Hirdetés

2020. november 27., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Spotify

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-07-01 17:30:12

LOGOUT.hu

Spotify

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#401) spammer válasza #78032384 (#399) üzenetére


spammer
veterán

Akkor azok az előadók elmennek máshova, ha neked pedig fontosak, hogy őket hallgasd, akkor majd fizetsz másik szolgáltatásért vagy megvásárolod máshonnan a zenéjüket. Lehet, hogy gáz váltani, de ez van. A kiadók pofátlanok, mohók, mindig többet akarnak majd. Előfizetői bázis növelés, előfizetői díj növelés, licencdíjak növelése és így tovább. Ha a Spotify úgy ugrál, ahogy az ilyen téjlorszviftek és az kiadóik fütyülnek, akkor hosszabb távon halott ügy az egész.

Az, hogy bizonyos kiadók/előadók zsarolják/bojkottálják a Spotify-t, béna megoldás, amivel pénzt nem keresnek továbbra sem, cserében rombolják a saját imidzsüket és csökkentik a népszerűségüket.

Az ingyenesség a legjobb reklám, mind a Spotify, mint brand növelésére, mind a zenék/előadók népszerűsítésére, amiből követlenül és közvetetten is profitálnak. A free esetében pedig normális reklámszerződéseket kellene kötni és akkor lenne miből finanszírozni az egészet. Ha ezt nem tudják megvalósítani normálisan az a Spotify bénasága. Arról nem is beszélve, hogy a felhasználókból hatalmas adatbázist és rengeteg statisztikát tudnak összeállítani, ami szintén rengeteg pénzt ér piackutatási szempontból is, és a kiadóknak is.

„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."

(#402) spammer válasza devil-k (#400) üzenetére


spammer
veterán

Nekem pl. nem éri meg a prémium, mert nem használom ki. Se mobil, se tábla, se komolyabb hangrendszer, nem vagyok audiofil és stb. Hallgatok rajta zenéket, megismerek újabbakat és ennyi, de nem függök se rajta, se tőle.

A kliens programjuk is ugyan már jobb, mint volt, de még mindig nem elég jó, keveset tud, nem módosítható, nem fejleszthető, zárt, és feleslegesen erőforrás-igényes is.

„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."

(#403) #78032384 válasza spammer (#401) üzenetére


#78032384
törölt tag

Nem szeretnék váltani köszi, ezzel az erővel én is írhatnám neked ha nem tetszik hogy változtatás után 3 hónap trial után elő kellene fizetned és nem tetszik akkor te menj máshova. Vicces ahogy te mondod nekem mit csináljak és hova menjek ha fontos nekem a zene. Heló nekem fontos a zene és fontos lenne egy jó platformon ami jelen esetben a spotify premium, azért fizetek érte. És szar lesz ha egy nap indítanám a kedvencek listám erre valami cover dal szól, mert az eredeti előadó eltűnt.
Azt értem neked elég a reklámos ingyenes verzió de a piac jelezte nem lehet tartani ezt a modellt. És én mint előfizető nem szeretnék szívni. Megvan az oka a sok streaming cég közül miért a Spotify-ra fizettem elő. Nem Deezer, Google, Apple hanem Spotify. A brandről annyit az elég ciki ha a legjobb zeneszolgáltatónak reklámozom magam, de nem elérhető nálam az aktuális legnépszerűbb popsztár. A usert nem érdekli mi megy a háttérben a kiadókkal, miért nem tud jó reklámszerződéseket köt a Spotify. Egyáltalán nálunk milyen reklám megy? Bemondják akciós a sör vasárnap a CBA-ban? Kétlem üzletileg érdemes lenne vállalni a macerát országonként helyi hirdetőket szerezni. Amikor egyszerűen megoldhatnák a problémát mostantól 3 hónap trial aztán döntsél megér-e neked havi 1500 forintot a szolgáltatás. Ha marad a mostani modell az emberek csak azt látják tűnnek el az előadók. A "téjlorszviftek" imidzse és karrierje spotify nélkül is sikeres lesz, viszont népszerű előadók nélkül a Spotify rombolja magát. User oldalról csak az látszik az Apple megoldotta a Taylor Swift problémát, a Spotify nem. Az a szerencse a befektetők még öntik be a pénzt és jó ütemben növekednek. Ettől még nem egyszerű navigálni ezen a piacon, gyorsan változhatnak a dolgok, a rdio is most ment csődbe.

