Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-20 19:25:05

LOGOUT.hu

Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#29051) Essejó válasza Madwe (#29017) üzenetére


Essejó
veterán

Nem használtam még Synot, így nincs összehasonlítási alapom. :) A legnagyobb különbség szerintem, hogy Fő és Alverzió frissítéskor nem mehet automatán a frissítés, hanem meg kell várnunk amíg elkészül az új bootloader. A hibajavítós frissítések viszont szabadon mehetnek. Most már készül az új, addig meg elszenvedünk a DSM 6.0.2-8451 Update 9-el. :)
Hogy mekkora macera? 1 db iso-t ki kell írni pendrájvra. Átírni benne pár ponton a Grub.cfg-t elmenteni. Beállítani a szerveren, hogy a PD-ről bootoljon. Elindítani a PD-ről a rendszert a telepítést választani. Megkeresni az asztali gépen futtatott Assistantal a szervert, a kézi telepítést választani és betallózni az előre letöltött DSM_DS3615xs_XXXX.pat-ot. A többi mint a gyári vason. :)

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#29052) Essejó válasza gyugyo79 (#29030) üzenetére


Essejó
veterán

Ez tulajdonképp nem rossz érv, de gyenge lábakon áll. Elég abból kiindulnom, hogy amikor valami probléma miatt levélben megkeresitek a Syno Supportot, ők meg a válaszlevélben kérik adott port megnyitását a távoli eléréshez és az Admin hozzáférést a Nas-hoz. Ezek nélkül nem tudnak belépni és mojolni a gépen.
Egyébként semmi olyant nem tartok rajta ami nem könnyen pótolható.
Ami fontos az egy gyári Linksys NAS200-ra van mentve, ami csak az adatmentés idejére van bekapcsolva.

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#29053) molnartibor válasza Essejó (#29052) üzenetére


molnartibor
tag

Én sem gondolnám hogy megérné nekik kibabrálni a nem hivatalos vasakkal, már csak azért sem mert az is piaci részesedés, és minél nagyobb a részesedés annál többen fogják ismerni, hogy milyen jó rendszer. Ebből fakadóan új vásárlókat szólíthatnak meg akik megveszik a terméket, hosszú távon ez életképesebb modell. Csak gondolj bele hogy a PC-t birtokló emberek közül mennyien építenek maguk gépet és mennyien vesznek kész gépet webshopokból.

(#29054) Patice válasza Madwe (#29029) üzenetére


Patice
Topikgazda

ÉN amíg megvolt a Syno NAS-om, addig mindig DHCP tartományból tartottam fent IP címeket az otthoni eszközöknek.

A trükk csak annyi volt az egészben, hogy a DHCP pool végéről adtam meg ezeket, így a dinamikusan változó IP címekkel SOSEM volt IP cím ütközés! A routerek DHCP szervere tapasztalataim szerint mindig a beállított tartomány elejéről kezdi el kiosztani az IP címeket, ezért a végén lévőket általában sosem használja.

Szóval én kifejezetten ezt a módszert ajánlom mindenkinek elsőre. :K

(#29038) V.Stryker:

Transmission for Mac?

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

(#29055) Rick4 válasza Intelligencs (#29050) üzenetére


Rick4
félisten

Na majd látjuk, hogy történik ez, a működési elvéről nem sok infót találtam a neten, azt mondjuk nem tudom, hogy a másik nas látván, hogy az a fájl már ott van a vinyón, végez-e valós írást, de mindegy, 170GB adatról beszélünk, belefér, most amúgyis megvan a másolat, tehát ment amikor ment. Visszahozni vissza tudnám a másikat akár ma is, de van net, hadd csinálja.

Arra leszek kíváncsi, így egy új fájl mennyi idő alatt kerül majd át.

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#29056) gyugyo79


gyugyo79
addikt

(#29052) Essejó + molnartibor
Nem kell nekik semmilyen nyitott kiskapu a szoftverükön, elég ha beépítenek egy ellenőrző rutint ami dátumra aktiválódik . Simán lekérdezhető pontosan hw id alapján, hogy saját e a cuccc ... Ha nem az akkor lefut az okosság (De ha utána néztetek volna a felhozott példának ami nem egyedül álló akkor ezt tudnátok)
Ja és igen az általam említett példánál is ezt mondogatta mindenki, hogy úgyse lesz ilyen sose ...
Ezt meg, hogy a lopott szoftver piaci részesedést jelent ... Persze ha már senki nem veszi mert mindenkinek van ilyen hülye indoka és ellopja se érdekli majd őket mert hát milyen jó nekik mindenki az ő szoftverüket használja, hurrá ....

