy nincs egy jó leírás a PLEX beüzemeléséről?

Köszi!

Hh

Samsung Note 10+, DS918+, Acer spin 5, TAB S7 +

(#47778) bb.bocs válasza plus44 (#47776) üzenetére


bb.bocs
őstag

Hello.
Én ds218+ ról váltottam 718+ ra (218+ elromlott visszakaptam a pénzt, jó áron vettem 718+ verziót...)
Nekem teljesen bejön, kihajtani nagyon nem lehet ( virtuális gépekkel kilehet... a 218+nál 1 virtuális gép fullra húzta a processzort.) Ezenkívül ugye 2 lan csati van tudsz triggerelni. Később tudod bővíteni még 5 vinyóval, igaz a bővítőegység nem olcsó. Nekem a laptopban volt 32gb ram, így 2*8gb-ot átraktam a nasba :D
összességében semmi bajom vele, totálisan jó vétel volt.

(#47779) WaterWave válasza bb.bocs (#47778) üzenetére


WaterWave
veterán

Egyetlen helyen tudod megizzasztani, az a 4k konvertálás... Nah attól ő is megcsücsül, de kezelhető.
Virtuális szerverrel se hajtod ki, mert kb félárbócon megy:)

• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •

(#47780) bb.bocs válasza WaterWave (#47779) üzenetére


bb.bocs
őstag

ha két win 10et rátolsz azért megizzasztja, legalábbis nekem. 4k kódolással nem próbálkoztam. Max full hd bd50es videókat nézek :) ritka a 4k. Ami gond szokott lenni néha az a video station... ne mindig úgy megy ahogy kellene, de ez már ne ma vas hibája. plexet meg nem akarok feltenni, nem akarok regisztrálgatni.

(#47781) WaterWave válasza bb.bocs (#47780) üzenetére


WaterWave
veterán

Úgy igen... ha kettő fut akkor megsüpped picit.. de nyilván egyet kell.
Az a baj engem a tv után elkapott a 4k láz, és azóta én csak uhd filmeket nézek, meg töltök le, 40-60gb egy film. Ennek az az ára, hogy a kódolással megizzad. De ritkán nézek otthonon kívül 4k tartalmat, így nem probléma. bd50-et játszva viszi.

• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •

(#47782) WaterWave válasza bb.bocs (#47780) üzenetére


WaterWave
veterán

plexhez amugy nem is kell nagyon regelned, facebook profillal is beenged, én is ugy használom... Sztem pattintsd fel, kenyeret nem kér.

• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •

(#47783) plus44 válasza bb.bocs (#47778) üzenetére


plus44
veterán

Koszi a gyors valaszt. Milyen tipusu ram szukseges ebbe a gepbe? Ha semmi kulonleges, akkor megy bele 2x16, a dd3 elfogadhato aron megy.

“This is where the road crashed into the ocean...”

(#47784) bb.bocs válasza WaterWave (#47782) üzenetére


bb.bocs
őstag

hát őszintén nem szeretem az ilyesmit ami így összefűz mindent mindennel :D am tuti jobb mint a ds video :( lehet vlmi kamu profillal meglesem majd :D

(#47785) bb.bocs válasza plus44 (#47783) üzenetére


bb.bocs
őstag

Én ddr3l es verziót raktam bele. (talán 1600mhzes, de ez nem biztos!) Azt hogy a 16gigás modulokat kezeli e az jó kérdés, bár szerintem fölösleges bele 32gb ram, még a 16ot sem használja ki... 16gb os modul egyrészt nem hétköznapi szerintem + szerintem nem valami olcsó,de ezt már neked kell eldönteni.

[ Szerkesztve ]

(#47786) WaterWave válasza plus44 (#47783) üzenetére


WaterWave
veterán

Én egy 4 gigás ramot raktam bele, azt hiszem kingstone hyper x. amit bele ajánl a synology, lejatszo.hu-ról... Így nekem 6 giga ram van benne.

[ Szerkesztve ]

• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •

(#47787) plus44 válasza bb.bocs (#47785) üzenetére


plus44
veterán

Jah hogy rovid, so-dimm modulok kellenek bele. Akkor atteszem a NUC-bol majd.

“This is where the road crashed into the ocean...”

(#47788) llacee válasza WaterWave (#47781) üzenetére


llacee
őstag

Ha uhd tv- n nezel ugyan ilyen felbontasu filmet, akkor mit kell kodolnia?Nem akkor kell, ha kisebb felbontadokra szedi?

(#47789) bb.bocs válasza plus44 (#47787) üzenetére


bb.bocs
őstag

milyen nucod van? :D

[ Szerkesztve ]

(#47790) Madwe válasza llacee (#47788) üzenetére


Madwe
nagyúr

Irta is,ha nem otthon nézi, akkor sávszél maitt kódoltat az ember:)

(#47791) llacee válasza Madwe (#47790) üzenetére


llacee
őstag

Valoban :)

(#47792) plus44 válasza bb.bocs (#47789) üzenetére


plus44
veterán

NUC5I5RYH

[ Szerkesztve ]

“This is where the road crashed into the ocean...”

(#47793) WaterWave válasza llacee (#47788) üzenetére


WaterWave
veterán

mert otthon leszedem uhd-ban, de bent melohelyen meg szeretném nézni, oda meg kb 1080p kellene, azt kell kódolnia, és az már combosabb neki.

• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •

(#47794) Inferno1988


Inferno1988
csendes tag

Sziasztok!

