Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#951) Buckey válasza #94529552 (#948) üzenetére


Buckey
senior tag

A 20 W nem is érdekes különbség, hanem a többi, amit nem tudok. Hiába nézem mindkettőt, nem találok más különbséget. Még az áruk is hasonló.

(#952) Mauzes


Mauzes
őstag

Sziasztok!

Új vagyok ebben a témakörben. Sokáig azt gondoltam, hogy ezek a soundbar-ok fizikai adottságaik miatt nem szólhatnak olyan jól, hogy megérje, de azóta van fizetésem, és a TV-től azért várhatóan jobb lenne egy ilyen. Egy Samsung UE40ES6100 készülékkel szeretném összekötni egy 4x5m területű szobában. Lenne néhány amatőr kérdésem:

1. Jól gondolom, hogy függetlenül a soundbar tudásától vagy az összekötés módjától, az összes média hangját meg fogja tudni szólaltatni, legfeljebb valamilyen egyszerűsített/konvertált módon? Tehát például egy DTS hangsávos médiafájlt játszok le, és a soundbar nem támogatja a DTS-t, ettől függetlenül fog hangot lejátszani csak valahogy átkonvertálásra kerül a hang, vagy pedig ilyenkor nem fog tudni lejátszani hangot?

2. Alapvetően jobb lenne egy mélynyomó nélküli változat, de ezekből jóval kisebb a választék. Ha mélynyomósat választok számít az, hogy hová helyezem el a dobozt? Tehát pl. (A) rakhatom-e szekrényre vagy mindenképpen a padlóra ajánlott? (B) Rakhatom-e a TV mögé az állványra? Így a hang útja ugyan blokkolva lenne, nem tudom ez mennyire számít a mélyek megszólaltatásánál. (C) Zavaró/túl messze lesz-e, ha 2 méterrel balra rakom a TV-től a sarokba?

3. Nem akarok még egy távirányítóval szarakodni. Csak akkor fogom tudni a TV távirányítójával kezelni, ha Samsung márkájút veszek? Vagy még akkor sem biztos?

Előre is köszi!

[ Szerkesztve ]

(#953) Clever0 válasza Mauzes (#952) üzenetére


Clever0
senior tag

1. Vissza kellene olvasni, úgy emlékszem, hogy nem biztos, hogy tud lekonvertálni. Az is érdekes, hogy ha a tévé hangszóróján szól sztereóban, akkor valószínűleg a Soundbaron is fog.
2. Elvileg a mély hangok irányítottsága nem olyan lényeges, nyugodtan teheted több méterre a többi hangszórótól, tévétől.
3. Hangerő vezérlés Samsung távval kétféleképp működik:
- Ha a tévé és a hangláda is tud HDMI ARC-ot és HDMI CEC-et, akkor a két eszközt HDMI kábellel összekötve megy a dolog.
- Bluetooth kapcsolat esetén, ha a tévé felismeri a hangszórót, akkor működik. Hogy idegen dobozt elfogad-e, azt nem tudom, de a Samsung topikban mintha olvastam volna, hogy fejhallgatónál alapból nem ment és meg kellett hackelni a beállításokat, hogy megtalálja.
Mindkét összeköttetés gyártótól független szabványokon alapul, de attól még a gyártók ezt korlátozhatják.

Szóval csak az a biztos, ha ki tudod próbálni.

(#954) Mauzes válasza Clever0 (#953) üzenetére


Mauzes
őstag

Köszi!

1. Ez mondjuk kicsit furcsa lenne. Van valakinek egy filmgyűjteménye, fingja nincs melyik milyen hangsávot tartalmaz. Előfordulhat, hogy egyes filmeknél ki kell lőni a soundbart, mert nem játszik le hangot? Ez az egész koncepciót tönkrevágná szerintem.
Az egyébként nálam igaz, hogy a TV eddig minden médiánál lejátszotta a hangot, sztereóban.

3. Bluetooth sajnos nincs a TV-men, de HDMI CEC támogatást ír a specifikáció (ARC-ról nincs infóm).

Most már csak el kell menni meghallgatni párat. Ilyen olcsóbb fajtákat hol tudok megnézni? Pl. MediaMarkt? Olyan 60-ig szeretnék elmenni max.