(#29057) Patice


Patice
Topikgazda

Synology RT1900AC routerrel szemezek ( :D ) rákerestem már itt is, de nem sok találatot dobott ki. Amit igen, azt átnyálaztam. Szívesen olvasnék róla hosszabb távú tapasztalatokat! :R

Egy 6 éves - amúgy tökéletesen működő, stabil - TP-Link 1043ND V1-et váltanék vele, mert már van pár AC-s eszköz a háztartásban és szükségem lenne az AC-re, meg egy kicsit nagyobb hatótávra.

Hasonló tudással tudom, hogy vannak olcsóbb routerek is, de szívesen fizetek többet a stabilitásért és pár extra funkcióért, amit pl. a Synology SRM kínál. És a NAS-okból kiindulva az SRM sem hiszem, hogy rövid ideig lenne támogatva és a felület is ismerős. :))

Köszi!

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

(#29058) Multibit válasza Patice (#29057) üzenetére


Multibit
veterán

Szerintem több sikerrel jársz ITT, illetve ITT :K
Biztos, hogy érdemes 3x3:3 MIMO-s routerre gyúrni? Van ehhez való kliens eszközöd? A kliensek túlnyomó többsége 2x2-es (a mobil eszközök sokszor csak 1x1-esek). Persze, ha az SRM vonz, azt másnál nem kapod meg.

(#29059) Madwe válasza Patice (#29057) üzenetére


Madwe
nagyúr

Mondjuk én is felettem szólóval értek egyet, ha nincs eszközöd, talán felesleges. amúgy én az asus rt-ac sorozatot ajánlom, ott pl az rt-ac56u igaz csak 2 sávos, de árban fele, s ugyanolyan stabil s megbízható s a kezelőfelülete is barátságos, az én egyik 5 éves rt-n56umra a mai napig jönnek a frissítések pl, s soha nem kellett neki reboot probléma miatt :)

(#29060) Patice válasza Multibit (#29058) üzenetére


Patice
Topikgazda

3x3-as biztos nincs, SRM sem feltétel, a legfontosabb a stabilitás + nagy hatótáv 2,4-en meg 5-ön is.

Akkor akár egy Asus RT-AC58U is elég lenne nekem? (ed-nél most akciósan 25...)

(#29059) Madwe:

Köszi! :R
Akkor az előbb említett AC58U (ami újabb típus az AC56U-nál) szerinted elég simán?
+ Konfigoltam már ismerősnek AC68U-t így már volt szerencsém találkozni a webes felülettel és tetszett.

Asus amúgy a másik kiszemelt, csak nem tudom/tudtam eldönteni, hogy kell-e nekem az AC68U vagy elég az AC58U is (fele annyiért).

Ha lehet nem költenék rá sokat.

[ Szerkesztve ]

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

(#29061) Madwe válasza Patice (#29060) üzenetére


Madwe
nagyúr

Igen, szerintem bőven elegek az 1300asok is, nem kell 1900 ha úgysincs 3x3as egység :D Asus betonstabil, nem hiszem h bármi problémád lenne vele - egyedül ha külső merevlemezt kötnél rá, azzal lennének fenntartásaim - folyamat megy s melegszik a külső hdd, nem az igazi de ez igaz minden routerre kötött hdd esetén. Miután van nasod gondolom ez amúgy sem szempont.
Hatótávban asus volt nagyon sokáig a legjobb, nem tudom synos ráver e, de ha jobb is nem hiszem h sokkal :) Egyik irodában az ottani ac56u a kétszintes ház fsz-jén simán majdnem maxon elérhető minden szinten + nagy kert végében is, utcán is látszik. Az otthoni 56u-m pedig szintén látszik még a sarkon is, pedig a 2. emeleten van a lakásom :D

Nekik is van ddns meg vpn szolgáltatásuk, de természetesen passthrought is tud, h a nas rendezze le ezeket.

