Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Rigormortiis

    veterán

    The Last of Us E1-E4:

    Most volt végre időm normálisan belevetni magam a sorozatba. Elöljáróban: játszottam az első és a második résszel is, de a sorozatról, legalábbis az első feléről önmagában alkotok véleményt. Szerintem hibás egy alkotás érdemeit vagy hibáit a szerint hangsúlyozni, hogy hogyan viszonyul az alapjául szolgáló médiumhoz. A saját lábán kell megállnia, és ebben az esetben ez kiválóan meg is valósul.

    Én szemet hunyok a felett, hogy az itteni fő karakterek kinézete még nyomokban sem hasonlít a poligonokból felépülő elődeikhez. Ellie esetében még hálás is vagyok ezért, mert Ellen Page-t ki nem állhatom, noha bevallottan semmi köze az alkotáshoz, de nem véletlen, hogy a játékot bemutató e3-as prezentációban látottakhaz képest sokat változtattak a kinézetén (a színésznő megjegyezte, hogy a Beyond Two Soulssal ellentétben ehhez semmi köze), ám még így is nehéz letagadni a hasonlóságot. A lényeg, hogy Bella és Pedro szerintem remekül hozza a karaktereket, elégedett vagyok velük.

    A látvány pazarr, én amúgy is kedvelem az ilyen posztapokaliptikus settingeket. Látszik, hogy sok munkát és pénzt tettek bele, koherens a látványvilág és tetszenek a kissé tompa színek, amikkel a sorozat operál. A hangulathoz csak hozzátesz a zene, szerintem tökéletes így, ahogy van.

    A sokat emlegetett harmadik apizód nálam nem verte ki annyira a biztosítékot, de szívesebben vettem volna, ha inkább Joel és Tess kapcsolatának szentelnek egy teljes részt. Annyit még hozzátennék, hogy itt legalább nem süllyedtek le az öncélú woke-mutogatás szintjére, hanem legalább szépen kibontották a két férfi kapcsolatát.

    Összességében nagyon elégedett vagyok az eddig látottakkal, bízom benne, hogy az évad hátralévő epizódjai is hasonló minőséget képviselnek.

    Galaxy S23U, S21FE 8/256, Buds 2 Pro, Watch 6 Classic, Tab S8+, Playstation 5, Switch Oled

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés