Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-09-05 14:01:59

LOGOUT.hu

2021. Júliusi frissítés - DSM 7.0 infók: Kb. egy hónapja jelentették be a DSM 7.0 RC-t, ami a kiadás előtti utolsó verzió (hivatalos sajtóközlemény). 2021. Június 29-től már telepíthetjük manuálisan a DSM felületén betallózva az új rendszert, de jelenleg ezt még mindenkinek csak saját felelősségére tegye! A figyelmeztetés oka: bizonyos alkalmazásokat (pl. Synology Moments és Photo Station helyett Synology Photos lesz, Cloud Station helyett Synology Drive Suite lesz) kivezetett a Synology a DSM7.0 megjelenésével és helyettük másokat vezet be. A teljes change log itt található.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#32551) #56573440 válasza zozuka (#32548) üzenetére


#56573440
törölt tag

A kötetet ne partícióként képzeld el :)

Akárhány köteted van pár pipával kell csak többet betenned a jogosultságok kezeléséhez, tehát nem egy nagy meló. De csak hogy egy picit talán tisztábban láss:

Egy lemezt használhatsz:

Egyszerű kötetként -vagy a basic-et akárhogy fordítják épp a nyelvre amin használod :D -. Ilyenkor a vinyóból magában lesz egy darab kötet, annak a teljes tartalmát tudod használni.

Aztán jönnek a több vinyó egy kötet cuccok jellemzően, itt a lemezek összefűzésének módjától függően van pár lehetőség.

JBOD, sok lemezből csinál egy nagy tárolót. Az egyetlen előnye, hogy nagyon jól bővíthető. Ha kell csak beteszel egy akármilyen lemezt, aztán becsatolja és kész. Cserébe egy lemez ha kiesik mert meghal buktál minden mást is, lehet kezdeni az adatmentegetést, mert nem látsz majd semmit se a nason. Raid 0 is ez a kategória, otthonra "gyorsabb" de egy lemez kuka minden kuka.

Utána már raid 1, raid 5, raid 6 shr 1 és 2 lemezes védelemmel jön, ezek elég jól dokumentáltak, úgyhogy csak tőszavakban. Raid 1 tükör a két lemez, fele a kapacitásod, egy lemez halálát viszont kibírja adatvesztés nélkül. Raid 5: 3+ lemezt igényel, 1 lemez paritásnak van lefoglalva, tehát -1 lemez a tárolási kapacitás. Nem lehet összevissza méretű lemezekkel bővíteni, vagyis lehet de nem fogja használni a rendszer. Raid 6 mint az 5 csak két lemez bukó adattárolásra és ennyi kiesését is bírja max. Shr: mint a raid 1, 5, 6, csak bővíthető, kicsit rugalmasabb, egy lemezzel is indítható, második lemezes bővítésnél tükröz, utána raid 5 jelleggel megy.

Egy bizonyos szintig meglévő kötetek konvertálása megoldható. Egyszerű kötetből csinálhatsz 1 és 5-öt ha megfelelő vinyókat számban és méretben adsz neki. Raid calculator meg itt.

itt igazából a "könyvtár" kicsit másképp néz ki... Egy köteten legyen az akármi, lehet igen sok megosztott mappát csinálni, amiket külön tudsz kezelni jogosultság szinten, kvótázhatod őket, vagy ha akarod akkor jellemzően hagyod és nő ahogy nő. Ezek a megosztott mappák lesznek kintről láthatóak, felcsatolhatóak, akár egy vinyón is lehet film, privát cucc, családnak megosztott anyagok, és a user jogosultság függvényében lát vagy nem lát dolgokat.

Ez egyébként milyen nas, hány vinyó lesz benne, mit szeretnél csinálni vele?

Essejó: látod én ezt pm-ben el tudtam neki küldeni, és nem xpenozunk itt megint ;)

[ Szerkesztve ]

(#32552) #48967168


#48967168
törölt tag

Már egy jó ideje pörgetem a Synology NAS-omat, alapvetően hálózati megosztásra, némi torrentre és a házunk kameráit is ezen keresztül érem el.