(#29062) Patice válasza Madwe (#29061) üzenetére


Patice
Topikgazda

ÁÁÁ, nekem csak router legyen a router. A szerver funkciókat azt az erre épített gépem intézi. :D
A DDNS, meg VPN képesség az viszont kell, jól jön, ezekre szükségem van és ezeket is inkább a routerre bíznám. :K
A legtöbb eszköz úgy is kábelen lóg, ahol csak lehet ott megoldottam ezt.

Egy iPad Mini 4 (asszony) lenne az egyik AC-s eszköz, a másik meg a ChromeCast Audio, meg alkalom adtán pár tesztelendő készüléknél jönne jól az AC.

N-es viszonylatban meg egy kis plusz hatótáv kell telefonokhoz, tabletekhez. Családi házas környék, közelben csak pár N-es hálózat észlelhető, de azok is elég távol vannak, így elég gyengék, nem zavarnak.

[ Szerkesztve ]

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

(#29063) envagyok válasza Madwe (#29059) üzenetére


envagyok
veterán

+1
Nekem jó ideje 2db rt-ac56u van, ritka stabil, gyors

[ Szerkesztve ]

Keresek 3dfx és régi ATI, Nvidia videókártyákat, Gravis, Creative hangkártyákat!

(#29064) kulu22 válasza envagyok (#29063) üzenetére


kulu22
aktív tag

Asus +1

(#29065) e90lci válasza Patice (#29062) üzenetére


e90lci
senior tag

Szia
Vagy ezt,ezzel.

(#29066) Essejó válasza gyugyo79 (#29056) üzenetére


Essejó
veterán

Tudod azért vannak olyan országok, ahol egy ilyen húzásért simán beperelik, és olyan ott a jogrend, hogy el is kaszálnák érte a céget, nem kis összegre.
Egyébként érdekes lenne, ha önhatalmúlag lefuttatna egy kódot adott dátumon, az már erőst egy vírushoz hasonló tevékenység és azt a világ egy pontján sem tolerálják.
Azt ha nagyon akarnák biztos meg tudnák lépni, hogy ne lehessen a DSM-et egy bootloaderrel átverni, lásd Qnap és Asustor amikre tudtommal nem létezik hasonló megoldás. Pedig a HDMI portos kimenet miatt biztos lenne rá érdeklődés. :)
Aztán ha egy frissítéssel még is megoldják, hogy a továbbiakban ne lehessen átverni egy bootloaderrel, hát istenem, visszateszem az egyel régebbi verziót rá, és onnantól nem használom a QC-t és a Synoddns helyett egy free-t állítok be, valamint nem frissítem. Aztán ha majd elkezd zavarni a biztonsági kockázat, akkor még mindig van időm eldönteni, hogy OMW vagy FreeNas-t telepítsek rá, esetleg másik szimpatikus programot, nem is beszélve a Linux számtalan megoldási lehetőségétől. Ez utóbbi esetben akár még egy hdmi kártyát is beletolhatok (szerintem).

Megpróbáltam rákeresni a felhozott példádnak, de még Városi legenda szinten sem találom. Légyszi linkeld, lehetőleg magyarul. Bér akár privát is jöhet és akkor nem offolunk feleslegesen.
Az meg hogy ki mekkora hasznot szakít egy piaci versenyben az nem ezen a pár tíz ezer szürke dsm-en múlik.
Lásd pl a W10 frissítése.
Arról nem is beszélve, hogy a cégek nyeresége nem igazán a lakossági vásárlókon múlik, hanem a céges szektoron.

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#29067) gyugyo79 válasza Essejó (#29066) üzenetére


gyugyo79
addikt

Az a világ legnagyobb vicce lenne ha a tolvaj beperelné azt akitől lopott "mert nem jól működött" nála az amit ellopott.
A pofátlanságnak azért vannak határai már az is vicc ,hogy nem elég, hogy el lopod de de az hogy még így is gondolod ...
A kereséshez meg segítség mert látom kell : Dream multimédia Gemini time bomb

(#29068) Barett 50cal


Barett 50cal
senior tag

Sziasztok,

Dockert eselytelen, hogy felrakjak egy DS216play-re?

Kodzi elore is!

