Hirdetés

2019. október 17., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) bence2000


bence2000
(csendes tag)

Pár hónapja megvásároltam a korábbi céges laptopomat (Lenovo T510), ami előtte tökéletesen működött. Sima vinyó volt benne. Mivel ez a laptop gyorsabb volt, mint az én otthoni gépem, ezért gondoltam ezt kezdem el használni fő számítógépként. A korábbi gépemben egy OCX Vertex3 60GB-os SSD működött, gondoltam ezzel még gyorsabb lesz a notebook (az adattárolást egy külső vinyóval oldottam meg). Szépen el is kezdtem használni, de véletlenszerűen vannak furcsa jelenségek: valamikor a Lenovo boot képernyőjén megáll a betöltés, valamikor pedig kiír konkrét hibaüzeneteket, pl.:
Error 2100 - Hard drive initialization error (3)
Legutóbb a BIOS képernyőre dobott, és ott próbáltam egy HDD ellenőrzést végezni, de azt mondta, hogy az elsődleges vinyót nem találja. Aztán szétszedtem a vinyó részen, összeraktam, működött.

Amúgy ha már bebootolt, akkor tökéletesen működik. Nézegettem a SMART értékeket, és az SSD life-ot is, minden tökéletesnek tűnik, semmilyen hibát nem mutat.

Valahol olvastam, hogy lehet, hogy rosszul érintkezik az SSD a csatikhoz, ezért párszor szétszedtem, összeraktam, kicsit kipeckeltem (hogy jobban szoruljon), de utána is jönnek ezek a hibák (leggyakrabban az, hogy nem jut túl a boot képernyőn, bár ez sem olyan gyakori, mondjuk 10-ből 1x).

Minek a hibája? A notebook-é, az SSD-jé, az SSD firmware-é, vagy mié? :)

Előre is köszi!

(#2) kmagor válasza bence2000 (#1) üzenetére


kmagor
(csendes tag)

up

Ne ölj, ne lopj, ne hazudj, ne paráználkodj, mert az állam nem tűri a konkurenciát. (Graffiti)

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.