Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- vrob: Ugrás a 3D gyorsítás világába 1998-1999 játékaival
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- moongoose: remote-control-world.eu lesz@rjuk a vásárlót esete.
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 18 – Minek nevezzelek, avagy, az vagy-e, aminek hívlak
- GoodSpeed: ChatGPT, Grok AI, Perplexity, Gemini - most akkor melyik éri meg?
- sziku69: Szólánc.
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
wasd.hu
senior tag
szép, azért köszi az infót
-
nincsnév007
addikt
-
addamka
őstag
Szuper. Kitartást
igen jól megy decken is, csak kiváncsi vagyok hogy egy steam machine tudná e a 1080p médium vagy maxos be állítást
4K magas beállításokkal, 100% render scale, tükrök vannak közepesen így simán megy. Fps passz, beta Steam kliens nem mutatja jelenleg. Alap ets2 összes pálya dlc-vel ami megjelent eddig.
-
nincsnév007
addikt
Felraktam már, de időm nem volt elindítani (lakást is újítok fel, hogy teljes legyen az élvezet
). Megpróbálom megnézni este. Bár az decken is meglepően jól ment így nem gondolom hogy bajos lenne. Van kb 2000 jatékom Steamen, mert valószínűleg hülye vagyok, és egy ideig minden szemetet megvettem.Szuper. Kitartást
igen jól megy decken is, csak kiváncsi vagyok hogy egy steam machine tudná e a 1080p médium vagy maxos be állítást
-
addamka
őstag
Esetleg egy euró truck szimulátor 2 nincs meg?

Felraktam már, de időm nem volt elindítani (lakást is újítok fel, hogy teljes legyen az élvezet
). Megpróbálom megnézni este. Bár az decken is meglepően jól ment így nem gondolom hogy bajos lenne. Van kb 2000 jatékom Steamen, mert valószínűleg hülye vagyok, és egy ideig minden szemetet megvettem. -
nincsnév007
addikt
Én vettem port fogni
alapvetően a feleségem Steam Deckjét váltotta ki átlag desktop felhasználásra a nappaliban.
Mivel kb egy hét és megszületik a második gyermek sok játékot nem tudtam megnézni, de nagyrészt indie cuccokkal játszok azokat meg általában jól viszi.
Legdurvább cucc amit volt idom nézni a nem friss helldivers 2 volt, fsr4 jól működik proton experimentallal, azzal szépen ment 4K felskázva magas beállításokkal.Esetleg egy euró truck szimulátor 2 nincs meg?

-
addamka
őstag
Itt van már valakinek ilyen gépe?
Én vettem port fogni
alapvetően a feleségem Steam Deckjét váltotta ki átlag desktop felhasználásra a nappaliban.
Mivel kb egy hét és megszületik a második gyermek sok játékot nem tudtam megnézni, de nagyrészt indie cuccokkal játszok azokat meg általában jól viszi.
Legdurvább cucc amit volt idom nézni a nem friss helldivers 2 volt, fsr4 jól működik proton experimentallal, azzal szépen ment 4K felskázva magas beállításokkal. -
ImpersonatoR
addikt
Volt.
-
nincsnév007
addikt
-
wasd.hu
senior tag
Az tökjó!
-
törölt tag
Akit érint, érinthet, már megy nv karival is. Én tegnap próbáltam, műxik, 6-7 játékkal volt időm tesztelni eddig.
https://github.com/28allday/steamos-nvidia-installer
https://www.reddit.com/r/SteamOS/comments/1v0d2bh/official_steamos_with_nvidia_drivers_experimental/
-
wasd.hu
senior tag
-
Crus
addikt
Én úgy tudom, hogy ezeknél a listáknál nem a darabszám hanem az eladási ár összege alapján dől el a sorrend, vagy legalábbis súlyozva van aszerint. Így már nem is olyan meglepő, hogy az 1000+ eurós gép a lista elején van.
Global már a 2. helyen van.
Egyébként a 100€-s controller 14., a 60€-s AC BF Resynced meg 6....
-
Crus
addikt
-
cami][us
őstag
-
Crus
addikt
-
wasd.hu
senior tag
-
balazs0726
csendes tag
-
Crus
addikt

Influenzás hulladékok eközben a YouTube-on:

-
peet05
senior tag
-
wasd.hu
senior tag
Számoltak ezzel az eshetőséggel, nem akaszt meg semmit pár db túlmelegedő, esetlegesen szériahibás vas.
-
nincsnév007
addikt
-
sad_Vamp
őstag
YouTube-on van róla dokumentum film, és van magyar felirat. Érdekes történet az egész Xbox sorozatról
hazudtam, vagy nem hazudtam?
Ha megfelelően kezeli a Valve, pár GPU hibás darab 0 gondot fog okozni.
A cél amúgy is inkább az, hogy áthelyezzék a Gamingot a Winről a SteamOS-ra. -
nincsnév007
addikt
-
sad_Vamp
őstag
Ha még néhány ilyen felbukkanna, bajban lennének az induláskor.
jah, az Xbox is szörnyű nagy bajban volt anno REDRINGOFDEATH-el ugye? ja, mégsem... az X360 volt a legsikeresebb Xbox széria.
-
nincsnév007
addikt
redditen láttam hogy még valakinek túl melegedett
-
wasd.hu
senior tag
Nem hiszem, hogy ne számoltak volna ezzel.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
-
peet05
senior tag
-
wasd.hu
senior tag
Megkerestem két PC boltot, hogy tegyenek össze egy SM-szerű mini PC-t, amin a Steam OS futna. Megérkezett az első ajánlat.
Barebone PC: ASROCK DeskMeet X600
Processzor: AMD Ryzen 5 9600X 3,9GHz AM5 BOX
Processzor hűtő: Be quiet! Pure Rock LP
Memória: Corsair 32GB DDR5 5200MHz Kit(2x16GB) Vengeance Black
SSD: Kingston 2TB M.2 2280 NVMe NV3
Videokártya: Asus DUAL-RX9060XT-16G
Bruttó eladási ár: 630.000Ft
Tekintettel arra, hogy hóthülye vagyok a PC-s hardverekhez, valaki véleményezné ezt? A Steam Machine-hez képest teljesítményben mit tudna ez, illetve ár/érték arányban?
Illetve, mire lenne ez elég?Köszi
Na ezaz
#98 Crus
Big UP, írj majd róla, szakmai észrevételekről szívesebben olvasok. -
Crus
addikt
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Tehát egy újabb valaki a YT-ról aki azt mondja, hogy jóval nagyobb méretben tud magasabb performance-t, hangosabban. Ezt eddig is mindenki letudta hozni. Még semmit nem tudtunk a gépről, akkor is megmondtam, hogy ott az ITX világa... csakhogy a SM tényleg igazán kicsi lett, nagyon csendes és ahhoz képest nagyon is kellemes teljesítményű.*
Amit nem tudunk, hogy ekkora méretben legalább u.e. teljesítmény vagy nagyobb, olcsóbban. És ez nem mostanában fog bekövetkezni... és igen, az igényesség is benne van a kalapban, mert a Steam Machine minden lett csak igénytelenül összeszórt valami nem.
*Jó pár hete tolom egy erőgépen a Pillars of Eternity 1. részét, 4k OLED kijelzőn. Az 1. egy órában levettem FHD-re a felbontást ezen a 4k kijelzőn, mert egyszerűen a szememnek így volt kellemes. Gyönyörű, nincs mosottas izé, se pixelcunami, hiszen nem 1 centiről nézem.
A Steam Machine FHD és 1440p gép lesz (meg indie-re 4k), amivel a Valve a jelenlegi gamer sweet spotot be is lőtte abszolút jól.
Tl, dr: Továbbra sincs konkurenciája, még csak mutatóba se, mert nagyobban, hangosabban, magasabb teljesítménnyel bárki tudja, de ilyen form factorban senki más egyelőre.
Igen, ez fontos. Hogy nem az a művészet, hogy ezt a teljesítményt lehozd olcsóbban, hanem azt, hogy ugyanilyen kivitelben. És azt nem tudod. Persze engem nem zavarna az, hogy a 16 centi helyett 23 lenne a mini PC, a lényeg, hogy ne nagy PC-s böhöm ház legyen.
A másik kérdés, de az már személyes, hogy akarok-e bármilyen kivitelben is 5-600 ezer forintot fizetni, hogy játsszak 2-3 játékkal, amit nem tudok PS5 Pro-n vagy XSX-en. És az az igazság, hogy annyira ez a része nem vonz. Lehet, hogy 50 ezer vagy akármennyi játék van steamen, de ennek 99,5%-a garantáltan nem érdekel. Sose szerettem az indie játékokat.
Nekem inkább ez a dilemma. Egy 2-250 ezer forintot rálóttem volna, az nem zavarna, de annak a duplája már igen. Abból már veszek egy alsó középkategóriás gitárt, amit meg minden nap használok.
-
peet05
senior tag
Gamers Nexus-on kint van a dual vs single-channel teszt.
-
Crus
addikt
Érdekesség, tendecia vonalnak gondolom majd a videókártyák esetében, leginkább 9060XT esetében leginkább, itt egy hozzászólás egy SM-es témájú videó alól:
"Thanks to steam machine pricing, a MiniITX build in a K39 case off Amazon is suddenly extreme value. You can slap together a 9600x/9060xt with identical memory and storage for about $1090, and get 50-70% more performance. Edit- Amazon pricing went up to $1150 after prime day sales ended. Point still stands though.
Erről filóztam egy magyar YT-s videós srác oldalán, hogy nem fogsz - tömegével - összerakni ilyet, se nem a használt, se nem az új piacról. Mert egész egyszerűen egy-két egyedi összerakás lesz, de egyszerűen ha beindul egy ilyen "rakjunk össze jobb "Steam Machine"-t mindenki, az nem fog bejönni, mert használtpiacon nincs ennyi illetve mind a két piac - használt és új is - elkezdi akkor beárazni a nagyobb keresletet, hogy: akkor adj érte többet, ha annyira kell.
Én azt mondom, hogy max egy-két hét és felmegy a 9060XT - illetve 7600 XT, bár nálunk nem láttam újonnan már - ára is biztosan. Ha ilyen ütemben akarják másolni illetve ráülve erre a vonalra a "másolatokat" a vállalkozó cégek, emberek.
Megszavazok egy ilyen trendet, de meglátjuk.
Egyébként ahogy nézem a további hozzászólásokat nagyon sok ezen témával mai videók alatt: nagyon sokan rendeltek és kapják vissza mailt, hogy oké, vettük az adást.Szóval úgy tűnik: sikeres lesz ez így is.
Mert ahogy van ez: nem tudják megcsinálni ugyan így. Kész. Nincs ez a méret, ez a fogyasztás - hőtermelés - csend és teljesítmény így tömegtermékként(!).És most esik ez le, hogy itt van olyasmi szerintem, hogy: igényesség így egyben.
Na de mindegy, ez az én filózásom ebben, meglátjuk a következőket, minden esetre ide teszem, ha nem gond a mai dátummal nálunk az országban ezek:
9060XT legolcsóbb első kettő most:

