Hirdetés

2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-20 19:25:05

LOGOUT.hu

Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#28101) envagyok válasza claire78 (#28100) üzenetére


envagyok
veterán

A 6-os DSM-ben azt próbálja erőltetni alapértelmezésben.

[link]

Ami nekem tetszik benne:
Metadata mirroring and increased data availability
Automatic corruption detection and repair

[ Szerkesztve ]

Keresek 3dfx és régi ATI, Nvidia videókártyákat, Gravis, Creative hangkártyákat!

(#28102) claire78 válasza envagyok (#28101) üzenetére


claire78
senior tag

Én még az 5 valahanyassal vettem a NASt.
Lehet, érdemes átállítani? Általában mondjuk nem lehetséges adatvesztés nélkül..

(#28103) gyugyo79 válasza #56573440 (#28097) üzenetére


gyugyo79
addikt

A külsőn lovagolni annyira releváns, hogy MOST van abba az eddig meghalt HDD-k Windows alatt voltak használva és alaplapra dugva .
Az hogy a HDD meghal e sincs sok köze ehhez ha normális házban van. Nem tudom mi ez az új kattanása it sokaknak, hogy torrentezni is raidbe kell már meg, hogy ha normálisan seedelsz az semmi plusz terhelés ja ...

[ Szerkesztve ]

(#28104) Zolee11 válasza gyugyo79 (#28103) üzenetére


Zolee11
senior tag

Azért annyi technikai kiegészítés nem ártana ehhez a külső hdd-s témához, hogy az egész külső hdd-s lehetőséget nem arra találták ki amire sokan használják. Először is a külső hdd-k elsődleges célja az adatok mobilissá tétele, azaz hordozása, és nem rendszerlemezként, vagy szerver szintű terhelésnek kitenni. Hadd ne menjünk bele abba, hogy USB - SATA kommunikáció-konverzió és a többi rémálom. Routerre kötve őket gyakran halnak torrent alatt, nem véletlenül.

Én is egy lemezzel használom egyenlőre a 2 fiókos NAS-om, és főként torrentre van használva, ez a legnagyobb terhelése, de van mellette sok más is, telepítek róla programokat, jól jön mikor gépek sorozatát kell telepíteni. Köszöni szépen jól van.
Viszont ha mellé teszek még egy lemezt, akkor raidben lesz, és így nem csak a torrent mellé pakolt dokumentumok, filmek, programok lesznek tükrözve, hanem a teljes kötet. Igaz mindkét lemez egyformán terhelve lesz, de ezeket a lemezeket erre tervezték, egy nagyvállalati infrastruktúra mellett ez nem nagy terhelés, nekem 20-30 torrent esetén is éjszaka néha pihenni megy. Illetve nem egyszerre lesznek üzembe helyezve, nem egy szériából valók lesznek, így elég valószínűtlen lesz, hogy egyszerre mennének tönkre.
Persze lehet így is csinálni, meg úgy is, csak ha egyszer ott a raid lehetősége, akkor minek teszek a torrent alá külön lemezt?
Évekig használtam 50-100 torrent alatt WD Green lemezeket, ma is használom őket, semmilyen extra terhelés nem volt, torrent mellett is igen jól használhatóak voltak ezek a lemezek, azaz, kevésbé terheli őket ez a folyamat, mint gondolnátok, valószínűleg (inkább biztos) egy desktop program (is) cash-el, és nem minden egyes szeletet külön olvas/ír. Rengeteg kalibrációs lehetőség van amivel érdemes is élni a "túlterhelés" ellen, és itt csak arra gondolok, hogy közben másra is lehessen használni a rendszert.

[ Szerkesztve ]

no brain, no problem

(#28105) ERPY


ERPY
őstag

Volna egy olyan gondom és egyben kérdésem, hogy távolról szuperül elérem a nast, szóval minden szuper. Hogy tudom a routerem is elérni, vagyis annak a beállításait? Csak mert mindig a DSM felülete jön be, én pedig néha a routerbe szeretnék bejutni. Itthonról minden okés, elérem a routert is és a nast is. VPN-en keresztül sem okés a dolog. Tudna nekem valaki segíteni? Köszönöm előre is.

[ Szerkesztve ]

(#28106) Multibit válasza ERPY (#28105) üzenetére


Multibit
veterán

Engedélyezni kell a routerben a WAN-on keresztül történő hozzáférést (kockázatos).

(#28107) gyugyo79 válasza Zolee11 (#28104) üzenetére


gyugyo79
addikt

Tőlem bele mehetünk
" USB - SATA kommunikáció-konverzió és a többi rémálom"
Mégis mi köze van ennek a HDD -hez hisz ezt nem az végzi vagy igen ? Ezekből az eszközökből is van gagyi meg igen komoly az, hogy ti még csak a gagyi 1 pálcással találkoztatok nem azt jelenti, hogy nincs más ...
vagy a
"Az hogy a külső vinyó elhal pár száz torrent alatt záros határidőn belül ha pörgetve van az alig meglepő. Nem arra van tervezve se a motor se a fej, se a többi komponens, hogy ezt bírja. "
Mégis miért működne másképpen ugyan az a HDD egy USB-s házban mint a NAS-ban vagy egy számítógépben?
Se a motor se a fej, se a többi komponens nem tudja, hogy miben használom ...

Az a 20-30-50-100 torrent főleg ha este pihenni megy az a vicc kategória. Feljebb írtam is, hogy nem mindegy milyen szinten használja valaki. Te is abba a kategóriába tartozol akinek mindegy ...

Lassan kb. azt hajtogatjátok, hogy tök mindegy mennyi I/O -t kap a HDD ugyan addig fog működi ja meg a polcon is ugyan úgy tönkremegy hisz nem számít, hogy van használva ha valaki otthon felrak egyet polcra egyet használ torrentezni komolyan meg egyet általánosan pont ugyan akkor megy tönkre mind nem.

Te egy lemezzel használod a NAS-od meg vannak elméleteid mi lesz ha ...
"Viszont ha mellé teszek még egy lemezt, akkor raidben lesz, és így nem csak a torrent mellé pakolt dokumentumok, filmek, programok lesznek tükrözve, hanem a teljes kötet. "
Másnál meg nincsenek a torrent mellet a dokumentumai hanem rögtön tükrözve vannak és ha mily meglepő ha félti a torrentes tartalmat ugyan annyi idő alatt amíg felépül egy raid lemásolja azt egy másik adat tárolóra ...
A különbség csak az, hogy ha te utána ki akarod venni azt a berakott lemezt ,majd vakarod a fejed, hogy tüntesd el a Synology folyamatos nyavalygását, hogy megsérült a raid.

[ Szerkesztve ]

(#28108) gyugyo79 válasza ERPY (#28105) üzenetére


gyugyo79
addikt

Írd le de nem pontos adatokkal, hogy hogy próbálod elérni az egyiket és a másikat?
Példa nálam:
NAS : https://xyz.synology.me:5551
Router: https://xyz.synology.me/
RandomWebes Felület: https://xyz.synology.me:6551/
Dyndnsel:
NAS : https://abcd.dyndns.tv:5551/
Router: https://abcd.dyndns.tv
RandomWebes Felület: https://abcd.dyndns.tv:6551/

Itt a példában a 443 -as port (https alapértelmezett) meg van hagyva a routernek az 5551 továbbítva van a NAS ra a 6551 meg a RandomWebes Felülethez.

[ Szerkesztve ]

(#28109) Madwe válasza ERPY (#28105) üzenetére


Madwe
nagyúr

Vpn esetében be kell állítani, h minden adatot a vpnen keresztül küldjön (így a belső hálódat is látod, teszem azt a 192.168.1es alhálózatot, nem csak azt az alhálózatot, amiben a vpn kioszt - teszem azt 10.0.0 alhálózat)

Webes elérésnél arra figyelj, h milyen portokon próbálkozol, pl a sima 80as http port megy e nálad, s ha igen, azt békén hagytad e, vagy vmiért azt is a nasodra terelted pl, vagy ugyanez https 443asára... De itt több oka is lehet miért mi és hogyan fog bejönni.

[ Szerkesztve ]

(#28110) gyugyo79 válasza Madwe (#28109) üzenetére


gyugyo79
addikt

+ VPN esetén mindig IP alapján próbálkozz elsőnek elérni valamit

(#28111) urban racer válasza #56573440 (#28097) üzenetére


urban racer
senior tag

Szerintem-és a WD szerint is-a red nem céges környezetbe való, oda még a red pro sem, inkább re.

"Egy mágus sosem késik, Zsákos Frodó. És korán se jön soha. Pontosan akkor érkezik, amikor akar."

(#28112) drmotto


drmotto
őstag

Sziasztok!

