Hirdetés

2020. szeptember 29., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2017-02-06 22:59:41

LOGOUT.hu

Ez a nem hivatalos Synology fórum olyan napi használattal kapcsolatos kérdéseknek, amiknek egyszerűbbnek találtam létrehozni egy fórumot itt a PH!-n, mintsem a hivatalos fórum válaszaira várni. Azért indítottam ezt a topikot, mert szerintem vannak sokan, akik Synology NAS-t vettek, szeretnék használni, de nincs termékregisztrációjuk és/vagy ott nem kaptak megfelelő, kielégítő választ a kérdéseikre és (még) nem tudják, hogy van beépített használat utasítás a DSM-en belül. :)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#23) Patice válasza Criton (#21) üzenetére


Patice
(Topikgazda)
LOGOUT blog

A külső merevlemeznél elméletileg a Syno le tudja állítani. Gyakorlatilag a külső háztól függ. Vagyha gyári külső lemez, akkor nagy valószínűséggel le tud magától is kapcsolni egy idő után.

Syno meg tudja formázni a külső lemezt. Vezérlőpult --> Külső eszközök --> Formázás fül.

Igen, a Time Backup tudja ezt a szolgáltatást, telepíted előtte a Csomagkezelőben.

Igen, netre is menthetőek az adatok felhős tárolókba, ott inkább csak a tárhely mérete a kérdéses.

Igen, használom a picture és a videó mappát, képeknél vigyázz, ha sokat akarsz egyszerre felrakni, akkor nagyon sokáig dolgozna a miniatűrök létrehozásán, a Photo Station webes felületéhez, ezért képeket érdemes asztali gépről, laptopról a Synology Assistant-al felrakni, mert akkor az indexelést, miniatűrök létrehozását a gép végzi el, nem a NAS. Videókat már elég gyorsan tudja a NAS is indexelni (angol cím alapján).

A felhasználói könyvtár automatikusan létrejön, ahogy létrehoztad a felhasználót. Megosztott mappák --> Homes --> Felhasználó nevével egyező nevű mappa.

Admin helyett igen, érdemes egy másik, admin jogosultságokkal rendelkező usert létrehozni.

Otthoni (média)hálózat beállítása? --> Küldj privátot! :)

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.