Nem kell piszkálni-faragni, igénytelen mint a moha, néha el is felejtem hogy van... :)

Tegnap viszont szerettem volna visszanézni egy kamera felvételt és meglepődve tapasztaltam hogy a böngészőm nem támogatja az ehhez szükséges beépülő plug-int. Próbáltam Chrome-al, Mozillával, még IE-vel is szégyenszemre, de nem...

Mivel lehet ezt mostanság elérni? (A DSM simán megy, Win10 az op.rendszer)

(#32553) gyugyo79 válasza #48967168 (#32552) üzenetére


gyugyo79
addikt

Csináltak egy saját "alkalmazást" én a portable változatát használom erre keres rá : Surveillance Station Client
De felajánlja ő is a letöltést azt hiszem ha nem ie ből nézed

(#32554) zozuka válasza #56573440 (#32551) üzenetére


zozuka
csendes tag

Kösz. HP Gen8, 4x3TB HDD RAID10-ban, tehát nem lehet bővíteni. DSM 6.1.3 fut. Szeretnék rajta egy media könyvtárat megosztással sok mindenkinek, egy backup könyvtárat csak magamnak és egy VPN hozzáférést, hogy ne csak letölteni lehessen a doksikat, hanem szerkeszteni is megnyitás után.

Ezek után még mindig nem világos, hogy egy kötet legyen, vagy több?

HP Gen8 4x3 TB RAID10 DSM 6.1.3

(#32555) #56573440 válasza zozuka (#32554) üzenetére


#56573440
törölt tag

Te kell tudjad hogy mit szeretnél a leírtak tudatában :) A kötet kialakítása az csak azt fogja megmondani, hogy mekkora tárhelyed lesz és milyen esetleges "biztonsággal" rendelkezik majd.

Otthoni felhasználásra talán a legjobb megoldás ha mindegyik lemez külön kötetként fut, így nem buksz tárhelyet már induláskor, cserébe pl egy hyper backup a fontos mappákat időszakosan tudja menteni más kötetre is, ha kiesne egy lemez legyen meg másikon is. Pl kötet 1-en van privát képek, pótolhatatlan doksik és egy csomó film. Beállítod hogy local copy készüljön a hyperrel, a képeket naponta egyszer szinkronizálja kötet 3/képekbackup és a doksikat a kötet2/doksik backup mappáival. Vagy akármelyikkel. Így ha vinyó kiesik legalább egy másik mappában minden ott lesz.

A dsm felírja magát eleve minden kötet elejére, ezzel a megoldással viszont az lehet a baj, hogy ha a kötet 1 pl az első lemez, erre telepíted az alkalmazásokat, akkor ha az kiesik, az összes telepített programod és azok beállítása is megy. Egy párat tud a dsm is menteni, de nem mindet. Ha ezt el akarod kerülni, akkor két lemez raid 1 pl, azon futhat minden ami kell aplikáció szinten és a fontos dolgokkal rajta, a maradék két vinyót meg külön kötetként a pótolható adatoknak. Így viszont buksz élből 3 tb-t.

Húzhatod a 4 lemezt raid 5-be is -shr neked már nincs alapból- csak utána azt bővíteni úgy fogod tudni, ha egyenként kiveszed a régieket, és azonos, nagyobb kapacitásúra cseréled, felépíted a tömböt. Ha a 4. lemezt is kicserélted és felépült minden, akkor kaphatsz nagyobb területet, és itt is elbuksz 3tb-t, cserébe egy "lemeznek" kötetnek igazából fogod látni a 4 vinyót, egy hdd halált adatvesztés nélkül bír jobb esetben.

Innentől te tudod hogy mi az elvárás, mi lenne neked a jó. De mentésed ezen kívül is legyen ha pótolhatatlan adatod van :D

(#32556) zozuka válasza #56573440 (#32555) üzenetére


zozuka
csendes tag

Kösz. RAID10-ban lesz a 4 db HDD, ezt már eldöntöttem. Most azt szeretném kitalálni, hogy egy vagy több kötet legyen? Mi az, amit az egy köteten nem tudok megcsinálni, beállítani a több kötethez képest?