(#955) Judee


Judee
csendes tag

Sziasztok!
Segítsetek...!!
Tegnap vettem egy LG LAS350B hangprojektort. A kijelzőjével van gondom, annyira halvány, hogy csak 1 méteren belül látszik. Tudom, a sleep gombbal kell machinálni, de egyszerűen nem tudom erősebbre venni :(
A dimmer funkciót kellene kikapcsolni, de a felhasználói utasítás szerint nem egyértelmű.
Előre köszi :)

(#956) Clever0 válasza Mauzes (#954) üzenetére


Clever0
senior tag

Ha valamelyik HDMI csati mellett látsz ARC feliratot, akkor van HDMI hang kimenet, ha nem, akkor nincs. Utóbbi esetben nem tudod HDMI-vel összekötni a hangszórót, ezért hiába van CEC (Anylink), nem fog menni a hangerőszabályozás. (Neten többféle hátlap fotó is van, egyiken van ARC, a másikon nincs.)
Ha nincs ARC és Bluetooth, akkor az optikai kábeles kapcsolat adja a legjobb minőségű hangot.

(#957) Judee válasza Judee (#955) üzenetére


Judee
csendes tag

Kérésem tárgytalan, visszavittük, kicserélték, hibás volt a kijelző.

(#958) Mauzes válasza Judee (#957) üzenetére


Mauzes
őstag

Hangja milyen amúgy?

Más: Samsung J450 hangjával mik a tapasztalatok?

OFF: Elég sok típus van megemlítve a topikban, de sok esetben a hangzásról nem is esik szó. :)

(#959) Buckey válasza Mauzes (#958) üzenetére


Buckey
senior tag

Ez az, hogy a hangzás szubjektív, mindenkinek más a jó, más a szép hang (is).
És sokan, akár szégyenből, akár hiúságból nem ismerik el, hogy nekik nem jött be a drága pénzért vásárolt kütyü. Inkább hallgatnak.
A technikai infókat meg el is olvashatjuk, meg a véleményeket is. De inkább mint sok mindent, ezt is ki kell próbálni, meg kell hallgatni.

(#960) Mauzes válasza Buckey (#959) üzenetére


Mauzes
őstag

Lényegében egyetértek, de azért legalább egymáshoz képest valamennyire lehetséges lenne megítélni a hangzást is. Pl. a fej/füllhallgató vagy hangszóró topikokban gyakori a hangzás mind általános, mind relatív "tetszésének" leírása a fórumban.

Persze azt megértem, hogy ez a téma egyrészt újabb terület, jóval kevésbé pörög, mint azok, másrészt ennek a célközönsége sem annyira a "megszállottabbak" köre, akik állandóan a Prohardveren lógnak, hanem a tehetősebb, kényelmesebb férfiak inkább, akik viszonylag drágán vesznek valami egyszerűt, beállítják és élvezik.

(#961) Buckey válasza Mauzes (#960) üzenetére


Buckey
senior tag

Én is szeretnék a jövő hónapban venni valami korszerűbb hangcuccot a 13 éves Samsung cm-350 helyett (ami tökélezesen működik, de mégis)

És én is a Samsung J450-est néztem ki, mind az ára, mind egyszerűsége miatt. Azt tudom, hogy nem fog 5.1-ben szólni, fizikai képtelenség lenne.
Ha az üzletben nem jönne be a hangja, akkor még vannak más kinézett rendszerek is, de azok persze drágábbak is.
[link]

És persze van 5.1 rendszer is, amit meg fogok hallgatni, hogy dönteni tudjak.
[link]

Legvégső esteben: [link]

(#962) Mauzes válasza Buckey (#961) üzenetére


Mauzes
őstag

Hol fogod kipróbálni a J450-et?

(#963) Buckey válasza Mauzes (#962) üzenetére


Buckey
senior tag

Pécsett a Média Markt-ban és a plázában lévő Euronics-ben.
Valamennyire értek a zenéhez, zencuccokhoz, így már előre felkészültem a hülye marketing dumára. :))
Biztos a watt számokkal akarnak majd elbűvölni. :DD

[ Szerkesztve ]

(#964) szgaborsz válasza Buckey (#959) üzenetére


szgaborsz
tag

Nem gondolom, hogy sokan hiúságból nem ismerik be tévedésüket, és ezért nem írnak ide véleményeket. Ha így lenne, akkor jóval több eladó használt soundbart látnánk. Inkább azt gondolom, hogy ebben a topikban, ha leírod a véleményedet a soundbarokról, akkor megkapod, hogy ezek nagyon rossz minőséget képviselnek, és ennyi pénzért kapsz sokkal jobb 5.1 vagy 2.1-es HM-et stb.