Aztán meglátjuk, merre megyünk, ha bejön a dolog, hogy nekiugranak sokan kerek e földön....
Tehát egy újabb valaki a YT-ról aki azt mondja, hogy jóval nagyobb méretben tud magasabb performance-t, hangosabban. Ezt eddig is mindenki letudta hozni. Még semmit nem tudtunk a gépről, akkor is megmondtam, hogy ott az ITX világa... csakhogy a SM tényleg igazán kicsi lett, nagyon csendes és ahhoz képest nagyon is kellemes teljesítményű.*
Amit nem tudunk, hogy ekkora méretben legalább u.e. teljesítmény vagy nagyobb, olcsóbban. És ez nem mostanában fog bekövetkezni... és igen, az igényesség is benne van a kalapban, mert a Steam Machine minden lett csak igénytelenül összeszórt valami nem.
*Jó pár hete tolom egy erőgépen a Pillars of Eternity 1. részét, 4k OLED kijelzőn. Az 1. egy órában levettem FHD-re a felbontást ezen a 4k kijelzőn, mert egyszerűen a szememnek így volt kellemes. Gyönyörű, nincs mosottas izé, se pixelcunami, hiszen nem 1 centiről nézem.
A Steam Machine FHD és 1440p gép lesz (meg indie-re 4k), amivel a Valve a jelenlegi gamer sweet spotot be is lőtte abszolút jól.
Tl, dr: Továbbra sincs konkurenciája, még csak mutatóba se, mert nagyobban, hangosabban, magasabb teljesítménnyel bárki tudja, de ilyen form factorban senki más egyelőre.
-
stefi76
aktív tag
Érdekesség, tendecia vonalnak gondolom majd a videókártyák esetében, leginkább 9060XT esetében leginkább, itt egy hozzászólás egy SM-es témájú videó alól:
"Thanks to steam machine pricing, a MiniITX build in a K39 case off Amazon is suddenly extreme value. You can slap together a 9600x/9060xt with identical memory and storage for about $1090, and get 50-70% more performance. Edit- Amazon pricing went up to $1150 after prime day sales ended. Point still stands though.
Erről filóztam egy magyar YT-s videós srác oldalán, hogy nem fogsz - tömegével - összerakni ilyet, se nem a használt, se nem az új piacról. Mert egész egyszerűen egy-két egyedi összerakás lesz, de egyszerűen ha beindul egy ilyen "rakjunk össze jobb "Steam Machine"-t mindenki, az nem fog bejönni, mert használtpiacon nincs ennyi illetve mind a két piac - használt és új is - elkezdi akkor beárazni a nagyobb keresletet, hogy: akkor adj érte többet, ha annyira kell.
Én azt mondom, hogy max egy-két hét és felmegy a 9060XT - illetve 7600 XT, bár nálunk nem láttam újonnan már - ára is biztosan. Ha ilyen ütemben akarják másolni illetve ráülve erre a vonalra a "másolatokat" a vállalkozó cégek, emberek.
Megszavazok egy ilyen trendet, de meglátjuk.
Egyébként ahogy nézem a további hozzászólásokat nagyon sok ezen témával mai videók alatt: nagyon sokan rendeltek és kapják vissza mailt, hogy oké, vettük az adást.Szóval úgy tűnik: sikeres lesz ez így is.
Mert ahogy van ez: nem tudják megcsinálni ugyan így. Kész. Nincs ez a méret, ez a fogyasztás - hőtermelés - csend és teljesítmény így tömegtermékként(!).És most esik ez le, hogy itt van olyasmi szerintem, hogy: igényesség így egyben.
Na de mindegy, ez az én filózásom ebben, meglátjuk a következőket, minden esetre ide teszem, ha nem gond a mai dátummal nálunk az országban ezek:
9060XT legolcsóbb első kettő most:

