Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-20 19:25:05

LOGOUT.hu

Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#22581) Gausz


Gausz
aktív tag

Sziasztok,

szóval ma próbálom üzembe helyezni a DSM6.0-t, 1 lemez van a DS216j-ben. Sajnos nem megy minden olyan jól, mint kellene.
Az egésszel annyi a célom, hogy az eddig routerre kötött USB-s vinyót lecseréljem, nagyobb tárhelyre és gyorsabb lesz a másolásra volt szükségem, a hozzáférés TV-vel történt DLNA-n keresztül.

1. Eddig routerre vezeték nélkül 12MB/s körül tudtam másolni (CPU-ja maxon volt, mert egyidejűleg indexelt is), lejátszási gondok nem voltak.
Azonban a helyzet nem lett jobb, a másolás csak 20MB/s-re ment fel, de ezt még ki lehet várni. Router CPUja 30%on, NASé szintén.
wifi
vezetékes
Ha rádugom az USB-t, akkor kb 50-60MB/s-el tudok másolni és ethernettel routeren lógva is tök jó. Vezeték nélkül próbáltam másik notebookról is, szintén AC-s, de nem gyorsabb routertől 2 méterre szabad rálátással.

2. Nagyobb gond viszont a médiaszerverrel van. TV-ről nézve létrehozza magának a kép, zene, video mappákat; újat nem tudok hozzáadni; ezeken kívül mást nem lehet indexeltetni.
A médiaindexelést úgy állítottam be, hogy a video mappában keresse mindegyik médiatípust (leginkább filmet nézünk), a többiben ne.
Majd felmásoltam egy olyan mappát, amiben kép és video is van. Eddig a routeren nem csak video, kép, zene mappákat talált, hanem egy browse folders nevűt is, amibe ha beléptünk, akkor mindent meg tudtunk nézni. De ha pl zenére mentünk, akkor csak azokat a mappákat listázta ki, amiben mp3-at talált.
Most viszont csak video, kép, zene mappa van, nincs egyveleg. Így most mindig rá kell lépni a video mappára... eddig az első mappába kellett belépni (browse folders). Kép és zene mappát nem tudom kitörölni DSM-ből.
Képet csak képen belül engedne nézni, azonban nem nyílnak meg: előnézet nincs, megnyitva fekete képernyő. Videoból és zenéből belépve is ott vannak az üres könyvtárak, amik eddig ugyebár nem voltak.
A képeket iszonyú hosszan indexeli, olvastam, hogy ez normális. Viszont a photo stationt már letöröltem, restaroltam a nast, de még mindig konvertálja őket. Médiaserver beállításainál kivettem a kisfelbontású képek továbbítása az eredeti képek helyettől a pipát, de még mindig izzad velük.
TV-ről video mappába belépve nem ABC sorrendben vannak a mappák, így nehézkes keresgélni.

Sok a gondom, tudom :) Remélem többet nem találok

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.