Hirdetés

2024. március 28., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#6751) justaview


justaview
őstag

Sziasztok. Sokat gondolkoztam azon, hogy egy ilyen hosszú bejegyzést ide tegyek-e, de miután úgy érzem, többen kínlódnak hasonló gondokkal, talán hasznos lehet, ha megosztom a tapasztalataimat. Íme...

VAIO clean install

Pár napja sikerült egy tökéletesen működő clean install-t létrehoznom a VAIO F21Z1E gépemen. Ennek végeredménye: A rendszer 29GB-ot foglal 70GB helyett. Fülelni kell, hogy a ventilátort meghalljam (eddig fütyült rendesen), emellett a gép teljesen hűvös. Gyorsan, dinamikusan reagál a kattintásaimra, és végre úgy érzem, én irányítom a gépet, és nem a Sony millió, háttérben futó kis programja.

Gondoltam megosztom egy tiszta VAIO gép létrehozásának mikéntjét másokkal is. Az persze előfordulhat, hogy ez csak egy konkrét típuson működik, de talán jó lehet ez a lista másoknak is, kiindulási alapnak.

Tehát letöltöttem az összes drivert és programot a sony.hu support-ról, és ráírtam egy lemezre, majd a következőket tettem az alábbi sorrendben:

0 - Windows Home Premium 64bit telepítése (Ehhez kell egy ilyen Win7 lemez, de elég kölcsön is, mert a VAIO-ra ragasztott termék kódot a Microsoft elfogadja a regisztráláshoz.)
A HDD recovery részét nem illik letörölni telepítés közben, ha még vissza akarjuk állítani valaha az eredeti, gyári állapotot. Biztonsági okokból ezért érdemes DVD-kre kiíratni ezt telepítés megkezdése előtt -- Sony beépített programja segít ebben.
1 - Chipset Driver telepítése, aztán reboot
2 - SATA Driver telepítése, aztán reboot, aztán megint reboot
3 - Ethernet Driver telepítése, aztán Eszközkezelő >> Ethernet driver frissítése: driver keresés a C: drive-on, a végén reboot
4 - Wireless LAN Driver telepítése, aztán reboot aztán Eszközkezelő >> Halozati Vezerlo driver frissítése: driver keresés a C: drive-on, a végén reboot
5 - Bluetooth Driver telepítése, aztán reboot
6 - Memory Card Reader Writer Driver SD telepítése, aztán reboot aztán Eszközkezelő >> SD (kék Ikon) frissítése: driver keresés a C: drive-on, a végén reboot
7 - Memory Stick Drivertelepítése, aztán reboot aztán Eszközkezelő >> Alapvető rendszereszköz frissítése: driver keresés a C: drive-on, a végén reboot (ez sajnos gépenként változó lehet, hogy az alapvető rendszereszközre, vagy valami másra kell "rátenni", én úgy kísérleteztem ki)
9 - Memory Card Reader Writer Driver SD CPRM telepítése, telepítési hibát jelez a win7, ezért normál beállításokkal kérem az újra telepítését, aztán reboot
10 - ME Driver_INDMEI telepítése, aztán reboot
11 - USB 3.0 Driver telepítése, aztán reboot
12 - Touchpad Driver telepítése, aztán reboot
13 - Audio Driver telepítése, aztán reboot
14 - Audio Driver Registry Patch telepítése, aztán reboot
15 - Nvidia driver telepítése (internetről a legfrissebb drivert letöltve és nem tiszta frissitést kérve), aztán reboot
16 - Windows frissitése (minden frissítés telepítése)
17 - Sony Shared Library telepítése, telepítési hibát jelez a win7, nem baj akkor is reboot
18 - Sony Notebook Utilities telepítése, aztán reboot, visszatértekor megint telepit valamit, újra reboot (Ezután az fn gombok már működnek)
19 - SFEP Driver telepítése, telepítési hibát jelez a win7, nem baj akkor is reboot
20 - VAIO event service telepítése, aztán reboot
21 - VAIO Smart network telepítése (vigyázz lassan települ) aztán reboot.

Nekem ennyi Sony program bőven elég a korrekt és kényelmes működéshez. Természetesen ezen túl bármi egyéb is telepíthető ízlés szerint.