Time you enjoy wasting, isn't wasted time

(#29069) interfész


interfész
tag

sziasztok

egy cégnél szeretnénk megcsinálni hogy a synology-n legyen a levelezés (a jelenlegit át is kell hozni), aki csinált már ilyet, privátban tudna nekem segíteni mit hogy kell, mit kell intézni (mx rekord) stb.

köszönöm

[ Szerkesztve ]

Minden ami számítástechnika, PC-k építése, szerelése, diagnosztizálása, alkatrész beszerzések, hálózat, stb. Érdeklődni lehet: 06-20-212-0898 A termékeket itt lehet átvenni: 1039 Árpád utca 64, H-P 9-16

(#29070) Essejó válasza gyugyo79 (#29067) üzenetére


Essejó
veterán

Nem én gondolom így, de ha már van rá példa akkor biztos lesz aki él vele.

Amerika az idióta bírósági perek hazája. :D

Az amerikai bíráskodási gyakorlat abszurditására próbálja felhívni a figyelmet a Stella-díj. Az elismerés névadója az egyesült államokbeli Stella Liebeck volt, aki 1992-ben az ölébe öntött egy csésze forró kávét egy McDonald's éttermben és megégette magát.
Stella Liebeck beperelte a McDonald's-ot, mivel égési sérüléseket szenvedett a cég túl forró kávéjától. Eredetileg a kezelései költségét akarta visszakapni a vállalattól, amik kb. 11.000 dollárt tettek ki, de amikor végül bíróságra került a dolog, már jóval nagyobb összegről volt szó.

Nem véletlenül lett ez a per minden hasonló perek szülőatyja, ugyanis a 79 éves hölgy nyerni tudott! Az esküdtek több mint kétmillió dollárt ítéltek neki, amit a bíró leszállított kb. hatszázezerre. Az ítélet ellen a McDonald's is és a hölgy is fellebbezett, végül peren kívüli megegyezés lett a dologból.
A végső összeg a mai napig nem derült ki, csak annyit lehet tudni, hogy kevesebb volt hatszázezer dollárnál.

Kathleen Robertsonnak (Austin, Texas) 780,000 dollárt ítélt az esküdtszék mert egy bútorboltban átesett egy szaladgáló kisgyereken és eltörte a bokáját. Az üzlet tulajdonosát meglepte az ítélet, mert a szaladgáló kisgyerek Kathleen Robertson gyermeke volt.

A 19 éves Los Angelesi Carl Truman 74,000 dollárt és orvosi kiadásainak megtérítését kapta, mert a szomszédja áthajtott a kezén Honda Accordjával. Mr. Truman nem vette észre, hogy valaki ül az autó kormányánál, miközben megpróbálta ellopni a gépkocsi dísztárcsáit!

Terrence Dickson (Bristol, Pennsylvania) kifelé tartott abból a házból amit éppen kirabolt. A garázson keresztül próbált kijutni a házból, de mivel az ajtónyitó automatika meghibásodott nem tudta kinyitni. Természetesen megpróbált visszajutni a házba, de a garázst és a házat összekötő ajtó bezárult miután becsukta maga mögött. A ház tulajdonosa éppen nyolc napos vakációját töltötte, ezért Mr. Dickson nyolc napig a garázs rabja maradt. Egy rekesz kólán és egy nagy zsák kutyatápon élt egy hét alatt. Beperelte a tulajdonos biztosítóját, mert a helyzet túlzott mentális kínokat okozott számára. Az esküdtszék 500,000 dollárnyi kártérítést ítélt neki.

Jerry Williams (Little Rock, Arkansas), 14,500 dollárt és orvosi kiadásainak fedezését nyerte, mert a szomszéd vadászkutyája megharapta a fenekét. A vadászkutya a szomszéd bekerített kertjében volt láncon. A kártérítés kevesebb volt, mint várták, mert az esküdtszék úgy érezte, hogy a kutyát enyhén provokálta Mr. Williams azzal, hogy folyamatosan légpuskával lőtte.

