Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hcl: Google Drive csatolása szerveren / Nextcloud integráció
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ketogén étrend
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- talmida: My Art II.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ha ez megnyugtat, a bögnésződben marad minden amit hozzáadsz és le tudod menteni az adatot. Ha magadnak hostolod, pont ugyanaz lesz a végeredmény (ugyanúgy nem egy szerveren lesz a konfig amit összeraksz).
Fennt fogom tartani a projektet a neten, mert konkrétan nem kerül semmibe (Netlify-n van és teljesen statikus, semmi backend). Repo megnyitásán egyelőre gondolkodom. -
Umi
újonc
válasz
FireShadow
üzenetére
Nagyon tetszik a cucc, github repo-nak én is nagyon örülnék!
Bár react tudás nekem sincs, én is szívesen megnézném, hogy mi van a motorháztető alatt, illetve ami nekem fontos lenne, hogy tudjam self-hostolni.
Nem nagyon szeretem a netre publikálni a dolgaim, így inkább a saját kis házi szerveremen futtatnám és ott lenne szépen az adatnyilvántartásom. -
Jó cuccnak tűnik, otthon pont kezd nehezen fejben tarthatóvá válni, hogy mi hol van, ha hazaértem eljátszok vele egy kicsit.
Köszönjük a megosztást. -
SutPet
aktív tag
válasz
FireShadow
üzenetére
Jaja akár forkolnám és megpróbálnám kiegészíteni aztán ha olyan megy egy PR bár react tudásom édes kevés, inkább csak a kiváncsiság hogy-mint van összerakva, mindenből lehet tanulni

A hunglish kombinált kommenteket meg pontosan úgy oldanám meg mint ahogy te is írtad egy tök új branch mint start 1 committal.Nekem csak azért merült fel a groupolás mert van 4 NAS amit kezelek a családnak, saját játszós gép, munka gép, plusz a céges ha azt is oda veszem. Egyik mellékszálon van egy hezner storage-om bár azt nem csak én kezelem, de van még mellé minden is, több onedrive, gdrive, box, dropbox. Az épített nas-em több feladatot is lát el több külön storage-al aztán volt amikor valamiért úgy gondolta hogy nem akar elindulni többé és hiába okosan storegaokra szeparáltam a szolgáltatást a gép kiesésével minden borult

Backupolatlan adatra az is egy jó megoldás az azonos highlightolás miatt a technikai háttere amúgyis kb meg is van sok módosítást nem igényelne.
dnd-re sejtettem hogy az volt a terv, anno próbálkoztam én is több szintű dnd-vel de nekem is az volt hogy egyszerűen nem sikerült megoldani anyni energiát meg nem fektettem bele hogy megoldja mert nem volt tényleges igény rá. Így a nyillakkal viszont én egy transitiont tennék rá hogy ne csak átpattanjon hanem vizuálisan helyet cseréljen úgy kicsit követhetőbb a usereknek szerintem.
-
Köszi a visszajelzést!

Github reponak számodra mi lenne az előnye/értelme? Forkolnád magadnak, vagy hozzáírnál dolgokat vagy csak szimplán érdekel a kód?
Nem igazán tettem hozzá még open source projekthez, attól mert ingyenes, még nem kifejezetten gondoltam rá, hogy nyílttá is tenném. Legalábbis a commit history félig magyarul indult aztán angol lett, ami páraknál kiverheti a biztosítékot, próbáltam elkerülni a hunglish használatát. Vagy egy tök új branchet publikáljak csak, amin 1 commit van, a jelenlegi állapot, aztán annyi?
Storage Groups: Érdekes, ez eddig fel sem merült, de nyilván van olyan szintű felhasználás, ahol ez értelmet nyerne. Nálam ezt úgy oldottam meg hogy a kategóriák jelentették a csoportot, azokon belül viszont ja, több tárolóm van, de ezek mégis mentálisan egy kalap alá tartoztak, bár nekem kategóriánként 1 gép van, cloudból is csak egy. De ha 2 lenne se zavarna, 2 tároló és kész. Ha mondjuk felvinném a régi laptopom kéknek, akkor simán csak úgy nevezném el, hogy az megkülönböztesse.
Backupolatlan: Ez is hasznos lehet, én egy vizuális kapcsolóval csinálnám, ami nem egy külön doboz, hanem kiemelne mindent a jelenlegi helyén, ami csak 1 példányban létezik (kb úgy mint a mostani duplakattos, csak más színnel pl. pirossal). Ezt tartom legvalószínűbbnek, hogy hozzáteszem, remélem még elfér a felső sávban +1 gomb.
Storage dnd: Nyilván ez volt az eredeti ötlet/terv, de valahogy sehogy akart összejönni a "nested" egymásba ágyazott dnd semelyik libraryvel. Főleg, hogy a layout az ilyen masonry alapból, hogy csak akkora a doboz amennyi adat van benne, utána egyből jöhet alá a következő. Ezért döntöttem a nyilaknál, relative ritkábban rendeztem át a tárolók sorrendjét, ellenben az adatokkal, amiknek a jó dobálhatósága prioritást élvezett. 12 tárolóm van, de miután boldog voltam egy sorrenddel, már hagytam békén. Aláírom, hogy nem a legideálisabb. Ha a nesting tényleg nem megoldható, csak arra tudok gondolni, hogy egy külön felületen, adatelemek nélkül, egy tengelyen lehetne húzkodni őket esetleg.
-
SutPet
aktív tag
Igy miután bepakolgattam kezdetlegesen a dolgaimat ami nekem felmerült mint lehetséges igény és hasznos funkció bár ezek picit már lehet túlmutathatnak az eredeti koncepción
:
- az egyes storegokat groupolni ezzel jelezve hogy egy gépen vannak(pl az egyik NAS-ban 2 raid tömb van) mi van akkor ha az egész gép kiesik vagy csak az egyik tömb.
- egy olyan fix blokk a kiosztatlan adat mellé amiben az látszik hogy jelenleg nem megjelenített storage-eken milyen adatok azok amik nincsenek meg redundánsan máshol ezáltal veszélyben lehetnek.
- maguknak a storage-eknek az átrendezését is drag n drop-al megvalósítani, sok tároló esetén a nyilakkal az átrendezés elég pepecs.Am grat mégegyszer hasznos kis cucc, figyelni fogom a fejlődését

-
Wow! Nagyon klassz, profi munka! Én eddig excelben terveztem, de a te megoldásod mérföldekkel kényelmesebb.
-
SutPet
aktív tag
Tetszetős el is kezdem felpakolni bele minden tárhelyemet jó lesz egy helyen látni

Akár egy github repot is szivesen látnánk valszeg többen is

-
Ügyes!
-
Nagyon komoly, szép munka 
Végre egy hely, ahol számolatlanul adhatja hozzá az ember a Tb-okat

Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung SyncMaster EX2220 Monitor kisfogyasztású Full HD LED monitor
- Bivaly erős 10 magos Dell Latitude 5430 (12.gen Core I7 32Gb DDR4 512Gb SSD) laptopom eladó!
- Apple Watch Ultra 2 Natur Titanium, Alpine Loop szíj, még 9 hó gari Emag vásárlás
- Zalman CNPS7700 Al-Cu LGA 775 CPU hűtő
- ROG STRIX B550-I GAMING - CSOMAGKEDVEZMÉNY ELÉRHETŐ
- Dell Latitude 5580,15.6",FHD,i5-6300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- Apple iPhone 11 Pro Max 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- HIBÁTLAN iPhone 12 64GB White-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4604, 100% AKKSI
- Samsung Galaxy S22 8/128GB - Kártyafüggetlen, Fekete - 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Fennt fogom tartani a projektet a neten, mert konkrétan nem kerül semmibe (Netlify-n van és teljesen statikus, semmi backend). Repo megnyitásán egyelőre gondolkodom.