(#965) Buckey válasza szgaborsz (#964) üzenetére


Buckey
senior tag

Hát nem tudom, tanultam pszichologiát is, és az ember egy kivsit hiú.
Eladni meg nem olyan könnyű, mert mint írtad, ennyi pénzből kapni egy jobb 2.1-et vagy egy 5.1 HM-et.

(#966) szabolcs.sz válasza Mauzes (#958) üzenetére


szabolcs.sz
tag

nekem van F355, J355, J450, 16-20 nm helyiségekben. Szerintem nem annyival jobb a J455, hogy megérje az árkülönbözetet. A vezeték nélküli sub királyság, és persze saját tápja van neki, de én a különbözetet (kb 40 eft) inkább egy mérettel nagyobb tévére, vagy egy lejátszóra költeném.

(#967) szgaborsz válasza Buckey (#965) üzenetére


szgaborsz
tag

Látod, mindenki ezt írja ebbe a topikba 😃😃😃 viccet félretéve, ha ezen a gondolatmeneten haladunk, akkor tényleg sok hiú ember van aki beismeri a tévedését, mert eléggé pörög a használt HM-vasak adás-vétele. 😃

(#968) bl4ze válasza szgaborsz (#964) üzenetére


bl4ze
veterán

Én a Magnat-tal nagyon jól jártam, a Genius 5.1 fa dobozos után azt hittem visszalépés lett, és nagyon nem.
Az előző helyen is nagyon rendben szólt, de most egy 36 m2 nappaliban egy tv-s sarokban hatalmasat szól, jó a térhatása, és jól is néz ki. Én továbbra is csak ajánlani tudom.

.:. bl4ze .:.

(#969) RCTiv válasza Buckey (#959) üzenetére


RCTiv
tag

szerintem meg (és most lehet meg fogtok kövezni :D) úgy 100e-ig egyszerűen nem a hangzás az elsődleges szempont amiért valaki ilyet vesz. Fontos, de nem a legfontosabb.

Másrészt (senki se sértődjön meg kérem) ezeknek a termékeknek a célcsoportja nem az alapvetően audiofil "kultúrkörből" érkező embere, hanem a tévé/telefon hangszóróját jobbra cserélők, akiknek mindenképpen előrelépés egy ilyen hangkeltő, szóval megvan a wow faktor, vagy azok, akik kényelmi/dizájn szempont felól jönnek és ugyan elvárják, hogy legyen meg egy szint a megszólalásban, de ha az megvan, akkor onnantól megintcsak jobban (vagy ugyanannyira) számítanak az egyéb szempontok. Jellemzően ez utóbbi csoportnak sem focal utopia megy a levesbe, hanem inkább belépő kategóriás hifi/házimozi rendszerek.

ettől persze lehetne hasonlítgatni, de akik kompromisszumot tudnak kötni a hangzás terén, azok leaxarják, hogyan szól a másiké :DD

(ha valaki eljön hozzám, lehet hasonlítgatni a naimmal de csak nyáron addig nem érek rá :D)

[ Szerkesztve ]

(#970) Mauzes válasza szabolcs.sz (#966) üzenetére


Mauzes
őstag

Szerintem csak 18-20k a különbség mostani árak szerint.

(#971) Mauzes válasza Mauzes (#970) üzenetére


Mauzes
őstag

Akinek Samsung cucca van, pl. J355, J450, H550, J550, stb: a front sugárzón lévő kijelző folyamatosan világít, hogy ha be van kapcsolva a rendszer? Azaz pl. sötétben filmnézés közben ott van egy kék szöveg, vagy pedig az eltűnik egy idő után?

Illetve be lehet állítani, hogy tűnjön-e el, vagy legalább az erősségét?