HP Gen8 4x3 TB RAID10 DSM 6.1.3

(#32557) #56573440 válasza zozuka (#32556) üzenetére


#56573440
törölt tag

Őőőő mivan?:D

4 lemezből 4-et felhasználsz egy 6 tb-os össz kapacitású kötet létrehozásánál. Több kötet hogy lehetne? Valamit nagyon félreértesz itt szerintem, neked ennél több köteted ebben a felállásban nem lehet.

(#32558) zozuka válasza #56573440 (#32557) üzenetére


zozuka
csendes tag

4db lemez van RAID10-ba kötve, 4 hely van a vason és az mind be tele van 4x3TB HDD-vel. Ez RAID10-ba kötve 6TB kapacitást jelent. A kérdés az, hogy egy kötet legyen vagy több?

HP Gen8 4x3 TB RAID10 DSM 6.1.3

(#32559) gyugyo79 válasza zozuka (#32558) üzenetére


gyugyo79
addikt

Egybe kezeld a raid tömböt mivel ha felosztod csak generálod az esetlegesen felmerülő problémákat úgy hogy 0 előnyöd származhat. (Ezzel a válasszal remélem elkerültem azt amiben nem érted meg amit blackrulz ír és jól értem amit te akarsz)

[ Szerkesztve ]

(#32560) zozuka válasza gyugyo79 (#32559) üzenetére


zozuka
csendes tag

Köszi, külföldi fórumokon azt írták, hogy akkor érdemes több kötetet létrehozni, ha olyan alkalmazás van, pl. video megfigyelő, amely betelítheti a kötetet mivel kontrollálatlanul ír arra.
Meg olyat is írtak, hogy a publikus könyvtárakat biztonsági okokból is érdemes másik köteten létrehozni, de ezt nem értem miért. Talán azért, mert a publikus könyvtárakba mindenki rámásolhat és könnyen a teljes lemezterület rovására megy? Végül is ez is biztonsági kockázat.
Aztán, hogy érdemes csinálni egy külön kötetet az alkalmazásoknak és egy másikat az adatoknak, amely nem a teljes lemezterület, de igény szerint tovább növelhető az allokálatlan lemezterület rovására.
Szóval emiatt gondolkodtam el a több köteten, de nem vagyok biztos, hogy ezeket ki lehetne-e küszöbölni egy köteten is.

HP Gen8 4x3 TB RAID10 DSM 6.1.3

(#32561) #56573440 válasza zozuka (#32560) üzenetére


#56573440
törölt tag

A köteten létrehozott mappákat amit pl egy kamera használ kvótázhatod... Nem kell hagyni hogy megteljen. Ugyanez a publik könyvtárakra.

"Aztán, hogy érdemes csinálni egy külön kötetet az alkalmazásoknak és egy másikat az adatoknak, amely nem a teljes lemezterület, de igény szerint tovább növelhető az allokálatlan lemezterület rovására.
Szóval emiatt gondolkodtam el a több köteten, de nem vagyok biztos, hogy ezeket ki lehetne-e küszöbölni egy köteten is."

Mégegyszer nagyon egyszerűen. A számítógépeden a C meghajtód egy kötet. Az, hogy te milyen raid vagy nemraid kötetet hozol létre, az csak azt fogja megmondani, hogy a C-d mögött 1-2-3-4 lemez van, és annak milyen redundanciája és kapacitása van.

Egyáltalán nem kell külön kötet alkalmazásoknak, semmi előnye nincs.

Egyébként meg van petaspace nevű app, nézz utána elég sok kérdésedet megoldaná. Külön köteteken található megosztott mappákat tudsz egybefűzni vele pl... De ha már rámentél raid 10-re akkor mindegy.

Amit te terveztél az ad 6 tb helyet, raid 10-ben, annyi shared foldert hozol létre amennyit akarsz, azokon beállítod a kvótákat, jogosultságokat, etc. Ezzel az a baj, hogy ha pl filmet vagy mást is tárolsz rajta, azt is fölöslegesen tárolod több példányban, de ez legyen a legkevesebb

(#32562) zozuka válasza #56573440 (#32561) üzenetére


zozuka
csendes tag

Köszi. RAID10 lesz, az fix. Most azt kellene eldöntenem, hogy egy vagy több kötet legyen. Megvannak mindkettőnek az előnyei, hátrányai, de most azt kellene előrelátnom, hogy az elkövetkezendő években melyik lenne a jobb választás,de mivel 0 tapasztalatom van NAS-ban, ezért gondoltam, hogy megkérdezem itt. Válaszaitokból úgy tűnik, hogy a több kötetnek nincs igazán előnye, tehát akkor legyen egy kötet. Jól értem?

