Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-09-05 14:01:59

LOGOUT.hu

2021. Júliusi frissítés - DSM 7.0 infók: Kb. egy hónapja jelentették be a DSM 7.0 RC-t, ami a kiadás előtti utolsó verzió (hivatalos sajtóközlemény). 2021. Június 29-től már telepíthetjük manuálisan a DSM felületén betallózva az új rendszert, de jelenleg ezt még mindenkinek csak saját felelősségére tegye! A figyelmeztetés oka: bizonyos alkalmazásokat (pl. Synology Moments és Photo Station helyett Synology Photos lesz, Cloud Station helyett Synology Drive Suite lesz) kivezetett a Synology a DSM7.0 megjelenésével és helyettük másokat vezet be. A teljes change log itt található.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#24825) gyugyo79 válasza magyusz (#24824) üzenetére


gyugyo79
addikt

Javaslom rakd fel a csomagokból az mc -t midnight commander (Ezzel jobban el tudsz majd a könyvtárakban navigálni ha kell valami és van a vi -nél egy kicsit barátibb szerkesztője is ...)

Utána gépeden : puttyexe letölt elindít.
IP-t megad és portot megad (alap 22 DE főleg ha ki van rakva a netre remélhetőleg egy másik port amit adtál helyette.A vezérlőpult, terminal->ssh szolgáltatásnál megnézhető.). Ha el akarod menteni a sessionnál adsz neki egy nevet és save. Open -re elkezd bejelentkezni. Login as: itt add meg az adminisztrátornak megadott felhasználód nevét (ezzel tudsz weben telepíteni) és utána kéri a jelszavát azt is add meg. Ha mindn jó beléptél és írja is, hogy melyik useral vagy bent.
Innentől vagy kavarsz vele és látod, hogy nincs mindenhez jogod vagy a parancs futtatása előtt a parancs elé írod, hogy sudo és ilyenkor root -ként fog futni az és ilyenkor mindent lehet (éppen ezért ésszel).
Pld.: belépve elindított a midnight commander -t az mc (beírása + enter) akkor az a admin usered jogaival fut majd azt éred el amihez annak joga van, ha úgy indítod, hogy sudo mc akkor bekér egy jelszót ez ugyan az mint az admin useredé (amivel beléptél) csak ilyenkor már az mc az root jogokkal fut.

Szerintem az mc használata menni fog, egyszerűen végig tudod nézni a könyvtár struktúrát. Tudsz vele a saját user mappádba mentést csinálni a fájlokról mielőtt szerkeszted nem kell a különösebb linux parancsokat ismerni, útvonalakat gépelgetni javaslom, hogy használd is ezt, hogy legyen vissza út és tényleg tudd, hogy root -ként mindent lehet szóval óvatosan!
Az F3 -al bele tudsz nézni a fájlokba úgy hogy véletlenül sem írsz bele ...
Az F4 -ra van egy jó szerkesztője ami barátibb mint a vi mivel nem kell tudni annak a hülye parancsait ..

sudo parancs előtt azért nézd meg mindig mit javasol egy leírás keress rá a linux parancsra nehogy valaki elírjon valamit és kitöröltesse veled egy komolyabb könyvtár teljes tartalmát mert vakon követed! Főleg, hogy mc -vel tényleg gyorsan egyszerűen meg tudod nézni mi is van ott stb .

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.