(#404) unravel válasza #78032384 (#403) üzenetére


unravel
őstag

Én nem látom ennyire sötéten a jövöt.

LG V30 ¯\_(ツ)_/¯

(#405) zack


zack
nagyúr

Most készülök venni egy ilyet, hogy rendesen kihasználjam a Prémiumot.
Állítólag nagyon jó a minősége, és Spotify-val is szépen szól.

Samsung Galaxy Note 10 Plus Black 256GB /64GB Samsung Evo Class10 <<>> Sony NW-A35 + Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium + Tidal HiFi

(#406) spammer válasza #78032384 (#403) üzenetére


spammer
veterán

Nem én mondom, hogy válts, hanem a kiadók fognak rákényszeríteni. Ha kiadók majd azt akarják, hogy később jelenjen meg az album a Spoitify-on, akkor később fog, ha azt akarják, hogy 2x-3x annyi legyen az előfizetési díj, mert nekik nem elég ennyi pénz, akkor 2x-3x annyi lesz. Ha a kiadók irányítják a Spotify-t, akkor le lehet húzni a vécén.

A "popsztárnak" is bőven gáz elhiheted, mert amíg 100-ból 98-at meg tud hallgatni a júzer, addig pont gáznak fogja gondolni, hogy az a maradék kettő leszedi a zenéjét.

Nálunk milyen reklám megy? Rádiókban milyen reklámok mennek? Na pont olyanok.

3 hónap trial? És akkor mi van? 3 hónap múlva új cím, új regisztráció. Ki akadályozza meg? Miben tart ez vissza bárkit is? A youtube-on is rengeteg a tartalom, hivatalos csatornák is, zenékkel, klipekkel, amit maguk az előadók raknak ki. Az nem fáj nekik, hogy az ingyenesen elérhető?

Egyébként ha az egyik csődbe megy, majd jön helyette kettő másik. Ez mindig is így volt, mindig is így lesz, jobb hozzászokni, hogy semmi sem tart örökké.

„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."

(#407) unravel válasza spammer (#406) üzenetére


unravel
őstag

"ha azt akarják, hogy 2x-3x annyi legyen az előfizetési díj, mert nekik nem elég ennyi pénz, akkor 2x-3x annyi lesz."
Mikor már tizedannyi kazetta, LP, CD fogyott mint régen azután próbálkoztak az online mp3 boltokkal irreális áron, bebukott az is. Ez az egész streaming arról szól, hogy legalább egy kicsit fizess. (illetve ingyen is van)

Az lesz a következő hogy fizetni fognak ők hogy Taylor Swiftet halgass. :))

LG V30 ¯\_(ツ)_/¯

(#408) spammer válasza unravel (#407) üzenetére


spammer
veterán

Ha fizetnének se hallgatnám. ;] Már könnyen elérhető, elterjedt, ezért most jön az, hogy pofátlanul be akarják húzni a nagy pénzeket. Indulásnál nem problémáztak, hogy van ingyenes is, megvárták, amíg elterjed, beetetik a népet jól, most meg jön a zsarolás.

Egyébként ha nem lenne tartható az üzleti modell, akkor a befektetők sem raknák bele a nagy pénzeket. Nem hiszem, hogy Goldman Sachs-nél hülyék ülnek. :)

Közben most nézem, hogy amiről épp tegnap írtam, az megvalósult:

"In June 2015, Spotify acquired Seed Scientific, a data science consulting firm and analytics company.[76] Spotify announced Seed Scientific's team would lead an Advanced Analytics unit within the company focused on developing data services." - [link]

Ahogyan a gugli, úgy ők is fel fogják dolgozni az adatokat, amiből súlyos pénzek lesznek.

„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."

(#409) Narxis válasza devil-k (#400) üzenetére


Narxis
nagyúr

Wut? Milyen kifacsart logika ez?

Az ingyenes userek csak élnek a lehetőségeikkel. Bocs ha drukkolunk azért, hogy ezek a lehetőségek legálisan megmaradjanak. Vagy jobb lenne ha mindenki aki nem fizet torrentezne? Abból egy fillért se látna senki. Na ugye.

