Hirdetés

2024. április 18., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:37:15

LOGOUT.hu

Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#19500) #89309696 válasza Dhampir (#19498) üzenetére


#89309696
törölt tag

Ez igaz. :D
Gondolkozom egyébként sörfőzésen, kis mennyiségben. Régen volt szőlőnk, bort tudok csinálni, tanultam is valamennyit belőle, felszerelés is megvan még belőle ami a sörkészítéshez is majdnem megfelelő.
Csak nem igazán tudom hogy kell főzni, mármint tudom alapjaiban, csak azt nem mennyi ideig, mennyi vízzel/malátával, mekkora hőfokon, mennyi élesztőt, az arányokról fingom sincs, azt sem tudom milyen komlóval, legyen-e hidegkomló. Bort azért ennél sokkal könnyebb, még ha belemegyek egy kicsit a precízebb reduktív vonalba is.

Az biztos, hogy világos búzasört akarok ami nem keserű, inkább édeskés legyen, jó zavarosat, élesztőset. Egy NEbúza szerű, csak nem ipa. És bár nem tudom a New England élesztő (ami spéci) milyen pontosan, de nem hibridesen akarom ahogy a búzát általában, hanem végig melegen erjeszteni. A végén pedig zabpehely szűrőn átengedni amiben citrom és narancskarikák vannak (Monyo féle ötlet).
Lehet túl őrült. :DD

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.