HP Gen8 4x3 TB RAID10 DSM 6.1.3

(#32563) #56573440 válasza zozuka (#32562) üzenetére


#56573440
törölt tag

De raid 10 esetén minek is akarnál több kötetet csinálni a 4 vinyódból? Komolyan érdekelne hogy mi a szándék ezzel. Mind a 4 lemezből 1-1 tb-t feláldozni a 10-re és a maradékot meg menne akárminek? Az adna 2tb raid tárhelyet. Az igen karcsú akárhogy nézem. Ha bármi miatt adatot kell menteni eléggé megnehezítené, és igazából minek.

Mindig arra tervezz amiből több lesz. A pótolhatatlan adatból lesz több? Akkor ahhoz állítsd a rendszert, egy kötet raid 10, aztán csók. Pótolhatóból? 4 egyszerű kötet no raid, adatok napi szinkronizálása.

[ Szerkesztve ]

(#32564) gyugyo79 válasza zozuka (#32560) üzenetére


gyugyo79
addikt

Elég fura amiket írsz mert mindenre megoldás a Kvóta ...
Szóval elégé furcsa dolgokat írhatnak ezeken a helyeken amiket olvasol vagy elnézel valamit vagy baromi régi írások és abszolút nem aktuálisak.

KB az USB -n felcsatolt HDD -t ( vagy más külső eszközt) leszámítva semmi értelme "darabolni" bármit mert annál alapból nem írja be a quota -t a fstab -ba így ott tényleg be tudja "bárki" (létező user akinek van joga írni a rajta lévő könyvtárat) telíteni a helyet.

Azt tudd olyan, hogy bárki olyan nincs ahol olyat olvasol, hogy van ilyen az butaságot beszél. Minden ami egy linuxon fut az egy csoport és azon belül egy felhasználó nevében fut / történik.
Max van olyan user akitől nem kérsz azonosítást a használathoz (Alap Guest) DE rá is vonatkoznak a szabályok sőt normális beállítás mellet rá vonatkoznak csak igazán ...

Ez az alkalmazások külön telepítése meg a magadnak generálsz + problémát pontos esete mert logikusan végig gondolva mégis miért nem tök 8 az ha egy helyen van minden mással míg amúgy pont felléphet a nem elég a hely ennek vagy annak míg előnye 0 ....

Még egy windowson ha valaki azt mondja, hogy csinál egy C meg egy D partíciót, hogy amikor újra telepíti akkor a C-t formázhassa és a másikon az adatai megmaradnak esetleg oda csinál egy imaget a C -ről, időnként és onnan vissza tudja állítani megértem de itt ilyen előnyök nincsenek.

[ Szerkesztve ]

(#32565) zozuka válasza gyugyo79 (#32564) üzenetére


zozuka
csendes tag

Itt látod a választási lehetőséget és írja, hogy mi az előnye az egyiknek és a másiknak, ezért kezdtem el kutakodni. De mivel itt a köteteket nem lehet kibővíteni, szétosztani, mint egy partíció managerrel, ezért én is nagyobb problémának látom, hogy ha betelik egy kötet és nincs allokálatlan hely, akkor cumi. Ha könyvtáranként meg tudom csinálni a publikus, nem publikus megosztást és a VPN-t is, akkor egyértelmű, hogy az egy kötet a jobb.
https://mobilarena.hu/dl/upc/2017-08/18/673627_f07wvpjymhalyp5m_capture.png

[ Szerkesztve ]

HP Gen8 4x3 TB RAID10 DSM 6.1.3

(#32566) gyugyo79 válasza zozuka (#32565) üzenetére


gyugyo79
addikt

Állítsd át a gondolkodásod és úgy találd ki tervezd el amit szeretnél.
Amit létrehozol könyvtárat ahhoz fogsz csoportot/ felhasználókat rendelni és ezeknek tudod megadni, hogy mennyi helyet foglalhatnak el! Szóval nem a könyvtárnak adsz egy egy max méretet.

(#32567) Bacusuz


Bacusuz
őstag

Sziasztok!

Egy Synology DS413j-om van, most barátkozunk még csak.

Download stationban torrent letöltése eddig 5MB/s volt a leggyorsabb.
Lehet ezt gyorsítani, vagy fogadjam el?
Digi 500 netem van , mindenütt gigabit hálózattal.

[ Szerkesztve ]

ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.

(#32568) #56573440 válasza zozuka (#32565) üzenetére


#56573440
törölt tag

Petaspace.... még mindig ;]

(#32569) Melorin


Melorin
addikt

Olyat hogy tudok csinálni hogy fájlokat osszak meg bárkivel akinek linket adok és ezt mindenféle bejelentkezés nélkül? Tehát rákattint a linkre és már jön is neki lefele a cucc?

(#32570) Madwe válasza Melorin (#32569) üzenetére


Madwe
nagyúr

Jobb klikk a fájlra a dsm fajlkezelojeben és ott alul a fajlmegosztast választod. Időben be tudod szűkíteni, jelszohoz tudod kötni stb.

(#32571) Patice válasza Melorin (#32569) üzenetére


Patice
Topikgazda

Fájlra jobb-klikk a File Stationben és asszem legalul lesz a link menüpont. DDNS, vagy QuickConnect kell hozzá és akkor vagy egy fájlt, vagy egy mappát meg tudsz osztani.

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

(#32572) Melorin válasza Patice (#32571) üzenetére


Melorin
addikt

Gáz, hogy látszik a NAS portja a linkben. De amúgy ezt kerestem, köszi :)

(#32573) jozsi252


jozsi252
veterán

Sziasztok

Be van kötve a hálózatba egy DS216 Play NAS. Az lenne a gond tesóm gépével amin egy Win7 x64 van, hogy a számítógépbe belemegy, majd bal sávon Hálózat, és nem jelenik meg a NAS. És akármit csinálok nem tudom megjeleníteni.
Hálózati mappákat fel tudok csatolni minden további nélkül, de jó lenne ha az egész NAS-t látná. Nekem simán megjelenik (Win10 x64). Már nem tudom mit kellene megpróbálni, hátha van tippetek mi lehet a gond. Hálózatfelderítéstől kezdve minden be van kapcsolva.

Köszi!

iPhone 13 Pro Max

(#32574) Madwe válasza jozsi252 (#32573) üzenetére


Madwe
nagyúr

Ha a windows intéző böngészősávjába csak annyit írsz be, h \\nas.belső.ip.címe akkor betallózza az összes általa látható megosztási mappát, nem kell csatolni őket. Egyébként wins vacak ami hálózati felderitéshez kell, router, nas, win restart, hátha helyreáll...

(#32575) DasBoot


DasBoot
aktív tag

Jó reggelt, Mindenkinek! DS212j-s NAS-om van, két lemezzel. Egyik pillanatról a másikra megállt a letöltésem, kb.50%-nál, menet közben. Azóta minden indításra a failed a válasza a programnak. Így látatlanban tudna valaki ötletet adni, hogy merre induljak el a hibakeresésben? Köszönöm a válaszokat. Üdv.: Joe

LEGO-ból bármit megépíteni, csak idő kérdése.

(#32576) Imco válasza DasBoot (#32575) üzenetére


Imco
őstag

Fontos lehet: mivel töltesz le?

Üdv! Imco

(#32577) zozuka válasza gyugyo79 (#32566) üzenetére


zozuka
csendes tag

Még egy gondolat erejéig szeretnék visszatérni az egy kötet vagy több kötet témához. Javítsatok ki légy szíves, ha rosszul gondolom: A több kötet engedélyezésének még az lehet az előnye, hogy létre lehet hozni kötetet is és mellette iSCSI LUN-t is. Ez utóbbival, ha jól értem azt lehet elérni, hogy netről, távolról egy meghajtónak látszik az a LUN és a rajta levő fájlok.
Pont erre keresem a választ, hogy hogyan lehet távolról pl. egy excel fájlt megnyitni, szerkeszteni, majd elmenteni a NAS-on mintha a PC meghajtóján lenne. iSCSI LUN-t kell létrehozni vagy inkább VPN-t?
Mi van, ha egy kötetet csinálok és az egész iSCSI LUN-ra rakom?
Köszi előre is!