Friss tulajdonosa vagyok egy DS218j-nek. Próbálgatom a dolgokat vele. Tartalmaz 2 HDD-t, 4-4 TB, az egyik SHR a másik pedig alap kötetként lett beállítva, két különböző kötetként kezeli, adatvédelem nincs.
Van egy Pioneer BDP-140 blu-ray lejátszóm, amely tud DLNA-t, sajna nem egy nagy dolog, de egyelőre ez van és erről szeretnék filmeket nézni a NASról.
Egyetlen problémám van, látja is a NASt, de a lejátszóban, ha belépek a NASba, akkor Fénykép, Zene, Videó tartalmakat jelenít meg alapból a lejátszó, ami mindegy, mert akár egy pendrive esetében is ez a helyzet, ezért belemegyek a Videó mappába, azonban itt csak az SHR gyári Music, Photo, Video mappák látszódnak. Ha a Video gyári mappába rakok még almappákat, azokat is látja a lejátszó, a filmeket elindítja.
Csak ezek a gyári mappák látszódnak, hiába hoztam létre és osztottam meg más mappákat, ő nem olvassa be, ami a másik szívfájdalmam, hogy a 4-4 TB HDD-t szeretném kihasználni, és az lett volna az igazi, ha a lejátszó bármelyikről el tudja érni a filmeket, azonban ez így nem megy. Hiába hoztam létre a másik köteten egy video2 mappát, azt már nem látja.
Kicsit olyannak tűnik, mint a playstation, hogy csak akkor kezel egy pendrive-ot, ha azon vannak ugyanilyen mappák és csak azoknak a tartalmát kezeli.
Na most van ötlet esetleg, hogy ezt kijátszam valahogy? Vagy pedig barátkozzak meg azzal, hogy okostévé hiányában vegyek egy hálózati lejátszót vagy a másik opció, hogy amit szeretném, ha el tudnék érni ezzel az ősrégi lejátszóval, azt akkor a Music, Photo, Video mappába rakom és akkor ő azt látja, de csak az SHR köteten.
Egyébként a lejátszó ugyanezt csinálja PC-n is, onnan is csak a gyári Videók mappából lehet filmeket nézni a lejátszón a PC-ről.
Ha máshonnan szeretnék az Universal Media Server progival a gépről kilőttem az anyagot a lejátszóra és ment.
Csak ha már van egy NAS-om, akkor egy filmnézésre nem szeretném bekapcsolva hagyni a gépet is, mert épp ennek a kiiktatása lett volna a cél. Valami ilyesmi opciót találtam a Video station progiban a NAS-on, de ha kiléptem a PC-n az ablakból, akkor megszakadt a lejátszás is...

Mindenféle ötletet szívesen fogadok! :R

(#47795) bb.bocs válasza plus44 (#47792) üzenetére


bb.bocs
őstag

Nem hangzik rosszul .

(#47796) gyugyo79 válasza Inferno1988 (#47794) üzenetére


gyugyo79
addikt

How to enjoy multimedia contents stored on Synology NAS with DLNA/UPnP-compliant DMAs

"5. If you would like to add more indexed folders in which media files are stored for DMA devices within LAN to browse and play the media files within those folders, go to Main Menu > Control Panel > Media Indexing, click the Indexed Folder tab, and click Create.
In the window that appears, fill in the folder name and select the folder you would like for indexing. File Type is for you to decide which type of media files to include in the indexed folder. Click OK and the new indexed folder is created.
Note:

By default, only the media files within the photo, video, and music shared folders are indexed.
The mounted shared folders from remote servers cannot be added as indexed folders.
You can add up to 100 indexed folders on your Synology NAS."

[ Szerkesztve ]

(#47797) Inferno1988 válasza gyugyo79 (#47796) üzenetére


Inferno1988
csendes tag

Köszi, akkor ezek szerint, ha egy eszközöm csak DLNA-t tud, akkor az csak a photo, video és music mappákat látja és az abban lévő mappákat?
Viszont mivel két különálló kötetem van, a másikon nem hozhatok létre még egy photo, video, music mappát, mert akkor duplikált mappáim lesznek. Esetleg ha az SHR köteten lévő például music mappát törlöm és létrehozom a másik köteten, akkor annak a tartalmát kezelheti a lejátszó, így lesz mondjuk a video az első, a music a másodikon és annak almappáit látni fogja? igazából csak filmeket szeretnék letölteni, nézni a NASról, szinte más funkciója nem is lenne.

(#47798) gyugyo79 válasza Inferno1988 (#47797) üzenetére


gyugyo79
addikt

DLNA -n az első lépésben látható Video-Photo-Music az nem mappa hanem kategória ebbe a 3 kategóriába rendeződnek az adatok.

Az egyik köteten neked van Video akkor a másikon lehet Video2 vagy Film stb a lényeg, hogy ahoz, hogy megjelenjen a DLNA Video kategóriába be kell állítanod a NAS -on.
Ha elolvastad amit kiemeltem a leírásból akkor látod, hogy hogy lehet plusz mappát hozzáadni és, hogy kell beállítani. De ha már megnyitottad az indexelt mappa beállításait akkor ott látni fogod, hogy az alap mappákra, hogy van megcsinálva ezért elég nehéz nem rájönni.

(#47799) AiRLAC válasza plus44 (#47783) üzenetére


AiRLAC
addikt

16gb a maximum a CPU miatt (Synology szerint meg csak 8;) )

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

(#47800) kleinguru válasza kleinguru (#47771) üzenetére


kleinguru
addikt

Közben meglett a megoldás.

A telefonon a némító pöcök némítás állapotban volt, ezért nem volt hang. Az általam használt alkalmazások 99,99%-a ezt nem veszi figyelembe, de itt így van. Lényeg, hogy működik.

A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.