Próbáltam a kérdéseimre választ találni, de nem biztos hogy sikerült.
Most üzemelek be egy DS216j-t egy 2 TB-s RED vinyóval. addig vagyok meg, hogy elindult a rendszer, minden működik. A további beállításokban szeretnék támogatást
1. Jól gondolom, hogy ha átírom a NAS-on a munkacsoportot az itthoni nevére, akkor hálózati eszközként fogom látni az intézőben/Tota commanderben? És a megosztott mappákat el tudom így érni?
2. Egy Samsung F7000 beépített lejátszójával nézünk filmeket jelenleg. Mit kell beállítanom, hogy a tévé forrás listájában megjelenjen a nas és tudjak róla filmet betallózni? Jelenleg még egy wdmycloud üzemel erre a célra, az simán látszik a tévén a listában.

Köszönöm

(#28113) ERPY válasza gyugyo79 (#28108) üzenetére


ERPY
őstag

Konkrétan a nast a http://xxx.synology.me:5000 címen érem el, vagyis a DSM felületet. Az ftp is aktív és rendben működik, a Plex eléréssel is minden okés, Sickrage is, stb. Összegezve a távoli eléréssel minden tökéletes. VPN-el és anélkül is. VPN esetében ugye próbáltam a belső ip címmel is elérni a routert 192.168.1.254 (ami belső hálóról rendben működik), erre azt írja:

A webhely nem érhető el. A speedport.ip szerverének DNS címe nem található.

Madwe:
A VPN-nél be van állítva, hogy minden adat VPN-en menjen keresztül. Így távolról is működik a belső hálós ip csatlakozás. A 80-as port nincs megadva a routerbe a port forwardnál. Be kellene? A 443-as port sincs.

(#28114) e90lci válasza drmotto (#28112) üzenetére


e90lci
senior tag

Szia
1.igen
2.Beállítás Samsung tv-re.Meg ezt telepítsd fel és állítsd be a Nas-on.

(#28115) david2017


david2017
újonc

Sziasztok..
DS214se használok legfrissebb rendszerrel.Mult héten volt egy áramszünet,és azóta nem jó a letöltésem.
Download stationt használok.Előtte nem volt gondom.Olyat csinál,hogy felmegy a letöltés 960 kb/sec,/ez a max letöltésem/
kb 1 percig,és utánna szép lassan 700..500..200..és 0-a.kb egy percig semmi.utánna száp lassan felmegy 400-ig,majd vissza 0-ra.megint 1-2 percig semmi.fel 900-ra majd vissza.És ezt játsza állandóan.A nettel nincs gond,mert pc-n utorrentel megy
rendesen a letöltés.A download stationt töröltem,majd újra telepítettem,de senni változás.Most például csak 19-ig ment fel a sebesség,és ment le 0-ra.Újraindítást is csináltam,de semmi változás.Most meg csak 20-30-ig megy csak fel.2 torrentet futtatok csak.Kipróbáltam ugyan ezt a torrentet pc-n,és jön rendesen.
Most 4 percig volt nullán.és csak 40-ig ment fel.
Mi lehet a baj ?
Köszönöm a válaszokat..

(#28116) drmotto válasza e90lci (#28114) üzenetére


drmotto
őstag

Köszi.
A beállítást nézem máris, a video stationt felrakta magának induláskor.

(#28117) urban racer válasza drmotto (#28112) üzenetére


urban racer
senior tag

Borisz kollega leírását ajánlom, sok hasznos dolgot lehet tanulni belőle :K [link]

"Egy mágus sosem késik, Zsákos Frodó. És korán se jön soha. Pontosan akkor érkezik, amikor akar."

(#28118) drmotto válasza urban racer (#28117) üzenetére


drmotto
őstag

Köszi neked is!

(#28119) #56573440 válasza gyugyo79 (#28103) üzenetére


#56573440
törölt tag

Szerintem nem is írtam hogy céges környezetbe szánták a redet... Bár kis és mikro vállalatnál simán használnám nasba, nem adatbázis szerverek, de ez elég messze visz...

(#28120) gyugyo79 válasza ERPY (#28113) üzenetére


gyugyo79
addikt

A VPN -nél létrejön egy vonal a NAS és a Géped közt tehát a routered webes felületét már azon (NAS) keresztül érnéd el ezért a portok a routerben nem lényegesek csak akkor ha az alap 80/443 be van irányítva a NAS-ra de kvázi mindennek úgy kellene működni ahogy belső hálózatról működik.

