Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-09-05 14:01:59

LOGOUT.hu

2021. Júliusi frissítés - DSM 7.0 infók: Kb. egy hónapja jelentették be a DSM 7.0 RC-t, ami a kiadás előtti utolsó verzió (hivatalos sajtóközlemény). 2021. Június 29-től már telepíthetjük manuálisan a DSM felületén betallózva az új rendszert, de jelenleg ezt még mindenkinek csak saját felelősségére tegye! A figyelmeztetés oka: bizonyos alkalmazásokat (pl. Synology Moments és Photo Station helyett Synology Photos lesz, Cloud Station helyett Synology Drive Suite lesz) kivezetett a Synology a DSM7.0 megjelenésével és helyettük másokat vezet be. A teljes change log itt található.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#43425) Csabroncka válasza la_cc (#43420) üzenetére


Csabroncka
addikt

Sz.tem egyáltalán nem kell off-ba tenni, mert szervesen kapcsolódik a NAS funkciójához. Érdemes átmenni és átolvasni a médialejátszós topikot.

Röviden: mind kép minőségben, mind hangban ég és föld a különbség egy beépített szoftver és a célhardver(erre optimalizált szoftverrel) esetén.

Gondolj csak nagyon egyszerű dolgokra:
kép: én úgy tudom, hogy jelenleg nincsen kadenciahelyes lejátszás egy TV-ben sem.

hang: HD-MASTER vagy ATMOS hangok felejtősek

szoftver: a médiaeljátszó számos esetben részletesebben testre szabható, bár személyes véleményem szerint talán ebben van a legkevesebb különbség.

felirat: felirat formátumok végtelen lehetősége

NAS mint célhardver végtelen tárolási és elérési lehetőséget biztosít az egész család számára akár egyszerre.

Inkább utóbbi a lényeg, hogy nem akarnám, hogy filmlejátszás közben ne lehessen torrentezni, vagy képeket nézegetni.

Persze oké az én esetemben egy mezei 216j-ről van szó, de látod itt mindent meg lehet oldani, a fórumtársakkal egymást között még biztonsági mentésünk is van - pl számomra felbecsülhetetlen családi képekről....

Most egyébként igazán nehéz jó médialejátszót venni (3D, 4K-ra), FHD korszakban egyszerűbb volt a választás, főleg azért mert a DUNE nagyon eltalálta azt a szériát (ezzel is futott be).

A lényeg, hogy van különbség, akár még egy BD lejátszó is meglepetést tud okozni. Nem azt mondom, hogy egyből a boltba kell szaladni, de ha van rá ismerős révén lehetőséged, akkor egy teszt erejére legalább próbáld ki.

[ Szerkesztve ]

"in medias res"

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.