Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-09-05 14:01:59

LOGOUT.hu

2021. Júliusi frissítés - DSM 7.0 infók: Kb. egy hónapja jelentették be a DSM 7.0 RC-t, ami a kiadás előtti utolsó verzió (hivatalos sajtóközlemény). 2021. Június 29-től már telepíthetjük manuálisan a DSM felületén betallózva az új rendszert, de jelenleg ezt még mindenkinek csak saját felelősségére tegye! A figyelmeztetés oka: bizonyos alkalmazásokat (pl. Synology Moments és Photo Station helyett Synology Photos lesz, Cloud Station helyett Synology Drive Suite lesz) kivezetett a Synology a DSM7.0 megjelenésével és helyettük másokat vezet be. A teljes change log itt található.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#11051) Patice válasza Mezga Aladár (#11050) üzenetére


Patice
Topikgazda

"Tehát ha a letöltés mappát beteszem mondjuk a video index-be akkor letöltés után nem indexeli?"

Tapasztalataim alapján igen. Valamiért nem indexeli be az új letöltéseket automatikusan.

"És ha a @letöltés mappát teszem az indexbe?"

Ezt sosem próbáltam.

Nálam a letöltések Transmission-nel mennek. Amikor elkezd letölteni valamit, akkor a letöltendő fájlok megjelennek a NAS-on, de a kiterjesztésük után kapnak még egy .part kiterjesztést is. Ugye lefoglalja magának a letöltendő fájl a helyet és amíg le nem jött 100%-ban, addig ilyen a kiterjesztése.

Az indexelésnél meg talán az számít, hogy milyen kiterjesztésű a fájl. Amikor létrejön a letöltendő, akkor ugye nem olyan a kiterjesztése, mint egy médiafájlnak. Persze, hogy nem fogja felismerni a rendszer. Amikor meg lejött és megváltozik a kiterjesztés, azt meg sajnos nem érzékeli a rendszer, mert szerintem az az indikátora az automata indexelésnek, ha új fájl kerül az indexelt mappába.

Pl. amikor a zenéimet a PC-n megtag-elem, és utána áthelyezem a NAS-ra, azt egyből tudja indexelni, és ahogy átkerült, utána már látszik is mondjuk a DS Audio alkalmazásban. Filmeknél ugyan ez a helyzet + DS Video.

Szóval szerintem ezért nem megy a letöltések indexelése.

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

(#11052) Mezga Aladár válasza Patice (#11051) üzenetére


Mezga Aladár
veterán

Értem. Akkor viszont lehet hogy a ds down.-nál menni fog, mert az a letöltés végeztekor jeleníti meg az állományt a mappában.

Accuphase E-306 integrált erősítő eladó.

(#11053) Magnat válasza Mezga Aladár (#11052) üzenetére


Magnat
veterán

Én úgy tudom, h a beépített kliens által letöltött cuccok indexelődnek automatice, csak a Transmission által letöltöttek nem (vagy amit linux alatt másolgat a user). Régebben belinkeltem, h én hogy oldottam meg egy script hívásával, h indexelődjön a Tr-ből töltött tartalom is - ez vmiért most már egy ideje nálam nem működik, de őszintén szólva nem néztem utána még h mi okozza - most annyit csinálok, h ds file-ban a letöltött filet vagy a könyvtárát átnevezem egy betűvel aztán visszanevezem, ilyenkor már indexálódik. Egyébként ez valszeg win alól is működik, de ki kellene próbálni. Megoldás lehet még a MiniDlna telepítése, ott pár perc után minden indexelésre kerül plusz beavatkozás nélkül - nálam az is fent van, így két dlna szerveren keresztül is elérem a NAS-t, mondjuk MiniDlna-t a felirat nem működik.

̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

(#11054) Mezga Aladár válasza Magnat (#11053) üzenetére


Mezga Aladár
veterán

THX

Accuphase E-306 integrált erősítő eladó.

(#11055) MrCsiT válasza Antilhu (#11047) üzenetére


MrCsiT
addikt

ez engem is érdekelne.. :F

Mint ahogy az is, hogyan tudnék pl. freemail, gmail fiókokat felvenni a MailStation-re, hogy aztán, egy helyen lássam mindet?

..vagy nekem a MailServeren is jó, bár az nehezebbnek tűnik, hogy az kérje le a leveleimet.. :U

[ Szerkesztve ]

"Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT

(#11056) Elemental válasza Patice (#11051) üzenetére


Elemental
addikt

És ha a tm-nél állítasz be a befejezetlen letöltésnek egy mappát, akkor a kész fájlt mozgatja át a letöltés helyére. Akkor lehet, hogy indexelne?

(#11057) AiRLAC válasza Ghost84 (#11034) üzenetére


AiRLAC
addikt

Lehet, egy kicsit lassabb lesz a rendszer (de ha szükséged van az új funkciókra akkor megoldható)

Itt írtam róla, hogy hogy lehet a 209/409 modellekből 211j/411j modellt varázsolni. Ezt azért tudod megtenni pont ezekkel, mert ugyanazt a cpu-t tartalmazzák (és legalább annyi memóriát).

A tiednél a 109->110j változtatás működne, a DSM 5.0 pedig a 2010-es modellekkel már kompatibilis.

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

(#11058) Patice válasza Elemental (#11056) üzenetére


Patice
Topikgazda

TM-ben nem tudom lehet-e külön mappát beállítani a befejezetlen letöltéseknek. Lehet hogy megoldás lenne.

Eddig megoldottam úgy, hogy manuálisan rányomok az újraindexelésre, amikor (manuálisan) leválasztom minden nap a külső lemezt a biztonsági mentés után. :))

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

(#11059) Elemental válasza Patice (#11058) üzenetére


Elemental
addikt

Lehet.

Letesztelni nem tudom, mert nem használok semmilyen mediaservert, audio-videostationt.

(#11060) Mezga Aladár


Mezga Aladár
veterán

Múltkor beszélgettünk arról, kritikus portokat (pl. ssh, ftp) hogyan engedjünk ki a net felé. A napokban tesztelgettem az openVPN-t. A használatával tökéletesen elérhetők a belső hálózaton levő eszközök.
Tehát a világ túlsó felén egy nyílt wifin csatlakozom, openvpn indít, csatlakozik, és én a belsőhálózati ip-vel, indítom a putty-t és csinálom amit kell ssh-n. :)

Accuphase E-306 integrált erősítő eladó.

(#11061) Magnat válasza Mezga Aladár (#11060) üzenetére


Magnat
veterán

+ ha tt aPutty, akkor ssh tunnelt is lehet csinálni (alapban be van állítva a nason) és lehet is biztonságosan netezni nyílt wifin.

̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

(#11062) kokosmith


kokosmith
tag

Sziasztok!

Ma megérkezett a Synology DS214-em, benne egy WD RED 3 TB NAS HDD. Megtudnátok mondani, hogy amennyiben hosszabb távon csak 1 merevlemezzel fog ütemezni, akkor milyen partíciót csináljak? Most épp automatikus javaslatot követve Synology Hibrid RAID (Adatvédelem nélkül) készül. Jó lesz ez nekem, vagy javasolt mást választani?

Köszi előre is!

(#11063) Mezga Aladár válasza Magnat (#11061) üzenetére


Mezga Aladár
veterán

Ez nekem új. Leírnád?

Accuphase E-306 integrált erősítő eladó.

(#11064) Magnat válasza Mezga Aladár (#11063) üzenetére


Magnat
veterán

A SSH alapban tartalmaz egy tunnel nevű feature-ot, ami annyit csinál, h egy adott porton bejövő forgalmat továbbít... tehát ha mondjuk beállítasz egy tunnelt a gépeden a NAS felé, akkor a forgalom SSH-n elmegy a NAS-ig, onnantól meg már normál csatornán az céljához. Androidos telefonon is lehet ilyet csinálni (root kell hozzá), így bármilyen olyan helyről ahol fennáll a gyanúja, h sniffelik a forgalmat, biztonságosan lehet netezni.

Itt egy rövid guide, hogy tudod a Putty és a Firefox segítségével mindezt egyszerűen kivitelezni ... annyi fog történni, h a Firefox az egész kimenő forgalmat az 1024-es portra küldi vissza, amin meg már ki van építve egy SSH tunnel. Próbáltam már a NAS-ommal, tökéletesen működik. Jah, ezzel a tartalomszűrőket is ki lehet kerülni, szóval ha pl olyan helyen vagy ahol tiltva van Prohardver.hu, akkor ezzel a módszerrel megkerülheted.

̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

(#11065) Sanya válasza kokosmith (#11062) üzenetére


Sanya
nagyúr

ha lesz még egy merevlemez, akkor tükrözni fogod az adatokat, vagy nem?

Mert ha nem, akkor teljesen felesleges SHR

A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!

(#11066) kokosmith válasza Sanya (#11065) üzenetére


kokosmith
tag

Nem hinném, hogy tükrözném. Ennek függvényében hogyan tovább? Még csak 20%-nál tart, 2 órája tart a merevlemez ellenőrzése. Várjam meg míg végez és módosítsam a kötetet? Vagy állítsam le? Ha igen, hogyan kell?

(#11067) Mezga Aladár válasza Magnat (#11064) üzenetére


Mezga Aladár
veterán

THX :D

Accuphase E-306 integrált erősítő eladó.

(#11068) jozsi252 válasza Patice (#11048) üzenetére


jozsi252
veterán

Lehet hogy ismerőstől el tudom kunyerálni pár napra a Mede8er MED600X3D multimédiás lejátszóját. Aztán ha tetszik, akkor lehet hogy beruházok egy ilyenre, hogy egyszerűbb legyen a filmek megjelenítése a tv-n. Mert ez így macerás..

Amúgy egy 3D BD50-es film lejátszásához hálózaton keresztül, tehát ha már be van kötve a Meder lejátszó, össze párosítom a NAS-al, ahhoz kell gondolom a Gigás net mi? 3D miatt meg elvileg 1.4-es HDMI kábellel kössem mindenképp össze a tv-t, meg a MP-t.

Illetve bekonfigurálni mennyire nehéz a lejátszót? Gondolom bekötöm a hálózatba, kipipálom a NAS-on hogy NFS megosztás, majd a Mederről bejelentkezek a NAS-ra az adott loginnal, és elvileg működik is? Nem kell többé semmit bajlódni az indexeléssel meg egyéb dolgokkal?

iPhone 13 Pro Max

(#11069) jozsi252 válasza jozsi252 (#11068) üzenetére


jozsi252
veterán

*Gigás net helyett, Gigás hálózatot akartam írni.

Amúgy azon kívül hogy bekötök egy Multimédiás lejátszót a hálózatba, vagy hogy a számítógépről lövöm át a videót a tv-re HDMI-n keresztül közvetlenül, más lehetőség még van arra hogy a NAS-ról eljuttassam a filmet a TV-re?

iPhone 13 Pro Max

(#11070) Mezga Aladár válasza jozsi252 (#11068) üzenetére


Mezga Aladár
veterán

"konfig"
Hát kb igen, de biztos lesz pár kérdésed.

Accuphase E-306 integrált erősítő eladó.

(#11071) Patice válasza jozsi252 (#11068) üzenetére


Patice
Topikgazda

Egy 3D-s film bitrátája (ha jól emlékszem) nem lehet több 80 Mbit-nél, azaz egy 100 Mbit-re képes hálózaton is át kell mennie probléma nélkül.

1.4-es HDMi kábel nincs, csak a csatlakozóknak van ilyen minősítésük. A kábel (ha még nincs) legyen 'High Speed' feliratú.

NFS jog beállítását párszor már leírtuk, keress majd vissza. Nem így működik, ahogy leírtad, ahogy most a fejedben van.

Ha ez is megvan, akkor nem kell az indexeléssel bajlódni.

(#11069) jozsi252:

Az Androidos TV-kre talán lehet majd DS Video app-ot telepíteni, úgy is át lehet majd küldeni ezekre a TV-kre a műsort hálózaton keresztül, közvetlenül a NAS-ról.

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

(#11072) Magnat válasza Patice (#11071) üzenetére


Magnat
veterán

[link]

̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

(#11073) akisbandi válasza Magnat (#11072) üzenetére


akisbandi
aktív tag

A maximum adat 54Mbit/s a szabvány szerint. Itt megnézhetitek részletesen.

(#11074) Magnat válasza akisbandi (#11073) üzenetére


Magnat
veterán

Akkor az még a keretekkel együtt is alatta kell maradjon a 100Mb-nek.

̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

(#11075) Zjunior


Zjunior
veterán

Hogyan tudok seedelni?ds download nem seedel:(
Hogyan oldjam meg?
Köszönöm a segítő válaszokat!

Work Hard ™- Play Hard ™!!

(#11076) Elemental válasza Zjunior (#11075) üzenetére


Elemental
addikt

(#11077) kokosmith


kokosmith
tag

Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy lehet valami olyan beállítást találni, amivel a Download Station már a letöltés közben is seed-eli a torrentet? Mert nekem amíg le nem jön, addig a feltöltés mindig 0.

Illetőleg érdemes egyáltalán ezt használni, vagy jobban járok ha teszek fel Transmission-t? Erről tudtok valami linket küldeni, honnan lehet rátelepíteni és hogyan? Köszönöm!

(#11078) jozsi252 válasza kokosmith (#11077) üzenetére


jozsi252
veterán

Szia

TM installhoz - Beállítás: Csomagkezelő központ, beállítások, csomagforrások, hozzáadás, név: SynoCommunity
http://packages.synocommunity.com OK
Utána pedig meg fog jelenni egy csomó 3rd party app, köztük lesz a TM is.