A másik dolog pedig, hogy azért helyezték a Spotify-t nyomás alá a kiadók mert lejártak a szerződések vagy lejárnak? Nem tudom hol tart pontosan a dolog de 100%-ig biztos vagyok benne, hogy ha nem lenne ingyen spotify akkor azon menne a vita, hogy emeljék a havidíjat. Ha majd nem lesz ingyenes és megint lejárnak a szerződések akkor tuti, hogy ez fog következni.

Egyébként bocs ha nem siratom meg Taylor Swift hiányát, asszem ki fogjuk bírni nélküle. Rengeteg előadó és zene van nélküle is Spotify-on, majd ha tömegesen hagyják ott az előadok a spotify-t akkor átgondolom az álláspontom. Ez annak szól aki erről írt, nem tudom már ki volt.

(#410) devil-k válasza Narxis (#409) üzenetére


devil-k
veterán

Taylor Swiftet én sem.... ;]

(#411) #78032384 válasza spammer (#406) üzenetére


#78032384
törölt tag

"Ha kiadók majd azt akarják, hogy később jelenjen meg az album a Spoitify-on, akkor később fog"

A késleltetés más téma, teljesen érthető megjelenéskor a nagy sztárok akik még tudnak milliószámra CD-ket eladni visszatartják a streamet. Nem csak a spotit, minden streamet. Karácsonyra akarod az új Adele albumot a barátnődnek, csak CD. Aztán majd x hónap múlva streamen is lesz. Ezzel nincs probléma.

"ha azt akarják, hogy 2x-3x annyi legyen az előfizetési díj, mert nekik nem elég ennyi pénz, akkor 2x-3x annyi lesz"

1. A 20 vagy hány dollár egy CD lemez idők már elmúltak az internet és okostelefonok miatt, volt az 1 dollár mp3 vásárlás korszak, most streaming zenebérlés korszak van, amit évek alatt havi 10 dollárra/10 euróra árazott be a piac. Csóróbb országokban mint nálunk is 5 euró. Az új Apple Music sem változtatott ezen pedig az Apple a kiadók nagy barátja. De állandó free verziót ők sem csináltak mert tudják az csak vitákat szül. A Spotify is csak azért ússza meg egyelőre, mert sikerült nagyra nőniük. Nem bedönteni akarják őket a "gonosz" kiadók, hanem rávenni változtassanak a működésen.
2. Amit te írsz kapzsi zenészek csak duma a mostani helyzetben arról van szó a kiadóknak nem tetszik hogy te bár némi megkötéssel de ingyen meg tudod hallgatni a spoti katalógusát. Nem akarják a munkájukat odaadni neked ingyen. Felháborító...
3. Nem a kiadók irányítják a spotit, de azért remélem az világos a spoti szeretné árulni az előadók és kiadók termékét, amire ők mondhatják olyan feltétellel lehet üzlet ha olyan ajánlatot tesz a spoti mint az apple.

"3 hónap trial? És akkor mi van? 3 hónap múlva új cím, új regisztráció. Ki akadályozza meg? Miben tart ez vissza bárkit is?"

Ilyen mentalitással most is lehet havonta új trialt regisztrálni, nem? Hagyjuk már ezt az ügyeskedős hülyeséget, jobb helyeken ez nem ügy. Nem sajnálják azt az 5-10 eurót diák és családi, telekom adat kedvezményekkel, ha elégedettek a szolgáltatással és fontos nekik a zene. Amikor 14 éves koromban 5-6 ezer forint volt egy CD és jó esetben csak 3 szám tetszett róla, én is lelkiismeret furdalás nélkül "beszereztem" azt a 3 dalt. Most kényelmesen lemezek szarakodása nélkül havi 1500 forintért sok platformon sok készüléken sok millió dalt elérni online, plusz telekom kedvezmény, szóval hagyjuk ezt a kapzsi cégek szöveget. 15-20 éve ez elment, most nem. Ha átváltanak 3 hónap trial modellre, akik előadók leléptek rögtön visszatérnének. Win-win a spotinak, a kiadóknak, előfizetőknek.

Youtube-ot ne keverjük ide, a hivatalos csatornákra a kiadók és a Google közös cége a Vevo rakja ki hivatalosan a videókat. És a fizetős Youtube is mostanában indul, mert ott is elégedetlenek az ingyenes, reklámos modellel. A nem hivatalosakat néha törlik, néha hagyják mert akinek elég vérpistike által feltöltött ócska bitrate is reklámokkal, azzal úgyse lehet mit kezdeni. Legalább az oldal látogatottság statisztikában benne lesznek, üzletileg más hasznuk nincs.

"Egyébként ha az egyik csődbe megy, majd jön helyette kettő másik."

Jó hát neked mindegy másikért se fizetsz, mi előfizetők sajnálnánk ha rosszabb lenne a spoti.

A másik kommentelőnek pedig reméltem átjön Taylor Swift egy példa. Nem zokogok miatta hogy nem tudom hallgatni spotin, viszont ő most az aktuális nagy név a kategóriájában. Ez olyan mintha a Spar nem árulna Coca-colát. Szar lesz ha legközelebb a te kedvenced, az én kedvencem követi a példáját majd. Csodálkozom is a Spotify milyen lassan dolgozik a problémán.

"Az ingyenes userek csak élnek a lehetőségeikkel. Bocs ha drukkolunk azért, hogy ezek a lehetőségek legálisan megmaradjanak. Vagy jobb lenne ha mindenki aki nem fizet torrentezne? Abból egy fillért se látna senki. Na ugye."

Ezekről a lehetőségekről a piac jelezte nem oké és sokáig nem lehet tartani és ennek már vannak jelei. Ezen nincs mit vitatni. Bocs ha én meg azért drukkolok előfizetőként hogy ne érjen kár. Ellentétben veletek én nem akarok visszamenni torrentezni, tageket javítgatni, nem akarok kényelmetlenül youtube-ozni, cd-ket ripelni, ügyeskedni. Egyesével mp3-akat venni sem.

Téma befejezve az én oldalamról, nem akarok széllel szemben pisálni. Nyugalom kedvéért most meghallgatom spotin az új discover weekly listám.

(#412) Narxis válasza #78032384 (#411) üzenetére


Narxis
nagyúr

1 előadó még nem a világvége. Át fogom gondolni az álláspontom ha sorban hagyják ott őket a zenészek. Addig meg nekem ez nem szól másról, hogy kiadók mindig több pénzt akarnak. Ezért is aggódsz feleslegesen szvsz.

De mindegy, akkor ne vitázzunk.

(#413) spammer válasza #78032384 (#411) üzenetére


spammer
veterán

"Nem akarják a munkájukat odaadni neked ingyen. Felháborító...
3. Nem a kiadók irányítják a spotit, de azért remélem az világos a spoti szeretné árulni az előadók és kiadók termékét, amire ők mondhatják olyan feltétellel lehet üzlet ha olyan ajánlatot tesz a spoti mint az apple."

Továbbra is azt mondom a kiadóknak és az előadóknak: ha nem tetszik, el lehet menni máshova. Itt a Spotify-nak kell diktálni, aki akar, beáll a sorba, aki nem, az nem. Kellett volna rinyálni az elején, eleve ilyen üzleti modellel indult. Vagy eleve nem kellett volna beállni a sorba, ha nem tetszik. Most jön a zsarolás, nem azért mert hirtelen nem tetszik nekik, hanem azért, mert mostanra elég felhasználót beetettek, be akarják vasalni a pénzeket gyorsan.

"Ilyen mentalitással most is lehet havonta új trialt regisztrálni, nem? Hagyjuk már ezt az ügyeskedős hülyeséget,"

Nincs ebben semmi ügyeskedés, ez teljesen legális módszer. Éppen ezért mondom, hogy semmit nem ér, hogy 1 hónap vagy 3 hónap prémium beetetés van. Tök mindegy, aki akarja, megoldja. Én nem oldottam meg, mert nem érdekel a prémium, mert nem használom ki, de mást ez nem fog meghatni.

A Telekomot meg ne is említsük, tőlük inkább semmi nem kell, de még ingyen se.

A Youtube-ot is, ahogy a Google-t, a Facebookot, a szir-szar facebookos játékokat stb. az tette naggyá, hogy ingyenesen voltak a kezdetektől fogva. Ebből építettek felhasználó bázist, ebből gyűjtöttek adatokat, erre építették a reklámokat, ebből lettek a világ legnagyobbjai. Költségek ott is voltak, bőven nagyobbak is, mint a Spotify-nál, ők mégis meg tudták oldani az üzleti modellt. A Spotify sem lett volna ilyen népszerű, ha nem lett volna a freemium modell.

De egyébként tényleg felesleges vitázni róla, majd eldől, hogy a Spotify-nak van-e töke és életben tud-e maradni. Abban biztos vagyok, hogy ha kizárólag prémiumra váltanak, nagyon sok felhasználót veszítenek, ami statisztikai adatbázis csökkenést is hoz magával, továbbá nem tudnak reklámozni (hiszen prémium alatt nem lehet), így elesnek reklámbevételektől is. Hiba azt hinni, hogy ha megszűnne a free, tömegesen váltanának prémiumra. Mármint ha egyáltalán prémiumnak lehetne nevezni, hiszen kizárólag ez az alapszolgáltatás lenne csak.

„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."

(#414) #78032384 válasza spammer (#413) üzenetére


#78032384
törölt tag

Mondom hagyjuk, már szórakoztató olyan hülyeségeket olvasok itt. Be ne meséld nem pitiáner ügyeskedés havonta másik fiókot regisztrálni, ne hülyíts már. Legális ja hát lehet azért az apróbetűben benne van ne regelj havonta új névvel és emaillel, végül is az is legális a boltban tízszer elsétálsz a hostess előtt és betömöd egyedül a tálcányi kóstolót. Nem fog szólni csak bunkónak fog tartani. Már mondtam jobb helyeken ez nem téma, mert megveszik a családi előfizetést és el van intézve pár dollárból, néhány olcsójános ügyeskedő statisztikailag nem számít. A "beetetés" is annyira proli duma. El se tudod képzelni valaki a próba után kiváló ár/érték aránynak tartja a szolgáltatást? Főleg a régi vegyél egy darab lemezt 5 ezerért világhoz képest? Nem rinyáltak a kiadók a Spotify indulásakor, mert mindig lemaradásban vannak a technológiával szemben, ez mindig is így lesz.

A Spotify bevételének 90%-a az előfizetőktől származik, 10% a reklámos ingyenesből. Az is csak a nyugati piacokról, ahol van értelme reklámozni. Nem is a reklámbevételért van az ingyenes vonal, hanem bíznak abban ha tetszik az élmény előfizetsz. Soha nem is arra építettek amit te mondasz hogy a reklámokból majd megoldják, ismétlem 90-10 az arány. Minden évben azt lesik hány előfizetőt tudtak szerezni, hogy tudják mondani a cégbe pénzt rakó befektetési alapoknak sínen van az üzlet. 20 millió fizető 50 millió nem prémium most nagyjából a felhasználók száma. Ha modellt váltanak és 50-ből csak minden második vagy harmadik fog fizetni az is óriási növekedés, és akkor már az előadók sem panaszkodhatnak.
Nem azt mondtam nem volt jó a freemium modell az induláskor évekkel ezelőtt, csak azt hogy nem lehet örökké tartani és a változtatás ideje már eljött. Ezt jelezte a piac: az előadók, a kiadók, a versenytársak, és mi előfizetők is ha az ingyenes vonal miatt hátrány ér minket. Az mellékes te és én megvagyunk Taylor Swift nélkül (én se azt kérném tőle énekeljen nekem, jobb ötletem van) de ha egy Goldman Sachs fejes a WSJ cikkben látja az aktuális legnépszerűbb popsztár faképnél hagyta a Spotify-t a free vonal miatt, közben ők lapátolják a pénzt a cégbe, akkor egy "több millió tinilány pénzétől elesik a cég" jelölés ment a kockázat rovatba.

(#415) spammer válasza #78032384 (#414) üzenetére


spammer
veterán

Ja, szerintem is hagyjuk.

„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."

(#416) #21715712


#21715712
törölt tag

Az miert van,hogy en most fizettem elo ujra egy masik fiokra azonos kartyaval a 3 honapos 0.99 euros csomagra. Majd kiirja mar egyszer eltem egy kedvezmennyel es free-ben hagyta a csomagom. A 0.99 eurot meg levonta. Ez igy hogy????