Aztán meglátjuk, merre megyünk, ha bejön a dolog, hogy nekiugranak sokan kerek e földön....
-
peet05
senior tag
Legjobb lesz, ha semmi se lesz.
Az SM nem kell, mert gyenge és drága, az épített meg úgyse lesz olyan, mint az SM. Melegszik majd, zajos lesz, mókolni kell időnként vele. Pont azért tértem anno át konzolra, hogy ne kelljen cserélgetni, frissítgetni, kompatibilitással szarozni, driverezni. Bekapcs és megy. Zárt rendszer, hibátlanul.
Félre ne értsd, teljesen rendben van a DIY, csak az összeválogatása a hardvereknek nem könnyű ebben, vagy hasonló méretben. Lehet SM közelében lenni csendességben, úgy, hogy a teljesítmény jóval meghaladja a Machine-ét.
Ehhez kell egy kis beállítás, amit legjobb esetben egyszer kell megcsinálni. Ehhez hozzáteszed a SteamOS-t, és kész.
A másik oldalról megközelítve a Machine pont ezektől "kímél" meg, mert megtervezve, készen kapod. Persze, nincs akkora powa benne, de nem is a legalja teljesítményről beszélünk.
Sajnos a megjelenés időzítése nem a legjobb, de ezzel nem tudunk mit kezdeni. -
Ctrl+Alt~Del
őstag
Nem Neked kellett volna észrevenni, hanem aki az ajánlatot küldte az eredeti felállással, hogy oda az Asus nem lesz jó.
Csak azért kérdőjelezek, mert Neked egy olyan gép kell, ami bekapcs-használ.
A Machine az egyedi tervezésnek köszönhetően halk marad terhelésnél, és csak használod, nem kell mókolni semmit.
A DIY cuccoknál sokmindent figyelembe kell venni. Egy-két dolgot updatelt (06/25) a srác a videóban, amit linkeltél, olvasd el a leírást. Nem véletlenül említettem a BIOS beállításokat.Egyben építve 3 év lesz. Külön-külön vásárolva (terméktől függően), lehet akár több is, termékenként.
Pl. van olyan SSD, amire 5 év. RAM lehet akár élettartam is. Táp 5-10 év is lehet. Stb.Legjobb lesz, ha semmi se lesz.
Az SM nem kell, mert gyenge és drága, az épített meg úgyse lesz olyan, mint az SM. Melegszik majd, zajos lesz, mókolni kell időnként vele. Pont azért tértem anno át konzolra, hogy ne kelljen cserélgetni, frissítgetni, kompatibilitással szarozni, driverezni. Bekapcs és megy. Zárt rendszer, hibátlanul.
-
peet05
senior tag
Ooops, fel sem tűnt.
Megkérdeztem, egyben szerelve így 3 év garit adnak rá, ha külön veszem az alkatrészeket, nem ennyi.Nem Neked kellett volna észrevenni, hanem aki az ajánlatot küldte az eredeti felállással, hogy oda az Asus nem lesz jó.
Csak azért kérdőjelezek, mert Neked egy olyan gép kell, ami bekapcs-használ.
A Machine az egyedi tervezésnek köszönhetően halk marad terhelésnél, és csak használod, nem kell mókolni semmit.
A DIY cuccoknál sokmindent figyelembe kell venni. Egy-két dolgot updatelt (06/25) a srác a videóban, amit linkeltél, olvasd el a leírást. Nem véletlenül említettem a BIOS beállításokat.Egyben építve 3 év lesz. Külön-külön vásárolva (terméktől függően), lehet akár több is, termékenként.
Pl. van olyan SSD, amire 5 év. RAM lehet akár élettartam is. Táp 5-10 év is lehet. Stb. -
Ctrl+Alt~Del
őstag
-
peet05
senior tag
A 2 slot-os, max. 200mm-es helyre, hogyan fogják beilleszteni a 2,5 slot-os, 202mm-es vga-t, arra kíváncsi leszek.
A halk/hangos dolog nekem is kérdéses egyelőre.
Ez a vga Powercolor, amit beszerel, a leírásodban Asus szerepelt.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Teljesítményben felette lesz, de nekem egy-két kérdőjel van:
A 2 slot-os, max. 200mm-es helyre, hogyan fogják beilleszteni a 2,5 slot-os, 202mm-es vga-t, arra kíváncsi leszek.
RAM-nak inkább 6000MHz, CL30 G.Skill Flare X5
BIOS-ban nem tudom, hogy mennyire lehet testreszabni/optimalizálni a hardvereket
Mennyire lesz halk, az eddig látott SM tesztekhez képest.
Egyelőre ennyi.A 2 slot-os, max. 200mm-es helyre, hogyan fogják beilleszteni a 2,5 slot-os, 202mm-es vga-t, arra kíváncsi leszek.
A halk/hangos dolog nekem is kérdéses egyelőre.
-
peet05
senior tag
Megkerestem két PC boltot, hogy tegyenek össze egy SM-szerű mini PC-t, amin a Steam OS futna. Megérkezett az első ajánlat.
Tekintettel arra, hogy hóthülye vagyok a PC-s hardverekhez, valaki véleményezné ezt? A Steam Machine-hez képest teljesítményben mit tudna ez, illetve ár/érték arányban?
Teljesítményben felette lesz, de nekem egy-két kérdőjel van:
RAM-nak inkább 6000MHz, CL30 G.Skill Flare X5
BIOS-ban nem tudom, hogy mennyire lehet testreszabni/optimalizálni a hardvereket
Mennyire lesz halk, az eddig látott SM tesztekhez képest.
Egyelőre ennyi. -
stefi76
aktív tag
Köszi, sejtettem, hogy külön összeválogatva olcsóbb lesz, kérdés, hogy olyankor mi van a garival. Mert szerintem így egyben lehet 3 év, alkatrészenként meg majd csak 1 vélhetően.
Nem tudom, ez részemről sajnos passz.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Köszi, sejtettem, hogy külön összeválogatva olcsóbb lesz, kérdés, hogy olyankor mi van a garival. Mert szerintem így egyben lehet 3 év, alkatrészenként meg majd csak 1 vélhetően.
-
stefi76
aktív tag
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
-
Crus
addikt
Ez szimpla hatékonyság, évtizedes távlatban ezért dolgozom kizárólag combos notikon. Meglehet erősebb a gpu-d, de számomra teljesen felesleges lenne, hisz mindig akad handheld és jobb konzol is a környezetemben.
Összességében értem ahogy mérlegelsz és van igazság abban, amiket írsz pro/kontra, azonban az a típusú egyensúly, amiről fentebb is megírtam a saját tapasztalásom, a nagy átlagjózsef végfelhasználók számára egy kellemes és kiegyensúlyozott eszközt nyújt majd a mindennapokra.
Így összefoglalva zseniális és okos kis kütyü az, amivel próbálkozik (akár sokadjára) a steam/valve. Szeretem az ilyen jellegű cégeket és eszközöket, ezek tartalmaznak hozzáadott értéket a reményeim szerint akár a jövőt illetően is.
Ami engem összességében lenyűgözött az egyszerűen az, hogy kicsi a bors, de erős, és piszkosul jól össze van rakva. Látszik, hogy 13 évvel később nagyon is képben vannak már. Kíváncsi leszek, jut-e belőle fiamnak, levél az jött, hogy: "You're officially in the reservation queue for Steam Machine 512GB".
-
Crus
addikt
Én szimplán hd-ben játszom 19 colon, max ha egyszer úgy adódna, akkor oled lenne csere de az is 20 col alatt és max full HD-ra.
És ott néztem a teszteket, van egy ilyen képem:
És megnéztem a komponenseket ha új gép lenne, akkor ott vagyok, hogy szerintem még többe is kerülne egy asztali, mint a SM. És igényesebb és kevesebbet eszik és kisebb zaj és alacsonyabb hőtermelés. És kisebb hely is, persze.
Ez egyfajta PC-s "svájci óra" minőség szerintem.
Azt mondom.
És egyre inkább egy nagyon is megérő dolognak kezd tűnni, ha nem a nyers kakaó számít és a pénz aránya azzal, hogy kihagyunk minden más szempontot a dologból. De azt mondom, hogy talán - talán(!) - az sem igaz, hogy pusztán a nyers kakaó és pénz arányával lehet ezt a teljesítményt - új - alkatrészekből összerakni, új gépként.Szóval érdekes. És ne felejtsük el: most indult megint drágulási mizéria újfent. Ez még egy kis adalék, ami változtathat a nézeten, mennyire is valós az, hogy ez drága illetve "xar".
Nálunk a gyerkőcnek gyak. 1080p-re kell, azt meg nagyon nagyon tudni fogja bármiben.
Az 750€-s elképzelt ár amiről netszerte regéltek az nagy változásokat lett volna képes indukálni a piacon, így ez szerintem elmarad.Amúgy folyamatosan benne van a fejemben egy olyan iroda képe, ahol ilyen vasak szaladnak, sőt CAM/CAM-re is ez már bőven használható.
-
Crus
addikt
-
wasd.hu
senior tag
Ez a maszlag duma. Majd sorsolnak azok között, akkor sorban vannak, gondolom erről lesz külön értesítés.
Én még a sorba se jutottam be. :-D
Az szép. Elkapkodják
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Kapott valaki visszaigazolást, hogy jön a gépe vagy csak a szokásos maszlag duma ?
"Hivatalosan is a(z) 512 GB-os Steam Machine Steam Controllerrel foglalási sorában vagy"
Ez a maszlag duma. Majd sorsolnak azok között, akkor sorban vannak, gondolom erről lesz külön értesítés.
Én még a sorba se jutottam be. :-D
-
ImpersonatoR
addikt
Kapott valaki visszaigazolást, hogy jön a gépe vagy csak a szokásos maszlag duma ?
"Hivatalosan is a(z) 512 GB-os Steam Machine Steam Controllerrel foglalási sorában vagy"
-
wasd.hu
senior tag
Bizony... nálam a 4080S, ha télen rákapcsol és a fűtés éppen offos, még akkor is érezhetően és mérhetően is emel a hőfokon. Nincs ebben mondjuk nagy magic, repkednek a sok 100 wattok.
És akkor mondok még egy Steam Machine pozitívumot, helyre billentem a mérleget:
Áram. Nyilván nem nagyon érdekli egy milliós konfigon játszadozó gamert, hogy a PC-je 4-5k-val megtolja hó végén az áramszámlát, de a Steam Machine ezen a téren is faragni fog a sztorin jelentősen az világosan látszik.
Ez szimpla hatékonyság, évtizedes távlatban ezért dolgozom kizárólag combos notikon. Meglehet erősebb a gpu-d, de számomra teljesen felesleges lenne, hisz mindig akad handheld és jobb konzol is a környezetemben.
Összességében értem ahogy mérlegelsz és van igazság abban, amiket írsz pro/kontra, azonban az a típusú egyensúly, amiről fentebb is megírtam a saját tapasztalásom, a nagy átlagjózsef végfelhasználók számára egy kellemes és kiegyensúlyozott eszközt nyújt majd a mindennapokra.
Így összefoglalva zseniális és okos kis kütyü az, amivel próbálkozik (akár sokadjára) a steam/valve. Szeretem az ilyen jellegű cégeket és eszközöket, ezek tartalmaznak hozzáadott értéket a reményeim szerint akár a jövőt illetően is.
-
stefi76
aktív tag
Bizony... nálam a 4080S, ha télen rákapcsol és a fűtés éppen offos, még akkor is érezhetően és mérhetően is emel a hőfokon. Nincs ebben mondjuk nagy magic, repkednek a sok 100 wattok.
Áram. Nyilván nem nagyon érdekli egy milliós konfigon játszadozó gamert, hogy a PC-je 4-5k-val megtolja hó végén az áramszámlát, de a Steam Machine ezen a téren is faragni fog a sztorin jelentősen az világosan látszik.
Én szimplán hd-ben játszom 19 colon, max ha egyszer úgy adódna, akkor oled lenne csere de az is 20 col alatt és max full HD-ra.
És ott néztem a teszteket, van egy ilyen képem:
És megnéztem a komponenseket ha új gép lenne, akkor ott vagyok, hogy szerintem még többe is kerülne egy asztali, mint a SM. És igényesebb és kevesebbet eszik és kisebb zaj és alacsonyabb hőtermelés. És kisebb hely is, persze.
Ez egyfajta PC-s "svájci óra" minőség szerintem.
Azt mondom.
És egyre inkább egy nagyon is megérő dolognak kezd tűnni, ha nem a nyers kakaó számít és a pénz aránya azzal, hogy kihagyunk minden más szempontot a dologból. De azt mondom, hogy talán - talán(!) - az sem igaz, hogy pusztán a nyers kakaó és pénz arányával lehet ezt a teljesítményt - új - alkatrészekből összerakni, új gépként.Szóval érdekes. És ne felejtsük el: most indult megint drágulási mizéria újfent. Ez még egy kis adalék, ami változtathat a nézeten, mennyire is valós az, hogy ez drága illetve "xar".
-
Crus
addikt
"Egy ilyen kis kocka hőterhelése a helyiségben elenyésző"
Itt van a lábam mellett 30-40 cm-re a PC-m. Múlt héten játszom és nézem, hogy mi a franc ez a hőérzet, miért állt meg a forró levegő mellettem. Van egy 80 wattos tdp-s proci meg 125 wattos tdp-s kártya. Meg a maradék apró. Na de a lényeg, hogy annyira lehetett most érezni, hogy az, hogy játszom és bemelegszik így kompletten a gép oldala - is - és ontja a hőt, eszméletlen. Nem is merek vele játszani komoly gamekkel most!
30 fokig fel sem tűnt, hogy milyen meleget ad. Most, hogy már nehezebben vonja el a környezet a termelt hőt, most lehet igazán érezni, ahogy melegszik a - PC - ház is, hogy mennyit számít egy ilyen nagy és asztali gép hőtermelése ilyenkor.
És ahogy elmélkedem rajta, ennek a felét - a fogyasztása végett - szerintem simán elveszi ez a gép ugyan olyan teljesítmény mellett.
Igazából az van, hogy itt ha nagyon forgatom magamban a dolgot, akkor csak van egy igényesség és odafigyelés ebben, legyen bármilyen túlárazottnak tűnő. Szerintem inkább ez itt az, ami az "letisztult, igényes" szavakat lefedi és megkéri az árát.
-
stefi76
aktív tag
"Egy ilyen kis kocka hőterhelése a helyiségben elenyésző"
Itt van a lábam mellett 30-40 cm-re a PC-m. Múlt héten játszom és nézem, hogy mi a franc ez a hőérzet, miért állt meg a forró levegő mellettem. Van egy 80 wattos tdp-s proci meg 125 wattos tdp-s kártya. Meg a maradék apró. Na de a lényeg, hogy annyira lehetett most érezni, hogy az, hogy játszom és bemelegszik így kompletten a gép oldala - is - és ontja a hőt, eszméletlen. Nem is merek vele játszani komoly gamekkel most!
30 fokig fel sem tűnt, hogy milyen meleget ad. Most, hogy már nehezebben vonja el a környezet a termelt hőt, most lehet igazán érezni, ahogy melegszik a - PC - ház is, hogy mennyit számít egy ilyen nagy és asztali gép hőtermelése ilyenkor.
És ahogy elmélkedem rajta, ennek a felét - a fogyasztása végett - szerintem simán elveszi ez a gép ugyan olyan teljesítmény mellett.
Igazából az van, hogy itt ha nagyon forgatom magamban a dolgot, akkor csak van egy igényesség és odafigyelés ebben, legyen bármilyen túlárazottnak tűnő. Szerintem inkább ez itt az, ami az "letisztult, igényes" szavakat lefedi és megkéri az árát.
-
Crus
addikt
Hát nem igazán... és nagyon fairnek se mondanám azt, hogy most ezen a körön rommá keresik magukat. A következőn meg kevésbé. Azt írtam, hogy azt gondolom, hogy ők így gondolkodnak.
De hozok még egy Steam Machine előnyt tekintettel erre a dermesztően hideg időjárásra: Egy ilyen kis kocka hőterhelése a helyiségben elenyésző. Bőven kiváltható vele akár időlegesen egy nagyobb vas. Persze, a klíma mindent megold, de sok esetben be sem kell kapcsolni, vagy elég később bekapcsolni, ha egy ilyen gépen nyomulsz. Nem véletlen, hogy nyáron szívesebben tolom NSW-el, mint PC-vel, ami simán 2 fokot lök a mancave hőmérsékletén, ha nem aktív éppen a klíma.
-
wasd.hu
senior tag
"fair play téma miatt. Így mindenkinek drága, így döntöttem"
Wáó, akkor mégiscsak érzik azt az ütőeret
-
stefi76
aktív tag
Nem is beszélve arról, hogy ha kijön egy emu, elviszi azt is, vélhetőleg.
-
Crus
addikt
Vajon kell ezt fejleszteni? Persze... mindig jó a még több, de igazából ez a kocka, a Steam könyvtár 99.9%-át abszolút kellemesen viszi (nem 4k-ban).
A NSW2 cirka 3x gyengébb vas és a Nintendo cirka 8 évre tervez vele... Igen, az hibrid, de azt se kevesen használják dokkolva.
-
Crus
addikt
Kb. így a korrekt a hozzáállás.
GN, DF-eket néztem elsősorban. Nem tudod mivel helyettesíteni, mert vagy ebben, vagy abban kompromisszumos lesz a történet. Persze, nem vagyok szemellenzős, ár/érték arányban nem lett jó, de ha a többi tulajdonságát összeadod, nálam is felé billen a mérleg, úgy, hogy perpill nekem nem kell/nincs rá szükségem, de azt, hogy jól sikerült, elismerem.
Steam stat szerint a felhasználók 65-70%-a gyengébb, vagy hasonló teljesítményű géppel bír, mint a Machine. Elsősorban őket célozta meg a Valve.
Az időzítés szerencsétlen, és az árazás olyan, amilyen, ez van. Akinek pont ez kell, megveszi.
Ezt pedig a Deck topikból idézem:
"Úgy látszik a Steam Machinenak van egy pozitív mellékhatása. Legújabb Steam updateben írtak remote playel kapcsolatos változtatásokat. Gondoltam kipróbálom, hogy szuperál és jelentem a steam remote play olyan minőségben működik mint az artemis apollo páros! Ráadásul nem csak lokális hálózaton hanem interneten keresztül is! Kirpóbáltam decken és androidos mobilon is!
Gondolom azért lett rajta faragva, hogy a Steam Machine-> Steam Deck ökoszisztéma még jobb legyen, de ez óriási pozitívum! Lehet reklámozniuk kellene, mert ég és föld a minőség ezelőtthöz képest, és ha az emberek tudnák, hogy végre használható sokkal többen tolnák így.
Windows 11-es gépen fut a Steam nálam."
A RAM, meg azért sikerült így, mert a beszerzés nehézkes volt, de ezt írták is a mérnökök.
GN most fogja majd tovább tesztelni, hogy dual channel-el hogyan muzsikál a történet.Nekem személy szerint dettó nem kell. Kicsit sem. De ebben a percben is tolja a fiam egy Steam Decken és vékonka' már az a gép az ő növekvő igényeinek.
Ha nem lenne hájend' közeli PC-m, akkor se ezt választanám, mert pakolnék össze magamnak valami jót. Ha kevés a ló meg hozzá a vé, akkor se ezt választanám, hanem dettó pakolnék össze valami jobbat, de olcsóbban.
Az árazást azért kemény téma, mert ahogy fentebb írtam, a Valve ezen most nagyon nagyon vastagon keres, hiszen betáraztak a krízis előtt és most krízis közbeni árakon debütál a vas. De nyilván megértem őket... ha most 750€-s áron kezdenék árulni a gépet 30 mp alatt lenne sold out és utána le kéne nyeletni a többi vásárlóval, hogy bocsi, 300 ojrót dobunk rá, mert az már az újabb beszerzésből lenne. Ez üzlet. Pontosan ugyan így jártam volna el és nem elsősorban a profit miatt, hanem az egységes és a fair play téma miatt. Így mindenkinek drága, így döntöttem, pont.
Nekem a stream nagyon no go zóna. Ha már megy egy gép, akkor azon tolom, nem kell egy másik, főleg nem egy bélyeg méretű kijelzővel. NSW 1 és NSW 2 is 99%-ban dokkolt módban ment és megy.
-
Tin
veterán
Igen, de egy gamernek (single gamerről beszélek főleg), másodlagos a CPU powa, ellenben a GPU erővel.
Igen, egy alsó középkat PC, de ilyen össz teljesítménnyel, ekkora méretben én nem látok más alternatívát egyelőre. Itt a GPU powa mellett a kis méret és a CSENDES üzem szerintem egy igazán vonzó tulajdonság.
Nálunk a nejem + fiam most úgy használják a nagy kijelzőt, hogy azon van egy 99%-ban dockolt Deck, meg egy olyan mini PC, ami netezésre, YT-ra, FB-ra kényelmes, wireless bill egérrel. Ezt úgy látom a SM úgy váltja ki, hogy jóval kevesebb helyre lesz ott szükség és a zajtól se kell tartani.
Arra céloztam, hogy ennyi pénzért egy gamer erősebb vasat vesz a méret rovására. Ez casual gamereknek jó, de azoknak egy modernebb IGPU is teljesen megfelelő. Ezt még fejleszteni se lehet, és ahhoz képest még drága. De akinek tetszik úgyis megveszi.
-
Crus
addikt
Annyit azért tegyünk hozzá, hogy a ez csak addig igaz, amig a VGA-t is beleszámítod. Ha csak a CPU teljesítményt nézed, akkor a piacon lévő Mini PC-k lazán leverik ezt negyedakkora térfogatból. És ugye itt merül fel a kérdés, hogy oké, hogy ez GPU-ban erősebb, de voltaképp még így is csak egy alsó-középkategóriás PC.
Ezt nem fikázásként mondom, mert ha PONT ILYET akar valaki, akkor tényleg szuper, bennem inkább az merül fel, hogy mégis miért akarna valaki pont ilyet ennyiért.
Igen, de egy gamernek (single gamerről beszélek főleg), másodlagos a CPU powa, ellenben a GPU erővel.
Igen, egy alsó középkat PC, de ilyen össz teljesítménnyel, ekkora méretben én nem látok más alternatívát egyelőre. Itt a GPU powa mellett a kis méret és a CSENDES üzem szerintem egy igazán vonzó tulajdonság.
Nálunk a nejem + fiam most úgy használják a nagy kijelzőt, hogy azon van egy 99%-ban dockolt Deck, meg egy olyan mini PC, ami netezésre, YT-ra, FB-ra kényelmes, wireless bill egérrel. Ezt úgy látom a SM úgy váltja ki, hogy jóval kevesebb helyre lesz ott szükség és a zajtól se kell tartani.
-
dreamscape
csendes tag
Nyilván néztetek teardown videókat.
Megint dicsérni jöttem... a végén meg nem.
Amikor 2013-ban csúfosat bukott a gép, előre megmondtam mi lesz vele az egyik fő gond (még cikket is kanyarítottam róla). A visító kis "noti" venti, ami teljesen röhejes volt nem csak a SM-ben, de az összes kis mini/barebone gépben. Két ilyen gépen is volt, egy AMD és egy ION alapú... utóbbi volt a gyengébb, de a vitte a killa samplet, így a kis ION csodájára jártak anno.
A Valve viszont nagyon is tanult a sztoriból, mert megalkották a valaha volt legkisebb, de legerősebb PC-t, ami gyakorlatilag egy böszme nagy hűtőventi köré/alá épített vas. Bárhogy is faragom, bárhogy is nézegetem, ez pontosan olyan, amilyet elképzeltem!
Szenzációsak a terheléskor mért decibel értékek is. Persze, persze, lehet jönni azzal (és nálam is érv!), hogy olcsóbban összerakunk egy random PC-t, ami powában elveri, de itt a MÉRET és a teljesítmény együtt az nagyon is elismerésre méltó!
Az már csak hab a tortán, hogy eléggé moduláris a cucc, könnyen és gyorsan szerelhető, QR kód mindenhol az alkatrészekhez!
(Hagyjuk a PS5-öt is ki a képből de sürgősen, mert a PS5 egy b. nagy dög, ráadásul nem éppen a szegény ember gépe, hiszen azon a khm... homebrew nem fog menni.)
Nekem az ~52 TFLOPS vas mellé nyilván röhejes lenne ilyen, de fiamnak az első perctől tervben volt és marad is. Egyrészt mert lusta vagyok neki egy nagyobb gépet építeni, másrészt mert gyűlölöm a gamer notik süvöltését, amikor már a desktopon rákapcsol a venti, harmadrészt nem nagyon van ott hely ahová tenném... viszont 100% lesz Win támogatás is, és így Dual Boot így végre mehet onnan a dockolt Steam Deck, meg a tv-re kötött mini PC és egyetlen eszközzel kiváltok kettőt, ráadásul cirka 4x nagyobb teljesítmény instant beugrik.
Mondok IRL egy sztorit még ehhez... akinek vagy kisebb gyerkőce az tudja jól, hogy milyenek tudnak lenni. Mikor megjelent a kiddo mondja, hogy HZD Lego akármivel akar játszani... akkor néztem az árát valami 26k körül kezdett!
Megegyeztem vele, hogy "kifőzzük a fazékban", ha tetszik neki megkapja. 2.5 órát tolta, azt mondta tetszik neki, vegyük meg. Voltam olyan bölcs hál' égnek, hogy aznapra hagytam a dolgot, másnap tolta 1 órát, majd közölte, hogy ez hulladék. Shift+del.
Demo nem volt hozzá, nem tudom azóta lett-e hozzá. Szóval, ja... vannak itt még olyan előnyök, ami Voldemort, nem nagyon beszélünk róla.
De legyen flame is: Valve b+! Dual Channelről nem hallottatok még? 1 db. modul a 2 slotos gépben? Nooooomális'?

(Olyan 70-75k bruttó bele +16GB RAM és nem igazán fog belőle profitálni a gép, mert ez továbbra se egy 4k rdy vas, inkább 1440p-nek mondanám... persze régi címekkel 4k, ok... a PS5 meg nyócká' rajta vót' a dobozon. Lál.)De legyen flame is: Valve b+! Dual Channelről nem hallottatok még? 1 db. modul a 2 slotos gépben? Nooooomális'?

A Steam Machine review units vegyesen voltak single és dual channel verziók, de a first batch csak single channel lesz az árak minél alacsonyabban való tartása, és egyáltalán a beszerzési lehetőségek miatt.
Az eredeti koncepció és a jelenlegi törekvés is a dual channel RAM kiépítés, szóval a későbbi szériákban (optimális esetben) az várható már.
-
Tin
veterán
Amikor 2013-ban csúfosat bukott a gép, előre megmondtam mi lesz vele az egyik fő gond (még cikket is kanyarítottam róla). A visító kis "noti" venti, ami teljesen röhejes volt nem csak a SM-ben, de az összes kis mini/barebone gépben. Két ilyen gépen is volt, egy AMD és egy ION alapú... utóbbi volt a gyengébb, de a vitte a killa samplet, így a kis ION csodájára jártak anno.
A Valve viszont nagyon is tanult a sztoriból, mert megalkották a valaha volt legkisebb, de legerősebb PC-t, ami gyakorlatilag egy böszme nagy hűtőventi köré/alá épített vas. Bárhogy is faragom, bárhogy is nézegetem, ez pontosan olyan, amilyet elképzeltem!
Szenzációsak a terheléskor mért decibel értékek is. Persze, persze, lehet jönni azzal (és nálam is érv!), hogy olcsóbban összerakunk egy random PC-t, ami powában elveri, de itt a MÉRET és a teljesítmény együtt az nagyon is elismerésre méltó!
Az már csak hab a tortán, hogy eléggé moduláris a cucc, könnyen és gyorsan szerelhető, QR kód mindenhol az alkatrészekhez!
(Hagyjuk a PS5-öt is ki a képből de sürgősen, mert a PS5 egy b. nagy dög, ráadásul nem éppen a szegény ember gépe, hiszen azon a khm... homebrew nem fog menni.)
Nekem az ~52 TFLOPS vas mellé nyilván röhejes lenne ilyen, de fiamnak az első perctől tervben volt és marad is. Egyrészt mert lusta vagyok neki egy nagyobb gépet építeni, másrészt mert gyűlölöm a gamer notik süvöltését, amikor már a desktopon rákapcsol a venti, harmadrészt nem nagyon van ott hely ahová tenném... viszont 100% lesz Win támogatás is, és így Dual Boot így végre mehet onnan a dockolt Steam Deck, meg a tv-re kötött mini PC és egyetlen eszközzel kiváltok kettőt, ráadásul cirka 4x nagyobb teljesítmény instant beugrik.
Mondok IRL egy sztorit még ehhez... akinek vagy kisebb gyerkőce az tudja jól, hogy milyenek tudnak lenni. Mikor megjelent a kiddo mondja, hogy HZD Lego akármivel akar játszani... akkor néztem az árát valami 26k körül kezdett!
Megegyeztem vele, hogy "kifőzzük a fazékban", ha tetszik neki megkapja. 2.5 órát tolta, azt mondta tetszik neki, vegyük meg. Voltam olyan bölcs hál' égnek, hogy aznapra hagytam a dolgot, másnap tolta 1 órát, majd közölte, hogy ez hulladék. Shift+del.
Demo nem volt hozzá, nem tudom azóta lett-e hozzá. Szóval, ja... vannak itt még olyan előnyök, ami Voldemort, nem nagyon beszélünk róla.
De legyen flame is: Valve b+! Dual Channelről nem hallottatok még? 1 db. modul a 2 slotos gépben? Nooooomális'?

(Olyan 70-75k bruttó bele +16GB RAM és nem igazán fog belőle profitálni a gép, mert ez továbbra se egy 4k rdy vas, inkább 1440p-nek mondanám... persze régi címekkel 4k, ok... a PS5 meg nyócká' rajta vót' a dobozon. Lál.)Annyit azért tegyünk hozzá, hogy a ez csak addig igaz, amig a VGA-t is beleszámítod. Ha csak a CPU teljesítményt nézed, akkor a piacon lévő Mini PC-k lazán leverik ezt negyedakkora térfogatból. És ugye itt merül fel a kérdés, hogy oké, hogy ez GPU-ban erősebb, de voltaképp még így is csak egy alsó-középkategóriás PC.
Ezt nem fikázásként mondom, mert ha PONT ILYET akar valaki, akkor tényleg szuper, bennem inkább az merül fel, hogy mégis miért akarna valaki pont ilyet ennyiért.
-
.Ishi.
aktív tag
En is szemeztem vele (nagyon tetszik a form factor, illetve Deck-tulajkent mar siman megszoktam a SteamOS-t), de mivel mar van egy kis ITX gepem a TV alatt (ami valamennyivel erosebb nala), illetve latva az arat, inkabb kihagytam.
Ahogy irtatok, az idozites nagyon kitolt a Valve-val - a launch utani interjukbol azert kiderult par erdekesseg:
- eredetileg €750 korul araztak be a belepo modellt
- a single stick memoria a RAM hiany eredmenye, a beszallito lenyegeben csak annyit mondott nekik, hogy "ha ez sem kell, akkor csá"Sokan szerintem elfelejtik, hogy a Valve nem egy Sony vagy Microsoft - nem fogjak veszteseggel arulni a hardvereiket, es ezt vegig nyiltan kommunikaltak. A Microsoft epp most emelt arat, es nem lennek meglepodve, ha Sony is hamarosan kovetne. Egyelore ennek a DRAM-tarolokapacitas hianynak nem latni a veget.
Sebaj, majd egy esetleges Steam Machine 2-re kivancsi leszek.
-
peet05
senior tag

(Olyan 70-75k bruttó bele +16GB RAM és nem igazán fog belőle profitálni a gép, mert ez továbbra se egy 4k rdy vas, inkább 1440p-nek mondanám... persze régi címekkel 4k, ok... a PS5 meg nyócká' rajta vót' a dobozon. Lál.)Kb. így a korrekt a hozzáállás.
GN, DF-eket néztem elsősorban. Nem tudod mivel helyettesíteni, mert vagy ebben, vagy abban kompromisszumos lesz a történet. Persze, nem vagyok szemellenzős, ár/érték arányban nem lett jó, de ha a többi tulajdonságát összeadod, nálam is felé billen a mérleg, úgy, hogy perpill nekem nem kell/nincs rá szükségem, de azt, hogy jól sikerült, elismerem.
Steam stat szerint a felhasználók 65-70%-a gyengébb, vagy hasonló teljesítményű géppel bír, mint a Machine. Elsősorban őket célozta meg a Valve.
Az időzítés szerencsétlen, és az árazás olyan, amilyen, ez van. Akinek pont ez kell, megveszi.
Ezt pedig a Deck topikból idézem:
"Úgy látszik a Steam Machinenak van egy pozitív mellékhatása. Legújabb Steam updateben írtak remote playel kapcsolatos változtatásokat. Gondoltam kipróbálom, hogy szuperál és jelentem a steam remote play olyan minőségben működik mint az artemis apollo páros! Ráadásul nem csak lokális hálózaton hanem interneten keresztül is! Kirpóbáltam decken és androidos mobilon is!
Gondolom azért lett rajta faragva, hogy a Steam Machine-> Steam Deck ökoszisztéma még jobb legyen, de ez óriási pozitívum! Lehet reklámozniuk kellene, mert ég és föld a minőség ezelőtthöz képest, és ha az emberek tudnák, hogy végre használható sokkal többen tolnák így.
Windows 11-es gépen fut a Steam nálam."
A RAM, meg azért sikerült így, mert a beszerzés nehézkes volt, de ezt írták is a mérnökök.
GN most fogja majd tovább tesztelni, hogy dual channel-el hogyan muzsikál a történet. -
wasd.hu
senior tag

(Olyan 70-75k bruttó bele +16GB RAM és nem igazán fog belőle profitálni a gép, mert ez továbbra se egy 4k rdy vas, inkább 1440p-nek mondanám... persze régi címekkel 4k, ok... a PS5 meg nyócká' rajta vót' a dobozon. Lál.)Lál.
Jó volt olvasni a sorokat. -
Crus
addikt

(Olyan 70-75k bruttó bele +16GB RAM és nem igazán fog belőle profitálni a gép, mert ez továbbra se egy 4k rdy vas, inkább 1440p-nek mondanám... persze régi címekkel 4k, ok... a PS5 meg nyócká' rajta vót' a dobozon. Lál.) -
wasd.hu
senior tag
+1
látod ebben sincs köztünk vita.Ugyanakkor nagy sajtóviszhang és több fórum is tele volt ezzel, kókler módon végezték a a kötelező szolgáltatást, nem egy tag karcosan kapta vissza a techet és sajnos mo-n is akadt pár ilyen jellegű "markaszerviz". Remélem javult azóta, nem dolgozom velük.
-
Crus
addikt
Így én is küldök neked bármit szívesen. Küldöd a notidat, de nem gyári, mondjuk 1TB SSD-vel, garban cserélem a lapot - ha az volt a baja -, kapod vissza SSD nélkül.
2026-ban pedig rendkívül visszás egy cégre nézve, ha ennyire letojja a bolygót, hogy kukáz inkább, mint megpróbálná javítani.
-
wjbhbdux
veterán
-
wasd.hu
senior tag
igazából túl vagyok ezen... nem érdekel, nem akarom figyelni mikor jön update, nem akarom bütykölni és nem akarok azon aggódni, hogy mikor merül le a gépem csutkára, mert úgy felejtettem (minap s megtörtént.... simán nem ment el aludni szerintem). Amit az MS pluszba nyújt az bőven elég lesz VM-en keresztül is.
+1
Adom -
sad_Vamp
őstag
igazából túl vagyok ezen... nem érdekel, nem akarom figyelni mikor jön update, nem akarom bütykölni és nem akarok azon aggódni, hogy mikor merül le a gépem csutkára, mert úgy felejtettem (minap s megtörtént.... simán nem ment el aludni szerintem). Amit az MS pluszba nyújt az bőven elég lesz VM-en keresztül is.
-
nincsnév007
addikt
-
wasd.hu
senior tag
-
wasd.hu
senior tag
milyen játékok 300-400 gb?
mk1 pl
-
nincsnév007
addikt
PS5 játékokat néztem, ma már lazán belenyalnak a 300~400GB+ ba is, abban az esetben, ha minden patchot belepakolsz.
Ezt be lehet rántani nagyon max 70~100 GB méretbe egy normális image formátummal. Játék ugyanúgy fut, lagot nem okoz, de valamiért az optimalizálás a Nintendo-n kívül mindig elmarad. Ilyen szempontból tényleg nudli az 512, de még az 1024 és 2048 GB is!
milyen játékok 300-400 gb?
-
Crus
addikt
Steam Deck RMA kapcsán levelezett egy srác a Steam Supporttal, a kérdés pedig a 3d party SSD-re irányult, és ezt a választ kapta:
Hi there,
We require the original 256GB SSD to be installed for the RMA.
If you send the Steam Deck with the 1TB SSD installed, there's a chance that the repair center may not return the 3rd party SSD.
If you have any further questions, please let us know - we will be happy to assist you.
Steam Support Gerv
Ennek tükrében mindenki döntsön maga.
Én ha feltétlenül cserélni szeretném a meghajtót, akkor mindenképpen megőrizném az eredetit a dobozában, hogy biztosan elkerüljem a lehetséges kellemetlen következményeket, mivel a garancia megléte fontosabb lenne a számomra egy 512GB-os SSD áránál.Egy másik srác pedig a régi 64GB microSD-s változatot vette meg, és ő bármifajta meghajtó nélkül küldte RMA-zni a Deckjét, és megtagadta a Support a meghajtó hiánya miatt, miközben a srác szerint nem az volt a hiba forrása.
Én a biztosra mennék, de ez továbbra is mindenkinek a saját felelőssége.
Szerintem érdemes ezt a tanácsot kihangsúlyozni itt a Machine topikjában.Akkor ez őket minősíti vastagon. Tehát elfogadják másik SSD meghajtóval, de nem garantálják, hogy azt vissza is adják. Ez így kimeríti a lopás fogalmát. Durva.
-
dreamscape
csendes tag
Teljesen random összevissza pakolták a Deckbe is az SSD-ket. Erősen kétlem, hogy rögzítették volna, hogy x gépbe pontosan melyik y fajta SSD és pontosan milyen seriallal került. De a tévedés jogát fenntartom.
Notik garoztatásából tudok rengeteg tapasztalatot hozni. Ha az SSD bővítve lett gar időn belül, de nem az SSD okozta a hibát, abszolút nem szóltak érte, ugyan úgy ment rendben az RMA.
Steam Deck RMA kapcsán levelezett egy srác a Steam Supporttal, a kérdés pedig a 3d party SSD-re irányult, és ezt a választ kapta:
Hi there,
We require the original 256GB SSD to be installed for the RMA.
If you send the Steam Deck with the 1TB SSD installed, there's a chance that the repair center may not return the 3rd party SSD.
If you have any further questions, please let us know - we will be happy to assist you.
Steam Support Gerv
Ennek tükrében mindenki döntsön maga.
Én ha feltétlenül cserélni szeretném a meghajtót, akkor mindenképpen megőrizném az eredetit a dobozában, hogy biztosan elkerüljem a lehetséges kellemetlen következményeket, mivel a garancia megléte fontosabb lenne a számomra egy 512GB-os SSD áránál.Egy másik srác pedig a régi 64GB microSD-s változatot vette meg, és ő bármifajta meghajtó nélkül küldte RMA-zni a Deckjét, és megtagadta a Support a meghajtó hiánya miatt, miközben a srác szerint nem az volt a hiba forrása.
Én a biztosra mennék, de ez továbbra is mindenkinek a saját felelőssége.
Szerintem érdemes ezt a tanácsot kihangsúlyozni itt a Machine topikjában. -
Crus
addikt
Nagyjából 5 perc alatt cserélhető. A benne levőt kiveszed, eladod, teszel bele olyat amilyet csak tetszik.
Na ez egy hatalmas hiba lenne, amennyiben a Steam Deck RMA-ból indulunk ki (már pedig miért lenne más a Steam Machine esetében), ugyanis az eredeti SSD-vel kell visszaküldeni a hardvert, mert különben simán megtagadhatják a garanciális ügyintézést.
Teljesen random összevissza pakolták a Deckbe is az SSD-ket. Erősen kétlem, hogy rögzítették volna, hogy x gépbe pontosan melyik y fajta SSD és pontosan milyen seriallal került. De a tévedés jogát fenntartom.
Notik garoztatásából tudok rengeteg tapasztalatot hozni. Ha az SSD bővítve lett gar időn belül, de nem az SSD okozta a hibát, abszolút nem szóltak érte, ugyan úgy ment rendben az RMA.
-
wasd.hu
senior tag
Nagyjából 5 perc alatt cserélhető. A benne levőt kiveszed, eladod, teszel bele olyat amilyet csak tetszik.
Na ez egy hatalmas hiba lenne, amennyiben a Steam Deck RMA-ból indulunk ki (már pedig miért lenne más a Steam Machine esetében), ugyanis az eredeti SSD-vel kell visszaküldeni a hardvert, mert különben simán megtagadhatják a garanciális ügyintézést.
Ez gond lehet
-
dreamscape
csendes tag
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Azt nem tudtam, hogy bármelyik alkatrésze cserélhető benne úgymond hivatalosan?
-
wasd.hu
senior tag
Nah... mérleget kell billenteni, megvédem a Steam Machine-t.
- kicsi, powa/méret arányban nem nagyon tudok jobbat
- csendes... esélyesen a legcsendesebb amit léghűtéssel össze lehet szórni
- *warez center Mekka, ezt inkább nem részletezem, de a Valve továbbra is azt mondja, hogy azt csinálsz a gépén amit akarsz
- dual boot
- olcsó CAD, CAM-re is alkalmas gép irodákba
- maceramentes, bedugod megy*Annyiból csak részletezem, hogy innentől fogva nem nagyon releváns, hogy mennyire telitalálat az ára vagy sem, amikor 2-3 játékon behozod.
(Mondtam mindezt szó szerint sok ezer EREDETI játék tulajdonosaként, mert képes vagyok más fejével is gondolkodni.)
wow, ez menő. Mármint a mérleg billentése és az, hogy más fejével is gondolkozol.
+1"maceramentes, bedugod megy"
-
Crus
addikt
Az 512 az nudli ma már, vicc kategória.
Amúgy én az az ürge vagyok, aki 250GB-on is ellenne, mert mindig csak és kizárólag 1 játékkal tolom... azt végig, aztán jöhet a következő.
-
Crus
addikt
Nah... mérleget kell billenteni, megvédem a Steam Machine-t.
- kicsi, powa/méret arányban nem nagyon tudok jobbat
- csendes... esélyesen a legcsendesebb amit léghűtéssel össze lehet szórni
- *warez center Mekka, ezt inkább nem részletezem, de a Valve továbbra is azt mondja, hogy azt csinálsz a gépén amit akarsz
- dual boot
- olcsó CAD, CAM-re is alkalmas gép irodákba
- maceramentes, bedugod megy*Annyiból csak részletezem, hogy innentől fogva nem nagyon releváns, hogy mennyire telitalálat az ára vagy sem, amikor 2-3 játékon behozod.
(Mondtam mindezt szó szerint sok ezer EREDETI játék tulajdonosaként, mert képes vagyok más fejével is gondolkodni.)
-
wasd.hu
senior tag
Az 512 az nudli ma már, vicc kategória.
PS5 játékokat néztem, ma már lazán belenyalnak a 300~400GB+ ba is, abban az esetben, ha minden patchot belepakolsz.
Ezt be lehet rántani nagyon max 70~100 GB méretbe egy normális image formátummal. Játék ugyanúgy fut, lagot nem okoz, de valamiért az optimalizálás a Nintendo-n kívül mindig elmarad. Ilyen szempontból tényleg nudli az 512, de még az 1024 és 2048 GB is!
-
Crus
addikt
Egyszer megismered utána 10 perc/gép, update után dettó. De nyilván mindenki a maga cseresznyéjének kovásza... vagy valami ilyesmi.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
-
tray86
tag
-
hadam98
senior tag
-
tray86
tag
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Egy hasonlót összepakoltatnék én is. Pofásnak néz ki.
-
wasd.hu
senior tag
-
wjbhbdux
veterán
Kicsit olvasgattam a témában, úgy tűnik, hogy a Steam OS direktben inkább nem telepíthető ezekre a mini PC-kre, vagy ha igen, akkor ilyen kerülő utakon mint Holo ISO és társai.
Olyan megoldás nincs, hogy van egy dedikált gép, nem összemókolt rakott, hanem gyárilag kész, ami alkalmas a SteamOS fogadására?
Tudnátok konkrét modellt javasolni, ami erre alkalmas lenne?A legújabb 3.8.10 SteamOS már minden AMD GPU-val rendelkező PC-re telepíthető [link] .
-
hadam98
senior tag
Ez egy nyilvános rablás ennyi pénzért ami egy 140 ezer forintos konzol szintjét se hozza. Sajnálom pedig megvettem volna így nem tudom mi lesz.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Kicsit olvasgattam a témában, úgy tűnik, hogy a Steam OS direktben inkább nem telepíthető ezekre a mini PC-kre, vagy ha igen, akkor ilyen kerülő utakon mint Holo ISO és társai.
Olyan megoldás nincs, hogy van egy dedikált gép, nem összemókolt rakott, hanem gyárilag kész, ami alkalmas a SteamOS fogadására?
Tudnátok konkrét modellt javasolni, ami erre alkalmas lenne? -
sad_Vamp
őstag
Mindenféle kétes scriptel, meg programmal... és akkor se működik rendesen. (Laposomon sajnos már csak az megy, erősen gondolkodom egy CachyOS-on, mert a HTPC/NAS-omon igen csak bevált)
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Arra figyelj, hogy EGYELŐRE AMD alapú konfiggal megy ez így ahogy leírtam, de a Valve ismét elmondta, hogy gőzerővel dolgoznak az IntelVidia támogatáson is.
Igen, elindítod és csak az jön be. De másik megoldás is működhet, hogy Win10 vagy 11, a Steam pedig Big Picture módban tölt be azonnal a rendszer után, így bekapcsolod a vasat, teker, tölt és mire végez 30-40 mp múlva ott vagy automatikusan a Steam Big Picture felületen.
Ha az iPon erre nem képes, az az ő szégyenük onnantól... ezt kis boltok is képesek megtenni, ha nem, nyugodtan zárjanak be.
Én konzol feelinget akarok, elindítom, és csak az jön be. Windowst semmilyen formában nem akarok látni rajta.
-
Chiller
őstag
Hát.... az biztos, hogy előbb vennék valami AMD 385-ös strix halo minigépet....
Akciósan volt már 1600$ alatt is 64GB ram + 1TB SSD. Amazonon most is 1699 pld a Corsair gépe. -
peet05
senior tag
Értem.
Nem tudom, ha egy kicsit biztosra mész, akkor én így tervezném kb.:
7500F/9060XT, az ITX eleve feláras, és még így is nagyobb lesz méretben, no meg nyithatod szélesre a tárcát, mert ezt így 650-700k alatt nem úszod meg. -
Crus
addikt
win 7-hez vagyok szokva ha win, mai napig kedvencem és a legjobb. steamos bekapcsoltam és igazából kész is vagyok letöltöttem egy böngészőt és kész.
Teljesen Win7 külleműre szabható a Win11 is... sőt... még Lite verza is létezik belőle mindössze 2GB RAM-ot zabál desktop betöltése után, ami a fele a Win11 Home, Pro, etc. betöltés utána mem. igényének.
-
Crus
addikt
-
Crus
addikt
Köszi az infot, ezt pl. nem tudtam. Már nem vagyok otthon PC témában.
És ha a Steam OS van rajta, akkor ugyanúgy működik? Elindítom, és csak az jön be? Nem lesz semmi felesleges felület, nem kell nyomkodni, elindítani semmit, stb?
Azaz, ha bemegyek mondjuk az iPonba, elmondom mit szeretnék, akkor ezt megcsinálják?Arra figyelj, hogy EGYELŐRE AMD alapú konfiggal megy ez így ahogy leírtam, de a Valve ismét elmondta, hogy gőzerővel dolgoznak az IntelVidia támogatáson is.
Igen, elindítod és csak az jön be. De másik megoldás is működhet, hogy Win10 vagy 11, a Steam pedig Big Picture módban tölt be azonnal a rendszer után, így bekapcsolod a vasat, teker, tölt és mire végez 30-40 mp múlva ott vagy automatikusan a Steam Big Picture felületen.
Ha az iPon erre nem képes, az az ő szégyenük onnantól... ezt kis boltok is képesek megtenni, ha nem, nyugodtan zárjanak be.
-
peet05
senior tag
ITX-ben kisebbet, mint a 16x16x16 cube?
A SteamOS AMD-vel "érzi" jól magát.
-
nincsnév007
addikt
win 7-hez vagyok szokva ha win, mai napig kedvencem és a legjobb. steamos bekapcsoltam és igazából kész is vagyok letöltöttem egy böngészőt és kész.
-
Crus
addikt
én speciel a steamos óta látni se akarok win-t, van egy win-es mini pc-m word meg excel-re de nagyon megutáltam, főleg a win 11-et. tehetem mindig steam os-sen lennék, sőt ezért nézegettem egy mac mini-t ha egyszer már internetre is kevés lenne a deck, de hát abból is kivezették a 256-gb így meg már az is drága. ets2-t meg az is futattja nekem csak az a lényeg
Win11 alapból rémes, de kb. 10 perc munkával lehet debloatolni és olyan küllemet adni neki, ami szimpatikus és jól kezelhető. Persze van aki ennyi macerát se akar.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Köszi az infot, ezt pl. nem tudtam. Már nem vagyok otthon PC témában.
És ha a Steam OS van rajta, akkor ugyanúgy működik? Elindítom, és csak az jön be? Nem lesz semmi felesleges felület, nem kell nyomkodni, elindítani semmit, stb?
Azaz, ha bemegyek mondjuk az iPonba, elmondom mit szeretnék, akkor ezt megcsinálják? -
wasd.hu
senior tag
These Sub-$1000 Pre-Built Gaming PCs Destroy The Steam Machine With Faster CPU/GPU Combos, Double The Memory & Storage
Oké, de ezeknek pont az a baja, hogy ez PC. Pont azért akartam SM-et, mert NEM akarok PC-t. Kurva nagy dobozt, egeret, monitort, semmit sem. Csak egy kis gépet, ha úgy tetszik konzolt, amit ha elindítok a tévére kötve, ott vagyok a store-ban és kész. Szóval ezek nekem egyáltalán nem játszanak.A lehetőség most már közelebb van, mint eddig valaha. Gyűjtik a tapasztalatot, de vicces lenne egy m$ összehasonlítani. Jó lehet az is elkocog pl dual a nem is rossz ötlet
Crus
Erre azért ne vegyél mérget, jobb ha még kivársz, mielőtt temeted. Emelkedő ellenére többre jutottak, mint vártam. És ja, ne tekints el attól, hogy továbbra is egyedülálló módon jól keresnek -N azok kaszálnak tényleg, de nem a hw miatt.
"és azt is elfelejti, hogy mi az a Valve" -
nincsnév007
addikt
Aha, megmondtam... néhányan meg zsákot húztak a fejükre valóságtagadás fanként. Várom őket nagy szeretettel a topikban.
Olyan ökosys lesz itt, hogy egy részükön a Steam OS gyanítom mutatóban se lesz rajta 2 nap után, hanem Win11. Gy.k.: Aki akarja Win11 + Epiccel üzemelteti és azt is elfelejti, hogy mi az a Valve... Már ha akarja, mert ennyiért ugye látszik, hogy még külföldön se akarják nagyon. Persze mivel a készletek csekélyek lehetnek, bőven sold out lesz így is és el lehet könyvelni sikerként, mint az 5 millió eladott Decket, miközben egy NSW-ből elment cirka 31x ennyi. :-/
Ez így garázsprojektnek tűnik még mindig, nem pedig térnyerésnek a MS-tól. A Valve továbbra se mer ebbe beleállni, ami kár, mert egy kompetitív helyzet csak a usernek lenne jó, de ez így nem az.
én speciel a steamos óta látni se akarok win-t, van egy win-es mini pc-m word meg excel-re de nagyon megutáltam, főleg a win 11-et. tehetem mindig steam os-sen lennék, sőt ezért nézegettem egy mac mini-t ha egyszer már internetre is kevés lenne a deck, de hát abból is kivezették a 256-gb így meg már az is drága. ets2-t meg az is futattja nekem csak az a lényeg
-
Crus
addikt
These Sub-$1000 Pre-Built Gaming PCs Destroy The Steam Machine With Faster CPU/GPU Combos, Double The Memory & Storage
Oké, de ezeknek pont az a baja, hogy ez PC. Pont azért akartam SM-et, mert NEM akarok PC-t. Kurva nagy dobozt, egeret, monitort, semmit sem. Csak egy kis gépet, ha úgy tetszik konzolt, amit ha elindítok a tévére kötve, ott vagyok a store-ban és kész. Szóval ezek nekem egyáltalán nem játszanak.Építhetsz magadnak ITX alapokra kisebb dobozt, vagy ha nem akarod bármelyik IT boltban van rá lehetőség, magáért az összeszerelését sok helyen 1 Ft-ot nem fognak elkérni sem. Ha a gép megvan, mehet rá a Steam OS és holt u.o. vagy, amit elképzeltél.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Oké, de ezeknek pont az a baja, hogy ez PC. Pont azért akartam SM-et, mert NEM akarok PC-t. Kurva nagy dobozt, egeret, monitort, semmit sem. Csak egy kis gépet, ha úgy tetszik konzolt, amit ha elindítok a tévére kötve, ott vagyok a store-ban és kész. Szóval ezek nekem egyáltalán nem játszanak. -
Crus
addikt
Mondjuk én egy SM-ben nem az operációs rendszeret keresem, nem is érdekel mi fut rajta, meg mik futhatnak, arra nekem ott a MacOS.
Én játszani akartam, PC-s játékokkal, ár-érték arányban jó áron. Most ez szertefoszlott.
Gamer noti vagy épített barebone PC, akár továbbra is Steam OS-sel, ha valakinek az kell.
[link] -
Crus
addikt
Igen megmondtad. Előre szóltál, igazad volt, ez egy halva született ötlet, bukó, hülyék ezek, nem is érthető mit akarnak, kínlódnak, etc
Komolyra fordítva az m$ elvégzi a marketinget a Linux számára, ettől nem kell tartani. A Sony/Meta másban utazik és nem lett most olyan penge a matek. Akitől várhatunk még fordulatot az iparban az a Nintendo és persze a Valve ökosystem.

Aha, megmondtam... néhányan meg zsákot húztak a fejükre valóságtagadás fanként. Várom őket nagy szeretettel a topikban.
Olyan ökosys lesz itt, hogy egy részükön a Steam OS gyanítom mutatóban se lesz rajta 2 nap után, hanem Win11. Gy.k.: Aki akarja Win11 + Epiccel üzemelteti és azt is elfelejti, hogy mi az a Valve... Már ha akarja, mert ennyiért ugye látszik, hogy még külföldön se akarják nagyon. Persze mivel a készletek csekélyek lehetnek, bőven sold out lesz így is és el lehet könyvelni sikerként, mint az 5 millió eladott Decket, miközben egy NSW-ből elment cirka 31x ennyi. :-/
Ez így garázsprojektnek tűnik még mindig, nem pedig térnyerésnek a MS-tól. A Valve továbbra se mer ebbe beleállni, ami kár, mert egy kompetitív helyzet csak a usernek lenne jó, de ez így nem az.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Azt gondolom, hogy emögött a betárazott alkatrészek témája van.
A Valve most ugyanis első körben abból a készletből összeállított gépeket fogja értékesíteni, amiket még a memória krízis előtt szerzett be. Ezen most VASTAGON keresnek. Minden egyes gépen.
A stratégia pontosan az lehet, hogy adjuk el a készleteinket, látszólag a mai horror viszonyokhoz passzoló áron, keressünk rajta a korábbi beszerzési árhoz képest egy komolyat és közben megy az idő. Piacon vagyunk, jelen vagyunk, beszélnek rólunk, jönnek az early bird beszámolók majd vissza, így a Rev 2.0-át már úgy fogjuk tudni megalkotni, hogy az üzleten nem, hogy buktunk, de sokat kerestünk és még rengeteg gyakorlati tapasztalatunk is lesz. Ha kihúzzuk 1-1.5 évig így, akkor mire normalizálódnak valamelyeset a memória árak egész jól nyeregben lehetünk.
Ami most történik az profitmaximalizálás, tapasztalat szerzés és kivárás combo. Mert ne legyen illúzióink, el fog fogyni minden egyes darab Steam Machine. Sokan ugyanis elfelejtik, hogy egy konzolon a wrz kérdése vagy nincs jelen egyáltalán, vagy rémesen nyögvenyelős, de a látszólag magas bekerülési költség ellenére itt szabad a pálya... és az is világosan le van írva, hogy:
"OR EVEN ANOTHER OPERATING SYSTEM"
Tehát LESZ Dual Boot (ha akarod), pont mint a SD esetében és lesz bizony full Win támogatás!
Mondjuk én egy SM-ben nem az operációs rendszeret keresem, nem is érdekel mi fut rajta, meg mik futhatnak, arra nekem ott a MacOS.
Én játszani akartam, PC-s játékokkal, ár-érték arányban jó áron. Most ez szertefoszlott.
-
wasd.hu
senior tag
Sajna előre megjósoltam, hogy a Valve - bár megtehetné -, de esze ágába sincs, hogy bukjon a hardveren. Már pedig piacot szerezni egy MS kalibertől csak így lehetett volna.
Erre jön a ripost, hogy építs saját mini PC-t és mehet rá a Steam OS, mennyire jó lesz neked. De valójában nem... használok Decket, néha elég komoly workaround kell ahhoz, ami Win alól 2 kattintás, és még akkor se garantált a hibátlan működés.
Igen megmondtad. Előre szóltál, igazad volt, ez egy halva született ötlet, bukó, hülyék ezek, nem is érthető mit akarnak, kínlódnak, etc
Komolyra fordítva az m$ elvégzi a marketinget a Linux számára, ettől nem kell tartani. A Sony/Meta másban utazik és nem lett most olyan penge a matek. Akitől várhatunk még fordulatot az iparban az a Nintendo és persze a Valve ökosystem.