Ha valami nem sikerült, bármikor visszaállítható az eredeti állapot, ehhez elég az ASSIST gombbal elindítani a gépet. Bár ez le fog radírozni mindent, ami a gépen van, és hát beletelhet néhány órába.

Sok szerencsét mindenkinek. :)

[ Szerkesztve ]

(#6752) bartimre88 válasza justaview (#6751) üzenetére


bartimre88
tag

Kedves justaview,
Magam is próbálkoztam már az általad leírtakkal, viszont már a nulladik lépésnél elakadtam, illetve fölraktam a windowst, viszont nem a saját termékkulcsommal. ugyanis azt nem fogadta el. Pedig ugyanazon verzióval próbálkoztam. A telepítést követően viszont minden klappolt, de a lényeg, hogy nem sikerült megoldanom a jogtiszta windows fölrakását. Vajon ez miért lehet? Köszönöm!

Üdv., Imre

(#6753) justaview válasza bartimre88 (#6752) üzenetére


justaview
őstag

Ugyanolyan win-t raktál fel? Úgy értem, hogy pl. ugyanúgy home premium és 64bit? És OEM volt az is?

Megbízható helyen vetted a gépet?

[ Szerkesztve ]

(#6754) bartimre88 válasza justaview (#6753) üzenetére


bartimre88
tag

Potosan ugyanolyat raktam fel, tehát win7 home premium 64 bit, amúgy a sony centerből. Egy vpcse1e1e-ről van szó.

Üdv., Imre

(#6755) justaview válasza bartimre88 (#6754) üzenetére


justaview
őstag

Ha az új win7 is OEM volt és a nyelv is stimmel (magyar), akkor esetleg segíthet, ha felhívod a Microsoft magyar supportot. Nekem már segítettek hasonló (problémás regisztráció) helyzetben, nagyon rendesek voltak.

(#6756) bartimre88 válasza justaview (#6755) üzenetére


bartimre88
tag

Nos az a helyzet, hogy én Erdélyből vagyok, de ez nem jelent gondot, ugyanis az itteni suport is nagyon készséges, viszont nem hiszem, hogy ebben segítenének, ugyanis lelövik egy olyan válasszal a dolgot, hogy rakd fel azt ami a hardon van elkülönítve. Most hogy írod a magyart, azt vettem észre, hogy a telepítőben kéri a nyelv kiválasztását. Nekem jelenleg angolon van, viszont volt magyaron is. Az általam letöltött win nyelvezete angol volt. Lehet, hogy én toltam el valamit. Neked honnan a windowsod? Én egy bizonyos torrent oldalról töltöttem, eredeti msdn-ről lett oda feltöltve.

Üdv., Imre

(#6757) justaview válasza bartimre88 (#6756) üzenetére


justaview
őstag

Nekem van egy eredeti Win7 Home Premium 64bit SP'1 HU first pack OEM (boltban vásárolt) lemezem. A családban egy másik gépen ez van rajta.

[ Szerkesztve ]

(#6758) zseko válasza justaview (#6750) üzenetére


zseko
veterán

No, nem lett letörölve a gépről a preinstall partíció, így települt onnan. Lett net is, minden. Most mennek rá a win frissítések, de hogy mennyire egy eszement lassú ez... 275MB a 65 db frissítés, de már egy órája csak telepíti, és még mindig csak a 39.-nél tart :U :F

HR24.hu

(#6759) justaview válasza zseko (#6758) üzenetére


justaview
őstag

Nekem pár óráig eltartott, mire minden települt.

(#6760) zseko válasza justaview (#6759) üzenetére


zseko
veterán

Hát én megcsináltam amiért hozták, így vagy úgy, de lett internet rajta :DDD A többi program telepítését a tulaj megoldja, egyéni szempontjai szerint. (Én egyébként nem szeretem a laptopokat, leginkább a billentyűzet elrendezés miatt, ennél viszont tetszik hogy majdnem olyan mint egy rendes billentyűzet.)

