Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: NVIDIA DLSS 5 Neural Rendering
- sziku69: Szólánc.
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- total90: Microsoft, te drága…
- MasterDeeJay: Nagyon budget egér és billentyűzet. Tigertech
- KISDUCK: BULDAK 2X SPICY kóstolás
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hieronymus
veterán
-
Bird
addikt
+1
Viszont azt nem itt fogja megkapni. És ahhoz az egyén is kell, hogy akarja a változást. -
Narxis
nagyúr
Ezen bejegyzések célja nem a válaszkeresés és a párbeszéd. Inkább tudat alatti (?) kiáltás, a figyelemfelkeltés, a "reklámozás", az önmarketing eszköze.
Amivel önmagában nincs is baj, ha helyi értéken van kezelve. Utóbbiban viszont nem vagyok biztos. Ezek a bejegyzések ehhez túl akkurátusak.Jó lenne ha megkapná a szükséges segítséget, választ erre a kiáltásra.
-
Bird
addikt
Ezen bejegyzések célja nem a válaszkeresés és a párbeszéd. Inkább tudat alatti (?) kiáltás, a figyelemfelkeltés, a "reklámozás", az önmarketing eszköze.
Amivel önmagában nincs is baj, ha helyi értéken van kezelve. Utóbbiban viszont nem vagyok biztos. Ezek a bejegyzések ehhez túl akkurátusak. -
Hieronymus
veterán
"Ez egy nagyon erőteljes önvédelmi mechanizmus, ami védi az embert. Olyan információt, ami összeomlást okozna nem enged át.
Idősebb embereknél az elhunyt házastárs bevásárolni van."
-Ez nem feltétlen van így, nem fekete-fehér és nem is köthető korhoz. A párom fia...a fiunk most június 4.-én halt szörnyet egy frontális balesetben..20 éves volt..itt nem működik semmilyen önvédelmi mechanizmus, ezt nem lehet feldolgozni..te sem tudnád..mi sem tudjuk..
Csak azért lenézni valakit, mert olyan helyzetbe került, amit nem tud feldolgozni finoman szólva sem szép dolog. Főleg úgy, hogy aki ezt teszi a másikkal, még soha nem volt ilyen helyzetben...de lesz..az qrva élet. Előbb, vagy utóbb. És ott majd kiderül, ki mire képes, vagy nem képes..Csak azért lenézni valakit, mert olyan helyzetbe került, amit nem tud feldolgozni finoman szólva sem szép dolog.
Nem nézek le senkit ezért. Én tényt írtam, nem minősítettem.
A saját életemben is van olyan pont, amiben felismertem utólag ezt a tényszerűség torzítást. Alapom sem lenne bárkit elítélni. -
Geller72
nagyúr
Vélhetően olvassa. De!
Az emberi elme, tudat vagy nevezd aminek akarod. Hatalmas önvédelmi potenciállal rendelkezik.
Elrejti, kihelyettesíti vagy egyszerűen törli a feldolgozási nehézségeket okozó információk egy részét.Ez egy nagyon erőteljes önvédelmi mechanizmus, ami védi az embert. Olyan információt, ami összeomlást okozna nem enged át.
Idősebb embereknél az elhunyt házastárs bevásárolni van.Teljesen valid példa. Az ismerősünk férje nem hasnyálmirigy rákot kapott. Csak borsot és nikotint találtak a mirigyben.
A nők, szülés után nagyon gyorsan törlik a fájdalmas emlékeiket. Ha nem tennék nem vállalnák be a következő gyereket.
Aki erőteljes analitikus képességekkel rendelkezik, az felismerheti ezen kompenzációs folyamatot.
"Ez egy nagyon erőteljes önvédelmi mechanizmus, ami védi az embert. Olyan információt, ami összeomlást okozna nem enged át.
Idősebb embereknél az elhunyt házastárs bevásárolni van."
