Hirdetés

2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#9120) Fritz Teufel válasza CloZee (#9119) üzenetére


Fritz Teufel
addikt

Én kipróbáltam az Ubuntu 13.10-et, ami atom stabil és pöccre működik, hiba nélkül. Persze, messze nem ez a legjobb Linux disztró. Kipróbáltam az Ubuntu 14.04 LTS-t is, itt már gondom van az ATI videókártya miatt. Az x.org állandóan összeomlik, ha beállítom a DPM-et. Ha az nincs engedélyezve, akkor semmi gond. Így azonban állandóan magas fordulatszámon működteti a ventilátorokat, ami magas zajszinttel jár. Szerencsére a kedvenc DE-m, a GNOME egyik kiegészítőjével ezt manuálisan állíthatom.
Ez a probléma a 2-3-4-es sorozatú ATI Radeonoknál áll fent. Ebben, ha jól láttam 7-es sorozatú van. Itt mehet telepítéskor a non-free drivers vagyis a legacy driverekkel való telepítés. Ez a gyári driver csomagokat jelöli.
A telepítés körülbelül 15 percet fog igénybe venni.
Egy-két tanács:
Total Commander helyett Krusader
ACDSee helyett Geeqie (fapados, de a lényeget tökéletesen tudja és integrálható bele a GIMP - ekkor meg fényévekkel többet tud mint az)
VLC vagy SMPLayer (SMPlayer-ben működig a feliratletöltés, VLC-ben nem)
qBittorrent szerintem jobb mint a települő kliens, de ízlések és pofonok
Google Earth és a Dropbox is működik.
Thunderbird jobb mint az Evolution és pici mókolással a Thunderbird naptárja integrálható az Evolution helyére, alapértelmezettként (2 perc)

Ha kell segítség, akkor keress meg! Egyébként a Manjaro-t is megfontolnám a helyetekben Arch Linux alapú disztribúció kezdőknek és haladóknak), szerintem az egyik legjobb és már kezdőknek is ajánlható. Van itt topikunk is és a srácok nekem is sokat segítenek, nagyon barátságosak. Nem mellesleg, többségük Linux rendszeradminisztrátor.

Arch Linux topik
Manjaro Linux

Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.