HR24.hu

(#6761) justaview válasza zseko (#6760) üzenetére


justaview
őstag

Igen, a teljes billentyűzet nekem is szimpatikusabb. Én is jobban szeretem a desktop gépet, de hát az nem hordozható. Engem a kijelző képminősége vitt el a VAIO-F felé.

[ Szerkesztve ]

(#6762) zseko válasza justaview (#6761) üzenetére


zseko
veterán

Wow :Y hát ennyit én nem adnék egy laptopért sem az biztos :N Egyébként, csak halkan mondom itt de nem vagyok oda annyira a sony termékekért :B, viszont az eddig látott laptopokhoz képest eddig ez tetszik mégis a legjobban a teljes bill. miatt.

[ Szerkesztve ]

HR24.hu

(#6763) justaview válasza zseko (#6762) üzenetére


justaview
őstag

Kiállított darab volt, elengedtek belőle 100ezret. A képminősége meg egyszerűen lenyűgöző, ez döntött. Amikor elkezdtem laptopot keresni, azt hittem 180 körül szuper gépet kapok. A hardverrel még nem is lett volna gondom, de amikor szembesültem vele, hogy milyen ratyi (140-es kontraszt arányú, 45 fokos betekintési szögű) kijelzőket szerelnek még a 270ezer Ft-os gépekbe is, megdöbbentem. Ha monitorként árulnák ezeket, 500 Ft-ot nem adnék egyikért sem, beleértve a nagy márkákat is. Ausztriában botlottunk bele először egy VAIO-F-be, aminek kiugrott a képernyője a többi (szintén nem olcsó) laptop közül. Nem is értem....a 23"-os IPS monitorom ára 50ezer volt, egyszerűen gyönyörű a képe. Mitől olyan nehéz egy normális kijelzőt szerelni egy 250ezer forintos laptopba? :F

Szóval így csúsztunk bele a Sony-ba, pedig nem ez volt a cél. :)

(#6764) Digital válasza justaview (#6763) üzenetére


Digital
addikt

Ez sajnos így van!
Nekem egy VAIO E-m van, a kijelzője borzalmas! Az F szériától felfelé vannak a fincsi panelek beépítve! Legközelebb egy olyat fogok venni!

"barackot,imádom a húsos barackot" Emlékszel a lassú internetre? Csak nyolc kép fért bele egy éjszakába...

(#6765) Solar_Wind válasza Digital (#6764) üzenetére


Solar_Wind
senior tag

Egyet kell értenem :)

(#6766) lacko22


lacko22
aktív tag

Én is csatlakozom az előttem szólókhoz.

15,5 colos képernyőkbe csak ezek a gagyi Chi-mei-ek, Auo-k, Innoluxok meg Lg-Philips panelek vannak.

[ Szerkesztve ]

(#6767) God_ot válasza lacko22 (#6766) üzenetére


God_ot
tag

15"en is van prémium kijelző, SE szériában, csak sajna MO-on nem forgalmazzák, az SE1E1E az alap a modellen belül :O

God_ot

(#6768) atlasz52


atlasz52
tag

Telepítésnél fontos nem csak a seria szám,hanem az azonos nyelv is.
Az OEM verziót sokat nem lehet aktiválni,nézi a mac számot is.(hálókártya)

LÁSZLÓ

(#6769) laca000


laca000
őstag

Sziasztok!

Segítsen aki tud, kérem!

Adott egy Vaio VGN-FS415B laptop, a problémám az, hogy a gyártó honlapján sincs WIN7 32bit-hez megfelelő WIFI driver!

Az XP-é nem megy fel, a Wista-é sem jó, mivel tudnám működésre bírni a WIFI-t?

Köszönöm.

lehetőségeim a következők: vagy huszonötezer önjelölt kiskirállyal együtt való szűkölködés vagy pedig egy publikálhatatlan irodalom ezen őrülteknek való terjesztésére

(#6770) applause


applause
aktív tag

A VPCSE1E1E-ben lévő 1920*1080 kijelző milyen minőségű? Valakinek van erre vonatkozó tapasztalata.

samsung A54 5G, Mercedes A150 2005, Dell Latitude 7300

(#6771) God_ot válasza laca000 (#6769) üzenetére


God_ot
tag

a gyártó alatt a Sony-t vagy a Wifikártya gyártóját érted?

God_ot

(#6772) bartimre88 válasza applause (#6770) üzenetére


bartimre88
tag

Életemben nem találkoztam még ehez foghatóval. De tényleg viccen kívűl nagyon meg van csinálva. Erőteljes színek, hd felbontás és a háttérmegvilágítás is nagyon kitesz magáért. Csak ajánlani tudom :D

Üdv., Imre

(#6773) bartimre88 válasza atlasz52 (#6768) üzenetére


bartimre88
tag

Akkor milyen jellegű windowst lehet aktiválni, pl. egy torrent oldalról milyet töltsek le ahhoz, hogy a saját seriallommal tudjam azt aktiválni. Mint már írtam, a jelenlegi többnyelvű, vagyis a telepítésénél kiválasztható, és home premium...

Üdv., Imre

(#6774) God_ot válasza bartimre88 (#6773) üzenetére


God_ot
tag

nem a W7HP miatt kiválasztható, ez a Sony recovery saját opciója

God_ot

(#6775) bartimre88 válasza God_ot (#6774) üzenetére


bartimre88
tag

Értem, de akkor melyik lenne az a tökéletes vindóz, amit a saját serialommal is telepíthetek, a jelenlegin kívűl (ami ugye OEM)? :D

Üdv., Imre

(#6776) atlasz52 válasza bartimre88 (#6773) üzenetére


atlasz52
tag

Az a windos jó amely alapból magyar,nem mint az ultimate amihez 34 nyelv tölthető le.
A torrenten van hozzá okositás is.

LÁSZLÓ

(#6777) bartimre88 válasza atlasz52 (#6776) üzenetére


bartimre88
tag

Azt hiszem tisztáznom kell néhány dolgot. Szóval Erdélyben lakom, mondjuk ennek semmi köze ahhoz, hogy milyen nyelven pakolom fel a vindózom, ebből csak azt akartam kihozni, hogy attól mert itt vásároltam a notit, ugyanolyan nemzetközies a win7 rajta mint mindjuk, ha azt németországban teszem. Szóval telepíthető kb 32 nyelven. Amint azt már megtudtam előző hozzászólómtól, ez nem a vindóz ernénye, hanem a sonyé, ugyanis biztosítja a recoveryben a többnyelves telepítést. Szóval, egy olyan home premiumot sehonnan nem tudok letölteni amibe alapból 32 nyelv van, illetve ennyi nyelven telepłíthető. Egy angol win7 HP-val próbálkoztam, de ezt nem fogadta el... Szóval nem értem. Ez amúgy msnd-ről szedett tiszta windows volt...Attól mert magyarral próbálkoznék, még nem változna a helyzet, szerintem. Ezért kérdeztem, hogy ugyan milyen vindózt is kellene letöltenem, hogy a saját serialommal aktiválhassam?

[ Szerkesztve ]

Üdv., Imre

(#6778) atlasz52 válasza bartimre88 (#6777) üzenetére


atlasz52
tag

Nekem sikerült azért mertem javasolni.
Én is az msdn ről töltöttem le ,és home p volt.
Csak az ultimate több nyelvü,a hom p nem .

LÁSZLÓ

(#6779) bartimre88 válasza atlasz52 (#6778) üzenetére


bartimre88
tag

Milyen notid van? Tisztában vagyok vele, hogy csak az ultimate többnyelvű, viszont nekem home premiumom van és mégis telepíthető a 34 nyelv. Állítólag ez a sony jóvoltából. Na ezt nem értem. Itt akadtam el, hogy akkor milyen windowst is töltsek?

Üdv., Imre

(#6780) atlasz52 válasza bartimre88 (#6777) üzenetére


atlasz52
tag

Az a probléma az angol wi7 hez ,nem jó a magyar seriel.
eZ TEJESEN BIZTOS.

LÁSZLÓ

(#6781) bartimre88 válasza atlasz52 (#6780) üzenetére


bartimre88
tag

de nem is magyar! épp ezt ecsetelem :)) nincs definiálva, mert bármelyik nyelven telepíthető. Ki volt próbálva :D

Üdv., Imre

(#6782) atlasz52 válasza bartimre88 (#6779) üzenetére


atlasz52
tag

Nekem sony és acer notim van,tehát magyar win7 et töltsél le az msdn ről,vagy máshonnan,

LÁSZLÓ

(#6783) bartimre88 válasza atlasz52 (#6782) üzenetére


bartimre88
tag

Remélem nem zavarok senkit ezzel a sok magyarázkodásommal. Elsősorban arra voltam kíváncsi amikor a notidra kérdeztem ré, hogy nem-e esetleg SE1E1E széria. Mert igen, mindenki azt mondja, hogy telepíthető más Vaiokra, viszont ennél a szériánál még nem találkoztam ilyennel. Igaz, hogy csak angol windows volt kipróbálva, de szerintem a magyarral is ugyanez lenne a helyzet.

Üdv., Imre

(#6784) justaview válasza bartimre88 (#6783) üzenetére


justaview
őstag

Romániában vetted a laptopot?
És milyen nyelven telepítetted először?
Próbáltad már a recovery-vel újra telepíteni más nyelven? Azt elfogadja?

(#6785) cz.istvan


cz.istvan
tag

Ha arrol van szo, nyugodtan telepithetsz angol home prof win7et, ez is könnyn meghekkelhető h nyelvi pakkot telepitess rá. Csak kicsit googlezni kell és meg is találod rá a megoldást...

(#6786) Flam


Flam
aktív tag

ANGOL win7-ből MAGYAR:
vistalizator -> jobb klikk -> tulajdonságok -> kompatibilitás -> windows 7

elindítod -> jobb oldalt ADD LANGUAGES -> betallózod ezt -> többi szerintem magától értetődő, feldobál ablakokat leírja mit merre...

Ismerős gépén már 7601 build win7 volt, neki azért kellett a kompatibilitás mód, mert állandóan hibaüzenetet dobott a vistalizator, hogy nem megfelelő win7, majd utána is csak az express móddal sikerült.
Szívesen segítek ha kérdés van.

[ Szerkesztve ]

(#6787) justaview


justaview
őstag

Szerintem félre értettétek. bartimre88-nak nem a windows nyelvével van a problémája, hanem az aktiválással. Ezen nem segít egy nyelvi pakk.

[ Szerkesztve ]

(#6788) bartimre88 válasza justaview (#6787) üzenetére


bartimre88
tag

pontosan így van. a nyelvvel abszolút semmk bajom, sőt önkényesen raktam fel az angol verzióit. első körben magyarul volt feltelepítve, másodjára próbáltam ki a letöltött msdn vindózt, jelenleg pedig angol nyelven fut a hp. Tehát, hogy félreértés ne essék, arról van szó, hogy a notihoz kapott serialommal szeretnék aktiválni egy teljesen szűz windowst, amit torrentről esetleg msdn-ről származik, hogy kiküszöböljem a rengeteg vaio progit. Ezt már egyszer megkiséreltem, viszont nem fogadta el az angol nyelvű hp 64 bit telepítésénél a saját serialomat, holott jelenleg is ez fut rajta.

Üdv., Imre

(#6789) h1ght3chzor válasza bartimre88 (#6788) üzenetére


h1ght3chzor
őstag

Milyen típusú, itt az a lényeg, nem az számít, hogy win7 x64, hanem hogy home, prof,ultimate stb... Az megegyezik?

Kérlek tisztelj meg azzal, hogy válaszolsz a privát üzenetre.

(#6790) bartimre88 válasza h1ght3chzor (#6789) üzenetére


bartimre88
tag

igen eggyezett, home premium x64ről van szó :D

Üdv., Imre

(#6791) Flam válasza bartimre88 (#6788) üzenetére


Flam
aktív tag

Elfogadja az! Csak nem telepítéskor hanem utána ha beírod megint.

Start menü -> computer -> jobb klikk -> properties -> alul kiírja, hogy meddig érvényes még, illetve, hogy aktiválva van-e. Ott katt a kulcs módosítására írd be a meglévő cd-key-t, felugrik egy ablak ami mutatja, hogy az aktiválás hol tart, kb. pár perc és aktiválja.

u.i.: Ha OEM-hez van akkor ahhoz való windowst kell telepítened.

[ Szerkesztve ]

(#6792) God_ot válasza bartimre88 (#6788) üzenetére


God_ot
tag

bár a kérdésedre nem tudom a választ de lehet pár infó segíteni fog a megértésben.

Tehát az angol, német, francia, holland, spanyol, olasz, orosz kivételével, az összes többi vaio-n egy nyelvi csomag (language pack) rendszer van feltelepítve. Ennek annyi a lényege hogy újratelepítés után választhatsz nyelvet és ezen országok (tehát a felsoroltakon kívül mind európában) ugyan azt a rendszert tartalmazzák. Tehát tök mindegy hogy román, nagyar, svéd vagy ... vaio, az a rendszer ugyan az. Szal ha egyiken megy a magyar a másikon is kéne mennie elvileg. Viaszont szerintem egyiken se kéne mennie ;] :P szal mindenki szűrje le a lényeget... :D :DD

God_ot

(#6793) h1ght3chzor válasza bartimre88 (#6790) üzenetére


h1ght3chzor
őstag

Egyet hozzátennék még azért Flam kolléga írásához: ha már aktiválva volt a kulcs vhol máshol, akkor nem engedi itt is beaktiválni, mert más a config, és elvileg lehet vmi restartot kérni, régebben beszélték, de nagyon jó embert kell éppen kifogni. :)

Szerk.: Milyen hibaüzenetet ír ki? Csak annyi, hogy nem sikerült, azt nem, hogy miért nem? :)

[ Szerkesztve ]

Kérlek tisztelj meg azzal, hogy válaszolsz a privát üzenetre.

(#6794) bartimre88 válasza h1ght3chzor (#6793) üzenetére


bartimre88
tag

Kezd a jó válasz felé terelődni a dolog... nagyon elgondolkodtató az utólagos akitválás. Ezzel nem próbálkoztam. Viszont az is igaz lehet, hogy már aktiválva volt az OEM-emhez és ezért nem lehet más windowsra aktiválni, mert szükséges egy adott konfig. Mindenesetre a közeljövőben ki fogom próbálni, mert nagyon érdekel már a válasz, és feltétlenül megírom. Csak nem tudom elképszelni, hogy ez másoknak, hogy sikerült (lásd a régebbi hozzászólásokat).

Üdv., Imre

(#6795) Flam válasza h1ght3chzor (#6793) üzenetére


Flam
aktív tag

én ugyanazon a gépen csináltam ezt mindig és tökéletesen működött akárhányszor húztuk újra rajta a win7-et. De feltételezem két különböző gépre gondoltál :)
Amúgy telefonon is engedi az aktiválást, nálunk felkínált egy zöldszámot ami ingyenesen hívható. :)

(#6796) bartimre88 válasza Flam (#6795) üzenetére


bartimre88
tag

nem nem. egyazon gépen szeretném végrehajtani, a szűz vindóz érdekében :D

Üdv., Imre

(#6797) h1ght3chzor válasza Flam (#6795) üzenetére


h1ght3chzor
őstag

Igen, két különböző gépre gondoltam, mert egy cd kulcshoz hozzárendeli a confignak bizonyos paramétereit, ha jól tudom, és elmenti, de ezt lehet kérni, hogy reseteljék azt hiszem. :)

Kérlek tisztelj meg azzal, hogy válaszolsz a privát üzenetre.

(#6798) Pint válasza justaview (#6751) üzenetére


Pint
csendes tag

Királyi sorrend, már csak egy kérdésem van: egy SVPCSB1V9E - re is tudna valaki egy ilyet írni? :-)

Köszi!

Reality is a state of mind

(#6799) h1ght3chzor válasza Pint (#6798) üzenetére


h1ght3chzor
őstag

Ez mindegyik gépre egyforma szerintem. :)

Kérlek tisztelj meg azzal, hogy válaszolsz a privát üzenetre.

(#6800) Flam válasza h1ght3chzor (#6799) üzenetére


Flam
aktív tag

Szerintem is :) Vaio = Vaio clean install szempontjából. Amúgy több leírás is született már itt az "évek" során, hogy mi a megfelelő sorrend egy clean install után.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.