-
Crus
addikt
Meg a randomizált listások se fogják mind megvenni. Nem is értem, miért nem tudtak eleget gyártani a rajtra? Vagy inkább nem mertek? Mondjuk ilyen árakkal nem csoda.
Azt gondolom, hogy emögött a betárazott alkatrészek témája van.
A Valve most ugyanis első körben abból a készletből összeállított gépeket fogja értékesíteni, amiket még a memória krízis előtt szerzett be. Ezen most VASTAGON keresnek. Minden egyes gépen.
A stratégia pontosan az lehet, hogy adjuk el a készleteinket, látszólag a mai horror viszonyokhoz passzoló áron, keressünk rajta a korábbi beszerzési árhoz képest egy komolyat és közben megy az idő. Piacon vagyunk, jelen vagyunk, beszélnek rólunk, jönnek az early bird beszámolók majd vissza, így a Rev 2.0-át már úgy fogjuk tudni megalkotni, hogy az üzleten nem, hogy buktunk, de sokat kerestünk és még rengeteg gyakorlati tapasztalatunk is lesz. Ha kihúzzuk 1-1.5 évig így, akkor mire normalizálódnak valamelyeset a memória árak egész jól nyeregben lehetünk.
Ami most történik az profitmaximalizálás, tapasztalat szerzés és kivárás combo. Mert ne legyen illúzióink, el fog fogyni minden egyes darab Steam Machine. Sokan ugyanis elfelejtik, hogy egy konzolon a wrz kérdése vagy nincs jelen egyáltalán, vagy rémesen nyögvenyelős, de a látszólag magas bekerülési költség ellenére itt szabad a pálya... és az is világosan le van írva, hogy:
"OR EVEN ANOTHER OPERATING SYSTEM"
Tehát LESZ Dual Boot (ha akarod), pont mint a SD esetében és lesz bizony full Win támogatás!
-
Crus
addikt
phuu 200k-ért mekkorát ment volna de így... néztem róla most pár videót külföldieket hát az árakat hallva mindenki inkább le ült
Sajna előre megjósoltam, hogy a Valve - bár megtehetné -, de esze ágába sincs, hogy bukjon a hardveren. Már pedig piacot szerezni egy MS kalibertől csak így lehetett volna.
Erre jön a ripost, hogy építs saját mini PC-t és mehet rá a Steam OS, mennyire jó lesz neked. De valójában nem... használok Decket, néha elég komoly workaround kell ahhoz, ami Win alól 2 kattintás, és még akkor se garantált a hibátlan működés.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
reméljük az atom fan-ok megveszik és lesznek annyian a memória-mizéria végéig kihúzzák az eladásokkal... hogy legyen majd egy SM2 normális áron. Mert ez így sajnos gyenge teljesítmény prémium áron. Hiába érvel azzal a STEAM hogy a felhasználók 70%-nak gyengébb a gépe... azok akik olyan gépekene nyomják valószínűleg sokkal érzékenyebbek lesznek az árra, mint a maradék 30%. Nagyon szurkoltam nekik, de ez tényleg csak az enthusiast-ok számára lesz csak érdekes. Amúgy azt mondták hogy nézük meg mennyit ugrott fel a steamdeck ára.... és annyi lett volna az eredeti elképzelés... az sem kevés... de ez szerintem nagyon sokaknál átlépett egy lélektani határt.
Azok akik olyan gépekene nyomják valószínűleg sokkal érzékenyebbek lesznek az árra, mint a maradék 30%.
Ez nagy igazság szerintem. Nagy részük nyilván azért nyomja gyengébb gépen, mert nincs pénze erősebbre.
Lehet én gondolom rosszul, de ennek a gépnek elsődelges célcsoportja pont a konzolosok lennének, akik a konzuljuk mellé kapnának egy full Steam-ökoszisztémát. Csakhogy ilyen áron nem kell nekik a gyengébb teljesítmény, sokkal drágábban. -
sad_Vamp
őstag
reméljük az atom fan-ok megveszik és lesznek annyian a memória-mizéria végéig kihúzzák az eladásokkal... hogy legyen majd egy SM2 normális áron. Mert ez így sajnos gyenge teljesítmény prémium áron. Hiába érvel azzal a STEAM hogy a felhasználók 70%-nak gyengébb a gépe... azok akik olyan gépekene nyomják valószínűleg sokkal érzékenyebbek lesznek az árra, mint a maradék 30%. Nagyon szurkoltam nekik, de ez tényleg csak az enthusiast-ok számára lesz csak érdekes. Amúgy azt mondták hogy nézük meg mennyit ugrott fel a steamdeck ára.... és annyi lett volna az eredeti elképzelés... az sem kevés... de ez szerintem nagyon sokaknál átlépett egy lélektani határt.
-
Zsolty20
senior tag
És akkor mi lesz a sorsa? Leállítják a gyártást, mert alig adnak el belőle? Vagy radikális árcsökkentés, ami óriási arcvesztés lenne nekik.
1-2 évig megy a gyártás, aztán számot vetnek, ha nem hozza a számokat akkor leírják a veszteséget megmondják, hogy ők bizony megpróbálták, de az emberek a hibásak, hogy nem vették és leállítják az egészet. Előtte azért bepróbálkoznak egy 100 eurós árcsökkentéssel de addigra az már halottnak a csók. Eléggé predesztinálható a dolog.
wasd.hu: azon a korszakon már régen túl vagyunk, nem érdekük, a szórakoztatóipari feleknek, hogy valóban értékek, maradandód alkossanak. A cél a profit maximalizálása amit csak sok termékkel lehet elérni és úgy vannak vele - jogosan -, hogy a barmok úgyis megveszik, mert mindig lesznek olyanok. Ha kollektíven megálljt parancsolnánk a szar dolgok megvételének akkor lenne változás, addig nem.
-
wasd.hu
senior tag
Azon már rég túl vannak.
Részemről nem a ps5 / pro grafika az alap elvárás ettől. Ár ütős, ez alapvetően hw piac része mostanság. Aminek örülnék, ha az m$ felkötné a bugyit és vagy így, vagy úgy, de a játékiparban egyfajta verseny indulna a játékosokok szórakoztatásáért. Mint amit pl a Nintendo meglépett annó, aztán Sega, Sony, etc -
Ctrl+Alt~Del
őstag
És akkor mi lesz a sorsa? Leállítják a gyártást, mert alig adnak el belőle? Vagy radikális árcsökkentés, ami óriási arcvesztés lenne nekik.
-
Zsolty20
senior tag
Ennek a masinának maximum egy célcsoportja lehet, a nagyon valve fan vevő aki csak azért is megveszi, egyébként bukó a cuccos. Se megfelelő teljesítmény, se megfelelő ár így nehéz maradandót alkotni.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Én tök őszintén örültem nagyon, amikor meghallottam. Hosszú évek óta szerettem volna hozzáférni a Steam könyvtárhoz úgy, hogy PC-t nem tartok fent, 20 éve konzolon játszom már, előtte toltam csak PC-n.
Gondoltam, hogy na, végre, jön majd egy csinos kis doboz, egy kvázi PC, amit rádugok majd a tévére, és ott lesz minden, egy gombnyomásra. Kiváló kiegészítője lehetne a PS-nek, az Xbox meg okafogyottá válik, akár el is adhatom.Imádtam volna, de tényleg.
Most meg kapunk fél millióért egy hardvert, ami még a PS5 Pro teljesítményét se éri el, nemhogy erősebb lenne.
Na, ennyiért nem éri meg az a néhány játék, ami nincs mondjuk konzolokon, ráadásul nem annyira szeretnék már szájhúzogatva játszani, hogy aha, oké, Steam, de azért ez nem fest olyan szépen.
-
tray86
tag
Nem látom a célcsoportját ezzel a teljesítménnyel és árral ennek a terméknek.
-
Tin
veterán
Nem drága ez egy cseppet...? Azzal próbálnak hype-ot csinálni, hogy kis induló készlet lesz? De azt is ellőtte már mindenki más.
Lehet a RAM meg SSD árakra fogni a dolgot, de az nem lenne 500€ felár 16/512 esetében. Ez pusztán nyerészkedés...
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Meg a randomizált listások se fogják mind megvenni. Nem is értem, miért nem tudtak eleget gyártani a rajtra? Vagy inkább nem mertek? Mondjuk ilyen árakkal nem csoda.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Néztem review-kat, háááááát....Nincs hurrá optimizmus sehol!
Gyakorlatilag a PS5 Pro-mon, ami szintén nem volt olcsó, jobb minőségben tudok játszani, mint ezen tudnék. Ami legalább 150 ezer forinttal drágább lesz.
300-at még adtam volna érte, de ennyit biztos nem fogok. -
nincsnév007
addikt
Pontosan. Day1 erről regélek.
Itt a feladat a MS Win gamerek átcsábítása Win alól. Min. 366k-ért, ez így teljesen nonszensz. Egy egy cirka 9 TFLOPS-os vas, annyit tudott a PS5 amatőr is, a Pro meg inkább 17. (Persze a TFLOPS nem egy alfa és omega mérőszám de a graphics powát elég jól mutatja és ezen az FSR se tud csodákat tenni, főleg, hogy a Sony-nak is ott van a saját metódusa erre a feladatra.)
Ennek a gépnek - már a full alapnak -, nagyon max 250k körül szabadott volna kijönni és úgy se nagyon tarol, de úgy azért jobban... 200k körül az MS-re rárúgták volna az ajtót, még irodába is ilyeneket vettek volna, de a Valve a szokásos módon nem hajlandó egyetlen € centet sem bukni azért, hogy piacot szerezzen. Ők tudják.
phuu 200k-ért mekkorát ment volna de így... néztem róla most pár videót külföldieket hát az árakat hallva mindenki inkább le ült
-
Fecogame
veterán
Hát ez így egyáltalán nem megérős....
-
Crus
addikt
"On 25 June, 2026, the list will be randomized and you will receive an email with your results shortly after."
Tehát abszolút biztos, hogy nem kapsz gépet, ha akarnál akkor se. Profik.
-
wjbhbdux
veterán
A foglalások jelenleg nem érhetők el olyan vásárlóknak, akik 2026. április 27., H előtt nem hajtottak végre vásárlást a Steamen.
Hát akkor nem iratkozok fel. Ezt is nagy ész volt, aki kitalálta, nyilván elsősorban ez azokat érdekli majd, akiknek nincs még PC-je, így mi a szarnak vásároltak volna Steamen?
Többek közt a hardveraprós nyerészkedő féléknek köszönhető, hogy mindenféle óvintézkedés van.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
A foglalások jelenleg nem érhetők el olyan vásárlóknak, akik 2026. április 27., H előtt nem hajtottak végre vásárlást a Steamen.
Hát akkor nem iratkozok fel. Ezt is nagy ész volt, aki kitalálta, nyilván elsősorban ez azokat érdekli majd, akiknek nincs még PC-je, így mi a szarnak vásároltak volna Steamen?
-
törölt tag
Gamers Nexus, Linus Tech Tips review-k már kint vannak. Natív 1080p-n is használhatatlan újabb címek esetén. 2160p FSR performance-t meg hagyjuk is. Egy nagyobb TV-n gyönyörű lesz minden beállítás agyig letekerve FSR ultra performance mellett, hogy 60 fps körül legyen újabb címeknél. Nagyon rossz vicc ez ennyiért, ebben a formában.
Az utóbbit szóra sem méltatom, de basszus, Steve mint gondolt, amikor egy laptop hardvert hasonlított össze $4-5k-s konfigokkal (9800X3D megmosolyogtató..) ? Hol van a tesztben egy mobil 4060/5060 esetleg 5070Ti ?
Az ezer eurós ár reális, 100 wattos 4060/5050/5060-nal szerelt laptopot nem kapsz 400k alatt, a minipck meg valamiért még ennél is drágábbak szoktak lenni.Első blikkre lassabbnak tűnik a gpu, mint egy 100W+ mobil 4060, ami egy 3 éves hardver..
Inkább vennék 440k-ért egy 5060-nal szerelt notebookot. -
Szelep
senior tag
Gamers Nexus, Linus Tech Tips review-k már kint vannak. Natív 1080p-n is használhatatlan újabb címek esetén. 2160p FSR performance-t meg hagyjuk is. Egy nagyobb TV-n gyönyörű lesz minden beállítás agyig letekerve FSR ultra performance mellett, hogy 60 fps körül legyen újabb címeknél. Nagyon rossz vicc ez ennyiért, ebben a formában.
-
Urzu_7
aktív tag
Gondolkodtam egy ilyenen mert amúgy érdekelt a SteamOS és egy hozzá alakított hardver, de ez így nevetséges.
-
Zsolty20
senior tag
Itt a feladat a MS Win gamerek átcsábítása Win alól. Min. 366k-ért, ez így teljesen nonszensz. Egy egy cirka 9 TFLOPS-os vas, annyit tudott a PS5 amatőr is, a Pro meg inkább 17. (Persze a TFLOPS nem egy alfa és omega mérőszám de a graphics powát elég jól mutatja és ezen az FSR se tud csodákat tenni, főleg, hogy a Sony-nak is ott van a saját metódusa erre a feladatra.)
Ennek a gépnek - már a full alapnak -, nagyon max 250k körül szabadott volna kijönni és úgy se nagyon tarol, de úgy azért jobban... 200k körül az MS-re rárúgták volna az ajtót, még irodába is ilyeneket vettek volna, de a Valve a szokásos módon nem hajlandó egyetlen € centet sem bukni azért, hogy piacot szerezzen. Ők tudják.
Csak aztán az a baj, hogy belemagyarazzák maguknak, hogy ááá ennek nincsen piaca, közben van, csak baszki, az árat kéne jól belőni. De úgy tűnik nem szeretik a pénzt, nem szeretnének piacot a saját terméküknek, hát legyen így.
-
Crus
addikt
-
Zsolty20
senior tag
Valszeg egyedül leszek ezzel - legalábbis itt - de ezekkel az árakkal instant bukó. 512-esnek pláne kontroller nélkül maximum 600 jurónak kellett volna lennie, ehhez képest 1039. Kicsit olyan mintha beleszartak volna az egészbe aztán majd lesz valahogy

-
ImpersonatoR
addikt
Jól fel is iratkoztam.
SSD m van sok azt majd én rakok bele

-
wjbhbdux
veterán
Árak:

Júni 25 este 7-ig lehet jelentkezni egy előrendelői listára, ami addig jelentkezettek közt véletlenszerű sorrendben fogja biztosítani a géphez a hozzáférést.
Kint vannak a tesztek is a nagyobb gamer oldalakon és youtube csatornákon.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
A PC és konzol szerelemgyereke, a Valve műhelyében készülő Steam Machine állítólag néhány nap múlva, június 23-án kerül leleplezésre. Az árral kapcsolatban mennek a találgatások, minden forrás vaskos árcímkére számít.
Vajon milyen rést képes majd ütni a PC- és konzoljátékokk piacán a kis kocka?! Hamarosan kiderül.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Rampage SHIVA Enermax 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R5 4500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 Eagle 8GB Rampage SHIVA Enermax 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R5 4500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA DeepCool 400W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R5 4500 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z490 i5 10600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 8GB Kolink OBSERVATORY RGB 650W
- HP Probook 650 G8,15.6"FHD,i7-1185G7,16GB DDR4,512GB SSD,WIN11,IR KAMERA
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
- HP 255 G7 - 15,6" Athlon 3050U, 4-8GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT