Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Spotify

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-12-25 18:18:56

LOGOUT.hu

Spotify

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4752) Male válasza #20749568 (#4751) üzenetére


Male
nagyúr

Csak a mai részhez: Múltkor egy videóban említették, hogy ma már a zenét eleve olyanra csinálják, hogy jól tűrje a tömörítést (semmi olyan rész ne legyen benne, aminél jelentősen érezhető lenne a veszteség)... és ez azért probléma.

(#4753) unravel


unravel
őstag

LGV30 + 50 ohm feletti füles + HIFI Quad DAC ;) [youtube]
ezen hallgatva is felesleges a lossless? :)

[ Szerkesztve ]

¯\_(ツ)_/¯

(#4754) mobilizmo válasza unravel (#4753) üzenetére


mobilizmo
addikt

Nem, de ez nyilván nem is az a kategória, amit általánosnak lehetne elfogadni.

Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.

(#4756) unravel válasza mobilizmo (#4754) üzenetére


unravel
őstag

szerintem nem egy földtől elrugaszkodott dolog egy LG telcsi. :D
nekem meg az a fura hogy a gyártóknak miért nem érdeke a jó hang a mobilba.
és hogy az emberek miért elégednek meg olyan hulladékkal mint pl az airpods :D

¯\_(ツ)_/¯

(#4757) FoxiestFox válasza unravel (#4756) üzenetére


FoxiestFox
félisten

Mert a többség igénytelen, de az igazság része az is, hogy egy részük azért, mert sosem hallottak jobbat.

(#4758) WhiteWalker válasza unravel (#4756) üzenetére


WhiteWalker
nagyúr

Lehet nálad is lehetne találni olyan dolgot , amiben mások szemében meg Te lennél hulladék. ;]
Én azért se vennék ~15 ezernél többért fülest mert nekem nem érnek többet. Ettől nem vagyok se igénytelen se hulladék.

[ Szerkesztve ]

(#4759) unravel válasza WhiteWalker (#4758) üzenetére


unravel
őstag

Ez így van. Bár én senkit nem hulladékoztam le. Mindenki hallgasson olyan rendszeren zenét ami neki jó. 😐 :)

¯\_(ツ)_/¯

(#4760) #86564352


#86564352
törölt tag

Még a Spotify Premium előfizetők se biztos, hogy megkeresik a beállítások menüben a lehető legmagasabb bitrátán szóljon. Alapértelmezetten is megfelelő a többségnek és átlagos fülhallgatóval is és ez nem igénytelenség. Futáshoz, edzőteremben, tömegközlekedéshez szóljon valami alapon nincs szükség csúcstechnikára és lossless-re. Akkor lesz Spotify lossless, ha üzletileg megéri nekik. Biztos mérik az igényeket és azt is látják a Tidal nem veszélyes rájuk és az Amazonnál még új. A Spotify és az Apple Music uralják a piacot így is.

(#4761) unravel


unravel
őstag

Itt van pl. a Discover Weekly, amiben tökjó dolgokat lehet találni.
Hogyan tetszhet meg valami amit nem ismersz ami szarul is szól ? :)
Jó cuccon viszont még a gagyipop is élvezhető. :B

¯\_(ツ)_/¯

(#4762) #86564352 válasza unravel (#4761) üzenetére


#86564352
törölt tag

Tedd hozzá számodra szól szarul. Sokaknak pedig elég jól. Nem lesz senki igénytelen se a Spotify-tól, se az Airpods-tól. Ha ennyire fontos neked a lossless miért a Spotify-t erőlteted? Ott van a Tidal, neked találták ki.
Egyébként vannak más szempontok is. Fényképeknél, filmeknél is akadnak hozzád hasonlók akik csak a legújabb, legdrágább cuccon készült képet élvezik, másoknak a téma vagy az emlék fontosabb pont leszarom egyik régi képem a mai szemmel nem tudom milyen gyengének tartott 2 megapixeles Sony Ericsson telefonnal készült, mégis egyik kedvenc fotóm. Egy jó film DVD, SD minőségben is jó film, egy gagyi film 8K-ban is gagyi marad mert alapvetően a tartalom a lényeg. Bármilyen hobbinál, használati eszköznél lehet magyarázni hogy XY márka mennyivel jobb. És? Egy alap Opellel legurulni tengerpartra is jó élmény, nem szükséges a legjobb Mercedes hozzá. HM-ből öltözködni se rossz, Ikea bútor se rossz azért. Lehetne találni nálad is dolgokat, ami más szemében lenne hulladék.

[ Szerkesztve ]

(#4763) unravel válasza #86564352 (#4762) üzenetére


unravel
őstag

*** Ha ennyire fontos neked a lossless miért a Spotify-t erőlteted? Ott van a Tidal, neked találták ki.

Próbáltam a Tidalt. Brutál. De valami miatt az Android app mindig visszaváltott normál minőségre mikor mobilnetre léptem, valószínűleg user error. 😂

A Spotify jobb. Mindenben. Jobb a marketingje.
Pl ha kóláról van szó akkor Coca, ha konzol kell akkor PS4, ha bútor akkor IKEA stb A Spotify pedig a nagybetűs streamingszolgáltatàssal egyenlő , sajnos szóba se jöhet más. 🙃

¯\_(ツ)_/¯

(#4764) FoxiestFox válasza #86564352 (#4762) üzenetére


FoxiestFox
félisten

Alapvetően értem, mit akarsz mondani, és részben igazad is van, de huhúúú, elképesztően rossz példát találtál :DDD
Míg egy régi, de érdekes, minőségi fényképet, vagy filmet megnézni máig élmény (sokszor emberközelibb, közvetlenebb és áthatóbb, analóg élmény), addig a rossz minőségű zene egyszerűen csak rossz minőségű zene, és a tartalom egy részének fülünkig el nem juttatása.

Gondolj csak bele, vegyünk egy régi filmet példának.
A rendező, az operatőr tudta, hogy milyen technikai feltételek adottak, és annak fényében vitték filmre a forgatókönyvet.
Tehát amit egy régi filmen látsz, MINDENT látsz (és hallassz), amit meg akartak mutatni.

A zene más. A zenét egyszer felvették és masterelték megfelelő minőségben, stúdióban, hangmérnökkel, igyekeztek minden részletét megőrizni, amit a zenész fel akart venni.
Az a tartalom úgy egy egész.
Ha ezt valaki 128 kbps mp3-ban igényli, mert bringázáshoz, vagy konditerembe, vagy kocsiba, vagy airpodsba jóvanaz', az.. hát, én nem hívnám zenehallgatásnak.
Valami hasonló, persze, de nem az.

A filmek esetében akkor állhat meg a példa, ha egy filmet felvettek FullHD-ra optimalizálva és ilyen médiára szánva, állat jó hangsávokkal, és te lewarezolod sd-ven, 64 kbps hanggal. Ugyanúgy, csak a tartalom egy részét fogyasztod el, ami a film története - lehet önmagában is érdekes és élvezetes, de nem az egész tartalom.

(#4765) unravel válasza FoxiestFox (#4764) üzenetére


unravel
őstag

Pontosan. A Carmina Burana is csak úgy működik ha az üstdob, a gong és a cintanyér leszedi a fejed. :)

¯\_(ツ)_/¯

(#4766) Burt1793 válasza unravel (#4765) üzenetére


Burt1793
veterán

Nem azt mondjuk, hogy nem jobb a lossless, de megéri?
Több ismerősöm BT-os FM transmitterrel hallgat zenét kocsiban. Ha szóvá tenném, csak értetlenkedne és én lennék a hülye (aki mondjuk pénzt költ spotify premiumra, vagy 30 ezerért vesz sennheiser fülhallgatót utcára) stb.
A yt vagy rádió és a spotify legjobb minősége között nagyobb a különbség, mint a lossless és a spotify között, szerintem.

(#4767) #86564352 válasza FoxiestFox (#4764) üzenetére


#86564352
törölt tag

A filmet elégedetten megnézem FullHD-ben állat jó hangsávokkal. Nem warezolom le SD-ben 64 kbps hanggal. Viszont ha nem elérhető sehogy csak SD-ben akkor megnézem és nem érdekel hány pixel! Ne keverjük ezt. Arról beszélek nem fair ha igénytelennek nevezik és leszarozzák az amúgy már tömegcucc FullHD-t mert amúgy már van 4K és 8K is. (azaz tök jó van már lossless zene is, attól a többségnek megfelel a tömegcucc Spotify, Apple Music streaming, iTunes letöltés is hiszen ezek is elég jók már a többségnek, és nem 64 kbps egyik se) Valamelyik nap csak DVD filmet néztem, mert másban nem jelent meg. Túléltem! Tetszett a film és nem a pixeleket számoltam. (vak nem vagyok, láttam csak DVD minőség mai szemmel nem az igazi, viszont volt idő amikor a DVD volt ámulat a rongyosra játszott tékás VHS után) Netflix és Bluray közt is látszik a különbség, attól még jó és kényelmes a Netflix is.

Filmeknél még azt is lehet magyarázni csak moziban az igazi nagy vásznon elfogyasztani, mert a rendező úgy álmodta meg. Csak nem kalkulálta bele a bunkókat akik zabálnak, dumálnak, mobiloznak, eléd ül a nagyfejű, akkor számomra mégis otthon jobb élmény a film hiába kisebb a tévé és nincs olyan hangzás. ("Szerencsére" Magyarországon ilyen mozis problémám nincs, mivel 99% sajnos csak szinkronos filmeket adnak, na az tényleg elvesz az eredetiből, így muszáj alapon marad a házimozi)

Én nem hiszek ebben a sznobságban, hogy mások mondják meg pl. csak spéci szobában ülve drága cuccon és csak lossless a zenehallgatás és más nem.

Számomra jó zenehallgatások voltak ezek is:
128 kbps Youtube koncertfelvétel mert nincs máshol
kazettás magnó mert még drága volt a CD
Walkman az ötször másolt kazettával
vonatozás közben akadó Discman is
nem volt még noise cancelling fülhallgató, mégis élveztük a zenét
256-os mp3 válogatás is jó volt, mert untuk a Danubius rádiót
strandon barátnővel felesben a füles, szóval mi együtt, a zene monoban (micsoda horror!)
Winamp webrádió sok csatornával volt régen a "Discovery Weekly"
Spotify Web Player is jó, ha a rendszergazda nem engedi telepíteni a klienst
futás közben motivációnak, buszon se a bitrátát számolom, hanem zenét hallgatok!

Majd lesz 5G, lemegy a korlátlan mobilnet ára, aztán egyszer talán a mostani prémium 320-as lesz az alap és ha megéri a cégeknek akkor lesz prémium lossless streaming a tömegek számára is. A többségnek megfelel ár-értékben a középkategória is, hiszen 256 kbps felett már kevesebben veszik észre a különbséget és ha észre is veszik akkor se mindenkinek annyira fontos rohanjon drágább, márkásabb eszközöket venni. Ez nem barbárság. Viszont nem akarok vitatkozni, ha szerintetek a spotify, átlag pár ezres füles utcán mászkálva nem zenehallgatás... oké... csak akkor mi? :F

unravel: nem ismerem a Tidalt, a beállításokban nézz körül mindig maxon streameljen ha úgy akarod. Mert alapértelmezetten természetes az appok mobilnet esetén visszafogják a bitrátát, hiszen a laikus user őket okolná a zene app pillanatok alatt eltüntette a mobilnet adatkeretet.

(#4768) unravel válasza #86564352 (#4767) üzenetére


unravel
őstag

Tök jókat írsz.
Ha a Danubius kívánságműsoros időkben tudtuk volna hogy a jövőben 35 millió zeneszám farzsebből elérhető lesz elképzelhetetlen minőségben , elég furán néztünk volna. :) és ha már most elérhető akkor miért ne használjuk ki? És mindig van feljebb. Mindig lesz még jobb. Vitázni meg felesleges, nagyon szubjektív ez a zenehallgatás, mindenkinek más az igénye.

Tidalt már elengedtem, már nincs meg az előfizetés. Természetesen voltam a beállításokban. A mobil adat nem érdekelt mert korlátlan van. :))

¯\_(ツ)_/¯

(#4769) FoxiestFox válasza #86564352 (#4767) üzenetére


FoxiestFox
félisten

De ha valaki igényesebb egy adott területen nálad, ne legyen már egyből sznob, vazze. :P
Én simán elfogadom és egyetértek azzal, hogy régen, mikor nem volt jobb, nagy élményt adott minden szar minőségű hetvenszer másolt szalag, vagy a kezdetleges megosztókról töltött 128 kbps, de nem azért, mert az annyira elfogadható minőség lenne, hanem, mint írtuk, nem volt jobb, és - én pl - akkoriban még nem is hallottam jobbat.
Jó hangkártyám volt már viszonylag korán, mikor elkezdtem digitálisan zenéket beszerezni (SB Live!, az akkoriban elég jó cucc volt), de nem volt hozzáférésem igazán jó minőségű zenékhez.
Mikor lett, akkor jött az _aztarohadt, ez a kártya tud így megszólalni?_ érzés.

Szerintem sokan ezt egyáltalán nem élték át. Ha többen átélnék, és kattanna az a bizonyos kapcsoló a fülükben, rögtön lenne kereslet a tömörítetlenre Spotin is.

(#4770) mobilizmo válasza #86564352 (#4767) üzenetére


mobilizmo
addikt

Eléggé félremagyarázod a dolgokat. Elképzelhető, hogy régebben és más eszközökön történt a zenei szocializációm, mint neked. Én FM-ről, jobbik esetben LP-ről kazettás magnóra felvett cuccokat hallgattam fiatal koromban. És persze az is nagyon jó volt, mert nem volt másra lehetőségem. Persze közben bújtam a HiFi magazint és nyálat csorgattam a csili-vili szuper cuccokra. Nagyjából ott vesztettem el az érdeklődésemet amikor arról kezdetek el értekezni, hogy igazából a normális kábelek a hüvelykujjnyi tömör réznél kezdődnek (ár 1000$/darab), szóval nem érzem magam sznobnak. Most valószínűleg már a hallásom se olyan jó, de ettől még meghallom (és szerintem nagyjából mindenki) a 256 kbs és a veszteségmentes tömörítés között a különbséget. Persze olyanon kell hallgatni ami tudja is a jó minőséget. Sokol rádión hiába hallgatsz flac-et ugyanolyan szarul fog szólni, mint a 128 kbs mp3. Azt kell érteni, hogy a tömörítéssel fizikailag elvész a zenei anyagból csomó minden, utána már bármin hallgathatod ami elveszett az nem jön vissza. Ez lehet nem tetszik, de igényesnek nem nevezhető. Régi történet még középiskolás koromból (bőven rendszerváltás előttről). Osztálytársam amikor belehallgatott valamibe, amit ő is szokott a saját cuccán hallgatni, azt mondta nem tetszik neki. Kérdeztem miért, az volt a válasz az enyémbe olyan hangokat (hangszereket) is hall, amit a sajátjába nem szokott. :-)

Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.

(#4771) #86564352 válasza mobilizmo (#4770) üzenetére


#86564352
törölt tag

Hallom a különbséget a 256 mp3 és a FLAC között. Viszont annyit nem jelentett nekem, hogy feladjam érte a kényelmet. Örültem nem kell már CD lemezekkel szórakozni, rippelni és tárolni. Abban a korszakban számomra 256-os mp3 saját sorrendben >>> két fiók CD rakosgatása vagy a FLAC rippeléshez vinyót venni amit meg nem tudok magammal vinni.
Pár kedvenc megmaradt aztán jól van. Aztán a streaming még kényelmesebb lett. A lossless streaming még nincs elterjedve, viszont a normál streaming szolgáltatások is elég jók, szóval nem nevezném igénytelennek aki nem akar csak ezért 10 ezres korlátlan mobilnetet, 100 ezres fülhallgatót, kétszer annyiba kerülő lossless streaming előfizetést és otthonra is drága felszerelést.

FoxiestFox: nem sznobozom le azokat ha ők fordítva sem szólják le azt akinek megfelel egy normál, 320-as Spotify zene, olyan dumákkal hogy igénytelen, az nem zenehallgatás és hulladék Airpods stb. kijelentések amiket olvastam itt. Ez a sznobság.
Úgy csinálni aki egyszer beül a legdrágább Mercibe az utána már Opelben már nem is érezheti jól magát és inkább ne is autózzon sehova? Az Opelesek is értik a Mercedes jobb, csak a többségnek nem futja rá vagy nem olyan óriási része az életének az autózás hogy még jobbat akarjon, mivel megfelel egy átlagos, normál kocsi is. Évente új videókártyát vásárló PC gamerek leszólják a Playstation nem igazi játszás című történet jut eszembe. (régen nekem is volt sound blaster live kari, nem az alaplapi beépítettre kötöttem a hangfalakat, azóta már azok is jobbak lettek, a márkát azóta is szeretem most is Creative hangfal van géphez)

Van most össz. kb. 200 millió Spotify, Apple Music, Deezer prémium előfizető, nem hinnék ők mind igénytelenek lennének. Jól van, hogy már van már Tidal, Deezer Hifi és Amazon Music HD minőség is, de még gyerekcipőben jár a lossless streaming és szinte titkolják a cégek mégis mennyien fizettek elő arra. Majd az 5G hálózat, olcsó korlátlan mobilnet idején terjedhetnek el ezek. Az átlag is fel fogja majd ismerni tényleg jobban szól, viszont nem úgy hát eddig hogy élhettem 256-on, 320-on, hanem úgy jól van már itt tartunk az általános piacon is elterjedt a még jobb minőség.

unravel: "Vitázni meg felesleges, nagyon szubjektív ez a zenehallgatás, mindenkinek más az igénye." ha úgy indítjátok a témát Airpods hulladék, szarul szól a Spotify, igénytelen emberek stb. akkor azért ne csodálkozz nem mindenki bólogat hozzá :D senki nem mondja ne használd ki a jobbat ha már létezik csoda LG telód és Tidal lossless streaming, ami ezek szerint mégse működik nálad, viszont attól még nem kell lenézni azokat akik nem olyan szituációban és nem olyan eszközön hallgatnak zenét, ahogy te.

(utolsó kommentem volt ez a témában, mindenkinek jó zenehallgatást saját igénye szerint)

(#4772) FoxiestFox válasza #86564352 (#4771) üzenetére


FoxiestFox
félisten

Én is Spoti előfizető vagyok, és nem Tidal (ki sem próbáltam még azt), de örülnék, ha lenne lossless.
Most, ha van olyan album, amit szeretnék losslessben végighallgatni, az offline történet, letölt, felmásol, külön eszközön hallgat.
Igazából, nem is feltétlen a folyamatos streamingje érdekel a losslessnek, nekem elég lenne, ha előtölthetném magamnak, amiket hallgatni akarok, és azt szedné le és tárolná el így.

(#4773) mobilizmo válasza FoxiestFox (#4772) üzenetére


mobilizmo
addikt

Én jelenleg a Spotit a felfedezésre használom. Ha valami megragad akkor veszteségmentes változatban letárolva a NAS-ra. Már ha van, mert bizony vannak még kazettáról digizett zenéim is, egyszerűen nincs meg sehol.

Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.

(#4774) FoxiestFox válasza mobilizmo (#4773) üzenetére


FoxiestFox
félisten

Ja nekem is van még sok ilyen régről maradt, máshol azóta sem talált motyóm.

(#4776) No.01 válasza #20749568 (#4602) üzenetére


No.01
őstag

Sziasztok,

Kesobb tobb kerdesem is lenne, de ujdonsult Spotify (premium) felhasznalokent mikent tudnek ertesiteseket kapni, ha az alltalam kovetett eloadoktol/podcestekbol felkerul v.mi uj?
Szamomra ez igencsak hasznos lenne, mint allandoan atnezni a listat...

Elore is koszonom!

(#4777) MikeWazowski válasza No.01 (#4776) üzenetére


MikeWazowski
addikt

Pont ezt kérdeztem én is pár hete, de nincs rá megoldás.

A legtöbb férfi csak akkor tudja meg, mi a boldogság, amikor megnősül. Csakhogy akkor már késő.

(#4778) Male válasza No.01 (#4776) üzenetére


Male
nagyúr

Nekem rendszeresen jön e-mail értesítő, hogy "Kedvenc előadóid, például LaLa Hsu új zenéi most a Zeneradaron"... bár ez lehet, hogy csak más részre került, és nem új ilyenkor :F

(#4779) No.01 válasza MikeWazowski (#4777) üzenetére


No.01
őstag

Jujjj! Ez pedig eleg trivialis lenne szvsz. Hogy-hogy ezt meg senki nem reklamalta?? :F

(#4780) Burt1793 válasza No.01 (#4779) üzenetére


Burt1793
veterán

Ha bekövetsz egy előadót, akkor sztem szól. Nekem szokott.

(#4781) WhiteWalker válasza MikeWazowski (#4777) üzenetére


WhiteWalker
nagyúr

Arra sincs , ha hallgatsz egy zenét és belépsz annak a lejátszási listájába , akkor nem a lejátszott zenéhez ugrik , hanem a lista elejére. :W

(#4782) No.01 válasza Burt1793 (#4780) üzenetére


No.01
őstag

Ez csak konkret eloadonal van? Mert vannak Playlistjeim (ami rendszeresen frissul) kovetem, de meg nem jelzett pedig van, h heti 2x is valtozik.
Ami ennel is fontosabb az a podcastek kezelese. Ott sokat kovetek, de vannak olyanok ahol csak akkor hallgatom meg a soronkovetkezo adast, ha tetszik a tema... de ezt napont csekkolni azert maceras.

(#4783) MikeWazowski válasza No.01 (#4779) üzenetére


MikeWazowski
addikt

Én igazából követek jó pár előadót, de sose jelzett még. Egyébként anno a kérdésem a podcast új részekre vonatkozott, de azokat sem jelzi.

A legtöbb férfi csak akkor tudja meg, mi a boldogság, amikor megnősül. Csakhogy akkor már késő.

(#4784) No.01 válasza MikeWazowski (#4783) üzenetére


No.01
őstag

Pedig ott kellene csak igazan az a push uzenet...

(#4785) Burt1793 válasza No.01 (#4782) üzenetére


Burt1793
veterán

Én azt szoktam látni a kezdőlapon értesítésként, ha egy bekövetett előadónak új száma/albuma jelent meg. Mást nem.

(#4786) unravel válasza No.01 (#4784) üzenetére


unravel
őstag

Kattints minden pénteken ide [link]

¯\_(ツ)_/¯

(#4787) DEJVID


DEJVID
őstag

Találkoztatok már olyannal, hogy az asztali alkalmazás semmilyen zenét nem játszik le, mindent skippel?

(#4788) unravel válasza DEJVID (#4787) üzenetére


unravel
őstag

Igen. Mikor új hangkartyam lett és még nem volt megfelelően telepítve a drivere, akkor mindent átugrott.

¯\_(ツ)_/¯

(#4790) DEJVID válasza unravel (#4788) üzenetére


DEJVID
őstag

Azzal lesz valami, van egy új USB DAC-om. A windows hangok, böngésző megy gond nélkül.

(#4791) DEJVID válasza DEJVID (#4790) üzenetére


DEJVID
őstag

Megoldódott magától. :F

(#4792) Burt1793 válasza DEJVID (#4791) üzenetére


Burt1793
veterán

Talán csak egy újraindítás kellett az új drivernek...

(#4793) DEJVID válasza Burt1793 (#4792) üzenetére


DEJVID
őstag

Erre nem is gondoltam :)

(#4794) trialboj


trialboj
őstag

Hello,

Nagy a baj. Készítettem, egy külön profilt, amire egy kliensnek töltök majd fel podcasteket, meg is csináltam, egyből el si fogadták, fent van spotifyon, de voltam olyan zseni hogy végül csak a saját accomon keresztül töltöttem fel.
Az nevem, se mail címem nem látszik, minden infót átvett a soundcloud linkről, + amit megadtam, de csak nem ok.

Lehet ezt valahogy törölni? Semmi opciót nem látok rá, és mi lesz ha letölröm, de utána nem fogadják el újból :W :W :W :W :W :W :W :W

"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //

(#4795) trialboj


trialboj
őstag

Atya ég milyen gyors és rendes a spotify support.

Írtam nekik h elk*rtam, még a délelőtt, késő délután jött a válasz, hogy nem gond, hozzáadhatom egy másik acchoz is, de ha csak kell segítség szóljak, írtam h nem megy, pls töröljek és addolják manuálisan, és szinte valós időben válaszoltak, megtették és már megy is szépen.
Erre a címre kellett írnom nekik: podcaster-support@spotify.com

"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //

(#4796) Darko_addict


Darko_addict
őstag

Sziasztok!

Vettem egy új autósriádiót és egy pár hangszórót első ajtóba, van benne Bluetooth és Spotify Connect is. Tudja: Loudness, Bass Boost és manuális EQ stb. is. Nagyon sokfajta zenét hallgatok, persze fiatal suhancként rögtön olyan zenére hangoltam, amitől remeg a tető is, viszont popzenénél a mély kicsit lüktet, nem simogatja a fülem, hanem dübörög. Nem tudom, milyen zenével állítsam be... A mélyorientáltnál kiválasztottam egy jóminőségűt és repeatre tettem, míg magam ízlésére nem formáltam a hangzást. Tudtok ajánlani olyan számokat, amiben nagyon szép a vokál és egyszerre van benne mély is? Végigpörgettem 100 számot a kedvenceim közül, de úgy érzem, hogy ha azokra lőném be, akkor meg elrontaná a másik "végletet".
Így tudnám leírni:
Bass-oriented zenék a teljes frekvenciasávban: 0-50,
Popzenék: 50-100,
Ami nekem kellene: 0-100, vagy legalább 20-80.
PC-t pl. 16 frekvenciasávban korrigáltam, de a rádión szerényebb a felhozatal, ergo a beállítási lehetőségek nem olyan szélesek, ezért kellene jó zenét találni.

:R

Don't give up your dreams. Keep sleeping.

(#4797) FoxiestFox válasza Darko_addict (#4796) üzenetére


FoxiestFox
félisten

(#4798) #86564352 válasza trialboj (#4795) üzenetére


#86564352
törölt tag

Megoldják általában gyorsan amit lehet. Ilyen problémákkal egyből a supporthoz kell fordulni, itt a topikban úgysem lehet mást írni ilyenekre csak azt írj a supportnak.

(#4799) saelin


saelin
veterán

A Vodafone mekkora egy heregolyó, de komolyan... Tarifát váltottam és oda lett a music pass-om vele, mert tavaly megszüntették, de úgy hogy semmi más nincs helyette, csak a nagyobb adatkeret. Ezek teljesen megvannak veszve.

Ahogy nézem a topicot nem én vagyok az egyetlen palimadár.

"It is only with heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye."

(#4800) #86564352 válasza saelin (#4799) üzenetére


#86564352
törölt tag

Talán a korlátlan csomag felé akarják terelni az embereket. Telekomnál örülök olcsó adatkeretnél is van megegyezésük a Spotify-jal, nem is számolják a streamelés adatát. Emlékszem volt olyan időszak amikor ott nem volt ilyen és én irigykedtem a Vodásokra. Nem tudom mitől függ, a mobilszolgáltatón vagy a streaming cégeken?

Ezt már ON írom: nektek számítógépen nem hiányzik a régi Spotify program? Amikor lehetett külső appokat berakni, dalszövegek, sűrűbb volt a lista és hasonló funkciók? Amióta megújították kissé lebutították. Nincs vele nagy gond azért.

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Spotify
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.