Jobb amúgy a Transmission. Amúgy feletted 1 hsz-el pont noklika linkelte a megoldást a seedre.

(#11071) Patice

Köszi :R. Kábel az van, HDMI 1.4-es kimenet van a VGA-n, illetve a TV-n is, szóval az nem gond. Már csak egy Médialejátszóért fáj a szívem, és akkor végre teljes lenne minden. Na de majd ha eljut ismerős lejátszója, akkor próbálgatom mi hogy van, aztán átgondolom mi legyen. Gondolom Mede8er MED600X3D kb. egy szinten lehet a Dune HD TV-102W-T2 lejátszóval. De valahogy a Mediéter jobban bejön.

iPhone 13 Pro Max

(#11079) kokosmith válasza jozsi252 (#11078) üzenetére


kokosmith
tag

Nagyon köszi a válaszokat! Ezeket a beállításokat megcsináltam, viszont a problémám, hogy amíg le nem tölt 100%-ban a torrent, addig nem kezd el seedelni. Utána már nyomatja, de addig semmi. Erre van bármi megoldás?

(#11080) Zjunior válasza jozsi252 (#11078) üzenetére


Zjunior
veterán

Tm-hez van app ios-re?
Vagy telorol h adom hozzá?:/

Work Hard ™- Play Hard ™!!

(#11081) Doky586 válasza kokosmith (#11077) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog (1)

Szia

DS mindent tud amire szükség van, felesleges a TM, sőt inkább visszalépés lenne (RSS téren).

Nálad azért nem töltenek le letöltés közben mert a többi letöltő előnyben részesíti azokat akik már teljes állományt seedelnek. Nagyritkán (kevés megosztó, ritka file, stb) látni fogod a DS-ben hogy letöltés közben tőled is töltik le ugyanazt a filet..

(#11082) Elemental válasza kokosmith (#11077) üzenetére


Elemental
addikt

A ds előnye, ha lejön az anyag, nem kell megvárni a seedidőt, lehet egyből átmozgatni a megfelelő helyre.

A tm előnye az egyszerűbb kezelés. Nem kell minden alkalommal bejelentkezni a dsm-be. Felteszed a tm remote gui-t, és onnantól olyan, mintha egy pc torrent klienst használnál.

Mobilon a kezelhetőség nagyjából hasonló.

Nekem jelenleg mind2 fenn van. A DS folyamatosan seedel, a tm-mel meg csak letöltök.

Az rss-t még nem sikerült működésre bírnom :)

[ Szerkesztve ]

(#11083) cdl válasza Elemental (#11082) üzenetére


cdl
senior tag

Ha van Ipad esetleg, a Syno DS-el gond nélkül hozza lehet adni a torrentet, nem kell bejelentkezni.
Meg átnevezni, mozgatni, stb.
Nagyon kényelmes a hasznalata.

(#11084) kokosmith válasza Elemental (#11082) üzenetére


kokosmith
tag

Köszönöm szépen neked és (#11081) Doky586-nak is. Asszem így maradok inkább a DS-nél.

Hiába kerestem, nem találtam itt infót arról, hogy miniDLNA-t hogyan is lehetne telepíteni. Ahol a transmission elérhető, ott nem találom a miniDLNA-t. Tudtok ebben is segíteni? Nagyon köszönöm!

(#11085) Doky586 válasza kokosmith (#11077) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog (1)

A DS előnye az egyszerűbb működés. Nem kell mindig bejelentkezni a dsm-be. RSS-el a torrentoldalon megadom mit akarok letölteni (akár buszon telefonon, ddns állítgatás nélkül) és lejön. Anélkül hogy a synologyba belépnék.

Itt a DS remote gui egyedi engedélyezése hogy ne kelljen belépni a DSM-be..

(#11086) kokosmith válasza Elemental (#11082) üzenetére


kokosmith
tag

Azt még hadd kérdezzem meg itt, hogy milyen módszerrel helyezed át a fájlokat, hogy seed-ben maradjon?

(#11087) Doky586 válasza kokosmith (#11086) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog (1)

Bárhogy. akár PC-vel smb-n akár a FileStationnal átmásolhatod - átmozgathatod - törölheted. Mivel hardlinkel egy rejtett könyvtárból megy a seed (amit a DS-ből tudsz törölni a torrent törlésével).