-Ez nem feltétlen van így, nem fekete-fehér és nem is köthető korhoz. A párom fia...a fiunk most június 4.-én halt szörnyet egy frontális balesetben..20 éves volt..itt nem működik semmilyen önvédelmi mechanizmus, ezt nem lehet feldolgozni..te sem tudnád..mi sem tudjuk..
Csak azért lenézni valakit, mert olyan helyzetbe került, amit nem tud feldolgozni finoman szólva sem szép dolog. Főleg úgy, hogy aki ezt teszi a másikkal, még soha nem volt ilyen helyzetben...de lesz..az qrva élet. Előbb, vagy utóbb. És ott majd kiderül, ki mire képes, vagy nem képes.. -
Hieronymus
veterán
Vélhetően olvassa. De!
Az emberi elme, tudat vagy nevezd aminek akarod. Hatalmas önvédelmi potenciállal rendelkezik.
Elrejti, kihelyettesíti vagy egyszerűen törli a feldolgozási nehézségeket okozó információk egy részét.Ez egy nagyon erőteljes önvédelmi mechanizmus, ami védi az embert. Olyan információt, ami összeomlást okozna nem enged át.
Idősebb embereknél az elhunyt házastárs bevásárolni van.Teljesen valid példa. Az ismerősünk férje nem hasnyálmirigy rákot kapott. Csak borsot és nikotint találtak a mirigyben.
A nők, szülés után nagyon gyorsan törlik a fájdalmas emlékeiket. Ha nem tennék nem vállalnák be a következő gyereket.
Aki erőteljes analitikus képességekkel rendelkezik, az felismerheti ezen kompenzációs folyamatot.
-
Geller72
nagyúr
Már legalább egyszer, inkább többször volt szó erről.
A régóta gyűjtött traumákat csak segítséggel lehet feldolgozni. Ebből a bipolárisnak tűnő világból önállóan nem lehet kitörni. Az erre irányuló javaslatokat figyelmen kívül hagyja...én néha annak is örülnék, ha kommentelné a kommentünket.
. Remélem, legalább olvassa.. -
laed
senior tag
Ha a fejedben elkezdett valami működni, akkor az vélhetően orvosi probléma.
-
fukasza
junior tag
Aki sokat markol, keveset fog. El kell engedni a nem fontos dolgokat, ez a titka.
-
Hieronymus
veterán
Abban egyetértünk, hogy a problémája nagyon komplex. Éppen ezért gondolom úgy, hogy ebben "élő ember" saját "kútfőből" nem képes segíteni. Egyszerűen azért, mert nem tudsz más "fejével gondolkodni".. Az ő fejében van minden, egyelőre egyre nagyobb "katyvaszban", amivel lassan, de biztosan nem tud kezdeni semmit. Én úgy gondoltam, hogy erre talán megoldás lehet, lenne a mesterséges intelligencia, éppen ezért tettem fel a kérdést ott. Nem egy felturbózott ai írás, hanem írtam is, hogy egy az egyben idézem. És úgy gondolom, hogy használható ötletet generált még elsőre is, valószínűleg többszöri finomítás után lehetne ebből valamit is kreálni. Nem hinném, hogy "csuklóból" kellene hárítani az Ai-t, megfelelő kezekben bizonyítottan sok mindenre képes. Nekem is többször oldott meg olyan problémákat, amit egyedül nem tudtam, sokszor csak annyiban nyilvánult ez meg, hogy ötletet adott, vagy módosította az én alap ötletemet, így vezetve rá a helyes megoldásra. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy feltételek nélkül meg kell és lehet benne bízni, de megfelelő "szűrőkkel" és fenntartásokkal ez kezelhető.
Már legalább egyszer, inkább többször volt szó erről.
A régóta gyűjtött traumákat csak segítséggel lehet feldolgozni. Ebből a bipolárisnak tűnő világból önállóan nem lehet kitörni. Az erre irányuló javaslatokat figyelmen kívül hagyja. -
Geller72
nagyúr
A probléma ennél mélyebb.
Nem Logout az a hely, ahol valódi támogatókat lehet keresni. Az AI-jal felturbózott írás sem kiváló ajánlólevél.Abban egyetértünk, hogy a problémája nagyon komplex. Éppen ezért gondolom úgy, hogy ebben "élő ember" saját "kútfőből" nem képes segíteni. Egyszerűen azért, mert nem tudsz más "fejével gondolkodni".. Az ő fejében van minden, egyelőre egyre nagyobb "katyvaszban", amivel lassan, de biztosan nem tud kezdeni semmit. Én úgy gondoltam, hogy erre talán megoldás lehet, lenne a mesterséges intelligencia, éppen ezért tettem fel a kérdést ott. Nem egy felturbózott ai írás, hanem írtam is, hogy egy az egyben idézem. És úgy gondolom, hogy használható ötletet generált még elsőre is, valószínűleg többszöri finomítás után lehetne ebből valamit is kreálni. Nem hinném, hogy "csuklóból" kellene hárítani az Ai-t, megfelelő kezekben bizonyítottan sok mindenre képes. Nekem is többször oldott meg olyan problémákat, amit egyedül nem tudtam, sokszor csak annyiban nyilvánult ez meg, hogy ötletet adott, vagy módosította az én alap ötletemet, így vezetve rá a helyes megoldásra. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy feltételek nélkül meg kell és lehet benne bízni, de megfelelő "szűrőkkel" és fenntartásokkal ez kezelhető.
-
Hieronymus
veterán
-
ViZion
félisten
A probléma ennél mélyebb.
Nem Logout az a hely, ahol valódi támogatókat lehet keresni. Az AI-jal felturbózott írás sem kiváló ajánlólevél.nyilván nem. De ez arról szól, h megtette az első lépést, felismerte, h baj van.
De legyen itt vmi megnyugtató is: a Jó Isten mindenkit feladattal küldött ide. Annyira sok feladata van, h lehet örökké fog élni...
-
hcl
titán
Nemrég itt a Logouton volt egy bejegyzés hasonló problémára, csak programozással. Nem emlékszem, ki írta, mi volt a neve, de idén volt.
-
Hieronymus
veterán
Szerintem a megoldás: A.I. Meg is kérdeztem a problémáról a "házi kedvencem", azaz a saját "ajimat".
. Azt hsizem, pont ugyenerre gondolt "Ő is".
Változtatás nélkül közlöm a válaszát:
"Szerintem az ismerősöd nem egyszerűen rendszerezési problémával küzd. Ennél mélyebb a helyzet: több évtizednyi kreatív anyagból gyakorlatilag létrejött egy egyszemélyes kulturális/kreatív intézmény, csak intézményi infrastruktúra nélkül. És ebben van a probléma kulcsa is.
Egy emberi elme remek alkotógép, de borzalmas hosszú távú projektportfólió-kezelő rendszer. Ha egyszerre kell benne tárolni az ötleteket, kapcsolatokat, verziókat, prioritásokat, függőségeket, félbehagyott projekteket és jövőbeli terveket, előbb-utóbb állandó mentális zaj keletkezik.
Én ezért nem egy újabb jegyzetelő alkalmazást keresnék neki. Egy kreatív operációs rendszert építenék köré.
A rendszernek szerintem öt külön problémát kell megoldania:
1.-Megőrzés – „semmi értékes ne vesszen el”.
Minden projekt, történet, karakter, világ, kutatás, vizuális ötlet stb. bekerül egy tartós archívumba. Ez nem feladatlista. Az archívum célja nem az, hogy mindennel foglalkozzon, hanem hogy az alkotónak ne kelljen fejben őriznie.
2.-Kanonikus tudás – „mi az aktuális igazság?”
Ha egy történetnek van 17 változata, nem szabad mind a 17-nek azonos státuszúnak lennie. Kell egy aktuális, kanonikus projektleírás, mellette pedig verziótörténet. Ez drasztikusan csökkenti a káoszt.
3.-Projektportfólió – „mivel foglalkozunk egyáltalán?”
Én például csak négy státuszt engednék:
ACTIVE – jelenleg kap erőforrást; NEXT – következő jelöltek; INCUBATING – jó ötlet, még érnie kell; ARCHIVED – megőrzött, de jelenleg nincs napirenden.
A kritikus szabály: az ACTIVE kategória legyen mesterségesen korlátozva, például maximum 3–5 projektre. Ha egy új bekerül, egy másiknak ki kell kerülnie. Különben a rendszer néhány hónap alatt újra ugyanoda jut.
4.-Döntési mechanizmus – „mi érdemli meg az időt?”
Nem pusztán azt kell kérdezni, hogy „melyik ötlet jó?”. Több évtized alkotás után valószínűleg rengeteg jó ötlet van. Inkább ilyen dimenziókat pontoznék:
kreatív érték; személyes jelentőség; egyediség; megvalósíthatóság; szükséges idő/pénz; jelenlegi érettség; más projektekhez való kapcsolódás; kulturális/örökségi érték; „ha soha nem készülne el, mennyire bánnám?”
Az utolsó kérdés meglepően erős szűrő.
5.-Örökségvédelem – „mi történik az alkotó nélkül?”
Ezt külön kezelném, mert amit idéztél, annak ez az egyik legfontosabb mondata. Ha tényleg több évtizednyi komoly kreatív munka van ott, akkor nem elég projektmenedzsmentet csinálni. Dokumentálni kell annyira, hogy egy másik ember később megértse:
„Mi ez? Miért fontos? Hol tart? Mi tartozik hozzá? Mi volt az alkotó szándéka?”
Ez utóbbi már majdnem digitális hagyatékgondozás.
Ami szerintem kifejezetten rossz megoldás lenne: nekiállni, és három hónapig mindent tökéletesen katalogizálni. Ez klasszikus csapda. Létrejön egy újabb gigantikus projekt: „rendszerezzük az összes projektemet”. A rendszer pedig hamarabb megeszi az alkotót, mint az eredeti káosz. :)
Én inkább fokozatosan csinálnám. Először csak egy Master Project Registry, tehát egy központi projektjegyzék készülne. Egy projekt = egy sor vagy egy kártya. Név, 2–3 mondatos leírás, státusz, érettség, fontosság, kapcsolódó anyagok helye. Semmi több.
Ezután jönne a kiválasztás.
A teljes több évtizedes életműből például: 300 projekt → 50 fontos → 15 komolyan megfontolandó → 5 aktuális → 1–3 ténylegesen végrehajtott. A másik 295 ettől nem lesz kidobva. Pont ez a lényeg. Biztonságban van, ezért az elmének végre nem kell folyamatosan azt mondania:
„Ezzel is kellene valamit csinálnom, különben elveszik.”
Szerintem pszichológiailag is ez az egyik legfontosabb változás: különválasztani a megőrzést a megvalósítástól.
És van még egy érdekes irány. Egy ilyen méretű kreatív univerzumnál szerintem már kifejezetten értelmes lenne AI-val támogatott tudásgráfot építeni fölé. Nem azért, hogy az AI alkosson helyette, hanem hogy felismerje például:
-ez a karakter három külön projektben szerepel
-ennek az 1998-as ötletnek van egy 2014-es továbbfejlesztése
-ez az öt projekt valójában ugyanannak a világnak különböző változata
-ezek a jegyzetek ellentmondanak a jelenlegi kánonnak
-ehhez a projekthez már szinte minden szükséges anyag rendelkezésre áll.
Ilyen mennyiségnél az AI valódi ereje nem feltétlenül a generálás, hanem a visszakeresés, kapcsolatok feltárása és a kognitív teher levétele lenne.
Ha tehát egy mondatban kellene válaszolnom az ismerősöd problémájára:
Nem azt kell eldöntenie, hogyan valósítsa meg az összes ötletét. Olyan rendszert kell létrehoznia, amelyben az összes ötlet biztonságban lehet anélkül, hogy mindegyik egyszerre követelné a figyelmét.
És ebből szerintem már egészen komoly, jól definiálható rendszerterv építhető. Nem csak egy Notion-tábla vagy mappastruktúra, hanem egy valódi Creative Portfolio & Legacy System."A probléma ennél mélyebb.
Nem Logout az a hely, ahol valódi támogatókat lehet keresni. Az AI-jal felturbózott írás sem kiváló ajánlólevél. -
Geller72
nagyúr
Szerintem a megoldás: A.I. Meg is kérdeztem a problémáról a "házi kedvencem", azaz a saját "ajimat".
. Azt hsizem, pont ugyenerre gondolt "Ő is".
Változtatás nélkül közlöm a válaszát:
"Szerintem az ismerősöd nem egyszerűen rendszerezési problémával küzd. Ennél mélyebb a helyzet: több évtizednyi kreatív anyagból gyakorlatilag létrejött egy egyszemélyes kulturális/kreatív intézmény, csak intézményi infrastruktúra nélkül. És ebben van a probléma kulcsa is.
Egy emberi elme remek alkotógép, de borzalmas hosszú távú projektportfólió-kezelő rendszer. Ha egyszerre kell benne tárolni az ötleteket, kapcsolatokat, verziókat, prioritásokat, függőségeket, félbehagyott projekteket és jövőbeli terveket, előbb-utóbb állandó mentális zaj keletkezik.
Én ezért nem egy újabb jegyzetelő alkalmazást keresnék neki. Egy kreatív operációs rendszert építenék köré.
A rendszernek szerintem öt külön problémát kell megoldania:
1.-Megőrzés – „semmi értékes ne vesszen el”.
Minden projekt, történet, karakter, világ, kutatás, vizuális ötlet stb. bekerül egy tartós archívumba. Ez nem feladatlista. Az archívum célja nem az, hogy mindennel foglalkozzon, hanem hogy az alkotónak ne kelljen fejben őriznie.
2.-Kanonikus tudás – „mi az aktuális igazság?”
Ha egy történetnek van 17 változata, nem szabad mind a 17-nek azonos státuszúnak lennie. Kell egy aktuális, kanonikus projektleírás, mellette pedig verziótörténet. Ez drasztikusan csökkenti a káoszt.
3.-Projektportfólió – „mivel foglalkozunk egyáltalán?”
Én például csak négy státuszt engednék:
ACTIVE – jelenleg kap erőforrást; NEXT – következő jelöltek; INCUBATING – jó ötlet, még érnie kell; ARCHIVED – megőrzött, de jelenleg nincs napirenden.
A kritikus szabály: az ACTIVE kategória legyen mesterségesen korlátozva, például maximum 3–5 projektre. Ha egy új bekerül, egy másiknak ki kell kerülnie. Különben a rendszer néhány hónap alatt újra ugyanoda jut.
4.-Döntési mechanizmus – „mi érdemli meg az időt?”
Nem pusztán azt kell kérdezni, hogy „melyik ötlet jó?”. Több évtized alkotás után valószínűleg rengeteg jó ötlet van. Inkább ilyen dimenziókat pontoznék:
kreatív érték; személyes jelentőség; egyediség; megvalósíthatóság; szükséges idő/pénz; jelenlegi érettség; más projektekhez való kapcsolódás; kulturális/örökségi érték; „ha soha nem készülne el, mennyire bánnám?”
Az utolsó kérdés meglepően erős szűrő.
5.-Örökségvédelem – „mi történik az alkotó nélkül?”
Ezt külön kezelném, mert amit idéztél, annak ez az egyik legfontosabb mondata. Ha tényleg több évtizednyi komoly kreatív munka van ott, akkor nem elég projektmenedzsmentet csinálni. Dokumentálni kell annyira, hogy egy másik ember később megértse:
„Mi ez? Miért fontos? Hol tart? Mi tartozik hozzá? Mi volt az alkotó szándéka?”
Ez utóbbi már majdnem digitális hagyatékgondozás.
Ami szerintem kifejezetten rossz megoldás lenne: nekiállni, és három hónapig mindent tökéletesen katalogizálni. Ez klasszikus csapda. Létrejön egy újabb gigantikus projekt: „rendszerezzük az összes projektemet”. A rendszer pedig hamarabb megeszi az alkotót, mint az eredeti káosz. :)
Én inkább fokozatosan csinálnám. Először csak egy Master Project Registry, tehát egy központi projektjegyzék készülne. Egy projekt = egy sor vagy egy kártya. Név, 2–3 mondatos leírás, státusz, érettség, fontosság, kapcsolódó anyagok helye. Semmi több.
Ezután jönne a kiválasztás.
A teljes több évtizedes életműből például: 300 projekt → 50 fontos → 15 komolyan megfontolandó → 5 aktuális → 1–3 ténylegesen végrehajtott. A másik 295 ettől nem lesz kidobva. Pont ez a lényeg. Biztonságban van, ezért az elmének végre nem kell folyamatosan azt mondania:
„Ezzel is kellene valamit csinálnom, különben elveszik.”
Szerintem pszichológiailag is ez az egyik legfontosabb változás: különválasztani a megőrzést a megvalósítástól.
És van még egy érdekes irány. Egy ilyen méretű kreatív univerzumnál szerintem már kifejezetten értelmes lenne AI-val támogatott tudásgráfot építeni fölé. Nem azért, hogy az AI alkosson helyette, hanem hogy felismerje például:
-ez a karakter három külön projektben szerepel
-ennek az 1998-as ötletnek van egy 2014-es továbbfejlesztése
-ez az öt projekt valójában ugyanannak a világnak különböző változata
-ezek a jegyzetek ellentmondanak a jelenlegi kánonnak
-ehhez a projekthez már szinte minden szükséges anyag rendelkezésre áll.
Ilyen mennyiségnél az AI valódi ereje nem feltétlenül a generálás, hanem a visszakeresés, kapcsolatok feltárása és a kognitív teher levétele lenne.
Ha tehát egy mondatban kellene válaszolnom az ismerősöd problémájára:
Nem azt kell eldöntenie, hogyan valósítsa meg az összes ötletét. Olyan rendszert kell létrehoznia, amelyben az összes ötlet biztonságban lehet anélkül, hogy mindegyik egyszerre követelné a figyelmét.
És ebből szerintem már egészen komoly, jól definiálható rendszerterv építhető. Nem csak egy Notion-tábla vagy mappastruktúra, hanem egy valódi Creative Portfolio & Legacy System."
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BestBuy topik
- A régebbi GeForce-okra is elhozza a DLSS 5-öt az NVIDIA
- Formula-1
- The Blood of Dawnwalker
- Házimozi belépő szinten
- Yettel topik
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Hibátlan üzleti lézernyomtatók garanciával (színes, multi, fekete-fehér)
- Nokia Lumia 550 - saját dobozban, töltővel
- Xbox Series X, kitisztítva+újrapasztázva, 6 hó teljeskörű gar., Bp-i üzletből eladó!
- WD Black SN850X 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, 1 év garancia - 7300-6600 MBs - Eladó!
- CF memória kártyák 512MB, 128GB (Nikon D500, D600, D610, D700, D800, D810, D850 vázakhoz)
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Seagate Ironwolf HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Dell Latitude 7310,13.3",FHD,i5-10310U,16GB DDR4,256GB SSD,WIN11,ÚJ akku,IR KAM,
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 I i5-8GEN I 8/16GB I 256SSD I 15,6" FHD I W11 I Gari
- Lenovo L14 Gen 2.,FHD,14",i5-1145G7,8GB DDR4, 256GB NVMe SSD,WIN11
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
. Remélem, legalább olvassa..