Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Rák
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Német amazonról kockázatos citizent venni? 450 euró ami itt 164 ezer.
-
zsoltip
őstag
Sziasztok!
Casio M5610BB óra vonatkozásában kérdezek, de kérdezhetném ezt akár más, hasonló Tough Solar óra kapcsán is.
Jár-e negatív következménnyel, teljesítmény romlással (romlik a megvilágítást szolgáltató "izzó", vagy ebben LED van???), vagy bármilyen következménnyel, ha aktiválom (bekapcsolom) a bizonyos Full-Auto Illuminator funkciót?Más: A Tough Solar funkciót és szerkezetet valaki tudná nekem ecsetelni?
Köszönöm szépen.
zsoltip -
gipsztigris
addikt
Tetszik, hogy egy cikk alapján mindenki egy bizonyos órát akar!
Ezt hívják vélemény formálásnak.
-
Srácok!
A Debaufre watch képei az oldalon nem jönnek be sehogy.
Szar az oldal elérés, vagy eleve gyenge oldal programozás. -
skx007_
csendes újonc
válasz
terra052 #176783 üzenetére
Az Elysee-ből nem tudok dönteni, hogy melyik kellene jobban. A feketével kb. nem lehet hibázni, de már veszélyes, hogy csak fekete számlappal vannak óráim. A kék személy szerint nem tetszik, az ezüst (zöld percmutatóval) igen, más kérdés, hogy a leolvashatóság sérül és kb "kockázatosabban" mutat a karon a sok szürke/ezüst szín. Tudom, hogy ez teljesen egyénfüggő, de szerinted az ezüst verzió "öli" az óra tipikus jellegét (katonai-búvár-terep)? Igazából engem kicsit erre emlékeztet, nekem ez régóta tetszik, de túlárazott a márkához/tudáshoz képest, az Elysee pedig pont optimális ebből a szempontból.
A beljebb ülő stiftekre köszönöm, hogy felhívtad a figyelmem, így tényleg egyenrangú egy 47mm-essel.
-
evo87
őstag
válasz
fagyalllo #176784 üzenetére
Ha Citizen automata és búvár stílus, akkor nekem ez a vekker jön be nagyon...
-
terra052
őstag
válasz
skx007_ #176781 üzenetére
Persze, igazából erre gondoltam, fölény nincs, csak ki erre esküszik, ki arra
A köztudat pedig maga is halvány, képes beszűkülni a folyamatosan emlegetett pár márkára / típusra... Ezért jó néha új, nem ismert darabokat is kézbevenni, olvasni róla, nézegetni és nem eldobni csak azért, mert nem az unalomig ismert jólmegszokott.
-
Mercutio_
félisten
válasz
csabulaxi #176777 üzenetére
Ezeken a képeken nagyon tetszik, de a kickstarter-es oldalon a kézen fotózottaknál az arányok nekem furák.
Ennyit mondjuk simán megérhet még akkor is, de jó lenne tudni a szerkezet mennyire saját valójában
-
skx007_
csendes újonc
válasz
fagyalllo #176780 üzenetére
@fagyallo Köszönöm a részletes bemutatást, most is tanultam, ezért szeretek ide járni.
@terra052 Bevallom őszintén, hogy ha az ember beírja a keresőbe, hogy SKX007 vs Mako II ?, akkor minden fórumon toronymagasan jön ki az SKX győztesként, pedig az Orient talán épp úgy rúg labdába. Nyilván kiérdemelte ezt a fölényt a 007, de egy idő után szerintem már öngerjesztő(legenda, én is akarom, csak az kell) is a folyamat. Emiatt lehet, hogy az NY0040 "halványabb" az SKX mellett a köztudatban, pedig mélyre ásva az ember rájön, hogy a szubjektív külsőt félretéve, legalább olyan jó kis óra a kategóriában.
-
fagyalllo
őstag
válasz
skx007_ #176776 üzenetére
A hetvenes évek közepén jelent meg a Citizen 8200-as werk, azóta megszámlálhatatlan márkában megfordult és még most is rengeteg óra készül ilyennel. 8203 néven ilyen volt az NY0040-ben és egy rakás búvárban, még az Autozillában is. Ázsiai piacokon most is nagyon sok Citizen készül, de Európában is mutattak be idén ilyen werkes órákat, az igen jópofa NH83xx sorozatot, ami Seiko 5 Sports kategória (sportos, nagyméretű, NEMBÚVÁR, olcsó).
Volt és van is ilyen órám, a pontosságukat nem szoktam nézegetni, gyárilag mindegyik napi 10-15 másodpercen belül volt, ez nekem elég. Az automatikájával se volt gondom, egy műszak után lerakva hozta a majdnem 40 órát.
Az órások a nagy, egyetlen híd miatt szokták szidni, mert összerakásnál nagyon sok tengelyt kell a helyére játszani. [link] [link]
Olvastam róla pár szervizes tapasztalatot, azok a hasonló kat. Seiko werkeknél (700x, 7S26) megbízhatóbbnak írták.És a mai órám:
-
csabulaxi
senior tag
-
skx007_
csendes újonc
válasz
terra052 #176774 üzenetére
Ne tedd ezt velem, ez tényleg jól néz ki! Régi kedvencem(műszakilag) a Seiko Alpinist, de annak az arany-zöld retro színvilága sok lenne nekem nap mint nap.
8-as Miyota ide vagy oda, kezdek elcsábulni. Egyébként tudtommal a Citizen NY0040 búvárban is 8-as szerkezet dolgozik és fórumokat olvasva veri az SKX007 werkjét. Persze ezek lehetnek szubjektív vélemények, de rázkódást is jobban bírja olvasatom szerint. -
terra052
őstag
válasz
skx007_ #176769 üzenetére
@skx007_ a tokfül simán túlnyúlik 2-2 millimétert a stifteken, ne dobd el csak emiatt
@mindenki itt a legkomolyabb selling point azért a két koronás kialakítás, ami jól néz ki, arányosra sikeredett. A Stein és társaiban is van ebben az árban két korona + ETA automata? (Steinnél talán nincs is, Davosa-t találtam, quartz szerkezettel). Szóval alma-alma...
-
skx007_
csendes újonc
válasz
terra052 #176759 üzenetére
Ebben a színben nekem még jobban tetszik. Számomra ami fontos, minden benne van: zafír, forgatható lünetta, 20mm szíjszélesség, visszafogott megjelenés, de a zöld szín mégis ad egy sportos jelleget, de mégsem a szokásos "sportosan elegáns" elcsépelt jelző mögé bújva. Egyetlen egy bajom van vele és sajnos ez kizáró ok számomra: 49mm tokmagasság. 47mm-nél meghúztam az örök felső határt.
-
g0n21
senior tag
válasz
Mercutio_ #176767 üzenetére
Vagy a Davosa-val, amiben szintén ETA, vagy egy Tissot-val, vagy egy Certinával.
A Tisell 100e alatt eljutott a 9***-es miyotáig, nem értem ez máshol miért ilyen bonyolult, több pénzért...(#176762) fagyalllo
Komolyan mondom, nem értelek, ismered Te is a werket, meg úgy a távol-keletieket általában, nem értem, hogy mondhatsz ilyet? -
terra052
őstag
válasz
mr.perfect #176763 üzenetére
Hát ez nem tud jönni SG postával okosban, az biztos
Ha a hasonló kategóriájú, itthoni árakkal hasonlítod össze, már más a helyzet kicsit.
Ha meg a német árát az ottani fizetésekkel, akkor meg főleg.@KelemenUhr 41 mm + koronák
-
KelemenUhr
aktív tag
válasz
terra052 #176759 üzenetére
Hú, ez jó. M
Mekkora? A Miyota 821A-val elvagyok, bár egy szabályozás ráfér majd, meg valahogy nem érzem úgy a húzását, mint az Orientnél vagy a 7S26-nál, amit pedig kimondottan szeretek, cserébe jó hangos. Ettől függetlenül ebben a kategóriában rendben van, viszont picit drágábban már biztos, hogy mp stoppos szerkezetet választanék.
Továbbra is nagyon kedvelem, tényleg korrekt minden szempontból. (Bár a nyomáspróba még hátra van, ebbe nem élem bele magam addig) A számlap erős fényben tényleg ilyen szürkés, ezt tegnap fedeztem fel. (Mármint azt, hogy ennyire) A méretét kezdem megszokni, ellenben az 1:1 koppincs volta továbbra is zavar, így gondolkodom valami moddoláson. Fekete dátumtárcsa sokat dobna rajta, már ha létezik ilyesmi egyáltalán, illetve a mutatószettet gondolkodom lecserélni olyan verzióra, ahol a percmutató nyíl alakú. Egyébként ha bárkinek bármi ötlete, tippje van ezzel kapcsolatban, szívesen olvasom.
-
terra052
őstag
válasz
g0n21 #176753 üzenetére
Miyota 820A van benne, kár, hogy ebbe az árba nem fért bele egy 9XXX, mint a Junkers Bauhaus-ba, ez nem az egyenletes járás bajnoka, egyéb látványos gond nincs vele. Seiko belépő automatáival szemben hatalmas előny a kézihúzás, mp stop meg felesleges lenne ilyen precizitás mellett
"Találtam" egy jó képet róla az Instagramon (bár erre ráborult az effektes vödör, az életben sötétebb kék jóval):
-
csabulaxi
senior tag
válasz
g0n21 #176757 üzenetére
egy tinédzser hülye lázadása, a gimiben még én is Hell's-Angels akartam lenni
, de kinőttem, azóta tudom is, hogy a HD egy vezethetetlen olajat csöpögtető szent tehén
a divatórákkal a köz ízlése a leginkább bajom, mi akik ide járunk nagyon nagy százalékban már látjuk az anyaghasználat, a technikai tudás és a stílus különbözőségét
nehogy egy fos bevonatos koponyás álkeménykedős repper faszságtól hasra essek..
ha ezer ilyen fos(sil)t is tesz be ide nem lesz elfogadottabb, nem igaz, hogy nem látja, hogy itt nem téríthet ezzel és nem is lesz népszerű, tehát trollkodás, de joga van hozzá (sajnos) -
csabulaxi
senior tag
már sejtem miért szakadt a fórum, nincs mit tenni, nincs olyan, hogy valakit a szar (én annak tartom) ízlése miatt töröljenek, így hát nagyon elgondolkodtam a prémium előfizetésen....
az utóbbi fél- háromnegyed évben szerintem ez az 5. vita e témában.. és ugyan az minden, nyomja tovább, én már semmit nem reagálok rá -
g0n21
senior tag
válasz
minas #176752 üzenetére
Asszem 400€ korul van a németeknél es egy 8*** szériás miyota van benne, amit személy szerint annak javasolnèk, akit nem szeretek. Én jot nem hallottam mèg róla, es számomra bosszantó, hogy tokozza mèg bármilyen magára igényes gyártó (talán a Zeppelin is, Citizen is, bar uj modellekbe talán ők abbahagyták, elvégre sajátjuk, és a budapesti evolvens is ezt tokozza... Többek kozott.)
Számomra a javasolt szerkezetek a 4r/6r-nèl, miyota 9***-nél, orient f6922-nèl, ETA 2824-2nél kezdődnek, ha 100-150 alatti óráról van szó.
Egyebkent a márkát annyira nem ismerem, kézben nem fogtam, szoval érdemes lehet majd elolvasni a tesztet, hátha az alapján könnyebben döntesz.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Nyaralás topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kés topik
- Milyen videókártyát?
- Star Trek
- Milyen légkondit a lakásba?
- Oázis Computer - Prohardver nyereményjáték egy Acer gamer monitorért
- Autós topik
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- További aktív témák...
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! DELL OptiPlex 3050 asztali számítógép - i5 7600 16GB RAM 256GB SSD GTX 1650 4GB GDDR5
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest