Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#8093) roPHka


roPHka
senior tag

Sziasztok.

Lehet nem pont ez a legmegfelelőbb topik a kérdésemre, de perpillanat tanácstalan vagyok egy -talán egyszerűnek tűnő- dologban.
Adott egy Sony Vaio subnoti, tavaly októberi vásárlású, előtelepített jogtiszta Win7-el (sajna).
Win7 login rész 10 bekapcsolásnál 8 alkalommal nem jelenik meg. Win7 betölt, egérkurzor előjön, de fekete marad a képernyő, majd egy kb 5 perc múlva úgymond elszundizik a gép, aztán ha megmozdítom az egeret értelemszerűen a kis egérmutató megint megjelenik de a login részt nem tölti már be. Ilyenkor kikapcs és újra bekapcs addig amíg be nem jön rendesen a log in ablak, ha bejön, ismétlem 10 alkalomból kb 2x, akkor windowsba természetesen be lehet lépni és teljesen jól lehet használni a gépet, nincs baja.
Visszaküldtem gariba, ők is visszadobták teszt okéval, meg arra hivatkozva hogy windows jelszó nélkül nem tudtak mit kezdeni vele.
Igazából nem tudom hogy ez csak szoftveres hiba-e vagy sem, én a windowsra gyanakszom hogy egy kalap szar az egész úgy ahogy van, mert mióta megvásárolta párom azóta csinálja ezt a gép, pedig mindig teljesen szabályszerűen volt leállítva a noti, illetve driverek is fent vannak rajta rendesen, továbbá alig van rajta szoftver, tehát túl sok hulladék sincs rajta hogy esetlegesen bármi bekavarjon, de persze előfordulhat.
HDD HD Sentinel szerint rendben, memóriadiag teljesen jól lefut, ezekkel sincs gond.
Ha nem tölti be a windowst van hogy az operációs rendszer javítását kérjük, de volt már hogy lefutott egymás után ötször és ugyanazt csinálja ezek után is a rendszer betöltésekor.
A kérdés az, csak mert azt mondták garinál, hogy ha letúrom a windowst és felteszek egy másikat akkor a garancia érvényét veszti. Azt a Windowst kellene újra tenni ami elvileg megvan valamelyik partición, de mocskos módon sehol sem találom. Esetleg van valamilyen speckó billentyűkombináció amivel boot-olás közben előtudom hozni azt a funkciót, hogy újratelepítsem a windowst?

Esetleg valakinek valami ötlet, hogy milyen hiba lehet? Továbbá ezekszerint ha felteszek egy bármilyen oldalról leszedett Windowst és beregisztrálom a gép alján lévő regisztrációs kóddal, a garancia érvényét veszíti? Mi a szar ez a hülyeség? Garancia amúgy sem szoftverre vonatkozik hanem hardverre, de ezekszerint csak úgy érvényes ha az előtelepített oprendszer rajta van a gépen?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.