Hirdetés

2024. április 16., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#5019) SentryGun


SentryGun
aktív tag

Sziasztok!

Az a helyzet állt elő, hogy a VAIO F-sorozatú laptopomban az optikai meghajtó helyét egy SSD optical bay veszi át egy 80 GB-os Intel SSD társaságában. Így a gyári 500 GB-os (VPC-F11M1E/H) merevlemez mellett a fenti SSD tölti majd be a rendszermeghajtó szerepét.

A kérdés a fentiek tükrében a következő: A felszabaduló 500 Gb-os vinyón van a recovery partíció (természetesen már a vásárlást követően el lettek készítve a recovery lemezek), amivel most nem tudom mitévő legyek.
Ad 1: Leformázom az egészet (telepítésnél) - hadd legyen egyben használható az egész, így viszont kilövöm a rejtett partíciót is, DE:
1) Ha megvannak a recovery lemezek, akkor jól értettem - olvasgatva a fórumban, hogy később (mivel az eredeti merevlemez nem kerül ki a gépből) teljesen visszaállítható minden (rejtett part. + Win7) a lemezekről?

Ad 2: Fennhagyom a rec. part.-t a lemezen, és csak a fennmaradó területet formázom (490 Gb). (Jól tudom, hogy a rejtett partíció nem látszik a Win lemezkezelőjén, tehát elvileg csak a telepítéskor törölhető (segédprogramok nélkül természetesen)?)
2) Ilyenkor viszont (lehet, hogy eleve buta a kérdés) nem lesz gond indításnál? Ezt úgy értem, hogy esetlegesen két Win-t fog látni (HDD-n és SSD-n)? Mert ha jól emlékszem a recovery bootolható partíció... Vagy ez a probléma áthidalható egy egyszerű BIOS boot sorrend beállítással?

Előre is köszönöm a segítséget!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.