Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-09-05 14:01:59

LOGOUT.hu

2021. Júliusi frissítés - DSM 7.0 infók: Kb. egy hónapja jelentették be a DSM 7.0 RC-t, ami a kiadás előtti utolsó verzió (hivatalos sajtóközlemény). 2021. Június 29-től már telepíthetjük manuálisan a DSM felületén betallózva az új rendszert, de jelenleg ezt még mindenkinek csak saját felelősségére tegye! A figyelmeztetés oka: bizonyos alkalmazásokat (pl. Synology Moments és Photo Station helyett Synology Photos lesz, Cloud Station helyett Synology Drive Suite lesz) kivezetett a Synology a DSM7.0 megjelenésével és helyettük másokat vezet be. A teljes change log itt található.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#22299) Tesztelo.hu


Tesztelo.hu
senior tag

Beszereztem egy DS215j-t, de nem teljesen vagyok megelégedve a sebességgel:

1. Torrent letöltés kb. 7 MB/s (külső USB 3.0 vinyóra, de asszem az ideiglenes fájlt a belső vinyóra tölti, bár lehet, hogy tévedek). Ez PC-vel 20-25 MB/s körül szokott lenni
2. Ha Total Commanderrel (betűjellel van becsatolva a meghajtó) másolok erre a külső vinyóra, 25-28 MB/s a sebesség, viszont ha erről másolok a PC-re, akkor 1,5 MB/s! Mi okozza ezt? Ha nem betűjelesen becsatolt meghajtóval másolom, hanem a Sajátgépen kereszül érem el a NAS-t és a vinyót, akkor megkapom a fenti 25-28 MB/s-os írási sebességet. Mi okozza ezt a különbséget?
3. A PC indításakor nem tudja a Win csatolni a betűjeles külső meghajtót, miért? (Eddig egy Tplink routerre volt ez a külső vinyó csatlakoztatva, minden gond nélkül csatolódott indításkor).
4. Szintén TC-s tallózáskor elég lassan lép be a mappákba, kb. 1-2 mp-et kell várni. Amíg a routerre volt kötve a vinyó, észre sem vettem, hogy nem a gépemben van, olyan gyorsan tallóztam.
5. Firefox 44 alatt nem működik a Synoloader (elvileg ez adja át a Download Manager pl. a torrenteket). Nem tud csatlakozni hozzá. Más is ezt tapasztalja? Egyáltalán, van valamilyen normális (gyors) formája a torrentezésnek, ami kb. olyan, mintha a PC-n futna egy Utorrent?
6. Elég sok PC-s letöltésem van, amit visszaosztok. Nem nagyon találtam megoldást arra, hogy ezt a NAS-ra átpakoljam, és onnan osszam vissza. Én vagyok a béna, vagy tényleg elfelejthetem ezt a visszaosztási megoldást?

A Nas CPU terheltsége kb. 30-50%.
Annyit tuningoltam a hálón, hogy 4K-s Jumbo Frame-t bekapcsoltam. Win 10-ről van szó egyébként.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.