(#417) J.Pinkman


J.Pinkman
tag

Nem vág az épp taglalt témába, de azért megkérdezném: miért van az, hogy ha PC-n elindítom a Spotit, azonnal indul mobilon is. Természetesen ugyanazon a wifin, ugyanaz a fiók.
Le lehet tiltani ezt az opciót valahol?

(#418) whbear


whbear
senior tag

Nekem inkább az a bajom az Android Appal, hogy Bluetoothon keresztül nem lehet vissza léptetni. Nem jól működik az AVRCP. Kocsiban idegesítő ezért megyek vissza Tidalra, ott jó a vezérlés. Még Deezeren is, de azt nem szeretem. Aki Taylor Swiftet akar hallgatni Spotin, keresse Sweet Baby May -t.

Arch Linux KDE, XFCE

(#419) Keem1 válasza J.Pinkman (#417) üzenetére


Keem1
addikt

Gondolom a távvezérlés funkció miatt. Hogy lehet-e tiltani, nem tudom. De ha spoti beállításokban a mobilt offline-ra teszed, tutira nem fog elindulni.

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy S10 | Nexus 7 (2013) | Dropbox reg: https://db.tt/2QEPVJVS Mindketten +500 MB-ot kapunk. Te is, én is.

(#420) J.Pinkman válasza Keem1 (#419) üzenetére


J.Pinkman
tag

Az offline mód biztos megoldaná, más appok miatt viszont kell a folyamatos wifi.

(#421) Keem1 válasza J.Pinkman (#420) üzenetére


Keem1
addikt

Úgy értettem, hogy a telón lévő spotify-t tedd offline-ba a spotify beállításaiban.

Samsung Galaxy S10 | Nexus 7 (2013) | Dropbox reg: https://db.tt/2QEPVJVS Mindketten +500 MB-ot kapunk. Te is, én is.

(#422) tomp válasza Keem1 (#398) üzenetére


tomp
nagyúr

A kiadók (és a sztárok...) gondolkodása eleve beteges. Nem csak a spotit szívatják. Más szolgáltatókat is.
pl Tidal, Play Music. Nekem e kettő van. Ha akad esetleg olyan előadó aki ő maga nem engedte a stream szolgáltatónak az elérést na ott alkalmazom a "Nem kell a pénzem? Oké" elvet. Szerintem nem kell elmondani, hogy ilyenkor hogyan hallgatnám mégis a dalait...

(#423) Rimuru


Rimuru
veterán

Jo ez a spotify, tegnap egy ideiglenes rendszerre felraktam hogy legyen zenem, oranket volt egy fel perces reklam, ma meg egesz nap ezen szolt a zene reklam nelukl. :DDD (nem raktam fel semmi reklamblokkolot)

Vigyázat, csalok!

(#424) Zsolt_72 válasza Rimuru (#423) üzenetére


Zsolt_72
MODERÁTOR

Nekem is tetszik, annyi jót olvastam róla, hogy kíváncsi lettem. 24 órája van meg, eddig beválni látszik. :)

(#425) Rimuru válasza Zsolt_72 (#424) üzenetére


Rimuru
veterán

Korabban is hasznaltam mar, csak most a reklammentesseg lepett meg. Viszont a radio meg mindig jo.

Vigyázat, csalok!

(#426) spammer válasza Rimuru (#423) üzenetére


spammer
veterán

Mióta felraktam az új klienst, nekem sem jön reklám, pedig szintén nem blokkolok semmit, nem piszkáltam bele (nem is lehet). De ezt inkább halkan jegyzem meg, mert a végén meglincselnek a prémiumosok, főleg a múltkori flame után. ;]

[ Szerkesztve ]

„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."

(#427) HollyBoni válasza spammer (#426) üzenetére


HollyBoni
veterán

lincs

(#428) Rimuru válasza spammer (#426) üzenetére


Rimuru
veterán

Meg egy ok Linuxra (felteve hogy Windows alatt van reklam). :DDD ;]

Vigyázat, csalok!

(#429) unravel válasza Rimuru (#423) üzenetére


unravel
őstag

Mindenki így kezdi. Aztán aki nagyon "belakja" és rengeteg playlistje, albumja, elmentett zenéje van az nagy valószínűséggel kifizeti a prémiumot.

LG V30 ¯\_(ツ)_/¯

(#430) csabi63 válasza unravel (#429) üzenetére


csabi63
senior tag

Nekem egy hét is elég volt, hogy prémiumra váltsak. Ennek több mint egy éve már. A baráti ára, a jobb minőség, és az offline zenehallgatás miatt nem is volt kérdés.

(#431) HollyBoni válasza csabi63 (#430) üzenetére


HollyBoni
veterán

Én csak az offline miatt váltottam, telefonon nincs mobilnetem. Ha jól emlékszem ráadásul ingyenesnél telefonon csak shuffle mód van, szvsz úgy használhatatlan.

(#432) Rimuru válasza unravel (#429) üzenetére


Rimuru
veterán

Ugy is mar hogy legalabb 1 eve is hasznaltam? (1-2 havonta pedig elinditom) :)

Vigyázat, csalok!

(#433) repvez


repvez
őstag

Valaki nagy vonalakban be tudja nekem mutatni ezt az appot vagy leirni, hogy milyen modokon lehet beállitani, hogy olyan zenéket játszon amiket szeretek?
Tegnap tettem fel elvileg van 7 nap prémium kiprobálhatóság igy addig szeretném megnézni mit tud, hogy megtudjam érdemes e fizetni érte.
Egyelöre nem sok zene közül tudok választani a böngészés és a felfedezés menükben.
Ami tetszik azt a műsorra tüzéssel tudom felvenni vagy mindenképp a felvétel listára kell választani?
A böngészés folyamán megjelenő albumképek azok lementésre kerülnek a telefonra?
Az offline zenehallgatáshoz, gondolom leszedi a zenét a készülékre, de akkor hogy tudom másik készüléken is meghallgatni
A futáshoz való válogatás mi a lapján válogat? Mert azt láttam, hogy vannak ilyen mix szerüségek,de nem szeretném mindet végighallgatni, hogy milyen számok vanank benne.

Hogy tudok szűrni bizonyos stilusokra előadokra , zene megjelenések idejére? Vannak e magyar számok fenn?

Ha beregisztráltam, és ujra telepitem a telefont vagy a számitogépet akkor csak vissza kell jelentkeznem és minden ugyan ugy lesz mint volt vagy ketdhetem előröl ?

Mennyi adatot eszik és ha 32kbitre visszaveszik a sávszélt akkor is müködik vagy akkor már nem tud folyamatosan szólni?

ja és hogy lehet kikapcsolni, mert ha kilépek az app bol akkor még tovább szól?

Illetve a saját számaim ami a memoria kártyán vannak azokat hogy lehet beimportálni, hogy azok közül is válogasson?

A google play menynivel másabb jobb/rosszabb ennél?

[ Szerkesztve ]

(#434) Aweriot


Aweriot
Topikgazda

Valahogy hozzá lehet adni a saját zenéimet egy playlisthez? Adele-25 albumát megvettem, és nem esik jól, hogy nem hallgathatom a többi "zeném" között.

"Kezdem azt hinni, hogy Isten, amikor az embert teremtette, némileg túlbecsülte saját képességeit." Oscar Wilde

(#435) ImpersonatoR

Mit lehet csinálni azzal, hogy ne a C: -n levo SSD -t pakolja mar tele?
Appdata/local/Spotify/Data

Több GB is lehet.
Direkt beállítottam a beállításokban hogy az E:/Spotify legyen a gyorsítótár de marhára nem érdekeli van vagy 41 kb az egész mappa
Pedig rögtön mikor feltelepítettem mar belőttem.

Illetve a T-mobilos music csomaggal sikerült valakinek összelőni mert nekem továbbra is írja, hogy 03-an lejár a premium on pedig a tmobil oldalról beleptem.

(#436) devil-k


devil-k
veterán

Egy éves előfizetés:

Családi akciók:

(#437) gabee jr válasza devil-k (#436) üzenetére


gabee jr
tag

Értem én, hogy gőzgép, csak nem tudom hogy működik. :P
Ez esetben tudom, a prémium kiváltság 4.99/hó, de egyben is kifizethető ami 59.88/év.
Azaz pontosan annyi, mintha minden hónapban lecsipkedné a Spotyi a Paypal accountról a pénzt, már csak az a kérdés, ez kinek éri meg.

"Csukaharapást szőrivel"

(#438) devil-k válasza gabee jr (#437) üzenetére


devil-k
veterán

Na, ez az........ Ugyanezen gondolkoztam én is. Semmi akció, semmi.

(#439) 30z.Samu


30z.Samu
nagyúr

Sziasztok!

Már egy ideje használom a Spotify ingyenes szekcióját, nekem bejön, amire kell, tökéletes ez is. Viszont tudom, hogy ez sem fog örökké tartani, vagy legalább is lesznek több/nagyobb szankciók. Olvastam a minap, hogy az előadók majd be fogják tudni állítani, hogy csak Premium felhasználók hallgathassák a zenéjüket vagy hozzáférhetnek az ingyenessel is. Kérdésem az lenne, hogy az előadók azért nem kapnak pénzt, hogy meghallgatják a zenét? Vagy csak a kiadóktól kapnak pénzt? Ez a része nem világos. :) Én úgy tudom, hogy az ingyenes is jó nekik, mert ha rákattintanak a zenéjükre, abból is jön pénz. Meg jelenleg több ingyenes felhasználó van, mint Premium.

Sic Parvis Magna

(#440) spammer válasza 30z.Samu (#439) üzenetére


spammer
veterán

Mindjárt szólok az ügyvédnek, hogy kukkantson bele a kiadókkal kötött szerződésbe.

;]

„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."

(#441) 30z.Samu válasza spammer (#440) üzenetére


30z.Samu
nagyúr

Oké, köszi. ;]

Sic Parvis Magna

(#442) zack


zack
nagyúr

Korlátozások a Spotify ingyenes verziójában

Samsung Galaxy Note 10 Plus Black 256GB /64GB Samsung Evo Class10 <<>> Sony NW-A35 + Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium + Tidal HiFi

(#443) devil-k válasza zack (#442) üzenetére


devil-k
veterán

Szerintem a 30 napos prémium kipróbálási lehetőség nagyon jó annak, aki vacillál, hogy kinél fizessen elő. Előbb vagy utóbb várható volt egy ilyen lépés.

(#444) gabee jr


gabee jr
tag

Nyáron volt akció, (sőt sűrűn van) hogy 1 hónap helyett 3 ingyenes prémiumot is adnak, pont az élőfizetésen gondolkodónak.
Nem tagadom, engem egy ilyen alkalommal "szerveztek be" hisz ha egy hónap nem is elég, pontosan tudják, hogy három alatt annyira rákattansz, hogy inkább előfizetsz a végén. Jó kis marketing csel. :P

"Csukaharapást szőrivel"

(#445) Polllen válasza gabee jr (#444) üzenetére


Polllen
nagyúr

Most is van.

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#446) Narxis válasza zack (#442) üzenetére


Narxis
nagyúr

Szégyen és gyalázat.

(#447) devil-k válasza Narxis (#446) üzenetére


devil-k
veterán

Elő kell fizetni.

(#448) Polllen válasza Narxis (#446) üzenetére


Polllen
nagyúr

Maximum annyira, mint az élet más területein, ahol a pénz az értékmérő.

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#449) zack válasza Narxis (#446) üzenetére


zack
nagyúr

Számold ki erre-arra mennyi pénzed megy el. 3db Big Mac ára... Ehhez képest havi 3e cseppet sem sok a prémium előfizetésért. Hallgatom itthon, mobilon, és autóban is egy Gogroove Flexsmart X2 segítségével, így nem kell a CD lejátszással, és cd írással "modellezni". Navit, hívásokat is az autó hangszóróira hangosítja ki, a zenét meg csak elindítom lejátszási listából keverve.
Soundhound zenefelismerővel össze van kötve a Spotify, így ha felismer egy zenét, azonnal a Spotify-be dob, és egy gombnyomás és már a listámban van.
Akinek ez nem ér meg havi 3e forintot, és "puffog" az ingyenes korlátozásán, azt nem tudom sajnálni. ;)

Samsung Galaxy Note 10 Plus Black 256GB /64GB Samsung Evo Class10 <<>> Sony NW-A35 + Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium + Tidal HiFi

(#450) Polllen válasza zack (#449) üzenetére


Polllen
nagyúr

Egy elôfizu csak 5 EUR.

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Spotify
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.