Hirdetés

2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2953) tomikusz válasza Gergő0908 (#2950) üzenetére


tomikusz
csendes tag

Kedves Gergő (és mindenki :) )!

Mint pár napja írtam, vettem egy Sony VAIO EB1J8 típusú noteszgépet. Akkor még csak a külsőről írtam pár szót (nagyon szuper :C ), de ugyanezt tudom elmondani a belsőről is.
Egyedüli "gyenge" pontja talán a videokártya, de ennek ABSZOLÚT NEM érzem hátrányát, lévén soha nem játszom a gépen (legfeljebb pasziánsz-jellegű kikapcsolódás :D ). Így viszont nagyon jó az akkumulátor üzemidő (netezéssel kb. 3 óra, ha "hajtom" a procit kb. 1 óra), de mivel asztali gép helyett használom, nekem nincs is túl nagy jelentősége.
Hallgattam már zenét bluetooth-on keresztül telefonról (jobb a hangszórója a telónál, de csodát és basszust ne várj tőle), eSATA-ban megy a pendrive is, van rajta HDMI és ExpressCard, szóval csatlakozók sokasága.
Nem szeretem a tapi-padokat, de ezt hamar megszoktam, lehet, hogy nem is lesz asztali egerem. Nagyon jó a billentyűzet, a venti ritkán megy (akkor is többnyire halk). Egy-két felesleges progit leszedtem róla, de alapvetően hagytam a gyári telepítést, nem olyan rossz a sebessége.
Nagyon jó az instant web funkció (10-15 mp alatt van internetkapcsolatod), csak nem nagyon ismeri az energiatakarékos funkciókat, és akkuról kevésbé bírja, mint Windows alatt, de ha gyorsan kell egy infó, verhetetlen!
Dolgoztam már jópár laptoppal (Fujitsu-Siemens, HP, IBM, MSI), de messze ez a legjobb. Igaz, hogy ugyanez a tudás mondjuk MSI-ben 10-20 ezer Ft-tal olcsóbb (másban nem is nagyon láttam pl. ExpressCard-ot), és vannak ennél jobb proci-VGA-monitor-stb. noteszek (sokkal drágábban!), összességében szerintem megéri az árát.
Bocsi, ha kicsit hosszú voltam, de nagyon megszerettem az "én kis VAIO-mat" :))
Üdv mindenkinek:
Tom

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.