Konkrétan ezt így egybe írja vissza hibának ?
"A webhely nem érhető el. A speedport.ip szerverének DNS címe nem található."
Mert semmi féle DNS cím nincs ha ip alapján hívod meg. Meg azt honnan veszi hogy "speedport.ip".

Nincs abban az eszközben pld.: olyan védelem, hogy csak 192.168.1.* címről érhető el ?

[ Szerkesztve ]

(#28121) Patice válasza ERPY (#28105) üzenetére


Patice
Topikgazda

Én használtam a routerem elérésére is a syno-s DDNS-t. A routerem (TP-Link 1043ND V1) menüjében volt olyan menüpont, hogy távoli "web management port" és ezt egyedi portra át lehet írni. Router restart után a megadott porton a Router webes felülete jött be. Másik porton meg értelem szerűen a NAS DSM bejelentkező oldala. :K

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

(#28122) Zolee11 válasza gyugyo79 (#28107) üzenetére


Zolee11
senior tag

Tisztázzunk néhány dolgot, először is külső merevlemez alatt én a 2.5 colos verziót értettem melyet, nem házként külön + merevlemez formájában vásárol a többség, hanem egyben, azaz mint külső merevlemez. Senki (majdnem senki) nem fog 3,5 colossal rohangálni
Tehát én ezekről beszéltem, mint külső merevlemez. Egy komoly külső rack + NAS merevlemez felosztás hány százalékban fordul elő, annál aki "külső merevlemezt" köt routerre? Talán pont annyi mint ahány ember a NAS-ba WD RE szintű lemezeket pakol.
Valóban, utóbbi esetben érthetetlen lenne a korai elhalálozás, de egy kis olcsóbb 2.5"-os kiszerelésnél ez egyértelmű.

Mégis miért működne másképpen ugyan az a HDD egy USB-s házban mint a NAS-ban vagy egy számítógépben?
A hdd valóban nem működik másképp, de a vezérlés nem ugyanaz, nem ugyanolyan ütemben működik, ez lehet káros, vagy pont előny, de a tapasztalatok szerint inkább káros.

Az a 20-30-50-100 torrent főleg ha este pihenni megy az a vicc kategória.
Hát én már csak ilyen vicces gyerek vagyok. NAS-on nem seedelek 20-30 torrentnél többet, mert nem ölöm meg a vasat, csakúgy viccből. :)

Lassan kb. azt hajtogatjátok, hogy tök mindegy mennyi I/O -t kap a HDD ugyan addig fog működi...
Tévedés, nem ezt mondtam, hanem azt, hogy ha egy merevlemez 500k/s I/O műveletre van tervezve, akkor az nem fog azért hamarabb tönkre menni, mert 100-200 helyett 300-400 I/O műveletet kell végezzen. 500-al van tervezve az élettartama, az lehet, hogy ha kevesebbet kap, akkor tovább működhet mint a tervezett élettartam (itt a valósra gondolok, nem az álomadatokra amit a gyári hivatalosan hirdet), de az is lehet, hogy nem, hisz lehal valami akkor is ha csak idle üzemben dolgozott életének 90%-ban.

Másnál meg nincsenek a torrent mellet a dokumentumai hanem rögtön tükrözve vannak és ha mily meglepő ha félti a torrentes tartalmat ugyan annyi idő alatt amíg felépül egy raid lemásolja azt egy másik adat tárolóra ...
A különbség csak az, hogy ha te utána ki akarod venni azt a berakott lemezt ,majd vakarod a fejed, hogy tüntesd el a Synology folyamatos nyavalygását, hogy megsérült a raid.

Szuper, nekem a fontos tartalom a PC-n is megvan, időközönként szinkronizálva. Viszont nekem nem kell majd manuálisan másolgatni, a raid kötetet csak egyszer kell felépíteni.
Tisztában vagyok mit jelent a raid tömb, és mielőtt ki akarnám venni az egyik lemezt, eszembe fog jutni, hogy hoppá, nem lehet. :)

Attól tartok, hogy más szempontok alapján állítunk fontossági sorrendet, fölösleges ezen kardozni.
Részemről a téma lezárva, nem szeretnék tovább offolni.

no brain, no problem

(#28123) seger válasza gyugyo79 (#28073) üzenetére


seger
addikt

Én így használom kezdetektől. Amint letöltök egy filmet, a tv már látja is!

(#28124) Sanya válasza Zolee11 (#28122) üzenetére


Sanya
nagyúr

Nem feltétlen kapja ugyanazt a feszültséget és áramerősséget egy hdd külső házban.

A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!

(#28125) E.Kaufmann válasza Sanya (#28124) üzenetére


E.Kaufmann
addikt

De illene megkapnia az 5 és 12V-t teljes terhelés mellett is (asszem max 5% eltéréssel). Persze ha vacak a dugasztáp vagy az 5V-s ág, az megint más.
Ha meg rendesen megadja a feszkókat a táp és a kábelezés valamint a csatlakozás is rendben, akkor az áramerősség is meg lesz :)

[ Szerkesztve ]

Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!

(#28126) Zolee11 válasza Sanya (#28124) üzenetére


Zolee11
senior tag

Ilyen mélységekbe már nem akartam belemenni. A külső házak tápjai jó esetben is közép minőségűek, nem beszélve arról, hogy a vezetékek csatlakozási pontjai is sokszor elég gyengék, volt rá példa, hogy elkezdett kattogni a merevlemez, megfeszítve a tápcsatlakozást a háznál, a hiba megszűnt... Persze egy jó drága minőségi ház megteszi, de NAS mellé még azt is külön? :F

no brain, no problem

(#28127) E.Kaufmann válasza Zolee11 (#28126) üzenetére


E.Kaufmann
addikt

Ott a tápcsati forrasztása lehetett a gond. De nem hiszem, hogy olyan nagy truváj lenne elég erős táppal és normális kialakítással rendelkező külső vinyót kapni, ha maguk a noname házak nincsennek is toppon, de pl a WD külső winyókkal akkor volt gondom, mikor leejtettem egyet.

[ Szerkesztve ]

Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!

(#28128) Borisz76


Borisz76
veterán

Összefoglaló.

Frissítve :

- Transmission telepítése DSM-6.0-ra / e90lci fórumtársunk bejegyzése :R

Ha valaki szeretné bővíteni az összefoglalót...NE habozzon :)
Persze érdemes olyan témát választani , amiről még nem született írás.

[ Szerkesztve ]

Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html

(#28129) ERPY válasza Borisz76 (#28128) üzenetére


ERPY
őstag

Én amikor még pár hónapja feltettem, nem kellett ssh, csak mikor települ, nem szabad elindítani. Újraindítod a nast és már indítható is.

De szuper a leírás, köszi mindenki nevében.

[ Szerkesztve ]

(#28130) lajos75 válasza Borisz76 (#28128) üzenetére


lajos75
senior tag

Kiegészíteném a Transmission telepítése DSM-6.0-ra című leírást annyival, hogy telepítése után ha nem indul el a Transmission ez úgy is orvosolható hogy újraindítod a Nast :)
Felesleges SSH-n különböző parancsokat kiadni.

(#28131) Borisz76 válasza lajos75 (#28130) üzenetére


Borisz76
veterán

E90lci kollega tudja módosítani a saját bejegyzését.
Biztosan beleteszi.

Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html

(#28132) rlazol


rlazol
addikt

Sziasztok,

az miért van, hogy a router engedi, hogy az otthonról megosztott mappaként elérjem, de se az otthoni gépről, se a telefonomról a ****.synology.me:5001-en nem tudom elérni.
Az 5001, 5006, 137,138,139,445-ös portok vannak nyitva.

(ez még a régi, Dlink DI524-es router, jövő héten lesz új, de újra be kellett üzemelnem mert kellett a wifi...)

Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!

(#28133) e90lci válasza Borisz76 (#28131) üzenetére


e90lci
senior tag

Szia
Beletettem,és Köszi,ezt ki sem próbáltam. :B
ERPY Köszi :R
lajos75 Köszi :R

(#28134) Sanya válasza rlazol (#28132) üzenetére


Sanya
nagyúr

Mert a router rossz :)

A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!

(#28135) Csabee.


Csabee.
nagyúr

Üdv Srácok!

L2tp-s vpn kapcsolatot kétrehoztam a Nas-on. Iphone ipad macbook szépen rákapcsolódik a szerverre, a kapcsolat felépül. De a fájlrendszert macbookom sajnos nem látom. 10-es címet kapol, de otthon a belső hálózatom 192.x.x.x. Macbookon kéne még valamit állítani?

Üdv: Csabee.

(#28136) Madwe válasza rlazol (#28132) üzenetére


Madwe
nagyúr

Ahoz, h a külső kapcsolatod bentről is működjön, nat loopback kell. ezt nem tudja a routered (sok nem tudja) esetleg még egyedi dns táblával lehet trükközni, de ekkor meg flushdns-elni kell a gépet helyszínváltásnál, mert meghülyül :D

(#28135) Csabee.

Privát kérdésedre a választ ide is megosztom, hátha másnak is jól jön, illetve ígérem lassan tényleg összedobom a vpn-es ismertetőt, lassan utolérem magam!

"Az van, h alap esetben csak a dsm vpn fülén beállított alhálózatba kerülsz, ezért nem látod a fájlrendszert.
Ezt ki tudod küszöbölni úgy, h az osxes rendszerbeállítások - hálózat fülön kiválasztod a kérdéses vpn kapcsolatot, majd a haladó gombra kattintva, az új ablakon kipipálod a "Minden forgalom VPN-kapcsolaton át történő küldése"-t.
Ilyenkor minden hálózati eszközöd a szokásos, otthoni ip címén lesz.
Ugyanakkor ha azt szeretnéd, h a finder bal oldalán a megosztott részen jelenjen meg, az nem fog menni vpn-en keresztül (ez a WINS, ami amúgyis egy bugos kalap f*s).
Macen sajnos állandó hálózati meghajtót nem lehet felvenni, de ha finderben nyomsz egy command+k-t, ott meg tudod adni a szervercímet, a + gombbal pedig felveheted, h a lenti listában szerepeljen.
Osxen azomban jelenleg bugos az smb, s automatikusan azzal próbálkozik. Afp kell - ehez egyrészt be kell állítani a dsmben a fájlmegosztásnál, h menjen az is, másrészt az elöbbi finderes cmd+k-s oldalon alapból smbvel próbálkozik, ezt át kell írni/eleve afpvel kell beírni, így valahogy:
alapból smb://xxx.xxx.xxx/megosztas-t csinál ha csak annyit adsz meg neki, h xxx.xxx.xxx/megosztás, ezt írd át, vagy eleve úgy írd be, h: afp://xxx.xxx.xxx/megosztas.
Macen annyi jóság viszont van, h miután kapcsolódtál a nascíme/megosztás mappához, utána visszább tudsz lépni, s másik megosztási mappára tudsz ugrani, pár kattintással. (egyébként ha úgy veszed fel, h afp://xxx.xxx.xxx , s lehagyod a /megosztas részt, akkor felugrik a kapcsolódás után egy ablak, h mely megosztási mappához szeretnél csatlakozni."

[ Szerkesztve ]

(#28137) rlazol válasza Madwe (#28136) üzenetére


rlazol
addikt

eddig működött ez a része...
sebaj hétfőn jön az új, addig kibírom.

Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!

(#28138) Gabbo86


Gabbo86
újonc

Sziasztok,
most vásároltam egy DS216-ot és az a problémám vele, hogy a torrentezés kicsit lassú :(
Ami adott: DIGI 1000mbit-es net CAT5E kábel mindenhol TP-LINK WDR4300 router DS216 benne 2TB WD RED (Próba alatt semmi nem vette le a netet)
Ha a laptopot rádugom a kábellel a netre (wifin 300mbps-en lassú és még így sem használom ki a széllessávot mert nem SSD-s) mivel normál winyó van benne 50-55 MB/s-el töltök seed pedig átlagosan 10-20MB/s között van. A NAS-on érdekes mód nagyon más az egész torrent kezelés mint ha le lenne butítva vagy alapból egy 0 az egész kliens :( már minden beállítást megnéztem le és fel töltési korlátok 0 - azaz korlátlan és mégis 30MB/s-nél nem tölt gyorsabban. Ezt még talán el is tudom fogadni, de az hogy a feltöltés nagyjából maximum 350KB/s az kritikán aluli :(
Van esetleg vmi ötletetek? Utána olvastam neten és nem én lennék az első ilyen problémával küzdő tulaj, de sajnos mind külföldi oldal és hát nem vagyok olyan jó angolból, hogy megértsem a javaslatokat :(
Ha van vkinek vmi ötlete, javaslata azt megköszönném.
Amúgy nagyon tetszik és szimpatikus az egész gép, de ezzel napok óta küzdők és nem tudom megoldani :(

(#28139) Patice válasza Gabbo86 (#28138) üzenetére


Patice
Topikgazda

Szerintem ne ölj további órákat és idegsejteket a problémába. Vagy elfogadod, vagy még kipróbálhatod a Transmission-t felrakni, hogy az hoz-e változást. Nálam anno hozott.

Pár hsz.-el korábban linkelték a leírást hozzá. :K

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

(#28140) Madwe válasza Gabbo86 (#28138) üzenetére


Madwe
nagyúr

Max peers allowed per torrentet állísd be legalább 150re. Portforwardokat ugye felvetted ami kell a bthez? dht-t kikapcsoltad?

Letöltési sebességed max ennyi lesz, kb naponta előkerül, ezek a procik ennyit bírnak Feltöltésnél azonban vagy épp kevesen használták, vagy a peerszámod volt kicsi.

(#28141) Tesztelo.hu válasza Gabbo86 (#28138) üzenetére


Tesztelo.hu
senior tag

30 MB/s a letöltésed DS216-tal? Ez a gép 7-8 MB/s-nál nem tud többet.

(#28142) BossBoss


BossBoss
őstag

Urak! Adott egy a munkahelyemen egy Syno 416Play. Itthon mi a legegyszerűbb módja, hogy csatlakozzak rá? Egy Macbook Air-ről szeretném elérni. Fizikailag nem akarom hogy gépen legyen bármelyik mappa is, ergo a ez Cloud Station nem játszik. VPN, FTP? Eddig windows-on voltam nemrég kaptam mac-et. Hátha valaki használja a kettőt együtt. Köszönöm! :R

(#28143) Sanya válasza Gabbo86 (#28138) üzenetére


Sanya
nagyúr

Portot nyitottál neki, vagy passzív vagy?

A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!

(#28144) Gabbo86 válasza Madwe (#28140) üzenetére


Gabbo86
újonc

Szia,

ezt a modnatod egy kicsit ki tudnád fejteni jobban mit csináljak?
''Portforwardokat ugye felvetted ami kell a bthez?''

Esetleg a routeren nem kell vmit állítani a Nas miatt? Feltöltöttem egy képet a jelenlegi beállításokról. Ez így jó?

[ Szerkesztve ]

(#28145) drmotto


drmotto
őstag

Ismét lenne kérdésem.
A DS-t használom torrenthez, és a letöltéssel nincs is gond, viszont fel nem tölt semmit. Próbáltam a kereső segítségével megoldást találni, de nem igazán sikerült. Odáig eljutottam, hogy port forward kell, de nem világos hogy mit hová.
Pár szóban le tudnátok írni?
Köszönöm!

(#28146) juhasz.p válasza Gabbo86 (#28144) üzenetére


juhasz.p
aktív tag

16881 portot nyisd meg a routerben.

Az enyém szintén 216j (500/200 Mbit vonallal) 20-22 MB/s letöltési sebességnél nem tud többet, felfelé 10-15 MB/s a maximum amit láttam.

[ Szerkesztve ]

...ha a szar felkerül a polcra, máris azt hiszi lekvár lett belőle...

(#28147) Madwe válasza Gabbo86 (#28144) üzenetére


Madwe
nagyúr

A routeren (vagy ha úgy egyszerübb neked s eddig nem vettél fel semmit portforwardba s támogatja a routered, akkor a nas external access - router configuration fülénél, itt built in applicationt választva meg is találod a bt-hez ezt a 2 portot amúgy) kell a nas ip címére nyitni a következő protokat:
16881 tcp
6881 udp

ezek kellenek a feltöltéshez, ha ezt nem tetted meg akkor ezért volt lassú nálad (csoda h ment, nekem nem is ment nélküle)

(#28145) drmotto
Neked is ez a megoldás: a fentebb írt 2 portot nyisd meg a nasodra.

[ Szerkesztve ]

(#28148) Valkűr válasza juhasz.p (#28146) üzenetére


Valkűr
őstag

Nekem is a 216J van, nekem ez a sebesség bőven elég!

iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5

(#28149) drmotto válasza Madwe (#28147) üzenetére


drmotto
őstag

Köszönöm

(#28150) juhasz.p válasza Valkűr (#28148) üzenetére


juhasz.p
aktív tag

Fentebb Gabbo86 írta, hogy neki kevés...

...ha a szar felkerül a polcra, máris azt hiszi lekvár lett belőle...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.