Egyedül a letöltött file szerkesztése tilos. (átmozgatás esetén is; de ez inkább csak *.doc *.xls *.txt *.mp3 fileoknál fordulhat elő)

[ Szerkesztve ]

(#11088) kokosmith válasza Doky586 (#11087) üzenetére


kokosmith
tag

Oksa, köszi.

Remélem a mini DLNA-ra is tud valaki valami jó tanácsot adni. Smart Blue-Ray lejátszót szeretném arra használni, hogy a NAS-ról játszak le videókat, és jó lenne, ha bele is tudnék tekerni. Jelenleg a lejátszás működik, csak a tekerés nem.

(#11089) Doky586 válasza kokosmith (#11088) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog (1)

DLNA-t nem használok.. A médialejátszóm NFS megosztással kapcsolódik a NAS-hoz. tekerés tökéletesen működik rajta.

(#11090) kokosmith válasza Doky586 (#11089) üzenetére


kokosmith
tag

Én is használnám az NFS megosztást, de a lejátszó nem tud ilyet sajna. Van média lejátszóm, de azt a másik szobában akarnám beüzemelni, hogy ha hálóban akarnék filmezni, akkor is tudjam lejátszani a NAS-ról a filmeket, és ne kelljen Pen Drive-al szórakozni. Valaki esetleg mini DLNA telepítési tapasztalatok?

[ Szerkesztve ]

(#11091) cdl válasza kokosmith (#11090) üzenetére


cdl
senior tag

Milyen tv-d van?

(#11092) kokosmith válasza cdl (#11091) üzenetére


kokosmith
tag

Nem a TV-m SMART-os, hanem a lejátszó: Samsung HT-E6750W. A lejátszó tud 7.1-et, ezért is erről szeretném lejátszani a filmeket, főleg ami 7.1-es hanggal elérhető.

[ Szerkesztve ]

(#11093) Magnat válasza Doky586 (#11085) üzenetére


Magnat
veterán

Transmissionnel sem kell bejelentkezni ... sőt én az rss-nek sem látom azt a marha nagy előnyét egy jó Tr rpc klienssel szemben. Én Androidra az ATG-t használom, kb 2 mozdulattal (check torrent folder - upload torrent) már fel is küldte a torrent filet a NAS-ra és jön lefelé az anyag. Pc-n meg még ennyi sem, le sem kell tölteni a torrent filet a lokál gépre (persze attól még letölti a háttérben), hanem azonnal a Remote GUI-val megnyitni, ami csak azt kérdezi meg, h hova menjen a letöltés és kész.
A DS telepítésével nem kell külön bűvészkedni, a Transmission viszont össze-vissza testreszabható, plusz csomó rpc kliensből meg guiból lehet válogatni - ízlés kérdése, kinek mi jön be.

[ Szerkesztve ]

̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

(#11094) Elemental válasza Doky586 (#11085) üzenetére


Elemental
addikt

Nem kell belépni a dsm-be, de ugyanúgy webes felületen kell belépni?
Mert akkor tökmind1, hogy a dsm-be lépek be, vagy a ds-be. Vagy van hozzá kliens?

(#11095) Multibit válasza kokosmith (#11090) üzenetére


Multibit
veterán

Amikor itt a SMB/NFS-t javasoljuk, mindig mediaplayerre gondolunk és nem BD-játszóra/integrált HC rendszerre. Ez utóbbiak persze rászorulnak a DLNA-ra.

(#11096) balage25 válasza kokosmith (#11092) üzenetére


balage25
senior tag

Samsungra van DS video, azt telepítsd fel a BD játékoson, én is úgy használom.

(#11097) Mezga Aladár


Mezga Aladár
veterán

Srácok használt valaki ilyen házat wd green hdd-vel?

Win alatt tökéletes, a dsm viszont mint egy lomha tetü. Teljesen mindegy milyen fájlrendszer, és az eltolás is rendben van. :F

Accuphase E-306 integrált erősítő eladó.

(#11098) momoxp


momoxp
tag

Sziasztok!
Két kérdésem lenne, hátha valaki tudja a választ

1. A ds note applikációt IOS-re hogy tudom feltelepíteni? Fennt van már az IOS Appstore-ban mert én nem találom.?

2. A Carddav servert telepítettem a NAS-on! Windows 7 operációs rendszeren hogy tudom szerkeszteni a névjegyzéket?

(#11099) Zjunior válasza Elemental (#11076) üzenetére


Zjunior
veterán

Ezt a beállítást hol találom meg DS5-ben:(? :R

Work Hard ™- Play Hard ™!!

(#11100) Zjunior válasza Zjunior (#11099) üzenetére


Zjunior
veterán

Kösziii:))) :C

Work Hard ™- Play Hard ™!!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.