Mr. Merv Grazinski (Oklahoma City, Oklahoma). Mr. Grazinski vett egy vadiúj 32 láb (majdnem 10 méter) hosszú Winnebago lakóautót. Első útján hazafelé az autópályán beállította a sebességet 110 km/h-ra, majd elhagyta a vezetőülést és hátrament, hogy készítsen egy kávét. Mint az várható volt a lakókocsi letért az autópályáról, összetört és felborult. Mr. Grazinski beperelte a Winnebagot, mert nem jelezték a használati utasításban, hogy menet közben nem hagyhatja el a vezetőülést. Az esküdtszék 1,750,000 dollárt és egy új lakókocsit ítélt meg Mr. Grazinskinek. Ezek után a cég megváltoztatta a használati útmutatókat, hátha még egy ilyen idióta vesz tőlük lakókocsit.

Az illegális zenei fájlcsere komoly bajba sodorhat. Mármint ha életben vagy, amikor állítólag csinálod...
2005-ben az RIAA beperelte Gertrude Waltont illegális zenei fájlok cseréjéért. Egy probléma volt a dologgal: a hölgy akkor már egy éve halott volt. A 83 évesen elhunyt hölgynek a lánya szerint soha nem volt számítógépe. Bár az RIAA Walton ellen ejtette a pert, ez csak egy volt a több mint 20.000 hasonló ügy közül, ahol nem egy esetben a beperelt családoknak még számítógépe sem volt. A vád zeneszámonként 150.000 dollárig terjedő kártérítést kért.

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#29071) Csabee.


Csabee.
nagyúr

Na a legújabb 6.1-es frissítés után nem indítja újra a frissítést követően a rendszert, csak kiírja hogy a frissítések újraindítást követően lépnek életbe. Ez amúgy miért jó hogy nem indítja újra automatán?

Üdv: Csabee.

(#29072) Tesztelo.hu válasza Essejó (#29070) üzenetére


Tesztelo.hu
senior tag

Ezek között azért hoax is van. PL. a bútorboltos és a lakóautós is kamu sztori.

(#29073) gyugyo79 válasza Essejó (#29070) üzenetére


gyugyo79
addikt

Az, hogy vannak kirívó ritka esetek ott se az az általános ! Meg az se biztos, hogy az állításodnak megfelelően elkaszálnák a Synology-t ha meglépné. Mert a feltételes módot kihagytad. Ez továbbra is csak a te feltételezésed. Mert ott se az az általános gyakorlat, hogy a Microsoftot perlik a lopott Windows használók aminél amikor kilövi a KMS-t nem indul a rendszer, és ők nem tudják használni ...
Ha jól utánaolvasol az általam felhozott esetben is elég komoly károkat okozott akkor azzal a lépésével a Dream Multimédia mert a klón boxoknak is elég húzós ára volt és voltak sokan akik azt se tudták, hogy rájuk is klónt sózott az akitől vették, mégis simán meglépték.

Amúgy is szégyelld magad ha nem érzed milyen szinten a határon táncol ez az egész téma és itt erőlteted a hülyeséget.
Arra lennék kíváncsi ha beüt a baj melyik táborba tartoznál, abba akik szidják a céget mekkora bunkó, vagy azokba akik csöndbe vannak és belátják a hibát, esetleg megkérdeznéd azokat akiket behülyítettél, hogy úgyse lesz semmi, hogy mivel tartozol ?

[ Szerkesztve ]

(#29074) gyugyo79 válasza Csabee. (#29071) üzenetére


gyugyo79
addikt

Szerintem sok galiba volt abból, hogy az automatán bennhagyott frissítés utáni újraindításkor nem indult el a NAS és kellet egy felhasználói beavatkozás. Itt a fórum is egy kis merítése a felhasználóknak és már nem egyszer jött elő ez, ami akkor kellemetlen ha nehezebb a fizikai elérése a NAS-nak utazni kell, hozzá, esetleg be kell jutni valahova stb. ráadásul az oka se volt 100% biztos miért tűnt el a hálózatról mert magától csinálta. Most legalább tudja majd a gazdája miért kell kocsiba ülni és meglátogatni a drágát. :)

(#29068) Barett 50cal
Nagyon kevés hozzá .
16-series: RS18016xs+, RS2416+, RS2416RP+, DS916+, DS716+II, DS716+, DS216+II, DS216+

[ Szerkesztve ]

(#29075) Csabee. válasza gyugyo79 (#29074) üzenetére


Csabee.
nagyúr

Az okés, de pl nekem úgy van beállítva hogy automatán töltse le, de én döntsem el mikor telepítsem. Így kb ugyan azt érem el mint ami mist "újítás".

Néztem változáslistát, és kivették a magyar nyelvű helpet. Ez mért jó??

Üdv: Csabee.

(#29076) bigdady


bigdady
nagyúr

Hali

214SE mennyi max letöltési sebességet kéne tudnom mérni? 3,66 felé nem megy. Az jó? Kösz
Ti frissítgetitek a nas-t? 6.1-et érdemes van egyáltalán értelme vagy csak lassítja? :R

(#29077) Rick4


Rick4
félisten

Biztosan én fáradtam bele itt a nagy backupolásba, de valami ma nem volt kerek...

A sztori végül úgy végződik, hogy a backupos lemezt formáztam, és elölről kezdtem, de lesz ebben is svédcsavar...

Ma este nézem, a második nas backup mappájából elkezdi visszafelé tölteni a cuccot az én nasomra, holott ez ugye nekem egyszer már itt van, köszönöm, nem kérem... Tény, hogy többször ki volt húzva a backup nas, mert máshova raktam át, de emiatt mégis minek kellene változnia?

Na, akkor törlés, kezdjük újra, hyper backup próba, quickconnectet nem is ismeri, nem hajlandó feljelentkezni. Szevasz, törlés.. Akkor vissza a régiek. A backupolós nasra megy a cloud server, a fő nasra meg csak a sharesync...
Hát az istennek se akar bejelentkezni. Kapott megosztott mappát, jogokat, a mentős account is kapott admin jogokat, minden kappol... nevek, címek, jelszavak jók, de sehol semmi...

Megfordítottam, a mentős nasra került a sharesync, a fő nasra a szerver, most nekifogtak menteni, minden adat az eddigi volt, elsőre belép, és kezdi a mentést...

Nem értem.... :C

Ja, és ha az egyik leáll, de nem nyúlok semmihez, nem tudom, holnap mi lesz... :U

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#29078) Digojr


Digojr
csendes tag

Sziasztok!

Olyan problémám lenne, hogy mióta frissítettem a 416j -met a DSM 6.1 re nem elérhető.
IP cím a routerben és az eszközön is fixálva van.
A router és az assistant is látja de nem tud csatlakozni hozzá,pingelni sem lehet.
Néhány ujraindítás után elindul.
A legutóbb kikapcsoltam az ütemezett ki és be kapcsolást azóta elérhető volt rendesen,viszont ma frissitettem az update1 el (hátha fixálták a hibát) majd restart és azóta újra elérhetetlen.

Futott e már bele valaki?

info@miuiszerviz.hu

(#29079) Csabee.


Csabee.
nagyúr

Synology office-át használja valaki?

Üdv: Csabee.

(#29080) rlazol


rlazol
addikt

Sziasztok!

A "Time Backup" szolgáltatást (alkalmazást?) használtam eddig az egyik USB porton keresztül zajló rendszeres biztonsági mentésre. A legújabb frissítéssel ez már nem működik. Életre lehet kelteni? Vagy mi van helyette?
A lényeg, adott időpontban hetente egyszer csináljon egy biztonsági mentést egy adott mappáról egy adott eszközre.

köszi!

Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!

(#29081) Csabee. válasza rlazol (#29080) üzenetére


Csabee.
nagyúr

Nem hyper backup?

Üdv: Csabee.

(#29082) rlazol válasza Csabee. (#29081) üzenetére


rlazol
addikt

nem, én a time backup-ot használtam. Írja is a patch release notesban, hogy innentől nem támogatott. :O

szerk.: Hyper backup tud időzített mentést?

[ Szerkesztve ]

Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!

(#29083) Csabee. válasza rlazol (#29082) üzenetére


Csabee.
nagyúr

Persze tud, időzít, rotál, gyors.

Üdv: Csabee.

(#29084) psg5 válasza Borisz76 (#29010) üzenetére


psg5
veterán

S neked nem volt érdekesség a frissítés után?

Nekem volt: Ez s ezt tettem.

F.K.T.

(#29085) Borisz76 válasza psg5 (#29084) üzenetére


Borisz76
veterán

Nálam nem volt ilyen hiba.
Frissített majd - most már ugye kézzel kell - újraindult.

