Hirdetés

2019. október 18., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#31) d900t válasza Versus82 (#26) üzenetére


d900t
(senior tag)

Válaszolgatok szép sorban, mert még rosszul jövök ki az egészből:

1.)A SONY konzumer szériáját a Quanta, a business kategóriát az ASUS gyártja. Még abban az esetben is eltérő, ha a kasztni megegyezik. Ez tény. Nem a kisujjamból szoptam, hanem egy ASUS-os fiatalalember szájából származik. Ezen felül még a PS2 gyártja az ASUS, méghozá Csehországban.

Te konzumer masinát vettél, ezt mutatja a SONY saját oldala is. A Quanta a világ legnagyobb márkáinak gyárt notesz, főképp a konzumer szériákat. Ezek olcsó, de nem kimondottan jó minőségű termékek. E sorozat létét - mint minden más márkánál - a retail-ek által diktált árverseny diktálja. Ezt is leírtam vala.

2.) Nem a magyar postát javasoltam, nem is tudom miért adsz a számba ilyesmit. Bármelyik 3 betűs megfelel. (DLH, UPS, GLS, EMS, TNT), ebből a GLS a legolcsóbb. Cégtől függően 110-120%-ra biztosítják a cuccot, ha elvesztik csak jól járhatsz.

3.)Igy van. A meghibásodás aránya pont annyi, amennyi más Quanta noteszeknél. Ezért külön nincs értelme Sonyt venni.

4.)Elment vele 2+1 egy napod, + ahány szervizlátogatásod lesz a jövőben * 2

biztosított küldemény? aztán ha történik valami rohangálhatok meg bizonygathatok , de spóroltam pár ezrest az úton...kössz nem.
Látos, látod, azt sem tudod, mi az, éppen ezért feljebb leírtam, hogy mást is érdekel.

Persze, vegyen nálatok aki akar 460 ezerért. Én inkább kiautózom még 5-ször és még mindig olcsóbban kijövök
Nálunk eddig nem volt konzumer SONY, így aztán nem tudom, mivel is hasonlítod össze. De ha azonos áron lenne itthon bárhol is, a gyanúm szerint te akkor is külföldön vennéd. Egyébiránt - bár nincs kétségem afelől, hogy az említett rendkívül kedvező áron vásoltál- , de azért legyünk annyiban igazságosak, hogy az osztrák MM oldalán jelenleg 1499 bruttó juró a legolcsóbb FS215 XP Home- mal. Még a javított és retail visszárúval kereskedő geizhals cégeknél is ezerháromszáz valamennyi a nem egészen makulátlan változat. A konzumer vásárló az ún. ''egygépes'' vásárló. Neki nem lehet hibastatisztikája, így a termékminőség felől sem lehet képben. Jack Trout a ''pozicionálás, azaz harc a vevők fejében elfoglalt helyért'' c. művében pontosan leírja, hogy a szokásos vásárlók esetében a minőség a fejben alalkul ki és minőségérzetnek hívják. Igy aztán a gyártók száma nem a minőség, hanem a minőségérzet javítása a prioritás. A vevők feladata pedig az, hogy átlássanak a szitán. Erre való a fórum. Németországban ez már működik, a SONY 4-5%-os piaci részesedéssel hatodik helyezett a német piacon.

Mire kikülditek,megcsinálják,visszajön....7végég is közbeesnek, eltelhet így 2 hét is simán...nekem pedig sürgősen kell a gép.
Elnézést, hogy megjegyzem - ígérem, hogy utána majd jól megkorbácsolom magam a pimaszságomért- , de a topik tanúsága szerint hetek teltek el, mire elvitted szervizbe, ez pedig nekem azt súgja, hogy annyira nem volt égetően sürgős az ügy. Egyébként ha délig lejelentjük, még aznak elviszik és következő reggel célba ér és ugyanez vicaverza.

Összefoglalva: ez a topik arról szól, hogy milyen notebookot vegyünk - vagy vmi hasonló -. Én igyekszem a legjobb tudásom szerint megválaszolni. Ezt persze bárkinek jogában áll elvitatni. Az, hogy SONY notebook vásárlásának semmi értelme nincs, tartom bármikor. Legyen az konzumer vagy business modell. A consumer modelleknél olcsóbb az ACER, Fusi, HP trió közül bármelyik, a business kategóriában pedig maga a gyártó, az ASUS. Nem látom értelmét annak, hogy valaki feleslesen autózgasson a világban valamiért, ha az minőségileg semmi extrát sem tud nyújtani. Nem értem, miért kell utazgatni feleslegesen és költségesen szállítgatni, mikor a gariztatásnak és a vásárlásnak a XXI században van egyszerűbb, olcsóbb és nem utolsósorban logikusabb módja.

És tényleg elnézést kérek mindenkitől, hogy a csapos közbeszólt, képtelen voltam asszisztálni ahhoz, hogy vki piedesztálra emelje ezt a vásárlói logikát.
A fórum azért jó, mert visszaolvasható. A fenti kifogásaimat már jó előre leírtam - inclusive a telepítési nehézségek - , úgyhogy visszaolvasható. Próbáltalak eltéríteni SONY notesz vásárlásától, mert nincs belőle magyar verzió, nincs magyar márkaszerviz, a magyar vindóz nyögősen és csak makulával telepíthető, a gyári extra szoftvercsomag nélkül. Nem jelent különleges minőségi kategóriát, mert nem a SONY gyártja és meglehetősen sérülékeny. Ezeket mind leírtam előre, bárki visszaolvashatja.

Érveimnek te ennek nem adtál hitel, amihez jogod van. Mindenki tette a saját meggyőződésének megfelelően a dolgát. Akkor még szó sem volt arról, hogy te hol is akarsz vásárolni. Ennek megfelelően elég mélyütés most olyasmit kihozni, hogy savanyú a szőlő, mert nálunk ilyen vagy olyan drága itthon a SONY. A SONY-nak ennyi az ára és nem is nagyon veszik és jól van ez igy. Az viszont nagyon sajnálom, hogy te a nálunk látható business SONYárak alapján éreztél késztetést arra, hogy Ausztiában konzumerből bevásárolj.
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.