Erre gondolok:

[ Szerkesztve ]

(#972) hdman válasza Mauzes (#971) üzenetére


hdman
őstag

Távirányítón DIMMER gomb. Kikapcsolni nem lehet, csak "halványítani."

Sopron city :)

(#973) Mauzes válasza hdman (#972) üzenetére


Mauzes
őstag

Végül is fél megoldás már az is.

Amúgy egy szubjektív megjegyzés, hogy engem valahogy zavar az, hogy külön kis kijelzőt tettek a J355/J450 közepére. Persze biztos megszokja az ember szeme és már fel sem tűnik, de akkor is sokkal "zavaróbb", mint a J550 teljesen egységes, letisztult front-ja.

(#974) Clever0 válasza Mauzes (#971) üzenetére


Clever0
senior tag

Nekem H550 van, pár másodperc múlva elalszik a kijelzője. Nem találtam a doksiban, hogy hol lehetne állítani. Előtte H450 volt, a külön kijelző középen még jobban is tetszett, mint ez a lukakon áttűnős.

[ Szerkesztve ]

(#975) Mauzes válasza Clever0 (#974) üzenetére


Mauzes
őstag

Ez érdekes, akkor mások vagyunk. :)
De miért jobb, ha van kijelző? Szebb rajta az a minimál kékeszöld szöveg? Nekem valahogy elvonja a figyelmem a keret, de lehet én OCD-s vagyok. :D

(#976) Clever0 válasza Mauzes (#975) üzenetére


Clever0
senior tag

A kijelzős változaton finomabb rajzolatú a szöveg. A lyukas lemez a betűk felét kitakarja, ezért vastagabbak. De sötétben nem látszik egyik sem és külalakra nekem a 450 is tetszett.

(#977) nikos21


nikos21
aktív tag

Üdv, kaptam ma egy jbl jbl sb400 hangprojektort a csomagban volt egy optikai kábel amivel összekötötten az lg lb650v tv-vel és nem igazán tetszik a hangja :/ az útmutató azt írja hogy a hdmi kábeles összekötés a legjobb minőséget biztosítja, létezik hogy jobb lesz tőle vagy elég ha az optika marad? :F
bármilyen más eszközről vagy pl: telórol átlőtt zene nagyon jól szól csak a tv-S.T.B. eszköz hangja gyengus ezért gondoltam ha a hdmi-t javasolják lehet ez a jobb megoldás
kép

(#978) Clever0 válasza nikos21 (#977) üzenetére


Clever0
senior tag

Hangminőségileg az optikai is ugyanolyan jó, mint a HDMI. (A HDMI több csatornát tud, de tévézésnél ez nem előny, legfeljebb Bluray lejátszónál.) Nézd meg, hogy a tévében lehet-e állítani a hang kódolását! (PCM, DTS, ilyesmik.)
Megpróbálhatod egy jobb minőségű kábellel a TV HDMI ARC és a projektor HDMI OUT kimenetét összekötni. Ha mindkét eszköz tudja a HDMI CEC-et, akkor működhet a hangerővezérlés a tévétávval.

[ Szerkesztve ]

(#979) Salak


Salak
tag

Sziasztok!

A segítsléeteket szeretném kérni hangprojektor vásárlással kapcsolatban.
Nemrég sikerült szert tenni egy LG55LF652V TV-re és ehhez szeretnék vásárolni hangprojektort.

Amennyire olvasgattam, árban határ a csillagos ég, így igazából ár/érték arányban a legjobb megoldás érdekelne nyílván.

Amikről olvasgattam, hogy a megfizethető kategóriában jók (LG Electronics NB3530A, Samsung HW-F355, JBL Cinema SB100), azok már nem kaphatóak, van amit eleve nem forgalmaztak itthon (VIZIO S3821w-C0 ), van ami pedig picit drága ( Philips HTL5140B 2.1 )

Tudnátok javasolni esetleg a fentiekhez hasonlóan jó masinákat (esetleg azok "utódja"?), vagy más jó ár/érték aránnyal bírót?
Alapvetően olyan 40-60K között gondoltam rászánni.

A vezeték nélküóli mélynyomó gondolom előnyt jelenthet, ha nem muszáj, nem szeretnék sokat kábelezgetni (ezért is mondtam le a 'rendes' 5.1 megoldásokról)

Előre is köszi szépen! :R

"Winners never quit and quitters never win."

(#980) Judee válasza Mauzes (#958) üzenetére


Judee
csendes tag

Térhangzást nem vártam, nincs is!, de sokkal jobb hangja van mint a tévének. Nem bántam meg, hogy megvettem.

(#981) Ateszpapa


Ateszpapa
addikt

Sziasztok!

Samsung F6400-as Smart Tv-hez szeretnék hangprojectort.

Jelenleg csak egy 2.1 logitech számítógép hangfal van rádugva. :)

Most SAMSUNG HW-H450/ENnéztem ki.
Kicsit sokallom az árát, tehát ha tudtok olcsóbban is akkor írjatok. :)

Illetve Ti melyiket ajánlanátok?
Lehet LG is.
:R

(#982) hdman válasza Ateszpapa (#981) üzenetére


hdman
őstag

Nekem H450em van, elégedett vagyok vele. Használtan vettem, így azért nem volt rossz bolt :)

Sopron city :)

(#983) Jaygab válasza Clever0 (#978) üzenetére


Jaygab
tag

Ha optikai kábellel kötöm össze az LG lf652v tv-t egy LG las350b soundbarral , akkor is tudom vezérelni a tv remote-jával a soundbar hangerejét, nem?

(#984) Jaygab válasza Clever0 (#815) üzenetére


Jaygab
tag

Nálam optikaival összekötve is ment az együtt ki-bekapcsolás, a hangerő szabályozás nyilván nem.

Most olvasom, hogy itt azt írod, hogy az optikai kábeles összekötés esetén nem lehet állítani a tv távjával a soundbar hangerejét? Ez biztos?? Mivel a las350b-nek nincs távja,sem hdmi csatlakozása, így semmit nem ér az egész... Kelhetek fel az ágyból, mint a 80-as években ha állítani akarom a hangerőt???

[ Szerkesztve ]

(#985) #94529552 válasza Jaygab (#983) üzenetére


#94529552
törölt tag

Én a Magic Remote-tal tudom az erősítő hangerejét szabályozni. Az is optikaival van összekötve. Olvasd át ezt.

(#986) Jaygab válasza #94529552 (#985) üzenetére


Jaygab
tag

Rákerestem a linken amit adtál a simplink-re és ott is kifejezetten a hdmi cec-et írják. Szó nincs optikáról.
Asszem neten megrendelem a las350-et, aztán ha nem megy, akkor visszaviszem. Indoklás nélkül vissza kell vegyék 8, vagy 14 napon belül ha jól tudom? Még nem csináltam ilyet, de ha nem megy, akkor nem kell...

(#987) Clever0 válasza Jaygab (#986) üzenetére


Clever0
senior tag

Az optikai kábel egyirányú. Hangerő vezérlés csak HDMI-n vagy Bluetooth-on keresztül mehet. Esetleg a beltéri lehet olyan, hogy a saját távjával az optikai jelet is vezérli, de a tévék jellemzően nem ilyenek. Egyébként meg nem kell felkelni, a soundbar-okhoz is adnak távot. Internetes vásárlásnál 14 nap alatt kell döntened: Elállási jog

(#988) Jaygab válasza Clever0 (#987) üzenetére


Jaygab
tag

Köszönöm a gyors választ! Nem láttam arra utaló jelet, hogy adnának hozzá távirányítót, de tüzetesebben utánanézve úgy tűnik valóban jár hozzá. A simplink az csak hdmi-n megy, viszont a soundbar bluetooth-os és a wireless sound sync a TV-m és a soundbar leírásában is szerepel, tehát elképzelhető, hogy nem is kell az optikai kábel egyáltalán. Kezdek megnyugodni, legrosszabb esetben pedig visszaviszem 1-2 órán belül, ha valami nem frankó.

(#989) #94529552 válasza Clever0 (#987) üzenetére


#94529552
törölt tag

Akkor van még azUniverzális Távirányító funkció is.

(#990) Jaygab válasza #94529552 (#989) üzenetére


Jaygab
tag

Köszi, de egyrészt azt írja kell hozzá magic remote (nekem nincs, mert az LG TV plus is jó helyette, meg van egy wifis air mouse-om is) másrészt ha lesz távirányító a soundbarhoz, akkor az minden kínomra megoldás lesz. Akkor már nem is akarom a tv távjával állítani a hangot, jobb is lesz külön :)

(#991) Salak válasza hdman (#982) üzenetére


Salak
tag

Lehet hülye kérdés, de pl ez a Samsung hangprojektor kompatibilis az LG SMart TV-kel? (konkrétan az 55LF652V az izgalmas számomra)?

"Winners never quit and quitters never win."

(#992) Clever0 válasza Salak (#991) üzenetére


Clever0
senior tag

Az optikai bemenetet nem lehet elrontani, az biztosan működik. A Bluetooth és HDMI CEC kapcsolathoz a projektort fel kell ismertetni a tévével, ezt idegen típusnál akadályozhatja a gyártó, ha akarja. A HDMI ARC-ot is kell tudnia a tévének.

[ Szerkesztve ]

(#993) Salak válasza Clever0 (#992) üzenetére


Salak
tag

Köszi a gyors választ!
A TV, ha jol nezem tud HDMI ARC-t.
Viszont ez a "gyártó blokkolhatja a felismerést" picit aggasztó. Gondolom erről hiába írok az LG-nek, nem fognak hivatalosan állást foglalni..

Jobban járnék, ha LG soundbart keresnék? Ott nem láttam a HW-450 hez hasonló ár/érték arányút. Erre esetleg van javaslatod?

"Winners never quit and quitters never win."

(#994) Clever0 válasza Salak (#993) üzenetére


Clever0
senior tag

Előre ne aggódj! Samu tévékről írják a fórumban, hogy csak Samu fülest fogad el, ha nem sikerül belepiszkálni a gyári beállításokba, hangfalról nem írtak. Esetleg elmész egy olyan boltba, ahol LG tévét és Samu hangfalat is kapni és megkéred őket, hogy kipróbálhasd a Bluetooth vagy HDMI CEC párosítást. Vagy csak megrendeled a HW 450-et és visszaküldöd, ha nem működik. Kérdezz rá az LG TV topikban, hogy valaki használ-e Samu vagy más nem LG hangfalat! ARC-ot akkor tud a tévéd, ha valamelyik HDMI csati mellett ezt feltüntetik.

[ Szerkesztve ]

(#995) Salak válasza Clever0 (#994) üzenetére


Salak
tag

Köszi szépen. Lehet akkor megrendelem.
ARC-ot este megnézem otthon, de szerintem ez alapján a leírás alapján kell tudnia.
Mondjuk az jó kérdés, hogy pl az LG Magic Remote-al tudnék e vezréelni egy Samu soundbart (hangerő, stb) vagy sem.

"Winners never quit and quitters never win."

(#996) Clever0 válasza Salak (#995) üzenetére


Clever0
senior tag

Elég gyenge a kép, de mintha a legalsó HDMI IN mellett az ARC is ott lenne.
A hangfalat nem a táv vezérli, hanem a tévé. Ha a tévét bármilyen távval tudod szabályozni, akkor azt a tévé továbbküldi a hangfalnak. Hangerőn kívül nem hiszem, hogy mást is tudnál vezérelni.

(#997) #94529552 válasza Clever0 (#996) üzenetére


#94529552
törölt tag

Van benne ARC, tehát működni fog vele. Csak egyedül a vezeték nélküli SoundSync nem megy, mert a Bluetooth úgy tudom csak saját márkás dologgal megy.

(#998) Salak válasza #94529552 (#997) üzenetére


Salak
tag

Ez mondjuk azt jelenti, hogy ha ki van kapcsolva a TV, akkor nem fogok tudni például csak a hangfalon zenét lejátszani bluetoothon iphonerol vagy ipadrol? Es ha igen, akkor ez pl sajat markas (LG) cuccal mukodhet?

"Winners never quit and quitters never win."

(#999) Jaygab válasza #94529552 (#997) üzenetére


Jaygab
tag

A soundsync vajon van olyan minőségben mint az optikai kábeles megoldás?

(#1000) Jaygab válasza Salak (#998) üzenetére


Jaygab
tag

Szerintem nézd meg ezt: Lg las350b
Nekem is lf652v a tv, inkább saját márkás soundbart választottam hozzá. Jövő héten érkezik :-)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.