HP Gen8 4x3 TB RAID10 DSM 6.1.3

(#32578) DasBoot válasza Imco (#32576) üzenetére


DasBoot
aktív tag

Üdvözlet! Download Station-nal. Miért fontos? Évek óta így ment. Egyszer csak megállt.

[ Szerkesztve ]

LEGO-ból bármit megépíteni, csak idő kérdése.

(#32579) Csabroncka


Csabroncka
addikt

Sziasztok, sikerült végre életet lehelni a Plexbe. Így első látásra kicsit sok az infó és a részlet, de talán majd boldogulok.
A kérdésem az, hogy az applikációkért minden eszközre fizetni kell (csak egy példa, hogy a win áruházból letöltöttért igen, hogy ne szakítsa meg a filmet) Megéri-e a prémium :F így első olvasatra nem teljesen látom át, hogy mennyivel nyújt többet ennyi pénzért.
Mármint pl a video station-hoz képest jobb, de a többi része audio és képek?

"in medias res"

(#32580) eszakas válasza Csabroncka (#32579) üzenetére


eszakas
senior tag

Szia.
Lehet hogy lemaradtam de miért kellett "életet lehelni" bele? Milyen módban szakad meg a filmnézés neked? Nekem 216play van konvertálni nem akar vele semmilyen módban mert kicsi neki a proci azt írja. Prémium módban is kicsi neki :).

Asus rog strix x570‑e gaming alaplap ,AMD Ryzen 7 3800X ,SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XT Vapor-X 20G,G.SKILL Ripjaws V 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz, Corsair HX1200i Köszönöm szépen. Üdv. eszakas :)

(#32581) Csabroncka válasza eszakas (#32580) üzenetére


Csabroncka
addikt

Korábbról visszaolvasol hálózati gondjaim voltak és egyáltalán nem láttam a szervert! Konvertálni - minek? Olyan lejátszó kell ami támogatja az adott formátumot, nagyméretű BD mkv-kat meg nem akarok telefonon nézni.
Milyen módban szakad meg a filmnézés neked? nem szakad meg a filmnézés BD mkv-k esetén sem pedig csak 216j-m van.

"Prémium módban is kicsi neki :)." sötét az éjszaka, de én nem :N

[ Szerkesztve ]

"in medias res"

(#32582) Csabroncka válasza eszakas (#32580) üzenetére


Csabroncka
addikt

Külső hálózatról 25 giga alatti, jellemzően 10-15 gigás mkv-kat próbáltam, meg sorozatok (erre van elegendő feltöltési sávszélességem)! Belső hálón NFS-t használok!

"in medias res"

(#32583) eszakas válasza Csabroncka (#32582) üzenetére


eszakas
senior tag

Nekem is hálózati gondjaim vannak vele. Random eltűnik a szerver akkor is amikor fizettem érte és akkor sem akart konvertálni mobilra. De mint utólag kiderült nálam az egyik útválasztó volt a ludas a szakadásokért nem a Plex. Én próbaképp fizettem elő egy pár hónapot.

Azért lehet hogy egy kicsit sötét :) ...

Asus rog strix x570‑e gaming alaplap ,AMD Ryzen 7 3800X ,SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XT Vapor-X 20G,G.SKILL Ripjaws V 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz, Corsair HX1200i Köszönöm szépen. Üdv. eszakas :)

(#32584) zozuka válasza zozuka (#32577) üzenetére


zozuka
csendes tag

Erre tudja esetleg vki a választ? Előre is köszi.

HP Gen8 4x3 TB RAID10 DSM 6.1.3

(#32585) gyugyo79 válasza zozuka (#32577) üzenetére


gyugyo79
addikt

iSCSI LUN -> simán létrehozol "fájlszintű" -t akármennyit ...
Blokkszintűre a felmerülő kérdéseid alapján kb sose lesz szükséged pláne értelmetlen ha távolról neten át akarod használni megosztott "meghajtónak". Erre a legegyszerűbb egy könyvtár amit távolról egy vpn kapcsolódás után elérsz vagy az akinek hozzá kell férnie (Pláne, hogy a jövőben sokkal egyszerűbben tudsz hozzá férni vagy másoknak hozzáférést adni egyéb megoldásokkal (Felhő stb.). Ráadásul megint csak bonyolítanád az életedet.

Nem sértésből de a jelenlegi tudásodhoz mérten (0 tapasztalat) kb. akkor járnál a legjobban ha végig próbálnál mindent mert ez az ezt olvastam meg halottam meg gondolom sokszor kevés a boldogsághoz (meg persze amiket mi itt írunk).
Legyen előbb kis tapasztalatod és akkor lehet már magadtól el is döntesz dolgokat. Mert pld. ami nekem tök hülyeség és ahogy nem csinálnám neked lehet az a kényelmes és a jó és kb csak az számít, hogy aki használja legyen elégedett és ha ez mellé ugyan úgy meg is lehet csinálni az adott feladatot több féle képen pláne nem biztos, hogy az a jobb amit javasolnak mások.

Most még amíg nem lakod be fájdalom mentesen lehet kipróbálni ezt azt.

[ Szerkesztve ]

(#32586) gyugyo79 válasza Csabroncka (#32581) üzenetére


gyugyo79
addikt

A PLEX -nél figyelj arra, hogy nem csak a PLEX csinál klienst (érdemes utána olvasni mert az, hogy a PLEX a fejlesztő nem garancia arra, hogy jobb neked). Ráadásul ahány platform annyi megoldás a korlátlan használatra. Nálam a windowsos kliens fizetés, után a fiókhoz kötődött így bármelyik gépen jó amire felrakom a fiókomhoz míg az androidos, csak azon az eszközön működött amihez meg lett véve.
Windowson ráadásul ott van ingyen a böngésző meg a chrome web app is aminél meg az is más, hogy melyikből nézed mert azokba se egyformán tolja ki .
Az, hogy az eszközöd tudja e kezelni a bizonyos formátumot, sokszor nem érdekli, nem vizsgálják meg ugye egy általános profillal fut a kliens ezt-azt tudsz benne finomítani (már amikor nem bugos és hiába kapcsolsz át egy kapcsolót) de annyi, ha egy adott formátumról az van beégetve pld.: hogy azt kódolni kell ha ez az androidos kliens kéri akkor ha az ég leszakad és az eszköz tudná is kezelni azt kódolni akarja a szerver.

Kb. megvétel előtt érdemes végig próbálni mindent és csak akkor kifizetni (vagy elő fizetni), ha elégedett vagy.
A fizetés, csak a kliensre vonatkozik és arra, hogy x időn tovább megy a lejátszás. Az előfizetésnél a lejátszás is tovább megy meg adnak hozzáférést prémium dolgokhoz, de azon ez se változtat semmit, hogy mit tudsz majd lejátszani. Szóval ugyan az fog menni fizetés után is mint előtte csak nem szakítja meg.

(#32587) bb.bocs


bb.bocs
őstag

sziasztok. az mirét van hogy a download stationnal ha töltök le akkor 10-12MB el jön le a cucc, viszont ugyanazt a torrentet ugyanakkor folytatom a Transmissionnal, ott 4-5MB el jön max? fura. elvileg nincsen limitálva a sebessége. (download station applikáció, meg esetleg windowsos gui nincsen? tudtok segíteni?)

(#32588) Madwe válasza bb.bocs (#32587) üzenetére


Madwe
nagyúr

Mobilra a ds get van, ami kell, winre pedig böngészőbe épülő plugin (chromera pl synology download station a neve)

(#32589) bb.bocs válasza Madwe (#32588) üzenetére


bb.bocs
őstag

értem akkor külön mint a transmissionnál, nincsen remote guija... :( kár :( ds get csatlakozási hibára hivatkozik, gondolom még nem engedtem ki, bárnem is tudom igazán mit hogy :P majd vpnt meg dyndnst akarok csnálni. am eddig megvagyok a cuccal elégedve totálisan.
annyi hogy nem engedi hogy más ip tartományba rakjam a nast egyenlőre, viszont ha kiaakarnám engedni a routeren az még megy, de a szolgálatóin már közli hogy mivel 0.2142345 ezért azt nem tudja kiengedni. :(
viszont sokkal könyebb átláthatóbb valahogy mint a régi nasom :)

(#32590) Madwe válasza bb.bocs (#32589) üzenetére


Madwe
nagyúr

Dynds nélkül hogy akarod kintről elérni:)? Quickconnecttel is elég, ahoz nem kell dyndns és portforward sem. Az elég a Chrome pluginhoz is

(#32591) bb.bocs válasza Madwe (#32590) üzenetére


bb.bocs
őstag

Quickconnecttel nem sikerült csatlakozni. a fényképekhez meg ilyesmikhez meg videóhoz sikerül.
dyndns nélkül értem el a msikat is,mivel az ipm nem változik mióta előfizetö vagyok, csak jobb lenne nem az ip címemen elérni a cuccot :D,viszont itt valahogy máshogy megy kicsit a dolog mint a régi nason,valahogy :P én bénázok még :D

(#32592) Bozso68


Bozso68
senior tag

Ma egy elég sok filmet tartalmazó mappát raktam fel laptopról. Közben a NAS-on levő anyagot webes felületen szortíroztam. A felmásolt mappa jól használható.
A végén azt vettem észre, hogy KODI-ból nem látom a video gyökérben levő olyan mappákat, melyeket a NAS-on levő egyik mappából helyeztem oda, illetve újonnan hoztam létre oda. Viszont egy próbaként a video gyökérbe korábban rakott filet webes oldalról töröltem, de még mindig mutatja a KODI.
Segítsetek, mi ez az anomália, mit tegyek, hogy korrekt legyen minden?

(#32593) gyugyo79 válasza Bozso68 (#32592) üzenetére


gyugyo79
addikt

Jobb klikk egy olyanon amit nem látsz és nézd meg a tulajdonost + az engedély fülön, hogy annak a usernak akivel a KODI -val csatlakozol van e olvasás joga. Ha nincs adj neki.

[ Szerkesztve ]

(#32594) Bozso68 válasza gyugyo79 (#32593) üzenetére


Bozso68
senior tag

Csak egy felhasználóm van + az admin. Minden mappa ugyanolyan jogosultságokkal van. És megnéztem, az LG TV-m is ugyanezt produkálja.
Nem lehet indexelési gond?

(#32595) Dragon27


Dragon27
senior tag

DS215j gépem van... van alkalmazás arra,. hogy YouTubra videót töltsek fel NAS keresztül?
1 videót találtam erre: synology youtube upload, de a 215j nem lehet telepíteni ezt az alkalmazást docker,LXQt
synology 215j youtube upload?

(#32596) Madwe válasza Dragon27 (#32595) üzenetére


Madwe
nagyúr

(#32597) gyugyo79 válasza Bozso68 (#32594) üzenetére


gyugyo79
addikt

Az is lehet ... Nyomj egy újra indexelést a vezérlőpult media indexelésénél.
A Kodi -nál arra gondoltam, hogy smb/nfs -el van felcsatolva a könyvtár és fájl szinten nem látja (mert a még nincs /még ott vant azt Kodi tartalom frissítésének még le nem futása is okozhatja). De így, hogy a Tv is ugyan azt nem látja csak tippelem, hogy DLNA -n éred el Kodival is?

(#32598) bozsozso


bozsozso
őstag

2 lemez van jelenleg a 416play-be ha belerakom a harmadikat akkor ugye ki kell kapcsolni a nas-t?

(#32599) Patice válasza bozsozso (#32598) üzenetére


Patice
Topikgazda

Igen.

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

(#32600) Dragon27 válasza Madwe (#32596) üzenetére


Dragon27
senior tag

Cloud Sync jó lenne... most a videót feltöltöm GDrive onnan pedig youtube feltöltésnél Videóid importálása a Google Fotókból ha minden igaz ...... csak egy gond van a tárhely GDrive 15GB a videóm az meg 17GB :DDD és nem akarom a videót tovább tömöríteni (8órás anyag)
a másik megoldás kicsit bonyolultnak néz ki .....

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.