Majd most hétvégén lesz időm megint varázsolni a cuccot.
Persze ahogyan szoktam....dokumentálva.

Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html

(#29086) Borisz76


Borisz76
veterán

Mint a filmeknél....hamarosan , előzetes, nemsokára a mozikban blogban :

Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html

(#29087) Sanya válasza Csabee. (#29079) üzenetére


Sanya
nagyúr

Én. Nekem bejön. Mia a kérdés vele?

A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!

(#29088) Bobbacsi válasza Borisz76 (#29086) üzenetére


Bobbacsi
veterán

16 Gb :R gratulálok !

[ Szerkesztve ]

(#29089) Csabee. válasza Sanya (#29087) üzenetére


Csabee.
nagyúr

Nekem is tetszik, de egy dologra nem jöttem még rá.
Ha létrehozok dokumentumokat, amikkel dolgozom, azokat a File explorerer hol találom meg? Vagy hogy működik ez a része? Pl ha word-be akarom folytatni tovább, akkor a felcsatolt meghajtók közül sehol nem találom hova dolgozik az applikáció.

Üdv: Csabee.

(#29090) Borisz76 válasza Bobbacsi (#29088) üzenetére


Borisz76
veterán

Nézd meg alaposan a képet megint...van ott más is :K

Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html

(#29091) Bobbacsi válasza Borisz76 (#29090) üzenetére


Bobbacsi
veterán

Őőőő.....a proci az ugyanaz,csak nem a bővítőegység ? ( DX 1215 )nem tudom,hogy az volt-e már neked vagy ujj beszerzés ? Mást ne vettem észre

(#29092) Borisz76 válasza Bobbacsi (#29091) üzenetére


Borisz76
veterán

DX Bingó

Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html

(#29093) Borisz76


Borisz76
veterán

Költöztetés bejegyzésem bővítve.

Kedvcsinálónak egy elborult pillanatomban "lőtt" kép :

Csak Link....aki kíváncsi.....

Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html

(#29094) Bobbacsi válasza Borisz76 (#29093) üzenetére


Bobbacsi
veterán

Még egyszer gratulálok nem apróztad el az biztos ! Remélem egy két évig elég lesz :C

(#29095) rlazol válasza Csabee. (#29083) üzenetére


rlazol
addikt

rendben, köszönöm, megpróbálom.

Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!

(#29096) #82729984 válasza Digojr (#29078) üzenetére


#82729984
törölt tag

Dettó ugyanaz a hiba.

Viszont amig megy beléptem ssh-n és azt láttam hogy nekiállt (újra?) konvertálni a képeket kb 1000 szálon (függetlenül attól hogy az indexelés ki van kapcsolva...) és szerintem ez öli meg mert mind a cpu mind a ram használat 100%

Legalábbis az enyém az elérhetetlenség mellé még teker is mint a disznó messziről hallom ahogy tekeri a diszket. A legszebb hogy a gui-n meg azt mutatja hogy befejezödött a konvertálás ssh-n meg látom hogy k.rva sok szálon csinálja továbbra is...

(#29097) bigdady válasza bigdady (#29076) üzenetére


bigdady
nagyúr

Elírtam 4,66 Mb/s. Az jó?

(#29098) allein


allein
addikt

Sziasztok. Külső HDD-t mire érdemes formázni, 3TB WD RED? Almás, windowsos laptopom is van és jó lenne ha a NAS is felismerné formázás után.

(#29093) Borisz76 - szabad tudni minek ekkora tárhely :Y

[ Szerkesztve ]

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=allein

(#29099) e90lci válasza bigdady (#29097) üzenetére


e90lci
senior tag

Szia
Ha torrent akkor szerintem az a vége.Ha belső hálón másolsz kábellel összekötve akkor kevés.Itt van egy pár adat róla.Nekem DS916+ van ha olyan a torrent akkor van,hogy csak 3MB/s de van mikor 15MB/s, de nekem ennyi a netem úgyhogy többet nem is várhatok.

(#29100) e90lci válasza allein (#29098) üzenetére


e90lci
senior tag

Szia
Az exFat lenne neked jó,csak a synologynál 3.99 dollárt kell fizetni a licencért,NTFS miatt meg az Almánál kell fizetni egy program után.[link]Ja meg még van egy ilyen is

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.