Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-20 19:25:05

LOGOUT.hu

Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#46101) Elemental válasza aujjobba (#46096) üzenetére


Elemental
addikt

Mentés mindenképpen ajánlott, a fontos adatok soha ne csak egy helyen legyenek, a lemez bármikor tönkre mehet.

(#46102) Lacielvtárs válasza aujjobba (#46099) üzenetére


Lacielvtárs
nagyúr

jogos :D
szerintem már egy kínai LE vagy CE box is megfelelő választás lehet, van itt neki külön topikja.
már ha árérzékeny a megoldás
[link]
én korábban próbáltam, nem rosszak, csak nekem nincs hozzá türelmem :D

[ Szerkesztve ]

"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯

(#46103) Multibit válasza biker (#46089) üzenetére


Multibit
veterán

Nem érdemes ezen keseregni és főleg nem érdemes márkához ragaszkodni. Ki vagy szolgáltatva a gyártóknak, ennyi. Tök mindegy, hogy WD Red, vagy Seagate Ironwolf (vagy bármely más vinyó). Nincs olyan, hogy egy adott márka, vagy típus, mindig megbízható! Az idő múlásával ez is változik.
Vedd azt a NAS HDD-t, ami pillanatnyilag a legjobb ár/kapacitás arányú és a lehető legtöbb garit adják rá! Ezen kívül annyi a teendőd, hogy rendszeresen mentesz. Egy-egy olyan tanács, hogy "nálam már X éve kifogástalanul működik" nem jelent semmit. Sem statisztikailag, sem gyakorlati hasznát tekintve.

(#46104) Elemental válasza Lacielvtárs (#46102) üzenetére


Elemental
addikt

Faternak himedia q5 prot (50k) vettem, magamnak amlogic 905x-et (11k) libreelec rá és tuti minden. Vannak a youtube-on step by step videók a telepítéshez, szerintem nem nagy durranás feltelepíteni.

[ Szerkesztve ]

(#46105) Lacielvtárs válasza Elemental (#46104) üzenetére


Lacielvtárs
nagyúr

Igy igaz, azt nem írtam direkt amit en használok :D de az amit írtál, másodiknak, tökéletes megoldás lehet :K

"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯

(#46106) gyugyo79 válasza aujjobba (#46099) üzenetére


gyugyo79
addikt

Ha olyan tartalmat szedsz le amit a CC támogat natívan akkor mindegy milyen típusú a NAS a Video Station és az Audio Station mobil kliensével is használható és indítható lejátszás a CC-n a mind lokálisan mind távolról.

Viszont ami nem azt a formátumok sokfélesége miatt nem lehet megmondani, hogy fogja kezelni bármelyik típusú NAS. Az se mindegy, hogy a CC olyan eszközbe van dugva ami kezel AC3 -t és az akkor nem kell átkódolni stb.
A legtöbb félét az intel procisok foknak kezelni a DS 118 az pont nem az DE az ára sem annyi.

Lokális tartalomhoz lehet venni egy rendes lejátszót, hogy ne a NAS -nak keljen alakítani a tartalmat a lejátszó tudásához. Távoli tartalom lejátszáshoz meg tisztába kell lenni a NAS képességeivel amit tapasztalati úton majd ki ismersz. Utána max. ha valamit távolról is le akarsz játszani azt nem 4k -ba veszed meg a torrent áruházban csak SD -ben vagy átalakítod magadnak ;)

(#46107) heroldbalu válasza gyugyo79 (#45773) üzenetére


heroldbalu
tag

Nos végül a support megoldotta a VPN-en keresztüli CloudStation Server és ShareSync SSL problémát.

Kértek friss logokat, de abból sajnos nem derült ki mi a probléma, így a hozzáférést is megkérték. Mindenképpen az "admin" user hozzáférés kellett nekik, SSH, támogatási azonosító, és a kétfaktor ideiglenes kikapcsolása mind a 2 NASon. Eleinte kicsit ódzkodtam tőle, de végülis rájöttem, hogy minden fontos adatom titkosított köteten van, így egy egyszerű leválasztást követően úgysem férnek hozzá, a köteteket leválasztottam és megadtam Nekik a hozzáférést.
2-3 napig gondolkodtak a dolgon, aztán feltelepítettek egy "Diagnosis Tool" nevezetű progit. Ez elérhető a csomagkezelőből?
És végül kiderült, hogy a VPN server MTU 1500-as értéke túl sok lecsökkentve 1300-ra megoldódik a probléma!

Azért gondoltam leírni, mert lehet legközelebb másnak fordul elő ugyanez a probléma.

Üdv

Synology, iPhone

(#46108) aujjobba válasza gyugyo79 (#46106) üzenetére


aujjobba
addikt

"A Synology DS118 eszköz most új, 64 bites, négymagos processzorral kerül forgalomba, amely kimagasló adatátviteli sebességet kínál, és menet közben is támogatja a 10 bites 4K H.265 videoátkódolást." -ezt írja a Synology oldala.

Akkor ez most mindent átkódol amit kell, vagy csak erre a 4K h.265-re vonatkozik a dolog?
Azt sajnos már tapasztaltam, hogy a ChromeCast úgy eleve nem sok minden visz, AC3 szinte tuti nem mert olyanokon nem szokott lenni hang, de videó formátumból is sok nem támogatott nála.

Vagy ilyen használatra a "DSxyzplay" sorozatból kell vásárolnom?
Esetleg Apple TV szóbajöhet mind lejátszó, most olvasom ahhoz van kliens.

[ Szerkesztve ]

(#46109) biker válasza Multibit (#46103) üzenetére


biker
nagyúr

"Ezen kívül annyi a teendőd, hogy rendszeresen mentesz. "

Ja, ezzel viszek mindenkit a sírba, a gépek mentve a nasra, abban SHR(RAID), ami időnként mentve HDD-re ami páncélban van.
De mindent megér, mikor jönnek a "meghalt a merevlemez, mit tegyek" sírásukkal, és faarccal közlöm: semmit, backupból állítsd vissza
És néznek mint borjú az új kapura, hogy "az nincs"

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#46110) gyugyo79 válasza heroldbalu (#46107) üzenetére


gyugyo79
addikt

Köszönjük, hogy megírtad, még jól jöhet másnak is!

Én sose félek nekik hozzáférést adni mondjuk tőlem még sose kérték az admint csak egy admin felhasználót azzal amúgy is be tudják engedélyezni az admint (de sose tették)+ ssh-n úgyis van sudo.
De 2fa -t azt ki szokták kapcsoltatni (én már rutinból úgy csinálom az admin usert nekik) a kapott user-ra.
Tőlem amúgy eddig mindenhez kértek engedélyt / hozzáférést ami nem a rendszer része volt hiába tudták volna az admin jogú felhasználóval amúgy a közben járásom nélkül is engedélyezni maguknak.

(#46111) gyugyo79 válasza aujjobba (#46108) üzenetére


gyugyo79
addikt

Az a reklám. Aztán ha nagyon keresed akkor találsz egy szinte átláthatatlan leírást sok csillaggal meg apró betűs kivétellel amin normális ember csak úgy megy el ha kinyomtatja és leteszi a földre ...

De pld hangra hardveres támogatás nincs is azt csak processzorból lehet alakítgatni. Van sok olyan formátum amit a Synology nem is támogat mert nem veszik meg a licenc-et stb.

Vagy ilyen használatra a "DSxyzplay" sorozatból kell vásárolnom?
A play is csak egy marketing hülyeség és inkább típus jelzés mint valós tartalommal bíró valami ...
Jó példa erre a 418play ami videó kezelés terén pont annyit tud mint a + os egyéb Intel processzorral szerelt típusok de mivel nem + -os hivatalos támogatással nincs jó pár alkalmazás ami csak a + -os típusokhoz van ...
Szóval semmivel se több inkább kevesebb mint a többi Inteles változat.

Viszont ezek semmit se jelentenek mert attól sokaknak elég lehet a kisebb modell is csak nem szabad bedőlni a marketingnek, hogy ne legyen utólag csalódás.

Az Apple TV 4K -re ha veszel egy Infuse -t vagy egy MrMC -t akkor lokális hálózaton mindegy milyen a NAS mindent le fog kb játszani neked. De vannak nála olcsóbb megoldások is mint itt már páran írtak is sok félét.

(#46112) Chrys_


Chrys_
addikt

Még mindig nincs infó a DS1819+ megjelenési dátumáról?

(#46113) Formaster


Formaster
addikt

Kellene nekem egy kis gyorstalpaló VPN-el kapcsolatban. A syno saját VPN-je mennyire használható? Sebességben vagy biztonságban van valami hátránya? Elég noob vagyok még, most üzemelem be az első NAS-omat. :R

(#46114) atilla100


atilla100
tag

Sziasztok!

Tudnátok nekem segíteni? A problémám a következő:
"...eszközön lévő 1 (SHR) tárolókészlet összeomlott. Előfordulhat, hogy a rendszer nem fog elindulni...."
NAS elindul adatokat még elérem. DSM felületen 5 hibás szektort írt a meghajtóra. Mindenképpen cserélnem kell a meghajtót?
2 éves volt most a meghajtó és a gép is 2 éves , pontosan egy DS216J WD RED 3TB meghajtóval. Sokszor volt áramszünet miatt rendellenes leállítás, ez a hiba az áramszünetek miatt lehet?

Köszönöm szépen a segítségeteket.

(#46115) SA68


SA68
csendes tag

Sziasztok,

Egy 216+ NAS-ról szeretnék rendszeres biztonsági mentést készíteni. Mivel 2x3 TB lemezeim vannak bent, így vásároltam egy 3 TB-s külső merevlemezt. Milyen alkalmazást ajánlanátok a biztonsági mentéshez? Látom, hogy több is van a Synology-tól, de nem igazodom el közöttük.

Köszönöm előre is.

(#46116) aujjobba válasza gyugyo79 (#46111) üzenetére


aujjobba
addikt

Régebbi Apple TV is alkalmas erre, vagy feltétel a legújabb (4k)?

(#46117) gyugyo79 válasza aujjobba (#46116) üzenetére


gyugyo79
addikt

Nem hiszem, de gondolom az elégé nyilvánvaló, hogy a 1 gen Apple TV nem tudja ugyan azt mint a legújabb. Annál is mint a NAS -nál meg kb mindennél ahogy csökken az ár és a kiadástól eltelt idő nő a kompromisszum nincs itt nagy varázslat sajnos. (Régen az Mpg2 is elég volt aztán a DivX (mpg4) volt a menő aztán jött a h.264 most jön a h.265 hardveres támogatás meg főleg a speciálisabb lejátszókba mindig csak egy részéhez volt a lehetőségeknek de a jövőbe egyiket se gyártották mert sokszor nem is tudták mit kellene támogatni majd)
Ha van valamelyik régebbi és azért kérdezed akkor ki kell próbálni és ha kevés / valami nem megy akkor kell venni újabbat vagy megfontolni ér e annyit és használni úgy ahogy működik.

Én most fő lejátszónak egy Nvida Shield TV- t használok azzal megvagyok teljesen elégedve de azt is tudom, hogy sokaknak ez már az a kategória amit nem ad ki egy ilyen eszközért lehet az akármilyen jó ...

[ Szerkesztve ]

(#46118) Formaster válasza Formaster (#46113) üzenetére


Formaster
addikt

Ahogy látom, az openvpn lenne a legjobb választás, a kérdésem az, hogy ez csak arra nyújt biztonságot, ha a NAS-hoz akarok csatlakozni? A hálózatban levő többi gépet nem védi igaz?

Illetve, ha a NAS-tól letöltést futtatok, akkor az adatfolyamot ugyanúgy látja a szolgáltató igaz? Hiszen a bejövő adatot látja. Ehhez egy VPN szolgáltató kellene? De azt meg, hogy tudom a nas-al összekapcsolni?

(#46119) Alex91 válasza aujjobba (#46116) üzenetére


Alex91
félisten

Full hd-ig az Apple TV 4. generacio is jo, de szerintem most mar a 4k-st erdemes venni...

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#46120) Varszegig válasza Formaster (#46118) üzenetére


Varszegig
veterán

Itt valami nagy kavar van nálad a VPN fogalmával kapcsolatban. A VPN nem véd semmit a hálózatban, az a tűzfal. A VPN-t úgy képzeld el, mint egy zárt csövet. A csőben megy az adatforgalom a cső két vége között. Ami a csőben megy, azt senki nem tudja monitorozni (értelmes időben, jól beállított vpn esetén, de ebbe ne menjünk bele), tehát a szolgáltató sem tudja. A cső két vége teljesen megbízik egymásban, az egymás közötti adatforgalmat nem szűrik. Viszont mindkét végén van lehetőség tovább routolni a forgalmat, és további gépeket elérni. De ezek tényleg csak az alapok.
Openvpn jó választás, egyszerű beállítani, és jó biztonságot nyújt.

(#46121) Formaster válasza Varszegig (#46120) üzenetére


Formaster
addikt

Köszi, ezért kértem gyorstalpalót :R Szóval, ha külső hálózatról csatlakozok a NAS-ra, akkor abban minden titkosított. Ez akkor is igaz, ha torrentet futtatok? A szolgáltató nem fogja látni az adatot és azt, hogy kihez csatlakozok?

(#46122) Varszegig válasza Formaster (#46121) üzenetére


Varszegig
veterán

Ha akarja a szolgáltató két dolgot biztosan tud: a vpn végpontjainak ip címét, és azt hogy titkosított adatforgalom van. Ezt leszámítva semmi sem tudható arról, mi folyik a csőben, milyen tipusú forgalom, és milyen adattartalom. Tehát azt pontosan tudja, hogy valaki (mondjuk Te) valahol a világban (mondjuk egy mobil hotsportól) csatlakozol az otthoni külső ip címedhez, és vpn-t használsz. Ennyit lehet látni. (Ezért van olyan, hogy bizonyos mobilszolgáltatók lassítják a vpn forgalmat is, mert ha abba ágyazzák a torrentet, akkor meg lehetne kerülni a torrent korlátozását.)

(#46123) AiRLAC válasza Formaster (#46121) üzenetére


AiRLAC
addikt

Válasszuk ketté:

1. Futtatsz egy VPN servert a routereden vagy a Syno-don, és kívülről csatlakozol egy VPN klienssel.
Ilyenkor kvázi "bent vagy" a saját hálódban (mondjuk beállítás kérdése, eleve más subnetben vagy), el tudod érni a gépeidet/adataidat.

2. Előfizetsz egy anonymus VPN szolgáltatónál (van pár), majd beállítod a routereden vagy a Syno-don a VPN klienst és csatlakozol hozzájuk. Így a forgalmad (torrent főleg) titkos, és nem logolják az ip-t/usert, szóval pl. Németországban védve vagy a büntetésektől.

Meg van ugye a tűzfal kérdés amit már előttem megválaszoltak.

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

(#46124) Formaster válasza AiRLAC (#46123) üzenetére


Formaster
addikt

Értem, erre voltam kíváncsi :R Szóval torrentezésre inkább külső VPN szolgáltató. Viszont tudok egyszerre szolgáltatóval VPN-t is futtatni és mellette a NAS-on is egyet futtatni? Mert a személyes adataimat inkább a saját csatornámon keresztül futtatnám, nem akarom köztes szolgáltatón átküldeni.

(#46125) Formaster válasza Formaster (#46124) üzenetére


Formaster
addikt

Ahogy látom van lehetőség külső vpn szolgáltató beállítására, emellett futtatnám a synology saját vpn szerverét, de ez nem fog ütközni? Vagy így lesz a vpn-en belül még egy vpn? :DDD bocs ha láma a kérdés :R

(#46126) AiRLAC válasza Formaster (#46125) üzenetére


AiRLAC
addikt

Ha másik portot használsz nem lesz gond.

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

(#46127) Varszegig válasza Formaster (#46125) üzenetére


Varszegig
veterán

A syno vpn szerverhez tudsz csatlakozni mint kliens, a kliens meg csatlakozhat külső vpn-hez.

(#46128) Formaster válasza Varszegig (#46127) üzenetére


Formaster
addikt

AiRLAC & Varszegig köszi a kiigazítást :R Ha jól látom a vpn csomaghoz keleni fog egy certifikáció. Erre jó az X Certificate, vagy van más, ami ajánlott?

Illetve az https kapcsolat mennyire szükséges? Dob valamit a biztonságon? Ha jól látom ahhoz is kell certifikáció, abból létezik imgyenes?

[ Szerkesztve ]

(#46129) WaterWave


WaterWave
veterán

Szünetmentes APC 700-as a képen látható rendszert gond nélkül lekezeli.
Nas felismerte
Aki iyenben gondolkodik bátran ajánlom

Kép

• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •

(#46130) Formaster válasza WaterWave (#46129) üzenetére


Formaster
addikt

Szinuszos? Később nekem is kelleni fog valami :R

(#46131) jozsi252 válasza Formaster (#46130) üzenetére


jozsi252
veterán

Ez a széria még nem az a APC-nek. Kváziszinuszos van nekem is, de semmi gond nincs ha esetleg áramszünet van.

iPhone 13 Pro Max

(#46132) Formaster válasza jozsi252 (#46131) üzenetére


Formaster
addikt

Csak azért kérdezem, mert a pc tápok többsége szinuszos, nem okoz gondot, ha nem szinuszos jelet kapnak?

(#46133) jozsi252 válasza Formaster (#46132) üzenetére


jozsi252
veterán

Nem maga a táp szinuszos, hanem régebbi tápoknál jellemzően Chieftec-nél (Delta belső) az aktív PFC miatt akadt össze az olyan szünetmentesekkel amelyek kvázi szinuszosak.
Én már régóta kvázi szinuszos UPS-t használok de még nem volt gondom ebből, pedig rá volt már kötve, szgép, monitor, modem, router, nas stb.. és minden további nélkül működött akkus üzemmódról annak ellenére hogy a szinusz görbe nem a normál ami a konnektorból jön, hanem lépcsős.

[ Szerkesztve ]

iPhone 13 Pro Max

(#46134) Sz.Miki


Sz.Miki
őstag

Sziasztok, ma telepítettem egy 8tb-os disket a nasomba, nem raid kötetként használom, hanem egyedül álló kemezként, miért van az hogy csak 6,98tb a használható rendelkezésre álló tárhely? Btrfs a fajlrendszer.

Nas synology 216+II

[ Szerkesztve ]

(#46135) Lacielvtárs válasza Sz.Miki (#46134) üzenetére


Lacielvtárs
nagyúr

Szerintem megvan az csak kerekiti az op rendszer az 1024es váltoszam miatt.
Nálam pl a 6tb-os ekkora...
[kép]

[ Szerkesztve ]

"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯

(#46136) AiRLAC válasza Sz.Miki (#46134) üzenetére


AiRLAC
addikt

Ezért (1000/1024 váltószám miatt)

[ Szerkesztve ]

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

(#46137) odrif


odrif
MODERÁTOR

Üdv!
Routeren kinyitottam a 16881-es portot letöltöttem egy jó forgalmú torrentet, de nulla feltöltési sebességem van.
A vezérlőpult-külső hozzáférés-router beállításaiban be kell konfigolni a routert?

20 éve a Prohardveren

(#46138) Sz.Miki


Sz.Miki
őstag

Köszi, a kerekítés zavart meg, a váltószámmal tisztában voltam. De köszönöm a válaszokat :)

(#46139) Formaster


Formaster
addikt

Problem Solved :R

[ Szerkesztve ]

(#46140) Formaster


Formaster
addikt

Kb 3 napja fut a szerver és próbáltak attackolni. Ami érdekes, hogy eddig semmi, most állítottam be a vpn-t és rácsatlakoztam openvpn appal a nas-ra, majd 10 perc múl 2 külön kínai ip-ről próbálkozott valaki. Portok át vannak írva, ssl, tűzfal aktív, remélem ebből később nem lesz gondom, de kicsit furcsa, hogy ezutàn az app után pár percel jött 2 próba. :U

(#46141) WaterWave válasza Formaster (#46140) üzenetére


WaterWave
veterán

Nekem is volt 2 hete, de már nagyon ritka...
Be kell állítani, hogy x percen belül 3 próbálkozás és bannolja végérvényesen

• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •

(#46142) Formaster válasza WaterWave (#46141) üzenetére


Formaster
addikt

Azt még az elsők között beállítottam, viszont láma módon az ssh bekapcsolva maradt, ráadásul alapértelmezett porton. Kb 100 próbálkozás volt, szerintem nem jutott be, de most régió szerint tiltottam az egész ázsiai térséget :B

[ Szerkesztve ]

(#46143) Tuomas válasza Formaster (#46142) üzenetére


Tuomas
addikt

Én ugyan így jártam, routeren állítottam be open vpn-t, ahogy elkezdtem használni, jöttek az értesítések a behatolási kísérletekről (már a router megfogta, kétirányú IPS), nekem az USA-ból. Mondjuk én a torrentre is gyanakszom, nem tudom hogy amiatt-e, de azóta a vpn szervert lekapcsoltam újabb támadás nem jött, pedig a torrent ugyan úgy ment. Érdekes.

We were here

(#46144) WaterWave válasza Formaster (#46142) üzenetére


WaterWave
veterán

portot változtasd meg.. majd routerben a forwardot a portra tiltsd le...
Aztán az ssh-t vpn-en érd el, nekem ezt tanácsolták, és működik.

• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •

(#46145) Formaster válasza WaterWave (#46144) üzenetére


Formaster
addikt

Az a baj, hogy kissé elszállt a bizalmam, azt hittem egyedül vagyok, de most, hogy Tuomas is hasonlóan járt kissé kételkedem, hogy az openvpn app-al minden rendben van-e. :U

(#46146) odrif


odrif
MODERÁTOR

Üdv!

Midnight Commander csomagot telepítettem.
SSH-n root-al bejelentkeztem.
És ezt kapom.

20 éve a Prohardveren

(#46147) WaterWave válasza Formaster (#46145) üzenetére


WaterWave
veterán

Azt nem tudom, én l2tp-t használok, mivel macbookról csak azzal tudok felmenni...
Az tökéletes

• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •

(#46148) odrif válasza odrif (#46146) üzenetére


odrif
MODERÁTOR

Időközben gyugyo79 kolléga csomagja megoldotta a Midnight Commander gondomat.
[link]

20 éve a Prohardveren

(#46149) Formaster válasza WaterWave (#46147) üzenetére


Formaster
addikt

Mac alól is fut az openvpn.

(#46150) istvan170


istvan170
aktív tag

Ha olyan országban torrentezne valaki, ahol ezt szankcionálják, akkor egy synology nassal meg tudja kerülni ezt a problémát? Ha igen, akkor hogyan?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.